zaterdag 6 juni 2020

6 juni 2020 – Corona | Vandaag zou de 'Utrecht Pride' hebben plaatsgevonden

Utrecht  →  Op zaterdag 06 juni zou de Oudegracht volstromen met 50 boten en zou de 4e Utrecht Pride losbarsten, helaas gooide de Corona-crisis roet in het eten: Dit Pride-seizoen moet alles anders en dat geldt voor 'Prides' over de hele wereld ‼  Traditioneel is juni Pride-maand, en deze wordt op 27 juni 2020 afgesloten met een groot online event: Dutch Online Pride → #PrideInside 

In Utrecht bleven de grachten leeg – maar Utrecht Pride ging door Burgemeester 'Jan van Zanen' laat in een videoboodschap weten dat het alle dagen van het jaar 'Utrecht Pride' is (want zo doen we dat in onze inclusieve stad) en dat hij uitkijkt naar volgend jaar ... met 50 boten en 200 vrijwilligers. "Laat jezelf zien op social media", voegt hij daaraan toe, "met de hashtag #UtrechtPride" ‼

Lees verder op de website van ZijAanZij.nl:  Zaterdag 06 juni 2020 | "#UtrechtPride" ‼

bronnen: ZijAanZij.nl / Facebook.com – Utrecht Pride                                                              

The Voice Kids | Dax Hovius (15) uit Zeeland is de winnaar van The Voice Kids

The Voice Kids  →  "Dax Hovius" mag zich de winnaar noemen van het negende seizoen van 'The Voice Kids'. Dat maakte presentator Martijn Krabbé vrijdagavond bekend in Beau. Zanger Dax Hovius uit het team van Miss Montreal won de bokaal, een studiebeurs van 25.000 euro en mag zijn eerste single opnemen.

"Ik weet echt niet wat ik moet zeggen. Ik vind het echt supertof. Iedereen bedankt dat jullie op mij hebben gestemd" ‼, reageerde Dax Hovius Dax (Sanne Hans) versloeg Sham (Ali B.), Jasmijn (Marco Borsato / Ilse DeLange) en Rogier (Anouk). Vorig jaar ging Silver Metz – uit het team van Ali B. – met de hoofdprijs naar huis.
                             
                                                     
De finale van The Voice Kids was vanwege de 'Corona-crisis' anders dan normaal. Zo was er behalve de familie van de finalisten geen publiek aanwezig en waren de optredens van tevoren al opgenomen. 

Anouk besloot niet naar de studio te komen, ze zat in zelfquarantaine. Maar zij was wel via videoverbinding aanwezig. Ook Marco Borsato ont- brak. Ilse DeLange nam zijn plaats in omdat hij begin dit jaar vanwege een burn-out voor onbepaalde tijd zijn werk neerlegde. Het seizoen was toen al opgenomen.
                                                                   
  
                                                     
Zie ook:  

bronnen: Telegraaf.nl / RTL.nl  Video / Facebook.com  RTL 4 / Facebook.com – Telegraaf.nl


  
                                       

vrijdag 5 juni 2020

Nederlandse korte film 'Marlon Brando' geselecteerd voor: Filmfestival Cannes

Nederlandse films en co-producties hadden moeten schitteren op de witte doeken bij de 73ste editie van het Cannes Film Festival dit jaar, maar het "Corona-virus" gooide ook hier roet in het eten ‼  De organisatie heeft nu bekendgemaakt welke films het festival had willen tonen. En daar zitten ook Nederlandse producties bij.

Zo is de korte film "Marlon Brando" van de Amsterdamse regisseur Vincent Tilanus geselecteerd voor de prestigieuze 'Semainede la Critique'-categorie, waar nieuw talent geëerd wordt. De film vertelt het verhaal van de 17-jarigen 'Cas' en 'Naomi'. Ze zijn allebei Homoseksueel, doen eindexamen en zijn elke dag samen, maar hun toekomstplannen lijken hen uit elkaar te drijven.

