zaterdag 29 juni 2013

23:59 uur | 55.000 bezoekers zijn naar de Roze Zaterdag in Utrecht gekomen


                          
Zo'n 55.000 mensen zijn naar de Roze Zaterdag in Utrecht gekomen. Dat liet Petra Luiken, voorzitter van Roze Zaterdag weten.

"De stad was bomvol", zegt Luiken. "Het was een feestje zoals we gehoopt hadden, een soort Roze Koninginnedag". Volgens Luiken is het eve- nement zonder noemenswaardige incidenten verlopen.

De optredens op het hoofdpodium op het Domplein zijn inmiddels voorbij, binnen gaat het feest nog tot in de kleine uurtjes door. Ook op de Neude, het Janskerkhof en het Stadhuisplein waren evenementen.

Het jaarlijkse evenement draagt, zoals de organisatie van het landelijke feest het omschrijft, "in positieve zin bij aan de integratie en acceptatie van homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transgenders in Nederland". De hele dag en avond konden belangstellenden luisteren naar mu- ziek op een van de vele podia en meedoen aan sportevenementen.

Volgend jaar mag Eindhoven de Roze Zaterdag organiseren.    


bronnen: Telegraaf.nl / RZ2013


18:00 uur | Utrecht loopt vol voor Roze Zaterdag

Het feest op de Utrechtse pleinen moet nog echt losbarsten, maar veel feestvierders hebben zich zaterdagmiddag al verzameld in de Domstad. Dat laat Petra Luiken, voorzitter van Roze Zaterdag weten.

Exacte aantallen zijn pas zaterdagavond laat bekend, maar veel pleinen "staan al voor driekwart vol", aldus Luiken. "Het Domplein stond bij de opening vanmiddag al vol, de Neude is bijna vol. Er hangt een sfeertje zoals op Koninginnedag, iedereen praat met elkaar. Het is gezellig".

Het jaarlijkse evenement draagt, zoals de organisatie van het landelijke feest het omschrijft, "in positieve zin bij aan de integratie en acceptatie van homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transgenders in Nederland". De hele dag en avond kunnen belangstellenden luisteren naar mu- ziek op een van de vele podia en meedoen aan sportevenementen.


bronnen: Dichtbij.nl / RZ2013


18:00 uur | Utrecht viert Roze Zaterdag uitbundig

De binnenstad van Utrecht kleurde zaterdag helemaal 'roze' vanwege de zogenoemde Roze Zaterdag. Het evenement is zaterdag- ochtend geopend door minister Schippers van VWS en de Utrechtse burgemeester Wolfsen en wethouder Everhardt. De festiviteiten gaan nog de hele avond en nacht door.

Sportievelingen konden de hele dag meedoen aan sportevenementen op sportcentrum Olympos en in zwembad Krommerijn. Feestgangers kun- nen nog tot laat luisteren naar muziek op podia op het Domplein, de Neude, Korte Minrebroederstraat en Janskerkhof. Ook in diverse kroegen kan nog tot in de late uurtjes doorgefeest worden.

Gay Pride
De hoogwaardigheidsbekleders hielden zaterdagochtend bij de opening op sportpark Olympos op de Uithof een toespraak. Zo maakte de KNVB uit Zeist bekend dit jaar voor het eerst mee te doen aan de Gay Pride Amsterdam. Bondscoach Louis van Gaal zal op de boot staan. De boten- parade in de grachten van Amsterdam is op 3 augustus.

De Roze Zaterdag in Utrecht moest zaterdag "in positieve zin bijdragen aan de integratie en acceptatie van LHBT's (lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders) in Nederland", aldus de organisatie. Zaterdag werd ook bekend dat Maastricht de Roze Zaterdag in 2015 organi- seert. Eindhoven doet dat volgend jaar.

Stereotypen
Er was in Utrecht gekozen voor muziek en sport om de rechten van de homo's, lesbiennes en transgenders onder de aandacht te brengen, maar het moest geen dag worden met stereotypen en extravagante mensen, zoals tijdens de botenparade tijdens de Amsterdamse Gay Pride wel ge- beurt.

