zaterdag 25 augustus 2018

België · Het is weer zover | Zoektocht naar Mister Gay Belgium 2019 is gestart

Naar jaarlijkse gewoonte gaf de organisatie van Mister Gay Belgium het startschot van de 'Zoektocht start vandaag'-campagne op de 'Antwerp Pride' en opende op die manier de inschrijvingen voor 'Mister Gay Belgium' ‼  Vanaf eind januari 2019 zullen er opnieuw 12 finalisten voor de felbegeerde titel van Mister Gay Belgium strijden. Vervolgens zal die winnaar, net zoals de voorbije zes jaar, België internationaal vertegenwoordigen op de Mr Gay World verkiezingen.

Heb je interesse ?!  Surf dan zo snel mogelijk naar de website MrGayBelgium.be of stuur je gegevens via mail naar: Info@MrGayBelgium.bebronnen: ZiZo-Magazine.be / Facebook.com – GayPortal → BeOut.be                                                                        

Denemarken versoepelt "bloeddonaties" voor 'Homoseksuele mannen' in 2019

Denemarken gaat 'bloeddonaties' door mannen die seks hebben met andere mannen versoepelen. Volgens de Copenhagen Post heeft de Deense 'Minister van Volksgezondheid' een model gevonden waarbij er toch 'voldoende zekerheid' is ingebouwd om de overdracht van het Hiv-virus door bloedtransfusies tot een minimum te beperken. 

Zolang de mannen tijdens de vier maanden voor hun donatie geen seks hebben gehad met een andere man mogen ze bloed geven ‼  De nieuwe maatregel zou ergens volgend jaar van kracht worden.

Lees verder op de website van GayLive.be:  "Denemarken versoepelt bloeddonaties voor Homoseksuele mannen"

Zie ook:

bronnen: GayLive.be / Facebook.com – GayLive.be                                                                          

vrijdag 24 augustus 2018

Amsterdam - Pride 2018 - Video | "Senior Pride op de Nieuwmarkt in A'dam" ‼

bronnen: MVS.nl / YouTube.com


      Senior Pride 2018 → Gré van Avezaath & Francis van Broekhuizen
                                                          

België | "LHBT-film 'Girl' is inzending voor Oscar voor beste buitenlandse film"

België  –  Het bejubelde speelfilmdebuut 'Girl' van de Vlaamse regisseur Lukas Dhont is dit jaar de Belgische inzending voor de Oscar voor beste buitenlandse film. 

Dat heeft Flanders Image - dat de selectie organiseert - bekendgemaakt. Het Belgisch-Nederlandse drama gaat over een jonge Transgender die ballerina wil worden.

Lees verder op de wesbite van NU.nl:  "LHBT-film 'Girl' is Belgische inzending voor Oscar voor beste niet-Engelstalige film"
                                                 
                                                     
Zie ook:

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: NU.nl / YouTube.com


        
                                                          

donderdag 23 augustus 2018

Rikkert van Huisstede - Theater | Waarom ook mannen 'jurken' mogen dragen

Amsterdam – Rikkert      "Op elke plek, op elk moment, jij bent goed zoals je bent". Zo luidt de boodschap van theatermaker Rikkert van Huisstede (25) in zijn solovoorstelling 'Jij mag'. De avant-gardist toerde 3 jaar lang met Herman van Veen en stond ook op eigen benen op de theaterpodia. Rikkert van Huisstede wil naar een nieuwe wereld waarin spijkerbroeken en jurken gelijkwaardig zijn: "Ik ben soort ruimtevaarder, maar dan zonder te varen. Een ruimtemaker" ?!

De lichten gaan uit in de kleine kelder van het Tapastheater in Amsterdam-Oost. De veertien bezoekers zien geen hand voor ogen en zijn even op zichzelf aangewezen. Het enige wat ik hoor is een schuifdeur die opengaat, het klikken van hakken op de vloer en vervolgens muziek. Als de lichten weer aangaan – staat daar Rikkert van Huisstede. In een korte jurk van blauwe pailletten, zwarte pumps en een bruine bos krullen op zijn hoofd. De voorstelling 'Jij mag' begint.

