zaterdag 1 augustus 2015

Filipijnen – The Metropolitan Community Church | "Jezelf zijn op de Filipijnen"

Homo's op de Filipijnen hebben een plek gevonden waar ze zichzelf kunnen zijn. Namelijk in de protestantse 'Metropolitan Community Church' in hoofdstad Manila. Deze kerk wil diversiteit bevorderen. De pastor van het gebedshuis worstelde zelf jarenlang met haar seksuele geaardheid en haar geloof en ze wilde de twee graag met elkaar verenigen. Met de kerk hoopt ze anderen die met dezelfde problemen worstelen, te helpen.

Homoseksualiteit is niet strafbaar, maar wel een beladen onderwerp op de Filipijnen. Plannen voor een anti-discriminatiewetgeving zijn er al jaren. Het parlement wil geen woedende conservatieve katholieke kerk over zich heen krijgen, waardoor de wet nog steeds niet is aangenomen.

Zo'n houding komt maar al te vaak voor. Michael Mia kwam bij zijn vorige parochie een priester tegen die hem wilde genezen van zijn homoseksualiteit, door gebed en door te vasten. Michael en zijn mede-kerkgangers hopen dat de acceptatie, die ze hebben gevonden in deze kerk, op een dag zal worden overgenomen door de rest van de samenleving.

bronnen: GaySite.nl / NPO.nl – Spirit


België · Antwerpen - Gay Pride | "Moslim·delegatie tijdens Antwerp Gay Pride"

Op zaterdag 8 augustus neemt een delegatie van Antwerpse Moslims deel aan de parade van Antwerp Pride. Dat meldt ATV. "We willen het taboe doorbreken binnen de Moslim-, Marokkaanse en Berbergemeenschap", zegt Hassan Aarab.

De deelname moet ook HoLeBi's en Transgenders tonen dat Antwerpse Moslims openstaan voor HoLeBi's en Transgenders.

De Antwerpse Moslimgemeenschap zal het volgend weekend voor het eerst met een uitgebreide delegatie meelopen in de Gay Pride. De Marokkanen willen zo het taboe rond HoLeBi's onder de Arabische Antwerpenaren doorbreken. Door samen als Hetero's en HoLeBi mee op te stappen in de kleurrijke Gay-parade, willen ze beklemtonen dat iedere seksuele geaardheid voor hen gelijk is.

Zie ook:
Antwerp Gay Pride 2015  /  Antwerp Gay Pride 2015 – Website  /  Antwerp Gay Pride 2015 – Facebook  /  Antwerp Gay Pride – Wiki  

bronnen: ZiZo-Magazine.be / ATV.be
Roze TV - Gay Week - Gay Pride Amsterdam | Waarom zo weinig 'Gay' op TV ?!

Als opwarmertje voor de Gay Parade was deze week de serie 'Cucumber' op TV, over de avonturen van een groep homovrienden in Manchester. Bijzonder, want een serie met alleen homo's zie je nauwelijks op de Nederlandse televisie.

Zijn we dan toch niet zo vooruitstrevend als we denken ?! 

Marc Putman van OUTtv, een kanaal gericht op homo's, denkt inderdaad dat Nederland 'jammer genoeg' toch een beetje te preuts is voor gay tv. "Veel mensen vinden dat toch iets te veel voor homo's. En omdat het vaak iets te seksueel of op het randje is, durven zenders veel series niet uit te zenden. Bovendien is onze Kijkwijzer redelijk streng".

Nieuwe homoseries (kijktips van Marc Putman)
Dudes: over drie homovrienden van eind dertig. Losse afleveringen met verschillende thema's    
Freefall: crime-drama over een groep Afro-Amerikanen in Atlanta
4 Ambientes: over vier homovrienden in Argentinië

Volgens filmrecensent Frans Wollrabe gaat 'Gay TV' het in Nederland nooit helemaal worden. "Daar is de doelgroep te specifiek voor. Wel zijn homo's niet meer weg te denken uit de bestaande en nieuwe series. Sterker nog: het is een hype om één of twee verhaallijnen over een gay te laten gaan". 

Transgender
Wollrabe doet een voorspelling: hij ziet transgenders als de nieuwe homo's. "Die gaan de plaats innemen van de homo-verhaallijnen. De   
eerste is al te zien in de serie Sense 8. Je zult zien dat dit de komende jaren zal toenemen. De transgender zal de nieuwe revolutionaire personage worden. Maar ook weer geïntegreerd in een serie of film met andere personages".

Roze TV
Veel roze in Amsterdam dit weekend tijdens de jaarlijkse gay pride. Weinig roze daarentegen op de Nederlandse TV. Films en series waarin   
homo's centraal staan scoren meestal maar matig. Hoe komt dat ?! Editie NL zocht het uit ...


bronnen: RTL·Nieuws.nl – Editie NLPridestream | "De hele wereld kan dit jaar meevaren met A'dam Botenparade"

Vanaf 21 juli 2015 is de website Pridestream.org live. Een initiatief van de Amsterdam Gay Pride, KPN en een groep creatieve bureaus dat mensen overal ter wereld virtueel kunnen meevaren in een volledige 360 graden ervaring bij de Botenparade tijdens de Amsterdam Gay Pride op 1 augustus aanstaande. Ook kunnen zij hun Pride tonen door een foto of video op te nemen die op de boot getoond wordt. Zo kunnen mensen die niet vrij zijn om zichzelf te zijn ook voelen hoe het is om mee te varen tijdens de Amsterdam Gay Pride en toegejuicht te worden. Vrijheid om te zijn wie je bent is namelijk lang niet overal vanzelfsprekend.