Het jaarlijkse evenement begon ooit als demonstratie voor gelijke rechten voor homoseksuelen. Zaterdag was het veel meer een dag "waarop iedereen welkom is, ongeacht wie of wat je bent. Een dag die bijdraagt aan meer begrip en respect voor elkaar", zegt de organisatie.

De organisatie verwachtte vooraf dat ongeveer 50.000 tot 70.000 mensen op de feesten af zouden komen. Voor belangstellenden is een app met de naam PANN beschikbaar met onder meer het programma. Roze Zaterdag was zaterdag de hele middag live te zien op Ustad en Bingo FM. Die zender is ook te zien via de RTV Utrecht-app.


bronnen: RTV·Utrecht.nl / RZ2013
          

USA | Lady Gaga bij Gay Pride in New York


Lady Gaga is vrijdagavond voor het eerst sinds februari weer op een groot podium verschenen. De 27-jarige zangeres, die eerder dit jaar een heupoperatie onderging, maakte haar comeback tijdens de Gay Pride in New York, schrijft 't Amerikaanse muziektijdschrift Billboard.

"We zijn een groot onderdeel van de mensheid. Het is tijd voor ons om 'mainstream' te worden", sprak Gaga tijdens het evenement. "Ik eis de rechten op voor veilige straten. Genoeg is genoeg, genoeg is genoeg". Vervolgens zong ze het Amerikaanse volkslied. Voor de gelegenheid had ze een zin uit het lied aangepast.

Lady Gaga werd in februari geopereerd aan een scheurtje in haar heup. Daarvoor had de zangeres het resterende deel van haar Born This Way Ball tournee geannuleerd.

bronnen: FokNieuws.nl / Billboard.com / YouTube.com

Lady Gaga zingt Homogemeenschap toe in New York

Lady Gaga is terug in de spotlights. Voor het eerst sinds haar heupoperatie in februari en het annuleren van haar concertreeks Born This Way trad de actrice vrijdagavond weer in de openbaarheid in New York.

Gaga gaf een toespraak in the Big Apple om de Gay Pride af te trappen. Ze stak de homogemeenschap een hart onder de riem.

''We vormen geen niche. We vormen een reusachtige groep in de gemeenschap. Het is tijd voor ons om mainstream te worden. Ik eis de rech- ten op voor veilige straten'', zei ze. Daarop reageerde het publiek met leuzen: 'genoeg is genoeg, genoeg is genoeg'.

Met het a capella zingen van het nationale volkslied sloot Gaga de bijeenkomst af. Voor de gelegenheid had ze een zin uit het volkslied aange- past, schrijft Billboard. Ze verwerkte het woord regenboogvlag in het volkslied.

bronnen: ShowNieuws.tv / Billboard.com / YouTube.com


         
                   

