zaterdag 11 mei 2019

Canada kort bufferperiode voor bloeddonatie door LHBT+'ers in tot 3 maanden

Vanaf 03 juni 2019 moeten mannen die seks hebben met mannen  MSM  drie maanden geen seks hebben met een man als ze bloed willen doneren. Nu is die bufferperiode in Canada nog twaalf maanden

Minister van Volksgezondheid 'Ginette Petitpas Taylor' (LPC) verklaarde dat dit een grote stap is richting een eerlijk systeem van bloeddonatie die beoordeelt volgens gedrag. 

In 1992 besliste Canada dat Homo- en Biseksuele mannen geen bloed meer mochten geven. In 2013 werd die levenslange uitsluiting ingekort tot vijf jaar onthouding. In 2016 werd de bufferperiode ingekort tot één jaar. 

Extra: 
België | "Tiszo & Mr. Gay Belgium 2019-finalist Denley Blanchard pleiten voor inkorting bufferperiode bij bloeddonatie door LHBT's" 

bronnen: BeOut.be / Facebook.com – Ginette Petitpas Taylor
                                                         
                                              

Vlaardingen · StadsGehoorzaal · 12 mei | De Dag dat ik Robert Long ontmoette

Vlaardingen   Morgen – zondag 12 mei 2019 – komt tijdens de voorstelling "De dag dat ik Robert Long ontmoette" het werk van de bekende chansonnier Robert Long tot leven   De populaire liederen van o.a. de CD's: Achter De Horizon, Voor Mijn Vrienden en Homo Sapiens worden op verrassende wijze uitgevoerd en verbonden met grappige, persoonlijke en ontroerende verhalen.

In 1943 werd hij als Jan Gerrit Bob Arend (Bob) Leverman geboren in Utrecht: Zanger Robert Long.  Hij stierf in 2006, maar zijn liedjes zijn na al die jaren nog springlevend. 'Maaike Widdershoven', 'Wil van der Meer', 'Julia Herfst' en 'Roberto de Groot' hebben ooit op een dag in hun leven Robert Long ontmoet en dat heeft een blijvende indruk gemaakt. In het theaterstuk: "De dag dat ik Robert Long ontmoette" vertellen ze over deze ervaringen en brengen een hommage aan de markante persoonlijkheid i.s.m. muzikaal leider 'Peter van der Zwaag',  die vele jaren met Robert Long heeft samengewerkt.
                                                             
                                                                 
                                                            
"De Dag dat ik Robert Long ontmoette"
Met: Maaike Widdershoven, Wil van der Meer, Julia Herfst en Roberto de Groot  
Zondag 12 mei 15:00 uur (deuren open 14:00 uur)  
Toegangsprijs €29,00 incl. consumptie

Kaarten zijn te koop via:  www.StadsGehoorzaal.nl

Zie ook:
bronnen: Vlaardingen24.nl / YouTube.com / Facebook.com – Vlaardingen24.nl                                                                 

vrijdag 10 mei 2019

TV - Vanavond - 'SpangaS' | "Otis komt Uit de Kast bij zijn ouders in SpangaS"

Televisie  →  Vrijdagavond komt in de jeugdserie 'SpangaS' (KRO-NCRV, Zapp) het personage Otis Uit de Kast bij zijn ouders. Hij stelt ze voor aan zijn vriendje Leroy

Op 'YouTube' staat een speciale video waarin acteurs Tobias Oelderik (Otis) en Robbert Rodenburg (Leroy) praten over dit belangrijke moment. Ook vertellen ze hoe het is om Homo te zijn en hoe het is om 'Uit de Kast' te komen   De twee acteurs vallen in de serie, maar ook in het 'echte leven' op mannen.

Televisie  –  Vrijdag 10 mei 2019  –  SpangaS  –  NPO –  18:25 - 18:35 uur  –  Aflevering 170  –  Uit de Kast    →    Uitzending gemist:  KLIK HIER

Zie ook: 
TV | "Personage jeugdserie SpangaS komt Uit de Kast"  /  SpangaS-acteurs Robbert en Tobias vertellen hoe het is om Homo te zijn ‼ 

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com                                                           

Turkije | "Politie pakt 25-tal LGBT+'s hardhandig op tijdens Pride in Ankara" ‼

Turkije      In Ankara heeft de politie een vijfentwintigtal studenten en een docent opgepakt tijdens een 'Pride Parade' aan de Middle East Technical University (METU). De Pride was verboden.

Hoewel Turkije het verbod op Pride Parades heeft opgeheven, had de universiteit de "Pride" wel verboden. Daarom werd de politie afgestuurd op de manifestanten. De politie greep hardhandig in, blijkt uit videobeelden.

ILGA-Europe meldt dat er rubberen kogels zijn gebruikt ‼
                                    
                                         
bronnen: BeOut.be / Twitter.com – BirGün Gazetesi / Twitter.com – ODTÜ LGBTİ+
                                                      
                                                                         

donderdag 9 mei 2019

Willeke Alberti werd jarenlang gezien als "Moeder van de Homogemeenschap"


'Willeke Alberti' werd jarenlang gezien als de 'Moeder van de Homogemeenschap' in ons kikkerlandje   Nog altijd draagt de zangeres de Gays een warm hart toe. Maar zingen op de Gay Pride ?!  Nee, dat doet ze niet meer. Willeke Alberti legt aan de Party-verslaggever uit waarom ze haar stem wil sparen … 

Haar zoon 'Johnny de Mol' pakt zo nu en dan ook de microfoon, maar het echte werk laat hij toch liever aan z'n moeder over. Onder de douche wil Johnny de Mol nog weleens een moppie zingen, of z'n vrouw Anouk van Schie daar blij mee is zullen we wel nooit weten.  Zij snoert hem in ieder geval op straat de mond, door hem vol passie te kussen. Een intiem moment dat wij wisten vast te leggen. Moedertjelief ... "wat zijn die twee dol op elkaar" ‼

Lees verder op de website van WeekbladParty.nl:  "Moeders"

bronnen: WeekbladParty.nl / YouTube.com


        
                                                       

Calvin Klein gaat voor diversiteit met Pose-actrice Indya Moore en Troye Sivan

Calvin Klein - I Speak My Truth    'I Speak My Truth' is de naam van de nieuwe campagne van Calvin Klein. In de bijbehorende video zijn de Transgender Pose-actrice Indya Moore, zanger Troye Sivan en een keur aan andere artiesten te zien.

Calvin Klein heeft voor zijn nieuwe campagne een blik artiesten opengetrokken. Op de muziek van Billie Eilish 'Bad Guy' zie je hoe zangeres Billie Eilish zelf - Troye Sivan, Shawn Mendes, Indya Moore, A$AP Rocky, Bella Hadid, Chika, Noah Centineo, Kendall Jenner, Kevin Abstract en Yoo Ah-in allemaal vertellen over hun waarheid. Het thema van de campagne luidt dan ook "I Speak My Truth".

Opvallend is de diversiteit van de sterrencast. In de video is te zien hoe 2 mannen elkaar omhelzen. Nadat de video was gelanceerd, schreef de Transgender Pose-actrice Indya Moore op Instagram: "Deze campagne is niet alleen historisch, maar gaat over het doorbreken van gewoontes".

Update:  Ook 'Shawn Mendes' gaat uit de kleren voor Calvin Klein ‼  /  Ohlala. 'Shawn Mendes' gaat uit de kleren voor Calvin Klein ‼

bronnen: Winq.nl / YouTube.com


        
                                                           

woensdag 8 mei 2019

RainbowVote.nu | COC lanceert: een kieswijzer voor de Europese verkiezingen

COC Nederland lanceerde gisteren (dinsdag 7 mei 2019) RainbowVote.nu: de LHBTI-kieswijzer voor de Europese verkiezingen. Op de website vinden kiezers partijstandpunten over LHBTI+-kwesties, 'Regenboogkandidaten' en video-verslagen van het COC's Europese verkiezingsdebat.

