zaterdag 22 september 2018

Tilburg · Roy & Marvin | Roy Donders breekt opnieuw met vriend Marvin Ophof

Tilburg  'Roy Donders'  →  De stylist van het zuiden 'Roy Donders' uit Tilburg breekt met zijn vriend Marvin Ophof. Dat bevestigt zijn management aan RTL Boulevard.

"Het ging al een tijd niet zo goed en ze hebben samen besloten om hun relatie te beëindigen en beiden hun eigen weg te gaan   Ze zijn gelukkig op goede voet uit elkaar gegaan", schrijft RTL Boulevard. De breuk was twee weken geleden.

Het is niet de eerste keer dat de relatie eindigt.  In maart 2016 besloten de twee ook al uit elkaar te gaan.  Na twee maanden waren ze toen weer samen

Zie ook:

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
•   Tilburg - 'Roy Donders' - Showbizz | "Roy Donders en Marvin Ophof uit elkaar"  

bronnen: OmroepBrabant.nl / RTL·Boulevard.nl / Show.nl – Video
                                           
                                                     

Rotterdam Pride → 27 t/m 30 september 2018 | "Vier dagen Rotterdam Pride"

Rotterdam Pride  →  Vier dagen lang staat 'Rotterdam' in het teken van 'inclusiviteit en diversiteit' met tal van activiteiten en feesten rond Rotterdam Pride van 27 t/m 30 september.  Hoogtepunt is de uitreiking van de eerste 'Cocktail Awards' op zaterdag 29 septem- ber in de Maassilo   Met 't lanceren van de awards willen de initiatiefnemers stilstaan bij bijzondere mensen die 'anderen inspireren' om zichzelf te kunnen zijn. 

Lees verder op de website van GaySite.nl:  "Vier dagen Rotterdam Pride"  /  Coming Up | "Rotterdam Pride 2018"
                                                     

                                                 
Zie ook:  
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: GaySite.nl / Facebook.com  RotterdamFestivals.nl / Facebook.com  Rotterdam-Pride.com


                                                         

vrijdag 21 september 2018

GeoSure – Veiligheidsinformatie | Centrum Amsterdam zeer veilig voor LHBT's

Amsterdam  Centrum  Veiligheid  →  De app 'GeoSure', naar eigen zeggen wereldleider in het verstrekken van veiligheidsinformatie voor zakenreizigers en vakantiegangers, lanceerde deze week een speciale optie binnen de vernieuwde app die informatie geeft over hoe het gesteld is met 'de veiligheid van de LHBT-reiziger'. Volgens 'GeoSure' zijn meer dan 30.000 wijken wereldwijd beoordeeld op een groot aantal veiligheidsaspecten. 

Het bedrijf heeft onder meer beoordeeld hoe vaak LHBT's 'slachtoffer zijn van geweld en discriminatie' en het niveau van de 'aanbevolen voorzichtig- heid' welke wordt geadviseerd. Het 'Centrum' van Amsterdam scoort bij de lancering van de vernieuwde app zeer goed en staat op de lijst van de meest veilige wijken in de wereld voor LHBT's op een 3de plek. Meest veilige wijk is 't Castro District in San Francisco gevolgd door Schöneberg in Berlijn.

De 5 veiligste LHBT-wijken van de wereld:
01.   Castro District in San Francisco   →   Verenigde Staten  
02.   Schöneberg in Berlijn   →   Duitsland
03.   Amsterdam - Centrum   →   Nederland
04.   Eixample in Barcelona   →   Spanje
05.   Tel Aviv - Centrum / Florentin   →   Israël

Lees verder op de website van GaySite.nl:  "Centrum van Amsterdam 'zeer veilig' voor LHBT's" ‼

bronnen: GaySite.nl / Facebook.com – GaySite.nl                                                              

Suriname - Paramaribo - Oktober 2018 | "PRIDE Month Suriname in aantocht"

Suriname – Paramaribo  →  Jaarlijks toont Suriname in oktober trots de kleuren van de regenboog – het wereldwijde symbool van de LGBT-gemeenschap. LGBT staat voor Lesbian, Gay, Bisexual en Transgender ‼  "Be Your Pride" is dit jaar 't thema van de Pride Month Suriname. De hele maand oktober zijn er activiteiten die de maatschappelijke betrokkenheid van de LGBT-gemeenschap moeten ver- groten.
                                                       

                                                                   
Het thema benadrukt dat iedereen, inclusief de LGBT-gemeenschap, trots mag zijn op zichzelf. Die trots maakt je tot een completer mens en tot een Surinaamse burger die een positieve bijdrage levert aan de samenleving. "Respect voor eenieder – dus respect voor ieders unieke kanten – is 't fun- damentele uitgangspunt", benadrukt Faisel Tjon-A-Loi, voorzitter van het LGBT-platform dat de Pride Month Suriname organiseert.