Lees verder op de website van NOS.nl:  "Deze Nederlandse films had Cannes willen laten zien" ‼

Zie ook:
bronnen: NOS.nl / YouTube.com                                                       

Aidsfonds - SoaAids NL | #NUffTESTEN: "Actie met gratis 'Hiv-tests' van start"

#NUffTESTEN  –  Met "#NUffTESTEN" roepen Aidsfonds en SoaAids Nederland : Homo-, Bi-mannen en Transgender mensen op zich te 'testen op Hiv'. Want de Corona-crisis kan een uniek moment zijn om Nederland verder naar "NUL nieuwe Hiv-infecties" te brengen ‼ Daarvoor worden nu kosteloos Hiv-testen aangeboden.

De Corona-lockdown heeft voor velen geleid tot twee maanden geen of minder seks en dat betekent minder risico's op SOA's & HIV. Daarom starten Aidsfonds en SoaAids Nederland de actie #NUffTESTEN in samenwerking met Man Tot Man.

De thuistest is gratis verkrijgbaar via:  de online actie-pagina van #NUffTESTEN

Lees verder op de website van COC.nl:  #NUffTESTEN | "Actie met gratis Hiv-tests van start" ‼ 
                                                               

                                       
Zie ook:
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:
•   België - Gael | "Mister Leather Belgium vraagt om je nu te laten testen op Hiv" 
   #NUffNIET | Campagne roept op af te zien van seksdates tijdens Corona-crisis

bronnen: COC.nl – COC Nederland / Facebook.com – Winq.nl / Facebook.com – COC.nl                                                                       

donderdag 4 juni 2020

VS | "Protest bij de 'Stonewall Inn' na de dood van: Zwarte Trans-personen" ‼

Verenigde Staten van Amerika    Duizenden mensen hebben in New York bij de Stonewall Inn geprotesteerd tegen Transfoob geweld → soms Transfoob politie-geweld

Tony McDade werd dodelijk geraakt door 'n politiekogel in Miami op 27 mei 2020.  Nina Pop werd dodelijk neergestoken in haar flat in Missouri. Beiden waren Zwart en Transgender.

Duizenden betogers verzamelden aan de Stonewall Inn, de bar waar de Pride-beweging begon. Ze protesteerden tegen Transfoob en Racistisch geweld. 

bronnen: BeOut.be / PinkNews.co.uk / Twitter.com – Left Voice
                                                          

                                                            

Waarom zijn de daders van anti-Homogeweld zo vaak van Marokkaanse komaf

Anti-Homogeweld    Amsterdam is de afgelopen weken opgeschrikt door "een aantal geweldsincidenten" met Homo's als doelwit ‼ Voormalig politiewoordvoerder 'Ellie Lust' verwoordde in TV-programma 'M' de ongemakkelijke waarheid: de daders zijn "opvallend vaak Marokkanen". Hoe komt dat ?!  Docent en onderzoeker Laurens Buijs (Interdisciplinaire Sociale Wetenschap): "De Islam speelt vrijwel zeker een rol, maar het is niet de enige verklaring" ‼

Al in 2008 constateerden Laurens Buijs en zijn collega's Gert Hekma en Jan Willem Duyvendak in hun onderzoek "Als ze maar van me afblijven" een oververtegenwoordiging van 'Marokkaanse daders' in geweld tegen Homo's. De feiten uit dat onderzoek: "de daders zijn meestal jongens van 17 tot 25 jaar oud, ze zijn even vaak autochtoon Nederlands als van Marokkaanse afkomst, elk 36 procent" ‼  "Maar omdat autochtone Nederlanders in die leeftijdscategorie 39 procent van het totaal uitmaken en Marokkanen 16 procent is er sprake van duidelijke Marokkaanse oververtegenwoordiging".

                                           
  
                                                                                                                                                                 
Zie ook: 
bronnen: UVA.nl / Facebook.com – Margriet van der Linden / Facebook.com  HoLeBi.info
                                                        
                                                                          

woensdag 3 juni 2020

Russische politieke reclame maakt huwelijk tussen twee mannen belachelijk ‼

Rusland  Homohuwelijk  →  Rusland gaat op 01 juli naar de stembus, onder andere om vast te leggen of een huwelijk alleen tussen een man en een vrouw mag plaatsvinden. Pro-Kremlin media verspreidden een reclamespotje waarin een huwelijk tussen 2 mannen op de hak wordt genomen. Het Engelstalige The Moscow Times deelde het filmpje met de buitenwereld.


