zaterdag 15 april 2017

Haarlem | Man raakt gewond bij mishandeling in 'Gaycafé Wilsons' in Haarlem

Haarlem  →  Vrijdagavond 14 april 2017 is een man gewond geraakt bij een mishandeling in gaycafé 'Wilsons' in Haarlem ‼  Rond 23.15 uur kregen twee bezoekers in gaycafé 'Wilsons' het met elkaar aan de stok. Dat liep uit op een handgemeen.

Ambulance en politie kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. Eén van de mannen liep door de mishandeling verwondingen op en moest zich door ambulance-broeders laten behandelen. Hij is voor verdere zorg overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie onderzoekt de zaak. Voor zo ver bekend is er vrijdagavond nog niemand aangehouden.


bronnen: HaarlemsDagblad.nl / Twitter.com – Nederlandse Trends
                                          
                                          

Een opvallende Game te koop | "Coming Out On Top" – Een Homo dating sim ‼

Game  →  Via 'Steam Greenlight' kan je nu een zeer 'opvallende game' downloaden. De game is al even uit, maar komt nu terug aan de oppervlakte. Coming Out On Top is een dating sim   Er verschenen in het verleden al heel wat dating sims, maar in deze game kruip je in de huid van een homoseksuele man genaamd 'Mark Matthews'. Een student die net ontdekt heeft dat hij homo is. Hij is van plan om alles goed te maken wat hij ooit gemist en zal dan ook kunnen daten met heel wat verschillende mannen.
                                                  
                                      
Iedereen is Homo
In de wereld van "Coming Out On Top" zijn alle mannen homo  Mark heeft dus heel wat keuzes om de liefde van zijn leven te vinden  Je kan tijdens de game maar liefst zes verschillende paden volgen en met 18 mannen daten.  De game is overigens echt een 18+ spel want deze bevat zelfs expliciete seksscènes.  Moest je interesse hebben dan kan je de gratis demo hier downloaden.  Moest dit je bevallen dan kan je de volle- dige game voor 14,99 euro kopen.

Er wordt behoorlijk wat gesproken over de game omdat een spel met homoseksuele man in de hoofdrol zeker niet alledaags is   Het is in ieder geval wel een leuk alternatief voor de homoseksuele gamer die iets anders zoekt dan de 'gewone' dating sim-games. Het spel zelf zou zelfs be- hoorlijk diepgaand en echt leuk zijn indien je fan bent van het genre.

Zie ook:  Homo dating sim op Steam Greenlight  /  Coming Out On Top | "A Gay Dating Sim Video Game by Obscurasoft"

bronnen: 1337.games / Twitter.com – Obscura / YouTube.com                                 

vrijdag 14 april 2017

Tilburg - 27-08-2017 – Tweede T-Pride | De organisatie zoekt nog vrijwilligers

Tilburg – T-Pride  →  Ook in 2017 zal er weer een "T-Pride" worden georganiseerd in de Tilburgse 'Piushaven'. Nadat in 2015 de T-Pride werd afgeblazen door de gemeente 'Tilburg' – omdat er te veel belangstelling voor was en de organisatie hier niet op was voorbereid – vond de eerste T-Pride plaats in 2016 en met groot succes.  Aangezien dit succes en omdat er veel animo is voor de T-Pride zal dit jaar het festijn voor de tweede keer worden georganiseerd en wel op 27 augustus 2017.
                                                         
                                         
                                       
Gezocht:
We zoeken mensen die het leuk vinden om het bestuur te versterken.  
Verder ook mensen die het leuk vinden om mee te organiseren en andere taken willen vervullen.
Dus heb je interesse laat het ons even weten:  Facebook.com → T-Pride Tilburg

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
  Tilburg – T-Pride | "Kleinste Gay Pride meert deze zomer voor het eerst aan" ‼  

bronnen: GayNieuws.blogspot.nl / Facebook.com – T-Pride Tilburg / YouTube.com


        
                                                                     

Rusland - 'Pavel Pasha Zalutski' | Cabaretier komt Uit de Kast op Russische TV

Wit-Rusland  →  De Wit-Russische stand-up comedian 'Pavel Pasha Zalutski' kwam op Russische TV Uit de Kast.  Dat deed Pavel Pasha Zalutski in een talentenprogramma voor cabaretiers.  "Je moet je rug recht houden in het openbaar.  Vooral als je Gay bent.  En dat ben ik" ‼

Dapper
Meer dan 100 miljoen mensen keken er naar 't programma dat wordt uitgezonden in Rusland, Wit-Rusland, Oekraïne en de Baltische staten. Zijn coming-out werd met luid applaus ontvangen door het publiek. Een van de juryleden noemde hem een dappere man. 

