zaterdag 18 augustus 2018

Canada - Vancouver - Gay Pride - Armin Navabi – Video | Armin: "Allah is Gay"

Canada  →  Tijdens de Gay Pride in het Canadese Vancouver liep 'Armin Navabi' met een bord en shirt rond met het opschrift 'Allah is Gay'   Armin Navabi probeerde met z'n actie een discussie los te maken en dat lukte. De video werd eerder door YouTube verwijderd maar staat inmiddels weer online.

Zie ook:  Allah is Gay  /  Allah is weer Gay  /  Islam en Homoseksualiteit → Wikipedia.org

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com                                               

België - Unia – LHBT's | Unia wil dat Homofobe reacties voor de rechter komen

België  Una  →  Unia wil dat 'Homofobe reacties' op sociale media en openbare fora voor de correctionele rechtbank komen ‼  In een opiniestuk van 'Els Keytsman' en 'Patrick Charlier' – dat op de website van Unia verscheen – roept de organisatie op om enkele gaten gedicht worden in de wetgeving die haatmisdrijven bestraffen.

Wie enkele minuten op sociale media vertoeft komt daarop al snel racistische en Homofobe reacties tegen. Ook na de recente Homofobe aanvallen in Gent, Brussel en Antwerpen doken die reacties al snel op.

Lees verder op de website van GayLive.be:  "Unia wil dat Homofobe reacties voor de rechter komen"


bronnen: GayLive.be / Facebook.com – GayLive.be                                                                

vrijdag 17 augustus 2018

Engeland - 'Ivar Mountbatten' | "Eerste 'koninklijke' Homohuwelijk in Europa"

Engeland  –  Gezien de omvang van de Europese koninklijke families was te verwachten dat het ooit zou gebeuren  en hoewel je het met die aristocratische terughoudendheid nooit zeker weet, waarschijnlijk eerder vroeger dan later: een 'gelijkgeslachtelijk huwelijk' binnen de verwantschap van een koningshuis
                                               
        
                                                               
Het is nu zover   Medio juni kondigde Lord 'Ivar Mountbatten' aan dat hij in de loop van de zomer in het huwelijk zal treden met 'zijn partner' James Coyle, een luchtvaart-steward.

Lees verder op de website van GayNews.nl:  "Eerste 'koninklijke' Homohuwelijk in Europa"

Zie ook: 
Groot-Brittannië | "Eerste openlijke Homo in Britse koninklijke familie  /  Historisch moment | "Britse royal komt Uit de Kast"  
Britse royal trouwt deze zomer met vriend  /  Eerste royal 'Homohuwelijk' | "Ex-vrouw brengt neef van de Queen naar altaar"
bronnen: GayNews.nl / YouTube.com / Facebook.com – Libelle.be                                                      

Maleisië - Sharia | Twee vrouwen veroordeeld tot 'stokslagen' vanwege relatie

Maleisië – Sharia  →  In Maleisië zijn 'twee vrouwen' veroordeeld tot zes stokslagen en een boete van 700 euro, omdat zij een relatie met elkaar hebben.

  De discriminatie van leden van de LHBTIgemeenschap neemt in Maleisië toe. Ze worden ook vaker vervolgd. Eerder deze maand werden in de provincie Penang de portretten van de prominente LHBTI-activisten Nisha Ayub en Pang Khee Teik van een 'evenement' verwijderd. De minister van Religieuze Zaken Dr. Mujahid Yusof Rawa zei hierover: "Ik werd geïnformeerd dat de portretten op de tentoonstelling hingen, samen met een Regenboogvlag. Ik nam contact op met het provinciebestuur om dit te verifiëren. Ik heb in 't parlement voortdurend gesteld dat we de LHBT-cultuur in Maleisië niet stimuleren".

