zaterdag 13 februari 2016

Quand On A 17 Ans | "Regisseur 'André Téchiné' laat opnieuw van zich horen"

Franse regisseur André Téchiné, bekend van de film Les Rouseaux Sauvages waarin een homoseksuele relatie in de jaren zestig een belangrijke rol speelde, laat opnieuw van zich horen met een film met een homoseksueel hoofdpersonage. En hoe ‼

Téchinés nieuwste film Quand On A 17 Ans dingt op de Berlinale mee naar de hoofdprijs, de Gouden Beer.

Quand On A 17 Ans  →  In Quand On A 17 Ans woont de 17-jarige Damien (Kacey Mottet Klein) in een kazerne in het zuidoosten van Frankrijk bij zijn vader die militair is en z'n moeder die dokter is. Damien valt op jongens. Op school komt hij regelmatig in aanvaring met Tom (Corentin Fila). Tom mishandelt Damien. Er wordt heftig gevochten. Wanneer Toms adoptiemoeder echter ernstig ziek wordt nodigt Damiens moeder Tom uit om bij hen te komen wonen. Zullen de jongens hun hatelijke verhouding staken en wat zit er precies achter al die vijandigheid ?!

Een krachtige trailer is alvast zeer veelbelovend. De film verschijnt op 30 maart 2016 in de Belgische filmzalen en in Nederland is Quand On A 17 Ans vanaf 5 mei 2016 in de bioscoop te zien.

bronnen: ZiZo-Magazine.be / YouTube.com                               

Portugal - Adoptie door LGBT's | Portugees parlement keurt 'adoptiewet' goed

Portugal – Adoptie    Met een absolute meerderheid heeft het Portugese parlement ermee ingestemd dat paren van gelijk geslacht kinderen kunnen adopteren.

Een eerder voorstel daartoe werd getroffen door 'n veto van de conservatieve president Aníbal Cavaco Silva. Maar dankzij een absolute meer- derheid werd dit veto nu overruled en ongedaan gemaakt.

De socialisten, die sinds oktober 'n meerderheid hebben in het parlement, lossen daarmee een kiezersbelofte in. De socialistische afgevaardig- de Pedro Delgado Alves zei: "De tijd voor discriminatie op grond van seksuele geaardheid is voorbij. Adoptie door paren van gelijk geslacht is niet in strijd met de belangen van het kind".

In Portugal is het burgerlijk huwelijk sinds 2010 opengesteld voor paren van gelijk geslacht.


bronnen: Facebook.com – Gay Nieuws
                   

PORTUGEES PARLEMENT KEURT ADOPTIEWET GOEDMet een absolute meerderheid heeft het Portugese parlement ermee ingestemd...
Geplaatst door Gay Nieuws op donderdag 11 februari 2016
                                                      

Paus Franciscus en Patriarch Kirill tekenen verklaring tegen het Homohuwelijk


Cuba – Havana  →  Paus Franciscus had een historische ontmoeting met Patriarch Kirill, hoofd van de Russisch-orthodoxe kerk  Het was de eerste keer in duizend jaar dat de leiders van de westers en de oosterse kerk elkaar ontmoeten. En meteen werd er ook een statement uitgebracht tegen het homohuwelijk, die een 30 pagina tellend document omvat, ondertekend door beide kerkleiders.

Zowel Paus Franciscus als Patriarch Kirill, zijn van mening dat een huwelijk enkel kan en mag tussen één man en één vrouw, en dat familie (he- tero) waarden zeer belangrijk zijn. Patriarch Kirill ging nog een stap verder en noemde de aanvaarding van het homohuwelijk in het Westen een symptoom van de Apocalyps. Daarnaast lieten de kerkleiders ook nog weten dat ze bezorgd zijn over de bedreiging van religieuze vrijheid van Christenen, en roepen ze gelovigen op meer uit te komen voor hun geloof.