LHBT Nieuws / LGBT News → Zaterdag 29 juni 2013


•    Bert en Ernie vieren gelijke rechten Homohuwelijk op cover New Yorker    AD.nl
•    Roze Zaterdag: Hoe 'roze' is Hilversum ?!    Dichtbij.nl
•    Homostellen minder trouwlustig    GaySite.nl
•    De 100 meest invloedrijke LGBT's ter wereld zijn ...    HoLeBi.info 
•    Alec Baldwin: "Sorry Homo's !!"    FokNieuws.nl
•    Louis van Gaal op eerste voetbalboot bij Gay Pride    Volkskrant.nl
•    De T-Parade in Tilburg gaat zondag 30 juni helaas niet door    BrabantsDagblad.nl
•    Lady Gaga opent Gay Pride in New York    GaySite.nl
•    Binnenstad van Utrecht kleurt roze tijdens Roze Zaterdag    Dichtbij.nl
•    Minister Edith Schippers wil Homofobie knock-out toedienen    VoetbalPrimeur.nl
•    Homohuwelijk toch vooral voor vrouwen    RTL·Nieuws.nl
•    Winnaar Mr Gay Vlaanderen bekend    HoLeBi.info
•    Veel broers boven je ?! Grote kans dat je Homo bent !!    Relatie.blog.nl
•    Randy Jones - de cowboy van Village People - gaat trouwen    GaySite.nl
•    Roze Zaterdag: Hoe zit het met Almere ?!    Dichtbij.nl
•    'Homostel' Bert en Ernie blij met uitspraak Hooggerechtshof    RTL·Nieuws.nl
•    Roze Zaterdag 2015 in Maastricht    GaySite.nl
•    Louis van Gaal vaart mee met Gay Pride    RTV·NoordHolland.nl 
•    Eerste Homohuwelijk Californië na opheffen verbod    FokNieuws.nl 
•    Homoseksuele topsporters kom Uit de Kast    GaySite.nl
•    Roze Zaterdag: Hoe zit het met Amersfoort ?!    Dichtbij.nl
•    Opening Roze Maandag Tilburg op 22 juli met spectaculaire acts    EmbracePink.nl
•    Lesbo's trouwlustiger dan Homo's    Relatie.blog.nl
•    Hetero groep claimt trots te zijn op geaardheid en wil meer rechten    HoLeBi.info
•    Alec Baldwin verontschuldigt zich voor anti-Homo tweets    AlgemeenDagblad.nl
•    Homo's trouwen weer massaal in Californië    GaySite.nl
•    Roze Zaterdag: Hoe 'roze' is Amstelveen ?!    Dichtbij.nl
•    Tom Goris is eerste Mister Gay Vlaanderen    GayLive.be 
•    Louis van Gaal met voetbalvolk op Homoboot    FokNieuws.nl
•    Het Antwerpse Roze Huis stuurt HoLeBi-boeken de wereld in    HoLeBi.info
•    Eerste Homohuwelijken Californië nu al voltrokken    NU.nl
•    Roze Zaterdag 2015 voor de derde keer in Maastricht    COC.nl
•    Bert en Ernie zijn het gelukkige Homostel    GaySite.nl 
•    Nederlands voetbal vaart mee met Gay Pride    GaySite.nl
•    Het laatste wereldwijde HoLeBi Nieuws    HoLeBi.info
                               

vrijdag 28 juni 2013

Italië | Priesters maken regelmatig gebruik van Callboys


                         
De Italiaanse justitie is een vooronderzoek gestart naar zo'n twintig mannen. Dit gebeurt naar aanleiding van de beschuldiging van een priester die claimt dat de mannen regelmatige seks zouden hebben met jongens van 16 en 17 jaar oud. De verdachten zijn bijna allemaal priesters actief in het Vaticaan. De misbruikte jongens zijn hoofdzakelijk Oost-Europese migranten die werden geronseld in een gaybar in Rome.

De beschuldigingen komen van de 46-jarige priester Patrizio Poggi die op dit moment een gevangenisstraf uitzit vanwege pedoseksuele hande- lingen met jonge jongens. Volgens verklaringen van Poggi bestaat er binnen het Vaticaan een netwerk van jonge callboys en hun gebruikers. Deze 'gebruikers' zijn volgens hem hoofdzakelijk priesters maar ook een politieagent en een secretaris van een bisschop behoren tot de ruim twintig verdachten waar volgens Italiaanse media nu een onderzoek naar is gestart.

De jongens werden door een politieagent geronseld in gaybar Twink, net buiten het centrum van Rome. Ze werden vervolgens naar het Vaticaan gebracht en daar voor 150 tot 500 euro aangeboden. Volgens de verklaringen van Poggi werden de jongens soms meerdere malen binnen de muren van het Vaticaan misbruikt. Poggi zegt dat hij met zijn verhaal naar buiten komt omdat hij na zijn eigen veroordeling schoon schip wil maken en het voorbestaan van het callboy netwerk niet kan verenigen met zijn geweten. "Met mijn verklaring wil ik de kerk en de christelijke gemeenschap beschermen", aldus Poggi.