Stokslagen zijn vorm van marteling
"Het geven van stokslagen is een wrede - onmenselijke en vernederende straf die gelijkstaat aan marteling. Het is volgens internationaal recht ver- boden", zegt 'Gwen Lee' van Amnesty International.  "We roepen de Maleisische autoriteiten op de straf onmiddellijk in te trekken en wetten te herroepen die deze wrede straf toestaan. Ook roepen we de autoriteiten op om het VN-Verdrag tegen marteling te ratificeren".
                                              

                                                       
Zie ook:

Update:  
   Maleisië | "De vice-premier zegt dat LGBTQI's zich niet in het openbaar mogen vertonen" ‼   
bronnen: Amnesty.nl / Facebook.com  GaySite.nl / Twitter.com – Amnesty.nl
                                              
                                              

donderdag 16 augustus 2018

Amsterdam | Twee jaar cel voor de man die 'Kevin en zijn vriend' mishandelde

Amsterdam  –  Een 27-jarige man moet de gevangenis in voor 't mishandelen van twee Homo's op het Damrak in hartje Amsterdam ‼ Hij is gisteren veroordeeld tot 2 jaar celstraf, waarvan 6 maanden voorwaardelijk voor poging tot doodslag en zware mishandeling.

Drie anderen waren eerder al veroordeeld. Zij hadden tot 40 maanden cel gekregen.


Zie ook:
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: RTL·Nieuws.nl / Twitter.com – Nederland Vandaag → RTL·Nieuws.nl
                                                          
                                            

USA - Aretha Franklin – R.I.P. | Queen of Soul 'Aretha Franklin' (76) overleden

Amerika    Maandag kwam het bericht naar buiten dat de gezondheid van 'Aretha Franklin' hard achteruit ging en vandaag is Aretha Franklin dan ook overleden. Ze is 76 jaar geworden

The Queen of Soul was al enige jaren ziek. Ze zou kanker hebben gehad, maar dat is nooit bevestigd. Haar familie vroeg enkele dagen geleden om gebeden en privacy.
                                                        
                                                                
De laatste jaren was ze erg zwak en trad ze nog maar zelden live op   Haar laatste performance dateert van november vorig jaar – op het 'AMFAR' evenement van Elton John

Lees verder op de website van OUT.tv:  "Queen of Soul 'Aretha Franklin' (76) overleden"

James Corden en Ariana Grande scoren hit met 'briljante remake' van: 'Titanic'

USA  James Corden  Showbizz    De Britse talkshowhost James Corden gaat opnieuw viral. Dit keer niet met een van z'n befaamde 'Carpool Karaoke'–afleveringen maar met een hysterische musicalversie van de film 'Titanic' ‼  Het gaat om een sketch die hij opnam met zangeres Ariana Grande voor zijn programma 'The Late Late Show'.

In de ruim vijf minuten durende video zingen James & Ariana stukjes uit 'diverse tracks uit de popgeschiedenis' die passen in 't verhaal van 'Jack' en 'Rose' uit de monsterhit 'Titanic' uit 1997. Zo wordt 'Learn To Fly' van de Foo Fighters ingezet bij de iconische scène op het voorsteven van het schip en zingt 't duo 'Bye Bye Bye' van *NSYNC kort voordat 'Jack verdrinkt'. Ook komen er liedjes van Ed Sheeran, One Direction, Lady Gaga, Vanilla Ice, Nelly en Rick Astley langs.
                                                    

                                                        
  Het duo sluit af met een geslaagde cover van Céline Dion's 'My Heart Will Go On'. De beelden zijn op YouTube (donderdag 16 augustus 2018 → 10:30 uur) zo'n 2.816.000 keer bekeken.

Zie ook:
bronnen: HLN.be – Het Laatste Nieuws / Facebook.com – HLN.be / YouTube.com                                       

woensdag 15 augustus 2018

Oostenrijk wijst 18-jarige Afghaanse asielzoeker af | "U kunt géén Homo zijn"

Oostenrijk  →  De Oostenrijkse immigratiedienst heeft de asielaanvraag van een 18-jarige jongen afgewezen. Dit is gedaan omdat hij volgens de immigratieambtenaar 'onmogelijk Homo kan zijn'   De jongen is uit 'Afghanistan' gevlucht omdat hij daar wordt vervolgd om zijn seksuele geaardheid.

De ambtenaar maakte deze beslissing op wat lijken vooroordelen te zijn. Zo zegt hij: "De manier waarop u loopt, zich gedraagt en u zich kleedt dui- den er op geen enkele manier op dat u Homo zou kunnen zijn" is een van de uitspraken die de ambtenaar maakte  meld het Weense tijdschrift 'Falter'. Maar de ambtenaar zei ook: "Volgens berichten hebt u vaker 'woordenwisselingen met andere kamergenoten' gehad. Dat betekent dus dat er een agressie-potentieel in u schuilt, wat men van Homo's niet zou verwachten".


Zie ook: 

Oss - Dolle Dinsdag | "Na annulering Kermisfeesten ook géén Dolle Dinsdag" ‼

Oss  →  Na bijna twintig jaar komt – in elk geval tijdelijk – een einde aan het Homo-evenement Dolle Dinsdag op de Osse Kermis. Nu de Kermisfeesten op de Eikenboomgaard niet doorgaan, heeft het volgens de organisatie geen zin om 't feest op poten te zetten.  Bij café 't Berghje wordt een alternatief feestje gevierd.

Tijdens Dolle Dinsdag werd traditiegetrouw de diversiteit van Oss gevierd. "Daarbij horen muziek, Travo's en een leuk sfeertje", zegt een merkbaar aangeslagen Bianca Hoegée – evenementcoördiantor in 't centrum. "Het COC en andere organisaties stonden er met hun kraampjes. Maar voor hen heeft het geen zin om deze kant op te komen nu er geen publiek op de Eikenboomgaard is".

Lees verder op de website van BD.nl:  "Na annulering Kermisfeesten ook geen Dolle Dinsdag in Oss"
                                    
                                                     
Zie ook:   
•   Oss | "Café 't Berghje in Oss komt met 'Foute Dinsdag' Alternatief op Dolle Dinsdag"   
bronnen: BD.nl – Brabants Dagblad / Twitter.com – BD.nl / BD.nl  Video
                                           
                                                                 

dinsdag 14 augustus 2018

VoxPop - Iedereen Biseksueel - Video | Stelling: "Alle mensen zijn Biseksueel"

VoxPop  'Iedereen Biseksueel'  →  Het heersende idee van seksualiteit is dat iemand Hetero, Homo of Biseksueel is. Uit wetenschap- pelijk onderzoek blijkt echter dat deze hokjes helemaal niet bestaan, maar dat seksualiteit een spectrum is ‼

De meeste mensen zitten op dat 'spectrum' ergens tussen Heteroseksueel en Homoseksueel in – oftewel – eigenlijk is iedereen tot op zekere hoogte Biseksueel. Dat is wat de wetenschap zegt, maar hoe ervaren mensen op straat dat ?!

bronnen: AD.nl – Algemeen Dagblad / YouTube.com                                                            

Rusland – Maxim Neverov | Minderjarige Homo veroordeeld: "Ik blijf vechten"

Rusland – Maxim (16)  →  In Rusland is de 16-jarige tiener Maxim Neverov veroordeeld voor het verspreiden van Homo-propaganda. En dat is opmerkelijk: nooit eerder werd een minderjarige (16) hiervoor aangeklaagd en schuldig bevonden. Hij kreeg een boete van 50.000 roebel, omgerekend 600 euro. Maxim Neverov vertelt zijn verhaal aan de 'NOS'.
                                                        
        
                                                             
"Het begon in mei 2018. Toen wilden we een evenement organiseren: 'Gay of Poetin'   Ze haalden me op van school om vragen te stellen. Het werd me ** verboden het evenement te organiseren. Vanaf dat moment sta ik op een zwarte lijst", vertelt ** Maxim Neverov ‼    **VK.com 

                                                         

                                           
bronnen: NOS.nl / YouTube.com / Facebook.com – NOS.nl / GayNieuws.blogspot.nl – VK.com → Maxim Neverov
                                                         
                                                        

maandag 13 augustus 2018

Movisie ♥ UvA | "GSA-aanpak op scholen versterkt positie van LHBT-jongeren"

Onderzoek van 'Movisie' & 'UvA' →  Uit onderzoek van Movisie en Universiteit van Amsterdam blijkt dat deelname aan een "Gender & Sexuality Alliance" (GSA) de positie van Lesbische, Homoseksuele, Biseksuele of Transgender jongeren op vmbo-scholen 'aanzienlijk versterkt'. Leerlingen in een GSA zitten beter in hun vel en kunnen beter omgaan met eventuele 'negatieve reacties' van anderen. Dit meldt Gezonde School.

Lees verder op de website van NationaleOnderwijsgids.nl:  "GSA-aanpak op scholen versterkt positie LHBT-jongeren" 


bronnen: NationaleOnderwijsGids.nl / Twitter.com – GSA Netwerk → COC.nl
                                                   
                                                   

Het alternatieve broertje van Kylie | Kiri Mioki maakt gekke catchy elektro·pop

Kiri Mioki – Interview  →  Hij stond al op Oerol, trad op in Paradiso en bracht afgelopen maand – net op tijd voor 'Pride Amsterdam' –zijn aanstekelijke elektro-pop debuut 'Communication' uit. Kiri Mioki is de belichaming van de Amsterdamse 'Thomas van der Does' ‼ Nu er eindelijk een eerste single is van Kiri Mioki, is het tijd voor een introductie.

Hoi Kiri Mioki, wie ben jij ?!
Ik ben 'Kiri Mioki', het alternatieve broertje van 'Kylie Minogue'.  En ik maak elektronische popliedjes. De naam Kiri Mioki is een verbastering van de naam van mijn 'zus'. Maar het is ook een soort reactie op popmuziek. "Het klinkt heel exotisch maar het betekent helemaal niks", aldus 'Kiri Mioki'.


Zie ook:
Kiri Mioki - Site  /  Kiri Mioki - Instagram  /  Kiri Mioki - Facebook  /  Kiri Mioki - Twitter  /  Kiri Mioki - Tumblr  /  Kiri Mioki - YouTube 

bronnen: ExpresZo.nl / YouTube.com                                                                   

zondag 12 augustus 2018

Costa Rica · Het Hof | "Verbod op 'Homohuwelijk' is in strijd met de grondwet"

Costa Rica  'Homohuwelijk'  →  Het Hooggerechtshof in 'Costa Rica' heeft een wet ongrondwettelijk verklaard die huwelijken tussen mensen van hetzelfde geslacht verbood. "De huidige wet is daarnaast discriminerend", aldus het Hof

De regering heeft 18 maanden de tijd om met een wetswijziging te komen, meldde één van de rechters van het Hof tijdens een persconferentie na afloop van de uitspraak. Na die periode zal het verbod automatisch ophouden te bestaan, ook als politici geen actie ondernemen. 

Lees verder op de website van GayNews.nl:  Costa Rica | "Verbod op Homohuwelijk is in strijd met de grondwet"  

Zie ook:

bronnen: GayNews.nl / Twitter.com – GayNews.nl
                                                           
                                                      

Mister Gay Germany · Enrique Doleschy | Winnaar van Mister Gay Europe 2018

Mister Gay Europe  →  En de winnaar is … Mr. Gay Germany  De Duitse Enrique Doleschy mag zich vanaf vandaag Mister Gay Europe 2018 noemen. De 30-jarige winnaar nam de prijs in Poznań, Polen in ontvangst.
                                                         
        
                                                    
Enrique Doleschy werkt als 'LHBT-ambassadeur' en is blij dat hij nu met meer mensen kan samenwerken. Het is de tweede keer dat Duitsland de Mister Gay Europe verkiezing wint, één keer eerder in 2007.  Runnerup: "Transman 'Niels Jansen' uit Denemarken" was lange tijd de gedood verfde winnaar, met de winst van de interview ronde én de geschreven toets. 

Lees verder op de website van OUT.tv:  "Dit is de winnaar van Mr. Gay Europe 2018" ‼

bronnen: OUT.tv / YouTube.com / Facebook.com - OUT.tv