zaterdag 29 april 2017

Almere – Dylan v.d. Griend | "Vloggende Transgender genomineerd voor prijs"

Almere  →  'Dylan van der Griend' uit Almere is genomineerd voor een Young Impact Award.  De 20-jarige Dylan van der Griend vlogt al ruim twee jaar openhartig over zijn transitie van vrouw naar man. Met z'n video's en posts hoopt hij andere transgenders te helpen en te inspireren. 
                                     
                                 
                                           
De Young Impact Award is een prijs voor jongeren die iets bijzonders doen voor de samenleving en wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt.

De winnaars worden op 30 mei bekendgemaakt. Stemmen op de genomineerden in zes categorieën kan tot 14 mei.

bronnen: OmroepFlevoland.nl / Facebook.com – OmroepFlevoland.nl / YouTube.com


        
                                               

Jamaica · Asiel | Jamaicaanse LHBTI's krijgen 'eenvoudiger asiel in Nederland'

Jamaica    Jamaicaanse LHBTI's krijgen eenvoudiger asiel in ons land. Dat heeft staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid & Justitie) deze week aan de Tweede Kamer laten weten ‼  COC Nederland drong er al er geruime tijd op aan ‼  Jamaica geldt sinds vorig jaar als 'veilig land': asielaanvragen van Jamaicanen worden dan ook in 'n snelle procedure afgewezen.  Op LHBTI's komt nu een uitzondering.
                       
                                  
Jamaica is voor de roze medemens allesbehalve veilig: volgens Human Rights Watch (HRW) worden LHBTI's in Jamaica door de overheid niet beschermd en worden ze "bespot, bedreigd, ontslagen, uit hun huizen gezet, geslagen, gestenigd, verkracht en zelfs vermoord"  Er komen ook uitzonderingen voor Brazilië, Trinidad en Togo: ook die landen gelden als veilig, maar niet voor LHBTI's.  Volgens het 'COC' zijn veel als veilig afgestempelde landen niet veilig voor roze inwoners.  Daarnaast kunnen LHBTI's (PDF-bestand van de 'Overheid') uit landen waarvoor een uitzondering wordt gemaakt, alsnog worden teruggestuurd, als ze tijdens de asielprocedure niet over hun geaardheid durven uit te komen.


Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: Gay.blog.nl / Twitter.com – Gay Say Hello / Twitter.com – COC Nederland
                                         
                                              

vrijdag 28 april 2017

Kent | Ex·Priester 'Philip Clements' (78) trouwt met zijn vriendje van 24 jaar ‼


Engeland - 'Homohuwelijk'  →  De 78-jarige ex-priester 'Philip Clements' uit Kent in Engeland is in het huwelijksbootje gestapt met zijn 54 jaar jongere 'toyboy' ‼

Het stel gaat op zeer korte termijn verhuizen naar Roemenië, het geboorteland van de 24 jarige Florin Marin. Philip zegt zelf: "Ik kon pas toen is stopte als priester mijn ware ik zijn, het is onnatuurlijk om dat je hele leven weg te stoppen".  
                                              

                                            
Het 24-jarige model 'Florin Marin' is ook helemaal happy met zijn nieuwe partner   "Al mijn vrienden weten dat ik op oudere mannen val – zij hebben gewoon meer ervaring in het leven"
bronnen: GayOkay.nl / Twitter.com – GayOkay.nl / Facebook.com – KMTV
    
   

                                         

Equal Rights Coalition | "De Internationale coalitie wil actie tegen Tjsetsjenië"

Tsjetsjenië – Homofoob geweld  →  Drieëntwintig landen van de Equal Rights Coalition roepen Rusland op tot actie tegen vervolging van homo- en bimannen in 'Tsjetsjenië' ‼  De oproep kwam tot stand op initiatief van 'Nederland' en 'Uruguay' naar aanleiding van een voorstel van 'COC Nederland'.

De leden van de Equal Rights Coalition roepen Rusland met klem op om een geloofwaardig en onafhankelijk onderzoek in te stellen naar het vermoorden, martelen en gevangenzetten van homo- en biseksuele mannen in Tsjetsjenië   De leden van de Equal Rights Coalition willen dat de mannen worden vrijgelaten en dat de daders aansprakelijk worden gesteld. 