bronnen: GaySite.nl / YouTube.com                                   

LHBT Nieuws / LGBT News → Vrijdag 28 juni 2013


•    Amerikaanse LGBT's die willen trouwen zijn beter af dan Europese HoLeBi's    HoLeBi.info
•    DOMA in strijd met Amerikaanse Grondwet    GayKrant.nl
•    Oproep papers en presentaties voor conferentie Bi-onderzoek    Gay.blog.nl
•    Amerikaanse acteur Greg Rikaart komt Uit de Kast    HoLeBi.info
•    29 juni 2013 | Roze Zaterdag in Utrecht    COC.nl
•    15.000 Handtekeningen tegen anti-Homowet    GaySite.nl
    Diva Mayday is DJ op Gay.nl Beach Party    Gay.nl
    Historische dag Homo's !! → Volg het laatste Nieuws    RTL·Nieuws.nl
•    Arnhem focust op Homo-emancipatie    GayLive.be
•    Deze Hetero-celebs kunnen (eindelijk) trouwen na legalisering Homohuwelijk VS    AD.nl
•    België | Rechtbank erkent voor het eerst twee Homo vaders    HoLeBi.info
•    Queerussia: The hidden (p)art in Centraal Museum Utrecht    Gay.blog.nl
•    Obama breekt lans voor Afrikaanse Homo's    GaySite.nl
•    Çavaria wil snel uitvoering actieplan Homo- en Transfobe discriminatie    GayLive.be
•    28 grote Amerikaanse bedrijven toonden HoLeBi-support    HoLeBi.info
•    Lezing Marcel Proust | De Homoliteraire pionier    Gay.blog.nl
•    Zangeres Melissa Etheridge gaat trouwen    GaySite.nl
•    6 t/m 8 september 2013 | Transman Weekend in Vierhouten    TransMan.nl
•    Mededeling | Update website van Gay.nl    Gay.nl
•    Schotse hond uit parlement is voorstander van het HoLeBi-huwelijk    HoLeBi.info
                        

donderdag 27 juni 2013

Barack Obama breekt lans voor Homorechten in Afrika


                   
Afrika  Senegal    De Amerikaanse president Barack Obama heeft donderdag, op de tweede dag van zijn bezoek aan Afrika, een lans gebroken voor homo's en lesbiennes ‼  Zij worden in veel landen van het zwarte continent nog steeds op een 'controversiële' manier behandeld en gediscrimineerd, aldus Obama tijdens een persconferentie met zijn Senegalese ambtgenoot Macky Sall.

In het voornamelijk islamitische Senegal staat celstraf op homoseks. Sall zei dat zijn land niet bereid is om homoseksualiteit uit het strafrecht te halen: 'Wij hebben andere tradities'. Hij wees erop dat in Senegal, in tegenstelling tot in de VS, de doodstraf niet wordt opgelegd.

Terwijl Obama onderweg was naar Afrika, deed 't Amerikaanse Hooggerechtshof woensdag een historische uitspraak die de rechten van homo's versterkt. De hoogste Amerikaanse rechters bepaalden dat getrouwde homostellen recht hebben op dezelfde sociale voorzieningen en belasting- voordelen als gehuwde heterostellen.

"Dit was een overwinning voor de Amerikaanse democratie", zei Obama in een reactie daarop. Hij herinnerde eraan dat gelijkheid voor de wet een van de belangrijkste pijlers van de Amerikaanse samenleving is.


bron: Algemeen Dagblad / YouTube - Telegraph
    
        

                             

LHBT Nieuws / LGBT News → Donderdag 27 juni 2013


•    Sterren blij met gelijke rechten Homoparen    AlgemeenDagblad.nl
•    Franse topzwemmers poseren als Homostel    Gay.nl
    Paul de Leeuw is géén strenge papa !!    HoLeBi.info
•    Limburg | Homowandeling door Maastricht    L1.nl
•    Petitie-aanbieding tegen Russische anti-Homowet    GaySite.nl
•    Homoseksualiteit Kees Tol geen verrassing voor Simon    FokNieuws.nl
•    22-jarige Ivan Denis is uithangbord van World Out Games    HoLeBi.info
•    Tegenstanders Homohuwelijk lopen zich warm voor volgende ronde    AD.nl
•    Weigerburgemeester in Frankrijk aangeklaagd    GaySite.nl
•    België | Universiteit van Gent onderzoekt HoLeBi-geweld    GayLive.be
•    Ongekende doorbraak in de Verenigde Staten    COC.nl
•    TV persoonlijkheid Ted Allen gaat met vriend Barry trouwen    HoLeBi.info
•    Homo's in rusthuizen veel gepest    AlgemeenDagblad.nl
•    Google toont Regenboogzoekbalk    GaySite.nl
•    Amerika | 'Voordelen Homokoppels moeten overal gelden'    FokNieuws.nl
•    Middelkerke kan komst 'Homogenezer' niet verhinderen    HoLeBi.info
•    Roze Zaterdag 2013 in Utrecht    GaySite.nl
•    Beroemdheden blij met einde verbod Homohuwelijk    FokNieuws.nl
•    Zangeres Melissa Etheridge en vriendin Linda gaan trouwen    HoLeBi.info
•    COC Nederland | Huis op de Waard is Homovriendelijk    SleutelStad.nl
•    Historische dag voor Amerikaanse HoLeBi-koppels    GayLive.be
•    Bijna 15 duizend handtekeningen tegen anti-Homowet    COC.nl
•    Controle op verplichte Homovoorlichting op scholen     GaySite.nl
•    Verwerping DOMA komt net op tijd voor Homo-koppel    HoLeBi.info
•    Turkije | Solidariteitsbetuiging Turkse Homobeweging    TurksNieuws.nl
•    Apple blij over legalisering Homohuwelijk    MacFreak.nl
•    Minister Opstelten roept Homo's op aangifte te doen    GaySite.nl
•    Barack Obama: "Eindelijk respect voor Homo's"    RTL·Nieuws.nl
•    Het laatste wereldwijde HoLeBi Nieuws    HoLeBi.info
                 

woensdag 26 juni 2013

Verenigde Staten | Erkenning Homohuwelijk → "Het is een droom die uitkomt"


             
Het Amerikaanse hooggerechtshof besloot vanmiddag dat de federale overheid homokoppels niet langer mag uitsluiten van verschil- lende sociale rechten en voordelen. Op de trappen van het rechtsgebouw dus veel vrolijke gezichten. De beslissing van het hof wordt gezien als een belangrijke overwinning voor voorstanders van het homohuwelijk.

"Vandaag is een grote dag voor ons. De hoogste rechter van dit land erkent ons huwelijk", vertelt Debby terwijl ze een arm om haar vriendin heen slaat. "Wij gaan nu eindelijk onze trouwerij plannen. Ik had niet gedacht dat dit nog zou gebeuren. Het is echt een droom die uitkomt".

"Het is misschien oud nieuws voor jullie in Nederland," zegt Debby lachend. "Eindelijk worden ze hier in Amerika wakker. In vergelijking met jullie land staat het homohuwelijk bij ons in de kinderschoenen".

DOMA
Het Amerikaanse hooggerechtshof oordeelde vandaag over twee rechtszaken. De zogeheten 'Defense of Marriage Act' komt uit 1996 en bepaalt dat de overheid getrouwde homoseksuele stellen verschillende rechten kan onthouden die heteroseksuele stellen wel hebben. Het gaat hier bij- voorbeeld om belastingvoordelen, pensioenregelingen, gezondheidszorg en successierechten.

De wet werd ingevoerd door toenmalig president Bill Clinton, die inmiddels zijn steun voor deze wet heeft ingetrokken en al lang pleit voor af- schaffing van de wet.

Geld terug
Een 83-jarige dame uit New York begon de rechtszaak. Edie Windsor moest zo'n 360.000 dollar belastinggeld betalen na het overlijden van haar vrouw. Ook al woonden zij in de staat New York, waar het homohuwelijk erkend is, dan nog moest Windsor betalen omdat haar huwelijk voor de federale overheid niet geldig is.

Nu deze wet ongrondwettelijk is verklaard zal zij haar geld terug krijgen. Met het afschaffen van deze wet komen getrouwde homokoppels nu in aanmerking voor meer dan duizend sociale rechten en belastingvoordelen.

Proposition 8
Daarnaast oordeelde het hof vandaag over 'n wet die ingediend was in de staat Californië. Dit amendement werd ingevoerd na een refenderum in 2008. Proposition 8 stelt dat "alleen een huwelijk tussen een man en een vrouw geldig of erkend is in Californië".

De invoering van proposition 8 zorgde helemaal voor vraagtekens omdat slechts een half jaar eerder het hof van de staat juist in het voordeel van het homohuwelijk had besloten. Er waren zelfs al verschillende stellen getrouwd.

De hoogste Amerikaanse rechters besloten vandaag inhoudelijk geen uitspraak te doen over deze zaak, maar verwees juist terug naar een lage- re rechter in de staat zelf die al had bepaald dat het verbod geschrapt moest worden. Dit besluit heeft geen gevolgen voor andere staten in de VS waar het homohuwelijk niet legaal is.

Lange strijd
"Ik heb hier altijd voor gevochten. Mijn man en ik zijn nu zeven jaar getrouwd, en we zullen blijven vechten tot het homohuwelijk legaal is in iedere staat van dit land," zegt John. In 2006 trouwde hij met zijn vriend in Canada, waar het homohuwelijk wel legaal is. "Overal in Amerika zie je dat mensen het homohuwelijk steunen. Ik ben 30 jaar oud en 80 procent van mijn leeftijdgenoten zijn voorstanders van het homohuwelijk. Dit is de tijd".

Steeds meer Amerikanen steunen het homohuwelijk. Een aantal jaren geleden gaf nog zo'n 47 procent van de Amerikanen hun goedkeuring voor het homohuwelijk. Volgens de peilingen van dit jaar was dit aantal gestegen naar 58 procent. Vooral veel jongeren in het land zijn fervent voor- stander.

Reeds legaal
Momenteel is het homohuwelijk al legaal in negen staten en in het District of Columbia. Per 1 juli komt daar ook de staat Delaware bij en vanaf 1 augustus Rhode Island en Minnesota. Toch zijn er nog zo'n 30 staten waar het wettelijk is verboden. Deze uitspraak van het Hooggerechtshof moet nu een einde komen aan de ontelbare juridische procedures over dit onderwerp.

Zie ook:  Landelijke erkenning Homohuwelijk  /  Strijdster Homorechten: "Dit is overweldigend"  /  Defense of Marriage Act (DOMA) ongrondwettelijk  /  DOMA - Wikipedia

bronnen: NOS.nl / NOS Journaal


       
            

Libanon | Homo's worden zwaar mishandeld en gedwongen tot anale testen ‼


                 
In Libanon worden homo's en mannen die er van worden verdacht homo te zijn zwaar mishandeld door de politie. Daarnaast worden ze gedwongen anale onderzoeken te ondergaan en vaak worden ze tijdens folteringen ook gedwongen een verklaring te tekenen waarin staat dat ze homo zijn, ook al zijn ze dat vaak niet.

Vandaag bracht het Human Rights Watch een rapport uit over routinematige mishandelingen, folteringen en psychische mishandelingen van verdachten van homoseksueel gedrag. De Libanese internationale Security Forces zijn degenen die zich schuldig maken aan het misbruik en de mishandelingen. In een voorbeeld waar een jongeman werd opgepakt omdat zijn broer verdacht werd van het dealen van drugs, en waar hij zelf werd beschuldigd van homo zijn omdat hij in zijn gsm nummers had van homo vrienden toont aan hoe de machthebbers te werk gaan, aldus GayStarNews.

Nadim werd opgepakt en veelvuldig geslagen, bedreigd en moest ook gedwongen een anaal onderzoek ondergaan. Deze testen, om te zien of iemand al dan niet homo is, worden in veel landen ook gebruikt bij homoseksuele asielzoekers die claimen homo te zijn tijdens hun asiel aan- vraag. Het onderzoek dat ook de test van de schaamte wordt genoemd is door mensenrechtenactivisten waaronder ook Amnesty International omschreven als mishandeling. