zaterdag 12 mei 2018

Lesbo in Nederland | "De strijd van de Lesbische vrouw door de eeuwen heen"

Lesbianisme  –  In 2001 verkregen 'Lesbische vrouwen' en 'Homoseksuele mannen' het recht om te trouwen. Uit een studie blijkt dat deze mannen langer dan heteroseksuele stellen bij elkaar blijven en vrouwen minder lang. Omdat over lesbiennes in de geschiedenis veel minder is geschreven, besloot de redactie tot een overzicht van wat we wel weten.

  Door de eeuwen heen zijn relaties tussen vrouwen aan de ene kant nooit zo 'openlijk geaccepteerd' geweest als relaties tussen mannen dat soms waren, maar meestal ook niet zo sterk veroordeeld als liefde tussen mannen   Het probleem waar lesbische vrouwen altijd tegen aan liepen was dat mannen de samenleving regeerden en hun ideeën omtrent seksualiteit de norm waren.

Lees verder op de website van IsGeschiedenis.nl:  "De strijd van de Lesbische vrouw door de eeuwen heen"

Onlangs geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
   Utrecht | "Lesbisch stel uit Utrecht 'zwanger' na donorzoektocht via YouTube"  

bronnen: IsGeschiedenis.nl / YouTube.com 


        
                                               

België · MGB | Staatssecretaris 'Zuhal Demir' in jury 'Mister Gay Belgium' 2018

Staatssecretaris voor gelijke kansen "Zuhal Demir" zal op 02 juni 2018 samen met ondermeer Sennek, Josje Huisman, Jan Verheyen, Sofie Dumont en Koen Crucke beslissen wie de nieuwe "Mister Gay Belgium" wordt   De 'organisatoren van de verkiezing' hebben de juryleden voorgesteld voor de zesde editie van "Mister Gay Belgium".

  Net als de voorbije jaren strijden twaalf finalisten om de prestigieuze titel van "Mister Gay Belgium". Als ambassadeur van en voor de HoLeBi-gemeenschap ... moet dit een man met uitstraling en een sterke persoonlijkheid zijn en iemand die vooral gebeten is door de Vlaamse, Belgische en internationale LGBT thematiek. Hij zal de 19-jarige Jaimie Deblieck opvolgen als "Mister Gay Belgium" 2018 - en zal België vertegenwoordigen tijdens de Mr. Gay World verkiezingen ligt grotendeels in de handen van de MGB jury.

Lees verder op de website van GayLive.be:  "Zuhal Demir in jury Mister Gay Belgium"
                                                  
        
                                      
Zie ook:

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: GayLive.be / YouTube.com / Facebook.com – GayLive.be                                                                   

vrijdag 11 mei 2018

Den Bosch | LHBTI's praten met bisschop over 'Seksuele Diversiteit' in de kerk

Den Bosch  Seksuele Diversiteit  →  In het bisdom 'Den Bosch' begint volgende week een serie bijeenkomsten waarin religieuzen en mensen uit de LHBTI–gemeenschap met elkaar in gesprek gaan over 'Seksuele Diversiteit' binnen de kerk.  Bisschop Gerard de Korte lost daarmee een belofte in die hij deed nadat vorig jaar een oecumenische dienst in de aanloop naar 'Roze Zaterdag' niet doorging "Mijn persoonlijke dieptepunt", noemde Gerard de Korte het afblazen van die dienst.

Gerard de Korte zou op Roze Zaterdag 2017 tijdens een viering in de Sint Janskathedraal Homo's, Lesbiennes, Biseksuelen & Transgenders zegenen. Maar na druk vanuit het bisdom zag hij zich genoodzaakt de dienst af te blazen.