Genoeg plek voor iedereen
Op de 'lege' boot staat een camera die 360 graden streamt zodat ook mensen waarvoor Gay Pride niet vanzelfsprekend is toch kunnen voelen hoe het is om toegejuicht te worden door duizenden mensen. Op 1 augustus is deze stream live te volgen via Pridestream.org. Maar nu al kan iedereen die virtueel wil meevaren 'instappen' door een persoonlijke video op te nemen op Pridestream.org. Naast de camera is de boot voorzien van LED-schermen waarop deze boodschappen vertoond zullen worden tijdens de Botenparade. Omdat er landen zijn waar vrijheid minder vanzelfsprekend is, kunnen mensen een regenboogfilter activeren waardoor zij anoniem en onherkenbaar in beeld zijn. Op de boot is plaats voor iedereen wereldwijd om hen een gevoel van vrijheid en acceptatie te geven. Het aantal mensen dat 'virtueel' meevaart, zal ook op deze schermen te zien zijn.

Een gevoel van vrijheid
"Hier in Nederland vinden we het heel normaal om ons vrij te voelen. Met deze boot maken we een statement: deze vrijheid is niet overal ter wereld vanzelfsprekend. Door de ervaring van de Botenparade tijdens de Amsterdamse Gay Pride met de wereld te delen, willen we een stukje van het gevoel van vrijheid meegeven aan iedereen die dit niet kan of mag ervaren", aldus Coen Olde Olthof, Senior Vice President Marketing & Online, van KPN. "KPN werkt mee aan het initiatief omdat wij vinden dat iedereen het gevoel van vrijheid en acceptatie moet kunnen ervaren. Dit zien we ook terug in KPN Pride. Dat is een vereniging van LHBT-werknemers van KPN wereldwijd die zich samen sterk maken om dat gevoel van acceptatie en vrijheid ook buiten KPN te verspreiden".

Innovatieve technologie
De Pridestream past innovatieve technologie toe: op de website Pridestream.org kan iedereen wereldwijd inloggen en via een stream de Botenparade beleven alsof ze zelf op de boot staan. Een volledige 360 graden camera geeft zowel beeld als geluid weer: de muziek op de boot en het toejuichen van de mensen langs de kant. Vanaf elk device kan iedereen volledig om zich heen kijken en ervaren hoe het is om mee te varen. Naast een camera is de boot voorzien van LED-schermen met video's van mensen van overal ter wereld, die laten zien dat zij ook (virtueel) meevaren. Voor landen waar de Gay Pride niet vanzelfsprekend is worden er op de site een aantal privacy tools aangeboden zodat ook daar mensen kunnen meevaren.

Ciaran Woods, Producer bij MediaMonks, vult aan: "Het is fantastisch om te zien dat initiatieven als de Pridestream gerealiseerd kunnen worden met behulp van digitale expertise en innovatie. Met dit project is het mogelijk om iedereen, waar ook ter wereld, volledig op te laten gaan in de bijzondere ervaring van acceptatie en vrijheid tijdens de Botenparade in Amsterdam".   

De 'lege' boot representeert op een unieke manier het thema van de Amsterdam Gay Pride dit jaar: 'Share'. De 'lege' boot laat mensen die niet in vrijheid hun Pride kunnen tonen virtueel meevaren met Amsterdam Canal Parade. Vaar ook mee op 01 augustus 2015.

Over Amsterdam Gay Pride
Om aandacht te blijven vragen voor de mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en gelijkheid van LHBTI's in het bijzonder, wordt jaarlijks de Amsterdam Gay Pride gehouden. De Amsterdam Gay Pride is een groots feest en tegelijkertijd een indrukwekkend pleidooi voor de emancipatie van de homo-, lesbo-, bi-, transgender- en interseksegemeenschappen. De stichting Amsterdam Gay Pride faciliteert en organiseert samen met haar partners een negen dagen durend festival, dat een scala aan evenementen biedt op het gebied van debat, kunst, theater, film, (dance)feesten en sport. Het thema van 2015 is 'Share'. Delen is vermenigvuldigen: gedeelde vreugd is dubbele vreugd en dat geldt ook op het gebied van de liefde. Delen is naast nemen ook accepteren en geven. Onder het motto: 'Share love, love differences' roept de organisatie iedereen op om zijn of haar verhaal te vertellen en dit te delen. Het festival start op zaterdag 25 juli en duurt tot en met zondag 2 augustus 2015.

Meer informatie:  www.AmsterdamGayPride.org
Links naar ander "Nieuws uit Amsterdam"
bronnen: Coopr.nl - Marcel Withoos / AmsterdamGayPride.nl / Pridestream.org / YouTube.com                                   

vrijdag 31 juli 2015

Arbores - Showbizz | DJ 'Erik Arbores' heeft weinig problemen met geaardheid

DJ 'Erik Arbores' heeft een vriend. De 17-jarige DJ gaf tegenover Shownieuws toe dat hij op jongens valt. "Ik wilde er nooit een dramatisch moment van maken", zegt Erik van den Boom, zoals de DJ eigenlijk heet, tegen het entertainmentprogramma van SBS6. Ik zeg gewoon: "Ik heb een vriend. En dat is het".

