zaterdag 4 juli 2015

Roy Donders heeft gisteren zijn debuut-CD 'Ik Wil Jou' op de markt gebracht ‼

Afgelopen vrijdag is eerste CD van Roy Donders onder de naam 'Ik Wil Jou' uitgebracht. De debuut-CD bevat dertien nummers waaronder ook de titelsong van zijn TV-serie 'Stylist van het Zuiden'. Om zijn plaat te promoten, ging hij vrijdag bij de Media Markt-vestigingen in Den Bosch en Tilburg langs.

De Media Markt heeft de plaat in juli namelijk gebombardeerd tot Album van de Maand. Roy Donders zal de komende twee weken daarom een 'instore-tournee' doen bij een groot aantal vestigingen. 

Theatertournee
Het album wordt uitgebracht door NRGY Music. Ter promotie van de CD begint Donders in oktober ook met een theatertournee genaamd 'Glitter & Glamour-tour'. In het najaar start er ook weer een nieuw seizoen van 'Stylist van het Zuiden'. 

Roy Donders wil binnenkort ook nog een kledinglijn uitbrengen.

Zie ook:  

bronnen: OmroepBrabant.nl / YouTube.com


        

Regenboogstad Den Bosch heeft eindelijk Gay-café De Kabberdoes weer terug

Aan de gevel van het pand in de Sint Josephstraat hangen roze ballonnen, een teken dat er iets te vieren is. Inderdaad, het gay-café 'De Kabberdoes' is officieel heropend. Aan wethouder Eric Logister kwam vrijdagavond -met de eigenaren Jelmer Mulders en Jeffrey Verweij aan zijn zij- de ceremoniële eer toe het lint door te knippen.

Aan wethouder Eric Logister kwam vrijdagavond de ceremoniële eer toe het lint door te knippen. "Een stad van deze omvang kan natuurlijk niet zonder gay-café. Zeker nu Den Bosch is uitverkoren om in 2017 Roze Zaterdag te organiseren. Laten we afspreken dat we over twee jaar, wanneer die verheugende dag plaatsvindt, met z'n allen hier na afloop een biertje drinken", sprak Logister. Overigens, Den Bosch kreeg afgelopen oktober na het ondertekenen van een intentieverklaring rondom de acceptatie van homoseksualiteit al de titel van Regenboogstad toebedeeld.

Jan van Velthoven, voorzitter van COC NoordOost-Brabant en Eddie Collin, lid van de kerngroep Roze Zaterdag, hielden eveneens een korte toespraak. "Dit is een prima plek waar niet alleen iedereen welkom is, maar waar je ook gelijkgestemden kunt tegenkomen en gewoon jezelf kunt zijn. Helaas is de situatie nog niet in elke Bossche kroeg even rooskleuring als het gaat om de acceptatie van LHBT-ers. Er is dus nog genoeg werk aan de winkel", aldus Collin.

De kleurrijke Drag Queens Strangeé en Memsy Mellons bevonden zich ook onder de aanwezigen. Na het officiële gedeelte kon er worden gedanst op de muziek van DJ Perry Stuiver.


bronnen: BD.nl - Brabants Dagblad / YouTube.com


        
                                 

Marokko | "De Premier van Marokko veroordeelt geweld tegen Homo in Fez" ‼

Premier van Marokko Abdelilah Benkirane (Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling) heeft het geweld in Fez (Fès) veroordeeld. Daar werd een homoman of transvrouw belaagd en moest beschermd worden door de politie.

"Niemand heeft het recht om als zelfbenoemde rechter op te treden voor gerechtigheid", zei de premier volgens MarokoNieuws.nl. Geweld gaat in tegen Marokkaanse principes, aldus de eerste minister. "Degenen die verantwoordelijk zijn voor gewelddadige daden hebben geen respect voor de principes en tradities van de Marokkaanse maatschappij".

Het slachtoffer, soms omschreven als homoman, soms als transvrouw, getuigde tegen Goud.ma over het geweld. Het startte met een ruzie tussen het slachtoffer en een taxichauffeur over de prijs van een rit. "Na onze discussie griste hij mijn telefoons en portemonnee uit mijn handen en begon te schreeuwen om de aandacht te trekken en te ontsnappen met mijn telefoon".  

De menigte mengde zich in de discussie en koos de kant van de taxichaffeur. "Ze hebben het recht niet om me aan te vallen en te vernederen terwijl ik in een taxi zat. In plaats van de arrestatie van de aanvallers, arresteerde de politie mij en hield me opgesloten van 1 tot 12 uur zonder eten. Waarom" ?!

De politie belette wel dat het slachtoffer nog meer aangevallen werd. Er werden ook twee arrestaties verricht.

Zie ook:  Premier Marokko reageert op mishandeling Homo in Fes  /  Marokkaanse Homo doet verhaal over brute mishandeling

bronnen: ZiZo-Magazine.be / YouTube.com


        
                       

vrijdag 3 juli 2015

Spanje - Madrid - Gay Pride | "Madrid organiseert Stiletto Run voor mannen" ‼

Een opmerkelijk beeld in de straten in Madrid. Voor een keer waren de deelnemers van de Stiletto Run geen vrouwen met 'killer legs' maar wel mannen met behaarde mannenbenen.

