zaterdag 17 juni 2017

Servië – Ana Brnabic | "Homofoob Servië krijgt eerste Lesbische premier ooit"

Servië – Ana Brnabic  →  Servië staat bekend als een van de meest "Homo-onvriendelijke" landen in Europa. Bovendien zijn de man- nen er ontzettend macho. Maar de nieuwe premier van Servië – "Ana Brnabic" – is niet alleen een vrouw, ze is ook 'Lesbisch' ‼  Hoe kan dit gebeuren in een land als Servië ?!  En wat staat Ana Brnabic en het land te wachten ?!  We praten erover (Radio-fragment ‼ → Luister vanaf 25.11 minuten) met NOS-correspondent Mitra Nazar en Boris Dittrich, werkzaam bij de afdeling LGBT van Human Rights Watch

Zie ook:
bronnen: NPO·Radio1.nl / Twitter.com – GayLive.be
                                       
                                               

Vanaf voorjaar 2018 krijgen Transgendervrouwen 'borstconstructie' vergoed ‼

Vanaf voorjaar 2018 krijgen transgendervrouwen een 'borstconstructie' opnieuw vergoed. Dat schrijft demissionair minister Schippers (Volksgezondheid) in 'n brief aan de Tweede Kamer   COC NederlandTransgender Netwerk Nederland (TNN) en patiëntenorganisatie Transvisie pleiten er al jaren voor. 

Borstconstructie voor transvrouwen wordt sinds 2005 niet meer vergoed.  Minister Edith Schippers laat een subsidieregeling opstellen en heeft al budget gereserveerd  Ze geeft aan met deze regeling te willen bijdragen aan de emancipatie van transpersonen en aan de verbetering van hun sociaal-economische positie.

Zie ook:

bronnen: Gay.blog.nl / Facebook.com – COC.nl                                            

vrijdag 16 juni 2017

Utrecht - OM | Politieagent moet 2 jaar de cel in voor het afpersen van Homo's

Een hoofdagent uit 'Wijk bij Duurstede' verstuurde 37 brieven naar eigenaren van auto's die op een Homoontmoetingsplaats langs de A1 of A27 stonden. De man maakte foto's van kentekens en dreigde deze openbaar te maken wanneer de homo's hem geen 1.000 euro betaalden.

De homo-afperser stond vanochtend in de rechtbank en wordt verdacht van afpersing van vier personen, meldt RTV Utrecht.  De verdachte gebruikte een account van zijn collega om gegevens op te vragen van 80 kentekens.

Het OM eist een celstraf van twee jaar, waarvan zes maanden voorwaardelijk  De verdachte zegt spijt te hebben van zijn daden en walgt van zichzelf: "k heb de impact niet overzien".

Zie ook:

bronnen: PowNed.tv / Twitter.com – RTV Utrecht
                                        
                                       

Geslaagd ‼ | "Scholier in Den Bosch hangt een Regenboogvlag uit met rugzak"

Het is een herkenbaar beeld in veel straten deze dagen: de vlag hangt uit met daaraan een boekentas: geslaagd ‼  Een scholier in Den Bosch viert het op een bijzondere manier: Chigozie Arts (17) heeft namelijk een Regenboogvlag uitgehangen.

Het is een mooi gebaar en komt precies op het moment dat bekend werd dat de zegening van homo's op Roze Zaterdag in de Sint-Jan in Den Bosch toch niet doorgaat. Aanvankelijk zou er een kerkdienst worden gehouden, maar er is onrust ontstaan onder priesters en parochia- nen.

Of die vlag hier iets mee te maken heeft ?!  Dat niet  Maar nadat een buurtbewoner een foto maakte van de vlag is deze regelmatig gedeeld op social media. Enkele reacties op Twitter: "Gelukkig zijn we niet afhankelijk van de kerk in Den Bosch anno 2017"  Een ander schrijft: "Als je 16 of 17 bent en je bent als zo ver dat je dit durft, vind ik dat te gek"

Zie ook:
Geslaagde scholier maakt indruk met Regenboogvlag in Den Bosch  /  Geslaagde 17-jarige scholier hangt Regenboogvlag uit   

bronnen: Winq.nl / Twitter.com – Peto
                                        
                                       

donderdag 15 juni 2017

VS - Showbizz - IWillSurvive.org | "Gloria Gaynor start I Will Survive-website"

Amerika  →  Gloria Gaynor lanceert een online platform dat geld gaat inzamelen voor goede doelen. De 67-jarige zangeres van de be- roemde wereldhit I will Survive uit 1978, maakte onlangs bekend meerdere malen seksueel misbruikt te zijn als kind én volwassene.

Gloria Gaynor vertelt aan People dat ze via 'IWillSurvive.org' mensen bij elkaar wil brengen die net als haar een moeilijke periode achter de rug hebben of doormaken. "Mensen komen vaak bij me met allerhande verhalen die me raken", vertelt Gloria Gaynor. "Het toont voor mij aan dat ik een doel dien in dit leven en voor veel mensen een inspiratiebron ben", vervolgt discodiva Gloria Gaynor.
                                         
                                            
Haar discohit I Will Survive werd meerdere malen gecoverd, onder andere door de Nederlandse Hermes House Band. "Het nummer maakt je vrolijk, geeft je het verlangen te overleven en de kracht om door te gaan", legt Gloria Gaynor uit.

