zaterdag 2 februari 2019

Israël – Een knettergekke Netta Barzilai | Nieuwe video: Netta - Bassa Sababa

Netta  –  Na 'Toy' zou je denken dat je Netta wel zo'n beetje kent, wat stijl betreft. Maar voor 'Bassa Sababa' tapt ze uit net weer een ander vaatje. Japan heeft duidelijk als inspiratie gediend in de video, die totaal over de top is. Nu zijn we dat laatste natuurlijk al van Netta gewend, maar zo blijft ze haar fans steeds verrassen ‼

Zie ook:  Israëlische songfestivalwinnares Netta zingt nu over 'Roze Neushoorns' ‼  /  Hitzound.com | "Netta - Bassa Sababa" ‼

bronnen: Winq.nl / YouTube.com                                                               

COC Nederland | COC wil meer veroordelingen daders van LHBTI-discriminatie

COC Nederland  –  Er moeten meer daders van discriminatie en geweld tegen LHBTI+'s worden veroordeeld. Dat is de boodschap van COC Nederland aan 't Openbaar Ministerie en de Nationale Politie. Het COC sprak donderdag 31 januari met korpschef Erik Akerboom en OM-baas Gerrit van der Burg.

"Ik wil dat je hand-in-hand met je lief over straat kan ... met de genderidentiteit die bij je past en zonder angst voor geweld" ‼, aldus COC-voorzitter Astrid Oosenbrug.

Astrid Oosenbrug wil met politie en OM concrete afspraken maken dat ze zullen zorgen voor: meer veroordelingen van daders van discriminatie en geweld tegen LHBTI's. Momenteel doen elk jaar zo'n twaalf- tot vijftienhonderd mensen aangifte van LHBTI-discriminatie. Er worden minder dan tien daders voor veroordeeld, vaak tot lage straffen.

Lees verder op de website van COC.nl:  "COC wil meer veroordelingen daders discriminatie"

Zie ook:

bronnen: COC.nl – COC Nederland / Facebook.com – COC.nl                                                           

vrijdag 1 februari 2019

Leerlingen verrassen 'docent' met lied vlak voordat hij trouwt met z'n vriend ‼

Amerika  –  Awww, dat is lief. Vlak voordat Christopher Landis in het huwelijksbootje stapt met zijn vriend Joe Michienzie, verrassen zijn leerlingen hem met een lied. Ze zingen 'All You Need Is Love'. Een tearjerker van jewelste, zo blijkt.

De beelden (Facebook) zijn al een tijdje geleden opgenomen, maar worden de laatste dagen veel gedeeld. Christopher geeft les op de Public School in HinghamMassachusetts. Daarnaast geeft hij leiding aan het koor op de Middle School in Hingham.

Lees verder op de website van Winq.nl:  "Leerlingen verrassen docent met lied vlak voordat hij trouwt met zijn vriend"

bronnen: Winq.nl / HuffingtonPost.com / YouTube.com


                                                               

Televisie - The L Word | "De Amerikaanse serie 'The L Word' krijgt een sequel"

Amerika  Televisie  The L Word  →  De Lesbische televisiereeks 'The L Word' krijgt een revival, met een deel van de oorspronkelijke cast ‼

'The L Word' liep van 2004 tot 2009. De serie is iconisch geworden, omdat 'Lesbiennes op televisie' zo zeldzaam zijn. Terwijl verschillende per- sonages 'stierven of in de gevangenis belandden', keren Jennifer Beals (Bette), Katherine Moennig (Shane) en Leisha Hailey (Alice) terug. Ook een deel van de producenten pikt de draad op.

De nieuwe afleveringen zullen geen reboot, maar eerder een sequel zijn op de eerste seizoenen.


bronnen: BeOut.be / PinkNews.co.uk / YouTube.com


      

      
                                                     

donderdag 31 januari 2019

Komiek 'Ørjan Burøe' en z'n zoontje Dexter dansen samen in een 'Frozen'-jurk

Een video gaat de wereld rond waarin te zien is hoe een vader en z'n zoontje samen dansen op het lied uit de Disney-film "Frozen""Let It Go"   Ze dragen allebei de blauwe jurk van Elsa en dat ziet er vertederend uit.

Ørjan Burøe is een komiek uit Noorwegen. Hij deelde een video waarin zijn vierjarige zoontje Dexter zich helemaal laat gaan op het 'lijflied' van Elsa uit Frozen.

In de video - die een minuut duurt - dansen Ørjan Burøe en Dexter vrolijk rond. Ørjan Burøe krijgt online veel lof toegezwaaid over het feit dat hij zijn zoontje een jurk laat dragen, tegen alle gendernormen in.

