zaterdag 31 augustus 2019

USA - Boston | Veel politie op de been bij de omstreden 'Straight Pride Parade'

Boston  →  In de Amerikaanse stad Boston wordt veel politie ingezet voor een omstreden 'Straight Pride Parade', een Hetero-optocht die vandaag – zaterdag 31 augustus 2019 – werd gehouden als antwoord op verschillende Gay Pride Parades ‼

De organisatoren zijn overwegend Donald Trump-aanhangers. Ze noemen zich een 'onderdrukte meerderheid'.  Massachusetts, de staat waarvan Boston de hoofdstad is, was de eerste Amerikaanse staat waar het Homohuwelijk legaal werd.

Lees verder op de website van Telegraaf.nl:  "Veel politie bij omstreden Straight Pride in Boston" ‼ 

Zie ook:
bronnen: Telegraaf.nl / Twitter.com – AD.nl → Algemeen Dagblad
                                                       

                                                      

A'dam – Club Church – Darkroom | "Signaleer met kleur je seksuele voorkeur"

Amsterdam  –  Afgelopen weekend vierde 'Club Church' feestelijk de opening van haar nieuwe darkroom. De Gay fetisjclub is een van de weinige plekken in Amsterdam waar je nog kunt cruisen.  'Anonieme sekspartners' vind je immers gemakkelijk via een app   Ver- dwijnt er daardoor een stukje Homocultuur voorgoed ?!

Ter gelegenheid van het feest was het extra donker op de dansvloer.  Bezoekers kregen bij binnenkomst lampjes voor om de vinger, zodat je wat kon bijschijnen en omdat het er vrolijk uitzag. Een vriend merkte op dat er meteen nieuwe codes ontstonden: lampje uit betekent op zoek naar seks. We bedachten dat aan het einde van de nacht er vast een systeem op kleur was ontstaan: Rode lampjes voor Tops, Groen voor Bottoms, Wit voor Versatiles.
                                                          
        
                                                                   

Zie ook:
bronnen: Brainwash.nl / YouTube.com / Facebook.com - Brainwash.nl                                                          

vrijdag 30 augustus 2019

Eurovisie Songfestival 2020 | 'Rotterdam' organiseert 't Eurovisie Songfestival

Rotterdam is de gaststad voor het Eurovisie Songfestival 2020. Dat hebben NPO, NOS en AVROTROS vandaag via onderstaande video bekendgemaakt.  Rotterdam AHOY is de locatie van de 65e editie van het Eurovisie Songfestival.  Op dinsdag 12 mei en donderdag 14 mei zijn de halve finales, met de grote finale op zaterdag 16 mei 2020.

Zie ook:                                                  

Onderzoek | Het 'Homogen' bestaat niet, maar Homoseksualiteit is wel erfelijk

Onderzoek  →  Er bestaat niet één specifiek gen dat ervoor zorgt dat iemand "Homoseksueel" is, blijkt uit een groot onderzoek. Bijna een half miljoen mensen namen deel aan het onderzoek, waarover het gerenommeerde wetenschappelijk tijdschrift 'Science' vrijdag publiceerde.

Uit eerdere studies onder tweelingen en familieleden was al bekend dat de seksuele voorkeur genetisch wordt beïnvloed, maar wetenschappers kon- den niet vaststellen welke genen dat precies waren. Aan eerdere onderzoeken deden honderden of duizenden mensen mee, maar dit keer pakten de wetenschappers groot uit, met name in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.
                                                 
                                                  
Op vijf chromosomen werden markers gevonden die met Homoseksualiteit te maken hebben, maar waarschijnlijk zijn er nog duizenden andere. Een van de markers zat in een deel van het DNA dat met 't reukvermogen te maken heeft, terwijl een andere een relatie heeft met kaalheid bij mannen.

Zie ook:
bronnen: GezondheidEnCo.nl / Twitter.com – Volkskrant.nl
                                                               
                                             

donderdag 29 augustus 2019

Troye Sivan & Jacob - Video | MAC - Viva GLAM Foundation - 'Lipstick for Love'

Troye Sivan & Jacob Bixenman - Video    Bekijk nu de prachtige video van de Viva GLAM Foundation met Troye Sivan en z'n vriendje Jacob Bixenman.

Sinds 1994 verkoopt MAC de Viva Glam. De complete opbrengst van deze lipstick gaat naar de Viva GLAM Foundation - voorheen het MAC AIDS FondsRuPaul, Ariana Grande en Fergie verbonden allemaal hun gezicht aan de campagne. Dit jaar zijn onder anderen Troye Sivan en vriendje Jacob Bixenman ambassadeur. 