Ook zeiden de kerkleiders bang te zijn dat de Bijbelse traditie van het vader en moederschap, als afzonderlijke roeping van de man en vrouw in het huwelijk, verbannen zal worden door het publieke geweten, waarmee ze onrechtstreeks doelden op het feit dat ze beide gekant zijn tegen homo's en lesbiennes die kinderen adopteren. Het was eerder al bekend dat Paus Franciscus een tegenstander is van het homohuwelijk. En de Russische Patriarch Kirill was in 2013 een sleutelfiguur bij de invoering van de zogenaamde gay 'propaganda' wet in Rusland.


bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com 


       

       
                                 

vrijdag 12 februari 2016

Indonesië - Homofobie – Gay-emoji's | "Indonesië wil ban op Homo-emoji's" ‼

Indonesië  →  De Indonesische regering is niet te spreken over emoji's in chat-apps die een homoseksueel thema hebben. Emoji's die bijvoorbeeld een gezin voorstellen met twee vaders of twee moeders, liggen erg gevoelig.

• De makers van chat-app 'Line', dat vooral in Azië populair is, hebben al alle 'Homo-emoji's' verwijderd. De regering heeft ook de makers van WhatsApp en Facebook gevraagd dit te doen. "Geen enkel social media-bedrijf mag items laten zien die homoseksuele thema's hebben. We heb- ben onze eigen regels en normen, die zij moeten respecteren", aldus informatieminister Ismail Cawidu tegenover de krant Republika.

• Homoseksualiteit is niet verboden in Indonesië, maar in het conservatieve islamitische land wordt er wel op neer gekeken en is het lastig om openlijk hierover te praten.

Zie ook:  
bronnen: Telegraaf.nl / Twitter.com – Algemeen Dagblad
                  
                        

USA - Bernie | Bernie Sanders komt ook met 'pro HoLeBi & Transgender video'

Amerika  →  Amerikaans Democratisch presidentskandidaat Bernie Sanders, komt na zijn overwinning bij de tweede voorverkiezingen in New Hampshire, met een pro HoLeBi & Transgender video campagne. Eerder deed Democratisch uitdaagster Hillary Clinton hetzelf- de.

        

"Onze job is niet verdeeldheid zaaien, onze job is mensen samen brengen. En niet toestaan dat mensen worden verdeeld in hokjes als ras, sek- suele geaardheid, gender, wel of niet geboren in Amerika, wel of geen immigrant zijn. Wanneer we samen staan, zwart en blank, Hispanic, les- bisch, homo, vrouw, man, en meer, staan we samen sterk en eisen we dat dit land werkt voor iedereen - liever dat - dan dat enkelen ons land willen transformeren in verdeeldheid, deze campagne draait om mensen samen brengen," aldus Bernie Sanders in de video.

Eerder kon je bij HoLeBi.info al lezen dat Bernie Sanders al sinds de jaren '70 opkomt voor de gelijke rechten van homo's, lesbiennes, bisek- suelen en transgenders. Ook vecht hij al net zo lang tegen racisme. Daarentegen komt Democratisch tegenstandster Hillary Clinton sinds 2013 op voor HoLeBi's en Transgenders.

bronnen: HoLeBi.info / Vimeo.com                                                            

Amsterdam → Zondag 14 februari | "Uitreiking van het Roze Lieverdje 2016" ‼

Zondag 14 februari wordt het Roze Lieverdje 2016 uitgereikt – u bent hierbij van harte welkom  Om 13.00 uur begint in Club Church het programma waarbij de kandidaten worden geïnterviewd. Natuurlijk is daarbij ook de vorige winnaar, Lady Galore aanwezig. Om 15.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats op het Spui in Amsterdam. 

Het Roze Lieverdje is een tweejaarlijkse prijs die door GroenLinks Amsterdam wordt uitgereikt aan een Amsterdammer die zijn of haar spo- ren verdiend heeft in de strijd voor de LHTB-emancipatie in Amsterdam. De prijs wordt traditiegetrouw uitgereikt op Valentijnsdag.

Dit jaar reiken GroenLinks-Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren en de Amsterdamse GroenLinks-fractievoorzitter Rutger Groot Wassink de prijs uit. Bij standbeeld 'Het Lieverdje' op het Spui zal de jury de winnaar bekendmaken.