Tot de 23 ondertekenaars van de oproep behoren,  naast Westerse landen als Nederland,  Verenigde Staten en Verenigd Koninkrijk,  ook Centraal- en Oost-Europese landen als Albanië, Tsjechië, Estland, Oekraïne en Slovenië en Zuid-Amerikaanse landen als Argentinië, Chili en Uruguay. Juist de brede ondertekening maakt de verklaring relevant.
                                     
                                     
 De verklaring kwam tot stand op initiatief van Nederland en Uruguay, co-voorzitters van de Equal Rights Coalition. 'COC Nederland' deed het voorstel om te komen tot deze verklaring in brieven aan minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken en in diverse contacten met zijn mini- sterie  Ook zette het COC zich, samen met partnerorganisaties in het buitenland, de afgelopen dagen in voor een brede ondertekening. Mogelijk volgen er de komende dagen nog meer ondertekenaars.

De Equal Rights Coalition werd op 14 juli 2016 gelanceerd door Nederland en Uruguay, de huidige co-voorzitters. De deelnemende landen zetten zich samen in voor gelijke rechten voor lesbiennes, homo's, bi's, trans- en intersekse personen wereldwijd.

De complete verklaring van de Equal Rights Coalition vind je:  HIER
                                            
                                                            
Zie ook:
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: COC.nl - COC Nederland / Twitter.com – COC.nl / Twitter.com – Gay.nl
                                     
                                 

donderdag 27 april 2017

Oekraïne – Monument | Kiev krijgt grootste Diversiteits-Regenboog ter wereld

Oekraïne – Kiev  →  De Oekraïense hoofdstad Kiev krijgt het grootste Regenboog-standbeeld ter wereld. Op tijd voor de aftrap van het Eurovisie Songfestival zal de 'People's Friendship Arch' in het Cross Park in regenboogkleuren worden geverfd en tot 'Arch Of Diversity' worden gedoopt.

Gennady Kurochka,  de oprichter van het PR-bedrijf 'CFC' dat met het Songfestival werkt in Kiev,  deelde de foto's op Facebook   Gennady Kurochka: "Ik ben trots dat Oekraïne langzaam aan het veranderen is. Gevuld met nieuwe betekenis, een nieuw gevoel van behoren tot een vrij volk - vrij in gedachten, vrij van geest"
                                       
                                
Volgens Gennady Kurochka is de installatie, met een diameter van 60 meter, de grootste kunstmatige regenboog ter wereld.  Na afloop van het festival zal de boog weer naar zijn oorspronkelijke staat terugkeren. Dit mag de pret echter niet drukken, de 'regenboog-in-wording' heeft op Facebook al een hoop positieve reacties gekregen.

Zie ook:
bronnen: OUT.tv / YouTube.com / Facebook.com - OUT.tv                                         

Koningsdag - TV | Dolly Bellefleur bij omroep MAX op Paleis Soestdijk in Baarn

Baarn  Soestdijk  "Dolly Bellefleur"    Op 'Koningsdag' zendt omroep "MAX" live uit vanaf  Paleis Soestdijk ‼  Presentatoren 'Sybrand Niessen' en 'Martine van Os' ontvangen tijdens het programma "Tijd voor MAX" een aantal gasten. Vanaf 16.20 uur is ook ons aller "Dolly Bellefleur" ook aanwezig in de twee uitzendingen ‼

"Om 13.00 uur rijdt de limo voor", schrijft 'Frau Antje van het Verkeerde kantje' (zoals ze zichzelf noemt) op Facebook   Vanmiddag is Dolly Bellefleur namelijk te gast in het TV-programma "Tijd voor MAX"   Van 16.20 t/m 17.00 uur en 17.10 t/m 18.00 uur te zien op NPO 1.
                                            
                                             
Tijd voor MAX    Uitzending Gemist ?!    KLIK HIER  voor deel 1  (16.20 t/m 17.00 uur)   en   KLIK HIER  voor deel 2  (17.10 t/m 18.00 uur)

bronnen: Gay.blog.nl / Twitter.com – Tijd voor MAX / Facebook.com – Ruud Douma                                                        

woensdag 26 april 2017

Ellie Lust, Café Lellebel en Miriam v.d. Have genomineerd voor 'Jos Brink Prijs'

Jos Brink Prijs 2017  →  Politieagente en -woordvoerster "Ellie Lust" is genomineerd voor de 'Jos Brink' Oeuvreprijs, de onderscheiding voor mensen die zich inzetten voor een betere positie van onder andere homo's en transgenders.

