zaterdag 17 december 2016

USA – Film → Trailer van de nieuwe 'Baywatch' reboot | Eyecandy: "Zac Efron"

USA – Film  →  Heb jij de trailer van de nieuwe 'Baywatch' reboot al gezien ?!  Zo ja, dan weet je dat we in 2017 naar 'Zac Efron' kunnen staren terwijl hij (hopelijk) in slow-motion over het strand rent  Reden genoeg dus om hem deze week als 'Eyecandy' uit te roepen ‼ 
bronnen: OUT.tv / YouTube.com


        
                                   

Avery Jackson | "National Geographic magazine zet Trans-meisje op de cover"

Amerika - Transgender 'Avery Jackson'  →  Op de cover van het januari nummer van het toonaangevend magazine National Geographic staat de inmiddels 9-jarige Amerikaanse Avery Jackson, een heel bijzonder meisje dat ooit geboren werd in het lichaam van een jonge- tje. Al sinds 2015 kon je meermaals over Avery Jackson lezen bij HoLeBi.info
                                            

                                         
Op de leeftijd van 9 jaar zegt Avery Jackson: "Het beste aan een meisje zijn is, ik hoef eindelijk niet meer te doen alsof ik een jongen ben".  Ze was al een tijdje op weg erg bekend te worden – door haar open praten over transgender zijn en door haar inzet voor het transgender huis van de organisatie Planting Peace. En weldra wordt ze ook wereldberoemd, want het feit dat ze op de cover staat van National Geographic is zeer uniek, want het is voor het eerst dat het magazine een transgender op de cover zet en dan ook nog een nog net geen tiener.
                                         

                             
Avery Jackson was nog niet zo lang geleden ook de inspiratie van het Transgender house (geschilderd in de kleuren van de transgender vlag), dat vlak naast het Equality house (geschilderd in de kleuren van de HoLeBi vlag) van de organisatie Planting Peace is gebouwd.  Beide huizen staan trouwens recht tegenover het huis van één van de grootste Amerikaanse homofobe organisaties de Westboro Baptisten Kerk clan, be- kend van hun betogingen op o.a. begrafenissen. Avery zamelde geld in voor het Transgender house   Naast het feit dat National Geographic Avery Jackson op de cover zet en een artikel aan haar wijd - gaat op 6 februari ook nog de twee uur durende documentaire Gender Revolution in première.

Zie ook:
bronnen: HoLeBi.info / Twitter.com – Susan Goldberg
                                 
                                                   

vrijdag 16 december 2016

Showbizz | Christmas 'Carpool Karaoke' met Mariah Carey en andere artiesten

Wat een fijn Kerstcadeautje. De Christmas Carpool Karaoke met Mariah Carey. En niet zomaar een  Presentator James Corden kreeg wereldsterren als Adele, Elton John, Lady Gaga, Nick Jonas, e.a. zover om 'All I Want For Christmas' uit hun strot te persen.
bronnen: Gay.nl / YouTube.com                                                 

België – Antwerpen | Kwestie Schijnhomo's: "Ook Biseksuelen zoeken asiel" ‼

België – Antwerpen – 'Homoseksuele Asielzoekers'  →  Marcia Poelman, voorzitster van Het Roze Huis – Çavaria Antwerpen, hekelt de enge visie op HoLeBi's die asiel zoeken. Met de term 'schijnhomo' heeft ze het moeilijk.

Antwerpen krijgt te maken met mannelijke asielzoekers die vertellen dat ze in hun land van herkomst vervolgd worden omdat ze homo zijn. 73 tot 77 landen bestraffen immers homoseks.

Schijnhomo
Maar de afgelopen tijd blijken een vijftiental van deze asielzoekers nadat hun aanvraag is goedgekeurd, te willen trouwen met een vrouw  Het woord "schijnhomo's" wordt in de media gebruikt. 

Bi-visibility
"Bi-visibility anyone" ?!, zegt Marcia Poelman van Het Roze Huis  Çavaria Antwerpen  "Het zal uiteraard wel zijn dat er mensen met valse verklaringen trachten asiel te verkrijgen. Maar deze insteek is wel erg kort door de bocht. Er zijn immers best nog andere verklaringen mogelijk".