De vijf genomineerden zijn:
  Krzysztof Dobrowolski-Onclin, coördinator voorlichtingsgroep COC Amsterdam; 
  Döne Fil, initiatiefneemster van de Turkse Boot tijdens de Canal Parade en ambassadeur van COC’s Respect2Love;
  Ellie Lust, Politiewoordvoerster, actief in Roze in Blauw en Wie is de Mol-deelneemster;
  BeyonG Veldkamp, initiatiefneemster van COC’s Trans United;

Samen met de LHBT-gemeenschap zet GroenLinks in Amsterdam zich in om de positie, sociale acceptatie, veiligheid en zichtbaarheid van LHTB's te verbeteren. GroenLinks Amsterdam steunt hun emancipatie actief, onder andere met het Roze Lieverdje.

De eerdere winnaars van het Roze Lieverdje zijn:
  2006: Pater van Kilsdonk  
  2008: Karin Spaink
  2010: De vrijwilligers van undergrounddisco 'de Trut'
  2012: Dolly Bellefleur
•  2014: Lady Galore

De jury van het Roze Lieverdje bestaat uit: Rocco Piers, Tania Barkhuis, Simion Blom, Dirk van Bergen, Servaz van Berkum, Wim van Boxtel,  Matthieu Hemelaar, Marie-Anne van Reijen en Ella Weggen.

Bekijk RozeLieverdje.nl voor meer informatie over de kandidaten en de prijsuitreiking.

bronnen: COC.nl – COC Nederland / YouTube.com


        
                                 

donderdag 11 februari 2016

Jamaica - LHBT·fobie | "Een flinke groei van Jamaicaanse LHBT-vluchtelingen"

Het aantal vluchtelingen dat naar ons land komt is de afgelopen tijd explosief gestegen. Niet alleen asielzoekers uit oorlogsgebieden melden zich in Nederland maar in toenemende mate ook mensen die op de vlucht zijn omdat hun geaardheid in het vaderland niet ge- accepteerd wordt. Uit Rusland maar ook Jamaica is een flinke stijging te zien van het aantal LHBT-vluchtelingen.

Volgens VluchtelingenWerk Nederland meldden in 2013 nog 'slechts' enkele tientallen Jamaicaanse LHBT-vluchtelingen zich aan de Nederlandse grens. Twee jaar later – in 2015 – is dit cijfer ruim verdubbeld en vroegen bijna zeventig LHBT-ers uit Jamaica asiel aan. Nagenoeg alle LHBT–vluchtelingen uit Jamaica hebben inmiddels een status.

Dat de stijging zo explosief is is nauwelijks verwonderlijk te noemen. Uit een rapport dat mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) ruim een jaar geleden publiceerde blijkt dat homoseksuelen het in Jamaica nog altijd zeer moeilijk hebben  Uit de rapportage blijkt dat homo's nog altijd regelmatig worden ontslagen en uit hun huis gezet.

Ook bedreigingen, mishandelingen en zelfs verkrachtingen en moordpartijen van (vermeende) homo's & lesbiennes komen nog regelmatig voor. Ook de politie maakt zich schuldig aan de schending van mensenrechten, aldus HRW. Homo's die de hulp van politie inschakelen worden niet al- tijd beschermd. Volgens enkele getuigenissen gaan de martelingen op het politiebureau zelfs gewoon door. Volgens HRW zijn openlijk homosek- suelen hun leven vaak ziet zeker en kunnen ze zich niet wenden tot de overheid omdat de wet hen niet beschermt.

Zie ook:  

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com

  
        
                             

Onderzoek | "Hetero mannen houden van anale seksspeeltjes bij masturbatie"

Uit een nieuw Amerikaans onderzoek blijkt dat een verrassend groot aantal heteroseksuele mannen  zelfs meer dan homo mannen –gebruik maken van een seksspeelgoedje bij het masturberen. Het onderzoek werd gepresenteerd op de sexual science conferentie in Albuquerque, New Mexico door psychologe Allison Kirschbaum.
                                

                             
Het onderzoek keek naar hoe mannen – zowel homo als heteroseksueel – zichzelf bevredigen. 24% van de mannen – zowel homo als hetero – gebruikt af en toe een object of speeltje voor het hebben van anale seks met zichzelf. Verder gebruikt 47,7% van de mannen een douchestraal om zichzelf anaal te bevredigen. 66,4% wrijft zijn penis ergens tegenaan en 35,5% stimuleert ook zijn tepels tijdens de solo seks.

Wanneer men weet dat tussen de 6 en 10% van de mannen homo of biseksueel is, betekent dit dat de meeste mannen die een anaal speeltje gebruiken, en/of zich anaal bevredigen tijdens het masturberen heteroseksueel zijn. Men bevroeg bij dit onderzoek meer dan 9.000 mannen in de leeftijd van 18 tot 45 jaar. Uit tal van eerdere onderzoeken bleek al vaker dat ook heteroseksuele mannen van anale seks houden, en dat slechts de helft van de homo mannen aan anale seks doet.

bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com / Facebook.com  Pink News
                       

Good for them!
Geplaatst door PinkNews op donderdag 11 februari 2016
                              

Alphen a.d. Rijn | Elf bedreigde Homoseksuele vluchtelingen naar Rotterdam ‼


Rotterdam  →  De groep bedreigde en getreiterde homoseksuele vluchtelingen is woensdagavond aangekomen in Rotterdam. In het gebouw van Humanitas krijgen de elf asielzoekers de komende drie maanden onderdak.

De vluchtelingen waren bedreigd in het asielzoekerscentrum van Alphen aan den Rijn. Het ging om scheldpartijen en andere pesterijen. Een vluchteling probeerde zelfmoord te plegen vanwege de intimidaties.

Het Rotterdamse raadslid Fatima Talbi (PvdA) trok zich het lot van de elf aan en deed een oproep tot bescherming. Humanitas bood de asiel- zoekers daarop onderdak aan.
                           
                                  
Zorgcentrum
De groep bestaat uit homo's en transgenders afkomstig uit Syrië, Irak en Iran. De vluchtelingen worden in Rotterdam-Zuid opgevangen in het zorgcentrum van Humanitas. Ze zitten daar samen met de oudere bewoners.

Een groep sympathisanten betaalt voor de opvang. De asielzoekers krijgen alleen onderdak er is geen dagbesteding. Na drie maanden moeten ze weer terug naar een opvanglocatie van het COA.

Zie ook:
Alphen aan den Rijn | Homogroep naar tehuis Rotterdam  /  Rotterdam – Humanitas | Aparte opvang 'Alphense LHBT-vluchtelingen'  
Bedreigde Homoseksuele vluchtelingen Alphen naar Rotterdam  /  Opvang Homoseksuele vluchtelingen bij Humanitas in Rotterdam
LHBT-vluchtelingen uit Alphen aan den Rijn overgeplaatst  /  Alphen a.d. Rijn | 'Bedreigde vluchtelingen' opgevangen in Rotterdam ‼

Update:

bronnen: Rijnmond.nl / Twitter.com – RTV Rijnmond
                   

 ↑ ↑ ↑   Audio-bestand   ↑ ↑   Audio-bestand   ↑ ↑   Audio-bestand   ↑ ↑ ↑       
                                                                  

woensdag 10 februari 2016

USA | "Hoe is het om vandaag de dag Gay te zijn, in het Amerikaanse leger" ?!

Amerika    De tijden van Don't Ask, Don't Tell zijn voorbij. In een interview vertellen vier mannen hoe het is om gay te zijn en militair.

De mannen hebben allen een andere achtergrond, verschillen in leeftijd en in rang  In de interviews blikken ze terug op de periode van Don't Ask, Don't Tell en hoe ze hun leven toen leiden: privé waren ze gay en in het leger deden ze zich voor als straight.