Tientallen mannen namen deel aan 'hun' Stiletto Run. Het enige criterium was dat ze schoenen moesten dragen met een hak van minimum 15 centimeter hoog.

Spanje viert vandaag dat homo's en lesbiennes alweer tien jaar in het huwelijksbootje mogen stappen. Madrid pakt het grootst uit: "Een vijfdaags Pride-feest, met als hoogtepunt een hogehakkenrace".

Tientallen mannen renden donderdag op hakken door de straten van Madrid. Tijdens de Gay Pride in de Spaanse hoofdstad werd een race op hakken georganiseerd. De Peruaanse Jason kwam als eerste over de finish.

Zie ook:  Bijzondere Stiletto Run in Madrid  /  Stiletto Run voor mannen in Madrid  /  Mannen rennen op hakken door Madrid

bronnen: GVA.be - Gazet Van Antwerpen / Gay.nl / Show.nl / TheGuardian.com / YouTube.com


        
                               

Amsterdam | "Amsterdam is 'bijna klaar' voor de 20ste Amsterdam Gay Pride"

Amsterdam is er bijna klaar voor, de 20ste Amsterdam Gay Pride start op 25 juli en duurt tot 2 augustus. De stichting achter het jaarlijkse evenement faciliteert en organiseert samen met haar partners een negen dagen durend festival dat een scala aan evenementen biedt op het gebied van debat, kunst, theater, film, (dance)feesten en sport. 

Hoogtepunt is natuurlijk de beroemde Botenparade. Het thema dit jaar is 'Share'. De meest opvallende deelnemers aan de parade door de Amsterdamse grachten zijn de zogenoemde 'zwerfjongerenboot', 'vluchtelingenboot', 'Koninkrijksboot' en de 'PrideStreamboot'.

Op de Officiële Website van de organisatie staat een uitgebreid overzicht van de ruim 160 evenementen die worden georganiseerd, en op Festival Paper 2015 staat de complete festivalkrant met nog veel meer achtergrondinformatie.

Finaliste van The Voice of Holland 2014, 'Emmaly Brown', zingt dit jaar de Amsterdam Gay Pride Anthem. Het nummer, met de titel 'This Is Us', is geschreven door muziekproducent Eric van Tijn. De videoclip die hoort bij de officiële 'Gay Pride Anthem 2015' is hieronder te bekijken.

Zie ook: 
Dit is het 'Amsterdam Gay Pride Anthem' van 2015  /  Art Rooijackers verslaat ook dit jaar de Amsterdam Canal Parade    

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com                                   

Rotterdam · Kralingse Bos | Westlander opgepakt voor Homo·moorden in 1993

Een 47-jarige man uit de gemeente Westland wordt er van verdacht in 1993 in het Rotterdamse Kralingse Bos de 56-jarige 'Theo van Lente' en de 47-jarige 'Hans Kaptein' te hebben vermoord. Hij is vanochtend vroeg aangehouden. De slachtoffers, Rotterdammers, bezochten heimelijk de homo-ontmoetingsplaats in het bos. Beide mannen werden doodgestoken.

Het cold-caseteam, dat enkele jaren geleden het onderzoek naar de onopgeloste moorden nieuw leven inblies, is nog steeds op zoek naar getuigen en eventuele andere slachtoffers van berovingen in het Rotterdamse bos.

In de zomer van 1993 vonden tussen 30 juni en 25 september in het bos vier gewelddadige berovingen plaats. Van Lente en Kaptein kwamen om het leven en een derde man raakte levensgevaarlijk gewond. Het cold-case-team en het Openbaar Ministerie (OM) sloten een verband niet uit en deden de afgelopen jaren uitgebreid onderzoek.

Ook werd met nieuwe onderzoekstechnieken DNA veilig gesteld. Het onderzoek leidde vanochtend tot de aanhouding van de 47-jarige Westlander. De man wordt momenteel verhoord en zal maandag voorgeleid worden aan de rechter-commissaris.

Slachtoffer
De vier mannen werden afzonderlijk van elkaar slachtoffer van mogelijk dezelfde dader bij de homo-ontmoetingsplaats. Onder bedreiging van een mes eiste hij hun autosleutels. Twee van hen stonden de sleutels vrijwillig af en kwamen er met verwondingen vanaf. De andere twee, postbode Theo van Lente en later dat jaar administratiemedewerker Hans Kapteijn, werden doodgestoken.

Theo van Lente was een gepensioneerd archivaris, een man van vaste gewoontes en getrouwd. Zijn vrouw wist niet anders dat hij ging trimmen in het bos als hij op de woensdagavonden in zijn trainingspak de deur uitging. Op woensdagavond 30 juni leken Van Lente en zijn auto, een nieuwe Opel Astra, van de aardbodem te zijn verdwenen. Hij komt niet thuis en terwijl zijn vrouw drie dagen later met de hond een ommetje maakt in het bos wordt daar het stoffelijk overschot een stuk verderop door spelende kinderen gevonden.

Het werd voor de politie duidelijk dat de dader van de moord uit was op Theo's persoonlijke spullen en vooral zijn autosleutels. Het vermoeden bestaat dat hij heeft geweigerd die af te geven en dat met de dood heeft moeten bekopen. Een paar dagen later werd de auto zo'n 80 kilometer verderop teruggevonden in Soest. Het voertuig was vlakbij het station Soestdijk geparkeerd en was behoorlijk beschadigd.