Erik, die de eerste vier jaar van het gymnasium in één jaar deed en te zien was als 'wonderkind' in De Wereld Draait Door, krijgt soms dingen naar zijn hoofd geslingerd als hij op stap is met zijn vriend. "Vorige week nog, dus niet overal gaat het even goed. Ik zat gewoon met m'n vriend op een bankje op een perron en vanaf het andere perron riep iemand: Hé homo. In het begin vond ik dat wel moeilijk, maar ik heb het nu een paar keer meegemaakt en dan zet je het van je af".

De Randstad
De DJ kwam er zo'n drie jaar geleden achter dat hij op jongens valt. "Het ging een beetje geleidelijk, het is niet zo dat je op een dag wakker wordt en denkt: Hé, ik ben homo. Op m'n 14e, 15e kwam ik erachter en ik ben op m'n 15e, 16e een beetje uit de kast gekomen". Dat was voor de DJ niet heel moeilijk. "Ik kom uit de Randstad en mijn ouders en vrienden doen er heel luchtig over. Af en toe vergeet je dan ook dat het niet op heel de wereld zo gaat. Voor mij was het best makkelijk".

De DJ is dit jaar nauw betrokken bij de Gay Pride, wat hij 'extra leuk' vindt. "Ik doe hieraan mee omdat ik wil laten zien dat wij deze vrijheid hebben in Nederland. Ik vind dat losstaan van of ik op jongens of meisjes val. Maar ik heb een vriendje inderdaad, dus daarom vind ik het extra leuk om mee te doen".


bronnen: DeStentor.nl / YouTube.com


        
                                   

Barack Obama | "VS wil minder Aids–doden en minder nieuwe Hiv–diagnoses"

Amerikaans president Barack Obama (democraten) heeft donderdag het nieuwe nationaal Hiv-plan voorgesteld. Doel: "Een derde minder Aids-doden en een kwart minder nieuwe Hiv-diagnoses".

Het plan loopt tot 2020 en is update van het plan uit 2010. Het nieuwe plan mikt op betere toegang tot medische zorgen, betere nazorg en betere toegang tot PrEP.

PrEP of Pre-Exposure Profylaxis is een preventiemiddel tegen een besmetting met Hiv. PrEP vervangt het condoom niet. Het is een aanvulling op de preventie van Hiv voor mensen die een groot risico lopen om besmet te worden. Bij homomannen met veel wisselende partners bijvoorbeeld.

bronnen: ZiZo-Magazine.be / YouTube.com                       

Amsterdam – Gay Pride - Canal Parade | "Eindelijk blijft het een keer droog" ‼

Het weer ziet er goed uit voor het komende weekend; eindelijk blijft het tijdens de Amsterdam Canal Parade - het hoogtepunt van de Amsterdam Gay Pride – zaterdag weer eens droog. De afgelopen jaren werd de feestvreugde in de zomerzon regelmatig vergald door bij zomerweer typische onweersbuien, die snel opdoken en al even snel weer verdwenen, maar de deelnemers en toeschouwers doorweekt achterlieten.

Dit keer schijnt de zon volop, waait er een zwak oostenwindje en loopt het kwik op tot zo'n 24 graden: ideaal voor een dagje vaarpret. Vorig jaar werd de botentocht zo'n drie kwartier vervroegd, vanwege voorspeld noodweer. Het mocht niet baten: halverwege de tocht stak er een niets en niemand ontziend noodweer op. Dit keer ziet het daar niet naar uit, al kan het nooit kwaad om iets aan voorzorgsmaatregelen mee te nemen; je weet maar nooit …

De Canal Parade vertrekt om 14.00 uur vanaf het Westerdok en vaart over de Prinsengracht en de Amstel en eindigt in het Oosterdok. De laatste boten varen rond vijf uur door de gracht. Het festijn is na Koninginnedag en de Uitmarkt de derde jaarlijkse publiekstrekker van de hoofdstad. Het lijkt een beetje op Koningsdag, al is de sfeer tijdens de Canal Parade doorgaans veel aangenamer. Ieder jaar komen eer zo'n half miljoen mensen op af en dat zijn zijn zeker niet alleen LHBT'ers. Het is raadzaam op tijd te komen om een goed plekje langs de kant te bemachtigen.

Links naar ander "Nieuws uit Amsterdam":
bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com                                 

donderdag 30 juli 2015

Israël – Jeruzalem – Gay Pride 2015 | "Deelnemers Gay Parade neergestoken"

Zeker zes deelnemers van de jaarlijkse Gay Pride in Jeruzalem zijn donderdag neergestoken. De politie hield een Israëlische orthodoxe Jood aan als verdachte, zo maakte een woordvoerster bekend. Het gaat naar verluidt om 'Yishay Shlisel', de man die tien jaar geleden ook al drie mensen neerstak tijdens de parade en daarvoor werd veroordeeld.

Volgens de Rode Davidsster, de Israëlische variant van het Rode Kruis, is een vrouw ernstig gewond geraakt. Vier mannen en een vrouw waren er minder erg aan toe. Alle gewonden zijn ongeveer dertig jaar oud.

Ooggetuigen meldden dat ze een orthodoxe Jood "iedereen op zijn weg" hadden zien steken. "We hoorden geschreeuw en iedereen rende weg. Op de grond lagen mensen onder het bloed".