"Of het nu gaat om het aanpakken van anti-LHBTI+-beleid van de Poolse regering, de anti-Homo wet in Litouwen of geweld tegen LHBTI's in Neder– land: er staat voor LHBTI's veel op het spel bij de Europese verkiezingen", aldus COC-voorzitter 'Astrid Oosenbrug'. "Met deze kieswijzer kun je op 23 mei een goed geïnformeerde keuze maken".

Lees verder op de website van COC.nl:  "COC lanceert kieswijzer voor Europese verkiezingen"

bronnen: COC.nl – COC Nederland / Facebook.com – COC.nl                                                          

Eurovisie Songfestival 2019 | De eerste beelden van 'Duncans repetitie' zijn er

Tel Aviv  Eurovisie Songfestival  –  'Onze' Duncan heeft gisterenmiddag (dinsdag 7 mei 2019) voor het eerst in Tel Aviv gerepeteerd. Bekijk hieronder de eerste beelden

Duncan Laurence is maandagochtend vertrokken naar Israël, waar hij gisterenmiddag z'n eerste repetitie in de Expo Tel Aviv hield. Cornald Maas vertelde eerder in een uitzending van "Pauw" dat het een 'intieme, kleine' performance zal worden, zónder dansers   "Er gaat heel erg gewerkt worden met licht, en effecten van licht".

Inmiddels is ook bekend dat Duncan Laurence's outfit is ontworpen door Sjaak Hullekes. De ontwerper staat bekend om duurzaamheid; Duncan Laurence's outfit is gemaakt van meer dan 100 jaar oude Franse linnen lakens.
                                           

                                         
Zie ook:

bronnen: Winq.nl / Facebook.com – Duncan Laurence / YouTube.com


        
                                                             

dinsdag 7 mei 2019

Verdachte van doden Transgender Bianca in beroep tegen: celstraf van elf jaar

Arnhem    De 29-jarige Ferit V. uit Ede gaat in hoger beroep. De man vindt dat hij onterecht 11 jaar gevangenisstraf heeft gekregen voor doodslag op de Transgender prostituee 'Bianca' in Arnhem   Volgens zijn advocaat Cem Polat heeft zijn cliënt een andere lezing van het gebeurde en is bovendien niet bewezen dat de klappen die Bianca kreeg dodelijk waren.

De Venezolaanse Transgender–prostituee werd in september 2017 dood aangetroffen in een benedenwoning in de Van Oldebarneveldstraat in Arnhem. Ze was aangevallen en hard geslagen. Bovendien had ze veel drugs in haar bloed.

Lees verder op de website van Gelderlander.nl:  "Verdachte van doden Transgender Bianca in beroep tegen straf van 11 jaar"

Zie ook:

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: Gelderlander.nl / Facebook.com - Gelderlander.nl                                                          

België – Antwerpen | Eerbetonen aan 'Yasmine' op 20 juni in Theater Elckerlyc

België - Antwerpen  –  In juni is het tien jaar geleden dat 'Yasmine' overleed. Op donderdag 20 juni 2019 is er een eerbetoon-concert in Theater Elckerlyc in Antwerpen.

Wie staan op de poster ?!  Bart PeetersFrank Vander LindenKate RyanStef Kamil CarlensFree Souffriau & Miguel WielsAxl Peleman Klaas Delrue (Yevgueni), Pieter EmbrechtsSlongsAndrea Croonenberghs en Geena Lisa ‼  'Eric Melaerts' begeleidt de achtkoppige live-band.
                                                     
        
                                                                     
De opbrengst gaat naar de Belgische Zelfmoordlijn ‼

Voor meer Informatie en Tickets:  Info en Tickets 
bronnen: BeOut.be / YouTube.com / Facebook.com – BeOut.be                                                                  

maandag 6 mei 2019

Mormoonse student · Afstudeerspeech | "I am proud to be a Gay son of God" ‼

Amerika  Utah  →  De 'Valedictorian speech', het is een typisch Amerikaans dingetje dat we voornamelijk uit films kennen. Het is de vaarwel-speech die wordt toegewezen aan de student met de beste resultaten en die wordt gesproken tijdens de diploma-uitreiking. 24-jarige 'Matthew Easton' had de eer om te spreken tijdens z'n lichting afstudeerders aan de mormoonse Brigham Young University in de Amerikaanse staat Utah. Met die speech wist hij iedereen te verrassen.