Lees verder op de website van SurinameTimes.com:  "PRIDE Month Suriname in aantocht" ‼

Zie ook:  Suriname heeft een voorsprong op LGBT-acceptatie  /  Homoseksualiteit in Suriname ‼

Update:  
LGBT Platform Suriname → Facebook | "Pride Month Suriname 2018"  /  Suriname Pride | 'PRIDE month Suriname' gaat van start ‼ 

bronnen: SurinameTimes.com / Facebook.com – SurinameTimes.com                                                                                     

donderdag 20 september 2018

Celstraffen voor arts en ex-raadslid wegens misbruik van een 14-jarige jongen

Rotterdam    De rechter heeft woensdag straffen tot vier jaar opgelegd voor seksueel misbruik van een 14-jarige jongen   Onder de verdachten is een huisarts uit Rotterdam en een oud-raadslid uit Capelle aan den IJssel

De mannen hadden de jongen ontmoet via 'Homo-datingsites'. Het oud-raadslid heeft de jongen gedrogeerd en daarna misbruikt. Hij kreeg de hoog- ste straf. De huisarts mag voorlopig niet meer in zijn Rotterdamse praktijk komen. Hij kreeg een jaar cel. 

Zie ook:

bronnen: LokaleOmroepKrimpen.nl / Facebook.com – Telegraaf.nl                                                                

USA - Showbizz | "Glennis Grace grijpt naast de winst in America's Got Talent"

Amerika – Glennis Grace    In de eerste helft van de finale zong Glennis het lied 'Run' van Snow Patrol. Na afloop van haar optreden prees juryvoorzitter Simon Cowell de manier waarop Glennis Grace had gezongen. Hij zag meteen een grote rol voor haar weggelegd in een musical. "Je zingt vlekkeloos" ‼, zei hij. "Als ik het voor 't zeggen had, zou ik je een rol geven in The Greatest Showman". Top- model Heidi Klum, die ook in de jury zit, noemde Glennis 'The Real Deal'.

In het tweede deel van de finale zong 'Glennis Grace' een duet met 'Bebe Rexha' ‼  Het leverde haar helaas net niet genoeg stemmen op van het publiek om de finale te halen. De prijs - een miljoen dollar en optredens in Las Vegas - ging naar illusionist 'Shin Lim'.
                                                           
        
                                                               
Illusionist Shim Lin won de finale, maar Glennis Grace zag dat het goed was. Na afloop zei ze: "Ik ben voldaan. Ik heb de afgelopen zes maanden zoveel gedaan en zoveel meegemaakt, het was geweldig" ‼

Lees verder op de website van Winq.nl:  "Glennis Grace grijpt naast de winst in America's Got Talent"

Zie ook:
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: Winq.nl / YouTube.com / Facebook.com – Winq.nl                                                                            

woensdag 19 september 2018

Tilburg | Stem: Café·Club De Lollipop voor 'Most Social Hotspot' van Nederland

Tilburg  –  Leuk nieuws voor Café-Club De Lollipop: ze zijn genomineerd voor de Cocktail Awards in de categorie Most Social Hotspot. Samen met zeven andere Gay-cafés door heel Nederland strijden ze momenteel om de titel   De awards worden georganiseerd door: Gay Lifestyle Televisiezender OUTtv. De uitreiking vindt plaats op 29 september 2018 tijdens het Cocktailfest in Rotterdam.

                     
                    
Uit de laatste peilingen blijkt dat De Lollipop momenteel met één ander café strijdt om de eerste plaats. Ze kunnen dus alle stem- men goed gebruiken. Stemmen kan t/m maandag 24 september 2018 – 21.00 uur ‼    "Stem HIER" of klik op de Stem-button ‼
                         
Lees verder op de website van Tilburg.com:  "Stem op De Lollipop voor 'Most Social Hotspot' van Nederland"