Belaagd
De politie kreeg lopende het onderzoek het vermoeden dat de dader vaker in de zomer van 1993 actief was geweest in het Kralingse Bos. Anderhalve maand na de dood van Theo van Lente werden nog eens twee mannen belaagd en bedreigd en daarbij zagen de rechercheurs overeenkomsten.

Hans Kaptein, een alleenstaande administrateur die zijn homoseksualiteit voor zijn omgeving verborgen had gehouden, werd in de nacht van 24 op 25 september 1993 vermoord nadat hij zijn Mazda 626 op één van de twee parkeerplaatsen aan de Prinses Beatrixlaan in het Kralingse Bos had geparkeerd.

Twee getuigen sloegen alarm nadat ze rond half vier in de ochtend vreemde geluiden uit de bosjes hadden gehoord. De politie trof daar het ontzielde lichaam van Kaptein, zitten tegen een boom, aan. Ook de auto van kaptein werd zwaar beschadigd teruggevonden, op enkele honderden meters bij de plaats delict vandaan. De politie heeft het vermoeden dat de dader, gezien de beschadigingen aan de twee geroofde voertuigen, destijds geen rijbewijs heeft gehad.
bronnen: AD.nl – Algemeen Dagblad / AvroTros.nl – Opsporing Verzocht / YouTube.com


      ◄  Homo's positief over eigen plek in Kralingse Bos  Video uit 2009
                                                                              

donderdag 2 juli 2015

Laverne Cox is 1ste Transgender met een wassen beeld bij 'Madame Tussauds'

De Amerikaanse actrice, reality TV-ster, televisieproducent en HoLeBi & Trans activiste, Laverne Cox - 31 jaar - is de allereerste transgender persoon die een wassen beeld heeft bij Madame Tussauds. Het beeld staat in San Francisco naast andere beroemdheden.

•  Laverne Cox werd geboren in Alabama en heeft een tweelingbroer: M Lamar
•  Ze werd bekend door haar rol in de serie: Orange Is The New Black
•  In 2014 werd ze als 1ste transgender actrice ooit genomineerd voor een Emmy Award (rol in Orange is The New Black)
•  In 2014 werd ze ook nog door Glamour magazine uitgeroepen tot vrouw van het jaar
•  In 2014 werd ze ook nog de allereerste transgender actrice ooit die op de cover van Time stond
•  Tot nu toe speelde ze al in 12 films en was ze te zien in 9 televisieserie's

Zie ook:  

bronnen: HoLeBi.info / Zie.nl                                 

VS - Ohio – Zea vs Prediker | "Homoprotest van 7-jarige Zea op YouTube.com"

Een zevenjarig meisje in de Amerikaanse staat Ohio heeft tijdens een demonstratie veel complimenten gekregen nadat ze een anti-homo-prediker van repliek diende door hem een regenboogvlag voor te houden. 

Zea was met haar vader op een protestbijeenkomst tijdens het 'Community Festival' in Columbus toen een straatpredikant gepassioneerd tegen homorechten aan het protesteren was. Het incident deed zich afgelopen zaterdag voor, een dag nadat het hooggerechtshof het homohuwelijk in heel de VS legaliseerde. De predikant haalde fel uit naar de openstelling van het huwelijk en waarschuwde passanten voor de gevolgen: "God heeft het zo niet bedoeld en zal ons straffen".

Zea vroeg uitleg aan haar vader en besloot vervolgens tot een spontane actie. "Zea is erg slim en was het zó oneens met de man. Ze besloot zelf tot de actie, ik heb haar niet tegen gehouden", aldus de vader in de Amerikaanse media. Ze liep op de anti-homo-prediker af met de regenboogvlag en hield een klein maar zeer veelzeggend protest. 

Omstanders feliciteerde haar met de solidariteitsactie voor de homogemeenschap wat de prediker zichtbaar van slag maakte. De vader legde alles vast op video en toen hij deze maandag aan enkele vrienden liet zien besloten ze, in samenspraak met Zea, om de video op YouTube te zetten. Binnen zeer korte tijd ging het filmpje viraal en inmiddels is de protestactie al drie miljoen keer bekeken.

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com                           

Amsterdam | "Italiaanse fotograaf 'Marika Puicher' wint Pride Photo Award" ‼

Een foto van een 11-jarig transgender meisje dat buiten speelt met haar broertje, gemaakt door de Italiaanse fotograaf 'Marika Puicher', is de winnaar van de vijfde editie van de internationale Pride Photo Award. Ze krijgt de prijs op 18 september in de Oude Kerk van Amsterdam, tijdens de opening van de expositie. 

Margriet van der Linden (zie video onderaan dit artikel) - bestuursvoorzitter 'Pride Photo Award': "De jury koos dit beeld uit meer dan 3.600 inzendingen uit 60 verschillende landen. Wat deze foto extra bijzonder maakt is dat verhalen over transgenders vaak over drama gaan, terwijl van dit beeld aan alle kanten de hoop afstraalt. Dat is wat we als Pride Photo Award willen bereiken: hoop en een positief geluid laten klinken in de discussie over seksuele en gender diversiteit".