Verder laten ze weten waarom ze het leger in wilden  Een van de mannen vertelt: "Toen ik het leger in ging was ik onvolwassen en naïef ‼ Ik dacht: als ik me aansluit bij zo'n hypermannelijk instituut, kom ik er vast uit als hetero".

bronnen: Winq.nl / YouTube.com                                   

Engeland | Will Young: Begin vroeg met 'voorlichting over seksuele diversiteit'

Engeland – Will Young  →  "Je kunt op scholen niet vroeg genoeg beginnen met voorlichting over seksuele diversiteit", aldus de vroe- gere Britse winnaar van Pop Idol en bekend van de hit Jealousy.

Will Young kwam zelf uit de kast toen hij 21 was en verklaarde op een congres van het Engelse National Student Pride 2016, dat hij als homo altijd moeite had zichzelf te accepteren. "Je groeit op met de boodschap dat je afwijkt van de norm. Voor mij betekende dit dat ik altijd moeite had met afspraken. Ik dronk altijd voordat ik naar iemand toeging. Will Young vulde zijn tijd met daten, porno bekijken en shoppen. Ik heb ook met drugs geëxperimenteerd".

Will Young vervolgt: "Als kinderen al op jonge leeftijd leren om diversiteit normaal te vinden, krijgen jonge HoLeBi's al vroeg een positief zelf- beeld, waardoor ze meer openstaan voor belangrijke zaken in 't leven als liefde en geluk. Het is jammer dat onze regering dit niet aan de orde brengt in het onderwijs".

Zie ook:
Will Young is verslaafd aan porno en alcohol  /  Will Young nog verslaafd aan porno en alcohol  /  Will Young: "I'm basically a pervert" 

bronnen: Facebook.com – GayNieuws / YouTube.com


        
                                         

Amsterdam - Rudolf | "Thuistelende HIV-patiënt mag toch eigen wiet kweken"

De ernstig zieke Rudolf Hillebrand mag zijn eigen wiet blijven kweken, dat heeft de rechter bepaald. Hillebrand is HIV-patiënt en heeft per dag vijf gram wiet nodig om zijn medicijnen binnen te houden.

Om de kosten te drukken besloot Hillebrand zijn eigen wiet te kweken, 24 plantjes had hij in huis. De politie viel vervolgens zijn woning in de- cember 2014 binnen na een melding van een hennepkwekerij en namen 19 plantjes mee.
                           

Hillebrand liet het er niet bij zitten en besloot de gang naar de rechter te maken. Deze stelde vast dat het geval van Hillebrand zo op zichzelf staat dat hij zelf, mits veilig, mag blijven telen. "Het is niet zo dat iedereen met een ernstige ziekte nu mag gaan kweken, de uitspraak is vol- ledig en alleen op de zaak van Hillebrand gericht", zegt zijn advocaat Barbalique Peters.

Vraag is nu wel wat deze uitspraak betekent voor de landelijke regelgeving. Chronisch zieken kunnen dus naar de rechter te stappen om een dergelijke uitzondering af te dwingen, Hillebrand is nu samen met een MS-patiënt elders in het land de enige die toestemming heeft om thuis meer dan vijf planten te kweken. 

Zie ook:
bronnen: AT5.nl / Twitter.com                                      

dinsdag 9 februari 2016

Amerika – Jeffery | "In elkaar geslagen Homo deelt hartverscheurende video"

Afgelopen weekend beleefde Jeffery Lafayette in San Francisco waarschijnlijk de zwartste dag in zijn leven: "Hij werd door meerdere mensen in elkaar geslagen om zijn homoseksualiteit"  Op zijn Facebook-pagina plaatste Jeffery zondag een aangrijpende video met een belangrijke boodschap. 

Door middel van briefjes vertelt Jeffery voor de camera hoe hij in elkaar geslagen werd door de daders. Aan het eind van de video heeft hij een belangrijke boodschap.

Omdat Jeffery Lafayette door zijn verwondingen niet in staat is om te werken, is er een GoFundMe-pagina voor hem gestart, waar mensen die geraakt zijn door zijn verhaal geld kunnen doneren.