Tien jaar geleden was er ook een aanval op deelnemers aan de Gay Pride in Jeruzalem. Drie mensen werden toen neergestoken. De dader werd veroordeeld tot tien jaar cel en kwam onlangs vrij.

Duizenden mensen liepen mee in de optocht door de Israëlische hoofdstad. De parade is onderwerp van heftige discussies tussen de ultra-orthodoxe Joodse minderheid, fel tegenstander van openlijke homoseksualiteit, en het progressievere deel van de bevolking. De mars ging na het incident door. "Onze strijd voor gelijkheid wordt alleen maar feller door dit soort incidenten", aldus een woordvoerder van een organisatie voor homorechten.

bronnen: Telegraaf.nl / YouTube.com


        
                                     

COC Nederland ↔ Tweede Kamer | Verbied LHBT-discriminatie in de Grondwet

Verbied discriminatie van Lesbiennes, Homo's, Bi's en Transgenders (LHBT's) in de Grondwet. Die oproep aan regering en parlement doet COC Nederland dinsdag, aan de vooravond van Amsterdam Gay Pride, in NRC Handelsblad.

Lees HIER het volledige opinie-artikel.

Het COC bepleit dat er een expliciet verbod komt op LHBT-discriminatie in artikel 1 van de Grondwet. Nu wordt LHBT-discriminatie daar niet genoemd, terwijl het artikel discriminatie op grond van onder meer godsdienst, ras en geslacht wel expliciet verbiedt. Volgens het COC wekt dat de indruk dat het gaat om een 'tweederangs' discriminatieverbod.

Er is een duidelijke maatschappelijke noodzaak voor een verbod in de Grondwet, meent het COC. Zo krijgen LHBT's vaak te maken met geweld en discriminatie, worden LHBT-jongeren veel getreiterd en liggen werkeloosheidscijfers bij transgenders tot vier maal hoger.

Expliciete vermelding biedt bijzondere rechtsbescherming, zo concludeerde een speciale regeringscommissie al in 2006. Zo is discriminatie bij de rechter soms beter bewijsbaar en dwingt het de wetgever er voor te zorgen dat LHBT's ook in de toekomst beschermd worden tegen discriminatie.

Het COC betoogt in NRC verder dat een expliciet verbod op LHBT-discriminatie in de Grondwet een duidelijk signaal vormt dat LHBT-discriminatie onacceptabel is. Het maakt duidelijk dat discriminatie wegens godsdienst (wel expliciet genoemd) en seksuele identiteit (niet genoemd) even zwaar wegen. Juist deze twee gronden schuren in praktijk nog wel eens, bijvoorbeeld wanneer weigerambtenaren met een beroep op godsdienst LHBT's discrimineerden.

Het COC hoopt dat D66, GroenLinks en PvdA hun initiatiefwetsvoorstel over deze kwestie weer oppakken. Die partijen dienden in 2010 een wijzigingsvoorstel in. Ook zou minister Ronald Plasterk (Constitutionele Zaken) de kwestie kunnen meenemen in zijn diverse voorstellen tot wijziging van de Grondwet.

Het College voor de Rechten van de Mens en het Sociaal en Cultureel Planbureau adviseren ook tot een Grondwettelijk verbod op LHBT-discriminatie. Negen andere Europese landen, waaronder Spanje, Zweden en Malta, hebben al zo'n verbod. Het feit dat Nederland zo'n verbod niet heeft, is één van de redenen waarom ons land volgens de Europese LHBT-organisatie ILGA-Europe is afgezakt naar de zevende plaats in Europa waar het gaat om LHBT-rechten.

Wijziging van de Grondwet maakt deel uit van COC's voorstel tot een nieuw 'Roze akkoord' met regering en parlement, in navolging van COC's Roze Stembusakkoord uit 2012. Van zo'n akkoord zouden volgens het COC verder een hoger wettelijk strafmaximum bij discriminerend geweld, afschaffing van geslachtsregistratie, een regeling voor meerouderschap en een verbod op transgenders-discriminatie deel uit moeten maken.

Zie ook:
Nederlandse LHBT's nog steeds niet beschermt  /  COC wil aanpassing van Grondwet  /  LHBT-discriminatie     
Verbied LHBT-discriminatie in de Grondwet ‼  /  Ook de PvdA wil verbod LHBT-discriminatie in de Grondwet

bronnen: COC.nl – COC Nederland / YouTube.com  Spuiten & Slikken 
                                 


                                                 

NPO Radio 2 - 31 juli - 12.00 t/m 20.00 uur | "Bronski Beat op 1 in Homo 100"

Smalltown Boy van Bronski Beat bezet wederom de eerste plek in de Homo 100. Luisteraars van NPO Radio 2 konden tot vandaag stemmen op hun favoriete roze nummer. Vrijdag 31 juli draaien de NPO Radio 2-DJ's van 12.00 tot 20.00 uur de hele Homo 100.

Roze troon
Luisteraars van NPO Radio 2 konden vanaf woensdag 22 juli stemmen op hun favoriete roze nummer. Bronski Beat bezette vorig jaar ook al de roze troon. De tweede plaats is voor Village People van YMCA en ook ABBA mag zich tot de roze favorieten rekenen dit jaar. Zij sluiten de top 3 af met het nummer Dancing Queen. De hele lijst is te vinden op:  www.Radio2.nl 

De Homo 100
Met de Gay Pride in aantocht kleurt op vrijdag 31 juli vanaf 12.00 uur de muziek op NPO Radio 2 roze. De NPO Radio 2-DJ's draaien deze dag de 100 favoriete nummers van luisteraars met een roze randje. Gijs Staverman trapt om 12.00 uur af met nummer 100. Na Corné Klijn en Wouter van der Goes, draait Bert Haandrikman even voor 20.00 uur de nummer 1. Vanaf 20.00 uur gaat Frank van 't Hof nog even door met het draaien van roze plaatjes tijdens de Afterparty van de Homo 100.

