zaterdag 7 januari 2017

Don't Be Cold · Express Yourself | "Joh, wat is nou toch weer een Gay Scarf" ?!

Amerika – New York  →  Niet omdat het koud is, maar omdat het kan: als we de jongens uit dit filmpje moeten geloven maakt de "Gay Scarf" een comeback. Maar wat is er nou weer gay aan een sjaal ?!

Don't be cold, express yourself  Een tijdlang was een sjaaltje (of shawl voor sjieke mensen) een 'populair modestatement' dat je ook gewoon binnen omhield. Lekker losjes om je nek geknoopt of juist strak boven een pak. Al snel kreeg dit in Nederland de benaming 'Homosjaal'.

Nu maakt de 'Gay Scarf' dus een comeback. 'Pop Roulette' is de naam van een collectief dat hilarisch bedoelde filmpjes maakt en deze keer is de 'Homosjaal' aan de beurt. Een sjaal die je binnen omhoudt dus, maar gek genoeg zijn de heren de hele tijd buiten.  Afijn, het is best een gei- nig filmpje geworden.

bronnen: Winq.nl / Facebook.com – Pop Roulette                                               

Homo van een brug gegooid omdat hij avances van een 'hetero man' negeerde

Australië  →  Een 33-jarige gehuwde homo vond tijdens oudejaarsnacht zijn echtgenoot half dood onder aan een brug. Zowel de politie als de echtgenoot verdenken een gehuwde heteroseksuele man met kinderen.

'Maioha Tokotaua' (33) en 'Joth Wilson' (25) waren voor de feestdagen in Australië waar ze ook familie bezochten. Op oudejaarsavond gin- gen de mannen uit. Daar kwamen ze in contact met een hetero man die hen vertelde dat hij gehuwd was en kinderen heeft. Het homo koppel zijn zelf vaders van drie adoptie kinderen en voedde samen al 17 pleegkinderen op  Maar op een bepaald moment merkte de mannen dat de hetero man steeds avances maakte tegenover Joth, die dat afwimpelde.
                             
                             
                                         
Toen Joth even de stad in trok om een laatste pakje sigaretten te gaan kopen - de mannen zouden met nieuwjaar stoppen met roken - bleef hij volgens zijn echtgenoot wel erg lang weg. Toen die besloot hem te gaan zoeken, vond hij na twee uur Joth Wilson half dood onder een brug in Gladstone vlak bij Queensland, Australië.

Maioha zit al dagenlang aan het ziekenbed van zijn echtgenoot. Joth heeft tal van gebroken botten, een hersenbloeding en een zwaar ruggen- merg letsel waardoor hij, als hij al wakker wordt, bijna zeker nooit meer zal kunnen lopen. Maioha is er zeker van dat de heteroseksuele man zijn echtgenoot is gevolgd en opnieuw avances maakte waarna het waarschijnlijk uit de hand is gelopen en de hetero man zijn echtgenoot van de brug heeft geduwd. Ook de politie gaat uit van dat scenario en stelt dat het zeker geen zelfmoord-poging was.

bronnen: HoLeBi.info / Facebook.com – Maioha Tokotaua / NewsHub.co.nz – Video                                             

vrijdag 6 januari 2017

VS - Transgenders | Veeg je kont af met de 'Transfobe wet van North Carolina'

Amerika  →  Reclamebureau McKinney in North Carolina heeft een nuttige methode gevonden om te protesteren tegen HB2, de wet die transgenders hun WC-keuze ontzegt.

HB2 - in de staat North Carolina - verplicht gebruikers van openbare toiletten en andere sanitaire voorzieningen zoals kleedkamers deze te kiezen die overeenkomt met de geboorteakte. Mannen bij mannen, vrouwen bij vrouwen. Transgenders worden hiermee geviseerd.

McKinney is een van de vele bedrijven die de wet absurd en nefast vindt.  Het reclamebureau heeft daarom een lijn toiletpapier besteld  Daar is de wet op afgedrukt.
                         
                             
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
  USA North-Carolina – WC-gate – 'Bathroom Bill' |"Plassen waar je maar wilt"  
  USA | "Justitie stelt North Carolina ultimatum over omstreden anti-Homo wet"
bronnen: ZiZo-Magazine / PinkNews.co.uk / Twitter.com – Dominic Holden / YouTube.com                                  

Amsterdam - Gay Pride 2017 | Thema van A'dam Gay Pride: "This Is My Pride"

Amsterdam – Gay Pride  →  De Amsterdam Gay Pride wordt dit jaar van 29 juli tot 6 augustus 2017 gehouden, en de botenparade is op zaterdag 5 augustus. Thema van de aankomende Pride is "This Is My Pride".

Het thema van dit jaar wordt op twee manieren geïnterpreteerd  Directeur Lucien Spee van Stichting Amsterdam Gay Pride (AGP): "We gaan dit jaar met Pride "Back to Basic"   Het negen dagen durende festival is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een wereldwijd bekend evenement, een icoon met een voorbeeldfunctie. 
                                                

                                                                      
Lucien Spee: "Dit jaar gaan we terug naar de kern van ons ontstaan en zetten we aan de ene kant de Amsterdamse LHBTI-community en de vrijheid die wij hebben om in Amsterdam te leven zoals we willen, centraal  We maken een pas op de plaats en kijken met elkaar terug op hoe we dit bereikt hebben en hoe we onze toekomst zien". 

► "Tegelijkertijd vragen we aandacht voor de persoonlijke strijd die LHBTI's (nog steeds) hebben om te kunnen zijn, wie ze zijn en hen daar ook trots op te laten zijn. Uiteraard geïnspireerd op 'This Is My Life' van Shirley Bassey   Immers, ook de tolerantie en acceptatie in Nederland staat onder druk, daar moeten we aandacht voor blijven vragen". Ofwel: "This Is My Pride. Dit is mijn festival. Dit is wie ik ben"

Klik HIER voor meer informatie

Zie ook:

bronnen: GaySite.nl / Facebook.com – GaySite.nl / YouTube.com


        
                             

donderdag 5 januari 2017

#'SmartSexyStrongSilver' | "Nieuwe campagne die draait om oudere mannen"

Zijn alleen jonge mannen sexy ?!  Nee, natuurlijk niet  Een nieuwe campagne bewijst dat leeftijd hierin geen enkele rol speelt.  Met de hashtag #SmartSexyStrongSilver kan iedereen hieraan mee doen.

Mike Enders is de oprichter van AccidentalBear.com en het bijbehorende merk Axxidental. Hij zocht contact met kunstenaar 'Timscapes', die vooral bekend is van zijn werk met duct tape. Samen ontwierpen ze een T-shirt met daarop de tekst Smart, Sexy, Strong, Silver.

Met het T-shirt willen ze een statement maken dat de homogemeenschap uit het hart is gegrepen  "Binnen die gemeenschap gebeurt het nog weleens dat ouderen worden weggekeken of domweg niet geaccepteerd worden", zegt Mike Enders. Met de campagne #SmartSexyStrongSilver wil hij laten zien dat ook oudere mannen er wel degelijk mogen zijn.

Vuist
De T-shirts hebben een embleem in de vorm van een vuist, in verschillende kleuren grijs. Een deel van de opbrengst gaat naar een organisatie genaamd SAGE, die zich inzet voor oudere LHBT's.

De T-shirts zijn HIER te koop

Zie ook:  Oudere HoLeBi's en Transgenders zijn ook sexy

bronnen: Winq.nl / AccidentalBear.com / YouTube.com                                         

Gay.nl - Happy New Year - Vooruitblik | Wat kunnen we verwachten in 2017 ?!Happy New Year  →  De openstelling van het 'Huwelijk in Finland' en een waanzinnige World Pride in Madrid. Wat staat er het komende jaar allemaal op de Roze Planning ?!  →  Ga naar pagina's: 26 & 27 (Januari t/m Juni 2017) en 30 & 31 (Juli t/m December 2017) ‼

Voordat we vooruitblikken ... kijken we even terug op vorig jaar   Welke verwachtingen en voorspelling zijn allemaal uitgekomen ?!  De Staats- commissie Herijking Ouderschap adviseerde het kabinet op de valreep om meerouderschap wettelijk mogelijk te maken en "EuroPride" in Amsterdam was een groot succes. Douwe Bob behaalde een elfde in plaats van eerste plek bij het Eurovisie Songfestival en helaas mogen 'homokoppels' in Australië, Slovenië en Noord-Ierland echter nog steeds niet trouwen. 

