zaterdag 12 oktober 2019

Muziek | Nieuwe single 'Lights Up' van Harry Styles wordt gezien als Bi-hymneGroot-Brittannië  →  "Harry Styles" (25)  voormalig lid van One Direction  heeft 'Lights Up' gereleaset. De song met bijhorende clip wordt gezien als een BiHymne

In de clip wordt Harry Styles door vrouwen én mannen betast. Genoeg blijkbaar om als Biseksueel gezien te worden. Dat de clip is vrijgege- ven op Coming Out Dag zegt wellicht genoeg.

Zie ook:
bronnen: BeOut.be / YouTube.com                                                   

Amsterdam – Bar The Eagle | "De oudste 'Leerbar' van A'dam bestaat 40 jaar"

Amsterdam    Op 4 oktober vierde de Amsterdamse Homobar The Eagle zijn 40-jarig bestaan. The Eagle opende in 1979 als Leer- en Cruisebar aan de 'Warmoesstraat 86' en werd in 1994 verplaatst naar 'Warmoesstraat 90'. De oude locatie werd toen omgedoopt tot Dirty Dicks. Sinds de sluiting van de Argos Bar in 2015 is The Eagle daarmee de langst bestaande Leerbar van de stad.

In Amsterdam deed de Leerscene medio jaren vijftig z'n intrede toen op Warmoesstraat 20 Hotel Tiemersma geopend werd. Dit werd trok al snel Leermannen uit heel Europa aan en in 1965 werd dan ook een dependance in de Heintje Hoekssteeg geopend: de roemruchte Leerbar 'Argos'. In 1979 werd deze zaak naar Warmoesstraat 95 verplaatst.
                                                   
                                                   

Niet veel later, op 4 oktober 1979, opende de oorspronkelijk uit Hilversum afkomstige Paul Wierks (†) schuin daartegenover, aan de Warmoesstraat 86, een bar onder de naam 'The Eagle'. Deze naam had hij ontleend aan de beroemde Leerbar 'The Eagle's Nest' in New York, waar ook onge- veer 50 andere Leerbars in de wereld naar genoemd werden.


bronnen: DeGaykrant.nl / Facebook.com  DeGaykrant.nl / Facebook.com  EagleAmsterdam.com                                                                  

vrijdag 11 oktober 2019

Media Award | De genomineerden OUT Media Award 2019 zijn bekendgemaakt

OUT Media Award 2019    Ieder jaar reikt TV-zender OUT.tv de 'OUT Media Award' uit aan de persoon die de LGBTIQ+-gemeenschap op een positieve manier onder de aandacht bracht in de media.

Traditiegetrouw wordt er door de Vlaamse en Nederlandse LGBTIQ+-gemeenschap en sympathisanten vanaf 11 oktober – Coming Out Dag – t/m 25 oktober online op de genomineerden gestemd. De winnaar wordt telkens op het einde van het jaar uitgeroepen. 

De genomineerden voor 2019 zijn:
   Regisseur Lukas Dhont 
   Zanger Sam Bettens
   Drag Queen Lola McQueen uit "Belgium's Got Talent"
   'Queer Eye'-persoonlijkheid Jonathan Van Ness
•   Acteur, entertainer, zanger en Emmy-winnaar Billy Porter
•   Amerikaanse voetbalster Megan Rapinoe
•   Ierse premier Leo Varadkar
•   Luxemburgse premier Xavier Bettel
   Koning van Nederland Willem-Alexander
•   Journaliste en TV-presentatrice Margriet van der Linden

Stemmen kan van 11 oktober t/m 25 oktober 2019 op de websites van:  OUT.tv – Nederland  en / of  OUT.tv – Belgiëbronnen: BeOut.be / Facebook.com  BeOut.be                                               

Coming Out Dag 2019 | Joël: "Uit de Kast komen zou niet nodig moeten zijn" ‼

Haaksbergen    Uit de Kast komen … Het zou helemaal niet nodig moeten zijn, vindt de Haaksbergse "Joël Verbeek" (19) . "Gewoon kunnen zeggen dat je verliefd bent en dat het dan niet uit maakt op wie". Ze liet zich daarom fotograferen voor de reizende expositie "Young & Gay". Nu te zien in Hengelo  van 03 t/m 24 oktober 2019 in HeArtGallery.