Zie ook:
Nieuwe Russische reclame maakt Homohuwelijk belachelijk  /  YouTube blokkeert Russische Homofobe campagnevideo 
Russische reclame over Homohuwelijk | "Hier is je nieuwe moeder"  /  YouTube blokkeert Russische Homofobe video ‼
bronnen: Winq.nl / YouTube.com                                                          

Evelien de Bruijn maakt podcast als 'Homomoeder' n.a.v. van haar zoon 'Boris'

Programmamaker Evelien de Bruijn gaat een podcastserie maken over LHBTI+'s. Zij besloot de serie te gaan maken naar aanleiding van de Coming-Out van haar zoon 'Boris Koehoorn'.

Voor de podcasts sprak Evelien de Bruijn met BN'ers als Rik van de Westelaken, Jeangu Macrooy, Rick Paul van Mulligen en Ronnie Tober over hun geaardheid. Evelien de Bruijn hoopt met de podcast-serie bij te dragen aan de acceptatie van LHBTI+'s in Nederland en spreekt van "mijn Coming-Out als Homomoeder".
                      
                                               
De eerste aflevering van de reeks 'Uit de Podcast' is vanaf donderdag 04 juni 2020 te horen via de website van het blad Linda en hieronder ‼
                                                                                                  
  
                                   
Zie ook:  
Evelien de Bruijn maakt podcast als 'Homomoeder'  /  Laat het 'nieuwe normaal' zijn dat het niet uitmaakt op wie je valt 
Linda.nl | "LINDA. lanceert 'Uit de Podcast' met Evelien de Bruijn"  /  Evelien de Bruijn maakt podcast als 'Homomoeder' 

bronnen: ShowNieuws.nl / ShowNieuws.nl  Video / Facebook.com – SongTeksten.net / Linda.nl – Podcast
                                     

  
                                     

dinsdag 2 juni 2020

Grindr verwijdert zoekfilter op etniciteit n.a.v. het incident met George Floyd ‼


Datingapp Grindr reageert hiermee op de anti-racismebeweging die een nieuw elan kreeg na de dood van 'George Floyd' door politiegeweld in de Amerikaanse stad Minneapolis

Lees verder op de website van BeOut.be:  "Grindr verwijdert zoekfilter op etniciteit" ‼

bronnen: BeOut.be / TêTu.com / Twitter.com – Grindr.com
                                                        

                                                            

► Dutch Online Pride | Doe zaterdag 27 juni vanuit huis mee aan #PrideInside ► Diva Mayday, Do en Ferry Doedens jureren de inzendingen van #PrideInside

Zaterdag 27 april 2020  →  Doe mee aan de Online Pride. De oproep komt van LGBT 040, die het online evenement organiseert samen met GayOkay.nl ‼

De bedoeling is dat iedereen zaterdag 27 juni zichzelf op internet zet met 'de meest uitbundige, open, lieve, leuke, eerlijke, authentieke en/of gekke Pride foto in quarantaine' op de eigen socials met #PrideInside, om te laten zien "dat jouw trots niet door Corona wordt geremd".

Lees verder op de website van RozeGolf.net:  Oproep | "Doe zaterdag 27 juni vanuit huis mee aan #PrideInside" ‼

Zie ook:
                                        
#PrideInside | Do, Diva Mayday & Ferry Doedens jureren de inzendingen van #PrideInside 2020

#PrideInside  –  Op 27 juni organiseren GayOkay en LGBT 040 in verband met de Corona-pandemie een bijzondere Pride, een on-line variant onder de naam #PrideInside

Eerder riepen zij (zie hierboven) daarom iedereen op om 27 juni massaal hun meest uitbundige, open, lieve, leuke, eerlijke, authentieke en/of gekke Pride foto in quarantaine in het evenement te delen en zo te laten zien dat trots niet door Corona wordt geremd. Vandaag maken zij de jury bekend die de inzendingen gaat beoordelen. De winnaar kan zich verheugen op een prijzenpakket ter waarde van maar liefst € 300,-Juryleden #PrideInside
Naast de steun vanuit de Gay-scene hebben zich aan het evenement ook drie fantastische juryleden verbonden om geheel vrijwillig de inzendingen te beoordelen en een winnaar te kiezen. Niemand minder dan Zangeres / Presentatrice Do, Drag Queen / DJ Diva Mayday en Acteur / Zanger Ferry Doedens zullen op 27 juni uit alle inzendingen hun favoriete drie Foto's, GIF's of Video's kiezen. Op die 3 inzendingen zal vervolgens door iedereen gestemd kunnen worden en daaruit volgt één winna(a)r(es).