De video is helaas niet meer te bekijken op de Facebook-pagina van Jeffery Lafayette 

bronnen: OUT.tv / Twitter.com – Pink News
                    
                               

Spartacus International Gay Guide | Over een maandje: De nieuwe 'Spartacus'

Over een maandje is hij weer verkrijgbaar: The Spartacus International Gay Guide. Ook de 45e editie van Spartacus geeft volgens de uitgever weer een compleet overzicht van alle homo-hotspots in 135 landen. Elk land begint met een uitleg over de plaatselijke homo- cultuur en wat wettelijk wel en niet is toegestaan. Daarna volgt een overzicht van de bars, restaurants, hotels, sauna's, stranden en andere ontmoetingsplekken voor homoseksuelen.

Ook geeft de 970 pagina's tellende editie van Spartacus de adressen van alle homo-organisaties. De uitgever laat weten dat ook ditmaal alle gegevens van alle 21.000 locaties zijn gecontroleerd zodat homo's en biseksuelen zich thuis kunnen voelen bij de opgenomen adressen. Deze editie op de cover de 26-jarige Ben, zelf fanatiek gebruiker van de gids. "Ik gebruik de Spartacus al vele jaren en nog altijd gaat hij mee op reis", aldus Ben.Hoewel de Duitse uitgever Bruno Gmünder schermt met de kreet 'Up to date information at your fingertips' lijkt de uitgave van de gids zijn langste tijd te hebben gehad. Internet en de vele honderden actuele, plaatselijke gay-apps lijken het eens zo populaire boekwerk overbodig te maken.

Spartacus International Gay Guide is vanaf 17 maart 2016 verkrijgbaar in de boekhandel of o.a. bij:  Vrolijk.nu  /  Bol.com  /  Amazon.com

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com


        
                                 

TV - Kijk·Tip | Een nieuw seizoen van: "Hij is een Zij" – Vanavond: Aflevering 6

TV·Tip  – Hij is een Zij     Vanavond de zesde en tevens laatste aflevering van Hij is een Zij, het KRO-NCRV-programma over Gender- dysforie   Arie Boomsma volgde ook dit keer ruim een jaar het leven van zeven jonge transgenders. Nieuw dit seizoen is dat hij ook twee zeer jonge transgenders volgt.

De zesjarige Stijn is een van de jongste transgenders in Hij is een Zij. In het nieuwe seizoen volgt Arie Boomsma transgenders uit het eerste seizoen, zoals Martin en Bo, die zich voorbereiden op hun geslachtsveranderende operatie en Eveline, die net begint met hormonen. Ook maken we kennis met de zes jaar oude Stijn, die al zeker weet dat hij een meisje is in plaats van een jongen.
                    

                  
Ook in het tweede seizoen is Arie geraakt door de verhalen van de kandidaten: "Ik ben zo ontzettend trots op deze serie. Dappere strijders zijn het. Ruim een jaar mocht ik ze volgen bij hun transitie. Door de toevoeging van transkinderen Stijn (6) en Rens (11) gaat de kijker nog beter begrijpen wat de impact is van genderdysforie op het leven van transgenders en hun omgeving".

Hij is een Zij laat zien hoe het is om transgender te zijn en wat de jongeren moeten doormaken om de binnen- en buitenkant bij elkaar aan te laten sluiten. De jongeren krijgen vaak te maken met vooroordelen, teleurstellingen en onbegrip.

"Hij is een Zij" is vanavond te zien bij de KRO-NCRV op NPO 3 om 21.20 uur

bronnen: Gay.nl / KRO-NCRV.nl / YouTube.com / NPO.nl
                            
                                              

maandag 8 februari 2016

Oezbekistan | President: "Homoseksualiteit is vulgaire, westerse gewoonte" ‼

"Homoseksualiteit is een vulgaire, westerse gewoonte" ‼, vindt Islom Karimov.  Karimov is sinds 1990 president van Oezbekistan. Het bericht komt van Radio Free Europe.