Joël Verbeek is sinds haar 13de 'Uit de Kast'. Ze vertelde het haar ouders gewoon, en die reageerden zoals ze had verwacht: 'liefdevol'. "We houden van je zoals je bent, zeiden ze"   Daar buiten was dat veel ingewikkelder en werd ze soms mikpunt van roddels   "Ik had een keer meisje opgevan- gen, toen die struikelde en bijna viel. Later vertelde ze 'achter mijn rug' tegen iedereen dat ik haar op een ongepaste manier had aangeraakt"   Dat ging een heel eigen leven leiden en deed zeer. "Als ik niet Uit de Kast was gekomen, was daar nooit zo'n draai aan gegeven".

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:

bronnen: Tubantia.nl / Twitter.com  Tubantia.nl / Twitter.com  AD.nl
                                                              
                                                          

donderdag 10 oktober 2019

Chateau Meiland wint de Gouden Televizier-Ring 2019 | Martien: "Wat goed" ‼
Chateau Meiland  →  Wat iedereen had verwacht, is gebeurd: het uitzonderlijk populaire 'Chateau Meiland' heeft de Gouden Televizier Ring 2019 gewonnen. De kijkcijferhit van SBS 6 kreeg maar liefst 55 procent van de stemmen en verpulverde daarmee de concurren- tie.

Beste Zangers en Expeditie Robinson werden met ruime cijfers verslagen, en Martien Meiland kwam het podium op met een hilarische speech. Hierin deelde hij een sneer uit naar NPO, RTL en andere zenders die 't programma niet wilden hebben, en zei hij tegelijkertijd dat 'hun' programma SBS 6 eigenhandig uit het slijk heeft getrokken. Uiteraard was dit allemaal als grap bedoeld. Er paste natuurlijk maar één afsluiting: "Wijnen, Wij- nen, Wijnen, Wijnen"

Zie ook:

bronnen: Gids.tv / YouTube.com

                                             

                                            

Voorlichting | Jongeren zijn ontevreden over 'Seksuele Voorlichting' op school
Seksuele voorlichting  →  'Seksuele Voorlichting' op middelbare scholen is nu te krap ingestoken. Dat vinden leerlingen volgens een landelijk onderzoek van 'Rutgers' – het Nederlandse kenniscentrum rond seksualiteit. Scholen in onze regio herkennen de bezwaren ten dele.

Plezier in seks, onrealistische verwachtingen door porno, genderdiversiteit: daar moet het meer over gaan tijdens de seksuele voorlichting op school vinden jongeren. Ze willen leren hoe seks voelt, wat fijn is en hoe ze er met elkaar over kunnen praten, het 'sociale' aspect van seks dus. Nu ligt de nadruk volgens hen te veel op de "biologische" kant van de zaak  zoals het menselijk lichaam, voortplanting en soa's (seksueel overdraagbare aan- doeningen). 
                                       
                                   
Leerlingen willen dat seksuele vorming diepgaander en praktischer wordt  blijkt uit het onderzoek van Rutgers. Hoe lees je een zwangerschapstest af ?!  Wat moet je concreet doen als je een soa hebt opgelopen ?!  Hoe werkt lesbische seks ?!  En nog een bezwaar: de seksuele vorming blijft veelal beperkt tot de eerste leerjaren, terwijl er juist in de bovenbouw rondom seks veel in de levens van leerlingen gebeurt.

Lees verder op de website van BD.nl:  
"Jongeren zijn ontevreden over 'Seksuele Voorlichting' op school | "Meer info over pret in bed, diversiteit en Homoseksualiteit" ‼  

Zie ook: 
Jongeren zijn ontevreden over hun seksuele voorlichting op school   Scholieren willen ook seksuele voorlichting in de bovenbouw  

bronnen: BD.nl – Brabants Dagblad / Twitter.com – Trouw.nl / Twitter.com – BD.nl
                                                
                                         

woensdag 9 oktober 2019

Nederland – Vrijdag 11 oktober 2019 | Scholen Uit de Kast op Coming Out Dag

Coming Out Dag  →  Op vrijdag 11 oktober, Coming Out Dag, hangen honderden Nederlandse scholen de Regenboogvlag uit. Ze laten zo zien dat iedereen op school zichzelf moet kunnen zijn. De schoolleiders die vrijdag de vlag uithangen worden daartoe uitgenodigd door leerlingen van de Gender & Sexuality Alliances (GSA's). COC Nederland en ING ondersteunen de actie.

Niet LHBTIQ+-jongeren, maar scholen komen op deze Coming Out Dag "Uit de Kast". "Een school kan alleen een veilige plek voor iedereen zijn als de schoolleiding laat zien dat ze dat belangrijk vindt", zegt Daan de Heij (16) van het Calandlyceum in Amsterdam. "Daarom vragen we aan onze schoolleiding om dit uit te dragen met de Regenboogvlag. Zo laat mijn school zien dat zij het belangrijk vindt om LHBTIQ+-leerlingen te steu- nen" ‼

Lees verder op de website van GaySite.nl:  "Scholen Uit de Kast op Coming Out Dag" ‼

Zie ook:  

bronnen: GaySite.nl / Facebook.com – GaySite.nl                                                            

A'dam – Politie | Roze in Blauw viert 20-jarige jubileum met een foto expositie

Amsterdam - Politie  →  Prachtig nieuws voor Roze in Blauw. De politie-tak die opkomt en zorg draagt voor Lesbiennes, Transgenders Homo- en Biseksuelen bestaat deze week 20 jaar   Om dit te vieren, maar ook omdat het de nationale 'Coming Out Week' is, staat er de komende twee weken voor het stadhuis op de Amstel een prachtige expositie met foto's van 20 jaar Roze in Blauw.

"Het zijn vooral foto's betreffende evenementen waar we met Roze in Blauw zichtbaar aanwezig zijn geweest.  Iets wat we heel belangrijk vinden", vertelt Martin de Jong, die naast zijn functie van politie-agent nauw betrokken is bij Roze in Blauw.

Lees verder op de website van VrijeTijdAmsterdam.nl:  "Roze in Blauw viert 20-jarige jubileum met bijzondere foto expositie" ‼ 
                                                              
                                                         
                                         
Zie ook:  
Amsterdam - Politie | "Roze in Blauw bestaat 20 jaar" ‼  /  Politie | "Roze in Blauw viert jubileum met tentoonstelling"
Extra:

bronnen: VrijeTijdAmsterdam.nl / Facebook.com – VrijeTijdAmsterdam.nl / Facebook.com – DeGaykrant.nl                                                                 

dinsdag 8 oktober 2019

Oeganda - 'Wasswa John' | "Oegandese Homoactivist vermoord met machete"

Oeganda    De Oegandese Homoactivist "Wasswa John" is in het ziekenhuis overleden, nadat hij vrijdag 'in zijn eigen huis' met een machete en schoffel hevig is verwond.  Afgelopen zaterdag liet de organisatie Children of the Sun Foundation (COSF), waarvoor John actief was, weten dat de activist de aanval niet heeft overleefd.

"Wasswa John" zou zijn aangevallen door mensen die bij hem in de buurt wonen. Nadat ze hem hadden toegetakeld, vertrokken ze. John zou tien levensbedreigende wonden in zijn schedel en nek hebben opgelopen.


bronnen: OUT.tv / Facebook.com – OUT.tv                                                 

Amsterdam - Events | LHBTIQ+-primeur tijdens Amsterdam Dance Event 2019

Een primeur tijdens het Amsterdam Dance Event 2019.  Het grootste clubfestival voor elektronische muziek kent een programma dat zich specifiek richt op de LHBTIQ+-scene. Tijdens GDE - 'We All Dance Together' worden er verspreid over vier Gay clubs in de hoofd- stad maar liefst negentien dance-events georganiseerd.

