zaterdag 12 november 2016

Goede Tijden Slechte Tijden | Ferry Doedens voor de Kerst weer terug in GTST

Ferry Doedens is eind december weer terug in de TV-soap "Goede Tijden Slechte Tijden" (GTST). Naar eigen zeggen "draait hij alweer een aantal weken" en zal Ferry Doedens "vlak voor kerst" op de buis te zien zijn. Dat zei hij in de "Coen & Sander Show" op Radio 538. Vorig jaar werd Ferry Doedens uit het script geschreven – Lees: 'Ontslagen' – vanwege zijn cokeverslaving

Ferry Doedens heeft naar eigen zeggen z'n leven verbeterd: sport veel, slaapt veel en eet gezond. De komende acht maanden is Ferry Doedens te zien in de musical The Bodyguard in het Utrechtse Beatrixtheater, waarin hij de rol van geslepen manager speelt.

bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com


        
                                               

Voetbal - 'Homo·taboe' | "50 procent heeft wel eens aan zelfmoord gedacht" ‼

Voetbal  - Tien voetbalbonden uit Europa hebben 'The European Diversity Statement' ondertekend. Deze intentieverklaring is opgesteld voor volledige acceptatie van homoseksualiteit binnen het voetbal. Het is een initiatief van Heroes of Football.

KNVB-voorzitter Michael van Praag was ook bij de ondertekening in de Amsterdam Arena.  "Ik was geschokt door de persoonlijke verhalen die ik hoorde", zegt de voorzitter volgens De Telegraaf. "Maar misschien nog erger: ook in het jeugdvoetbal durft lang niet iedereen écht zichzelf te zijn".
                                 

                                
Michael van Praag vervolgt: "Dat 50% van de homoseksuele jongeren weleens aan zelfmoord heeft gedacht, raakt mij diep  Dat mogen we als voetbalbonden niet accepteren en moeten we samen aanpakken. Samen met de 'John Blankenstein Foundation' zijn we als 'KNVB' workshops gaan geven bij amateurclubs, waar ook vertrouwenspersonen zijn aangesteld  Vervolgens klopten we aan bij de betaald voetbalclubs – maar de deur bleef dicht. Schande"

De voorzitter heeft dit laten weten aan de clubs en dat wierp zijn vruchten af.  "De eerste club die me daarna benaderde, was Ajax, andere clubs volgden en zo worden ook bij die clubs trainers en spelers van 'een workshop' voorzien  We moeten zorgen dat het klimaat zodanig wordt, dat iedereen zichzelf kan zijn in het voetbal en niet jarenlang daarover moet liegen".

Zie ook:

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: VoetbalPrimeur.nl / YouTube.com / Twitter.com – KNVB
                                     
                                    

vrijdag 11 november 2016

Spanje – Mister Gay World | "Mister Gay World 2017 in Madrid & Maspalomas"

Spanje – WorldPride Madrid 2017  "Mister Gay World"  →  Mister Gay World 2017 zal plaatsvinden in Spanje: in Madrid en Maspalomas op Gran Canaria

De verkiezing van 'Mister Gay World 2017' zal samenvallen met 'WorldPride Madrid 2017'.  Van 05 tot 07 mei zullen de kandidaten in Madrid vertoeven. Tussen 08 en 10 mei zitten ze in Maspalomas op Gran Canaria. De finale valt er samen met Maspalomas Gay Pride.

Als Mister Gay Belgium 2016 en Mister Gay Europe 2016 zal Raf Van Puymbroeck (22) België vertegenwoordigen. Roger Gosalbez Pitaluga is Mister Gay World 2016. Mister Gay Vlaanderen 2015 Skelte Willems werd zesde tijdens de voorbije Mister Gay World-verkiezing. 

bronnen: ZiZo-Magazine.be / YouTube.com                                           

Mexico - Parlement – Huwelijk | "Homohuwelijk in heel Mexico gaat niet door"

Mexico    In Mexico hebben tegenstanders van het homohuwelijk hun zin gekregen: het huwelijk wordt niet opengesteld voor koppels van hetzelfde geslacht  In Mexico-City en in 3 van de 31 deelstaten kunnen homo's en lesbo's al wel trouwen en als het aan president Enrique Peña Nieto had gelegen eerdaags in het hele land - maar het Mexicaanse parlement heeft zijn wetsvoorstel van tafel geveegd.

Het parlement geeft daarmee gehoor aan de immense protesten: aangevuurd door de katholieke kerk – tot de paus aan toe – gingen tien- duizenden Mexicanen de straat op om ertegen te protesteren.
                                   
                                       
Zie ook:

Eerder geplaatst op gayNieuws.blogspot.nl:
bronnen: Gay.blog.nl / Twitter.com – Andrew Nell / YouTube.com


        
                                                                   

donderdag 10 november 2016

België - Brussel - Queer Film Festival | Pink Screens viert vijftiende verjaardag

Pink Screens  het Queer Film Festival van Brussel  viert dit jaar z'n vijftiende verjaardag. Dat wordt gevierd met 80 films, workshops, performances, een tentoonstelling, concerten, feestjes en tal van andere verrassingen.

Naast Cinema Nova en Cinema Aventure is Pink Screens dit jaar ook te gast in de Beursschouwburg waar een selectie experimentele kort- films (17/11) en een performance te zien zijn. Openingsfilm dit jaar is "Die Mitte Der Welt" van Jakob Erwa.
                                              
                                  
Dit jaar worden de spotlights op het AKS festival gericht.  Dat transfilmfestival zag drie jaar geleden het licht in Pakistan en heeft moeite om zich staande te houden. Pink Screens steunt dit festival met de verkoop van tassen met het "Pink Screens" logo erop.

Het vijftiende Pink Screens film festival vindt van 10 tot 19 november 2016 plaats in Brussel. Het volledige programma vind je HIER.

Zie ook:
bronnen: GayLive.be / Vimeo.com / YouTube.com


        
                                                   

België - K3 | K3 zingt over Homo- & Transseksualiteit op nieuw album Ushuaia

Kinderpopgroep 'K3' zingt op het nieuwe album Ushuaia over homoseksualiteit. Het is de eerste keer dat de groep zich laat horen over seksuele voorkeur

"Soms houden 'prinsesjes' van prinsesjes"  "Hier bij ons mag iedereen zijn wie ze zijn" ‼, zingen Hanne, Klaasje en Marthe in het nummer Prinsesje en Superman. De plaat is woensdag verschenen.

De groep is voorbereid op kritiek op hun uitlating over homoseksualiteit. "Natuurlijk verwachten we kritiek, maar dit zou anno 2016 de normaalste zaak van de wereld moeten zijn", zegt tekstschrijver Alain Vande Putte tegen de Belgische krant Nieuwsblad.be.
                                                               
                                                      
Transseksualiteit
Ook transseksualiteit komt aan bod in het nummer  "Je niet volledig thuisvoelen in één van de twee geslachten. Een jongetje wil ronddartelen in een prinsessenjurk ?!  Een meisje is verliefd op een meisje ?!  Geen probleem"

De aanleiding van de tekst van Prinsesje en Superman was de aanslag op een homoclub in Orlando   "Daarnaast speelde ook de bezorgdheid over tendensen die weer opduiken, terwijl we toch 2016 zijn. Veel kinderen zullen de komende jaren hun geaardheid ontdekken, en er zijn ook steeds meer gezinnen met ouders van hetzelfde geslacht. Wij zochten naar een K3-manier om dat aan te brengen".
                                   
                                                                             
Positief
Studio 100-baas Gert Verhulst was meteen positief over het idee.  "Dit moeten we doen", zei Gert Verhulst meteen.  "Dit moet de normaalste zaak van de wereld zijn".

Ook hij gaat er vanuit dat er kritiek op de tekst komt. "Er zijn nog altijd mensen die homoseksualiteit verwerpelijk vinden, en in de VS sturen sommige ouders hun kinderen zelfs naar homokampen in de hoop dat ze daar genezen".

Zie ook: 
bronnen: NU.nl / VTM.be – Video's / YouTube.com
                               

      

      
                                                     

woensdag 9 november 2016

De 'Trump' persiflage | "Riyadh Khalaf maakt stuntclip over consensuele seks"

Amerika – Donald Trump / Ierland – Riyadh Khalaf   Donald Trump wordt weliswaar door veel HoLeBi's en Transgenders omwille van zijn stijl en (inconsequente) standpunten verguisd, maar hij is ook een dankbaar onderwerp voor persiflage.

'Riyadh Khalaf'   De homoseksuele 'Riyadh Khalaf' (25) grijpt de Amerikaanse presidentsverkiezingen aan om een muziekvideo te maken over seks(isme) en wederzijdse toestemming. "Grab Them By The Pu$$y" is een sneer naar Republikein en miljonair Donald Trump.

'Riyadh Khalaf' werd onder meer bekend door te bellen naar de Westboro Baptist Church en door een Coming Out-gesprek met z'n Irakese vader.

