zaterdag 20 mei 2017

Ombudsman onderzoekt klachten van Stichting Platform Keelbos over HOP's ‼

Ombudsman – HOP's  →  De 'Nationale Ombudsman' opent een onderzoek naar twee klachten van de 'Stichting Platform Keelbos' over Homo–ontmoetingsplaatsen (HOP's).  De Stichting Platform Keelbos heeft een aantal klachten bij de Nationale Ombudsman ingediend over verschillende overheidsinstanties en de wijze waarop wordt omgegaan met de belangen van bezoekers van HOP's. De 2 klachten waar nu onderzoek naar wordt gedaan, zijn klachten over 't directoraat-generaal 'Rijkswaterstaat' (RWS) van het Ministerie van Infra- structuur en Milieu (I&M).

► Een klacht gaat over de manier van handelen na een verzoek in gesprek te gaan over de gevolgen voor een HOP door de voorgenomen grens- correctie 'Eijsder Beemden' ‼  De andere klacht gaat over het niet nakomen van eerder gedane toezeggingen om met de stichting contact op te nemen. De stichting klaagt erover dat RWS de verzoeker niet heeft benaderd voordat bij verzorgingsplaats 't Ginkelse Zand herstel van hekwerk plaatsvond.

'Stichting Platform Keelbos' verwacht dat een overheidsinstantie vooraf in overleg treedt om zo de belangen van de bezoekers van de HOP's mee te wegen bij een besluit en om mogelijke passende alternatieven of oplossingen te bespreken. De ombudsman heeft aan het ministerie gevraagd wat haar visie hierop is vanuit het oogpunt van participatie en inspraak.

De Nationale Ombudsman verwacht het onderzoek na de zomer af te kunnen ronden.
                     
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:   
                                             
                 
                     
                      
bronnen: NationaleOmbudsman.nl / Platform-Keelbos.org 
                          
                                                      

België - Brussel | "De Belgian Pride optocht trekt meer dan 55.000 bezoekers"

België – Brussel – "Belgian Pride"  →  Iets meer dan 55.000 mensen hebben vanmiddag meegelopen in de Belgian Pride in Brussel, het feest van HoLeBi's en Transgenders. Het is allemaal zonder noemenswaardige incidenten verlopen.

De 22ste 'Belgian Pride' trok vandaag door het centrum van Brussel met als slogan 'Crossing Borders', om de situatie van de LGBT vluchte- lingen centraal te plaatsen. De optocht was het hoogtepunt van het Belgian Pride Festival van 04 t/m 21 mei 2017.
                                          
Dit jaar trok de Belgian Pride optocht ongeveer 55.000 mensen aan. Terwijl er vorig jaar nog 60.000 mensen van de partij waren, en in 2014 zelfs 100.000 bezoekers.

Veiligheid
De veiligheid bij de Belgian Pride optocht stond op scherp. Alle toegangswegen tot 't parcours waren afgezet met betonblokken en politiecombi's. 
                         
                                             
Zie ook:
bronnen: VTM.be / Twitter.com – VTM Nieuws / YouTube.com                                           

vrijdag 19 mei 2017

USA - James Corden - Carpool Karaoke | Harry Styles zingt in Carpool Karaoke

Amerika  →  One Direction mag dan in vijf stukjes uiteen zijn gevallen, dat betekent niet dat de heren stilzitten.  De laatste die met een nieuw album komt is 'Harry Styles'. Het is een verzameling rockdeuntjes geworden waarvan hij er een paar deelt met James Corden in zijn Carpool Karaoke. Maar het mooist is het duet van Lionel Richie en Diana Ross ... Endless Love

De twee trappen af met een luidkeels gezongen én geluchtdrumde versie van Harry Styles' nieuwe single, een epische powerballad in de stijl van Duran Duran, met de naam 'Sign Of The Times'.

Daarna volgt een verkleedpartij omdat presentator James Corden denkt dat hij er in Harry Styles' floraprint overhemd uitziet alsof hij naar een barbecue gaat (en dat klopt). Wat er overigens niet verkeerd uitziet is Harry Styles in een hemdje van gaas.

Zie ook:

bronnen: Winq.nl / YouTube.com                                           

BNN – Spuiten & Slikken | "Jurre Geluk nieuwe presentator Spuiten & Slikken"

"Jurre Geluk", bekend van de Spuiten en Slikken-reportage waarin hij testte of mannen 'hand in hand' kunnen lopen op straat, gaat na de zomer het BNN-programma zelf presenteren ‼
                                     

                              
Jurre Geluk maakte de scoop gister bekend op de bank bij Eddy Keur bij de opnames van de OUTtv-show 'Keur met Peren'.  "Van harte gefeli- citeerd met je droombaan, Jurre Geluk"

Wil je meer van het interview met Jurre Geluk zien ?!  Kijk dan naar de uitzending van zondag 4 juni 2017 om 22.00 uur.

bronnen: OUT.tv / SpuitenEnSlikken.BNN.nl – Video / Facebook.com – OUT.tv                                           

donderdag 18 mei 2017

Homoseksuele asielzoeker moet terug naar Irak: "Daar word ik zeker gedood"

Alkmaar AZC - Sahir & Mushtak    Sahir, een homoseksuele asielzoeker uit Irak die in Alkmaar woont, wordt teruggestuurd naar zijn vaderland. Eind 2015 vluchtte hij met zijn vriend naar Nederland   Die mag vooralsnog 'wel' blijven, maar Sahir zou niet 'homo genoeg' zijn.