Het "zwart/gele" dance–programma wordt verdeeld over Prik AmsterdamThe WebCafé The Queens Head en Club Yolo. "We programmeren nu drie jaar bij The Web en het wordt ons tweede jaar bij Club Yolo. Uiteindelijk hebben we vier toffe LHBTIQ+–locaties in "Amsterdam" weten te selecteren" ‼
                                                    

                                                 
Lees verder op de website VrijeTijdAmsterdam.nl:  "LHBTIQ+-primeur tijdens Amsterdam Dance Event 2019" ‼

Zie ook:  
bronnen: VrijeTijdAmsterdam.nl / Facebook.com  VrijeTijdAmsterdam.nl
                                     
                                                                                           

maandag 7 oktober 2019

Jaouad Alloul - Gay & Moslim | Nieuwe Single & Video: Jaouad - 'Hard To Love'

Jaouad  Hard To Love  →  'Jaouad Alloul' schreef het lied nadat hij kennismaakte met Elvis, een thuisloze jongen die beide ouders is verloren. "Hard To Love" is voor iedereen die ooit het gevoel heeft gehad niet goed genoeg te zijn  iedereen die een vorm van liefde heeft gekend waar voorwaarden bij horen. 'Jaouad Alloul' is Gay en Moslim en we gaan nog veel van hem horen, let maar op ‼

Zie ook:  Jaouad Alloul is "Up & Coming" ‼

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:

bronnen: Winq.nl / YouTube.com                                                               

België - Lola | "Dove 'Drag Queen' wint golden buzzer in Belgium's Got Talent"

België  →  Drag Queen "Lola McQueen" heeft vrijdagavond tijdens haar auditie voor Belgium's Got Talent de Gouden Buzzer gekregen van Stan Van Samang. Zanger en acteur Stan Van Samang was helemaal ondersteboven van het optreden van de Drag Queen.

Voor de gelegenheid bracht Lola McQueen haar interpretatie van 'A Million Dreams', de hit van P!nk uit de film 'The Greatest Showman' ‼
                           

                                                                                           
"Lola McQueen" is bijna doof geboren en voelt als het ware de muziek. Zonder hoorapparaten heeft Lex Decrans een geluidsverlies van 80 tot 85 decibel. Zonder zijn gehoorapparaten is hij bijna doof maar dat ziet hij niet als een beperking.

Lees verder op de website van HoLeBi.info:  "Dove Drag Queen wint golden buzzer in Belgium's Got Talent" ‼

Zie ook:
bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com / Facebook.com – VTM.be

                                                             

                                                                     

zondag 6 oktober 2019

Overkoepelende bibliotheekorganisatie in VS verbant boeken met LHBT-thema


Amerika  LHBT+-boeken  →  De overkoepelende bibliotheekorganisatie in de 'Verenigde Staten' heeft de jaarlijkse lijst gepubliceerd met de meest aangeklaagde en verbannen boeken voor kinderen en jongeren

Onder de boeken waarover de meeste klachten zijn binnengekomen zijn opvallend veel boeken met een 'LHBTIQ+-thema'. Wanneer de klachten gegrond worden verklaard zullen de boeken uit bibliotheken, scholen en universiteiten worden verbannen.

Zie ook:  Amerika verbant boeken met LHBTIQ+-thema   Amerika verbiedt boeken met LHBTIQ+-thema  

bronnen: DeGakrant.nl / Facebook.com  DeGaykrant.nl
                                               
                                                             

LGBT Asylum Support | IND zet 'Homoseksuele asielzoeker' uit naar: Litouwen

Nederland heeft afgelopen donderdag 'een 28-jarige Homoseksuele asielzoeker' uit een van de voormalige Sovjet Republieken uitge- zet naar Litouwen. Dat meldt LGBT Asylum Support.

De stichting die Homoseksuele asielzoekers bijstaat, vreest dat de man kansloos is in Litouwen, "een Homofoob en conservatief land, dat bovendien burgers uit voormalige Sovjet Republieken achterstelt".
                                                      
                                                    
                                              
In een uiterste poging uitzetting te voorkomen diende woensdag 'n rechtszaak, maar de rechter oordeelde negatief. De man werd vervolgens in een isoleercel van de vreemdelingen-detentie in Rotterdam opgesloten, waar hij als moslim niet de juiste voeding kreeg. Bovendien bevindt de asielzoe- ker zich in een zware psychische crisis, aldus LGBT Asylum Support.

Lees verder op de website van RozeGolf.net:  "Nederland zet Homoseksuele asielzoeker uit naar Litouwen" ‼

Zie ook:  Nederland zet Homoseksuele asielzoeker uit naar Litouwen  /  Wat als de IND je niet als Homo ziet ?!

bronnen: RozeGolf.net / Facebook.com  RozeGolf.net / Facebook.com  LGBT Asylum Support