Lees verder op de website van Winq.nl:  "Vader en zijn zoontje dansen samen in een Frozen-jurk"

bronnen: Winq.nl / Attitude.co.uk / YouTube.com


        
                                                                 

Gorinchem – Homofobie | Bushokjes in Gorcum beklad met anti-Homo teksten

"Homo's hebben een zieke geest. God een zoon die geneest". Zeker op vijf plaatsen in Gorinchem is deze 'Homo-onvriendelijke tekst' te lezen. Wijkagent Pieter van de Velde meldde dit op Instagram. Via social media roept hij mensen, die meer weten over de persoon die verantwoordelijk is voor deze teksten, op zich te melden

"Ik weet wel wie er genezen moet worden", schrijft Pieter van de Velde op zijn Instagram-account. "Wat een mafkees"   De teksten die vooral op bushokjes zijn gekalkt, zijn inmiddels in opdracht van de gemeente Gorinchem verwijderd. 

Zie ook:
bronnen: DeStadGorinchem.nl / Instagram.com – Pieter van de velde
                                                      
                                                             

woensdag 30 januari 2019

Seriemoordenaar bekent acht Homoseksuele mannen te hebben vermoorden ‼

Canada – Toronto – Bruce McArthur  →  Een Canadese tuinman heeft schuldig gepleit voor de moord op acht mannen tussen 2010 en 2017.

De 67-jarige Bruce McArthur werd in januari 2018 gearresteerd. De meeste slachtoffers waren gelinkt aan de 'Gay Village' van Toronto. Het gaat vooral om immigranten uit Zuidoost-Azië en het Midden-Oosten die aan de rand van de samenleving leefden.

Volgens het openbaar ministerie had Bruce McArthur (video) elke moord welbewust gepland   Hij fotografeerde zijn slachtoffers en bewaarde sou- venirs van hen zoals juwelen. De procureur omschreef de moorden als "seksueel van aard".

Speurders vonden menselijke resten op een plaats waar hij als tuinman had gewerkt.

Door schuldig te pleiten vermijdt de beschuldigde een lang proces en kan hij reeds op 04 februari 2019 zijn straf vernemen.

Zie ook:
bronnen: Standaard.be / Twitter.com – Standaard.be
                                                        
                                                              

Amerika – Jussie Smollett | "Empire-acteur slachtoffer van Homofoob geweld"

Acteur "Jussie Smollett" is dinsdagnacht in Chicago aangevallen door enkele gemaskerde mannen.  De politie behandelt de aanval op de Homoseksuele acteur uit de hitserie 'Empire' als een Racistisch en Homofoob haatmisdrijf. Op 'n bepaald moment kreeg de acteur een strop rond zijn nek en zouden de twee aanvallers "Dit is MAGA land" geroepen hebben. MAGA of 'Make America Great Again' was de slogan van Amerikaanse president Donald Trumpwaarmee hij tijdens de campagne uitpakte. 

De feiten gebeurden bij een sandwichbar in Chicago die 'Jussie Smollett' net bezocht had. Toen hij de zaak rond 2 uur 's nachts verliet, schreeuw- den twee mannen "Ben jij die vieze zwarte flikker uit Empire" ?!  Daarop vielen ze de acteur aan en slaagden ze erin om hem te overgieten met een vloeistof en een strop om zijn nek aan te brengen. De acteur werd naar het ziekenhuis overgebracht met onder meer een gekneusde rib.

Lees verder op de website van GayLive.be:  "Empire-acteur 'Jussie Smollett' slachtoffer van Homofoob geweld" ‼  
                                                                            
      
                                                                  
Zie ook:
bronnen: GayLive.be / YouTube.com / Facebook.com – GayLive.be                                                             

dinsdag 29 januari 2019

België – Miss Travestie | "Stefanie De Cock is Miss Travestie Antwerpen 2019"

België  Antwerpen  Miss Travestie 2019  →  'Stefanie De Cock' is in Mask'ara gekroond tot Miss Travestie Antwerpen 2019. Ze volgt Chatteloe op ‼  Chatteloe gaf zondag 20 januari 2019 een afscheidsreceptie (video) bij Pannekoek / Bonaparte in Antwerpen.

Onder meer Bart Hesters  Mister Gay Belgium 2018  zat in de jury.  Stefanie De Cock / Stefanie Storm (video) kreeg al veel gelukwensen ‼

Zie ook:  Finale Miss Travestie Antwerpen 2019 → Facebook  /  Miss Travestie Antwerpen 2019 → All Events

bronnen: BeOut.be / Facebook.com  Mr. Gay Belgium
                                                     
                                                                   

Amsterdam · Rozenkoor | "Het Rozenkoor zoekt bassen + tenoren en dirigent"

Amsterdam – Het Rozenkoor  →  Heb je wel eens één van de voorstellingen van Het Rozenkoor gezien ?!  Waarom niet de stap nemen om mee te doen ?!  Het Rozenkoor is een Homo-Lesbo-Bi koor in Amsterdam, dat in 1992 werd opgericht. 