"We spreken over zogenaamde, westerse cultuur. Wij noemen het een vulgaire cultuur. U weet wat ik bedoel. Het is zelfs ongepast hierover te spreken in 't bijzijn van vrouwen. Wanneer mannen met mannen leven en vrouwen met vrouwen, is er iets mis. Iets is kapot. Er is een uitdruk- king: wanneer God iemands vulgariteit wil bekendmaken, neemt hij eerst zijn verstand weg".

Oezbekistan bestraft homoseks met drie jaar cel ‼


bronnen: ZiZo-magazine.be / GayStarNews.com / RFERL.org


                               
                           

Zweeds–Finse filmstudente maakt een Disney-filmpje inclusief Homo-romance

Als sprookjes uit zouden komen ... ‼  →  Stel je even voor dat Eric uit "De Kleine Zeemeermin" en prins Dimitri uit "Anastasia" verliefd op elkaar waren.

Onmogelijke liefde
Het zou een onmogelijke liefde zijn. In de eerste plaats omdat de grote animatiestudio's nog nooit romantiek tussen mannen in een film hebben verwerkt en ten tweede omdat Eric werd getekend door Disney en Dimitri door Fox.

In dit filmpje van een Zweeds-Finse filmstudente die zichzelf The Nameless Doll noemt, kan 't echter allemaal wel. Ze laat zien hoe de prinsen elkaar leerden kennen en hoe hun romance afliep.

Emancipatie
The Nameless Doll maakte 't filmpje naar eigen zeggen niet om emancipatie te bevorderen maar om haar montage-technieken te verbeteren.

Zie ook:  Eric en prins Dimitri trouwen  /  Dit Disney-verhaaltje zag je niet aankomen

bronnen: MetroNieuws.nl / YouTube.com                                 

USA - Super Bowl | Lady Gaga zingt het volkslied: "Amerika gaat uit z'n dak" ‼

De Super Bowl wordt ieder jaar geopend met het Amerikaanse volkslied. Lady Gaga bezorgde heel wat Amerikanen kippenvel. Tijdens de pauze trad Coldplay op met als speciale gasten Beyoncé en Bruno Mars.

Lady Gaga heeft haar buitenissige vleesjurkperiode definitief achter zich gelaten, zo leek het gisteren. In een degelijk rood broekpakje en met het haar in toom zong ze Star Spangled Banner. Houd je van theatraal, dan moet je zeker even luisteren.
                                
                                                
Het pauzenummer nam Coldplay voor z'n rekening. maar het was Beyoncé die de show stal  Die kwam haar nieuwe single Formation even pluggen terwijl ze een militaristische outfit droeg, naar verluidt om het 50-jarige jubileum van de Black Panther-beweging te vieren.

Coldplay bracht vervolgens een ode aan alle vorige halftime shows, waarbij Chris Martin fragmenten zong van Prince's "Purple Rain" en U2's "Beautiful Day".

Zie ook:
bronnen: Winq.nl / PlayWire.com


                              

zondag 7 februari 2016

Roemenië – LHBT's | "1,2 miljoen handtekeningen tegen het Homohuwelijk" ‼

In Roemenië zijn er maar liefst 1,2 miljoen handtekeningen verzameld tegen het homohuwelijk. In november van vorig jaar startte de Coalitie voor het gezin een nationale campagne om het homohuwelijk bij wet verboden te krijgen. 

Kerk  –  De campagne werd ondersteund door de Roemeens-Orthodoxe Kerk waarbij kerkleiders en gelovigen zelfs van deur tot deur trokken om handtekeningen te verzamelen. Ook ging men langst de vele scholen. Om een referendum af te dwingen zijn 500.000 handtekeningen nodig, dat aantal werd na twee maand flink overschreden met 1,2 miljoen handtekeningen ‼ → Na deze stap moet nu het parlement met twee derde meerderheid het wetsvoorstel goedkeuren waarna er een referendum volgt.