In 25 jaar is met deze lipsticks meer dan 500 miljoen euro opgehaald.  Dat geld wordt zorgvuldig verdeeld onder lokale initiatieven die de LHBTIQ+ gemeenschap ondersteunen. Zo kunnen van 19,50 euro bijvoorbeeld 254 condooms worden gekocht - of twee thuisloze LHBTIQ+'s van een maaltijd worden voorzien.

bronnen: Winq.nl / YouTube.com                                                         

Ede - HOP | Belangenvereniging Platform Keelbos vangt bot bij Raad van State

Ede  →  De Gemeente Ede heeft geen fouten gemaakt bij het afsluiten van de Homo-ontmoetingsplaats bij het Ginkelse Zand langs de A12. Dat oordeelt de Raad van State. 

De Stichting 'Platform Keelbos'  die zich sterk maakt voor Homo-ontmoetingsplaatsen door het hele land  was naar de Raad van State ge- stapt om te zorgen dat de hekken naar het bos achter de parkeerplaats weer verdwijnen.
                                                    
                                                                
De gemeente Ede sloot een deur in hek in 'de zomer van 2016' – waardoor het bereiken van het bos er achter een stuk moeilijker wordt. Volgens de gemeente zorgde de Homo-ontmoetingsplek voor overlast en was er bovendien sprake van onveiligheid. De hoeveelheid klachten op papier viel ech- ter zeer mee. Ede benadrukte dat er meerder redenen waren de plek af te sluiten. Bovendien zouden niet alle meldingen zijn geregistreerd. 


Zie ook:

bronnen: Gelderlander.nl / YouTube.com / Twitter.com – OmroepGelderland.nl


        
                                                          

woensdag 28 augustus 2019

Marvel Studios – Kevin Feige | Marvels Eternals eerste openlijk Gay Personage

Marvel Studios president Kevin Feige heeft bevestigd dat "Eternals" het eerste openlijk 'Gay Personage' binnen het Marvel Cinematic Universe heeft in een grote rol.

Kevin Feige gaf wat meer informatie over het LGBTIQ+ personage tijdens D23 Expo afgelopen weekend. Tegen Good Morning America vertelde hij dat "hij getrouwd is, familie heeft en dat 't gewoon onderdeel is van wie het personage is". De identiteit van 't personage werd nog niet onthuld.

Lees verder op de website van IGN.com:  "Marvels 'Eternals' eerste openlijk Gay personage is getrouwd en heeft een familie" ‼

Zie ook:

bronnen: IGN.com / YouTube.com


        
                                           

Lichtenvoorde - Zwarte Cross | Doe dit maar in je eigen huis, maar niet bij ons

Lichtenvoorde  –  De organisatie van de "Zwarte Cross" heeft hard uitgehaald naar bezoekers die zich tijdens het festival niet konden gedragen. Bij de organisatie kwamen er klachten binnen dat 'bezoekers en medewerkers zijn lastiggevallen'  en dat er bezoekers en medewerkers Vrouw-onvriendelijk, Homofoob of Racistisch zijn bejegend.

"De boel slopen, dingen in de fik steken, seksueel onaanvaardbaar gedrag en hufterigheid; "doe dit maar in je eigen huis of grot, maar niet bij ons". En als je bier drinkt: prima, maar als je je dan als 'n hufter gaat gedragen: drink dan niet", schrijft de organisatie in een statement op "haar website".

Eind juli was in Lichtenvoorde de 23e editie van de Zwarte Cross. In totaal trok het festival 220.000 bezoekers ‼ 

                                                   

                                               
Zie ook:  
bronnen: RTV·Oost.nl / YouTube.com / Twitter.com – RTV·Oost.nl
                                                                
                                                       

dinsdag 27 augustus 2019

USA | "Priester Joseph McLoone stal $ 98,405 aan kerkgeld voor Grindr-dates"

Amerika  Pennsylvania   →   'Joseph McLoone' stal zo'n $ 98,405 van de St. Joseph Catholic Church in Pennsylvania. Na z'n arrestatie bleek uit onderzoek dat 'Joseph McLoone' het geld deels besteedde aan meerdere mannen die hij via 'Grindr' had ontmoet   Het geld ging onder andere naar dure diners, reiskosten, een strandhuis en een Grindr XTRA-account.
                                                    