"Simpelweg: Biseksueel zijn bijvoorbeeld. U weet wel, die blinde vlek, ook voor veel L's en G's. Die oriëntatie waar je 'toch niet voor zou kiezen als het zoveel makkelijker kan'  Bovendien is het ook perfect mogelijk om asiel aan te vragen op basis van het feit dat men jou – in je land van herkomst –percipieert als HoLeBi en je daardoor aan vervolging bloot staat. Nuances, so oldskool".

Zie ook:
bronnen: ZiZo-Magazine.be / Facebook.com – Het Roze Huis Antwerpen                                                

donderdag 15 december 2016

COC Noord-Holland Noord dakloos: "Gemeenteraad stopt structurele subsidie"

COC Noord-Holland Noord zegt na 30 jaar de huur van haar oude vertrouwde pand aan de Bierkade op.  De gemeenteraad van Alkmaar heeft structurele steun aan de COC-vereniging verworpen ‼  Volgens de vereniging vond de VVD dat het evenement Alkmaar Pride vol- doende geld had opgesnoept voor het jaar 2016.

► Voor 2017 vindt de VVD compenseren van huurkosten genoeg, maar de partij heeft - samen met een meerderheid in de gemeenteraad - niets over voor maatschappelijke activiteiten van de enige COC-vereniging in het noorden van de provincie Noord-Holland. PvdA, GroenLinks, D66 en twee splinterpartijen wilden de structurele subsidie aan de vereniging wel voortzetten.

Zie ook:

bronnen: Gay.blog.nl / Facebook.com – COC Noord-Holland Noord                                                        

Trump als Elizabeth II | Donald Trump in drag ... "Doodeng of juist grappig" ?!

Donald Trump – Elizabeth II   Er is een Instagram-account opgericht waarin Donald Trump is vermomd als Queen Elizabeth II. Zeg zelf: "Als brits bejaard dametje ziet de toekomstige Amerikaanse president eruit als een wolf in schaapskleren".

Het is een fraai staaltje Photoshop geworden, met de complimenten voor de maker ervan. Het brein achter 'OgTrumpQueen' is grafisch ontwer- per Michal Krauthamer, die erbij zegt: "Het gaat hier niet over politiek, maar over de magie van Photoshop. Het is om te lachen"

Zie ook:

bronnen: Winq.nl / Instagram.com – OgTrumpQueen


                                                      

woensdag 14 december 2016

Touko Laaksonen | De eerste trailer van de 'Tom Of Finland' film is er eindelijk

Tom Of Finland    Na de teaser trailer van vorige maand is eindelijk de eerste volledige trailer van de Tom Of Finland biopic vrijgegeven. In afwachting van de internationale versie moeten we het voorlopig wel doen met de Finse versie. De film komt volgend jaar in o.a. de Nederlandse en Belgische bioscopen.
                                        
                       
De film vertelt het levensverhaal van de bekende Finse tekenaar 'Touko Laaksonen', die wereldberoemd werd met zijn homo-erotische teke- ningen van gespierde en vaak in leer geklede mannen onder het pseudoniem Tom Of Finland.

Zie ook:  Eerste trailer van 'Tom Of Finland' → de film ‼
bronnen: GayLive.be / YouTube.com
                                  

BE - Joppe de Campeneere | "Hoezo kunnen mannen geen make-up dragen" ?!

België  →  19 jaar is de vlaamse Joppe de Campeneere, en hij houdt wel van een beetje 'maquillage'.  Joppe de Campeneere blogt over het feit dat hij zich opmaakt. "Zonder zou mijn leven zoveel makkelijker zijn".

Waarom Joppe de Campeneere dan toch doorzet ?!  In een interview met De Morgen vertelt hij dat hij niet terug wil gaan naar een gereduceer- de versie van zichzelf, enkel en alleen omdat de maatschappij het wil.

"Ik ben altijd door schoonheid gefascineerd geweest", vertelt Joppe de Campeneere.  "Op jonge leeftijd ben ik een modeblog gestart. Daarvoor ben ik modellen gaan stylen én maquilleren. Na een tijdje dacht ik: "Waarom kan make-up eigenlijk niet bij mij" ?!
                                