Populair in Minsk
"Ik ben 'Gay', maar niemand gelooft het", vertelde Pavel Pasha Zalutski tijdens zijn act over zijn seksualiteit   "Maar als ik zou zeggen dat ik Hetero was zou ook niemand het geloven"  De cabaretier staat al een jaar lang op verschillende podia in de Wit-Russische hoofdstad Minsk

Homopropaganda
Pavel Pasha Zalutski zou aan de regie van het programma toestemming hebben gevraagd voor zijn act. Het werd geaccepteerd omdat het pro- gramma voor kijkers van 16 jaar en ouder is. Zo zou het de Russische homopropaganda wet 'niet beïnvloeden'. 
bronnen: Gay.nl / GayStarNews.com / Facebook.com – Pavel Pasha Zalutski                                            

donderdag 13 april 2017

'Netflix' geeft eerste beelden van seizoen 5 van 'Orange Is The New Black' vrij

Naar jaarlijkse gewoonte heeft Netflix de trailer voor het nieuwe seizoen van 'Orange Is The New Black' op het net gegooid.  De trailer gaat verder op, de dramatische gebeurtenissen van het vorige seizoen.

** Spoilerwaarschuwing **
Op het einde van het vorige seizoen was te zien hoe 'Poussey Washington' stierf door toedoen van een incompetente bewaker die niet eens in de strafinrichting mocht werken  Haar dood deed de gespannen relaties tussen de gevangenen en hun bewakers ontploffen.  De ontdekking van de door Alex en Lolly omgebrachte "bewaker" in de tuin van de gevangenis deed de gemoederen allesbehalve bedaren en er braken rellen uit.

Seizoen 5 sluit blijkbaar onmiddellijk aan op de laatste scène van het vorige seizoen.  In de trailer is te zien hoe een gewapende Daya twee be- wakers onder schot houdt terwijl haar medegevangenen haar opjutten om de bewakers te vermoorden.

Zie ook:

bronnen: GayLive.be / YouTube.com                                                

Duitsland - Berlijn | Ostertreffen: 40 jaar dé hotspot voor 'Leer- en Fetisj-fans'

Duitsland – Berlijn    Ieder jaar rond Pasen komen 'Leer- en Fetisjfans' van heinde en verre naar Berlijn voor het Berliner Ostertreffen, al meer dan 40 jaar een begrip in leatherland, met als kloppend hart de omgeving van de Motzstraße en de Fuggerstraße in wat vroeger West-Berlijn was. 

Dit jaar vindt de Easter Fetish Week Berlin plaats van woensdag 12 tot en met dinsdag 18 april. Het is het grootste leer- enfetisj evenement van Europa met een bomvol programma vol feesten en evenementen
                                           
                                            
Het grote 'officiële leerfeest' is op eerste paasdag, "FAST Easter Bastards Berlin". Er zijn uiteenlopende feesten: voor iedere fetisj is er wel wat te vinden. Daarnaast zijn er onder meer een vlooienmarkt, een leerdiner, een paasbrunch en een roze stadsrondrit. 

Wie even genoeg van ruig vertier heeft: Berlijn is één van de roze hotspots van Europa, met een groot aanbod aan uiteenlopende homozaken. En wie de gayscene even voor gezien houdt: Berlijn heeft veel musea, theaters, uitgestrekte bosgebieden, winkelgebieden en alternatief rondstrui- nen in oude wijken als Kreuzberg. Ook daar geldt: "voor elk wat wils"

Eerder geplaatst op Gay.blog.nl:
  Paasweek | "Berlin Leather and Fetish Week 2016" ‼   
•   Pasen in Berlijn | "Easter Fetish Week Berlin 2015" ‼
•   Ostertreffen Berlin | "De Leerfeesten in Berlijn 2013"

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
  Duitsland - Berliner Ostertreffen | Pasen in Berlijn: "Easter Fetish Week Berlin" ‼  

bronnen: Gay.blog.nl / Twitter.com – BLF e.V. / YouTube.com


        
                                   

woensdag 12 april 2017

India - LHBT-flashmob | Massale LHBT-flashmob in India tegen stereotypering

India    In de Indiase hoofdstad 'New Delhi' vond een massale 'LHBT-flashmob' plaats. Het doel van de actie was om meer awareness te verspreiden over de LHBT-gemeenschap in India. De actie, 'Dance For Pride' genaamd, werd georganiseerd om de stereotyperingen van LHBT's een halt toe te roepen. Dating-app Scruff en non-profitorganisatie Those In Need zaten achter de organisatie van de actie.

