zaterdag 28 oktober 2017

PrEP ruim 80% goedkoper in Nederland | "Vanaf maandag kost PrEP: € 99,50"

PrEP – Doorbraak  →  De Hiv-preventiepil 'PrEP' is vanaf aanstaande maandag in Nederland beschikbaar voor € 99,50 per maand (bij dagelijks gebruik) bij PlusApotheken. De nieuwe prijs is een reductie van ruim 80% t.o.v. de huidige prijs van ruim € 550,=. 

PlusApotheken heeft een deal gemaakt met farmaceut 'Sandoz', die een generieke versie van 'PrEP' verstrekt. Dit is mogelijk omdat het patent op PrEP van farmaceut 'Gilead' deze zomer is vervallen ‼  De bestandsdelen van beide middelen zijn exact hetzelfde en daarmee is de 'PrEP' van: € 99,50 per maand net zo effectief. 

Tot nu is 'PrEP' in Nederland officieel beschikbaar voor € 550,= per maand en wordt het niet door de overheid vergoed. Daarmee is 't in de praktijk niet toegankelijk. 

Lees verder op de website van GayNews.nl:  "PrEP ruim 80% goedkoper in Nederland"

Zie ook:

bronnen: GayNews.nl / COC.nl / Twitter.com – GayNews.nl
                                         
                                        

George Michael | Listen Without Prejudice · MTV Unplugged + Docu: 'Freedom'

Groot-Brittannië  →  Tien maanden na zijn overlijden staat 'George Michael' opnieuw bovenaan de Britse album-charts. De deze week heruitgegeven tweede solo-plaat van George Michael "Listen Without Prejudice / MTV Unplugged" verkocht 30.000 keer meer exem- plaren dan de debuut-cd van One Direction-lid 'Niall Horan' – die in Nederland op nummer één en in België op vijf binnenkomt. Het is de negende keer dat Wham‼-zanger George Michael de Britse album-charts aanvoert.

In Nederland komt Listen Without Prejudice / MTV Unplugged op de zesde plaats binnen in de DutchCharts.nl en in Vlaanderen komt de plaat deze week binnen op de negende plaats in de UltraTop Album-chart. De zanger overleed in 2016 onverwacht op kerstdag aan lever– en hartfalen. De plaat werd gelijktijdig heruitgebracht met de documentaire 'Freedom' waarin de plaat en de carrière van George Michael centraal staan.
                                             

                                                  
Zie ook:
Recent geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
   George Michael | Nieuwe single van "George Michael" binnenkort in de winkels

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: GayLive.be / Facebook.com – GayLive.be / YouTube.com


     
                                 
      

                                                         

vrijdag 27 oktober 2017

Tilburg - TV - 'Bureau Brabant' | Getuigen gezocht zware mishandeling Tilburg

Tilburg – Geweld  →  Maandag 30 oktober vraagt het opsporingsprogramma 'Bureau Brabant' aandacht voor een zware mishandeling van een 45-jarige man in het centrum van Tilburg in de nacht van zaterdag 05 op zondag 06 augustus. Op het Stadhuisplein werd hij na het stappen door vier jongens achtervolgd, uitgescholden voor homo en toen hij viel, werd hij geschopt en geslagen.

Het 'slachtoffer' hield er blijvend letsel aan over aan zijn schouder en voet ‼  In het programma worden beelden getoond van de daders tijdens de achtervolging en de mishandeling.  De politie zoekt mensen die de daders herkennen, en één specifieke getuige, die 't slachtoffer hielp door één van de daders tegen te houden. Getuigen kunnen terecht bij de opsporingslijn 0800-6070, anoniem via 0800-7000 en bij Roze in Blauw.
                                   

                                      
Zie ook:                                             

Y. Ouaali | "Als iemand hard op zijn hoofd valt, kan hij daarvan Homo worden"


Youness Ouaali - Vlog  –  De Nederlandse Marokkaan 'Youness Ouaali' heeft het weer eens veel te bont gemaakt: in een vorige week verschenen vlog op zijn YouTube-kanaal neemt hij 'homoseksuelen' onder vuur ‼  Hij noemt mensen die op hetzelfde geslacht vallen "ziekelijk" en zegt eigenlijk zo goed als alle LHBT'ers niet te mogen.
                                   