Lees verder op de website van DeGaykrant.nl:  "Waarom ook mannen jurken mogen dragen" ‼

bronnen: DeGaykrant.nl / Facebook.com DeGaykrant.nl                                                     

TLC - Vanavond - Laatste aflevering | Louisa & Rosanna: 'Mikai wordt gedoopt'

Louisa & Rosanna  –  'Louisa en Rosanna' komen terug vanaf 05 juli 2018 ‼  Niet meer met zijn tweetjes, maar met hun nieuwe trots: baby 'Mikai'.  Wat betekent de komst van deze kleine aanwinst voor hun hectische leven ?!  Worden ze nu saaie, serieuze ouders of ... blijft er genoeg ruimte over de hilarische uitspattingen waar ze om bekend staan ?!  Reken maar op het laatste   Eén ding willen ze in elk geval goed geregeld hebben voor 'Mikai': zijn doop ‼

Louisa & Rosanna - 'Onze Transgender Liefde' is elke donderdag om 20:30 uur te zien bij TLC ‼
** Vanavond de laatste aflevering van 'Louisa & Rosanna' van dit seizoen op TLC om 20.30 uur 

Lees verder op de website van TLC.nl:  "Louisa & Rosanna - Onze Transgender Liefde"

Zie ook:
Extra:  

bronnen: TLC.nl / YouTube.com


        
                                                    

woensdag 22 augustus 2018

Politie schiet een man dood die zelfmoord-neigingen had, omdat hij Homo was


Spanje – Cornellà de Llobregat  →  De man die maandag werd doodgeschoten toen hij in de Catalaanse stad 'Cornellà de Llobregat' –een voorstad van Barcelona – een politieagente met een mes wilde aanvallen, had onlangs zijn vrouw verteld dat hij 'Homoseksueel' was en schaamde zich daarover zo erg dat hij over ging tot de daad die tot zijn dood leidde.

Voor de man was z'n eigen homoseksuele geaardheid een schande en in strijd met z'n eigen moslimgeloof. Dat blijkt uit gesprekken met zijn vrouw, die zichzelf tot de islam bekeerde toen ze hem ontmoette. Aan de Spaanse politie vertelde de vrouw dat hij twee maand geleden Uit de Kast was ge- komen en twee weken geleden liet zij weten dat ze van hem wilde scheiden waarna ze meteen het vermoeden kreeg dat hij zelfmoord wilde plegen.
                                                             
        
                                                       
De 29-jarige Abdelouahab Taib met Algerijnse roots wierp zich maandag met een mes, op het politiebureau op een politieagente waarbij hij 'Allahu Akbar' schreeuwde. De vrouwelijke politie agente die door Taib werd aangevallen trok haar wapen en schoot hem neer. Hij overleefde het niet.


Zie ook:  
bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com / Facebook.com – HoLeBi.info
                                                 
                                                     

Venlo·Krefeld - Roze Jaar | Opening van 't Roze Jaar in Venlo met groot ontbijt

Venlo      Op zondag 26 augustus 2018 zal het Roze Jaar voorafgaand aan de Roze Zaterdag in 2019 feestelijk worden afgetrapt met een slinger van één grote ontbijttafel door de Venlose 'binnenstad' ‼  Het doel van dit gezamenlijk ontbijt is verbinding.  Velen zullen met familie of vrienden komen en toch zit men ook met 2000 anderen aan één grote lange tafel van het Nolensplein tot aan 't Flujas- plein. Gezelligheid krijgt zo een extra dimensie door alle spontane ontmoetingen en gesprekken met elkaar.

Zoals bekend staat zaterdag 29 juni 2019 in 'Venlo' & 'Krefeld' helemaal in het teken van Roze Zaterdag.  Dit is een jaarlijks en landelijk feest van Homo's en Hetero's, Transgenders en Seksuele Minderheden waarop vrijheid en tolerantie wordt gevierd. In het jaar voorafgaand aan Roze Za- terdag zullen in Venlo tal van activiteiten & evenementen plaatsvinden om zo 't hele jaar een roze tint te geven en om bewustwording en acceptatie een steviger plek te geven in de gemeente.

