zaterdag 12 januari 2019

Zwolle - Nashville Verklaring · Viering van Liefde | Viering van Liefde in Zwolle

Viering van Liefde  →  Op zondag 13 januari vindt vanaf 19.00 uur in de Dominicanenkerk in Zwolle een 'Viering van Liefde' plaats, in reactie op de Nashville Verklaring. De boodschap die de initiatiefnemers willen uitdragen is dat ieder mens het verdient om zich in de kerk en daarbuiten geliefd en welkom te voelen.

Er zijn sprekers vanuit kerken en de 'LHBTI-gemeenschap'. Bezoekers kunnen bijdragen aan een gebaar door een 'bloem voor de liefde' mee te nemen en te leggen bij een steeds groter wordend divers boeket. Na afloop is er koffie en thee in de kloostergang.

"Viering van Liefde"  –  Zondag 13 januari 2019  –  Vanaf: 19.00 uur  –  Dominicanenkerk  –  Assendorperstraat 27  –  Zwolle

Lees verder op de website van COC.nl:  "Viering van Liefde in Zwolle"

Zie ook:  

Extra:
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: COC.nl – COC Nederland / Facebook.com – COC.nl                                             

STORM3 is opzoek naar twee nieuwe leden voor de nieuwe formatie '5TORM' ‼

Popgroep 'STORM3' wordt "5TORM" en houdt audities. De Nederlandse popgroep gaat opzoek naar twee nieuwe leden om de nieuwe formatie 5TORM te vormen ‼

Popgroep 'STORM3' zal vanaf vandaag opzoek gaan naar 2 nieuwe groepsleden om de nieuwe formatie "5TORM" te gaan vormen die zich zal gaan richten op de Nederlandse muziekmarkt.

De huidige "STORM3" bestaande uit Devon Donovan (Rijsenhout), Koen van der Heide (Ede-Wageningen) en Patrick la Lau (Leiden) zullen de komende tijd nog onder de naam 'STORM3' optreden totdat de 2 nieuwe leden gevonden zijn en deze ingeburgerd zijn in de wereld van 5TORM.
                                                               
        
                                                                      
STORM3 heeft diverse singles uitgebracht met gevestigde labels zoals ToCo International, CricketHill & My Music Poland. De 'laatste single' als groep STORM3 zal de dancetrack 'Living The Dream' zijn die door niemand minder dan DJ en producer Guena LG geproduceerd is. Guena LG werkte onder andere samen met Lady GaGa, Sophie Ellis Bexter en Enrique Iglesias.

De zoektocht 'STORM3 wordt 5TORM' kan gevolgd worden op het officiële YouTube kanaal waar de mannen de komende tijd vlogs zullen plaatsen met optredens, audities en andere leuke events. De eerste single van de nieuwe formatie zal in het voorjaar uitkomen.
                                                          
        
                                                                                                                    
Over de 'nieuwe sound' wilt de groep nog niets kwijt   "We hebben een heel concept klaar liggen met een viertal nummers waaraan we al werken" "Het enige wat we kunnen zeggen is dat we Nederlandstalig gaan", aldus Patrick la Lau bandlid van STORM3.
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: STORM3 Music Entertainment – Persbericht → Patrick la Lau / YouTube.com / Twitter.com  DeGaykrant.nl
                                                         
                                                                 

vrijdag 11 januari 2019

Rotterdam - Film | Deze films mag je niet missen op 't Rotterdam Film Festival

Het "International Film Festival Rotterdam" komt er weer aan. In twaalf dagen worden meer dan vijfhonderd films en documentaires vertoond, waarvan een flink aantal gaat over Gays. We lichten er alvast een paar voor je uit.

Het International Film Festival Rotterdam (IFFR) begint op 23 januari en duurt t/m 3 februari 2019. Twaalf dagen lang kunnen bezoekers kennis maken met ruim 500 films, documentaires en shorts. Hier onder een greep uit het aanbod dat LHBT+-thema's aansnijdt.

   Fabiana
   Diamantino
•   Lasting Marks
•   Luciérnagas
   Genèse
•   Knife + Heart
   Memories Of My Body
•   Lazzaro Felice
   Rafiki
   Une Jeunesse Dorée

Lees verder op de website van Winq.nl:  "Deze films mag je niet missen op het Rotterdam Film Festival"

bronnen: Winq.nl / YouTube.com


        
                                                                 

Puerto Rico · Kevin Fret | 24-jarige Homoseksuele Latin artiest doodgeschoten

Puerto Rico  →  De 24-jarige zanger uit Puerto Rico – Kevin Fret – is gisteren doodgeschoten terwijl hij op zijn motor reed. Kevin Fret was bekend binnen de Latin Trap muziekgenre en werd gezien als de eerste openlijk Homoseksuele performer in de genre.

