zaterdag 4 maart 2017

Amerika | "Bioscoop weigert 'Beauty and The Beast' vanwege Gay-personage"

Amerika – Beauty & The Beast  →  Een bioscoop in het noordoosten van Alabama weigert de nieuwe Disney-film "Beauty & The Beast" te vertonen. De Christelijke eigenaren zijn het niet eens met het homoseksuele personage LeFou.

Dat laten de eigenaren op Facebook weten.

Familiefilms
"We zijn in de eerste plaats Christenen", schreven ze. "We sluiten geen compromis over wat de Bijbel ons leert. We gaan door met familiefilms, zodat bezoekers zich tijdens de film geen zorgen hoeven te maken over sex, naaktheid, homoseksualiteit en grof taalgebruik".
                               
                                         
Offline
De opmerkingen leidden tot zoveel ophef, dat de bioscoop de Facebook-pagina inmiddels offline heeft gehaald   

Zie ook:
        
                                       

Amsterdam | Steekpartij in Oosterpark vond plaats op Homo-ontmoetingsplek

Amsterdam – Oosterpark – 'Steekpartij'  →  De steekpartij gisteravond in het Oosterpark vond plaats op een plek die bekend staat als Homo-ontmoetingsplaats. Dat meldt de politie.

Een man werd rond 21.00 uur bij een straatroof meerdere keren gestoken en raakte zwaargewond. Hij werd in kritieke toestand overgebracht naar het AMC ziekenhuis en was niet meer aanspreekbaar. De politie heeft zijn identiteit nog niet kunnen vaststellen.
                                         
                                           
Het Oosterpark werd na de steekpartij tijdelijk afgesloten voor onderzoek. De recherche zoekt naar getuigen en is specifiek op zoek naar een man die, in het Engels, met een motorrijder van de politie heeft gesproken. 

Ook is de politie op zoek naar 4 vermoedelijk licht getinte verdachten die zouden zijn gezien in de omgeving van het 'Tropenmuseum'. Tips kunnen worden doorgebeld naar 09008844 of als met anoniem wil blijven via 08007000. Ook is het politieteam Roze in Blauw bereikbaar via: 0881691234.
                                     
                                            
Zie ook:

Update I:

Extra:
bronnen: AT5.nl / Twitter.com – Peter Stoffels / Twitter.com  AT5.nl / YouTube.com                                       

vrijdag 3 maart 2017

Coca-Cola Company – 'Commercial' | "Broer en zus strijden om een Poolboy" ‼

Amerika – Coca-Cola – Commercial  →  Wie komt op een goed blaadje te staan van de hete 'Poolboy' van Coca-Cola ?!  Het meisje of de jongen ?!

Maar als twee honden strijden om een been …

De Coca-Cola Company lijkt meer in te zetten op diversiteit (PDF-bestand).
bronnen: ZiZo-Magazine.be / YouTube.com                                   

Eurovisie Songfestival 2017 | Dit is 't lied dat O'G3NE zingt op het 'ESF in Kiev'

Eurovisie Songfestival 2017 – O'G3NE  →  Lights and Shadows is de naam van 't lied dat de drie zussen van O'G3NE zullen zingen op het Eurovisie Songfestival. Luister en oordeel: "Wat vind je ervan" ?!

Lights and Shadows is geschreven en gecomponeerd door de vader van O'G3NE. De drie zussen braken door in 2014 als grote winnaars van The Voice of Holland.

Lisa, Amy en Shelly zongen daarna in De Beste Zangers van Nederland, waarna ook de NPO-kijkers O'G3NE leerden kennen
                                    
        
                              
Kiev
Dit jaar vindt de finale het Eurovisie Songfestival plaats op 13 mei in het Oekraïense 'Kiev'   O'G3NE moet die finale zien te halen om te kun- nen winnen.

