zaterdag 7 juli 2018

Ophef om 'promofilmpje' van NPO 3 | 'Iedereen is hier zichzelf, de hele zomer'

Een promotiefilmpje van NPO 3 – "Iedereen is hier zichzelf, de hele zomer" – is niet overal goed gevallen ‼  Het spotje – sinds enkele dagen te zien op TV  begint met de uitspraak van Juf Ank uit De Luizenmoeder: "Dat vinden wij niet raar, dat vinden wij alleen maar heel bijzonder".

  Vervolgens zijn onder meer mensen met een verstandelijke beperking en homoseksuelen tijdens de Amsterdamse Gay Pride te zien. Veel boze reacties spreken over een schandalige vergelijking … ‼

Zie ook:

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com                                                           

België | Transgender die meedeed aan docu·reeks M/V/X uit het leven gestapt

België  –  'Paulien De Groote' (44) – één van de Transgenders uit de VRT-docureeks 'M/V/X' – is donderdag uit het leven gestapt. Ze koos om gelukkig te worden. Maar de realiteit was veel harder dan ze dacht ‼

Begin dit jaar was Paulien De Groote één van de eersten die gebruik maakte van de nieuwe Belgische wet om zonder operatie officieel van gender te veranderen. Daarnaast stond Paulien De Groote sinds geruime tijd in haar woonplaats Bonheiden op de verkiezingslijst van Open Vld. En ook al was ze eindelijk wie ze écht was, gelukkig was ze niet. Ze werd gepest en voelde zich vaak vernederd.

                                                   
                                                     

Zie ook:

bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com / Facebook.com – HLN.be → Het Laatste Nieuws                                                                  

vrijdag 6 juli 2018

Love, Simon-acteur 'Keiynan Lonsdale' komt met nieuwe single/video 'Preach'

Australia / USA  Showbizz    We wisten al dat Love, Simon-acteur Keiynan Lonsdale aardig kon zingen. Keiynan Lonsdale bracht al het 'Queer anthem' Kiss The Boy uit. Nu heeft Keiynan Lonsdale een nieuw nummer online gedeeld. Inclusief gelikte videoclip ‼

Preach is het nieuwste nummer uit de hand van Keiynan Lonsdale. Tegen The Fader zei hij: "Ik schreef het nummer een jaar geleden - toen wist ik nog niet wat het voor mij betekende. Tot een paar maanden geleden. Met het nummer en de video hou ik mezelf een spiegel voor".
bronnen: Winq.nl / YouTube.com


        
                                                     

Tony Anatrella | 'Homo-expert' van Vaticaan wegens 'misbruik' uit ambt gezet

Frankrijk  →  De Franse priester en psychotherapeut 'Tony Anatrella' is door de aartsbisschop van Parijs met onmiddellijke ingang uit zijn ambt gezet.  Tegen de 77-jarige Tony Anatrella liep een kerkelijk onderzoek wegens seksueel misbruik van priesters en priesters in opleiding, die hij van hun homoseksualiteit wilde genezen.

Over zijn werk als psychotherapeut kwamen in 2006 de eerste klachten. De zaak werd toen afgewezen.

Maar een nieuwe getuigenissen in 2016 onthuld door Le Lanceur bracht de zaak tegen Tony Anatrella opnieuw aan het rollen.

Tony Anatrella gold als een van de experts van het Vaticaan op het gebied van homoseksualiteit. Hij was lid van de Pauselijke Raad voor het Gezin & de Gezondheid.

Hij beschreef homoseksualiteit als 'onafgewerkte en onvolwassenheid van menselijke seksualiteit' die zelfs zou kunnen worden gezien als een desta biliserende realiteit voor mensen en voor de samenleving.

Anatrella was ook 'tegen toetreding van homoseksuelen tot priesterambt' en was fel tegenstander van de 'openstelling van het burgerlijk huwelijk' in Frankrijk.