Zie ook:
bronnen: OmroepBrabant.nl / Twitter.com – COC.nl → OmroepBrabant.nl
                                            
                                                        

Utrecht – COC Midden-Nederland → Zaterdag 19 mei 2018 | Walk of Love 2018

Utrecht    Zaterdag 19 mei 2018 organiseren COC Midden-Nederland en Midzomergracht Festival de derde editie van de Walk of Love De Walk of Love is een kleurrijke optocht door het Utrechtse centrum waarmee op positieve wijze de liefde wordt gevierd   De liefde in al haar diversiteit ‼ ... Loopt u mee ?!

IDAHOT
De Walk of Love wordt georganiseerd in het kader van IDAHOT → de Internationale Dag tegen Homo-, Bi- en Transfobie jaarlijks op 17 mei. Die datum is gekozen - omdat op die dag in 1990 de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) van de Verenigde Naties Homoseksualiteit officieel schrapte van de internationaal gehanteerde lijst van ziekten.

Lees verder op de website van COC.nl:  Utrecht – 19 mei 2018 | "Walk of Love 2018"


bronnen: COC.nl – COC Nederland / Facebook.com – COC.nl                                                

donderdag 10 mei 2018

Amnesty International voert actie om Gay Pride in Ankara door te laten gaan ‼

Turkije - Pride   De jaarlijkse LHBTI-Pride van de technische universiteit in Ankara dreigt te worden verboden. Reden voor Amnesty International om een beroep te doen op de gouverneur van Ankara om ervoor te zorgen dat de Pride - die voor zaterdag 12 mei 2018 gepland staat - door kan gaan.

Mensenrechten-organisatie Amnesty International is een 'online actie' gestart - en roept iedereen op een mail met de oproep te sturen naar de gouverneur. Volgens de organisatie is het verbieden van de Pride in strijd met het recht op bijeenkomst.

De gouverneur verbood vorig jaar november alle LHBTI–evenementen in de stad ‼  Volgens hem storen veel inwoners van Ankara zich aan de uitingen van Homo's, Lesbiennes, Biseksuelen, Transgenders en Intersekse personen.


bronnen: RozeGolf.net / Facebook.com – RozeGolf.net                                                             

USA – Showbizz | "Backstreet Boys geven verrassingsoptreden als Spice Girls"

Amerika    Fans van de boyband 'Backstreet Boys' konden hun geluk niet op tijdens een speciale Backstreet Boys cruise. De mannen deden namelijk een verrassingsoptreden, geheel in drag, als The Spice Girls. Ze lieten hun beste moves zien op 't nummer Wannabe.

Compleet gehuld in platform hakken en mini-jurkjes traden de pop-iconen op als de andere 'pop-iconen': Victoria Beckham, Emma Bunton, Geri Halliwell (Horner), Mel B en Melanie C. De cruise duurt vier dagen en vaart van Miami, Florida naar Grand Turk Island.
                                                    
        
                                                               
Een fan zei tegen Entertainment Tonight: "Ik was verrast hoe goed ze eruit zagen als vrouwen. Ze moeten echt wel geoefend hebben op het dragen van die typische Spice Girls schoenen, met die dikke zolen. Het was een en al 'girl power' wat ze uitstraalden".


bronnen: OUT.tv / YouTube.com / Facebook.com – OUT.tv                                                    

woensdag 9 mei 2018

Portugal · ESF | "Ierland wint harten van 'Songfestival kijkers' met Gay liefde"

Portugal – Eurovisie Songfestival 2018  →  Ierland heeft gisteravond een plek bemachtigd in de finale van het Eurovisie Songfestival. Zanger Ryan O'Shaughnessy deed dit met de same-sex love song 'Together' ‼

Lees verder op de website van GayOkay.nl:  "Ierland wint harten van Songfestival kijkers met Gay liefde"


bronnen: GayOkay.nl / YouTube.com


        
                                           

België - Samenleven in Diversiteit | Schokkende cijfers m.b.t. Homo·acceptatie

België - Survey  –  De Belgische overheid heeft deze week een groot onderzoek gepubliceerd met de titel 'Samenleven in Diversiteit'. In het grootschalig onderzoek werden Vlamingen en Brusselaars van Belgische, Turkse, Marokkaanse, Poolse, Roemeense en Congo- lese afkomst ondervraagd onder meer over hoe zij denken over homoseksualiteit.