Homohuwelijk  –  Roemenië is één van de laatste Europese landen zonder officieel standpunt rond het homohuwelijk of legale partnerschappen voor homo en lesbische koppels. Tal van Centraal Oost Europese landen hebben een wettelijk verbod op het homohuwelijk, maar Hongarije en de Tsjechische Republiek hebben wél legale partnerschappen voor homo- en lesbische koppels.

LHBT's  –  De HoLeBi- en Transgender-gemeenschap stelt weinig voor in Roemenië. Dat heeft vooral te maken met het feit dat het land pas in 2001 homoseksualiteit legaliseerde. Daardoor zijn er zo goed als geen HoLeBi- & Trans-rechtenorganisaties en activisten die kunnen opkomen voor gelijke rechten. En ondanks het feit dat bijvoorbeeld Boekarest wel een zogenaamd clubje heeft van uit de kast zijnde artiesten en journa- listen – die strijden tegen discriminatie van LHBT's – zijn de acties minimaal door de religieuze, politieke en sociale onderdrukking in het land, waarbij HoLeBi's en Transgenders zowel psychologisch als fysiek worden onderdrukt. Er is met andere woorden grote nood aan gelijke rechten strijders in het land waar onderwerpen als homoseksualiteit de kop worden ingedrukt door religieuze leiders waardoor velen die eerder uit de kast durfden te komen er terug in gaan.

bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com


  
                                 

USA – Washington DC – Bilal Ahmed | "Tandarts dwong patiënt tot orale seks"

USA  →  Amerikaanse tandarts Bilal Ahmed zal voorlopig geen behandelingen meer uitvoeren. De man uit Washington DC had een wel hele bijzondere manier van het trekken van een tand: "Hij dwong zijn patiënt tot orale seks".

Bilal Ahmed is veroordeeld voor het aanranden van één van zijn mannelijke patiënten  De man zou onder narcose een gebroken tand laten trekken, maar werd door zijn tandarts gedwongen tot orale seks toen hij uit zijn roes ontwaakte.

Direct na het verlaten van de praktijk lichtte het slachtoffer de politie in. Zij besloten mee te luisteren met het telefoongesprek dat de patiënt daarna met de tandarts had.

In politiedocumenten is te lezen dat Bilal Ahmed lachte en zei dat hallucinaties een veelvoorkomende kwaal waren na een narcose. Echter ont- kende de tandarts niet dat het voorval met de patiënt ook een hallucinatie was.

Bilal Ahmed, getrouwd en vader van zes kinderen, mag zijn beroep niet meer uitvoeren en is met een boete van vijftigduizend dollar vrijgela- ten. Ook zal hij een enkelband moeten dragen.  

bronnen: OUT.tv / Facebook.com – Gay Star News
                         

Bilal Ahmed's website states he 'has a certain passion towards dentistry and is very devoted to his patients and their needs'
Geplaatst door Gay Star News op vrijdag 5 februari 2016
                        

USA - Showbizz | "Hollywood-stuntman 'Shawn Balentine' doet Coming-Out" ‼

Amerika  →  Film- en televisiestuntman "Shawn Balentine" heeft via Facebook zijn coming-out als homo gedaan. Hij heeft er lang mee gewacht, want hij was bang vrienden te verliezen en opdrachten te mislopen.

Shawn Balentine viel al in voor Patton Oswalt, Jack Black en Oliver Cooper. Patton Oswalt, een acteur in de televisieserie "Brooklyn Nine-Nine" plaatste op Facebook een steunbericht  "Hij is de eerste professionele stuntman die Uit de Kast komt. Ik ben zo trots op hem. Ik zou voor hem door het vuur gaan. Dat is maar fair ook, want hij is door explosies, muren - en in "Brooklyn Nine-Nine" door een kinderbad gevuld met tomatensaus gegaan".

Zie ook:  Amerikaanse stuntman komt Uit de Kast

bronnen: ZiZo-Magazine.be / GayStarNews.com / Facebook.com
                          

This is Shawn Balentine. He's been my stunt double on JUSTIFIED, BROOKLYN NINE NINE, and countless other film and TV...
Geplaatst door Patton Oswalt op donderdag 28 januari 2016