Zie ook:

bronnen: RozeGolf.net / Facebook.com – RozeGolf.net                                                               

donderdag 5 juli 2018

TV · TLC - Vanavond - 20.30 uur | Louisa & Rosanna - Onze Transgender Liefde

Louisa & Rosanna  –  'Louisa en Rosanna' komen terug vanaf 05 juli 2018 ‼  Niet meer met zijn tweetjes, maar met hun nieuwe trots: baby 'Mikai'.  Wat betekent de komst van deze kleine aanwinst voor hun hectische leven ?!  Worden ze nu saaie, serieuze ouders of ... blijft er genoeg ruimte over de hilarische uitspattingen waar ze om bekend staan ?!  Reken maar op het laatste   Eén ding willen ze in elk geval goed geregeld hebben voor 'Mikai': zijn doop ‼

Louisa & Rosanna - 'Onze Transgender Liefde' is elke donderdag om 20:30 uur te zien bij TLC ‼

Lees verder op de website van TLC.nl:  "Louisa & Rosanna - Onze Transgender Liefde"

Zie ook:

Extra:  

bronnen: TLC.nl / YouTube.com


        
                                                    

Antwerp Pride → 8-12 augustus | "Antwerp Pride dit jaar met Global Rainbow"

Naar jaarlijkse traditie vindt in Antwerpen van 8 tot 12 augustus de #AntwerpPride plaats. Het is ondertussen alweer de elfde editie. Het thema dit jaar is: "Identiteit". Verder, gezien het dit jaar barokjaar is in Antwerpen, vraagt men deelnemers hun praalwagens en outfits zo barok mogelijk te maken.

Visuele blikvanger op de Antwerp Pride dit jaar: de laserinstallatie "Global Rainbow" van de Amerikaanse kunstenares 'Yvette Mattern'   Twee avonden lang zal een enorme Regenboog de lucht boven de Scheldekaaien sieren, van het Steen tot het Zuid.

                                                
        
                                                          
Zie ook:
bronnen: HoLeBi.info / HLN.be – Het laatste Nieuws / YouTube.com / Facebook.com – Antwerp Pride → HNL.be                                                          

woensdag 4 juli 2018

Tilburg → Roze Kermis | "Roze Maandag 'Pride Walk' tijdens Tilburgse Kermis"

Tilburg  →  Ook dit jaar wordt de Roze Maandag "Pride Walk" georganiseerd tijdens de 'Tilburgse Kermis'.  Deze start wederom vanaf Tilburg Centraal. Verzamelen vanaf 11.00 uur bij Station Tilburg, waarna om 12.00 uur de Roze Maandag Pride Walk echt begint.

Roze Maandag
Als een 'Roze Karavaan' trekt de feestelijke stoet door de binnenstad naar het Piusplein - waar Roze Maandag officieel zal worden geopend. Ben jij er ook bij ?!  Zet jezelf dan op aanwezig via de Facebookpagina.  Heb jij een leuk idee om als individu of vanuit jouw organisatie mee te lopen ?! Laat het dan weten via: RozeMaandagPrideWalk@gmail.com

Tilburg – Roze Maandag 'Pride Walk' 2018
Wanneer:           Maandag 23 juli 2018  
Vertrek vanaf:    Centraal Station Tilburg
Vertrektijd:         11.00 uur verzamelen (Centraal Station)  /  Aanvang 'Pride Walk': 12.00 uur tot 14.00 uur (Piusplein)
Activiteit:            Gratis ‼
bronnen: Tilburg.com / YouTube.com


        
                                                                         

Amsterdam | "Pride Amsterdam is 'minst kwalitatieve event' van Nederland" ‼

Door een nieuwe naam is de mening over de Gay Pride milder geworden. Na de naamswijziging in Pride Amsterdam is de bekendheid weliswaar flink gedaald, maar heeft men meer sympathie voor het LHBTIfestival. Wel vindt 't Nederlandse publiek Pride Amsterdam nog steeds het meest gewaagde én minst kwalitatieve evenement van Nederland.