Zie ook:
OUT.tv – The Cocktail Awards | "Most Social Hotspot"  /  The Cocktail Awards | "Dit is een hoogtepunt tijdens Rotterdam Pride"  

bronnen: Tilburg.com / Facebook.com – De Lollipop                                                       

Amsterdam – Ellie Lust | Woordvoerder 'Ellie Lust' stopt bij Politie Amsterdam

Amsterdam  →  Woordvoerder 'Ellie Lust' stopt met haar werk bij de 'politie', meldt Het Parool   'Ellie Lust' gaat zich volledig op haar televisie carrière richten nadat de politieleiding haar zou hebben gedwongen een keuze te maken tussen de twee werkzaamheden ‼

Komend weekend verschijnt er een interview in 'Het Parool' met Ellie Lust, waarin ze vertelt dat ze voor 't blok werd gezet door de politieleiding. "Zo moest ik een keuze maken tussen m'n werk op TV of bij de politie" ‼, volgens Lust.  Ellie Lust was al sinds 1987 werkzaam bij de politie. Twintig jaar later begon ze als woordvoerder – een rol waarin Lust het netwerk Roze in Blauw voor Homoseksuele agenten startte. Verder konden we haar regel- matig zien bij opsporingsprogramma's. In 2016 deed Lust mee aan 'Wie is de Mol' ?! en eerder dit jaar werd 't eerste seizoen van 'Ellie op Patrouille' uitgezonden.

Lees verder op de website van OUT.tv:  "Ellie Lust stopt bij Politie Amsterdam" ‼
                                                         
                                             
                                            
Zie ook:
bronnen: OUT.tv / Parool.nl / YouTube.com  AT5.nl / Facebook.com – OUT.tv                                         

dinsdag 18 september 2018

TV-Historie | 25 jaar na overlijden René Klijn: "Zo gaf René 'Aids' een gezicht"

September  René Klijn 'maand'  –  Op 5 september 1993 overleed René Klijn aan de gevolgen van Aids. Weinig Nederlanders kenden hem,  weinig Nederlanders wisten echt wat van Aids.  Dat veranderde een jaar eerder volledig,  met een memorabel televisieoptreden bij Paul de Leeuw.  Terug naar die 'historische televisieavond' – waarvan de presentator de impact had onderschat:  "Ik vond het een zeventje, die uitzending" ‼
                                                               
      
                                                    
Het is de avond dat Aids een gezicht krijgt in Nederland   Een prachtig fijn gezicht – van fotomodel en zanger René Klijn. Maar ook een angstaan- jagend gelaat, sterk vermagerd en uitgehold door het Aids-virus dat in zijn lijf woekert. Klijn - net een dertiger - rijdt met zijn rolstoel het decor van De Schreeuw van de Leeuw binnen. Miljoenen Nederlanders zitten voor de televisie, zoals elke week. Het is zaterdagavond 28 november 1992.

bronnen: AD.nl – Algemeen Dagblad / YouTube.com / Facebook.com – DeGayKrant.nl → AD.nl


                                                               

Sesamstraat | Schrijver 'Mark Salzman': "Bert & Ernie zijn een Homokoppel" ‼

Sesamstraat - Bert & Ernie    In een exclusief interview heeft de schrijver van Bert & Ernie onthuld of de twee iconische personages uit Sesamstraat nu een koppel waren of juist erg goede vrienden. "Ik herinner me uit een column van de San Francisco Chronicle dat een kleuter aan zijn mama gevraagd had of Bert en Ernie verliefd waren".

Maar weinig andere kinderen zullen zich ooit de vraag hebben gesteld - maar wie ietsje ouder werd - kon er toch moeilijk omheen dat Bert en Ernie zich wel vaak als een getrouwd koppel gedroegen ‼  Nu is het natuurlijk ook niet ongezien om 'twee beste vrienden' zich zo te zien gedragen – maar schrijver 'Mark Salzman' heeft in een exclusief interview met LHBT-magazine Queerty onthuld dat Bert en Ernie niet alleen een koppel waren voor hem, maar dat zijn vrienden zelfs vaak naar zijn vriend en hem verwezen als 'Bert en Ernie'.

                                                     
    Nederlands       Engels
                                                            
Zie ook:
bronnen: HoLeBi.info / Queerty.com / YouTube.com / Facebook.com – AD.nl                                                                

maandag 17 september 2018

Amerika – Disney – Homohuwelijk | "Gay echtpaar getrouwd in Disney thema"

Amerika      Een Homostel heeft hun bruiloft omgetoverd tot een Disney sprookje – waar zowel het echtpaar als hun gasten verkleed kwamen als hun favoriete Disneyfiguren.