De winnende foto toont een vrolijk, zorgeloos meisje dat met haar broertje buiten speelt. Het is een foto die je raakt, een verhaal vertelt en je uitnodigt om het verhaal achter de foto te ontrafelen. Er zit een extra laag in de foto: op de voorgrond zien we Eli, met haar broertje achter zich. Zijn gezicht kun je niet zien. Het heeft iets poëtisch: alsof ze uit de gedaante van de jongen stapt, en schaduw van haar verleden die ze met zich meedraagt. Zonder enig drama: het suggereert dat er aan het einde van haar transitie vrijheid is, een rijk en gelukkig leven.

Vince Aletti, fotocriticus bij de New Yorker, zat ook in 2011 in de jury en vindt de kwaliteit en variatie van de inzendingen vergeleken met vijf jaar geleden "1000% verbeterd". Wat me het meest aansprak in de winnende inzendingen zijn verhalen die een eigen, persoonlijke kijk geven op het onderwerp: originele manieren om het verhaal te vertellen.

Juryvoorzitter Frank Kalero: "Het is goed om te zien dat de professionele fotografiegemeenschap Pride Photo Award steeds serieuzer neemt. Er was een breed spectrum van onderwerpen van over de hele wereld en we waren blij dat vele daarvan gemaakt waren door insiders: mensen die verhalen van eigen bodem vertellen. Dat zijn vaak de sterkste inzendingen". De expositie is tot en met 25 oktober te zien in de Oude Kerk in Amsterdam.


bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com


        
                             

woensdag 1 juli 2015

Amerika - Showbizz | "Jeremy 'Hawkeye' Renner reageert op Homogeruchten"

Jeremy Renner – o.a. bekend als 'Hawkeye' in diverse Marvel-films – vindt het geen probleem dat veel mensen denken dat hij op mannen valt. In een interview met Playboy Magazine reageert de acteur op de geruchten die al een tijdje gaan.

"Het maakt mij echt helemaal niks uit als mensen denken dat ik gay ben", aldus Renner. "Zeg in godsnaam wat je wil over mij". Jeremy zegt dat als hij zichzelf nu opzoekt op Google de zoekterm 'Jeremy Renner Gay' naar boven komt. "Dan heb je het wel gemaakt als acteur hoor. Ik moet er eigenlijk wel heel erg om lachen".

Jeremy (44) vindt het wel vervelend dat het nu lijkt alsof het negatief is als hij eventueel homo zou zijn. "Dat begrijp ik echt niet. Zou het niet mooi zijn als we in een wereld leven waarin we mensen niet veroordelen en in hokjes stoppen" ?!

Jeremy Renner heeft een dochtertje met zijn ex-vrouw Sonni Pacheco.

Zie ook:  Jeremy Renner lacht om Homogeruchten  /  Jeremy Renner geeft niks om geruchten over zijn geaardheid

bronnen: RTL.nl - Boulevard / ANP.nl / YouTube.com


        
                               

Midzomergracht Festival 2015 | De jaarlijkse BBQ van de Jonge Utrechtenaers

De Jonge Utrechtenaers is een groep voor en door homo-jongeren, en organiseren borrels en activiteiten in en rond de stad Utrecht. Onze groep heeft vooral als doel om te vermaken en iedereen een thuis te bieden, waarbij de open sfeer van JU enorm helpt.

De Jonge Utrechtenaers organiseren tal van activiteiten en gezellige borrels. Voor meer informatie over de aanstaande gebeurtenissen kijk op onze agenda. Blik terug op leuke activiteiten via ons fotoalbum en laat je meeslepen met onze gezellige groep HoLeBi-jongeren.

Een stukje geschiedenis
Wist je dat, een 'Utrechtenaer' niet echt een benaming is voor iemand die uit Utrecht komt, maar eigenlijk een oud (scheld)woord is voor een homo ?! 

In de ruïnes van het ingestorte middengedeelte van de Domkerk zijn rond 1700 één van de eerste homo ontmoetingsplekken onstaan. Later zijn hier ook enkele homo's (of sodomieten) voor veroordeeld. In deze tijd is het woord 'Utrechtenaer' ontstaan.

De jaarlijkse BBQ
De Jonge Utrechtenaers hielden afgelopen zaterdag hun jaarlijkse BBQ. Niet traditioneel aan de Oude Gracht in Utrecht, maar op het Domplein, de plek waar 'Utrechtenaers' werden opgepakt en later berecht vanwege sodomie. 

Nu kunnen we er gelukkig vrij BBQ'en. Kamkrant.nl was er uiteraard bij en we kregen versterking van een speciale verslaggever. Nou ja, bijna dan ....

bronnen: KamKrant.nl / Jonge-Utrechtenaers.nl / YouTube.com                               

Amerika – Jetsetter.com | Amsterdam staat in de Top 11 van beste Gay Prides

Het toonaangevende New Yorkse online reismagazine Jetsetter.com heeft een lijst vrijgegeven van de beste Gay Prides ter wereld. Amsterdam eindigt in deze lijst op de achterste plek. Berlijn is volgens één van de grootste reiswebsites ter wereld de meest aantrekkelijkste plek op uit je dak te gaan tijdens een Gay Pride.

