zaterdag 10 oktober 2015

Premier Charles Michel (BE) en Boris Dittrich (NL) winnen OUTtv Media Award

België - Premier 'Charles Michel'   De Europese Homozender OUTtv heeft de jaarlijkse OUTtv Media Award uitgereikt aan de Belgische premier Charles Michel. De homogemeenschap in België roept hiermee de belangrijkste politicus van ons Zuiderburen uit tot media- persoonlijkheid 2015. 

Via een online-poll hebben 1238 mensen gestemd op de persoon die volgens hen de LHBT-thematiek op de meest positieve manier onder de aandacht wist te brengen in de Belgische media. Charles Michel heeft inmiddels laten weten vereerd te zijn met de award: "Deze prijs is een opsteker voor de hele regering. Het respect voor homorechten is gelukkig heel groot in België. Ik ben blij in een land te leven dat gelijke rechten biedt aan iedereen zonder onderscheidt. Dat is spijtig genoeg niet overal het geval".

Charles Michel wordt vooral geprezen om zijn juryvoorzitterschap tijdens Mister Gay Vlaanderen en zijn recente toespraak voor meer LHBT-rechten wereldwijd tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Hij zei daar onder meer: "In geen enkel geval, nergens ter wereld, mag homoseksualiteit als een misdaad beschouwd worden. Wij zullen volhardende voorvechters voor deze zaak blijven".

"De eerste minister behaalde een welverdiende meerderheid van de stemmen", vertelt Marc Putman, CEO van OUTtv Europe. "Onder de vele suggestie-inzendingen waren vooral Eurovisiesongfestivalwinnaar Måns Zelmerlöw, documentairemaker Michiel Thomas en acteur Jef Hoogmartens populair. Måns Zelmerlöw excuseerde zich publiekelijk via OUTtv voor zijn homofobe uitspraak in het verleden. Michiel Thomas maakte een documentaire over atleten die uit de kast kwamen en in de Vlaamse soap Thuis kroop Jef Hoogmartens in de huid van transgender Franky Bomans. Toch was er één naam die met meer regelmaat voorbij kwam: Charles Michel. Eerder dit jaar zetelde hij eveneens in de jury van Mister Gay Vlaanderen", aldus Putman.

Voor artikelen over Boris Dittrich klik op deze links:  Boris Dittrich wint OUTtv Media Award  /  OUTtv Award voor Boris Dittrich

Zie ook: 
bronnen: GaySite.nl / OUT.tv / YouTube.com


        
                                     

Malta is meest LGBT-vriendelijk land in Europa → UK 2 - België 3 - Nederland 7

ILGA-Europe plaatst Malta op de eerste plaats in Europa qua LGBT-vriendelijke wetgeving. Hoewel HoLeBi-koppels niet kunnen trouwen in Malta, gaat het archipel het Verenigd Koninkrijk en België voor. België zakt dus een plaats, aldus ZiZo-Magazine.be en GayStarNews.com.

Malta scoort 89% in de Rainbow Europe-index. Het land heeft de voorbije twaalf maanden dan ook veel LGBT-inclusief werk verricht. In 2013 stond het nog op een dertiende stek. Sindsdien is er echter een samenlevingscontract voor HoLeBi-gezinnen ingevoerd en heeft Malta een zeer vrije en soepele transgenderwet, waarbij er geen medische ingreep meer nodig is om van geslacht te veranderen op identiteitsdocumenten. Ook mogen HoLeBi-koppels nu als gezin een kind adopteren.

Het Verenigd Koninkrijk, verleden jaar nog op 1, scoort 85,55%. In Noord-Ierland mogen HoLeBi-koppels nog niet trouwen, en dat kost het land de eerste plaats. Nederland eindigt op de zevende plaats.

België blijft zeer LGBT-vriendelijk met 82,30%, maar wie van geslacht wil veranderen op identiteitsdocumenten, moet nog steeds medische ingrepen laten uitvoeren. "Het steekt natuurlijk een beetje dat we van de tweede naar de derde plaats worden geduwd, maar als we naar het hele plaatje kijken is dit een positieve evolutie", reageert Çavaria-woordvoerder 'Jeroen Borghs'

"Malta heeft een gigantische weg afgelegd de laatste jaren en ontpopte zich tot Europese voortrekker van HoLeBi- en Transgenderrechten. Een voorbeeld voor velen. Ook voor ons land ‼  België staat al langer aan de top van de lijst, maar dit is een duidelijk signaal aan onze politici dat we niet op onze lauweren kunnen rusten. De beloofde aanpassing van de Wet op de Transseksualiteit is een eerste stap in de goede richting".

Onderaan bengelen Azerbeidzjan, Rusland en Turkije.


bronnen: ZiZo-Magazine.be / GayStarNews.com / Ilga-Europe.org


                                                        

vrijdag 9 oktober 2015

Tilburg | "Tilburgse Homo-organisatie 'Embrace Pink' viert 10-jarig bestaan" ‼


De homobelangenorganisatie Embrace Pink uit Tilburg bestaat zaterdag 10 oktober tijdens de Nationale Coming-Out dag tien jaar. En dat viert ze in haar eigen stad op verschillende manieren.