Door naar 2017 ...  

Vier de liefde
Waarom alleen de Gay Pride in Amsterdam bezoeken ?!  Door heel Europa vinden er elk jaar 'Gay Prides' plaats. Zo kun je terecht in Londen, OsloTel Aviv en dit jaar ook de enorme World Pride in Madrid

Ook in Nederland zijn er dit jaar weer verschillende lokale "Gay Prides"   In mei kun je terecht bij Alkmaar Pride, in juni vindt Utrecht Canal Pride plaats en een maand later is er een Pride in Amersfoort. Wie weet kun je dit jaar zelfs naar een Pride in Lemelerveld ‼ 
                           
                      
I do  I do  I do ?!
Het lijkt erop dat Taiwan binnenkort het eerste Aziatische land wordt dat het huwelijk openstelt voor koppels van hetzelfde geslacht   Vorig jaar gingen duizenden mensen de straat op om te demonstreren voor het 'homohuwelijk' en ook de politiek is enthousiast

Twee jaar geleden werd er in Finland gestemd voor een genderneutraal huwelijk. De eerste 'homohuwelijken' gaan plaatsvinden in maart

Gaan ze in Australië eindelijk het huwelijk openstellen ?!  Het is de droom van duizenden Australiërs, maar 't blijft spannend. Wij kunnen alleen maar duimen

Vanaf de zomer kunnen koppels van hetzelfde geslacht trouwen op het Britse kanaaleiland Guernsey. Is 2017 eindelijk het jaar dat homokoppels in heel Groot-Brittannië kunnen trouwen ?!

De zusjes gaan ervoor 
De drie zusjes van O'G3NE staan in mei in de halve finale van het Eurovisie Songfestival. Het nummer is nog niet bekend, maar wij zijn reuze benieuwd. Hopelijk zien we de zusjes op 13 mei terug in de finale.

                                             
Meer nieuwe muziek 
Er is meer muzieknieuws  'Fergie' is terug van weggeweest.  De zangeres komt na het uitbrengen van de singles 'M.I.L.F. $' en 'Life Goes On' dit jaar met een album. 

Arme Saara Aalto. Ze werd tweede bij de Finse versie van Got Talent, tweede bij de nationale voorrondes van het Songfestival in 2011 en 2016 - tweede bij The Voice of Finland én tweede bij The X Factor UK   Gelukkig heeft Saara Aalto wel een contract getekend bij een Britse platen- maatschappij en komt ze dit jaar net als Fergie met een plaat.

Ook Nelly Furtado en Kelly Clarkson komen dit jaar met een nieuw album. 

Filmnieuws
Eind deze week week worden de Golden Globes uitgereikt in Amerika. "Moonlight" is een van de grote kanshebbers. De queer film is genomi- neerd voor zes Golden Globes en is tevens een grote kanshebber bij de Oscars

Het 2e seizoen van Sense8 verschijnt in mei op Netflix. De serie krijgt een Nederlands tintje; er werd gefilmd in Amsterdam en Den Haag.
                                          
  
                                        
De Roze Agenda 
Gay&Night Magazine heeft een overzicht gemaakt van andere roze evenementen dit jaar. Check die hieronder    Pagina's 26 & 27 en 30 & 31. 
                                          
  
                              
      

     
                                         

woensdag 4 januari 2017

USA | "Ellen DeGeneres zegt gospelzangeres af vanwege Homo-opmerkingen"

Amerika  →  Kim Burrell is niet langer welkom in de talkshow van Ellen DeGeneres.  De gospelzangeres zou dinsdag eigenlijk optreden, maar hoeft niet meer te komen vanwege anti-homo-uitspraken die ze recent deed in een kerk in Houston

Beelden van de preek, waarin Kim Burrell onder meer sprak over de "perverse homoseksuele geest" gaan sinds maandag over internet  "Voor degenen die het willen weten: Kim Burrell komt niet in mijn show" ‼, twitterde 'Ellen DeGeneres', die zelf homoseksueel is.
                                   
