zaterdag 11 februari 2017

Heroes Of Football – Danilo – 'Out & Proud' | "You Are Always Part Of A Team"

Heroes of Football  –  Eind januari ging de campagne 'Heroes of Football' van start, een initiatief dat het taboe op 'homoseksualiteit' in de 'voetbalwereld' tracht te doorbreken. Deel daarvan is deze prachtige video, waarin amateurvoetballer Danilo teamgenoten ver- telt op mannen te vallen en in gesprek gaat met profvoetballer Dries Mertens ‼  "Dat één eigenschap van mij zou moeten betekenen dat ik anders ben, vind ik heel kort door de bocht".                                            

Hongarije | "Het dorp Ásotthalom verbiedt Moslims en Homoseksuele affectie"

Hongarije – Ásotthalom  →  Het dorp Ásotthalom in Hongarije verbiedt voortaan het dragen van Islamitische kleding   HoLeBi's mogen ook hun affectie niet meer tonen.

Burgemeester László Toroczkai is het beu. Het dorpje aan de grens met Servië werd overspoeld door vluchtelingen en dat heeft de xenofobe, Islamofobe en HoLeBifobe gevoelens versterkt.
                                     
                                         
"Ons dorp staat in de eerste plaats open voor mensen uit West-Europa", vertelt László Toroczkai aan de Engelse BBC   "Moslims hebben we hier absoluut niet nodig. We willen onze tradities bewaren en als hier grote groepen Moslims zouden neerstrijken, zullen die toch niet in staat zijn om zich te integreren".

Het verbod op 'Moskeeën', het dragen van 'Islamitische kleren' en het tonen van 'Homoseksuele affectie' is in strijd met de grondwet  De nationale regering moet zich dan ook over de kwestie buigen. 

bronnen: ZiZo-Magazine / Standaard.be / Twitter.com – ZiZo Online / YouTube.com


        
                                         

vrijdag 10 februari 2017

OUTtv lanceert "online poll" onder LHBTI's in aanloop naar 'de verkiezingen' ‼

OUTtv – Online Poll   Met de Tweede Kamer-verkiezingen in aantocht verschijnen er her en der polls   OUTtv wil niet achterblijven en heeft een online poll gelanceerd: "OUTtv Kiest" – om erachter te komen waar de voorkeur van roze stemmers naar uitgaat. Daarnaast wil OUTtv weten in hoeverre roze onderwerpen meespelen bij hun keuze.

De poll loopt tot en met zondag 12 maart 2017. De ochtend erop wordt de uitslag van de poll bekendgemaakt. De verkiezingen zijn op woensdag 15 maart. Vanaf 16 februari verzorgt de lifestyle-televisiezender elke donderdag om 18.45 uur het programma "OUTtv kiest", waarin kandidaten in een quiz op hun gay-factor worden getest.

Neem deel aan de 'Gay Stemwijzer' van OUTtv:  KLIK HIER 

Zie ook:
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: Gay.blog.nl / OUT.tv / Facebook.com – Marc Putman                                           

TV-Tip – Vrijdag – SBS 6 – 20.30 uur | Roy Donders: "Stylist van het Zuiden" ‼

Tilburg  →  Glitterstylist en volkszanger "Roy Donders" geeft een uniek kijkje in zijn leven en dat van zijn familie   Hij heeft een roerige periode achter de rug. Zijn winkel ging bijna over de kop en zijn relatie met Marvin stond onder druk

Gelukkig heeft hij alle ellende achter zich kunnen laten. Roy Donders heeft grote, nieuwe plannen. Hij wil zijn in het slop geraakte zangcarrière als 'volkszanger' nieuw leven inblazen en doorbreken als 'schlagerzanger' in Duitsland. Zijn huis wordt flink verbouwd  Casa di Roy wordt volledig gestript en opnieuw opgebouwd tot Palacio di Roy.
                           
     ◄  Carnaval 2017  |  "Roy Donders & Patty Brard" – Wat Zijn Ze Lekker ‼
                                      
 Een nieuw seizoen van glitterstylist en volkszanger 'Roy Donders' staat in de startblokken in het nieuwe jaar. Roy is de drie inbraken in zijn winkel zat en maakt hij plannen om te verhuizen. Het moet uiteraard allemaal groot, groter, grootst: hij denkt aan een heus Donders warenhuis. Als klap op de vuurpijl is hij druk in de weer met zijn Casa di Roy-verbouwing en zijn schlager carrière in Duitsland.

Uitzending Gemist ?!:  Bekijk HIER de eerste afleveing van het nieuwe seizoen ‼

Zie ook:

bronnen: TV·Gids.nl / YouTube.com / Twitter.com – SBS 6
                                          
                                       

donderdag 9 februari 2017

Frankrijk → Kevin | "Kevin Chomat zingt over een Homoseksuele relatiebreuk"

Frankrijk  →  'Kevin Chomat' (22) van Kevin & The Band zingt in 'Un Homme À Terre' over het einde van een homoseksuele relatie ‼

"Liefde is universeel en ondanks wat sommige mensen denken gaat de liefde tussen twee mannen verder dan alleen seks", zegt 'Kevin Chomat' uit Saint-Étienne in Frankrijk   "Er is wat dat betreft geen verschil tussen hetero's en homo's   We hebben allemaal gevoelens en liefde kan ons allemaal pijn doen. Homoseksuelen zijn mensen, net als iedereen en daarom verdienen ze dezelfde rechten. Zo simpel is dat"

Neergeslagen man
In 'Un Homme À Terre' zie je hoe de relatie stuk loopt. De wederhelft is een paspop. Het verhaal is erg hedendaags. Het koppel verwacht veel van elkaar, maar ervaart de concurrentie en uitdagingen van sociale media. Het Vriendje-paspop wordt dan maar teruggebracht.

Het kind
In 2014 bracht Kevin Chomat het nummer 'L'enfant' uit, over een moeilijke coming-out.   

bronnen: ZiZo-Magazine.be / YouTube.com


        
                                         

Amsterdam | "Vrolijk - laatste Homoboekhandel in A'dam - heeft het moeilijk"

Amsterdam  →  Boekhandel 'Vrolijk' aan de Paleisstraat 135 in 'Amsterdam' is de enig overgebleven homoboekhandel in de hoofdstad, maar de winkel heeft het moeilijk. In 2013 dreigde al een faillissement, maar die kon voorkomen worden. Eigenaar 'Leendert Rietveld' is bezig met een nieuw reddingsplan. Samen met andere partijen studeert hij over een reddingsplan.
                         
                                         
De rekeningen kunnen al enige tijd niet meer worden betaald en sinds twee manden levert het Centraal Boekhuis niets meer. In 2014 werd nog het dertigjarig bestaan gevierd. 'Vrolijk' opende in 1984 in een kelder aan de Voetboogstraat 7 en verhuisde in 1989 naar het huidige pand, op een steenworp afstand van de Dam.

Zie ook:
Homoboekhandel 'Vrolijk' in zwaar weer  /  Amsterdam | "Zware tijden voor LHBT-boekwinkel 'Vrolijk'

bronnen: Gay.blog.nl / AT5.nl / Twitter.com – Amsterdam Nieuws / YouTube.com


        
                                                     

woensdag 8 februari 2017

Utrecht – MidzomerGracht Festival | Canal Parade: De deelnemers zijn bekend


Utrecht - Canal Pride Parade    Op zaterdag 17 juni 2017 beleeft de stad Utrecht haar allereerste Canal Pride. De Domstad heeft fraaie grachten met unieke werven pal aan 't water, een ideaal decor voor een hoogsteigen Canal Parade de verscheidenheid en alle facetten van de LHBT-gemeenschap van Utrecht en Nederland zichtbaar te maken. Inschrijven kon tot 1 februari. Alle inzendingen zijn bekeken en hebben zo goed als allemaal een positieve beoordeling gekregen. De Canal Pride is onderdeel van het MidzomerGracht festival ‼
                           
                                            
Inmiddels hebben de uitverkorenen bericht gekregen en kunnen ze aan de slag 'om hun boot zo vorm te geven dat ze door iedereen gezien wor- den en een onuitwisbare indruk achterlaten in Utrecht'. Het inschrijfformulier blijft voor laatkomers online tot 1 maart. De organisatie is in haar nopjes over de verscheidenheid aan deelnemers en hoopt op een grote toeloop naar de Domstad op 17 juni.  De Utrecht Canal Pride vindt plaats in het openingsweekend van het jaarlijkse MidzomerGracht festival (voor seksuele- en gender diversiteit).

Zie ook:
bronnen: Gay.blog.nl / Twitter.com – Koen Bokhorst / YouTube.com                                           

UK - Attitude - "We're going Dutch" ‼ | "Nederland krijgt nieuw Gaymagazine"

Engeland    Het populaire Britse gaymagazine Attitude komt naar Nederland. Het grootste tijdschrift voor homo's in Groot-Brittannië zegt op haar website "We're going Dutch" ‼  Op de eerste Nederlandse editie  die vanaf 24 februari verkrijgbaar is  siert Jett Rebel op de cover ‼  'Attitude' bestaat al sinds 1994 en heeft in Groot-Brittannië al vele spraakmakende edities uitgebracht.  In 't blad heb- ben interviews gestaan met onder meer David Beckham, Madonna, Daniel Radcliffe, Lady Gaga, Elton JohnCher & Robbie Williams   Ook brengt 'Attitude' actueel nieuws, reisverhalen en achtergronden rond het thema lifestyle.
                                 
                                   
In de eerste Nederlandse editie een interview met de Nederlandse zanger en componist Jett Rebel.  Hij laat onder meer weten het niet te begrij- pen waarom mensen zich tegenwoordig nog zo druk maken over de seksuele geaardheid van iemand en waarom homoseksualiteit voor sommigen nog altijd aanstootgevend is ‼  "Ik krijg vaak vragen over mijn eigen seksuele geaardheid  maar mijn message is juist dat het daar niet om draait ‼ Iedereen zou eruit mogen zien hoe hij eruit wil zien. Dat ik als 'heteroseksuele' jongen in een jurk rondloop, is mijn manier om te zeggen: alles zou mogelijk moeten zijn".

Klik HIER voor meer informatie over de Nederlandse uitgave van Attitude.
                                
                                      
bronnen: GaySite.nl / Twitter.com – GaySite.nl / Telegraaf.nl – Video
                                       
         

dinsdag 7 februari 2017

Frankrijk – Le Pen | "Marine Le Pen wil Homohuwelijk in Frankrijk afschaffen"

Frankrijk  →  Als Marine Le Pen – van Front National – president van Frankrijk wordt, zal ze het huwelijk afsluiten voor HoLeBi-koppels. Dat is officieel vastgelegd, in haar verkiezingsprogramma.

Als Marine Le Pen in mei de presidentsverkiezingen wint, zal ze het 'homohuwelijk' afschaffen  Frankrijk stelde het huwelijk op 17 mei 2013 open voor HoLeBi-koppels   Marine Le Pen kan zich wel vinden in het samenlevingscontract, de pacte civil de solidarité (pacs). Ze wil welis- waar niet retroactief homohuwelijken ontbinden. 

Marine Le Pen wil evenmin in-vitrofertilisatie (ivf) openstellen voor lesbische koppels en draagmoederschap regelen.
bronnen: ZiZo-Magazine.be / Têtu.com / YouTube.com                                             

Engeland - George Michael | Begrafenis 'George Michael' nog langer uitgesteld

Engeland  George Michael  →  De begrafenis van George Michael is opnieuw uitgesteld. Het lichaam van de op eerste kerstdag overle- den George Michael wordt niet voor eind februari vrijgegeven  "Er is een uitgebreide autopsie en toxicologisch onderzoek uitgevoerd, maar de resultaten worden pas over enkele weken verwacht", aldus een van de onderzoekers.
                               
De politie denkt niet aan een misdrijf, maar nam zijn partner Fadi Fawaz wel twee keer mee voor verhoor. Ook buren werden ondervraagd ‼ Over de uitvaart is nog weinig bekend  Niet alleen wanneer - maar ook waar de uitvaartdienst wordt gehouden: "In 'Londen' of in een kerkje nabij zijn huis in Goring-on-Thames".
                                   
                                                          
Zie ook:
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: Gay.blog.nl / Metro.co.uk / Twitter.com – HLN.be / YouTube.com


        
                                                 

maandag 6 februari 2017

Duitsland – Berlijn | Drie doden bij brand in Berlijnse Gaysauna 'Steam Works'

Duitsland – Berlijn  →  Bij een brand in de Berlijnse gaysauna Steam Works zijn afgelopen nacht drie mannen om het leven gekomen

Op het moment dat de brand uitbrak waren ongeveer dertig mensen aanwezig in de sauna   Alle ruimtes werden doorzocht door de reddings- diensten. Eén gewonde is in het ziekenhuis opgenomen met een mogelijke rookvergiftiging, maar meer doden of gewonden worden uitgesloten.
                                                  
                                          
Berlijn De sauna stond voor kort nog bekend als Apollo-Splash-Club en bevindt zich op de begane grond van een appartementencomplex aan de Kurfürstenstrasse, in stadsdeel Schöneberg. Hoe de brand is ontstaan, is nog niet duidelijk  De doodsoorzaak van de drie slachtoffers is tot op heden ook nog niet vastgesteld.


Update: 
Berlijn – Steam Works | Rampsauna was een 'enorm doolhof'  /  Stadsdeel Berlijn sluit Homosauna 'Steam Works' na brand   

bronnen: Gay.nl / Volkskrant.nl / YouTube.com                                                             

Super Bowl | "Lady Gaga laat politiek statement achterwege bij Super Bowl" ‼

USA    Optreden in de pauze van de Super Bowl, het best bekeken sportevenement van Amerika is iets waarvoor alleen de allergrootse popartiesten worden uitgenodigd.  Prince, Madonna, Bruce Springsteen, The Who, U2, Coldplay en Beyoncé vulden tijdens eerdere edi- ties van de Super Bowl de hun toegemeten dertien minuten. Zondagnacht was het de beurt aan Lady Gaga.

Een opmerkelijke keuze, want heel erg goed ging 't de laatste jaren niet meer met de carrière van de inmiddels 30-jarige zangeres Lady Gaga.
                                                        
                                     
Toen Lady Gaga zich de afgelopen maanden ook nog eens ontpopte als een fel tegenstander van president 'Donald Trump', zal de organisatie zich ook even achter de oren hebben gekrabt.  Wat nu als Lady Gaga haar optreden voor meer dan honderdvijftig miljoen TV-kijkers zou aan- grijpen voor een politiek statement ?!

Vrijdag liet de Lady Gaga weten dat de enige statements die ze zou maken, die waren die ze haar hele carrière al consistent had gemaakt ‼

Lees het volledige artikel op:  Volkskrant.nl  →  Geen politiek bij Lady Gaga
             
Zie ook:

bronnen: Volkskrant.nl / Twitter.com – Telegraaf TV / Twitter.com – NFL