                                     
 Joppe de Campeneere komt niet elke dag 'gemaquilleerd' buiten  "Op straat ben ik constant alert voor vreemde blikken", getuigt hij. "Er is verbaal geweld, fysiek gelukkig niet"  "Ik kan wel tegen een stootje: na mijn coming-out in het secundair ben ik ook beschimpt". Het complete interview met Joppe lees je op de website van De Morgen.

Zijn blog heet:  StartToFashion.com

Zie ook:
bronnen: Winq.nl / DeMorgen.be / YouTube.com                                       

dinsdag 13 december 2016

Azië – Taiwan | 250 duizend mensen marcheren voor Homohuwelijk in Taiwan

Taiwan   Afgelopen zaterdag vierde Taiwan: 'Internationale Mensenrechten Dag' met een groot gebaar van steun voor de legalisatie van het homohuwelijk. Zo'n 250.000 mensen liepen door de straten van 'Taipei' – langs de vele performances en concerten – om hun steun aan het homohuwelijk te betuigen.
                                         
                                            
De president van Taiwan "Tsai Ing-wen" is voorstander van het homohuwelijk, net als veel van de politieke partijen. De huwelijkswet maakt grote kans om later deze maand  tijdens de komende wetgevingsvergadering  ter sprake te komen. Het zou een historisch moment zijn voor Azië als deze wet zou worden aangepast.

Zie ook:

bronnen: OUT.tv / Twitter.com – Keen / YouTube.com                                             

De videoclip 'On Your Side' van The Veronicas zit barstensvol Lesbische Liefde

Australië  Ruby Rose & The Veronicas  →  Vorige maand kon je bij HoLeBi.info lezen dat het Australische model, actrice, presentatrice en VJ Ruby Rose opnieuw samen is met zangeres Jessica Origliasso van The Veronicas ‼  Daarbij kwam ook 't nieuws over een nieuwe song en videoclip van The Veronicas die wel heel erg speciaal is.
                                           
                                             
De nieuwe videoclip bij de song: 'On Your Side' van The Veronicas is uit en hij is geweldig  De videoclip zit barstensvol met 'lesbische liefde' en romantiek - en wat het nog leuker maakt is dat de twee dames uit de videoclip 'Ruby Rose' en 'Jessica Origliasso' in 't echte leven dus ook een koppel zijn. Leuk detail is dat Ruby Rose enkel akkoord ging om het nummer van de tweelingzusjes Origliasso, The Veronicas, te schrijven als ze samen met Jessica Origliasso in de videoclip mocht schitteren  Verder in de videoclip helaas ook 'homofobie' - en jammer genoeg is er niet gekozen voor een happy end. Maar dat maakt de videoclip niet minder leuk.

bronnen: HoLeBi.info / Twitter.com – Ruby Rose Daily / YouTube.com
                                       

                                             

maandag 12 december 2016

Amerika | "Jake vraagt Michael ten huwelijk tijdens een basketbalwedstrijd" ‼

USA  'Huwelijksaanzoek'    De Amerikaanse 'Jake Conrad' schakelde de hulp in van de bekende Chicago Bulls om zijn vriend 'Michael Holtzman', een groot fan het team, ten huwelijk te vragen tijdens de pauze van de wedstrijd.

De mascotte van het team – Benny the Bull – en een horde cheerleaders hielpen Jake Conrad met zijn aanzoek, dat voor het juichende publiek plaatsvond. Niet alleen Jake behaalde de overwinning, de Chicago Bulls wonnen hun wedstrijd tegen de San Antonio Spurs met 95-91.


bronnen: Out.tv / YouTube.com                                                    

Zanger, cabaretier & levenskunstenaar Robert Long 10 jaar geleden overleden

Robert Long – In Memoriam  →  Op 13 december 2006 overleed Robert Long   Hij werd geboren in Utrecht, richtte in 1963 een band op en stapte in 1967 over naar de band 'Unit Gloria' – bekend van 'The Last Seven Days'   In 1971 ging hij solo verder. Zijn eerste album Vroeger of Later werd meer dan een half miljoen keer verkocht.  Ook zijn tweede album Levenslang had veel succes. In zijn liedjes verwoordde hij het onbehagen van grote groepen jonge mensen ‼  Hij was vóór het milieu, tegen het kapitaal, tegen de kerk en alles wat daarmee verband hield en bovenal was hij één van de eerste artiesten die openlijk uitkwam voor zijn homoseksualiteit en er ook over zong.
                                    