Ook het Amsterdamse Café 'Lellebel' maakt kans, net als voorzitter van het Nederlandse Netwerk voor Intersekse 'Miriam van der Have'.

De Oostzaanse "Ellie Lust" is opgevallen doordat ze mede-initiatiefneemster is van het politienetwerk 'Roze in Blauw', het aanspreekpunt voor genoemde groepen bij en buiten de politie. Dragshowbar 'Lellebel' is er speciaal voor de travestie-, transseksuele, homoseksuele en lesbische gemeenschap, waarvoor het allerlei bijeenkomsten organiseert.

Miriam van der Have is medeoprichter, voorzitter en woordvoerster van het Nederlands Netwerk Intersekse/DSD (NNID) en medevoorzitter van de Organisation Intersex International Europe (OII Europe).

De jury voor de Jos Brink Prijs 2017 bestaat uit onder anderen Paul de Leeuw, modeontwerper Jan Taminiau en Lisette Kuyper (SCP onder- zoeker). De winnaar wordt bekendgemaakt op 21 mei. De Jos Brink oeuvreprijs bestaat uit een geldbedrag van 10.000 euro.

Zie ook:
bronnen: NoordHollandsDagblad.nl  /  Twitter.com – Noord Hollands Dagblad
                             
                                              

Koningsdag & Koningsnacht | Traditioneel ook feest voor LHBTI-gemeenschap

Donderdag 27 april is de koning jarig en is het Koningsdag. Woensdagavond is het Koningsavond en Koningsnacht. Traditioneel zijn er in het hele land "vrijmarkten, feesten en dance events"  Traditioneel wordt er ook door de LHBTI-community uitbundig feestgevierd. Ook homohoreca en een aantal COC-verenigingen laten zich niet onbetuigd.
                                     
                                           
Klik Hier voor de lijst met roze feesten tijdens Koningsnacht en Koningsdag van vorig jaar; in grote lijnen zal het niet veel verschillen van dit jaar. Raadpleeg voor de zekerheid lokale media en websites.  En – net als vorig jaar – trek een warme jas aan, want het kan dit jaar wel eens de koudste koninklijke feestdag sinds 1979 worden

Zie ook:
bronnen: Gay.blog.nl / Twitter.com – Blog.nl / Twitter.com – App Nieuws
                                    
                                                  

dinsdag 25 april 2017

Taiwan · LHBTI's | Hoogste rechter doet 24 mei uitspraak over 'Homohuwelijk'


 In december gingen er al meer dan 250.000 Taiwanezen de straat op om te demonstreren voor het openstellen van het huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht.  14 grote rechtbanken doen in mei uitspraak over de grondwettigheid van het 'homohuwelijk'. Daarna volgt een uitspraak door de hoogste rechter van Taiwan. 
                                                         
        
                                        
Geschiedenis
Taiwan is redelijk tolerant tegenover LHBTI's. Basisschoolleerlingen krijgen seksuele voorlichting en homo's zijn bij wet beschermd tegen dis- criminatie. Als de gesprekken positief aflopen wordt Taiwan het eerste Aziatische land waar homo's mogen trouwen. 
bronnen: Gay.nl / GayStarNews.com / YouTube.com / Twitter.com – Gay.nl
                                             
                         

Uit De Kast | Polsstokhoogspringer Shawn Barber op Facebook: "Gay & Proud"

Canada    Aangezien homoseksualiteit bij veel sporten nog altijd onbespreekbaar lijkt, is het mooi om te zien hoe sporters tóch Uit de Kast komen. De Canadese polsstokhoogspringer Shawn Barber is de laatste die deze stap heeft gezet.

Het zou in wezen helemaal niets of niemand moeten uitmaken waar iemands seksuele voorkeuren liggen. Maar nog altijd komt het vaak voor dat mensen - en dan met name jongeren - tijdens het sporten worden gepest met hun geaardheid en is homo nog altijd een veelgebruikt scheldwoord. Hoe meer rolmodellen dus, hoe beter.