Kevin Fret werd donderdag (10 januari 2019) meerdere malen beschoten terwijl hij motor reed in San Juan   De politie op het Amerikaanse eiland verteld CBS News dat zijn moord al de 22e gemelde moord is in de eerste 10 dagen van 2019.  'Kevin Fret' overleed in het ziekenhuis aan z'n ver- wondingen.

Lees verder op de website van OUT.tv:  "Homoseksuele Latin artiest doodgeschoten"
                                                                              
        


bronnen: OUT.tv / YouTube.com / Facebook.com – OUT.tv                                                                     

donderdag 10 januari 2019

Uit de oude doos – Discoklassieker uit de 70's | Gloria Gaynor - 'I Will Survive'

Amerika  →  I Will Survive heeft qua intentie niets te maken met Homo-erotiek, maar werd desondanks in de jaren '70 een soort lijf–lied van de Amerikaanse Gay community.  De song werd min of meer per ongeluk gelanceerd door een DJ van de befaamde nachtclub en discotheek Studio 54 in New York

Later tijdens de Aids-golf die tienduizenden mensen 't leven kostte die een paar jaar eerder nog op de song hadden gedanst zou I Will Survive van zangeres Gloria Gaynor een hele wrange bijbetekenis krijgen.

bronnen: Krapuul.nl / YouTube.com                                                                   

Breaking Borders | Aangrijpende Docu: "Ibrahim Mokdad vlucht uit Libanon" ‼

Breaking Borders  →  Op 03 januari 2019 was de heftige documentaire 'Breaking Borders' van de jonge documentairemakers Barbara Vollebregt en Fatima Warsame te zien op NPO. In de documentaire 't verhaal van Ibrahim: een Homoseksuele vluchteling uit Libanon
                                           
                                                                                                              
Breaking Borders laat het emotionele verhaal van Ibrahim Mokdad zien.  Hij vertelt hoe zijn leven naar Duitsland is verlopen. Sinds zijn vertrek uit Libanon, waar hij zijn familie heeft achtergelaten, wilt hij twee boodschappen aan de wereld meegeven.
bronnen: Winq.nl / 2Doc.nl – Video / Facebook.com – Winq.nl                                                             

woensdag 9 januari 2019

Enschede | "Studentenvereniging 'Exaltio' verzorgt gala voor LHBTI-jongeren"

Enschede  –  Jongeren- en studentenvereniging 'Exaltio' houdt op donderdag 24 januari 2019 een gala in De Jaargetijden. Het gala is in het bijzonder gericht op jonge LHBT+'ers en heeft als thema 'Gays in Space'.  "Het leek ons gaaf om naar een gala te gaan, waarbij de standaard gendernormen niet gelden. Daarom organiseren we het zelf", aldus bestuurslid Didre Schutte.

Lees verder op de website van HuisAanHuisEnschede.nl:  "Exaltio verzorgt gala voor jonge LHBTI+'ers" 
bronnen: HuisAanHuisEnschede.nl / Facebook.com – HuisAanHuisEnschede.nl                                                                    

Amsterdam · Homomonument · Vanavond · 19.00 uur | "Viering van de Liefde"

Woensdagavond is in Amsterdam een manifestatie uit protest tegen de Nashville Verklaring. De manifestatie is een initiatief van COC Nederland en wordt gehouden bij het Homomonument aan de Keizersgracht.

"We laten woensdag samen zien dat de liefde er is om gevierd te worden en dat ieder mens het verdient om zich in de kerk en daarbuiten geliefd en welkom te voelen, ongeacht seksuele oriëntatie, genderidentiteit of geslachtskenmerken", aldus COC Nederland. 

Amsterdam  –  Homomonument  –  Woensdagavond 09 januari 2019  –  19.00 uur  –  "Viering van de Liefde" ‼

Lees verder op de website van RozeGolf.net:  "Woensdag 'Viering van de Liefde' bij Homomonument in Amsterdam" 
                                                              

                                                 
Zie ook:
bronnen: RozeGolf.net / COC.nl / Facebook.com – RozeGolf.net / YouTube.com – AT5.nl

                                                                         
 
                                                         

dinsdag 8 januari 2019

Showbizz | Susan Boyle doet mee aan "America's Got Talent - The Champions"

Terwijl wij nog aan het bijkomen zijn van het niet zo geslaagde avontuur van "Glennis Grace" in America's Got Talent, is daar alweer een nieuw seizoen van start gegaan. En wat voor een   In "America's Got Talent: The Champions" strijden oude kandidaten opnieuw voor de winst. Een daarvan is de 'zingende huisvrouw' Susan Boyle.

Susan Boyle zingt het nummer 'Wild Horses' van The Rolling Stones en krijgt een 'Golden Buzzer' waardoor ze meteen een ronde verder is ‼


bronnen: Winq.nl / YouTube.com                                                                     

Bohemian Rhapsody & Green Book | De grote winnaars van de 'Golden Globes'

"Bohemian Rhapsody" en "Green Book" zijn de grote winnaars geworden van de Golden Globes - de belangrijkste Film- en TV-prijzen na de Oscars en Emmy's ‼  "Green Book" werd gekroond tot beste komedie/musical ‼  "Bohemian Rhapsody" maakte in tegenstelling tot de Belgische inzending "Girl" zijn ambities wel waar.   