bronnen: GayOkay.nl / Facebook.com – GayOkay.nl                                                                                                                             

maandag 1 juni 2020

Ruud Douma - Dolly Bellefleur | "Het dertigjarig jubileum van Dolly Bellefleur"

'Dolly Bellefleur' is het alter ego van cabaretier en tekstdichter 'Ruud Douma'. Als boegbeeld van de HLBTIQ+-beweging vraagt Dolly Bellefleur al dertig jaar op haar geheel eigen wijze aandacht voor de mensenrechten in het algemeen en de acceptatie van LHBTI+ in het bijzonder ‼

Voor haar tomeloze inzet voor de emancipatiestrijd van LHBT+-mensen werd zij in 2012 verkozen tot Roze Lieverdje, mocht ze in 2014 uit handen van Eberhard van der Laan de Andreaspenning van de stad Amsterdam ontvangen en in 2020 werd de Bob Angelo Penning aan Dolly uitgereikt.

Lees verder op de website van GayNews.nl:  "Dertigjarig jubileum Dolly La Belle Fleur" ‼

Voor andere artikelen van "Dolly Bellefleur" op GayNieuws.blogspot.com:  KLIK HIER


bronnen: GayNews.nl / Twitter.com – GayNews.nl
                                                 
                                                    

Tristan Swennen | Ik werk in een hard beroep - maar je hoeft niet bang te zijn

België - Tristan Swennen    De Corona-crisis doet presentatrices An Lemmens en Dina Tersago in België Cupido spelen. Het nieuwste seizoen van Boer zkt Vrouw op VTM trekt niet naar 't buitenland én zorgt voor een primeur: de 25-jarige Tristan Swennen uit Ellikom gaat namelijk opzoek naar een man om zijn leven mee te delen

Stiekem hoopt boer Tristan Swennen om andere boeren die nog niet 'OUT' zijn, een duwtje in de rug te geven. Want volgens de loonwerker en koeienboer is dat niet altijd evident in de boerenwereld.

Lees het hele interview met Tristan Swennen op de website van ZiZoMag.be:
Boerenzoon Tristan zoekt man op TV | "Ik werk in een harde stiel, maar je hoeft niet bang te zijn" ‼ 
                                                
                                             
Zie ook:
Tristan doet opmerkelijke onthulling | "Toen wist ik al dat ik op jongens viel"  /  Tristan is eerste Homo-boer in 'Boer zkt Vrouw'

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:
•   België | 25-jarige 'Tristan' is géén 'Boer zkt Vrouw' maar een: 'Boer zkt Man' ‼ 

bronnen: ZiZoMag.be / VTM.be  Video / Facebook.com – ZiZoMag.be 


  
                                                                             

zondag 31 mei 2020

Schaamhaar | Wat Homo's en Lesbiennes echt vinden van schaamhaar en seks

Amerika  →  Meer dan de helft van de Homo-mannen  51%  en 59% van de Lesbische vrouwen zal geen orale seks hebben met een partner die 'niet-verzorgd schaamhaar' heeft. Ondertussen heeft slechts een kwart van zowel Homo-mannen als Lesbiennes een vol- ledige schaamstreek.

Dat zijn enkele van de belangrijkste resultaten van een nieuw onderzoek naar Amerika's persoonlijke verzorgingsgewoonten. 'Save.Health', die de enquête heeft uitgevoerd, wijst er terecht op dat mensen allerlei soorten lichamen sexy vinden. Maar ze ontdekten ook dat 't niet verzorgen van je schaamstreek een dealbreaker was voor veel seksuele partners.

Lees verder op de website van HoLeBi.info:  "Wat Homo's en Lesbiennes echt vinden van schaamhaar en seks" ‼

Zie ook:
Wat Homo's echt vinden van schaamhaar en seks  /  Homo's en Lesbiennes verkiezen verzorgd maar vol en natuurlijk schaamhaar 

bronnen: HoLeBi.info / Twitter.com – PinkNews.co.uk