Tijdens de Roze Maandag van deze zomer gaf de organisatie al de aftrap voor het jubileumjaar met een speciale foto-actie. Daar komen zaterdag nog meer feestactiviteiten bij. Zo wordt het nieuwe gekleurde zebrapad, het 'Gaybra-pad', bij de Korte Heuvel officieel geopend. Daarnaast is er in de avond een borrel in Café Peanuts voor alle vrijwilligers van Embrace Pink.

Regenboogstad
De organisatie begon in 2005 als een lokale afdeling van homovereniging COC maar groeide al snel en werd een schoolvoorbeeld voor succesvolle organisaties binnen de homo-emancipatie. Tilburg wordt nu in de volksmond regelmatig de 'regenboogstad' genoemd, verwijzend naar de positie van de organisatie in de stad.

Zie ook:  Van Koplopergemeente naar Regenboogstad  /  D66 Tilburg erg blij met 'Regenboogstad' Tilburg  

bronnen: BD.nl - Brabants Dagblad / YouTube.com


      

      
                                     

Rotterdam | "Nieuw DNA-onderzoek was doorbraak Homo·moorden in 1993" ‼

De homo-moorden in het Rotterdamse Kralingse Bos in 1993 zijn opgelost door nieuwe DNA-technieken. Het leidde tot de aanhouding van een 47-jarige man uit Westland.

In 1993 was een daderspoor veiliggesteld met DNA. Anno 2015 is het mogelijk een zogeheten verwantschapsonderzoek te doen met het oude materiaal. Dat leidde tot een match in de data-base met een familielid van de verdachte. De recherche was daarmee een flinke stap verder.

Uiteindelijk kwam het Rotterdamse Cold Case-team, dat het onderzoek deed, terecht bij de man uit Westland. Zijn DNA matchte 100% met het daderspoor uit 1993.

Anoniem
De man wordt verdacht van twee moorden en twee pogingen daartoe. Het motief lijkt roof: in alle vier de gevallen was het de dader te doen om de auto van het slachtoffer. De homo-ontmoetingsplaats (HOP) in het Kralingse Bos werd waarschijnlijk bewust uitgekozen: de homo's die daar kwamen waren veelal getrouwde mannen. Zij wilden anoniem blijven en zouden niet snel aangifte doen van diefstal.

De 47-jarige David J. stond vrijdag voor het eerst voor de rechter. Zijn advocate, Mr. Van Veenendaal, wil dat hij wordt onderzocht door een neuroloog. "Hij was in 1991 en 1992 steigerbouwer en toen is hij van een dak gevallen. Destijds dachten ze dat hij alleen een hersenschudding had opgelopen, maar een neuroloog kan beoordelen of er misschien meer is beschadigd. De verdenking zou daarmee te maken kunnen hebben".

De advocate wijst er verder op dat haar cliënt in die tijd veel drank en drugs gebruikte. "Wellicht heeft dat ook neurologische gevolgen gehad". De rechter stemde in met het aanstellen van een neuroloog als deskundige. De rechtszaak wordt in december voortgezet.

Zie ook:  Rotterdam – Kralingse Bos | "Westlander opgepakt voor Homo-moorden in 1993"  /  Rotterdam – HOP "Kralingse Bos"

bronnen: Rijnmond.nl – RTV Rijnmond/ YouTube.com


      ◄  Homo's positief over eigen plek in Kralingse Bos  Video uit 2009
                                               

Coming Out Dag 2015 | Diverse activiteiten op en rond 'Coming Out Dag' 2015

Op 11 oktober is wordt in heel de wereld stil gestaan bij de positie van LGBT-ers tijdens de traditionele Coming Out Day. Deze jaarlijks terugkerende dag werd in 1988 voor het eerst gehouden in de Verenigde Staten en sinds 2009 is er ook een Coming Out Dag in Nederland. Op vele tientallen plekken worden op of rond 11 oktober activiteiten georganiseerd om zo aandacht te vragen voor de LGBT-gemeenschap. Naast een record aantal regenboogvlaggen op overheidsgebouwen in maar liefst 45 gemeenten zijn er onder meer op de volgende plekken activiteiten georganiseerd.

In Hoorn, in de binnenstad op het Dal, zal een speciale regenboogbank onthuld worden. "Als regenboogstad besteedt Hoorn extra aandacht aan de acceptatie en zichtbaarheid van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders. Ook in de openbare ruimte willen we uitstralen dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. Deze regenboogbank is daar een mooie uiting van", aldus een woordvoerder van de gemeente in een persbericht.