                                          
Pharrell Williams zou in het programma samen met Kim Burrell een nummer uit de film Hidden Figures zingen. "Ik veroordeel elke haatspeech van welke aard dan ook", schreef hij op Instagram. Pharrell Williams: "Daar is op deze wereld geen plaats voor"

Ook twee andere actrices uit Hidden Figures namen afstand van Burrells preek. Pharrell Williams treedt nu alleen op.

Zie ook:  
bronnen: NU.nl / Twitter.com – Ellen DeGeneres / YouTube.com                                            

Gay&Night – Januari 2017 | Het Januari-nummer van 'Gay&Night' staat online

Gay&Night – Januari 2017    De nieuwe Gay&Night staat online   In het Januari-nummer vind je een update over 'Syrische vluchteling Sarjon', een interview met singer/songwriter LP, de pink planner voor 2017, The Warwick Rowers Calendar, alles over de Leatherpride BelgiumAmsterdam Bear Weekend 2017 en meer ‼

Zie ook:
Gay&NightMagazine → Nederland   Gay&Night - ZiZo → België    

bronnen: Gay-Night.nl / Yumpu.com                                   

UK → Steps | "De come back van 'Steps' met nieuwe muziek en een tournee" ‼


Engeland   Terwijl je niet eens wist dat je hierop zat te wachten is 'Steps' weer actief als popgroep   Twintig jaar na de oprichting en zestien jaar na de ondergang beginnen de vijf Britten gewoon weer opnieuw. HIER alle hits ‼

'Steps' bestaat uit de drie dames Claire Richards, Faye Tozer en Lisa Scott-Lee en uit de heren Ian 'H' Watkins en Lee Latchford-Evans. In 2011 kwamen ze ook al even samen, voor een documentaireserie en een soort kerstalbum.
                               

                                           
Deze keer brengen ze nieuwe muziek uit en gaan ze op tournee   Afgelopen weekend traden ze voor het eerst weer samen op in de Londense Homoclub 'G.A.Y.' ‼ De Britse tabloid 'Daily Mail Online' maakte er een verslag van ongeveer een kilometer van. 


bronnen: Winq.nl / DailyMail.co.uk / YouTube.com


      

      

                                           

dinsdag 3 januari 2017

Homogeweld | André van Duin: "Het valt wel mee met 'geweld' tegen Homo's"

Volgens André van Duin is er niet meer geweld dat gericht is tegen homo's dan vroeger. Dit zegt hij in een interview met De Telegraaf. "Je leest over homo's die in elkaar geslagen worden, maar er zijn net zoveel hetero's die klappen krijgen".

Volgens de a.i.-presentator van Heel Holland Bakt is er geen toename van geweld dat is gericht tegen gays   "Volgens mij is er niet meer ge- weld dan vroeger. We zijn allemaal gewoon mensen en de een vindt rood leuk en de ander vindt geel leuk".

Verder houdt André van Duin niet van generaliseren, ook niet als het over homo's gaat. "De Gay Pride is niet de homowereld. Het is maar een feest  Net zoals de heterowereld niet carnaval is. Dat is ook maar een feest.  Het zijn uitspattingen en verder leven zowel homo's als hetero's over het algemeen een vrij normaal leven. Daar ben ik het bewijs van".


bronnen: Winq.nl / MediaCourant.nl
                                 
                                                   

België · Leuven · LHBT's | Nieuwe HoLeBi & Transgender organisatie in Leuven

België  →  1 januari 2017 is niet enkel de start van het nieuwe jaar, maar ook van iets nieuws in de Vlaamse HoLeBi & Transgender ge- meenschap. Want gisteren werd er namelijk een nieuwe organisatie opgericht die de naam 'G!F' (Gays! & Friends) kreeg.