'Garrett Smith' & 'Jason Bitner' uit Chicago hebben elkaar na vijf jaar het JA-woord gegeven afgelopen maand. Tijdens de ceremonie droegen de twee mannen pakken in verschillende kleurcombinaties een hint naar hun opkomende Disney transformatie later die dag. Zo droeg Garrett Smith een witte blazer, groene overhemd en een paarse broek ‼  Jason Bitner gaf het JA-woord in een blauwe broek, rode bowtie en een witte blazer met een zwarte palmbomenprint. Gedurende de receptie was het echtpaar verkleed als Sheriff Woody en Buzz Lightyear uit de Toy Story films.

Lees verder op de website van OUT.tv:  "Gay echtpaar getrouwd in Disney thema"

bronnen: OUT.tv / PinkNews.co.uk / Facebook.com - OUT.tv                                                 

Vrijdagochtend 14·09·2018 is Homomoeder 'Anneke Grönloh' (76) overleden ‼

Frankrijk   Zangeresjaren zestig-icoon en voormalig Homomoeder: 'Anneke Grönloh' is op 76-jarige leeftijd overleden. Dat meldde haar management zondagochtend 16 september 2018.

De in Nederlands-Indië geboren 'Anneke Grönloh' won in 1959 haar eerste platencontract in Cabaret der Onbekenden – een destijds bekende talentenjacht. De eerste jaren was ze vooral populair in Azië, maar in 1962 scoorde ze in Nederland grote hits met Brandend Zand en Paradiso.

In 1964 deed ze mee aan het Eurovisie Songfestival, waar ze tiende werd met het lied 'Jij Bent Mijn Leven'   In de jaren zeventig legde ze zich vooral toe op luisterliedjes en jazz. Ook speelde ze in de 'Sleeswijk Revue' en in de theaterprogramma's van Ramses Shaffy, Rudi Carrell en cabaret- groep Purper. In totaal verkocht ze meer dan 30 miljoen platen.
                                                            
        
                                                        
Op maatschappelijk gebied maakte Anneke Grönloh zich druk over het taboe rond 'Aids'.  Ze gaf een aantal benefietconcerten om de ziekte onder de aandacht te brengen.

Lees verder op de website van AD.nl:  "Zangeres Anneke Grönloh (76) overleden"

Zie ook:
bronnen: AD.nl – Algemeen Dagblad / YouTube.com / Facebook.com – AD.nl                                                       

zondag 16 september 2018

17 - 21 September – 'Week Tegen Pesten' | "Homo is scheldwoord nummer 1"

Deze week wordt op vele scholen de Week Tegen Pesten gehouden. Pesten is een hot item. De cijfers door het CBS liegen er niet om. Grofweg wordt een op de tien jongeren getreiterd - elke schooldag weer ‼  Online pesten overkomt ruim 8% van de jongeren. Vooral meiden zijn het slachtoffer van deze vorm van dreigen, stalken en reputatiebesmetting, in 't bijzonder niet-westerse jonge vrouwen.

In vergelijking met Heteroseksuele mannen worden Homoseksuelen en Biseksuele mannen vaker online gepest. Door vooral vormen van las- ter, misbruik van persoonlijke foto's, filmpjes of roddels op internet   Ook van online stalking zijn Homo's iets vaker de dupe. In tegenstelling tot de verschillen in slachtofferschap bij mannen komen Hetero-, Lesbische en Biseksuele vrouwen in gelijke mate met cyberpesten in aanraking.

Lees verder op de website van DeGaykrant.nl:  Week Tegen Pesten 2018 | "Homo is scheldwoord nummer 1"

bronnen: DeGaykrant.nl / Twitter.com – DeGaykrant.nl
                                                      
                                                           

USA → Broer legt briefje op Ericks kussen | "Heb lief wie je wilt, ik hou van je"

Amerika - New Jersey  →  Erick werd overmand door emoties toen hij een envelop op z'n kussen vond, met daarin een briefje van zijn jongste broertje Sean. Die wilde laten weten dat hij wist dat Erick Gay is en hem op alle mogelijke manieren steunt.

Op Twitter schrijft Erick dat hij thuis kwam van zijn werk en een envelop vond op zijn kussen met daarin een handgeschreven briefje   Erick zijn jongste broer Sean wilde hem een hart onder de riem steken.

Lees verder op de website van Winq.nl:  "Broer legt briefje op Ericks kussen | "Heb lief wie je wilt, ik hou van je"

bronnen: Winq.nl / GayStarNews.com / Twitter.com – ErickEnd