I am proud to be a Gay son of God
Ten overstaande van duizenden mede-studenten en ouders komt 'Matthew Easton' er namelijk in zijn speech openlijk voor uit dat hij Homo is. En dat is op zijn zachtst gezegd verrassend: de mormoonse universiteit valt onder de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. Dat is een conservatief-christelijke stroming die vooral in Amerika veel aanhangers heeft.


bronnen: Viva.nl / YouTube.com                                                    

Ede – A12 | Raad van State buigt zich over het hek langs HOP 't Ginkelse Zand

Zijn de paden van parkeerterrein 't Ginkelse Zand langs de A12 bij 'Ede' volgens de wet wegen of niet ?!  Op die vraag moet de "Raad van State" antwoord geven. Maandag diende voor de Raad van State de zaak die is aangespannen door de Stichting Platform Keelbos

►  De stichting zet zich in voor de belangen van bezoekers van zogenoemde Homo-ontmoetingsplekken, plekken waar mannen contacten leggen met andere mannen voor seks. 'Stichting Platform Keelbos' protesteerde tot nu toe tevergeefs tegen de afsluiting van de klaphekken die toegang gaven tot het achter de parkeerplaats gelegen bos, dat eigendom is van de 'gemeente Ede'   De stichting stelt dat de afsluiting illegaal is: "Je mag openbare wegen niet zomaar afsluiten".
                                              
                                               

Volgens de gemeente Ede zijn de paden geen openbare wegen in de zin van de wet. De paden zijn in de loop der tijd ontstaan.

Lees verder op de website van RozeGolf.net:  "Raad van State buigt zich over het hek langs 't Ginkelse Zand"


Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:

bronnen: RozeGolf.net / Facebook.com – EdeStad.nl / Facebook.com – RozeGolf.net                                                             

zondag 5 mei 2019

Zuid-Afrika → Mister Gay World 2019 | En Mister Gay World is: "Janjep Carlos"

Mister Gay World 2019  –  Janjep Carlos uit de Filipijnen is zaterdagavond in Kaapstad, Zuid-Afrika, Mister Gay World 2019 geworden In totaal deden 22 kandidaten mee aan het jaarlijkse evenement.

Tweede werd 'Francisco Alvarado' uit Spanje en het brons ging naar 'Oliver Pusztan' uit Hongarije. De Belgische inzending Nick van Vooren werd verdienstelijk vijfde. Nederland had geen afvaardiging gestuurd naar Zuid-Afrika.

                                            

België - The Voice – Wannes | "Waarom zou ik verzwijgen dat ik Homo ben" ?!

België  –  Wannes Lacroix (16) uit Bocholt is een van de twaalf finalisten bij "The Voice van Vlaanderen". Hij is ook Homo   "Waarom zou ik moeten verzwijgen dat ik Homo ben ?!  Er is toch helemaal geen reden om dat te verstoppen”, zegt hij in Dag Allemaal

Wannes Lacroix krijgt weinig negatieve commentaren over z'n seksuele geaardheid. En hij trekt zich niets aan van die enkelingen die er wel iets van zeggen.
                                                              

                                                           
'Wannes Lacroix' ontdekte vorig jaar dat hij op jongens valt   "Maar m'n ouders hadden het al veel langer door, hoor. Ze maken er trouwens geen probleem van. Ik zie ook niet in waarom dat zou moeten".

Zie ook:

bronnen: BeOut.be / Facebook.com – Wannes Lacroix / YouTube.com