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: ZiZo-Magazine.be / YouTube.com


        
                                             

VS | Trump wordt volgende Amerikaanse president, slecht nieuws voor LGBT's

Amerika  →  De strijdt is gestreden: wat weinigen hadden verwacht is een feit: Donald Trump volgt Barack Obama op als president van de Verenigde Staten ‼  Mr. Trump behaalde de vereiste 270 kiesmannen om de verkiezing te winnen.  Volgens CNN heeft Hillary Clinton ondertussen haar verlies al erkend. Ze belde met Donald Trump hierover en heeft hem naar verluidt gefeliciteerd.

Het feit dat 'Donald Trump' president van de Verenigde Staten wordt veroorzaakt wereldwijd een ware shock golf, maar zorgt eveneens ook voor veel vreugde bij de vele Trump fans en kiezers. Ondertussen reageerden de financiële markten al zeer negatief op de uitslag met serieu- ze verliezen. En dat heeft allemaal te maken met het feit dat niemand echt weet wat Donald Trump van plan is. Nog voor het bekend was dat Trump de volgende president wordt duwde de nervositeit op de aandelenmarkt,  omtrent zijn overwinning de beleggers naar veiligere havens. En dat is in de eerste plaats nog altijd het goud.

Onder de mensen die nu absoluut niet blij zijn met de overwinning van Trump zit een meerderheid aan Amerikaanse HoLeBi's & Transgenders. Dat heeft niet enkel te maken met het feit dat Trump eerder anti HoLeBi & Transgender is, maar vooral ook met het feit dat de Republikeinen nu opnieuw de meerderheid hebben in zowel de Senaat als het Huis van Afgevaardigden, en die zijn overwegend tegen gelijke rechten wetten voor HoLeBi's en Transgenders.  Er is één klein lichtpuntje, Donald Trump zal niet ales kunnen doen wat hij wenst. Want eerder lieten tijdens de verkiezingsstrijd, tal van Republikeinse politici Trump vallen  Dat betekend dat ze hem vanuit de Senaat en het Huis van Afgevaardigden regel- matig in toom zullen houden. Maar voor HoLeBi's & Transgenders blijft het feit dat de Republikeinen nu erg veel macht hebben redelijk nefast.
                                    
                                         
'Donald Trump' is alvast omringd door een grote groep van HoLeBi- en Transfobe Republikeinse politici – met op kop 'Mike Pence' en 'Ben Carson', die zeer zeker hun invloed zullen laten gelden.  Eerder beloofde Trump zijn kiezers dat hij het homohuwelijk wil afschaffen.  Jammer genoeg maakt hij daarbij zeer veel kans om dit ook daadwerkelijk te verwezenlijken  Want de lijst van 20 rechters en politici die Donald Trump mag aanstellen voor het Supreme Court of Justice het hoogste Amerikaanse Hof  bestaat uit allemaal mensen die anti homohuwelijk zijn ‼ Bij een nieuwe rechtszaak is de kans dus ontzettend groot dat Amerikaanse 'Homo's en Lesbiennes' in de toekomst niet meer kunnen trouwen. Anderzijds zijn de wonderen natuurlijk de wereld nog niet uit en kan Trump nog altijd draaien met de wind en het homohuwelijk laten bestaan.

Verder is Donald Trump ook een zeer groot voorstander van de First Amendment Defense Act, die discriminatie op basis van religieuze over- tuiging tegen HoLeBi's en Transgenders wettelijk toestaat. Volgens Donald Trump moeten religieuzen ten allen tijden beschermd blijven. Achter deze stelling staan 9 van de 10 Republikeinse politici. Dat was eerder al te merken toen begin dit jaar vijf staten onder Republikeins bewind anti 'HoLeBi & Transgender wetten' invoerden.  Gelukkig sneuvelden nadien enkele van deze wetten met dank aan de "grote protesten" van be- drijven, artiesten en burgers - er is dus nog hoop ...  En zoals gezegd, in principe kan het alle kanten uit met Donald Trump, wat er meteen voor zorgt dat de VS momenteel - en mogelijk ook nog een lange tijd in een complete chaos terecht komt - zolang Donald Trump niet duidelijk maakt wat zijn plannen zijn.