  
                                          
In 1977 schreef hij geschiedenis op de benefietnacht: 'Miami Nightmare' in het Concertgebouw om geld in te zamelen voor een actie tegen Anita Bryant   Deze dame uit Miami ging fel tegen homo's tekeer. Artiesten traden belangeloos op; de Zangeres zonder Naam werd onze na- tionale nichten-moeder toen ze het lied Luister Anita zong  De zaal brulde het uit van enthousiasme. Robert Long vroeg zich op het toneel af: "Met hoeveel zijn wij eigenlijk niet ?!  Zo'n 700.000 ?!  Dat is net zoveel als heel Amsterdam bij mekaar" ‼  Hij was daarmee de eerste homo in Nederland die openlijk voor homorechten opkwam. Deze dag ging de geschiedenis in als onze eigen eerste Gay Pride.
                                               
  
                                       
Samen met Leen Jongewaard maakte Robert Long in de jaren tachtig 3 theaterprogramma's - waarin ze van leer trokken tegen burgerlijkheid en calvinisme. Het leverde woedende reacties op uit de zwarte kousenhoek en uit katholieke kringen, maar dat maakte Long alleen maar strijdbaarder. Hij presenteerde TV-programma's, zoals Tien voor Taal, schreef colums en de musical 'Tsjechov'.  Tijdens zijn laatste optredens werd hij milder, hoewel hij met bepaalde nummers op zijn laatste CD 'n Duivels Genoegen als vanouds tegen schenen schopte

bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com


        
                                             

zondag 11 december 2016

Huh – Andro-wat ?! | "Weet jij wat Transgender, Cisgender en Androgyn is" ?!

Naast Homo's, Lesbi's en Transgenders zijn er nog veel meer Gender-identiteiten. Speciaal voor Paarse Vrijdag zijn we de straat op ge- gaan om te peilen hoeveel scholieren hierover wisten. Maar alle benamingen en afkortingen bleken toch wel een beetje verwarrend ....

Heb je de quiz van 7 Days zelf al gemaakt ?!  Nee ?!  Maak hem dan HIER en laat 7 Days weten wat je ervan hebt gebakken  Mocht je nog meer willen weten dan kun je het grote Paarse Vrijdag-woordenboek doornemen

bronnen: SevenDays.nl / YouTube.com
                             

                                                      

UK – Londen – OV | "Geen 'Ladies and Gentlemen' meer in Londense metro" ?!

Engeland    De Londense burgemeester Sadiq Khan (Labour) overweegt 'Transport for London' (TfL) op te dragen om 'genderneutrale aankondigingen' te doen. Geen "Ladies and Gentlemen" meer.

De 19-jarige transvrouw Aimee Challenor zegt uitgelachen te zijn door personeel van Transport for London bij een discussie over haar Oyster Card. Dat is een vervoerbewijs in Londen. Aimee Challenor zou te horen hebben gekregen dat ze "niet klonk als een juffrouw".
                                            
                                           
Aimee Challenor schreef burgemeester Sadiq Khan om ervoor te zorgen dat personeel van 'Transport for London' de nodige opleidingen krijgt rond diversiteit. Burgemeester Sadiq Khan heeft al verontschuldigingen aangeboden en heeft de vervoersmaatschappij gevraagd een onderzoek te starten.

Transport for London onderzoekt nu hoe het openbaar vervoer inclusiever kan werken. Een van de ideeën is af te stappen van de aankondiging "Dames en Heren". 

Zie ook:
bronnen: ZiZo-Magazine.be / PinkNews.co.uk / Twitter.com – Huffington Post UK / Twitter.com – Aimee Challenor