Zie ook:  Bronski Beat, Village People en Abba in Top 3 van de Homo Top 100  /  Bronski Beat op nummer 1 bij Homo 100 van Radio 2

Uitzending:  Vrijdag 31 juli 2015  –  NPO Radio 2  –  12.00 t/m 20.00 uur

Gay Pride op TV
NPO 3 staat al de hele week in het teken van de Gay Pride met o.a. dagelijks afleveringen van de nieuwe serie Cucumber (VPRO) en vrijdag 31 juli een documentaire over ABBA. Op zaterdag 1 augustus is om 20.00 uur de première van de film Chez Nous (NTR) te zien en doet AVRO/TROS verslag van de twintigste editie van de Amsterdam Gay Pride. Op NPO Cultura is om 20.30 uur een verslag van de Gay Pride 2014 te zien, gevolgd door een muziekdocumentaire over Freddie Mercury en Andere Tijden over de strijd voor een betere positie van transgenders.

Feel good comedy "Chez Nous"
De NTR zendt de feel good comedy Chez Nous uit waar het draait om de vriendengroep die hun stamcafé Chez Nous probeert te redden. Bertie, de dragqueen gespeeld door Alex Klaassen, treedt elke avond op in het café van Adje (John Leddy). 

Plotseling overlijdt Adje aan een hartaanval en het blijkt dat de financiële administratie van het café een puinhoop is. De vriendengroep wil voorkomen dat het cafépand geveild wordt en in handen komt van horecabons De Beer (Jack Wouters). Om de financiële situatie te redden, besluiten ze een diamant te stelen uit een museum tijdens de Gay Pride.

Chez Nous is geregisseerd door Tim Oliehoek en geproduceerd door Burny Bos en Ruud van der Heyde.

Zie ook:  Waarom zo weinig Gay op TV ?!  /  TV-tips: "Priscilla, Queen of the Desert" en "Chez Nous" 

Uitzending:  Zaterdag 01 augustus 2015  –  NPO 3  –  20.15 uur           

Websites:  Chez Nous  /  Chez Nous  /  Chez Nous  /  Chez Nous

bronnen: NPO.nl / NTR.nl / YouTube.com


       

       
                                     

woensdag 29 juli 2015

Transgenders & HIV | Zeer veel Transgender Hetero-vrouwen besmet met HIV

Uit het onderzoek kwam als eerste naar boven dat transgenders zeer vaak sociaal, economisch, politiek en juridisch gemarginaliseerd worden. Met als resultaat dat er een schokend hoog cijfer van het aantal transgender vrouwen dat besmet is met het Hiv-virus naar boven is gekomen. 

Transgender vrouwen, waarvan de ruime meerderheid heteroseksueel is, hebben maar liefst 49% meer kans om besmet te raken met het virus. Dit cijfer is enkel afkomstig van onderzoek in 15 landen. Wanneer men wereldwijd kijkt ligt het aantal trangender vrouwen dat besmet is met het Hiv-virus vermoedelijk zeer hoog, vermoedelijk omdat 9 van de 10 landen geen eens data heeft omdat er geen degelijke gezondheidszorg is voor transgenders en daarbij zitten ook tal van Europese landen.

Apart is wel het feit dat wanneer men alleen keek naar transgender mannen het aantal besmettingen met Hiv veel lager ligt dan bij transgender vrouwen. Maar ook hier beschikt men niet over voldoende gegevens en kan men enkel afgaan op 15 landen die wel data konden leveren. Maar uit twee onderzoeken blijkt alvast dat er amper 2% van de transgender mannen besmet is met het Hiv-virus, zowel onder transgender mannen die heteroseksueel zijn als onder transgender mannen die homo zijn.

De vermoedelijke reden waarom meer transgender vrouwen besmet zijn met het virus zoekt men in het feit dat in veel landen met gebrekkige gezondheidszorg voor transgenders er veel transgender vrouwen uit armoede in de prostitutie terechtkomen waarbij ze voor 95% bezoek krijgen van buitenlandse hetero mannen. En een groot deel transgender vrouwen weet niet eens dat ze besmet zijn met het virus, omdat in de meeste landen alleen vrouwen die zijn geboren als vrouw en werkzaam in de seksindustrie gecontroleerd worden op Hiv en Soa's.


bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com


        
                                     

Turkije – Istanbul – Regenboogtrap | "De gemeente breekt Regenboogtrap af"

Homo-organisaties in het Turkse Istanbul zijn maandag in opstand gekomen toen een grote graafmachine de beroemde 'Regenboogtrap' nabij het centrum van de stad sloopten. De voetgangerstrap van tweehonderd treden werd enkele jaren geleden in de regenboogkleuren geschilderd nadat de toenmalige regering de rechten van homoseksuelen niet wilde erkennen.