                                                       
Tijdens het onderzoek werd gemeld dat 'Joseph McLoone' een bankrekening had geopend met de naam "St. Joseph Activity Account" nadat hij daar in 2011 als predikant begon te werken. Deze rekening bevatte geld van kerkelijke donaties, evenals kosten voor begrafenissen en bruiloften.


bronnen: OUT.tv / YouTube.com / Facebook.com – OUT.tv                                         

Zwolle Pride – 29 augustus t/m 01 september | Eerste editie van Pride Parade

Zwolle  →  Van donderdag 29 augustus tot en met zondag 1 september 2019 vindt voor de eerste keer Zwolle Pride plaats. In lijn der verwachtingen zullen duizenden bezoekers naar 'Zwolle' komen om het vier dagen durende evenement bij te wonen ‼  Het wordt een evenement waar vele aan kleine en grote evenementen plaatsvinden op het gebied van:  kunst, cultuur, sport, religie, educatie, dans, voorlichting, theater en uitgaan.

Het hoogtepunt zal zijn op zaterdag 31 augustus wanneer de "City Parade" dwars door de historische binnenstad van Zwolle voert   Hierbij komen amusement en inhoud samen tot een bruisend en kleurrijk spektakel.

Lees verder op de website van DeGaykrant.nl:  "Eerste editie van de Zwolle Pride" ‼
                                            
                                             
Zie ook:  
Zwolle Pride → Website  /  Zwolle Pride → Facebook  /  Zwolle Pride → Instagram  /  Zwolle Pride | "Dit moet je allemaal weten" ‼ 
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:

bronnen: 
DeGaykrant.nl / Twitter.com  InDeBuurt.nl → Zwolle / Twitter.com – DeGaykrant.nl / YouTube.com / Facebook.com  RTV·Oost.nl 


     
                                                 
      
                                                     

maandag 26 augustus 2019

VS | "Staight Pride in Californië trekt meer tegenstanders dan betogers aan" ‼

Amerika  →  De 'Straight Pride' in Modesto – Californië – kon 20 deelnemers mobiliseren. 200 tegenbetogers daagden ook op. Andere bronnen spreken van 12 tot 50 versus 250. 

Het stadsbestuur van Modesto had de aanvraag voor een Straight Pride geweigerd omdat de organisatie racistisch is. 

De confrontatie tussen de de groepen was bits. De politie moest ze uiteen houden. 


bronnen: BeOut.be / YouTube.com


      
                                         
      
                                                  

VS | "26-jarige atleet 'Alec Smith' komt Uit de Kast met een emotionele video"

Crossfit-atleet Alec Smith vertelt op Instagram dat hij zichzelf jarenlang verschool achter zijn sport, om maar niet aan zijn gevoelens te hoeven toegeven. Nu is hij 26 jaar en vertelt hij dat hij Gay is. 

Op zijn twaalfde kwam crossfit-atleet Alec Smith erachter "dat hij op jongens viel". Hij haatte zichzelf hierom ... zo vertelt hij in een video, die hij deelde op 'Instagram'. Hij vertelt dat hij tijdens zijn middelbareschooltijd zoveel mogelijk sportte om afleiding te zoeken   "Zoveel dat het eigenlijk niet meer gezond was".
                                                     
                                              
                                                         
Lees verder op de website van Winq.nl:  "Atleet 'Alec Smith' komt Uit de Kast met emotionele video" ‼

bronnen: Winq.nl / Instagram.com – Alec Smith
Een bericht gedeeld door Alec Smith (@alecsmith8) op
                                                                   

zondag 25 augustus 2019

Kazachstan - Aidar Yelkeyev | "Eerste LGBTI+-manifestaties in Kazachstan" ?!

Kazachstan  –  Op 22 augustus heeft een LGBTIQ+-activist een aanvraag ingediend om LGBTIQ+-betogingen te houden in Nur-Sultan – de hoofdstad van Kazachstan in Centraal-Azië – en in de grootste stad Alma-Ata

LHBTIQ+-activist Aidar Yelkeyev hoopt op beide plaatsen 1.000 mensen te mobiliseren, vertelt hij aan specialist in LGBTIQ+-kwesties in postcommunistische landen Rémy Bonny   Aidar Yelkeyev is coördinator van de 'UNI'  de eerste MSM-organisatie in Kazachstan   MSM staat voor mannen die seks hebben met mannen: Homoseksuele- en Biseksuele mannen dus. 

Lees verder op de website van BeOut.be:  "Eerste LGBTIQ+-manifestaties in Kazachstan" ?!


bronnen: BeOut.be / RemyBonny.com / Facebook.com – BeOut.be