'G!F' is opgericht door enkele HoLeBi's & Transgenders uit Leuven, samen kozen ze ervoor om een tweede thuis op te richten in het centrum van Leuven, zonder daarbij concurrentie te vormen voor de huidige groepen in Leuven  En dit omdat het concept iets totaal anders zal worden, met onder andere meer flexibiliteit en een leeftijd van 18 tot 40 jaar.

Leuven is een grote stad met tal van LHBT's en er was nog voldoende vraag naar iets vernieuwend. G!F wordt ook een flexibele groep die op re- gelmatige basis op verplaatsing activiteiten bijwoont of organiseert - en is dus voor HoLeBi's & Transgenders uit Leuven en omstreken tot 40 jaar.
bronnen: HoLeBi.info / Facebook.com – Gays & Friends - Regio Leuven
                         
                                                             

maandag 2 januari 2017

UK | "Victoria Beckham ontvangt onderscheiding voor inzet Aidsbestrijding" ‼

Engeland  →  Het jaar begint goed voor de voormalige 'Spice Girls'zangeres Victoria Beckham.  De modeontwerpster kreeg van Queen Elizabeth een prestigieuze OBE, Order of the British Empire, voor haar ondernemers- en liefdadigheidswerk voor het bestrijden van Hiv en Aids
                                                                              
  
                              
Victoria Beckham is een goodwill ambassadrice van UnAids, het anti-Aidsprogramma van de Verenigde Naties. Victoria Beckham sprak eerder over haar campagnewerk met 'The Metro': "Velen van ons leven ontzettend gelukkige en gezegende levens en we hebben een verantwoordelijk- heid om diegenen met minder geluk te helpen waar we kunnen. Het virus verslaan zou een enorme bijdrage aan de wereld zijn voor de komende generaties".

Zie ook:

bronnen: OUT.tv / Facebook.com – OUT.tv


                                          
                                         

USA | "Prof voetballer Robbie Rogers en z'n vriend Greg Berlanti zijn verloofd"

Amerika  →  Op de laatste dag van het jaar 2016 stuurde de 29-jarige Amerikaanse prof voetballer Robbie Rogers stuurde de volgende boodschap op Instagram: "I feel extremely lucky and blessed to end 2016 engaged to the Love of my Life".
                                                 

                                 
Met andere woorden Robbie Rogers en zijn vriend TV-producer Greg Berlanti, 44, zijn verloofd en zullen vermoedelijk nog in 2017 in het huwe- lijksbootje stappen. In februari 2016 kon je bij HoLeBi.info al lezen dat Robbie Rogers en Greg Berlanti de trotse vaders waren geworden van een zoontje  Greg Berlanti schreef na de aankondiging van de verloving dan ook: "Voor mij heeft 2016 mijn hart dubbel vervuld  Eerst met de geboorte van onze zoon 'Caleb', en nu ben ik verloofd met mijn soulmate. Nooit durven dromen dat deze twee dingen ooit zouden gebeuren, ik voel me de gelukkigste man op aarde".

Zie ook:
Prof-voetballer Robbie Rogers verloofd met Greg Berlanti  /  Greg Berlanti Engaged to Soccer Star Robbie Rogers   

bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com / Instagram.com – Robbie Rogers / Instagram.com – Greg Berlanti                                      

zondag 1 januari 2017

USA - Texas | "Amerikaanse rechter laat 'discriminatie van Transgenders' toe"

Amerika – Transgenders    Een federale rechter in Texas heeft geoordeeld dat artsen en ziekenhuizen Transgenders mogen weigeren.

Rechter Reed O'Connor stelde dat katholieke artsen en ziekenhuizen niet gedwongen kunnen worden geslachtswijzigende operaties uit te voeren als dit ingaat tegen hun geloofsovertuiging.
                              
                                   
Dit arrest illustreert de moeilijkheden die HoLeBi's en Transgenders de komende vier jaar te wachten staan. Zowel de uitvoerende macht met toekomstig president Donald Trump als de wetgevende macht - Huis van Afgevaardigden en Senaat - zijn gedomineerd door Republikeinen
bronnen: ZiZo-Magazine.be / GayStarNews.com /  Facebook.com – ZiZo-Magazine.be / Facebook.com – GayStarNews.com