Uit protest schilderde homoactivist Hüseyin Çetinel samen met enkele mede homoactivisten de trap in de zes regenboogkleren om zo aandacht te vragen voor de rechten van Turkse homo's. De trap werd een nationaal symbool voor de homobeweging en groot was de verontwaardiging afgelopen maandag dan ook toen een graafmachine een einde maakte aan dit 'monument'.

Maar na kort overleg met de autoriteiten blijken de werkzaamheden onderdeel van een groot renovatieplan. De infrastructuur voor water en elektra onder de trap is aan vervanging toe vandaar dat het homosymbool tijdelijk moet wijken. De gemeente heeft verzekerd dat de trap weer in de regenboogkleuren mag worden teruggebracht. "Zodra de trap klaar is gaan we hem weer schilderen en nu nog mooier dan dat hij al was," aldus homoactivist Çetinel.

Homo-organisaties in Istanbul zijn de laatste tijd extra op hun hoede nadat eind juni de vreedzame Gay Pride door politie met grof geweld, en zonder enige aanleiding, uit elkaar gedreven werd. Nog altijd wachten homoactivisten op een officiële verklaring van de plaatselijke overheid waardoor het wantrouwen naar elkaar is toegenomen. Vooral de laatste twee weken lopen de spanningen op en beschuldigen beide partijen, homo-organisaties en gemeente, elkaar van wederzijdse provocaties en het gebrek aan respect en acceptatie.


bronnen: GaySite.nl / YouTube.com


        
                                     

Amerika | Playing Gay: Hoe TV–karakters hielpen bij de emancipatie van Gays

Er is een documentaire in de maak - 'Playin Gay' - die laat zien welke invloed gay-karakters hebben gehad op de beeldvorming over homoseksualiteit.

Het is een Amerikaans initiatief genaamd "Playin Gay: How America Came Out on Television". In de documentaire wordt stilgestaan bij de verschillende mijlpalen uit de recente geschiedenis, met als laatste de openstelling van het huwelijk voor iedereen. Ook daarop is TV van grote invloed geweest, zo stellen de makers.

"Ellen, Will & Grace, The L-Word en Modern Family hebben ervoor gezorgd dat de beeldvorming rond LHBT's flink is veranderd", zegt David Bender. Hij is naast activist en talkshowhost de initiatiefnemer van het project, waarvoor hij het scenario schreef. Ook zal hij een en ander zelf regisseren.

De documentaire bevat interviews met TV-pioniers als Sheila Kuehl, een acteur in The Many Lives of Dobie Gillis, die de gender-conventies in de jaren zestig wist op te schudden. Daarnaast komt Wilson Cruz aan het woord, een voormalig woordvoerder van homorechtenorganisatie GLAAD. Als tiener speelde hij een homoseksuele tiener in 'My So-Called Life'.

Playing Gay is nog niet af, daarvoor is geld nodig. Via Kickstarter probeert 'David Bender' het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen. Hieronder alvast de eerste beelden ...

bronnen: Winq.nl / Advocate.com / KickStarter.comdinsdag 28 juli 2015

Amsterdam - Gay Pride | Gratis vaccinatie tegen 'Hepatitis B' tijdens Gay Pride

GGD Amsterdam  –  31 juli en 01 augustus 2015  ···  De GGD gaat op de Gay Pride gratis prikken uitdelen aan mannen die seks met elkaar hebben. 

Homo's kunnen komende vrijdag en zaterdag langskomen op Reguliersdwarsstraat 33-H waar verpleegkundigen een vaccinatie tegen Hepatitis B geven. 

In een persbericht laat de GGD weten dat sinds een aantal jaar in Amsterdam een daling is van het aantal Hepatitis B infecties onder mannen die seks hebben met mannen. Onderzoek heeft aangetoond dat deze afname te danken is aan het Hepatitis B vaccinatieprogramma dat sinds 2002 in de hoofdstad loopt. Ondanks deze daling van het aantal Hepatitis B gevallen, benadrukt de GGD dat tussen 10.000 en 12.000 mannen (die seks hebben met mannen) nog steeds niet gevaccineerd zijn en roept hen op zich alsnog te laten vaccineren. 

De gratis vaccinatie wordt bij de GGD aangeboden op de SOA polikliniek en de afdeling Infectieziekten. Sinds 2006 vaccineert de GGD ook in het uitgaanscircuit. Een team verpleegkundigen en wervers trekt er één keer per maand op uit om mannen in het uitgaanscircuit te informeren en te vaccineren. 

Sinds de start van het landelijke vaccinatieprogramma zijn er ruim 17.000 mannen in Amsterdam gevaccineerd. De GGD schat echter dat er in haar werkgebied circa 10.000-12.000 MSM nog niet gevaccineerd zijn. 

Zie ook:

Links naar ander "Nieuws uit Amsterdam":
bronnen: GayNews.nl / YouTube.com


        
                                     

VS - Boy Scouts Of America | "Homo's nu welkom als leider bij padvinders VS"

Volwassenen die openlijk homo zijn mogen werkzaam zijn bij de padvinderij in de Verenigde Staten. De 'Boy Scouts Of America' hebben ingestemd met het opheffen van het verbod op homoseksuele medewerkers.

Drie jaar geleden heeft de organisatie al een verbod op homoseksuele jongeren bij de club opgeheven.  Maar het is volgens de padvinders nodig om ook volwassenen die openlijk homo zijn toe te laten, vanwege een 'enorme verandering in de wet met respect tot homorechten'.

Daarmee doelen de 'Boy Scouts Of America' op het feit dat het homohuwelijk in alle staten is toegestaan.