Op de vraag of homoseksuelen hun leven moeten kunnen leiden zoals zij dat willen zegt 90% van de autochtone Belgen volmondig ja. Inwoners met een Marokkaanse achtergrond (60%) maar vooral die van Turkse origine (48%) zijn veel minder positief. Van de Belgische inwoners met een Congo- lese achtergrond zegt slechts 45% dat homo's hun eigen leven mogen leiden.

Lees verder op de website van GaySite.nl:  "Schokkende cijfers Homo-acceptatie"
                                                          
                                         
                                             
Zie ook:  
Acceptatie | "In België is Homo-acceptatie nog ver te zoeken"   De beleving van de Homo-emancipatie in Vlaanderen   ◄  PDF-bestand
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: GaySite.nl / Facebook.com – LabyrinthOnderzoek.nl / Facebook.com – GaySite.nl                                                             

dinsdag 8 mei 2018

Utrecht | "Lesbisch stel uit Utrecht 'zwanger' na donorzoektocht via YouTube"

Utrecht – 'Zwanger'  →   De twee Utrechtse vrouwen die vorig jaar via een video op YouTube op zoek gingen naar een zaaddonor, zijn zwanger ‼  'Scarlet Hemkes' & 'Joyce Everink' vertellen in een nieuwe video op hun eigen 'YouTube-kanaal' het hele indrukwekkende en emotionele verhaal .... ‼

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com                                                                                                                  

Adam zkt. Eva - VIPS | "Jeffrey Wammes op televisie naakt op zoek naar man"

'Jeffrey Wammes' gaat vier jaar na Sterren Springen wéér uit de kleren op televisie.  Ditmaal gaat ook zijn onderbroek uit: in het na- jaar doet hij mee aan de naakte datingshow Adam Zkt. Eva VIPS op RTL 5. Dat heeft de zender laten weten. 'Jeffrey Wammes' hoopt sportieve jongens te verleiden om zich op te geven voor 'het programma'  "Ben jij een superleuke fitte jongen en wil je samen met mij in het diepe springen op een onbewoond tropisch eiland ?!  Geef je dan snel op", zegt hij.

Andere bekende Nederlanders die meedoen zijn Joshua Feytons uit Temptation Island, Dewi Pechler uit Idols en DJ Jeroen Post.
                                                      
                                                               
                                                                         
Ander opvallend nieuws is dat de presentatie van de datingshow overgaat van Nicolette Kluijver naar Marieke Elsinga.

Adam Zkt. Eva - VIPS – met Jeffrey Wammes – is op woensdag 12 september 2018 te zien op RTL 5.
                                                   

                                                  
Zie ook:
bronnen: MediaCourant.nl / Facebook.com – Adam zkt. Eva - Vips / YouTube.com / Facebook.com  LindaNieuws.nl                                               

maandag 7 mei 2018

Eurovisie Songfestival – 'Netta Barzilai' | "Israël wint OUT-music Award 2018"

Eurovisie Songfestival  →  Netta Barzilai - de Israëlische inzending - wint dit jaar het Eurovisie Songfestival met TOY. Dat is wat jullie - de fans van OUT.tv - hebben voorspeld. Afgelopen weekend nam Netta Barzilai de 'OUT-music Award 2018' in ontvangst tijdens een exclusief interview.

Israël won met een overtuigende meerderheid van de stemmen, gevolgd door België, Frankrijk, Australië & Tsjechië.  Nederland eindigde op de 14e plaats. Het is de negende keer dat OUT.tv de verkiezing organiseert. De winnaar ontvangt vervolgens de 'OUT-music Award' nog voordat 't Euro- visie Songfestival losbarst.

Lees verder op de website van OUT.tv:  "Israël wint OUT-music Award 2018"
                                                       
      
                                             
Zie ook:
bronnen: OUT.tv / YouTube.com / Facebook.com – OUT.tv
                                                   


                                                                           

Strafste school van België - Leerlingen kwamen Uit de Kast naast Tom De Cock

België - Aalst    De Graanmarkt ontplofte toen Tom De Cock en Nora Gharib gisterochtend om 8 uur stipt uit het MNMbusje stapten. Het 'Atheneum van Aalst' mag zich "De Strafste School van Vlaanderen 2018" noemen ‼  De schoolband, de auti-leerlingen en enkele scholieren die Uit de Kast kwamen, maakten heel veel indruk op de MNM-jury.
                                                 
                                                                    
De Strafste School van Vlaanderen  →  Het juryverslag, opgesteld door Tom De Cock - Nora Gharib en het team van MNM, heeft het over het oorverdovende enthousiasme van het 'GO! Atheneum'. "Overal waar we keken, was ambiance. De school was volledig in handen van de leerlingen, maar met de steun van de hele stad: de ouders, buurtbewoners, verenigingen en burgemeester".

Lees verder op de website van HoLeBi.info:  "Strafste school van Vlaanderen - Leerlingen kwamen naast 'Tom De Cock' Uit de Kast"

Zie ook:
GO! Atheneum in Aalst is De Strafste School ‼   GO! Atheneum in Aalst is 'De Strafste School' 2018

bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com / Facebook.com – HoLeBi.info België
                                 
                                                 

zondag 6 mei 2018

Amsterdam | "Ook Horeca-ondernemers pleiten voor meer plasvoorzieningen"

Amsterdam  –  Bij grote evenementen in de stad als de 'Gay Pride' moeten er veel meer openbare toiletten komen. Eerder deze week schreven 'Centrumbewoners' al een brief aan de gemeente over het aantal 'wildplassers tijdens Koningsdag' – maar ook vrouwen én horeca-ondernemers trekken nu aan de bel.
                                                

                                                 
"Met Koningsdag hebben we zeker zo'n vijfhonderd mensen die gebruik willen maken van ons toilet. Dat is heel vervelend voor de gasten die ik heb, ook in verband met de hygiëne en overlast", aldus Atse Busman van Brasserie Keyzer nabij het Museumplein.

Lees verder op de website van AT5.nl:  "Ook horecaondernemers pleiten voor meer plasvoorzieningen"

Zie ook:
bronnen:  AT5.nl / YouTube.com / Twitter.com – AT5.nl
                                           
                                                       

Onderzoek | Biseksualiteit wordt niet als een echte Seksuele Oriëntatie gezien

Onderzoek  →  'Biseksuelen' worden minder geaccepteerd en "biseksualiteit" wordt niet serieus genomen.  Dat zijn conclusies uit het promotie-onderzoek van Jantine van Lisdonk van de Vrije Universiteit, waarvoor zij met 'homoseksuelen' en 'biseksuelen' sprak over intolerantie.
                                                    

                                                   
Voor het onderzoek beantwoordden 1636 jongeren tussen de 16 en 25 jaar die op hetzelfde geslacht en beide geslachten vallen, een online vragen- lijst. Met 38 van hen ging 'Jantine' in gesprek. Vooral bi-jongeren worstelen met hun seksuele oriëntatie, meer dan homo- of lesbische jongeren. Ze ervaren dat ze minder worden geaccepteerd door ouders en anderen in hun omgeving   "Biseksualiteit wordt niet als een echte 'seksuele oriëntatie' gezien, ook vaak niet door homoseksuele jongeren", zegt zij.

Lees verder op de website van GayNews.nl:  "Biseksualiteit wordt niet als een echte Seksuele Oriëntatie gezien"

Zie ook:

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: GayNews.nl / Facebook.com – NOS.nl / Twitter.com – Jongeren Netwerk Limburg → NOS.nl