Jetsetter.com, dat onderdeel is van Tripadvisor, deed onderzoek naar de beste parades ter wereld omdat het dit jaar precies 45 jaar geleden is dat de eerste Pride werd gehouden in New York. Over de grachtenparade in onze hoofdstad schrijft het magazine: "Amsterdam Gay Pride, van 31 juli t/m 2 augustus, zit boordevol Hollandse charme waarbij door de grachten van de stad een drijvende parade te zien is van grote boten. En in de stad, die bekend staat om zijn rosse buurt, is plezier en losbandigheid vrijwel over te vinden. Alles mag wanneer de nacht valt, met grote feesten op en rond het Rembrandtplein. En de menigte is veel gemengder dan dat men zou verwachten tijdens een Gay Pride".

De volledige lijst van de meest spectaculaire Gay Prides ter wereld volgens Jetsetter luidt:
01.  Berlijn                                            
02.  Minneapolis                                      
03.  Toronto                                            
04.  New York                                          
05.  San Francisco                                    
06.  Seattle
07.  Madrid
08.  Amsterdam
09.  Antwerpen
10.  Atlanta
11.  Palm Springs

Zie ook:  Amsterdam op achtste plaats in lijstje Gay Prides  /  Amsterdam achtste op lijst van beste Gay Prides

bronnen: GaySite.nl / Jetsetter.com 


Amsterdam - 1 augustus 2015 | "Amsterdamse Canal Parade voor het eerst Live thuis te zien" ‼

De Canal Parade die op 1 augustus weer door de Amsterdamse grachten vaart, is voor het eerst rechtstreeks thuis te zien. Er vaart een speciale boot mee met een camera die 360-graden beeld laat zien.

Geen zin om zelf langs de kant te staan ?! In en rond Amsterdam was je tot dusver aangewezen op de verslaggeving van AT5, maar wie die zender niet kon ontvangen kreeg er weinig van mee. Tot nu. Want via een stream op een website kunnen mensen inloggen en meekijken.

De pridestream is een samenwerking tussen KPN, Amsterdam Gay Pride en een aantal creatieve bureaus. 
Deze is te volgen via:  PrideStream.org      

Het thema van dit jaar is 'Share', Delen dus. Daarbij komt dat het Amsterdamse Gay Pride-festival dit jaar zijn twintigste editie beleeft, dus er zal uitgebreid worden teruggeblikt op de afgelopen jaren.


bronnen: Winq.nl / PrideStream.org / AmsterdamGayPride.nl / YouTube.com                                       

dinsdag 30 juni 2015

Rusland - Regenboogkleuren | "Rusland boos op Homovriendelijk Facebook" ‼

Facebookgebruikers kunnen sinds afgelopen vrijdag de foto's op hun profielpagina voorzien van regenboogkleuren. De mogelijkheid werd door de social media-site aangeboden direct nadat bekend werd dat het Amerikaanse Hooggerechtshof het homohuwelijk legaliseerde. 

Volgens Amerikaanse media hebben inmiddels meer dan 26 miljoen profielen hun foto aangepast. In het homofobe Rusland is inmiddels een tegenactie begonnen. Onder vermelding van #pridetobestraight en #pridetoberussian fleuren homohatende Russen hun profiel op met de Russische driekleur.

Volgens Rishat Shigapov, één van de initiatiefnemers van de actie, is homoseksualiteit gevaarlijk voor iedereen maar vooral voor kinderen. "Bescherm kinderen en wees trots op je vaderland," aldus Shigapov. De in Rusland bekende homofobe politicus Vitaly Milonov ging afgelopen weekend nog een stapje verder. Hij riep op tot een algehele blokkade van Facebook. 

"Homo-propaganda is verboden in Rusland en Facebook schendt met zijn actie onze wetten. Onze kinderen worden blootgesteld aan deze schending en daarom moet Facebook geheel van het Russische internet verdwijnen," aldus de politicus.

Zie ook:  

bronnen: GaySite.nl / Mirror.co.uk
                    

België | "Mr Gay 'Jordy de Smedt' is vierde lid van een Nederlandse popgroep"

De 20-jarige Jordy de Smedt uit Boom in de provincie Antwerpen, die dit jaar als afgevaardigde naar Zuid-Afrika ging om België te vertegenwoordigen, en daar op de Mr Gay World verkiezingen derde werd, en die in 2014 deelnam aan de Mr Gay Vlaanderen verkiezingen en daar eerste ereheer werd, is zopas het vierde en nieuwe lid geworden van de Nederlandse popgroep STORM.

De Nederlandse popgroep bestaat uit: Devon Donovan, Mark de Langen, Patrick la Lau en vanaf nu met ook Jordy de Smedt. De groep bracht in april van dit jaar al hun eerste single uit genaamd 'This Is Love', toen wel nog zonder Jordy. 

Het toen nog drietal werd zeer goed ontvangen door de Nederlandse radiostations en het succes zorgde voor het tekenen van een contact met labels in Polen en Roemenie. En binnenkort duiken de vier de studio in voor de opvolger van 'This Is Love' op te nemen dat de titel heeft 'Set This Place On Fire' die in augustus zal gereleased worden. Deze tweede single is geproduceerd door een Zweedse Producer die met de grootste Zweedse artiesten heeft samengewerkt

En speciaal om te vieren dat Jordy bij de groep is gekomen, is er nu een re-release gedaan van 'This Is Love' met de vocalen van Jordy erbij. De song 'This Is Love' heeft trouwens ook een speciale boodschap, namelijk dat iedereen het recht heeft op lief te hebben wie hij of zij wil, HoLeBi of Hetero, liefde is gelijk. 