Op vrijdag 9 oktober zal de Leidse Universiteit voor het eerst een reusachtige regenboogvlag aan het Academiegebouw aan het Rapenburg hangen. De Coming Out Dag-fototentoonstelling Jezelf Zijn is tot 25 oktober te zien op het Gerecht in Leiden en is gratis toegankelijk. Deze fotoserie, in opdracht van COC Leiden, laat verschillende LGBT-ers zien. Ze zijn tevens door de hele stad te zien in bushokjes en informatieborden. Op de foto's van de tentoonstelling vertellen de geportretteerden over hun zoektocht naar wie zij zelf zijn. Acceptatie van zichzelf en door anderen en de reis daar naartoe. Surf voor meer info over de Coming Out Dag-activiteiten in Leiden naar: COC Leiden

In Den Haag zal op 9 oktober om 12.00 uur een bijzonder 'item' onthuld worden. Samen met voorlichters van COC Haaglanden zal het item tot en met maandag 12 oktober blijven staan in de Grote Marktstraat om zo het winkelend publiek in te lichten over Coming Out Dag. Mensen kunnen met het item op de foto en deze foto delen met de #ComingOutDag2015DenHaag op Facebook en Instagram. Vanaf vrijdag zullen tevens regenboogvlaggen wapperen bij de Hofvijver. Op zaterdagavond vindt het straight-friendly Clubby-music feest Cotton Candy plaats in het Paard van Troje. Op zondag zullen de HTM trams en bussen met regenboogvlaggen rijden.

Zondag 11 oktober zullen de jongeren van de Hang-Out 010 kasten op het voorplein van Rotterdam Centraal zetten. Voorbijgangers kunnen in de kast luisteren naar de verhalen van Lesbiennes, Homoseksuelen, Biseksuelen en Transgenders en daar een persoonlijke boodschap achter laten. De jongeren zullen ook mensen interviewen over coming out, zelfacceptatie en hoe zij staan tegenover seksuele diversiteit.

Surf voor nog meer activiteiten rond Coming Out Dag in ons land naar de COC-webpagina: Coming Out Dag 2015

bronnen: GaySite.nl / COC.nl / YouTube.com


        
                                                 

donderdag 8 oktober 2015

VS – Showbizz | "Justin Bieber naakt gesnapt tijdens vakantie op Bora Bora" ‼

Baby, baby, baby, oh. Het was natuurlijk een kwestie van tijd. Tijdens zijn vakantie op Bora Bora is de tegenwoordig hoogblonde Justin Bieber door paparazzi gesnapt tijdens een naakte zwemsessie. New York Daily News publiceerde de foto's.

Toen vorig jaar diverse naaktfoto's van actrice Jennifer Lawrence en tientallen andere celebrity's ineens tegen hun wil over het internet circuleerden, maakte Lawrence ons goed duidelijk dat we ons best wat schuldiger mogen voelen wanneer we ons verlekkeren aan deze kiekjes.

Maar goed, Justin Bieber plaatst met flinke regelmaat stoute, (half)naakte foto's van zichzelf op zijn social media. Enkele maanden terug bijvoorbeeld nog het appetijtelijke plaat van zijn bilpartij.

Voor alle (gecensureerde) foto's kun je bij New York Daily News terecht.  Enkele ongecensureerde foto's kun je HIER bekijken ‼

bronnen: Gay.nl / GayNieuws.blogspot.nl / YouTube.com


        
                               

Amsterdam - SG | 'Secret Garden' doet oproep voor opvang LHBT-asielzoekers

De afgelopen weken zijn er veel vluchtelingen naar ons land gekomen. Een klein deel van hen heeft lesbische, homoseksuele, biseksuele of transgender gevoelens. Ze vertrekken naar een ander land in de hoop dat ze daar wel menswaardig kunnen leven. Ze vragen asiel aan in de verwachting dat hun leven eindelijk zal verbeteren. Helaas pakt het vaak anders voor hen uit. In Nederland belanden ze in één van de asielzoekerscentra (AZC) waarbij het herhaaldelijk voorkomt dat ze door andere asielzoekers worden lastig gevallen, bedreigd en in elkaar geslagen.

Stichting Secret Garden krijgt dagelijks berichten van de slachtoffers, die vanwege hun seksuele geaardheid binnen de AZC's worden gediscrimineerd, beledigd en bedreigd door andere asielzoekers. Secret Garden heeft altijd de incidenten bij COA Rijswijk (Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers) aangemeld, maar helaas kan de COA de veiligheid van deze categorie vluchtelingen niet garanderen. Verder hebben we bij de Tweede Kamer aangeklopt om daar steun te zoeken, maar onze zorg had geen prioriteit. Er werd wel gepraat met de overheid, maar nooit een adequate oplossing gevonden om deze situatie onder controle te krijgen. Sterker nog, het geweld tegen LHBTI's neemt elke dag toe.

Hoe dan ook, Secret Garden heeft genoeg van de zinloze communicatie met COA en overheid en is naar een advocaat gestapt om te kijken of er eventueel een rechtszaak kan gestart worden om de veiligheid van LHBTI's te verbeteren. Op dit moment zijn er 18 vluchtelingen (14 homo mannen en 4 transgenders) die het geweld binnen de AZC dagelijks meemaken. Secret Garden wil hen zo snel mogelijk naar een andere veilige plek zien te krijgen. Misschien kunt u iemand een tijdelijk onderdak bieden ?! 