Vorig jaar zong 'Douwe Bob' ons land naar een elfde finaleplek met zijn 'Slow Down'. Dit jaar gaan we naar Kiev met het onderstaande lied van O'G3NE

Zie ook:
bronnen: Winq.nl / YouTube.com


  
                                           

donderdag 2 maart 2017

Japan · Tokio | Genderneutrale toiletten tijdens Olympische Spelen Tokio 2020

Japan – Tokio  →  Het stadsbestuur van Tokio wil voor de Olympische Spelen en Paralympische Spelen van 2020 overal genderneutrale toiletten installeren.

De Olympische Spelen en Paralympische Spelen van Tokio in 2020 zetten in op diversiteit.  Dit zal onder meer merkbaar zijn door het instal- leren van genderneutrale toiletten

Veel transgenders gebruiken tegenwoordig "dare demo toire"-toiletten in Japan. Dat zijn 'toiletten voor iedereen'. Die zijn ook voorzien voor rolstoelgebruikers. Maar omdat ze te veel plaats innemen, wil het stadsbestuur nu 'genderneutrale toiletten', zodat sowieso iedereen deze kan gebruiken: man, vrouw, transgender, met of zonder rolstoel.

Het stadsbestuur hoopt zo de wachtrijen voor de 'dare demo toire' in te korten

bronnen: ZiZo-Magazine / GayStarNews.com / Twitter.com – US Sport News
                                    
                                           

GayNieuws.blogspot.nl → Feestje ‼ | 4000 artikelen op GayNieuws.blogspot.nl


                                                   

Australië | 16-jarige aan 't hoofd van bende die 'Homoseksuele daters' afperst

Australië  →  Een zestienjarige jongen uit het Australische Canberra is aangehouden omdat hij verschillende gebruikers van de dating–app 'Grindr' afperste. Eén van de afgeperste mannen pleegde zelfmoord. Tegen zijn vrienden zei hij dat hij een pedofielenjager was en het werk van de politie deed.

De jongen van 16 was leider van een groep van vier andere jongeren die ermee dreigden om homo's te outen als pedofielen als ze niet met geld over de brug kwamen en hun telefoons afgaven.
                   
                               
Op camerabeelden is te zien hoe de jongens hun slachtoffers naar bankautomaten begeleidde en hen dwingen om tot 1000 Australische dollar op te nemen. In totaal zouden de jongens minstens zeven slachtoffers gemaakt hebben. Een van de slachtoffers pleegde zelfmoord nadat de jongens hem thuis hadden opgezocht. De politie denkt dat de jongens mogelijk nog meer slachtoffers hebben gemaakt.

De slachtoffers werden door de jongens via Facebook en Grindr gecontacteerd   De politie opende een onderzoek naar de afpersingen nadat ze getipt werden door een Aids-organisatie.

Volgens de rechter lagen financiële winst en een 'pervers moraliteitsgevoel' aan de basis van de afpersingen   De rechter weigerde de jongen op borgtocht vrij te laten.

bronnen: GayLive.be / Twitter.com – GayLive.be / Twitter.com – TowleRoad.com
                                      
                                                     

woensdag 1 maart 2017

Amsterdam | Behaarde & bebaarde kerels tijdens 't Amsterdam Bear Weekend

Amsterdam  "Amsterdam Bear Weekend"    Van donderdag 2 maart tot maandag 6 maart 2017 staat een deel van de Amsterdamse scene in het teken van het Amsterdam Bear Weekend. Dit is een jaarlijks evenement, dat enkele jaren geleden door Michael Roks werd opgezet als Amsterdam Bear Pride en is gericht op "beren, welpen, spierberen, pappies, molligen, jagers, ijsberen en alles daartussen in", zoals de organisatoren de potentiële bezoekers omschrijven.

De mannen achter de gerenommeerde organisaties FurballBear Necessity en Club Church maakten deel uit van 'het team' dat verantwoorde- lijk was voor de diverse edities van 'Amsterdam Bear Pride' en zetten zich nu volop in als de drijvende krachten achter het 'Amsterdam Bear Weekend'.
                               