Het verbod is per direct opgeheven. Wel geeft de landelijke club lokale verenigingen met een religieuze achtergrond de vrijheid 'eigen keuzes' te maken bij het aannemen of niet aannemen van homoseksuele leiders.

Zie ook:  
Homoseksuele hopman en akela zijn welkom  /  Amerikaanse Scouts laten Homoseksuele leiders toe  /  Homo's bij de padvinderij

bronnen: RTL·Nieuws.nl / ANP.nl / YouTube.com                               

Vijf BN'ers experimenteren met 'Love Exchange' tijdens Amsterdam Gay Pride

Het mooiste wat je kunt zijn, is jezelf in vrijheid. Dat is voor Nederlanders veel makkelijker, dan voor veel buitenlandse homo's, lesbiennes, transgenders en biseksuelen. Tijdens 'Love Exchange', een vijfdaags social media-evenement, koppelen 5 BN'ers hun seksuele diversiteit aan mensenrechtenactivisten uit het buitenland. DJ 'Erik Arbores', travestiet 'Jennifer Hopelezz', ontwerper 'Bas Kosters', zangeres 'Berget Lewis', journalist 'Margriet van der Linden' en de vijf buitenlandse 'Heroes of Love' gaan tijdens Amsterdam Gay Pride het experiment aan om hun leven via Facebook, YouTube, Periscope, Twitter, Instagram en via NPO3Lab.nl, Gay.nl en LindaNieuws.nl te delen.

Alle tien 'Heroes of Love' verblijven als koppels een week lang op 'The Love Boat' om een belangrijke bijdrage te leveren aan Amsterdam Gay Pride. Ze worden zowel voor als achter de schermen gevolgd tijdens hun optredens en presentaties, die onderdeel vormen van de reguliere evenementen rond AGP, zoals bijvoorbeeld de Roze Kerkdienst, de Pride-party voor jongeren op vrijdagavond, het afsluitende mensenrechtenconcert op zondag, de Pride Walk, de Drag Olympics en natuurlijk de Canal Parade.

DJ Erik Arbores (17) is één van Nederlands jongste DJ's. Op 9-jarige leeftijd begon hij met componeren; eerst klassiek maar al snel raakte hij bevlogen door de elektronische muziek. Op zijn 16de verjaardag kwam zijn droom uit: hij draaide als jongste DJ ooit in Privilege, de grootse club van Ibiza. Als ambassadeur van Dance4life bezocht Erik Arbores Oeganda, die reis maakte grote indruk. Die betrokkenheid zet hij door met zijn deelname aan de Love Exchange. "Ik vind het ontzettend gaaf deel uit te mogen maken van Love Exchange, dat laat zien hoe bijzonder Nederland is in zijn acceptatie en waardering voor alle mensen ‼ Ik heb met eigen ogen meegemaakt dat in landen zoals Oeganda en Rusland dat niet altijd vanzelfsprekend is. Ik heb zelf een grote passie voor deze vrijheid en daarom lijkt het me heel bijzonder de wereld te laten zien hoe mooi het is om jezelf te kunnen zijn" ‼

Volg Erik Arbores via Twitter: @ErikArbores – Instagram: Instagram.com/ErikArbores  Facebook: Facebook.com/ErikArbores

Travestiet Jennifer Hopelezz (42) is een bijzondere verschijning in de Amsterdamse gay scene. Ze is zowel activsite als glamour girl. Als een van de eigenaren van Club Church organiseert La Hopelezz allerlei activiteiten voor drag queens. Bijvoorbeeld de Superball: een stijlwedstrijd voor negen draghuizen (drag vriendinnenclubs). Voor de Gay Pride richtte ze Drag Queen Olympics op, dat dit jaar zijn elfde editie beleefd. Voor de Love Exchange verbindt ze haar activisme met spannende stiletto's. "Het is echt een eer om gevraagd te worden voor Love Exchange. Pride is niet alleen een groot feest, maar wij kunnen ook alle media-aandacht gebruiken om iets wezenlijk te veranderen voor LHBT'ers. In Nederland hebben we de strijd voor gelijkrechten gewonnen, in het buitenland vaak niet. Alhoewel Nederland nog steeds geen paradijs is voor LHBT'ers - er is nog veel discriminatie en geweld tegen homo's - is onze situatie niet te vergelijken met veel andere landen. Ik hoop dat het inderdaad een 'exchange' wordt, waar ik veel van mijn Hero kan leren en andersom. Ik ben niet van plan om te zeggen hoe het moet in andermans land, maar hoop meer te leren over wat mijn Hero doet en zijn/haar motivatie om de wereld dáár te verbeteren".