De vier boys staan binnenkort op podia in zowel Nederland als België. Op 25 juli op de 'Krabbenfoor' in Bergen Op Zoom en op 9 augustus op de 'Closing Party' van de Antwerp Pride op de Grote Markt.

Zie ook:
Nieuwe Nederlandse popgroep 'Storm' neemt single op met topproducer  /  Harmelenaar brengt plaat uit met popgroep 'Storm'   

bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com                             

Amsterdam - Rainbow Awards | Eerste editie Rainbow Awards: "De Winnaars"

Tijdens de eerste editie van de Rainbow Awards zijn maandagavond 29 juni in een vol Pathé Tuschinski 21 awards uitgereikt aan mensen en organisaties die een belangrijke bijdrage leveren aan de Nederlandse homogemeenschap. Onder andere Karin Bloemen, Linda de Mol, Berget Lewis, Freek Bartels, Georgina Verbaan, Jeanine Hennis-Plasschaert en COC Nederland mochten een award in ontvangst nemen.

De doelstelling van dit nieuwe rode loper-gala is om zichtbaarheid te geven aan bedrijven, organisaties en personen die zich verdienstelijk hebben ingezet voor Nederlandse LHBT's (lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders). Initiatiefnemers Diva Mayday, Peter van Vught en Gay.nl willen een brug slaan tussen de homo- en heterogemeenschap in Nederland: geen hokjes, maar een mix van iedereen, als statement tegen discriminatie.

Het publiek kon hun stem uitbrengen t/m 18 juni. In totaal werd er meer dan 30.000 keer gestemd. De avondvullende show werd gepresenteerd door Diva Mayday en Peter van Vught. De avond werd geopend met een optreden van Karin Bloemen. Verder waren er optredens van Alison Jiear (Britain's Got Talent), Dewi, Sharon Doorson, Ferry de Ruiter, Rob de Nijs, Emmaly Brown en Adlicious.

De winnaars en uitreikers:
•  Regenboogpoliticus. Winnaar: Jeanine Hennis-Plasschaert (in ontvangst genomen door schout-bij-nacht Henk Itzig Heine). 
    Uitgereikt door: Frits Huffnagel
•  Rainbow Award voor Beste Club. Winnaar: Club NYX. Uitgereikt door: Duncan Stutterheim
•  Ellie Lust Award. Winnaar: Margriet van der Linden. Uitgereikt door: Ellie Lust
•  Rainbow Award voor Beste Film/TV-programma. Winnaar: Jongens. Uitgereikt door: Ferry Doedens
•  Rainbow Award voor Beste Musical. Winnaar: Dreamgirls. Uitgereikt door Merante Tamar van Amersfoort
•  Rainbow Award voor Beste Musicalster. Winnaar: Freek Bartels. Uitgereikt door: Merante Tamar van Amersfoort
•  Rainbow Award voor Beste Sporter. Winnaar: Johan Kenkhuis. Uitgereikt door: Britt Dekker en Jeffrey Wammes
•  Rainbow Award voor Beste Mediamoment. Winnaar: Ferry de Ruiter in drag bij The Voice. Uitgereikt door: Kelly van der Veer
•  Personality Award. Winnaar: Linda de Mol. Uitgereikt door: Patrick Martens
•  Comedy Award. Winnaar: Karin Bloemen. Uitgereikt door: Ruben van der Meer
•  Roze Donderwolk. Winnaar: EO Interview Thony Uitgereikt door: Peter van Vught
•  Rainbow Award voor Beste Feest (sponsored by Absolut). Winnaar: PANN. Uitgereikt door: Géza Weisz en Manuel Broekman
•  Rainbow Award voor Beste Fashion Designer. Winnaar: Jan Taminiau. Uitgereikt door: Fred van Leer en Daphne Deckers
•  Rainbow Award voor Beste Outdoor Evenement. Winnaar: Amsterdam Gay Pride. Uitgereikt door: Valerio Zeno
•  Rainbow Award voor Beste Zanger. Winnaar: Glennis Grace. Uitgereikt door: Edsilia Rombley
•  Rainbow Award voor Beste Bar (sponsored by gayPARSHIP). Winnaar: Prik. Uitgereikt door: Michella Kox
•  Rainbow Award voor Beste Acteur. Winnaar: Georgina Verbaan. Uitgereikt door: Cornald Maas
•  Rainbow Award voor Beste LHBT-initiatief. Winnaar: Gay-Straight Alliance Netwerk. Uitgereikt door: Valentijn de Hingh
•  Queen of the Year. Winnaar: DeeDee Janssen. Uitgereikt door: Diva Mayday
•  LGBT Achievement Award. Winnaar: COC Nederland. Uitgereikt door: Sjors van der Panne namens Gay.nl

Uitreiking Roze Amsterdammertje
Het tweede Roze Amsterdammertje – een jaarlijkse prijs voor iemand die zich buitengewoon heeft ingezet voor de organisatie van de Amsterdam Gay Pride in de meest brede zin van het woord – werd tevens uitgereikt tijdens de eerste editie van de Rainbow Awards. "Het gaat voor ons om personen die achter de schermen een belangrijke rol spelen of hebben gespeeld. Dat sluit mooi aan bij het gedachtegoed van de Rainbow Awards", aldus Lucien Spee, directeur van Stichting AGP. Vorig jaar werd de prijs uitgereikt aan evenementencoördinator Akkelien Zuiderhof van de Gemeente Amsterdam. Het tweede Roze Amsterdammertje werd maandag 29 juni uitgereikt aan Jan-Willem de Bruin van COC Nederland.