Het belangrijkste advies dat ze aan mensen die een moeilijke tijd doormaken wil meegeven is niet op te geven. "Weet dat God je van alles heeft gegeven om alle tegenslagen in het leven te overleven", aldus zangeres Gloria Gaynor.

Zie ook:  Gloria Gaynor start I Will Survive-website  /  Gloria Gaynor Launches Her 'I Will Survive' Community

bronnen: RTL·Nieuws.nl / People.com / Twitter.com – Sterren Tweets → Telegraaf.nl / YouTube.com


        
                                     

Homo's worden NIET gezegend in de Sint-Jan op 24 juni tijdens Roze Zaterdag

Den Bosch – Roze Zaterdag  →  'Roze Zaterdag' begint traditiegetrouw met een Roze oecumenische kerkdienst. Uiteraard leek de Sint Jans kathedraal ideaal voor de editie op zaterdag 24 juni 2017 in Den Bosch, maar dat feest gaat niet door   Na protesten van 'een be- houdend gedeelte' van de Rooms-Katholieke Kerk 'zag bisschop Gerard de Korte zich genoodzaakt' de viering in zijn kerk af te blazen, "omwille van de eenheid".

De viering vindt nu plaats in de Protestantse Kerk in Den Bosch, de Grote Kerk. De organisatie van Roze Zaterdag is daar blij mee, maar is woedend over de houding van de katholieken: "De bisschop zet gelovigen in de kou" ‼, aldus de organisatie. "Een gouden kans wordt hiermee gemist om de Kerkgemeenschap als een geheel te verbinden".
                                                  

                                            
Wat de Roze medemens betreft, is de komende Roze Zaterdag nu wellicht een ideaal moment voor een revival van "Gijsen, Flikker op" in 1979. Toen trokken Roze Nederlanders massaal naar Roermond om te protesteren tegen oerconservatieve homofobe uitlatingen van de toenmalige bisschop 'Joannes Gijsen'   Dit keer zouden de Roze bezoekers 'hand in hand' (de slogan dit jaar) kunnen ageren tegen een starre achterban, waarvoor bisschop 'Gerard de Korte' wel erg snel door de knieën ging.

Zie ook:
Roze Zaterdag woest | "Bisschop zet gelovigen in de kou"  /  Géén Homo-gebedsdienst in de Sint-Jan, bisschop zwicht onder druk
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: Gay.blog.nl / Twitter.com – AD.nl → Algemeen Dagblad / YouTube.com


        
                                                   

woensdag 14 juni 2017

USA | "77 HoLeBi-fobe & Trans-fobe moorden in de Verenigde Staten in 2016"

Amerika – LGBT-fobie  →  In de Verenigde Staten zijn in 2016 77 mensen vermoord uit HoLeBi-fobie en Trans-fobie.  In 2015 werden er 24 LGBT-doden geteld.

Sinds 2012 telt het Anti-Violence Project het aantal HoLeBi- en Trans-moorden in de Verenigde Staten.  In 2012 waren er volgens de telling 25 moorden, in 2016 werden 77 moorden geregistreerd.
                                           
                                     
De aanval op Homo-discotheek 'Pulse' in Orlando is goed voor "49" van de 77 doden, maar zelfs zonder dat incident is 2016 een recordjaar. Zonder Orlando zou de optelsom 28 moorden geven.


bronnen: ZiZo-Magazine.be / GayStarNews.com /  Twitter.com – GayStarNews.com / YouTube.com                                                  

Utrecht - 16 t/m 25 juni 2017 | "MidzomerGracht Festival" - Met: 'Canal Pride'

Utrecht  →  Elk jaar initieert Stichting de Overkant het tiendaagse MidzomerGracht Festival.  Het MidzomerGracht Festival is een multi–disciplinair, laagdrempelig 10-daags festival dat seksuele diversiteit en genderdiversiteit viert. Binnen het kleurrijke programma staan feesten en ontmoetingen centraal - maar is er ook veel aandacht voor debat, cultuur, religie en sport. De opening is op vrijdag met het 'Gracht&Nacht' feest op 't Stadhuisplein en op zaterdag kan je naar de allereerste Utrecht Canal Pride. Maar er is nog heel veel meer ‼
                                    
        
                             
Zie ook:

                                           
Update:
Eerste Utrecht Canal Pride groot succes  /  Utrechtse Canal Pride was braver dan de Amsterdamse - maar een groot succes  

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: VVV.nl / YouTube.com / Facebook.com – COC Nederland


        
                                               

dinsdag 13 juni 2017

België – Antwerp Pride | Army of Lovers op het Antwerp Pride Closing Festival

België - Antwerp Pride Closing Festival 2017    Na Conchita Wurst en Dana International haalt Antwerp Pride popgroep Army of Lovers naar de Grote Markt voor het slotconcert.

Op zondag 13 augustus 2017 sluit het Antwerp Pride Closing Festival de festiviteiten met een groot concert op de Grote Markt van Antwer- pen. Popgroep Army of Lovers uit Zweden is een van de hoofdacts.

Antwerp Pride maakte eerder enkele andere namen bekend: 'The Voice van Vlaanderen'-deelnemer Ludovic Nyamabo en Duits-Nederlandse zanger Sven Ratzke.

bronnen: ZiZo-Magazine.be / YouTube.com


        
                                                       

1 jaar na de massaslachting in Orlando | "Amerika herdenkt de Slachtoffers" ‼

Amerika – Orlando – Pulse   Gisteren – maandag 12 juni 2017 – was het precies een jaar geleden dat de afschuwelijke schietpartij in Gay-nachtclub 'Pulse' in Orlando plaatsvond. Omar Mateen schoot op aanwezigen in de club, waar 49 mensen om 't leven kwamen. De tragische gebeurtenis en de slachtoffers die daarbij vielen werden gisteren herdacht.

De burgemeester van Orlando - Buddy Dyer - sprak tijdens één van de diensten: "Ik besef me dat het samenkomen hier, op deze plek en op dit tijdstip, ontzettend moeilijk is. Maar ik weet dat de kracht die jullie in het afgelopen jaar hebben getoond, jullie door de dag en naar de toekomst zal dragen".

Gouverneur Rick Scott had bevolen dat alle Amerikaanse vlaggen halfstok zouden hangen en dat er een 'Regenboogvlag' zal worden gehesen bij het Orange County gebouw. Om twaalf uur 's middags werden de klokken geluid ter nagedachtenis.
                                             
        
                                                    
De eerste ceremonie, die in de ochtend werd gehouden - was alleen bestemd voor familieleden van de slachtoffers, overlevenden van de schiet- partij, stadsambtenaren en voormalige medewerkers van nachtclub 'Pulse' ‼  In de middag, avond en nacht werden er diensten gehouden voor een breder publiek.

Tijdens de ceremonie verschenen er 49 mensen die in het wit waren gekleed en engelenvleugels droegen   De engelachtige verschijningen hadden kaarsen bij zich en werden begeleid door zachte muziek om de families van de slachtoffers te steunen. Deze engelen waren ook aanwezig bij de begrafenissen van de slachtoffers.
                                      
                                                     
Zie ook:
Extra:  

bronnen: OUT.tv / YouTube.com / Facebook.com – OUT.tv                                          

maandag 12 juni 2017

Amsterdam - 'Superball' 2017 | "Derde editie van Amsterdamse Drag Contest"

Amsterdam – Superball 2017    3e editie van Superball   Diva Mayday presenteert de avond en spreekt voor MVS TV met de hilarische Charlie Hides (RuPaul's Drag Race). Bekijk een samenvatting van de Drag Shows van onder andere The Mermaids Mansion, The House of Hopelezz, Queers Fancy Formation, The Trinity, The Headquarters, House of Ratchet, Maison Chérie (Paris), House of Katoi (Antwer- pen) en House of Misfits.

bronnen: MVS.nl / YouTube.com                                       

Amerika | Kevin Spacey maakt bij Tony Awards grappen over Homo-geruchten

Amerika  →  Tijdens zijn openingsnummer als presentator van de Tony Awards, grapte 'Kevin Spacey' zondag over de geruchten dat hij zijn homoseksualiteit verbergt.

De 'House Of Cards'-acteur zong een medley van nummers uit de genomineerde theaterproducties. Toen hij, gekleed als 'Norma Desmond' uit Sunset Boulevard – het nummer As If We Never Said Goodbye zong – onderbrak hij het nummer met een knipoog na de woorden "I'm coming out", de Engelse uitdrukking voor Uit de Kast komen. "Wacht, nee nee nee nee", grapte de acteur.
                                  
        
                                    
Oscars
Kevin Spacey heeft zijn liefdesleven altijd buiten de schijnwerpers gehouden. In 2000 nam hij zijn toenmalige vriendin Dianne Dreyer mee naar de Academy Awards en zei hij dat hij van haar hield in zijn speech toen hij een Oscar won voor zijn rol in American Beauty, maar toch bleven geruchten dat Kevin Spacey op mannen viel de ronde doen.

In 2010 veronderstelde een journalist van The Daily Beast tijdens een interview dat 'Kevin Spacey' homo was, en vroeg de acteur waarom hij dat niet uitdroeg. Kevin Spacey antwoordde daarop dat hij recht heeft op privacy en voegde daaraan toe: "Mensen hebben verschillende redenen om hun leven te leiden zoals ze dat willen  Dit is een grens die ik niet overga, en dat zal ik nooit doen. Niemands persoonlijke leven dient het publiekelijke belang. Ik leef niet in een leugen. Ik ben anders dan sommige mensen zouden willen dat ik zou zijn".

Zie ook: