zaterdag 18 februari 2017

ANZ bank moedigt 'koppels van gelijke geslacht' aan om hand in hand te lopen

Australië – Nieuw-Zeeland – Bank – 'Commercial'    De Australische en Nieuw-Zeelandse Bank:  "ANZ"  heeft afgelopen week een hele lieve en toch zielige reclame online gezet ‼

In de video zie je verschillende koppels van hetzelfde geslacht hand in hand lopen, maar wanneer er andere mensen voorbij lopen of in zicht zijn, laten ze elkaar los.

De slogan van de reclame is Hold Tight en moedigt koppels van het gelijke geslacht aan om elkaars handen vast te houden. De bank is supporter van de festivals Auckland Pride Festival en Sidney Gay en Lebian Mardi Gras ... en dat wilden ze de wereld in helpen middels deze reclame.

bronnen: OUTtv / YouTube.com 
                                                     

The Voice of Holland | "18-jarige 'Pleun Bierbooms' wint The Voice of Holland"

The Voice of Holland 2017 – 'Pleun Bierbooms'  →  Pleun Bierbooms is de winnares van het zevende seizoen van The Voice of Holland

Coach 'Waylon' maakt een vliegende start in zijn eerste seizoen in The Voice of Holland: zijn talent, de 18-jarige 'Pleun Bierbooms' heeft het zevende seizoen van de talentenjacht gewonnen. Pleun Bierbooms was tijdens de liveshows een van de favorieten van het seizoen. Ze versloeg in de finale de 17-jarige Isabel Provoost.  
                                         
        
                                          
Pleun Bierbooms wint naast een platendeal ook een optreden bij 'De Toppers in Concert' en een gloednieuwe auto, hoewel ze nog geen rijbe- wijs heeft. Geen probleem, want coach 'Waylon' heeft bij RTL Late Night al aangegeven haar als cadeau ook een rijbewijs cadeau te doen.

"Ik heb heel veel geleerd van Waylon   Ik vind het belangrijk dat ik mijn eigen pad volg, maar ik ben pas 18, ik moet ook nog leren wie ik nou ben. Ik wacht even af wat er allemaal gaat gebeuren", geeft Pleun Bierbooms als eerste commentaar over haar winst bij RTL Late Night

Zie ook:
bronnen: MetronNeuws.nl / YouTube.com


        
                                       

vrijdag 17 februari 2017

België – 'Mister Gay' | "Dit zijn de 12 finalisten voor Mister Gay Belgium 2017"

België    Tom Goris (38) in 2013, Willem Joris (31) in 2014, Skelte Willems (22) in 2015 en Raf Van Puymbroeck (22) zijn de vier vorige Mister Gay Vlaanderen- en Mister Gay Belgium-winnaars. Wie wint dit jaar de titel Mister Gay Belgium ?!

De voorbije weken hebben Mister Gay Belgium–organisatoren Bram Bierkens (29) en Ivan Denis (25) twaalf finalisten gekozen en voorbereid op een drietal maanden campagne.

  De twaalf finalisten zijn:  
                          
Grégory Danvoie
 23
    Luik    
  Secretariaat Talen
Sasha De Swert 
 22
    Hoboken  
  Verkoopadviseur
Gaëtan De Vos
 24
    Ursel   
  Zelfstandige in een Kinderdagverblijf
Ignace De Wolf
 20
    Genk
  Bachelor in de Ergotherapie
Jaimie Deblieck
 18
    Roeselare
  Tuinbouwer
Tim Lauwers
 19
    Kasterlee 
  Student Bedrijfsmanagement
Gerrit Noerens
 38
    Welle
  Lifestyle Coach
Joffrey Notermans
 19
    Neeroeteren 
  Student Thuis- en Bejaardenzorg
Alan Roelants
 23
    Antwerpen 
  Zelfstandig Horeca-uitbater
Sam Schotsmans
 20
    Sint-Truiden
  Chef de Partie
Cédric Suetens
 18
    Hemiksem
  Student Kapper
Dries Van De Put
 21
    Keerberen
  Medisch Laborant
Elke kandidaat heeft ook een campagnethema dat ze zelf kiezen. Op 27 mei wordt Mister Gay Belgium 2017 verkozen in Theater Elckerlyc. De winnaar zal België vertegenwoordigen bij Mister Gay Europe 2017 en Mister Gay World 2018.

Zie ook:


        
                                                 

A58 - HOP 'Leikant' | "Goirle moet uitleggen waarom Leikant werd afgesloten"

Leikant    Gemeente Goirle moet inhoudelijk ingaan op de bezwaren van Stichting Platform Keelbos tegen het plaatsen een hek op de parkeerplaats 'Leikant' langs de A58 bij Tilburg. Dat heeft de Raad van State bepaald.

Het hek moet het onmogelijk maken om van de parkeerplaats het achter gelegen bos in te  lopen. Dat bos staat al jaren bekend als een homo-ontmoetingsplaats.

Eerder werd Platform Keelbos niet-ontvankelijk verklaard door zowel Burgemeester en Wethouders van Goirle als de rechtbank.
                                         
Nieuw besluit
Onterecht ... zo blijkt woensdag uit een uitspraak van de Raad van State. Volgens de gemeente en bestuursrechter was het in Nuth gevestigde Platform geen belanghebbende. De Raad oordeelde anders: "Stichting Platform Keelbos is voor veel overheden een gesprekspartner als 't gaat om 'homo-ontmoetingsplaatsen'   De gemeente moet nu een nieuw besluit nemen over de bezwaren van het Platform tegen de plaatsing van het hek op de parkeerplaats Leikant".
                                           
                                          
Erkenning
Stichting Platform Keelbos is een belangenorganisatie voor bezoekers van homo-ontmoetingsplaatsen. De uitspraak van de Raad van State betekent erkenning van het Platform als serieuze gesprekspartner voor overheden.

De stichting is onder meer met de gemeente Ede in een juridische strijd verwikkeld over de afsluiting van homo-ontmoetingsplaats 't Ginkelse Zand – langs de A12.

Zie ook:
   A58 – Leikant | "Homo-ontmoetingsplek bij 'Riel' zou van alle kanten bereikbaar moeten zijn"  
   College Goirle gaat opnieuw besluit nemen over bezwaren hekwerk Homo-ontmoetingsplaats
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: RozeGolf.net / Platform-Keelbos.org / Twitter.com – Roze Golf / Twitter.com – Brabants Dagblad
                                          
                                                     

donderdag 16 februari 2017

CGK | Homoseksualiteit blijft zondig voor de Christelijk Gereformeerde Kerken

CGK  →  De Christelijk Gereformeerde Kerken blijven bij hun mening dat 'homoseksualiteit' ingaat tegen de Bijbel en daarom zondig is. Vijftien kerken, waaronder de Christelijk Gereformeerde Kerk Zwollehadden bezwaren tegen dat standpunt, maar die zijn afgewezen door de generale synode.

In een persverklaring wordt verwezen naar een eerder besluit over dit onderwerp uit 2013, maar de synode erkent dat er in het verleden door de kerken te weinig aandacht, "voor een pastoraal spreken en handelen", inzake homoseksualiteit is geweest.

In de verklaring zegt 't gereformeerde kerkbestuur dat mensen met een homoseksuele geaardheid 'volwaardig en gelijkwaardig lid' zijn van de kerk, maar dat relaties en seks tussen twee mensen van hetzelfde geslacht "niet in overeenstemming zijn met het Woord van God".

Christelijk Gereformeerde Kerk Zwolle laat weten 'zeer teleurgesteld' te zijn over de afwijzing. "Voor de CGK Zwolle is hierdoor een nieuwe situatie ontstaan. De kerkenraad zal zich de komende tijd bezinnen op eventueel te zetten vervolgstappen".

Zie ook:
bronnen: RozeGolf.net / Twitter.com – Lennart Lenskens → AD.nl
                                            

                                           

Hepatitis A | Een uitbraak van Hepatitis A onder Amsterdamse Homomannen ‼

Amsterdam  →  GGD Amsterdam heeft de afgelopen maanden een toename van Hepatitis A gevonden onder Amsterdamse mannen die seks hebben met mannen. Ook in de rest van Nederland en Europa is er een verhoogd aantal uitbraken.

Sinds september 2016 zijn er 11 meldingen bij GGD Amsterdam geweest van acute Hepatitis A, waarbij homoseksueel en biseksueel contact de bron is; de afgelopen jaren waren dat er nul  Ook in andere Europese landen is er sprake van een toename van Hepatitis A onder 'mannen die seks hebben met mannen'

Hepatitis A wordt onder andere overgedragen door besmet voedsel en water. Infecties onder homomannen zijn te wijten aan het feit dat 't virus ook via anale seks wordt overgedragen.
                               
        
                                                 
Symptomen
De besmettelijke leverontsteking gaat vaak gepaard met ziekteverschijnselen als griep, koorts en misselijkheid en kan zes maanden aanhouden. De incubatietijd is gemiddeld 28 dagen.

Vaccinatie
Mannen die seks hebben met mannen kunnen zich gratis laten vaccineren tegen "Hepatitis B". Een Hepatitis-A-vaccinatie is niet kosteloos, maar wordt door sommige zorgverzekeraars wel (deels) vergoed. Bij een gecombineerde Hepatitis A/B-vaccinatie, ook wel Twinrix genoemd, betaal je enkel de kosten voor de Hepatitis A-vaccinatie (€ 75,=).  Een afspraak maken kan via MantotMan.nl of telefonisch (020-5555 464). Een volledige serie van vaccinaties biedt ongeveer 30-40 jaar bescherming.

Zie ook:
bronnen: Gay.nl / YouTube.com / Twitter.com – Gay.nl
                                           
                                                      

woensdag 15 februari 2017

België · Antwerpen - 15 t/m 20 februari 2017 | Leather & Fetish Pride Belgium

België – Antwerpen  →  Woensdag 15 februari was de aftrap van Leatherpride Belgium   "The Celebration Of Fetish Life"   Tot en met maandag 20 februari kunnen "leer- en fetisjfans" hun hart ophalen in Antwerpen   Hoogtepunt zijn de drie 'Darkland Days' (vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 februari). Volgens de aankondiging 'het grootste indoor gay fetisj festival ter wereld', een 'safe heaven voor avontuurlijke homo's die hun seksuele horizon willen verruimen'.

Darklands is niet alleen een ontmoetingsplaats met verschillende bars en eetgelegenheden, maar biedt ook demonstraties, workshops, een fetisj markt en een indrukwekkende line-up van shows en pornosterren, DJ's en performers.
bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com
                               
        
                                                     

Amsterdam – Oktober 2016 – Geweld | "Mishandeld Homostel zoekt getuigen"

Amsterdam  Homofoob geweld    Een Homostel werd op zondag 16 oktober 2016 door 3 jongens zwaar mishandeld op de Ruijterkade in Amsterdam. Omstanders grepen snel in en maakten foto's van de daders, ook zijn ze gefilmd door een bewakingscamera
   
 Eén van de slachtoffers deed dinsdagavond zijn verhaal bij 'Opsporing Verzocht'   De twee zijn zeer waarschijnlijk mishandeld vanwege hun geaardheid. De politie is op zoek naar getuigen van de mishandeling. Zij kunnen bellen met 0800-6070, of anoniem via 0800-7000. Ook Roze in Blauw is bereikbaar via 088-1691234.
                                   
                                             
Zie ook:
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
•   Amsterdam | "Twee Homoseksuele mannen zwaar mishandeld achter het Station"  

bronnen: GaySite.nl / Twitter.com – NU.nl / YouTube.com                                       

dinsdag 14 februari 2017

♥ GayNieuws ♥ wenst iedereen een "Liefdevolle & Gay-zellige Valentijnsdag" ‼

     

   
                                          

Roze Zaterdag | "Regenboogbotenparade over Singel & Podium op de Parade"

Den Bosch – 'Roze Zaterdag' 2017    Op 'Roze Zaterdag' trekt een Regenboogbotenparade over de Singelgracht, langs de Zuidwal. Op de Parade staat een podium met 'landelijk bekende artiesten' en op de Markt zal een slotshow worden gehouden.

Op de boten vaart die dag een afspiegeling van de Nederlandse samenleving mee, zo blijkt uit het programma van 'Roze Zaterdag' (.pdf), dat op 24 juni wordt gehouden. Het programma voor die dag werd dinsdagmiddag 14 februari gepresenteerd. 

In de stad komen twee podia te staan, één op de Parade en één op de Markt. Overdag zullen er op de Parade een paar grote namen staan, zo wordt beloofd, al is nog niet bekend welke artiesten er die dag langs komen  Op de Markt zal vooral 's avonds feest zijn.  Er komen onder meer DJ's, en er is ruimte voor 'een vleugje musical en songfestivalnummers', aldus de aankondiging. 
                                           
                                                       
Naast de feesten is er ook een informatiemarkt op Roze Zaterdag,  met onder meer informatie over de acceptatie van LHTB'ers. Ook zal daar een oecumenische dienst zijn. Bij het Noordbrabants museum en het Stedelijk museum is ruimte voor 'LHTB-kunstenaars'. Voor Roze Zaterdag werkt Den Bosch samen met Oss   De landelijke dag versterkt en draagt bij aan het regenboogbeleid van de gemeente Den Bosch doordat het de zichtbaarheid en acceptatie van de lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT's) vergroot.

bronnen: BD.nl – Brabants Dagblad / RozeZaterdag2017.nl / Twitter.com – Brabants Dagblad / YouTube.com