Zie ook:
bronnen: HoLeBi.info / Twitter.com – Winq.nl / YouTube.com


        
                                          

dinsdag 8 november 2016

USA | "Lady Gaga in 'Nazi-achtige outfit' bij manifestatie van Hillary Clinton" ‼

Amerika  →  'Lady Gaga' lijkt met haar outfit de plank te hebben misgeslagen tijdens een manifestatie van presidentskandidaat Hillary Clinton. De popster haalt vaker het nieuws met opmerkelijke outfitjes, maar toen maandag ze kwam opdagen in iets dat volgens velen op een Nazi-outfit leek, waren de rapen gaar.
                                    
  
                                                    
'Lady Gaga' kwam tijdens een van de laatste publieke optredens van Hillary Clinton voor de stembussen opengingen, in een kostuum dat ooit werd gedragen door poplegende Michael Jackson. Wat kan daar nou mis mee zijn ?!  Kennelijk genoeg, want Twitter liep vol berichten dat Lady Gaga erbij liep als een Nazi. Zelf zag de wereldster - die haar Twitternaam onlangs veranderde in #voteHillary - als een ode aan de overleden pop-icoon Michael Jackson.

Zie ook:
bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com

                                                       
        
                                         

Australië – LGBT's | Miki en Dan willen trouwen, maar dat kan niet in Australië

Dan Smith en Miki Velickovski hebben samen een boerderij in New South Wales → Australië. Ze zijn al jaren samen en willen dat graag bezegelen met een JA-woord. Maar dat kan niet in Australië.

Miki en Dan zijn al meer dan zes jaar samen. Hoewel ze erg van elkaar verschillen passen ze prima bij elkaar, zo laten ze weten in een video. In al die jaren hebben ze een bestaan opgebouwd en zijn erg betrokken bij hun boerenbedrijf.

"Het zou mooi zijn om die betrokkenheid om te zetten naar een huwelijk", aldus de twee. In de video vertellen ze waarom ze dat zo graag wil- len. "We willen gelijke rechten voor iedereen in Australië. Zodat LHBT's voelen dat hun liefde evenveel waard is als die van wie dan ook".
                                                       

maandag 7 november 2016

Utrecht - D66 - Corine van Dun | "Transgender op landelijke kieslijst van D66"

Corine van Dun: "Ik heb me altijd ingezet om discriminatie van transgender personen tegen te gaan – onder andere als voorzitter van Trans- gender Netwerk Nederland   Zelf ben ik 28 jaar geleden in transitie gegaan en 26 jaar geleden heb ik een geslachtsaanpassende operatie ondergaan. Soms zeg ik dat ik 26 jaar ben, maar het lijf stamt uit 1953, 63 jaar dus. Ik ben trots op deze plek op de lijst en wil de belangen van transgender en intersekse personen behartigen, dat heeft onze blijvende aandacht nodig"
                                           
                                               
                                          
Corine van Dun is journalist en woont in Utrecht, waar ze namens D66 de werkgroep 'Zorg en Welzijn' voorzit en ze is ook lid van de perma- nente programmacommissie van de afdeling  In 2014 stond ze ook namens D66 op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Ze woont samen en heeft twee kinderen.

Zie ook:
bronnen: GaySite.nl / YouTube.com / Twitter.com – Corine van Dun
                                
                                                      

Mr. Robot-acteur Rami Malek gaat Freddie Mercury spelen in een film·biografie

USA – Movie    We hebben al een tijdje een zwak voor die leuke jongen uit Mr. Robot → 'Rami Malek'. Nu gaat hij ook nog eens Freddie Mercury spelen. 

In Mr. Robot speelt 'Rami Malek' een jonge man die sociaal nogal verknipt is en aan depressies lijdt. Tegelijkertijd is hij reuze handig met com- puters en voert hij allerlei hacks uit. Zijn rol werd onlangs bekroond met een Emmy.

'Rami Malek' is nu in gesprek met de makers van 'Bohemian Rhapsody', een film over het leven van 'Freddie Mercury'. Hij zou gestalte gaan geven aan de flamboyante frontman van Queen.

Bohemian Rhapsody wordt geregisseerd door 'Bryan Singer', bekend van de X-Men-films. Het script is geschreven door 'Anthony McCarten', die eerder verantwoordelijk was voor The Theory of Everything.
                                       
                                                  
Rami Malek   Met zijn strakke kaaklijn lijkt Rami Malek geknipt voor de rol van Freddie Mercury. Eerder werden Sacha Baron Cohen en Ben Whishaw genoemd, maar beiden zagen het waarschijnlijk niet zitten om een imposante snor te laten staan.

Zie ook:
bronnen: Winq.nl / NewNowNext.com / Twitter.com – Consequence Of Sound / YouTube.com