Verschillende LHBT-vrijwilligers gingen de straat op om als groep te dansen op het nummer "Dhol"   Iedereen die zich bij de groep wilde voegen was welkom. Sommigen droegen borden bij zich met daarop teksten als "Ik ben Homo. Ik hou van sport", "Ik ben Lesbisch. Ik haat mannen niet" en "Ik ben Homo. En het is geen keuze".

bronen: OUT.tv / YouTube.com
                              

Voorlichting | 2e Kamer wil scholen straffen die geen LHBT-voorlichting geven

Den Haag →  De Tweede Kamer wil scholen 'straffen' die geen voorlichting over homoseksualiteit op het lesprogramma hebben staan. Sinds 2012 is dat verplicht, maar volgens de onderwijsinspectie lapt 20 procent van de scholen dat voorschrift aan hun laars.

Een motie van SP–Kamerlid 'Jasper van Dijk' om weigerachtige scholen te beboeten en onder toezicht te stellen, kreeg dinsdag de steun van een meerderheid van de Tweede Kamer   Datzelfde gold ook voor zijn voorstel om voorlichting over "seksuele diversiteit" ook op het MBO verplicht te stellen
                                               
                                                   
Op twee van de vijf ROC's is dat niet het geval  "Juist op ROC's, waar leerlingen een leeftijd hebben waarom homo-discriminatie veel voor- komt, is voorlichting cruciaal", aldus Jasper van Dijk.
                                                         
                                                                                             
Zie ook:
bronnen: Gay.blog.nl / Twitter.com – De Telegraaf Twitter.com – AD.nl
                                         
                                

Voor groep 7 is "Homo-acceptatie" heel normaal | "Je mag zijn op wie je wilt" ‼

Lieve beelden uit Noord-Brabant. Daar was OmroepBrabant bij een spreekbeurt van Jasper, David & Lugain   Ze vertellen dat ze tegen "homohaat" zijn en roepen de andere kinderen in de klas op minder te schelden met 'homo' en 'lesbienne'. "Wij vinden het niet kunnen dat je in elkaar wordt geslagen, alleen maar omdat je homo bent". Goed voorbeeld ‼

bronnen: Gay.nl / JeugdJournaal.nl / OmroepBrabant.nl - Video                                                         

dinsdag 11 april 2017

Amsterdam - 'Homofobie' | Man opgepakt die uit het niks twee Homo's aanviel

Amsterdam  –  De man die in januari uit het niks twee homo's aanviel buiten een dansschool in Amsterdam-West heeft zich gemeld bij de politie. Dat meldt RTV-zender AT5.

De man viel twee Homo's aan en stak banden lek
De man viel zonder enige aanleiding het homostel van 35 en 37 jaar aan en bleef op hen intrappen.  Ook stak de man de banden lek van de fiets van een van de twee mannen. Nadat het stel de dansschool in was gevlucht kwam de dader hen achterna.

Hier werden er camerabeelden van hem geschoten, die gisteren op AT5 vertoond werden. Naar aanleiding hiervan heeft de man zich gemeld bij de politie.

bronnen: WNL.tv / AT5.nl / Twitter.com – AT5.nl
                                           
                                                 

Tsjetsjenië - LHBT's | Homo's opgesloten in concentratiekampen in Tsjetsjenië

Vreselijk nieuws uit de autonome Russische republiek 'Tsjetsjenië'. Daar worden volgens mensenrechtenorganisaties: Homoseksuele mannen opgesloten in concentratiekampen.