Als u iets kunt betekenen voor deze groep kunt u contact met ons opnemen. Het kan ALLEEN via e-mail: info@stichtingsecretgarden.nl

Zie ook:
LGBT-rights | Geweld tegen LGBT-vluchtelingen ‼  /  Secret Garden doet oproep voor opvang LGBT-asielszoekers    

bronnen: Gay.blog.nl / StichtingSecretGarden.nl / YouTube.com


     ◄  Homoseksuele asielzoekers niet veilig bij COA en IND  Video 2013

China | Chinese ziekenhuizen 'genezen' nog steeds Homo's met shocktherapie

Hoewel Homoseksualiteit sinds 1997 legaal is in China, ondergaan mensen nog steeds conversietherapie. Chinese dokters schrijven medicijnen en elektroshocks voor, aldus Winq.nl en TheGuardian.com.

Ook wordt hypnose gebruikt om mensen van hun homoseksualiteit te 'genezen'. Psychiaters in ziekenhuizen vragen honderden euro's voor een behandeling, die in de meeste gevallen zeer pijnlijk verloopt.

De Britse zender Channel 4 hing John Shen, een Chinese homo-activist, vol met verborgen camera's. Die maakte een onthutsende reportage. Een arts schreef voor dat hij eerst veel pijn moest kunnen verdragen. Kon hij dat, dan zou hij ook kunnen veranderen.

Een andere arts schreef verdovende medicijnen voor die de 'patiënt' moest nemen zodra hij 'neigingen' kreeg. Ze vertelde erbij: "De geconditioneerde reflex die je voelt wanneer je iemand ziet van hetzelfde geslacht, is liefde. Ik ga ervoor zorgen dat je je angstig voelt".

Vorig jaar liet een rechtbank in Beijing een kliniek in het zuiden van China sluiten vanwege de conversie-therapie die ze daar toepasten. Homo-activisten hadden gehoopt dat dit een precedent zou scheppen, maar andere klinieken bleven cashen.

Homoseksualiteit ligt gevoelig in China. Veel ouders zijn niet bereid te accepteren dat hun kind gay is. De meesten hebben maar een kind en ze zijn bang dat die geen kleinkinderen voortbrengt. Dus sturen sommige ouders hun kind naar zo'n kliniek.

Zie ook:  
bronnen: Winq.nl / TheGuardian.com / YouTube.com                                                                                

woensdag 7 oktober 2015

Transitie in 1400 foto's | Transman maakt tijdens transitie elke dag een selfie

Drie jaar lang elke dag een selfie. De Engelse transman Jamie Raines deed het om de verandering in zijn gezicht tijdens zijn transitie in de gaten te kunnen houden. Zo'n 1400 foto's later is goed te zien wat het effect is van testosteron en is Jamie weer vrolijk als hij in de spiegel kijkt.

De veranderingen waren eerst subtiel. Daarna begon Jamies gezicht smaller te worden. Ook kreeg hij na het eerste jaar testosteron steeds meer gezichtsbeharing. Inmiddels heeft hij een mooie, volle baard.

Na drie jaar had Jamie zo'n 1400 selfies gemaakt. Versneld achter elkaar gezet wordt duidelijk hoe de vorm van zijn gezicht is getransformeerd.

In een interview met Buzzfeed vertelt Jamie dat hij van plan was het project een half jaar vol te houden. Na zes maanden was zijn gezicht echter nog niet heel erg veranderd. Hij vertelt dat hij zonder verwachtingen aan zijn transitie begon, omdat de gevolgen van testosteron van persoon tot persoon verschillen. 

Jamie Raines: "Ik hield er niet van om in de spiegel te kijken, maar zodra ik testosteron begon te nemem ging ik zoeken naar veranderingen. Elke keer als me iets nieuws opviel, was dat heel spannend".

Het hele interview met Jamie Raines lees je op: BuzzFeed.com 


bronnen: Gay.nl / BuzzFeed.com / YouTube.com                                       

Vaticaan | "Standpunten van de kerk drijven wig tussen gelovigen en de kerk"

"Gay People zijn onze zonen, dochters, buren en collega's", deze uitspraak komt vanuit het Vaticaan, gegeven naar aanleiding van de bisschoppen en kardinalen synode die momenteel in volle gang is.

Men begint stilaan te beseffen dat de standpunten van de kerk over homoseksualiteit en het homohuwelijk een wig drijft tussen gelovigen en de kerk. Ook de steeds groter wordende behoefte van gelovige HoLeBi's om erkent te worden draagt er toe bij, dat men tijdens de synode nadenkt over een nieuwe manier van praten over homoseksualiteit. Veel van de 270 geestelijken die zijn samen gekomen gaan akkoord dat de kerk meer in dialoog moet gaan met de mensen.

Priester Thomas Rosica, één van de Engelse pers afgevaardigden van de heilige stoel, zegt dat tal van bisschoppen aandringen tot een nieuwe manier om gelovige HoLeBi's tegemoet te komen. In het verleden sprak de kerk steeds zeer negatief over homoseksualiteit, men verwierp het, en het werd meermaals slecht en zondig genoemd. Maar vandaag de dag klinkt er een zeer kleine vooruitgang binnen de Rooms Katholieke kerk en zijn standpunt over homoseksualiteit. Die kleine vooruitgang houdt in dat men niet langer homoseksualiteit bestempeld als slecht en verkeerd maar dat men nu al erkent dat HoLeBi's bestaan.

Maar voorlopig gaat het nog niet ver genoeg, want men stelt weliswaar dat HoLeNi's oké zijn en moeten worden omarmd, maar men blijft tegen praktiserende LGBT's. Priester Rosica zei dat er nog niet meer zal worden vrijgegeven over de synode, en dat mensen moeten wachten tot op het einde waarbij men dan zal laten weten welke standpunten de kerk gevormd heeft over homoseksualiteit, maar ook over andere zaken als echtscheidingen, abortus, enz. ‼


bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com                                   

Jane Ward | Hoe mannen seks met elkaar kunnen hebben zonder Homo te zijn

Het nieuwste boek van Jane Ward, Not Gay: Sex Between Straight White Men, richt zich op de "No Homo"-cultuur, en onderzoekt de manieren waarop heteroseksuele mannen hun seksuele gevoelens voor andere mannen verkennen, verklaren en goedpraten.

Elk hoofdstuk van het boek verkent een andere manier waarop de hedendaagse maatschappij seks tussen heteromannen probeert te normaliseren: ontgroeningsrituelen in het leger en studentenverenigingen, seksuele exploratie tussen tienerjongens op zomerkampen en schoolreisjes, en de "situationele homoseksualiteit" van matrozen op zee, bijvoorbeeld. Volgens Jane Ward wordt het vrouwen tegenwoordig toegestaan om meer seksueel vloeibaar en "open" te zijn dan mannen, en wordt dat zelfs steeds vaker van ze verwacht. Maar heteromannen worden over het algemeen gezien als het toonbeeld van onze seksueel normatieve cultuur, met een onveranderlijke en eenduidige seksuele voorkeur en een slecht verhulde walging van elke andere vorm van seksualiteit.

Ward besteedt vooral aandacht aan de manieren waarop heteromannen hun seksuele ervaringen met andere mannen voor zichzelf en anderen proberen goed te praten. Ze noemt de meest voorkomende excuses die worden gebruikt om zulke acties "uit te leggen". Seksueel contact tussen mannen wordt bijvoorbeeld vaak gezien als een vorm van heteroseksuele bonding, als de deenemers maar luid genoeg roepen hoe walgelijk de activiteit is (denk aan sporters en leden van studentenverenigingen die "gedwongen" worden om dingen in elkaars anus te steken – iets dat vaak voorkomt in Not Gay). Ze wijst er echter ook op dat veel heteromannen openlijk hun afschuw voor vrouwenlichamen uiten, en dat walging en verlangen dus naast elkaar in hetzelfde moment kunnen bestaan.

Ward probeert niet te beargumenteren dat deze mannen "eigenlijk" homo of biseksueel zijn (hoewel dat in sommige gevallen waarschijnlijk wel zo is). Haar punt is dat wat deze mannen "niet gay" maakt niet hun daden of de ingewikkelde en tegenstrijdige emoties zijn die daarbij komen kijken, maar hun toewijding aan een heteroseksueel, normatief leven. Dezelfde gedragingen en gevoelens die deze mannen vertonen, zouden bij iemand die minder waarde hecht aan normaliteit kunnen leiden tot het ontstaan van een homoseksuele, biseksuele of queer identiteit.
                               
       
                                   
We belden met Ward om te praten over seksualiteit, normatieve cultuur, "bro-jobs", aftrekkringetjes, en andere rituelen die heteromannen hebben bedacht om 'ongestraft' aan elkaars pik te kunnen zitten.

Wat bewoog je ertoe een boek te schrijven over heteromannen die homoseks hebben ?! 
Toen ik nog in de twintig was ging ik nog wel eens met mannen uit, en een van die mannen vertelde me een keertje over de "elephant walk," een berucht ritueel bij Amerikaanse studentenverenigingen. Het komt er in het kort op neer dat mannen in een kringetje rondlopen, en de penis van de man achter zich vasthouden, en hun duim in de kont van de man voor zich steken. Dit was een totaal heteroseksuele man, en een echte macho, die ik al jaren kende, en ik dacht alleen maar: Hoe heb je dat voor jezelf goedgepraat toen je daaraan meedeed ?! Dus ik raakte al vijftien of twintig jaar geleden geïnteresseerd in deze kwestie, en toen begon ik om me heen steeds meer bewijs te zien dat heteromannen regelmatig intiem fysiek contact met elkaar hebben, en dat niet per se zien als seksueel.

Ik kan me voorstellen dat veel mensen zeggen: "Die mannen durven gewoon niet uit de kast te komen". 
Absoluut. Ik denk dat seksuele praktijken nog steeds zo nauwlettend in de gaten worden gehouden en moreel beladen zijn, dat veel mensen – inclusief LGBT's – zich het meest op hun gemak voelen bij seks als het in een duidelijk afgebakend hokje past en relatief voorspelbaar is. Ik denk dat mensen daarom graag geloven dat er drie seksuele geaardheden zijn: hetero, homo en bi, en dat het idee dat we geboren worden met een vastliggende geaardheid steeds populairder wordt. Elke seksuele activiteit die ingewikkelder is dan dat, of die niet in een van die hokjes past wordt gezien als een bedreiging.

Ik heb veel berichten gekregen van biseksuele mensen, die het boek denk ik niet hebben gelezen, maar alleen de titel zagen, en vinden dat Not Gay bijdraagt aan de ontkenning van biseksualiteit in de maatschappij. Maar zoals ik het zie is biseksualiteit een duidelijke en belangrijke queeridentiteit. Dus ik zie niet waarom we mannen in dat bi-hokje zouden moeten duwen als zij zichzelf zien als heteroseksueel, ze volledig gericht zijn op heteronormativiteit en ze het lichamelijke contact dat ze met andere mannen hebben niet eens echt zien als seksueel. Waarom zou ik hen tot de queergemeenschap willen rekenen ?! Door te zeggen dat ze biseksueel zijn omdat ze seksueel contact met mannen en vrouwen hebben, reduceer je biseksualiteit van een genderidentiteit tot een technische beschrijving van seksuele handelingen. Ik zie biseksualiteit als breder dan dat.

Je beschrijft in je boek dat voor de opkomst van identiteitspolitiek en labels als 'hetero' en 'homo' mannen die zichzelf als "seksueel normaal" zagen, vaak meer vrijheid hadden om seks te hebben met andere mannen, omdat daar niet automatisch een etiket als "homo" of "bi" op werd geplakt. Betekent dat dat heteromannen vroeger meer homoseks hadden ?! 
Historicus George Chauncey heeft daar een geweldig boek over geschreven dat Gay New York heet. Ik kan me nog een interview met een homoman herinneren dat daarin staat, waarin hij zegt: "Het was echt jammer toen de homorechtenbeweging mensen begon te pushen om uit de kast te komen, omdat dat betekende dat heteromannen veel minder bereid waren om seks met ons te hebben". Opeens had het allerlei consequenties voor je identiteit als je seks had met een andere man.

Ik denk dat we nu weer in een tijdperk zitten waarin dit allemaal aan het veranderen is, omdat er een enorme druk is van de mainstream om alle homo's en lesbiennes te normaliseren en assimileren, bijvoorbeeld door het homohuwelijk. Ik denk dat we in Amerika zullen zien dat naarmate homoseksualiteit en homoseksuele seks steeds meer genormaliseerd wordt, de gemiddelde Amerikaan er steeds minder van zal walgen. Daardoor zal er meer ruimte komen voor mannen om deel te nemen aan homoseksuele activiteiten zonder dat ze hierdoor hun hele identiteit hoeven te heroverwegen. Maar dat betekent niet dat de scheidslijn tussen wat gezien wordt als normaal en abnormaal opeens verdwijnt, want die verschuift constant. Ik denk dat je nu bijvoorbeeld een "goede homo" of een "slechte homo" kan zijn in onze maatschappij. Of je bent een getrouwde homo met kinderen die ergens in een nette woonwijk woont, en dat is goed, of je loopt nog steeds rond in een leren broek en duikt regelmatig een darkroom in ofzo, en dat is dan slecht. Ik denk dat we zien dat de cultuur zich altijd een beetje aanpast op manieren die misschien op vooruitgang lijken, maar dat niet altijd zijn.


bronnen: Vice.com / YouTube.com


        
                                   

dinsdag 6 oktober 2015

Frankrijk · Pompiers Sans Frontières | "Een kalender vol brandweermannen" ‼

Pompiers Sans Frontières, dat is Frans voor 'Brandweermannen Zonder Grenzen'. Net als Artsen Zonder Grenzen staan ze wereldwijd collega's bij. Nu kun jij je steentje bijdragen door een fraaie kalender aan te schaffen.

De Franse afdeling van Firefighters Without Borders ging uit de kleren voor een pikante kalender, die wel wat lijkt op die van de rugbyspelers van Dieux Du Stade. Dat is niet helemaal toevallig, want de foto's zijn gemaakt door Fred Goudon. Inderdaad, ook de fotograaf van de bekende rugby-kalender.

De opbrengsten gaan naar Firefighters Without Borders, een organisatie die brandweerkorpsen wereldwijd bijstaat in gevallen van nood.

De kalender is HIER verkrijgbaar ‼

        
                               

Europa – Homohuwelijk | 61% van de Europeanen voor Openstelling Huwelijk

Uit een onderzoek van de Europese Commissie blijkt dat 61 procent van de Europese burgers voor de openstelling van het huwelijk is. 71 procent vindt dat homo's dezelfde rechten moeten hebben als hetero's.

De Eurobarometer is een halfjaarlijks onderzoek van de Europese Commissie. Sinds 1973 meet de EC de trends in de publieke opinie in alle EU-lidstaten. 28.000 ondervraagden in 28 landen hebben nu hun mening uitgesproken over het huwelijk en de rechten van homo's.

In 2006 was nog slechts 44% van de ondervraagden voor de openstelling van het huwelijk. Het draagvlak is in negen jaar tijd gestegen, maar 61 procent is natuurlijk nog lang niet genoeg.

Bovendien bestaan er onderling zeer grote verschillen tussen de landen. In Nederland stemde 91 procent voor openstelling, gevolgd door Zweden (90 procent) en Denemarken (87 procent).