De Rainbow Awards zijn een initiatief van Diva Mayday, Peter van Vught en Gay.nl. De show werd mede mogelijk gemaakt door Absolut Vodka, Aorta Productions, Audi, Pathé Tuschinski, gayPARSHIP.nl, Corendon, Stichting AGP en de gemeente Amsterdam.

Zie ook: 
Amsterdamse Gayscene verrijkt met Rainbow Awards  /  Rainbow Awards → Facebook   Rainbow Awards → Website      
Nederlandse Homogemeenschap reikt voor eerste keer Rainbow Awards uit  /  COC Nederland is trots op Rainbow Awards

bronnen: Gay.nl / YouTube.com


        
                                   

maandag 29 juni 2015

Amerika - New York - Gay Pride | "Caitlyn Jenner op de New York Gay Pride" ‼

Caitlyn Jenner maakte zondag haar debuut tijdens de jaarlijkse Gay Pride Parade in New York. De 65-jarige realityster, die tot voor kort door het leven ging als Bruce, was met zes vrienden op een feestje na afloop van de parade.

Een ooggetuige zag de stiefvader van Kim Kardashian naar de menigte zwaaien. "Ze leek het 'te waarderen' dat veel mensen haar naam riepen", meldt People. Een cameraploeg legde het geheel vast voor de nieuwe realityserie 'I Am Cait', waarin Jenner haar leven na haar transformatie tot vrouw laat zien.

Als Bruce was Caitlyn zo'n twintig jaar getrouwd met Kris, de moeder van Kim Kardashian. Hij was te zien in de populaire realityshow rond de familie, "Keeping Up With The Kardashians".

bronnen:  Show.nl / YouTube.com


        
                               

LHBT's in de meerderheid – Hetero zijn is verboden in nieuwe film 'Pink Moon'

Een film die vorig jaar van start ging met een soort gelijke korte video clip is nu volledig gratis te bekijken. In de video zijn heteroseksuelen in de minderheid en HoLeBi's in de meerderheid. En worden heteroseksuelen gepest en uitgesloten en niet HoLeBi's zoals in de échte wereld vaak wél het geval is.

De film: Pink Moon, is een kort film (bijna 18 minuten) en gaat over een maatschappij waar heteroseksuelen worden vervolgd en abortus verboden is, en twee hetero tieners worden gedwongen om een ongeplande zwangerschap te verbergen voor hun geheime romance bekend wordt. Want ze leven in een maatschappij waar heteroseksuelen in de minderheid zijn en HoLeBi's in de meerderheid. De hetero's worden vervolgd, hebben te maken met discriminatie, worden in elkaar geslagen, enz.

Met andere woorden de échte wereld is in de kortfilm omgekeerd. De makers van de kortfilm zeggen dat in het echte leven HoLeBi's nog steeds te maken hebben met discriminatie, geweld, uitsluiting enz.: "Zelfs ondanks het feit dat men in sommige landen kan trouwen, mag adopteren en dat er wetten zijn die HoLeBi's moeten beschermen". De kortfilm is in de eerste plaats ook een aanklacht tegen het feit dat homo en lesbische koppels in véél landen nog steeds geen kinderen mogen adopteren of krijgen. De kortfilm is het werk van schrijver en regisseur Sal Bardo.

bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com


     ◄  Bekijk de volledige Short Film "Pink Moon" ‼
                           

Amsterdam - Hartjesdagen | "Na twee jaar weer 'Hartjesdagen' op de Wallen"

Na twee jaar afwezigheid, is er dit jaar weer wél een editie van de befaamde Hartjesdagen op en rond de Amsterdamse Zeedijk. Dat meldt de lokale zender AT5 op haar website. Traditiegetrouw zullen mannen zich weer verkleden als vrouw en vrouwen als man, maar er is meer. Volgens de organisatie is er een "nieuwe vorm bedacht, die voor alle ondernemers en bewoners van het gebied interessant is".

De Hartjesdagen vinden plaats op zaterdag 15, zondag 16 en maandag 17 augustus. Op zaterdag zal de 'Nacht van de Romantiek' georganiseerd worden in diverse (horeca)gelegenheden op en rond de dijk. Op zondag is het tijd voor de Zeedijkdag, met een buurtbrunch, drakendans en opera voor en door buurtbewoners. Op maandag is het dan Hartjesdag, met de verkiezing van Hartje en Queen 2015, degene die zich het best verkleed heeft als iemand van de andere sekse.

Hartjesdag is een feestdag die van oudsher op de derde maandag in augustus wordt gehouden. Naar verluidt werden de eerste Hartjesdagen al in de middeleeuwen gehouden. In 1997 besloot de Buurtvereniging Zeedijk het aloude evenement nieuw leven in te blazen. In 2013 gingen de Hartjesdagen niet door, vanwege geldgebrek. In 2014 werd opnieuw een poging gedaan om het feest op poten te zetten, maar toen was er niet genoeg tijd voor de organisatie.

In de loop der jaren werd het evenement steeds omvangrijker en uitgebreid naar meerdere dagen, waardoor het de naam Hartjesdagen kreeg. Met name de optocht van travestieten en andere verklede mannen en vrouwen trekt ieder jaar tienduizenden belangstellenden. Klik HIER voor meer informatie over de komende Hartjesdagen.


bronnen: GaySite.nl / AT5.nl / StichtingHartjesdagen.nl / YouTube.com - Kosmatech


        
                                             

zondag 28 juni 2015

Is dat een IS-vlag op de London Gay Pride ?! ... Nee Lucy: "Dát zijn Buttplugs"

Arme CNN-correspondente 'Lucy Pawle' in Londen: Zij dacht nieuws te hebben gemaakt met het spotten van een IS-vlag op de Gay Pride-vieringen in Londen. Tegenvaller voor haar, het was een parodie met een assortiment dildo's en buttpluggs.

CNN bracht verslag uit van de reacties op de uitspraak van het Amerikaanse Hooggerechtshof. Een huwelijk tussen twee mensen van hetzelfde geslacht is niet in strijd met de Amerikaanse grondwet, oordeelde het hoogste rechtsorgaan van het land vrijdag.

Ook in Londen werd er gevierd op de Gay Pride, met de nodige attributen en vlaggen. Lucy Pawle, CNN-correspondente in Londen, had echter iets vreemds opgemerkt: "Was dat daar niet de zwarte vlag van Islamitische Staat (IS) ?! En is dat niet dezelfde terreurorganisatie die homo's van gebouwen gooit" ?!

Dat was nieuws dat een minutenlang item verdiende, oordeelden ze bij CNN. Eén ding had Pawle juist: "Als je goed kijkt naar de vlag, zie je dat het geen Arabisch is". Het zou even goed "gobbledegook" (koeterwaals) kunnen zijn, oordeelde ze. "Maar het is zeer duidelijk de vlag van IS".

Niet dus: Een vrolijke frans stond te zwaaien met een gepariodieerde versie van de vlag. Die stond vol met seksspeeltjes, dildo's en buttplugs. "Het lijkt alsof ik de enige ben die dit heeft opgemerkt", aldus nog Pawle. "En niemand lijkt zich vragen te stellen of er op te wijzen".

Waarna, zo gaat dat dan, het internet zich uitleefde op CNN en Pawle. De omroep haalde het filmpje gisteren toch maar offline. Of hoe ze daar al bij al toch nog nieuws maakten.

Zie ook:  

bronnen: HLN.be / YouTube.com


                                                                                                                 

Turkije - Istanbul – Gay Pride | "De Turkse politie verhindert Homo-optocht" ‼

De politie in de Turkse stad Istanbul heeft hardhandig ingegrepen bij de jaarlijkse Gay-parade. Agenten dreven de groep mensen die zich op het Taksim-plein in het centrum van de stad hadden verzameld voor de optocht uiteen met waterkanonnen, rubberen kogels en traangas.

Het Amsterdamse PvdA-raadslid 'Emre Unver' was 'n deelnemer van de Turkse Gay Pride. "Zonder enige aanleiding werden we uit elkaar gedreven, met de nodige overtuigingsmiddelen. Om ons hachje te redden zijn we in kleine straatjes gevlucht", zei Unver. Volgens hem doen de organisatoren van het evenement nog een poging om de Gay Pride zondag alsnog te houden.
                                      

                          
Via Facebook liet de organisatie weten dat de gouverneur van Istanbul de homo-optocht plotseling heeft verboden, met als reden dat het in de islamitische heilige vastenmaand - de Ramadan - valt. Maar vorig jaar vond de Gay Pride ook plaats tijdens de Ramadan.

De organisatoren riepen zondag de gouverneur via sociale media op om "zich te houden aan de grondwet van Turkije en de aanvallen te stoppen". "Wij zijn hier, wen er maar aan, we gaan niet weg. Liefde overwint" ‼, schreven ze ook.

Zie ook:  

bronnen: Telegraaf.nl / YouTube.com / Twitter.com


Amerika – San Francisco | "Schietpartij tijdens de Gay Pride in San Francisco"

Tijdens het Roze Zaterdag evenement van de Gay Pride in San Francisco zijn vandaag vier schoten gelost. Rond 18.00 uur lokale tijd (09.00 uur Nederlandse tijd) ontstond er een woordenwisseling tussen twee groepen jongeren. De gemoederen liepen zo hoog op dat een van de jongeren een vuurwapen pakte en een poging deed om een van de andere jongeren neer te schieten.

De schutter miste zijn doelwit, een 64-jarige omstander werd echter wel geraakt in zijn arm. Hij ligt nog in het ziekenhuis, maar volgens een woordvoerder van de politie is zijn gezondheid stabiel.

Tijdens de persconferentie van de politie werd duidelijk dat er reeds verschillende verdachte zijn gearresteerd. De ruzie zou niet gerelateerd zijn aan de Pride noch aan anti-LHBT activisme. Het zou gaan om een ruzie in privésferen.
De Roze Zaterdag activiteiten liepen op hun einde. Het incident vond plaats tijdens het slotconcert van het evenement.

San Francisco staat bekend als een van de meest LHBT-vriendelijke steden in de wereld. Elk jaar trekt de Pride duizenden bezoekers naar de stad.


bronnen: OUT.tv / AP.org / Twitter.com / YouTube.com