Wil je mee ontbijten, kijk dan op de website van:  RozeZaterdag2019.eu/nl/ontbijt/
                                                             

                                                   
Zie ook:

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: RozeZaterdag2019.eu – Gunda Ostermann → Persbericht / Facebook.com – Roze Zaterdag 2019
                                          Afgelopen zondag ging het 'Roze Jaar' 2018-2019 groots van start ‼  Een grote ontbijttafel met 650 gasten slingerde door de Venlose binnenstad.  Het ontbijt was het startsignaal voor het 'Roze Jaar' – de periode voorafgaand aan 'Roze Zaterdag' – die op 29 juni 2019 plaats zal vinden. Om 10.00 uur in de ochtend werd het eerste eitje doormidden getikt en kon men genieten van een 'heerlijk ontbijt' tezamen met de burgemeesters van Venlo en Krefeld.

"Met het ontbijt willen we laten zien dat 'Roze Zaterdag' geen exclusief feestje is voor mensen uit de LHBTIgemeenschap ‼  Acceptatie en tolerantie zijn belangrijk voor iedereen die een minderheid is.  Bovendien is het iets wat je samen doet.  Laten we respect hebben voor elkaar ongeacht in welk hoekje iemand zit. Niet alleen voor Lesbiennes, Homoseksuelen, Biseksuelen, Transgenders en Interseksuelen, maar voor iedereen. Verbinden is het sleutelwoord'', aldus Dennis Heijnen, voorzitter en initiatiefnemer van Roze Zaterdag 2019.

Zie ook:  
Roze jaar in Venlo officieel afgetrapt met reuze ontbijt  /  Roze jaar opent met spectaculair binnenstad-ontbijt  

bronnen: RozeZaterdag2019.eu – Gunda Ostermann → Persbericht / Facebook.com – Roze Zaterdag 2019 / L1.nl – Video


  

                                                                                                                                 

dinsdag 21 augustus 2018

Deventer – COC | "Speciale COC–ZondagMiddagSalon in Deventer met etentje"

Deventer    De ZondagMiddagSalon van COC Deventer die op zondag 26 augustus wordt gehouden, wordt uitgebreid met een etentje

De salon is van 16:00 tot 19:00 uur; na afloop is de mogelijkheid om aan te schuiven voor de dis.

Opgeven is noodzakelijk en kan via e-mail:  KLIK HIER

De salon is gratis toegankelijk (een vrije bijdrage wordt zeer op prijs gesteld); voor de maaltijd wordt een bescheiden bedrag in rekening gebracht.

De ZondagMiddagSalon wordt gehouden in De Fermerie aan het Muggeplein 9 in Deventer.


bronnen: RozeGolf.net / COC·Deventer.nl / Facebook.com – RozeGolf.net                                                                   

Politie zoekt bezoekers 'Homo·plekken' in onderzoek naar vermoorde "Marcel"

Hoogeveen – Marcel – Politie  →  De recherche van de eenheid 'Noord-Nederland' is in het onderzoek naar de gewelddadige dood van oud-militair Marcel Hoogerbrugge op zoek naar mannen die in december Homo-ontmoetingsplaatsen in Drenthe hebben bezocht.

De politie bracht deze oproep dinsdag naar buiten.
                                                                     
        
                                                     
Het onderzoeksteam heeft naar eigen zeggen de afgelopen maanden een beter beeld gekregen van het leven van het slachtoffer. Hoogerbrugge zou af en toe aanwezig zijn geweest op mannen-ontmoetingsplekken in de omgeving van zijn woonhuis in Hoogeveen.


Zie ook:
bronnen: NU.nl / YouTube.com / Facebook.com – RTV Drenthe                                                       

maandag 20 augustus 2018

Nigeria - Gay | Zes mannen gearresteerd vanwege Homoseksuele handelingen

Nigeria  –  Zes mannen in Nigeria zijn gearresteerd, omdat de politie hen ervan verdenkt Homo te zijn. Homoseksualiteit is in Nigeria verboden.