Eind 2015 vluchten Sahir en zijn partner Mushtak uit Irak, omdat de broer van Mushtak hem zwaar heeft toegetakeld nadat hij de relatie tussen Sahir en Mustak had ontdekt. Ze komen terecht in Amsterdam en via Ter Apel krijgen ze onderdak in het asielzoekerscentrum in Heerhugo- waard.

Daar hebben Sahir en zijn vriend het door hun geaardheid moeilijk; ze voelen zich bedreigd. Het COA plaatst hen daarom samen met een aantal andere homoseksuele vluchtelingen over naar een gezamenlijk appartement in het azc aan de Picassolaan in Alkmaar. Daar voelen de mannen zich veilig in afwachting van hun asielaanvraag.

Lees verder op de website van:  NH·Nieuws.nl
                                               
                                                     
LGBT Asylum Support is een  PETITIE  gestart om aandacht te vragen voor uitgeprocedeerde homoseksuele asielzoekers. Ook tijdens de botenparade van Alkmaar Pride op 27 mei zal aandacht gevraagd worden voor deze vluchtelingengroep.

Zie ook:
bronnen: NH·Nieuws.nl / Twitter.com - WNL Vandaag / YouTube.com                                                   

Indonesië - 'Atjeh' | "Een Homokoppel in Atjeh veroordeeld tot 85 stokslagen"

Indonesië  →  In de Indonesische provincie Atjeh heeft een Sharia-rechtbank een homokoppel veroordeeld tot 85 stokslagen. De straf is hoger dan de eis: 80 stokslagen  Het vonnis werd – nota bene – uitgesproken op IDAHOT, de Internationale Dag tegen Homofobie. Het is voor 't eerst dat in Indonesië zo'n vonnis wordt geveld. De mannen zijn 20 en 23 jaar. Ze werden in maart betrapt in een kamer.
                                      

                                               
 De straf wordt volgende week ten uitvoer gebracht, voor het begin van de Ramadan   Atjeh is de enige provincie in Indonesië met Sharia-rechtbanken. Internationale mensenrechtenorganisaties noemen de behandeling van de mannen grof en beledigend. Volgens Human Rights Watch worden stokslagen in het openbaar toegediend volgens het internationale recht beschouwd als marteling. Tot voor kort gold Indonesië als gematigd Moslimland, maar dat verandert snel  Vorige week werd de Christelijke gouverneur van 'Jakarta' veroordeeld tot twee jaar celstraf wegens belediging van de Koran: een jaar langer dan de oorspronkelijke eis.

Zie ook:
Extra:
Honderden zien toe bij lijfstraf Homo's in Atjeh  /  COC | "Indonesische regering, stop geweld tegen LHBTI's" 

bronnen: Gay.blog.nl / Facebook.com – Dutch Gay Servatives / NOS.nl – Video ‼
                                         
                                       

woensdag 17 mei 2017

USA - Bradley / Chelsea Manning | "Chelsea is vandaag vervroegd vrijgelaten"

Amerika  →  De Amerikaanse soldate 'Chelsea Manning' heeft vervroegd de gevangenis verlaten. Chelsea Manning heeft zeven jaar van haar veroordeling tot 35 jaar uitgezeten voor het lekken van vertrouwelijke documenten.

Chelsea Manning kreeg in januari een serieuze strafvermindering van de toenmalige Amerikaanse President 'Barack Obama'.

'Chelsea Manning', de 29-jarige Transgender die geboren werd als 'Bradley Manning', werd in 2013 veroordeeld tot 35 jaar cel voor verraad en spionage. Ze had in 2010 700.000 vertrouwelijke, militaire documenten gelekt naar de klokkenluiderssite 'WikiLeaks'.

In de gevangenis van Fort Leavenworth mocht ze starten met hormonale behandeling. Die behandeling mag ze op kosten van de Amerikaanse departement van defensie verder zetten.
                                       
        
                                             
Zie ook:
bronnen: GayLive.be / YouTube.com / Twitter.com – Barracuda Blogspot
                                                       
                                        

Woensdag 17 mei 2017 · IDAHOT | Vandaag is 't IDAHOT: "Deel een #jezelfie"

IDAHOT  #Jezelfie    Vandaag is er wereldwijd aandacht voor IDAHOT: met vieringen, acties en protesten. Ook in Nederland gebeurt er van alles:  met filmvoorstellingen, zoals: One Kingdom OneLoveUn BacioZomer en Out & About, met roze liedjes en gedichten, bij- eenkomsten bij diverse sportbonden in het kader van sport voor iedereen, een tool voor in het onderwijs, de 'toiletkit' voor genderneu- trale toiletten en nog veel meer ‼