Dit is een van de opvallende conclusies uit het Evenementen Merkenonderzoek 2018 van 'Hendrik Beerda Brand Consultancy'. Uit het onderzoek blijkt ook dat Amsterdam zich met meer topevenementen heeft versterkt als belangrijkste evenementenstad. De Nijmeegse 'Wandelvierdaagse' wordt echter gezien als hét hoogtepunt van het evenementenseizoen.

Lees verder op de website van FonkOnline.nl:  "Pride Amsterdam minst kwalitatieve event van Nederland"
                                                                  
                                                           
                                                     
Zie ook:

bronnen: FonkOnline.nl / Facebook.com – AboutMedia.nl → FonkOnline.nl / Facebook.com – Annette Toeter → MarketingTribune.nl                                                               

dinsdag 3 juli 2018

'Overwinning' in de Tweede Kamer voor 'Transgender- & Intersekse personen'

Den Haag - Wetswijziging    De Tweede Kamer stemde op dinsdag 3 juli in grote meerderheid voor een wettelijk verbod op discrimi- natie van Transgender- en Intersekse personen.  Een overwinning, aldus het COC dat met TNN en NNID al lang voor de wetswijziging pleit.

"Dit is geweldig nieuws voor Transgender- en Intersekse personen in Nederland", stelt COC-voorzitter Tanja Ineke. De voor hen zo belangrijke expliciete wettelijke bescherming is nu binnen handbereik   Er is er straks geen misverstand meer mogelijk: "werkgevers, scholen, zorgverleners en anderen mogen Transgender- en Intersekse personen niet discrimineren" ‼


Zie ook:
bronnen: COC.nl – COC Nederland / Facebook.com  COC Nederland                                                                  

Eindhoven | "Opnieuw brand bij Gay Sauna Tibet, waarschijnlijk aangestoken"

Eindhoven      Er heeft een brand gewoed bij mannensauna Tibet in Eindhoven. De brandweer vermoedt dat het vuur is aangestoken. Er raakte niemand gewond.

"De brand was rond vijf uur onder controle. De schade aan het pand lijkt mee te vallen", zo meldt de brandweer. De politie doet onderzoek naar de brand. Getuigen worden opgeroepen om zich te melden.

Tweede brand
Het is al de tweede keer in twee jaar dat er een brand is ontstaan in het pand. In 2016 woedde er ook een brand. Ook toen was er sprake van mogelijke brandstichting en werd er uiteindelijk een verdachte aangehouden.
                                                  

                                               
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: OmroepBrabant.nl / Facebook.com – GayOkay.nl / YouTube.com                                                   

maandag 2 juli 2018

VS - Showbizzz | "Actrice 'Tessa Thompson' komt Uit de Kast als Biseksueel" ‼

Amerika  Showbizz   →   De Amerikaanse actrice 'Tessa Thompson' (Thor: Ragnarok en Creed) heeft in een recent interview voor het eerst publiekelijk gesproken over haar seksuele geaardheid ‼  Hoewel ze niet graag praat over haar privéleven, heeft ze nu toch onthuld biseksueel te zijn. Eerder waren er al geruchten dat Tessa Thompson 'n relatie zou hebben met muzikant-actrice Janelle Monáe. "Ik val zowel op mannen als vrouwen", zegt de Hollywoodster nu tegen Net-A-Reporter.