Volg Jennifer Hopelezz via Twitter: @JennyHopelezz  Facebook: Facebook.com/pages/Jennifer-Hopelezz/172471460822  

Modeontwerper Bas Kosters (38) is een van Nederlands meest eigenzinnige en kleurrijke modeontwerpers. Hij staat bekend om zijn uitbundige en vernieuwende ontwerpen met oogverblindende prints. Een voorbeeld is de broek uit 2012 genaamd: Is that a cock or your legs. Kosters won meerdere prijzen waaronder in 2003 de Robijn Fashion Award. Hij is een creatieve duizendpoot. Zo heeft hij zijn eigen magazine: Extra Kak en doet hij aan performance art. Daarnaast maakt hij illustraties van mannelijk naakt dat speciaal voor de Love Exchange zal worden tentoongesteld. Hij neemt met trots deel aan de Love Exchange. "Love exchange lijkt mij een spannend en leerzaam avontuur. Al is mijn vrijheid voor mij een groot gewaardeerd goed en zeker geen vanzelfsprekendheid, de andere kant van de medaille ken je toch niet uit eigen beleving. Ik hoop ook mensen in Nederland te kunnen laten zien hoe belangrijk vrijheid en bewustzijn eigenlijk is. Veel van mijn persoonlijkheid en waar ik voor sta, vind je terug in mijn werk. Daarom ben ik blij dat ik aan de Heroes mag laten zien met hoeveel plezier ik mijn 'zijn' en mijn werk heb kunnen verengingen. Ik ben blij dat ik met mijn werk ook kan bijdragen aan het inhoudelijke en culturele aspect van Amsterdam Gay Pride 2015".

Volg Bas Kosters via Twitter: @BasKosters  Instagram: Instagram.com/BasKosters  Facebook: Facebook.com/BasKosters  

Sinds jaar en dag is Berget Lewis (43) een van de beste zangeressen van ons land. Met haar dijk van een stem knalt ze van de bühnes in shows en musicals als: Ladies of Soul en Dreamgirls. Deze Amsterdamse met Surinaamse ouders heeft hart op de goede plek zitten. Zo trad ze de afgelopen jaren regelmatig op tijdens de Gay Pride. Dit jaar is ze nog sterker betrokken bij het lot van LHBT'ers door haar deelname aan de Love Exchange. "Ik vind dit zo'n waanzinnig initiatief en ik ben heel blij dat ik deel uit maak van Love Exchange. Het is de eerste keer dat mensen uit binnen- en buitenland aan elkaar gekoppeld worden om met elkaar ervaringen te delen, die door de hele wereld gevolgd kunnen worden. Online, offline, iedereen maak je deel van je leven. Het is heel bijzonder dat wij dit in ons landje weer voor elkaar krijgen om met zoiets moois voor de LHBT-gemeenschap, dat ik een ontzettend warm hart toe draag, voorop te lopen. Nederland rocks" ‼

Volg Berget Lewis via Twitter: @BergetLewis  Instagram: Instagram.com/BergetLewis  Periscope: @BergetLewis  

Journalist Margriet van der Linden (45) heeft een divers en allround cv. Zij werkte onder andere voor RTL 5, Twee Vandaag en BNR Nieuwsradio. Van 2008 tot 2013 was zij hoofdredactrice van het feministische tijdschrift Opzij. Daarnaast deed ze diepgravende interviews met Victor en Rolf en Carice van Houten in Zomergasten (seizoen 2009). Én ze was de mol in het afgelopen seizoen van de televisiehit 'Wie Is De Mol' ?! Van der Linden is erg betrokken bij LHBT-gemeenschap en benieuwd naar onze Heroes of Love. "Ik ben ontzettend nieuwsgierig naar de ervaringen van de buitenlandse gasten, hoe hun persoonlijke leven is en wat hen beweegt. Andersom zou ik willen laten zien hoe wij, hoe ik, hier in Nederland mijn weg vinden/vindt, ook als het LHBT-issues betreft. Ik zou een dialoog willen, omdat dat uiteindelijk is waar het om gaat: samen in gesprek gaan. En verder ben ik ook heel blij dat het weer Gay Pride is. Als de vlaggen eenmaal in de stad hangen, is het meteen een vrolijke boel. En het is belangrijk, om te vieren maar ook om anderen te laten zien dat iedereen recht heeft op vrijheid en zijn eigen leven mag vormgeven".

Volg Margriet van der Linden via Twitter: @MrsVanDerLinden

Love Exchange koppelt vijf BN'ers aan vijf buitenlandse Heroes of Love, die seksuele diversiteit inzet hebben gemaakt van hun strijd om in vrijheid te kunnen leven. Een travestiet uit Oekraïne, die in het oorlogsgebied woont en daar letterlijk en figuurlijk strijdt voor de liefde. Een vrouw uit Zuid-Afrika, die binnenkort eindelijk man wordt en een lesbisch meisje uit Bonaire. Een jonge biseksuele vrouw uit het islamitische Indonesië en een homoseksuele man uit Macedonië, die daar vanwege zijn homoseksualiteit is ontvoerd, mishandeld en bedreigd, maar blijft strijden om te kunnen zijn wie hij is.

Volg Love Exchange via: Twitter: Twitter.com/Love_Exchange – Instagram: Instagram.com/Love_Exchange_Amsterdam 
Periscope: @Love_Exchange Website: Love-Exchange.com

Locatie 'The Love Boat'
De Heroes of Love verblijven vanaf 28 juli op een speciale Love Boat, de 34 meter lange clipper Koh-i-Noor uit Harlingen, die speciaal voor Love Exchange naar Amsterdam komt. Tot en met vrijdag 31 juli ligt de clipper tot aan het begin van de avond aan Steiger 5 (bij Elsa's Homemade) in het Oosterdok bij Science Center Nemo (zie hier). Om circa 22.00 uur meert The Love Boat aan op haar Canal Paradelocatie tegenover de Hermitage voor Amstel 214 bij de Blauwbrug (klik hier).

Links naar ander "Nieuws uit Amsterdam":
bronnen: 24Life.nl – Jacques Happe / Love-Exchange.com / YouTube.com  MVS