                                     
De organisatie heeft veel gekeken naar wat werkt bij internationale Bear-evenementen zoals Mad.Bear (Madrid), Brussels Bear Pride en Bear Pride Cologne en de feedback van bezoekers aldaar meegenomen in de Amsterdamse plannen  De opzet van 'Amsterdam Bear Weekend' is een evenement waarbij ieder lokaal initiatief kan aanhaken  en zelf kan besluiten of ze iets willen organiseren en zo kan meeliften op de promo- tie.


Zie ook:

bronnen:  GayNews.nl / YouTube.com / Facebook.com – Amsterdam Bear Weekend                                                  

Arnhem - Gay 'Koningsdag' | Arnhem kleurt Oranje & Roze tijdens Koningsdag

Voor het eerst in de geschiedenis komt er een open gay-evenement in Arnhem tijdens Koningsnacht en Koningsdag   Dit zou het enige LHBT-evenement tijdens Koningsdag in Nederland zijn.  Zo komt volgens organisator Gay Arnhem een lang gekoesterde wens van veel Roze Arnhemmers in vervulling.

Twee mooie dagen
Gay Arnhem zegt er helemaal zin in te hebben. "Het gaat een mooie programmering worden. Wat er precies gebeurt, blijft nog even een verras- sing. Maar het worden wel twee mooie dagen".

Wel kunnen ze wat vertellen over het decor. Zo komt er een lichtvloer waar bezoekers op kunnen dansen. Podium en dansvloer worden overdekt om mogelijke regen tegen te houden. Het evenement vindt plaats aan achter de Koepelkerk op het Jansplein.
                                              
                                       
Voor heel Nederland
"Veel Roze Arnhemmers hebben behoefte aan een Gay-minded feest in Arnhem" ‼, zegt Gay Arnhem. Door heel Nederland zijn er diverse Roze Evenementen in de zomerperiode. Zo kun je naar de Canal Pride gaan in Amsterdam, komt er een Gay Pride door de 'Utrechtse' Grachten, is er een Roze Kermis in Tilburg en zijn er in heel Nederland Roze Zaterdagen.

"Maar in het voorjaar is er nog geen Roze Evenement" ‼, aldus Gay Arnhem. Daar zag de organisatie een kans voor de stad. Hiermee willen ze niet alleen aantrekkelijk worden voor de Roze Arnhemmer, maar ook voor LHBT'ers uit heel Nederland. "Nergens in Nederland is er een Roze Podium te vinden tijdens Koningsnacht- en Koningsdag".

Zie ook:

bronnen: HouVanArnhem.nl / Facebook.com – Gay Arnhem → GaySite.nl / Facebook.com – Gay Arnhem → Winq.nl                                              

dinsdag 28 februari 2017

België → 'Miss Travestie 2017' | "Miss Stephany is Miss Travestie België 2017"

België – Miss Travestie België 2017    "Miss Stephany"  in het dagelijkse leven 'Stef Braem'  is zaterdag gekroond tot Miss Travestie België 2017.

                                          
  
                                        
Miss Travestie België 2017  →  'Starina' (Jonathan Lievens) werd eerste eredame en 'Jinxy Bling' (Dieter Vermeulen) tweede eredame

Stephany won ook de publieksprijs en de Studio 54 Award.  Daarnaast kreeg ze de meeste stemmen op Facebook, gevolgd door Mystique Royale en Mira Rubia.

Zie ook:  
Dit zijn de kandidaten van 'Miss Travestie' België 2017  /  Miss Stephany verkozen tot Miss Travestie  
België - MTB 2017 | "Stephany tot Miss Travestie Belgium 2017 verkozen tijdens spetterende show"

Update:  
Miss Stephany is de nieuwe Miss Travestie België  /  Miss Stephany wint Miss Travestie België 2017  

bronnen: ZiZo-Magazine.be / YouTube.com


        
                                                         

Televisie – Disney XD | Voor 't eerst een Homokus in een Disney animatieserie

Amerika    De Amerikaanse animatieserie Star vs The Forces of Evil – in Nederland en België Star vs de Kracht van het Kwaad – die op 18 januari 2015 in premiére ging op Disney XD toont voor het eerst in de geschiedenis van Disney een homokus. 