Volgens mensenrechtenorganisaties zijn er al meer dan 100 mannen opgepakt en opgesloten in Tsjetsjenië. De 'Tsjetsjeense regering' ont- kent het nieuws. "Wie in de republiek niet bestaat, kan je niet oppakken" aldus een woordvoerder
                           
                                          
Elektrische schokken
Human Right Watch meldt echter dat de aanhoudingen al wekenlang bezig zijn en meerdere mensen in de kampen zijn overleden. Zij hebben getuigenissen van overlevenden. Mensen kregen elektrische schokken, werden afgeranseld, gegijzeld en brutaal ondervraagd. 

"Politie en veiligheidsofficiers onder de meedogenloze leider 'Ramzan Kadyrov' hebben tientallen mannen opgepakt, gefolterd en vernederd" ‼, zegt Tanya Lokshina van Human Right Watch.  "Sommigen zijn verdwenen - anderen keerden terug naar hun familie - nog amper levend. Mins- tens drie mannen lijken overleden te zijn".
                
______________________________________________________________________________________________________________________

–►–►–►–►–►–►–►–►–►  KOM IN ACTIE EN TEKEN HIER DE PETITIE  ◄–◄–◄–◄–◄–◄–◄–◄–◄–
______________________________________________________________________________________________________________________
              
Zie ook:
bronnen: Gay.nl / HRW.org / WashingtonPost.com / Twitter.com – Gay.nl / YouTube.com


        
                                                    

maandag 10 april 2017

Songfestival | Dolly Bellefleur hertaalt lied van O'G3NE: "Stap Uit Je Schaduw"

Eurovisie Songfestival    Voor het vierde jaar op rij heeft 'Dolly Bellefleur' de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival hertaald. De versie van O'G3NE'Lights And Shadows' heet in de versie van Dolly Bellefleur'Stap Uit Je Schaduw'

Dolly Bellefleur betitelt haar hertaling als een 'boodschap van kracht en diversiteit': "Hiermee wil ik alle LHBTI's die nog worstelen met hun gevoelens 'een hart onder de riem steken'. Voel je je een buitenbeentje ?!  Zit je nu nog in het donker In de Kast ?!  Stap uit je schaduw  Mens durf te leven  Of je nu Homo, Hetero, Lesbisch, Transgender of Bi-seksueel bent ?!  We are family  Let's celebrate diversity"
                                     
                                              
                                             
Celebrate Diversity is ook de slogan van het Eurovisie Songfestival in Kiev. "Probeert Oekraïne hiermee alleen maar schone sier te maken in Europa" ?!, vraagt Dolly Bellefleur zich af. "Of zijn de wonderen de wereld nog niet uit en kan vanaf nu in Oekraïne en overal ter wereld 'diver- siteit' ook daadwerkelijk worden gevierd ?!  Kun je vanaf nu bijvoorbeeld ook in Nederland weer zonder gevaar 'Hand in Hand' met je geliefde over straat lopen ?!  Laat liefde regeren"

Hieronder de video van 'Stap Uit Je Schaduw'. Voor de gelegenheid vormt Dolly Bellefleur het gelegenheidstrio: "3DOUBLE DOLLY".
bronnen: Winq.nl / YouTube.com                                             

België | Antwerps slachtoffer Homofobie start campagne tegen HoLeBi-geweld

Eind maart kwam de 35-jarige 'Pascal Van Gysel' uit Antwerpen in het HoLeBi.info nieuws nadat hij slachtoffer werd van Homofobie in zijn stad. Vandaag komt de jongeman opnieuw in de media, dit keer met een eigen project ‼
                     
                                   
Pascal Van Gysel startte onlangs zelf een campagne tegen geweld op HoLeBi's in België. Zelf werd hij recent ook slachtoffer van homofoben. Omdat Pascal van mening is dat er in ons land nog te weinig aandacht is voor haat tegen HoLeBi's besloot hij met een Facebook-pagina meer aandacht te vragen voor het probleem. Ook wil hij hogere straffen voor de daders en betere afspraken tussen politie en HoLeBi-organisaties en meer en betere voorlichting over homoseksualiteit op Belgische scholen.
                                   

                                   
In onderstaande video vertelt Pascal Van Gysel wat meer over zijn project. Wie daarnaast meer informatie wil over Pascal Van Gysel zijn cam- pagne kan kijken op Facebook-pagina:  We Are Aware LGBT
bronnen: HoLeBi.info / Facebook.com – We Are Aware LGBT / ATV.be – Video