Vlogger 'Youness Ouaali' heeft zich weer eens van z'n meest haatdragende kant laten zien ‼  We kennen de man natuurlijk al van de oproep om Israëlische toeristen in Nederland 'total loss' te slaan,  maar behalve aan inwoners van de enige Joodse staat ter wereld blijkt 'Youness' ook een hekel te hebben aan andere mensen: homoseksuelen. In een vlog dat hij opnam voor zijn YouTube-kanaal gaat hij helemaal los op homosek– sualiteit en homo's:

"LHBT'ers ?!  Nee, daar heb ik niets mee. Totaal niet zelfs, ik vind het verschrikkelijk. Ik vind het echt ziekelijk. Je hebt veel verschillende ... maar over het algemeen mag ik ze allemaal niet. Het is wetenschappelijk aangetoond – en bewezen – dat als iemand bijvoorbeeld heel hard op z'n hoofd kan vallen – en hij is gewoon hetero – dat hij daarna homo wordt of transgender.  Het is iets dat in hun hoofd zit.  Het is dus ook iets wat verholpen kan worden".

De video is inmiddels offline ‼  YouTube: "Deze video is verwijderd wegens schending van het beleid van YouTube inzake het aanzetten tot haat" ‼

Zie ook:  Vlogger 'Youness Ouaali' | "Als iemand op z'n hoofd valt, kan hij Homo worden"

bronnen: DagelijkseStandaard.nl / Facebook.com – DagelijkseStandaard.nl YouTube.com                                                              

donderdag 26 oktober 2017

TV | 'Andi Mack' is Disney Channel's eerste serie met 'n Homo hoofdpersonage

Televisie  –  Disney Channel heeft bekendgemaakt dat in het 'tweede seizoen' van de Amerikaanse jeugdserie 'Andi Mack' een homo-verhaallijn zit. Een van de mannelijke hoofdrolspelers komt erachter op jongens te vallen.

'Andi Mack' is een Amerikaanse jeugdserie. Het vertelt 't verhaal van de 13-jarige 'Andi Mack'Andi (Peyton Elizabeth Lee) probeert de struggles van het tienerbestaan te doorstaan met de hulp van haar beste vrienden Cyrus (Joshua Rush) en Buffy (Sofia Wylie).
                                     
        
                                                            
In het tweede seizoen komt een van de hoofdrolspelers Cyrus Goodman erachter verliefd te zijn op Jonah Beck (Asher Angel). "Ik ben zo trots de baanbrekende verhaallijn van Cyrus tot leven te brengen", aldus acteur Joshua Rush op Instagram.  Cyrus is volgens website 'TVLine' de eerste homoseksuele hoofdpersoon in een serie van Disney Channel.
                                               
Zie ook:  
Disney Channel introduceert eerste Homo  /  Walt Disney komt met jonge Homo in jeugdserie 'Andi Mack'  

Update:  
Disney's eerste Coming-Out-scène ooit is superschattig  /  Disney serie komt met eerste Coming-Out ooit 
Disney → 'Andi Mack' | "Vader trots op Homofoob dochtertje" ‼  /  Watch Disney Channel → 'Andi Mack' ‼

bronnen: Gay.nl / YouTube.com / Twitter.com – Franky → RKO Black Swan


        
                                                                

Halloween | Deze Drag Queens voorzien je vast van de beste Halloween–looks

"Halloween" staat voor de deur – 31 oktober al ‼ – en dat betekent dat er weer de nodige verkleedfeestjes op de planning staan. No Stress: "de volgende Drag Queens helpen je maar wat graag aan een outfit" ‼

Halloween is "the one night a year when a girl can dress like a total slut, and no other girls can say anything about it". Het is een klassiek zinnetje uit 'Mean Girls' en helemaal waar. "Drag Up your Life" ‼ Deze Queens leren je hoe je de meest indrukwekkende looks samenstelt voor Halloween.

bronnen: Winq.nl / YouTube.com


      

      

      

      
                                                       

woensdag 25 oktober 2017

Pakistan - Peshawar | "Transgendervrouw gemarteld en onthoofd in Pakistan"

Pakistan – 'Transgenders'  →  In 'Pakistan' is een transvrouw gemarteld en onthoofd. Haar lichaam werd in een veld in de buurt van Peshawar teruggevonden. De vrouw werd 'zondag al begraven' nadat haar vingerafdrukken zijn genomen en het lichaam uitgebreid gefotografeerd werd.

Dat liet de lokale politie weten aan het persbureau AFP. De politie is met een onderzoek begonnen en probeeren nog steeds achter de identiteit te komen van het slachtoffer.

Volgens een recent uitgevoerde census zouden er meer dan 10.400 transgenders in Pakistan zijn maar activisten schatten dat dit aantal nog hoger zou zijn. Pakistan heeft verschillende stappen gezet die transgenders meer rechten moet geven. Zo was het land één van de eerste landen dat een 3e gender erkenden door gender-neutrale identiteitskaarten uit te geven ‼  Eerder deze maand liet een Pakistaanse universiteit al weten dat trans- seksuele studenten gratis een opleiding konden volgen.

Ondanks al deze stappen zijn er nog regelmatig aanvallen op Transseksuelen.

bronnen: GayLive.be / Facebook.com – GayLive.be                                                     

Simon geeft presentatie over Homo-acceptatie | "Ik was de pestkoppen zat" ‼

Uden - Simon van Ieperen  –  De 16-jarige havo 5-leerling Simon van Ieperen was de pestkoppen op zijn middelbare school helemaal zat. Hij besloot daarom 'een presentatie' te geven over homoacceptatie om zijn medeleerlingen bewuster te maken van de acceptatie van homoseksualiteit, of beter gezegd, het gebrek daaraan.  "Ik kan veel hebben, maar toen ik merkte dat mijn vrienden last hadden van de pestkoppen en niet Uit de Kast durfde te komen, besloot ik in actie te komen".
                                         

                                                                                      
"Op school had ik er last van dat mensen achter m'n rug om dingen riepen. "Simon van Ieperen is Gay" werd er zelfs op de muur van de jongens- kleedkamer geschreven", vertelt Simon aan Gay.nl.  "Ik kan het persoonlijk allemaal wel hebben, maar ik merkte dat anderen op school rondliepen met hetzelfde probleem. Mijn vrienden durfden daardoor niet meer uit de kast te komen en daarom vond ik het tijd dit probleem aan te pakken". 

Lees verder op de website van Gay.nl:  Simon (16) geeft presentatie over Homo-acceptatie | "Ik was de pestkoppen zat"    
                                                      

                                                 

dinsdag 24 oktober 2017

Gordon - Showbizz | Gordon wil met huwelijk bijdragen aan 'Homo-acceptatie'

Gordon – Televisie – RTL  →  'Gordon' wil met zijn programma "Gordon Gaat Trouwen" ... maar met wie ?!  een bijdrage leveren aan de Homo-acceptatie in Nederland. ''Ik weet niet of Nederland klaar is om twee mannen op televisie te zien daten. Dat is best wel een ding. Ik ben daar heel benieuwd naar'', zegt Gordon in aanloop naar de eerste aflevering die RTL 4 donderdagavond uitzendt.

In het datingprogramma gaat 'Gordon' met twaalf mannen op stap om de ware uit te zoeken ‼  In de eerste aflevering springt al meteen een vonk over en wordt er ook gezoend. ''Ik heb het gevoel dat het wel gaat lukken'', zegt 'Gordon' serieus. Na meerdere relaties wordt het nu menens. ''Je zult altijd mensen hebben die kritiek hebben, maar ik doe dit met heel mijn hart en vol integriteit'', zegt 'Gordon'.

Lees verder op de website van RTL·Nieuws.nl:  "Gordon wil met huwelijk bijdragen aan Homo-acceptatie"
                       
                                
Televisie-Tip  →  "Gordon Gaat Trouwen" ... maar met wie ?!  –  Vanaf donderdag 26 oktober 2017  –  RTL 4  →  21.30 - 22.30 uur

Zie ook:

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

Update:
Trouwen met Gordon ?!  Alleen als je geen Hiv hebt ‼  /  Hiv-organisaties teleurgesteld in 'Gordon Gaat Trouwen'  

bronnen: RTL·Nieuws.nl – Boulevard / Twitter.com – SterrenTweets → RTL·Nieuws.nl / YouTube.com                                  

Breda | Venise Bar krijgt z'n eigen Gay-carnavalsvereniging: "De Jeanettekes"

Breda  →  Ze zijn een van de eerste Gay-carnavalsverenigingen van Noord-Brabant. Een groep vaste bezoekers van de 'Venise Bar' in Breda is carnavalsvereniging De Jeanettekes gestart.

Maandagavond wordt er al hard gewerkt in de loods in Breda aan een heuse carnavalswagen waarmee de kersverse carnavalsvereniging mee gaat doen met de optocht in Breda. Maar er wordt niet door iedereen hard gewerkt. "Ik ben niet zo'n bouwkoningin", zegt J.J. Chardonnay. Als de wa- gen eenmaal af is gaat ze als drag queen op een grote troon voor op de wagen.  "Ik ben er vanavond meer voor het entertainment en 't vermaak". 
                                           

Er-na
De reden van de oprichting is 't 50-jarige bestaan van de Venise Bar.  Eigenaar Edwin van de Merwe: "We gaan een 'Venetiaanse wagen' maken, compleet met Venetiaanse maskers. En als thema hebben we: "We Zwaaien Er-na". Genaamd naar de vrouw die bar Venise heeft opgericht in 1967, Erna de Haas".

Johan - de voorzitter van de carnavalsvereniging - beaamt dat het allemaal niet zo makkelijk is. "Maar we krijgen wel veel hulp" ‼, vertelt hij. "Veel mensen denken dat homoseksuelen niet zo handig zijn, maar we doen gewoon ons uiterste best en dan zien we wel waar we uitkomen".
bronnen: OmroepBrabant.nl / Twitter.com – OmroepBrabant.nl / YouTube.com                                             

maandag 23 oktober 2017

VK - VS – Video | "Schoonspringer 'Tom Daley' traint met zijn zwembuddies" ‼

Amerika – 'Tom Daley'  →  Het nooit vervelend is om naar Tom Daley te kijken en zeker niet als Tom Daley met andere fitte hunks z'n schoonspringoefeningen traint. Of gewoon een potje midgetgolf speelt. In een geinige vlog komt het allemaal voorbij.

'Tom Daley' is naar Florida getogen om daar samen met zijn Britse duikmaatjes Dan Goodfellow, Jack Laugher, Chris Mears en Matty Lee te trainen. Tussendoor gaan ze ook nog even naar de gym, want niet alleen de duiken moeten worden geoefend, ook de spieren moeten strak.
                                          
                                                     

En dan is er ook nog tijd voor een potje midgetgolf – of minigolf zoals politiek correcte mensen het zeggen ‼
bronnen: Winq.nl / Instagram.com – Tom Daley / YouTube.com                                                               

Tsjetsjenië | Russische popzanger Zelimkhan Bakayev opgepakt in Tsjetsjenië

Rusland / Tsjetsjenië  →  Tijdens een bezoek aan Tsjetsjenië werd de Russische popzanger Zelimkhan Bakayev opgepakt en naar een gevangenis gestuurd. Bronnen beweren nu dat de zanger daar is mishandeld en vervolgens is vermoord ‼  Hij is al sinds 08 augustus vermist.

'Zelimkhan Bakayev' (Zelimkhan Bakaev) bracht een bezoekje aan z'n zus in Grozny – de hoofdstad van de Russische deelrepubliek Tsjetsjenië. Daar zou hij op straat zijn opgepakt tijdens een avondje uit. Vrienden van de zanger zeggen dat hij is opgepakt door mannen in militaire uniforms.
                                     

                                                           
Leeft Zelimkhan Bakayev nog ?!
Volgens een bron van website 'NewNowNext' is de zanger niet meer in leven. Hij zou zijn opgepakt, vervolgens zijn verhoord en mishandeld en na tien uur zijn vermoord in een Tsjetsjeense gevangenis. 

Lees meer op de website van Gay.nl:  "Russische popzanger opgepakt in Tsjetsjenië"
bronnen: Gay.nl / GayStarNews.com / CrimeRussia.com / NewnNowNext.com / Facebook.com – Gay.nl / YouTube.com
                               
                     

zondag 22 oktober 2017

VS – Ines Rau | Eerste 'Transgendermodel' ooit op cover Amerikaanse Playboy

Amerika – Playboy  →  Het was een van de laatste wensen van Playboy-baas Hugh Hefner vlak voor zijn dood: een transgendermodel op de cover van het 'Amerikaanse mannenblad' ‼  Zijn keuze viel op de 26-jarige Française 'Ines Rau', die volgende maand als eerste transgender ooit het omslag siert van het bekende erotische tijdschrift.
                                       

                              
Daarmee mag "Ines Rau" zich Playmate van de maand november noemen. Volgens 'Playboy' als eerste transgendermodel in het 64-jarig bestaan van het blad. Naast de cover is het in Parijs geboren model van Frans-Noord-Afrikaanse afkomst op acht pagina's te zien, inclusief de centrefold. Nu eens in een witte angora trui en de beroemde konijnenoortjes van Playboy, dan weer gehuld in een paar roodfluwelen naaldhakken. In het bijhoren- de interview vertelt Ines Rau – die op haar zestiende aan haar transitie begon – dat ze lang heeft verzwegen dat ze transgender is. 

Lees verder op de website van Volkskrant.nl:  "Eerste Transgendermodel ooit op cover Amerikaanse Playboy"


bronnen: Volkskrant.nl / Facebook.com – Gender Blender → Volkskrant.nl / Twitter.com – CBS News
                                        
                                                                                              

België | Max Colombie praat voor het eerst openlijk over zijn Homoseksualiteit

België  -  Zowel in de Nederlandse als de Vlaamse editie van het Homo Magazine 'Attitude' spreekt Max Colombie (26), zanger van de populaire Belgische band: 'Oscar And The Wolf', voor het eerst openlijk over zijn geaardheid.  Sommigen wisten het misschien al lan- ger, anderen zullen het voor het eerst ontdekken dat Max Colombie homo is.
                                                      

                                     


bronnen: HoLeBi.info / Facebook.com – Attitude Magazine NL / YouTube.com