De film "Bohemian Rhapsody", de ode aan de legendarische Britse band Queen, won de prijs voor beste drama en hoofdrolspeler 'Rami Malek', die frontman Freddie Mercury vertolkt, mag zich beste acteur in een dramafilm noemen. Rami Malek bedankte op 't podium 'Queen'-leden Brian May en Roger Taylor. "En bedankt Freddie Mercury, voor de rol van mijn leven. Deze is voor jou, kanjer" ‼
                                                           
        
                                                          
Lees verder op GayLive.be:  "Bohemian Rhapsody, Green Book en American Crimestory zorgen voor LGBT-getinte Golden Globes"

Zie ook:
bronnen: GayLive.be / YouTube.com / Facebook.com – GayLive.be                                                                               

maandag 7 januari 2019

Petities gestart voor vervolging ondertekenaars van de: "Nashville Verklaring"

Nashville Verklaring  –  Op internet zijn maandag 3 petities gestart om de ondertekenaars van de zogenoemde "Nashville Verklaring" strafrechtelijk te vervolgen.

"De ondertekenaars van het "Nashville Manifest" zetten aan tot haat en discriminatie op basis van 'seksuele geaardheid' en moeten daarom straf- rechtelijk worden vervolgd. Het manifest is in strijd met artikel 1 van de Nederlandse grondwet".

Lees verder op de website van RozeGolf.net:  "Petitie voor vervolging ondertekenaars Nashville Verklaring"

Petitie ondertekenen kan op drie websites:   
•   Anti-Nashville Verklaring                                                                                         →    Jiske Van Piggelen
•   Christenen starten petitie in reactie op Nashville Verklaring                                 →    Ik Sta Naast Je

bronnen: RozeGolf.net / Facebook.com – RozeGolf.net 


        Klik op de afbeelding en teken de petitie   ►   
                                                           

Chrissy Lee | De Pride Song van 2019 wordt een 'glitter-unicorn-LHBT-party' ‼

Zangeres Chrissy Lee  →  "Gedurfd, Vulgair en Sexy"   Dat is hoe de Zwitsers-Nederlandse 'Chrissy Lee' (23) zichzelf en haar muziek omschrijft. Begin dit jaar kwam de eerste single van 'Chrissy Lee' uit: "Fueled By The Rush"   Een 'powersong' waarmee ze aan haar pesters van vroeger en de rest van de wereld laat weten trots te zijn op zichzelf. 
                                                                   
                                                                
                                                            
Met diezelfde attitude werkt zij nu aan de officiële Pride Song voor 2019: "Het wordt een glitter-unicorn-LHBTI-party met de boodschap dat iedereen gelijk behandeld dient te worden".

Lees verder op de website van DeGaykrant.nl:  Chrissy Lee | "De Pride Song 2019 wordt een glitter-unicorn-LHBTI-party" ‼ 

Zie ook:  Chrissy Lee → Website ‼  /  Chrissy Lee → Twitter ‼  /  Chrissy Lee → Facebook ‼  /  Chrissy Lee → Instagram ‼

bronnen: DeGaykrant.nl / YouTube.com / Instagram.com – Chrissy Lee
                                                                 
                                                                                      

zondag 6 januari 2019

De Honderd Mooiste Mannen → Video | The 100 Most Handsome Faces Of 2018

Honderd Mooiste Mannen  →  De "Honderd Mooiste Mannen" van 2018. Heel subjectief natuurlijk maar wel lekker om naar te kijken ‼ De enige Nederlander in deze lijst vinden we terug op plek nummer 24: Michiel Huisman ‼

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com                                                               

Trinxx | Antwerpse heren op 'hoge hakken' doen mee aan Holland's Got Talent

België  –  De Antwerpse dansformatie 'Trinxx' die vorig jaar mee deden aan Belgium's Got Talent doen in het nieuwe jaar mee aan de Nederlandse versie van het populaire programma. Dat werd bekend gemaakt door manager Bram Bierkens.

Dat mannen ook op hoge hakken kunnen dansen bewezen 'Raf Van Puymbroeck' (23) 'Jef De Prins' (20) en 'Yannick Van Damme' (18) al meermaals. Vorig jaar haalde ze net niet de finale van de populaire televisiewedstrijd Belgium's Got Talent, waarna ze 't dit jaar proberen bij onze noorderburen. De eerste aflevering van Holland's Got Talent start op 5 januari op RTL 4 en twee weken later doen de heren van Trinxx een urban street dance act op hoge hakken.

Tijdens Holland's Got Talent over twee weken zal Raf Van Puymbroeck performen met Bert Van Compernolle en Maxime Jottay 
                                                     
        
                                                                         

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com / Facebook.com – Trinxx