Vanmiddag kon iedereen die dat wilde meehelpen de "Regenboogtunnel" in Eindhoven te spraypainten.  Opening van de Regenboogtunnel in Eindhoven. Vanavond kunnen ouderen zingen met Tjerry en Mariska en ook in Nijmegen, Roermond, Lelystad, Haarlem, Utrecht, Doetinchem, Zeeland en Rotterdam is van alles te doen

En vandaag zijn we natuurlijk benieuwd naar alle #jezelfies. Want vandaag vieren we zowel de positieve bijdrage van families aan het welzijn van LHBTI's als de bestaande diversiteit in families: van regenboogfamilie tot biologische familie: liefde en verwantschap maken mensen familie 'Love makes a Family'   Door het hele land heen zijn we daarom op zoek naar de mooiste familieverhalen en worden fotoshoots georganiseerd met het motto "jezelf kunnen zijn, dat wil jij toch ook" en de #jezelfie.

Enthousiast geworden ?!  Roep collega's, buren, klanten, familie, vrienden op om ook mee te doen  Hier vind je een voorbeeldbericht om men- sen uit te nodigen mee te doen en een #jezelfie te delen van hun favoriete familie voor IDAHOT

En anders download je hier de doe-het-jezelfie of kun je hier een twibbon toevoegen aan je profielfoto


Zie ook:
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
bronnen: IDAHOT.nl / Facebook.com – IDAHOT Nederland                                                     

dinsdag 16 mei 2017

Utrecht · Canal Pride | Nada Milovanović in Utrecht: De Canal Pride komt eraan

Utrecht  →  Op zaterdag 17 juni 2017 is er voor het eerst een Canal Pride in Utrecht ‼  'Nada Milovanović' zal erbij zijn met haar crew en ging alvast op pad.  'Nada Milovanović' vroeg mensen op straat: "Wat is de belangrijkste boodschap van de Canal Pride" ?!  

'Nada Milovanović' daagt voorbijgangers uit om mee te doen aan de challenge Tongrollen, voor acceptatie van vrouwen die op vrouwen vallen ‼ Tong-wat ?!  Ja, kijk zelf maar ‼    Zie de rechter video ‼ 

Voor meer details over de Canal Pride:  UtrechtCanalPride.nl

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
bronnen: ZijAanZij.nl / YouTube.com


        
                                                                     

Amsterdam - Gay Care - Thuiszorg | "Gay Care ten onder op thuiszorgmarkt" ‼

Krap drie jaar na de start is 'Gay Care', de eerste thuiszorgorganisatie speciaal voor homo's, alweer ter ziele.  Aan Het Parool vertellen de oprichters dat er belangstelling genoeg was, maar dat de thuiszorgmarkt moeilijk toegankelijk bleek voor startende ondernemers.

"Binnen heel korte tijd hadden we ruim honderd cliënten en zagen we een enorme groei. Maar de marges zijn dun in de thuiszorg, en beloofde investeringen om de groei te financieren bleven uit", zegt voormalig directeur Jan Nieuwenhuis in de krant.
                                                 
        
                                                 

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: Telgraaf.nl / YouTube.com / Facebook.com – Het Parool                                                    

maandag 15 mei 2017

USA → 'Lip Sync Battle' | "Acteur Tom Holland gaat los op Rihanna's Umbrella"

Amerika  -  Acteur 'Tom Holland' (20) spat binnenkort niet alleen van het scherm af tijdens de nieuwe Spidermanfilm 'Homecoming', hij is ook niet vies van enkele sexy dansmoves  In het Amerikaanse programma 'Lip Sync Battle' laat Tom Holland zien dat hij best kittig kan dansen op Rihanna's hit 'Umbrella'. Dit is vast wat RuPaul bedoelt met: "And now the time has come, for you to lip sync for yourrrr lifeeee" ‼ 


bronnen: GossipGay.nl / YouTube.com


                                                                                       

België - Jeroen Borghs - 40 jaar Çavaria | Jeroen blikt terug op 40 jaar Çavaria


België – Çavaria  →  Dit jaar viert Çavaria als LGBT-koepel haar veertigste verjaardag. De grote symbooldossiers zijn ondertussen bijna allemaal binnen maar toch ziet Jeroen Borghs – woordvoerder en communicatie·medewerker bij Çavaria – nog enkele werven die ver- wezenlijkt moeten worden.
                                                 

                                        
Jeroen Borghs: "We werken ook voor het welzijn voor HoLeBi's en Transgenders en daar merken we dat er nog heel wat problemen zijn  Zo zijn de suicide·cijfers aan de hoge kant bij HoLeBi's en Transgenders en zal er altijd een waakhond nodig zijn om erover te waken dat onze maatschappij de juiste kant op blijft evolueren"

bronnen: GayLive.be / YouTube.com