Lees verder op de website van FilmTotaal.nl:  "Tessa Thompson komt Uit de Kast als Biseksueel" ‼

Zie ook:
Tessa Thompson  Wiki  /  Tessa Thompson Cover Story | "Break The Mold"  

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
   USA - Janelle Monáe - Showbizz | "Zangeres 'Janelle Monáe' out zich als Panseksueel"  

bronnen: FilmTotaal.nl / Facebook.com – We Love News → FilmTotaal.nl                                                   

OutWay - HoJoKamp - Augustus 2018 | "Schrijf je nu in voor HoJoKamp 2018"

Gay-mert  →  'HoJoKamp' is een gezellige week voor jongeren tussen de 13 en 25 jaar die met homo, biseksuele en/of transgender gevoelens rondlopen.  Het 'HoJoKamp' biedt je de mogelijkheid om jezelf beter te leren kennen en om helemaal jezelf te kunnen zijn. Onder begeleiding van de enthousiaste vrijwilligers van Stichting OutWay zullen interessante workshops en serieuze teamtalks afge- wisseld worden met leuke spellen en activiteiten ‼
                                 
                                       
HoJoKamp vindt plaats van 05 t/m 10 augustus 2018
Tijdens het kamp is er voor iedereen de kans om met elkaar in gesprek te gaan en mensen te ontmoeten die misschien wel precies dezelfde gevoe- lens delen. Af en toe wordt er natuurlijk gehuild, maar vooral wordt er hier ontzettend veel gelachen. Vermaak, gezelligheid en ontspanning is waar het hier voornamelijk om gaat.

► Al ruim 900 jongeren tussen de 13 en 25 jaar oud gingen jou voor. Zij hebben genoten van een week waarin een veilige en gezellige sfeer centraal staat. We kunnen je verzekeren dat het een fantastische week wordt om nooit meer te vergeten 

Lees verder op de website van:         Stichting OutWay
Inschrijven voor HoJoKamp 2018:    Stichting OutWay   
                                              
OutWay - HoJoKamp → Website ‼  /  OutWay → Facebook ‼  /  OutWay → Twitter ‼  /  OutWay → Instagram ‼  /  OutWay → YouTube ‼ 
                                      
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: OutWay.nl / Twitter.com – Stichting OutWay → NRC.nl / YouTube.com – Video's


     
                                                     
      
                                                  

zondag 1 juli 2018

Hengelo – Eşcinsel | "32-jarige Turkse zanger 'Burçak Şikar' komt Uit de Kast"

Hengelo  →  De 32-jarige Burçak Şikar komt Uit de Kast met zijn nieuwste nummer "Divas On The Dancefloor".  De Turkse zanger, die op dit moment in Hengelo woont, bleef lange tijd In de Kast uit angst voor de reacties uit zijn vaderland. 

Burçak Şikar heeft al drie jaar een platencontract bij Sony en zijn fans zitten vooral in Turkije ‼

Zie ook:
bronnen: GaySite.nl / YouTube.com


        
                                                         

USA – Showbizz | "Sam Smith & Brandon Flynn zetten punt achter hun relatie"

Zanger Sam Smith en acteur Brandon Flynn zijn niet langer een stel. Volgens The Sun hebben de twee gezamenlijk besloten een punt te zetten achter hun relatie.

Sam Smith en Brandon Flynn – die vooral bekend is door zijn rol in serie 13 Reasons Why – waren sinds oktober bij elkaar. Eind vorig jaar deel- den ze voor 't eerst foto's van elkaar op sociale media   De zanger zou een flink aantal van die kiekjes inmiddels verwijderd hebben. De Britse krant meldt dat Sam Smith kapot is van de breuk, vooral omdat hij met Brandon zijn eerste betekenisvolle relatie zou hebben gehad.
                                                                    
        
                                                       
De zanger (26) en acteur (24) zouden hun relatie hebben beëindigd, omdat ze te weinig tijd voor elkaar hebben. "Ze zijn echt voor elkaar gevallen ‼ Maar ze zijn allebei zo druk met hun carrière dat het helaas niet is gelukt", aldus een insider.

Zie ook:

bronnen: RTL·Boulevard.nl / TheSun.co.uk / YouTube.com / Twitter.com  RTL Boulevard