Shawnacy Barber is een 'Canadese atleet' van 22 jaar. Shawn Barber heeft zich gespecialiseerd in polsstokhoogspringen. Shawn Barber werd één keer wereldkampioen en nam deel aan de Olympische Spelen, al won hij daar geen medailles.
                                     

                           
Facebook
 Deze week plaatste Shawn een 'bericht op Facebook' waarin hij schrijft: "Gay and Proud  Ik bedank mijn ouders voor hun geweldige steun". Ook zijn vrienden bedankt hij voor hun support.

Voorbeeld
Er zijn niet veel atleten op het niveau van Shawn die openlijk gay zijn. Marathonloper Matt Llano is een van de weinigen. Volgens het Amerikaan- se magazine Outsports is Shawn samen met Matt Llano een voorbeeld voor velen.

Zie ook:

Extra:

bronnen: Winq.nl / Facebook.com – Shawn Barber /  Twitter.com – Johan De Smet 
                                              
                                                      

maandag 24 april 2017

Peter Hoefnagels - Homogeweld in de klas - Video ‼ | "Schelden met Homo" ?!

Peter Hoefnagels, ook wel bekend als Mr. Hoefnagels, is leraar Nederlands en geeft les aan een multiculturele klas.  Elke week plaatst hij een nieuwe video over een probleem dat Peter Hoefnagels en z'n klas tegenkomen. Dit maal behandelt hij het thema homoseksua- liteithomogeweld en het gebruik van het woord 'homo' als scheldwoord ...

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com – Peter Hoefnagels                                       

Transgender Jessica urenlang gegijzeld | "Dit mag niemand meer overkomen"


Eindhoven  Transgender Jessica  →  De 56-jarige Transgender Jessica – geboren als Ronald den Tuinder – werd eind februari urenlang vastgebonden en ernstig mishandeld. Ze doet haar verhaal nu bij Hart van Nederland, omdat "dit niemand meer mag overkomen" ‼

Het is überhaupt al een wonder dat 'Jessica' die traumatische dag nog kan navertellen. Eind februari werd ze door een groep mannen vastgebon- den in een parkeergarage. Ze werd urenlang gegijzeld en zwaar mishandeld  Ze ging er eigenlijk al vanuit dat ze haar ook van het leven zouden beroven.

Inmiddels zijn we zo'n twee maanden verder  De politie heeft dankzij grondig recherchewerk vijf personen aangehouden. Op 11 april werden de eerste drie mannen aangehouden: een 28-jarige uit Nieuwegein - een 33-jarige uit Geldrop en een 33-jarige uit Reusel  Op 20 april volgende de arrestaties van een 24-jarige Culemborgse man en een 25-jarige vrouw uit Bladel. Ze worden allen verdacht van onder meer poging tot doodslag.
                                             
                                              
Transseksueel
Volgens Jessica heeft het feit dat ze 'Transseksueel' is, een rol gespeeld  "Daarom wil ik mijn verhaal doen. We zijn in Nederland nog heel ver verwijderd van de acceptatie van homo's en transseksuelen".

 Ze benadrukt hierbij dat het ook geen probleem is dat – zoals velen beweren – vooral bij allochtone Nederlanders leeft  Degenen die haar zo ernstig hebben toegetakeld waren autochtonen  Iets wat ze in het verleden ook al eens had gemerkt. Toen ze ermee werd gepest. "Het zijn niet de Marokkanen of Turken, die zijn juist positief. Ik heb vooral problemen met oer-Hollandse mannen".

Zie ook:

bronnen: HartvanNederland.nl / Twitter.com – Ilse van Wingerden → Hart van Nederland / KIJK.nl – Video
                                   
                                                                       

zondag 23 april 2017

Japan - MeseMoa - Shadow Kiss - Clip | 36 Japanse Homo-kussen in 4 minuten

Japan – MeseMoa  →  'Shadow Kiss', de nieuwste single van de Japanse boyband MeseMoa omvat 36 homokussen in vier minuten tijd ‼

MeseMoa is populair in Japan   De boyband bestaat uit 9 jongens.  In 'Shadow Kiss' kussen ze in een kerk, gekleed in religieus geïnspireerde kledij.

Of één of meerdere jongens Homoseksueel of Biseksueel is / zijn is niet bekend.  In 2014 antwoordden ze: "Ik weet het niet"

bronnen: ZiZo-Magazine.be / GayStarNews.com / YouTube.com