De manager van het 'City Global Hotel' belde de politie met beschuldigingen dat de mannen al zoenend gezien werden in de bar van het hotel. Hij ging toen naar hun kamerwaarvan hij zei dat het voor twee mensen was bedoeld – en zou 'zes mannen' hebben ontdekt die aan het zoenen waren en intiem werden. 


bronnen: OUT.tv / Facebook.com – OUT.tv                                                   

Lili Prins haar Coming Out | "13-jarige 'Lili' komt 'Uit de Kast' op Instagram" ‼

R-E-S-P-E-C-T voor 'Lili Prins' die op haar Instagram een zwart-wit foto postte met grote roze letters over haar hoofd in de vorm van een stempel 'GAY'. In haar caption staat "Nervous, but let's get this over with … I AM PROUD" ‼  Wat een sHero ‼

Lees verder op de website van CosmoGirl.nl:  "13-jarige Lili komt als een badass Uit de Kast op Instagram" ‼

Zie ook:
Lili (13) maakt indruk met haar publiekelijke Coming-Out  /  Uit de Kast komen via Instagram | "De Rotterdamse Lili deed het" ‼  

bronnen: CosmoGirl.nl / Instagram.com – Lili Prins
                                       
                                                               

zondag 19 augustus 2018

Noord-Brabant – Geldrop | 'Geldrops Pride' trekt vol plein tijdens eerste editie

Geldrop –  Geldrops Pride    Geldrops Pride is in zijn eerste editie de Gay Pride niet. Er was 'weinig gay'. Toch best wel wat roze. En veel bezoekers die gewoon plezier hadden.

Jazeker ... daar is de polonaise als De Dorini's het podium hebben beklommen van 'Geldrops Pride' ‼  Een vriendinnengroep uit de omgeving van Eindhoven heeft zich een weg naar voren gebaand.

Weinig Gay en weinig Roze
Een homostel uit Helmond houdt het om die reden snel voor gezien.  Er is 'weinig gay en weinig roze' vinden de heren en de sfeer haalt het niet bij de Gay Pride in Amsterdam en Keulen. "De pride is dan feest. Springen, dansen, lachen. LOL trappen, een uiting van vrijheid", omschrijft een van de mannen. "Hier is het hangen en praten. Dat kan ik thuis op de bank ook".

Lees verder op de website van ED.nl:  "Geldrops Pride trekt vol plein tijdens eerste editie"

Zie ook:

bronnen: ED.nl – Eindhovens Dagblad / Facebook.com – ED.nl                                                                

VS - Boston | "Misbruik in de Rooms-Katholieke Kerk is de schuld van Homo's"

Amerika – Boston →  De Amerikaanse kardinaal "Raymond Burke" vindt dat misbruik door geestelijken hoofdzakelijk te wijten is aan Homoseksualiteit.

Dat zei de kardinaal in een interview met de voorzitter van de christelijke organisatie 'Catholic Action for Faith and Family'. Het gesprek vond plaats nadat bekend was geworden dat  'duizenden kinderen' in Amerika jarenlang zijn 'misbruikt' door zo'n driehonderd priesters in de staat Pennsylvania.

Het misbruik is volgens hem geen fout van de kerk, maar het zijn "daden die komen door de Homoseksuele cultuur. Die heeft de kerk beïnvloed en moet worden uitgeroeid".
                                            

                                                      
"Seksualiteit is alleen tussen de man en de vrouw". 'Raymond Burke' raadt ouders ook aan om kinderen uit de buurt van Homo's & Homoseksuele familieleden te houden.

De kardinaal vindt niet dat de kerk toe is aan een drastische hervorming of dat er strengere controles moeten komen. De regels zijn volgens hem al duidelijk genoeg.

Zie ook:
bronnen: Telegraaf.nl / YouTube.com / Facebook.com – Telegraaf.nl