In een bepaalde episode van de serie gaat hoofdpersonage 'Star' met haar beste vriend 'Marco' naar een boyband concert. Wanneer de band het liedje Just Friends zingt beginnen tal van koppels in de zaal elkaar te kussen en tussen al die koppels bevind zich ook een kussend homo koppel.
                               
                                              
En dat is zeer uniek voor 'Disney' die nooit eerder een homo of lesbisch koppel toonde, iets waar veel HoLeBi's al jarenlang om smeekte werd werkelijkheid in 'Star vs de Kracht van het Kwaad'. En er is nog meer op komst, want eerder liet men vanuit de Disney studio's weten dat er een film aankomt met een HoLeBi personage.

Bekijk hieronder het fragment met de homokus te zien vanaf 1:26 minuten in de clip
bronnen: HoLeBi.info / Twitter.com – BЯΣƬ / YouTube.com                                               

maandag 27 februari 2017

Carnaval – Louisa Janssen | "Trans-realityster Louisa bespot tijdens Carnaval"

Venlo  →  Transgender realityster 'Louisa Janssen' heeft geen leuke carnaval gehad  Tijdens een optreden in Venlo heeft zanger Ruud Stikkelbroeck een nummer gezongen met een bespottende en kwetsende tekst over Louisa Janssen. Zo werd er onder andere gezon- gen dat Louisa Janssen geen echte vrouw is – en werden er kwetsende dingen gezongen over de kinderwens van haar en haar partner Rosanna.

Louisa Janssen werd door verschillende vrienden benaderd nadat zij het optreden zagen. Het optreden werd live uitgezonden, daarnaast werd het elk halfuur herhaald op Limburg1   Louisa voelt zich ernstig vernederd en is teleurgesteld na het zien van het optreden. "Wij hebben 17 jaar lang voor respect geknokt en dan krijg je dit over je heen.  Als je dan een aantal mensen in het publiek ziet lachen, dan doet dat je pijn" ‼, aldus Louisa Janssen in een reactie op het nummer aan de OUT.tv redactie.

bronnen: OUT.tv / Facebook.com – Louisa Janssen                                       

USA - 'Oscars' | "Voor het eerst wint een 'Homofilm' de Oscar voor Beste Film"

USA – Oscars 2017  →  Voor het eerst in de geschiedenis wint een film met homo thema een Oscar voor 'Beste Film'. Het voorafgaande misverstand kon gelukkig de pret niet drukken. De Beste Film werd namelijk eerst verkeerdelijk aangekondigd als de film La La Land

De uitreiking van de Oscars in Los Angeles is geëindigd met een 'blunder van formaat'. De makers van La La Land werden op het podium ge- roepen als winnaars van de award voor Beste Film,  maar op het kaartje van 'Warren Beattie' stond een andere film als winnaar: namelijk de homofilm 'Moonlight'.
                                         
                                         
Wat het nog vervelender maakte voor de cast van La La Land, was het feit dat ze al op het podium stonden en hun speeches al hadden gehouden toen pas duidelijk werd dat er een fout was gemaakt, en dat niet La La Land maar Moonlight de Oscar voor Beste Film had gewonnen

► De film Moonlight won verder nog de Oscar voor 'Best Actor in a Supporting Role' voor Mahershala Ali, en de Oscar voor 'Best Adapted Screenplay' voor Barry Jenkins. Zaterdag werd de film Moonlight al de grote winnaar op de Independent Spirit Awards

Zie ook:
bronnen: HoLeBi.info / Twitter.com - Hollywood Reporter / YouTube.com