Helemaal onderaan de lijst staan Roemenië (21 procent), Letland (19 procent) en Bulgarije (17 procent).


bronnen: Winq.nl / ThinkOutsideYourBox.net / YouTube.com


        
                                           

Efteling – Paul | "Paul de Leeuw's stem verdwijnt uit De Indische Waterlelies"

Paul de Leeuw is binnenkort niet meer te horen als verteller van het Efteling-sprookje De Indische Waterlelies. De presentator zegt in een video-boodschap: "Mijn hart is allesbehalve vrolijk". Hieronder twee video's. Links de mededeling dat Paul zijn stem mag lenen aan het sprookje en rechts de droevige video-boodschap waarin hij vertelt dat zijn stem weer verdwijnt.
                           
        
                      
Reden waarom de Leeuw niet meer te horen zal zijn als verteller van het beroemde sprookje is dat De Efteling de Indische Waterlelies gaat renoveren. En dat is nodig, want al ruim 50 jaar dansen elke dag opnieuw meerdere keren de elfjes in de waterplantbloemen. De Efteling heeft er voor gekozen om alles terug in zijn originele staat te herstellen en daarbij gaat men dan ook de oorspronkelijke vertelster van het sprookje, Barbara Hoffmann opnieuw gebruiken. De stem van Paul werd sinds 2009 gebruikt.

De Indische Waterlelies die vermoedelijk bijna alle kinderen en hun ouders minstens één of meerdere keren hebben gezien in De Efteling, werd geschreven door koningin Fabiola van België (11 juni 1928 - 05 december 2014).


bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com


        
                                                                         

maandag 5 oktober 2015

USA – AIDS Healthcare Foundation | Grindr en Tinder woest op AIDS-stichting

Grindr heeft, net als Tinder, aangekondigd om actie te zullen ondernemen tegen de liefdadigheidsstichting 'AHF' → AIDS Healthcare Foundation. Deze stichting verspreide reclameposters in Los Angeles waarin Tinder en Grindr in verband worden gebracht met chlamydia en gonorroe.

De liefdadigheidsinstelling, die in 1980 werd opgericht, geeft toe dat zij controversiële billboards hebben verspreid waarin zij 'hook-up apps' met soa's in verband bracht.

Op de billboards zijn vier silhouetten te zien. Op het silhouet van twee kussende mannen staat op het silhouet van de ene man de tekst Grindr en op het silhouet van de andere man gonorroe. Op het silhouet van de man en vrouw staat de tekst Tinder op het silhouet van de man en op het andere silhouet de tekst chlamydia.

De advertentie is bedoeld voor het promoten van gratis soa-tests.

De woordvoerders van Grindr en Tinder hebben zich over de reclamecampagne uitgesproken. "We waren verrast over de aanpak [van de stichting] en zette de campagne tijdelijk stil om met hun over onze relatie te praten. Als werelds grootste gay-platform nemen we dit voorval ernstig serieus", aldus de woordvoerder van Grindr.

bronnen: OUT.tv / YouTube.com


        
                                             

Tilburg - Regenboogzebrapad | "Regenboogzebrapad op Tilburgse Heuvelring"

Het "Regenboogzebrapad" in Tilburg werd vrijdag 02 oktober 2015 op de Heuvelring aangelegd, bij de kruising met de Heuvel en de Korte Heuvel. Volgens een woordvoerster van de gemeente wordt het zebrapad vrijdag 9 oktober, twee dagen voor Coming Out Day, officieel aangeboden aan de Stichting Roze Maandag.

Het gemeentebestuur maakte begin juli bekend dat het zebrapad aan de stichting wordt geschonken vanwege het 25-jarige jubileum van Roze Maandag. Het regenboogpad blijft permanent liggen. Het was tot dusver nog niet bekendgemaakt waar het pad zou komen.

Tilburg is na Utrecht, Rotterdam en Maastricht de vierde stad in Nederland waar een regenboogpad verschijnt ‼  "We willen laten zien dat 'iedereen welkom is in Tilburg', of je nu lesbisch, homo, transgender of hetero bent", vertelt een woordvoerster.

Geen officieel zebrapad
De kosten van het regenboogpad bedragen 4000 euro. "We hebben gekozen voor deze plek omdat hier veel voetverkeer is", aldus de woordvoerster. Daarnaast moest de gemeente rekening houden met de verkeersveiligheid ‼  Het regenboogpad is namelijk geen officieel zebrapad ... maar komt nu dus op een plek te liggen waar verkeerslichten staan.

De aanleg van 't regenboogpad is vrijdag in de loop van de ochtend begonnen en is naar verwachting in de loop van de dag klaar. De Tilburgse wet- houder 'Marcella Hendrickx' zal volgende week het pad officieel aanbieden aan Stichting Roze Maandag.


bronnen: OmroepBrabant.nl / YouTube.com                                                   

Amerika – Showbizz | 'Laverne Cox' pleit voor zichtbaarheid van Transgenders

Central Bureau of Statistics, het Amerikaanse Centraal Bureau voor de Statistiek, zou volgens Laverne Cox meer moeten doen om de zichtbaarheid van Transgenders te vergroten. De actrice, bekend als Sophia Burset uit Orange Is The New Black sprak hierover op de Social Good Summit in New York, afgelopen week.

Laverne Cox gaf aan dat het blijkbaar zo ingebakken is om volgens de oude denkwijze alleen mannen en vrouwen te tellen, dat transgenders niet worden geregistreerd bij het Amerikaanse Centraal Bureau voor de Statistiek. Er zijn dus ook geen recente cijfers bekend.

Uit een schatting van 2011 van de Universiteit van Californië (PDF-bestand) blijkt dat bijna 700.000 Amerikanen, dat is drie procent van de totale populatie, zich als transgender identificeert. Deze geschatte cijfers zijn echter alweer vier jaar oud en het wordt volgens Laverne Cox tijd dat de regering hier iets aan doet en met officiele cijfers komt, zodat de zichtbaarheid van transgenders wordt vergroot.

Laverne Cox: "Welke boodschap zenden wij uit naar jonge transgenders, of jonge mensen die zich met geen van beide seksen identificeren, als we ze niet eens officieel tellen ?! Daarmee lijkt het alsof hun identiteit niet bestaat".

bronnen: ZijAanZij.nl / YouTube.com


        
                                       

Een 24-jarige Hetero man gaat trouwen met Homo van 51 alleen voor het geld

Een 24-jarige heteroseksuele man vertelt over zijn verloving met een homo miljonair van 51, waarbij hij meteen toegeeft dat hij het voor het geld doet. Het koppel is al twee jaar samen en de oudere man weet dat de jongeman alleen bij hem is voor zijn geld.

De jonge 24-jarige zegt dat hij geen interesse heeft in een relatie met een vrouw. Wel heeft hij heel af en toe seks met een vrouw. Maar in hoofdzaak is hij bij zijn 51-jarige partner die hij niet beschouwt als zijn vriend, of waarbij hij hun verbintenis bekijkt als een relatie maar eerder als een overeenkomst. Hij doet het voor het geld, de oudere man voor de seks. 

De jonge man zegt dat hij geen homo is maar dat hij geen moeite heeft met anale seks. "Ik maak er niets groots van, het is niet iets waar ik zelf om zou vragen, maar ik heb er ook geen problemen mee. Meestal is het hij die mij neukt, en heel af en toe wil hij dat ik hem neuk. Het is niet vreselijk, het is gewoon".

Het koppel leerde elkaar twee jaar geleden kennen in de Gym waar ze beide hetzelfde trainingsschema bleken te hebben en daardoor met elkaar aan de praat raakten. Op de vraag waarom hij nu toestemde in een huwelijk met de oudere man, zonder dat er sprake is van een romantische relatie, zegt hij dat je dat beter aan zijn oudere vriend kan vragen, omdat hij zelf het nut niet in ziet van een romantische relatie. 

Tegen zijn ouders, familie en vrienden zegt hij biseksueel te zijn. "Dat doe ik om vervelende vragen te voorkomen, want ik ben gewoon heteroseksueel. Maar eigenlijk maakt het mij niet uit. Zoals het is, gaat het goed". Op de vraag hoeveel geld zijn oudere partner heeft en wat hij zelf al gekregen heeft antwoordt hij: "Ik dacht iets van rond de 11 miljoen, ik kreeg al een nieuwe dure computer, TV en een massage toestel. Meer heb ik voorlopig niet nodig". 

De twee lopen buiten regelmatig hand in hand, omdat de oudere man dat graag heeft. "Velen denken dan dat we een koppel zijn, mij maakt het niet uit wat mensen denken", aldus de jongste van de twee.


bronnen: HoLeBi.info / PinkNews.co.uk / Reddit.com


                              

zondag 4 oktober 2015

Amerika - Hillary Clinton | "Strijd gelijke rechten LGBT's nog niet gestreden" ‼

Amerikaans presidentskandidaat Hillary Clinton zegt dat ze indien ze wordt verkozen ze zal blijven strijden voor gelijke rechten van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders, want de strijd is nog lang niet gestreden.

Clinton deed haar uitspraken op de bijeenkomst van de mensenrechtenorganisatie Human Rights Campaign (HRC), de grootste HoLeBi & Transgender rechten organisatie van de Verenigde Staten.

"Ik zie het onrecht en de gevaren die u en uw familie nog steeds meemaken, en ik ben kandidaat voor het presidentschap om ze te beëindigen, voor eens en voor altijd", aldus Clinton die ook nog zei: "Ons werk is nog niet gedaan, tot elk persoon behandeld wordt met gelijke rechten en respect, waarbij het niet uitmaakt hoe oud je bent, van wie je houdt, of van waar je komt".

Verder prees ze het gevecht van transgenders voor meer gelijkheid en noemde ze het verbod op het openlijk dienen in het leger onrechtvaardig. Maar ze liet wel weten dat ze achter het nieuwe beleid staat, waarbij transgenders vanaf volgend jaar openlijk mogen dienen in het Amerikaanse leger.

Verder beloofde ze ook dat wanneer ze president wordt ze zich extra zal inzetten voor de bescherming en de rechten van homo's, lesbiennes en biseksuelen.


bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com