Met ongeveer vijfentwintig mannen en vrouwen, zingt het koor vierstemmige liederen   Deze variëren van klassiek tot pop - van droevig tot vrolijk - van ingetogen tot uitbundig - van Nederlands tot Russisch. De ene keer a-capella, de andere keer met pianobegeleiding.
                                                                            
        
                                                             
Het Rozenkoor
•   Zingen en Gezelligheid 
•   Klassiek en Popmuziek
•   Tuttig en Trendy
•   Sprankelende Optredens in Binnen- en Buitenland

Lees verder op de website van GayNews.nl:  "Het Rozenkoor zoekt bassen en tenoren en een dirigent"

bronnen: GayNews.nl / YouTube.com / Twitter.com – GayNews.nl
                                                             
                                          

maandag 28 januari 2019

Bob Angelo Penning | "De COC-prijs voor Kevin Jennings & Hans Verhoeven" ‼

COC Nederland - Bob Angelo Penning    De Bob Angelo Penning van het COC is dit jaar toegekend aan LHBT-activist Hans Verhoeven en aan Kevin Jennings, initiatiefnemer van de wereldwijde GSA-beweging op scholen.

COC-voorzitter 'Astrid Oosenbrug' reikte de penningen uit tijdens COC's "True Colors" op zondagavond 27 januari in een uitverkocht Paradiso Amsterdam. In haar nieuwjaarsspeech in Paradiso riep Astrid Oosenbrug de Nationale Politie en het Openbaar Ministerie op om geweld en discri minatie tegen LGBTI's steviger aan te pakken. Ze spreekt komende week met korpschef Erik Akerboom en OM-baas Gerrit van der Burg.

Lees verder op de website van GaySite.nl:  "COC-prijs voor Kevin Jennings en Hans Verhoeven"

Zie ook:

bronnen: GaySite.nl / COC.nl / Facebook.com – GaySite.nl                                                           

Frankrijk - Songfestival | Homofobe reacties nadat Bilal Hassani gekozen werd

Frankrijk  –  Bilal Hassani (19) gaat voor Frankrijk naar het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv met het nummer 'Roi'   Bilal Hassani is niet alleen openlijk Homoseksueel, hij heeft ook een vrouwelijk voorkomen. Voor haters een excuus om te haten.

Lange haren in onnatuurlijke kleuren, make-up, drag. Bilal Hassani is helemaal zichzelf op zijn YouTube-kanaal. Dat leverde hem al veel haat op. Nu hij voor Frankrijk naar Israël gaat, krijgt hij nog meer haat te verwerken.  Bilal Hassani werd zaterdag gekozen via selectieshow Destination Eurovision 2019.

Lees verder op BeOut.be:  "Homofobe reacties nadat Bilal Hassani gekozen werd om Frankrijk te vertegenwoordigen op 't Songfestival"
                                                 
        
                                                        
Zie ook:

                                                          

zondag 27 januari 2019

COC - Astrid Oosenbrug | 'Homo' is nog steeds 't meest gebruikte scheldwoord

COC – Astrid Oosenbrug  →  "De Nashville Verklaring is een afschuwelijk document", zegt COC-voorzitter Astrid Oosenbrug. Maar het heeft de relatie tussen COC en kerken wel verbeterd.

Uit de Kast komen
"Als het echt zo gemakkelijk was om 'Uit de Kast' te komen, dan was er geen discussie over. Maar dat gebeurt dus vaak niet. 'Homo' is nog steeds het meest gebruikte scheldwoord. Op voetbalvelden. Op scholen. Mensen als Johan Derksen helpen de emancipatie niet. Voor een grote groep kwetsbare jongeren tussen 12 en 18 jaar gooit hij de deur dicht. De impact van z'n uitspraak is niet minder schadelijk dan de Nashville Verkla- ring" ‼

Lees verder op de website van NRC.nl:  "Homo is nog steeds het meest gebruikte scheldwoord" ‼ 


bronnen: NRC.nl / Twitter.com – Astrid Oosenbrug → NRC.nl
                                                        
                                                    

USA - GLAAD - Awards | "Bohemian Rhapsody niet meer op Awardlijst GLAAD"

USA – GLAAD  →  De film Bohemian Rhapsody maakt geen kans meer genomineerd te worden voor een GLAAD Media Award vanwege de aantijgingen van seksueel misbruik tegen regisseur Bryan Singer

De GLAAD Media Awards worden ieder jaar uitgereikt aan makers van film, televisie en andere media die leden van de LGBTIQ+–gemeenschap op een positieve manier hebben neergezet.

Bohemian Rhapsody, over het leven van de biseksuele Queen-zanger Freddie Mercury, stond op de lijst van gegadigden voor een nominatie. De film is nu geschrapt vanwege de beschuldigingen die zijn gedaan aan het adres van Bryan Singer

Lees verder op de website van: GayNews.nl:  "Bohemian Rhapsody niet meer op awardlijst GLAAD" 
                                                         
        
                                               
Zie ook:

bronnen: GayNews.nl / YouTube.com / Twitter.com – GayNews.nl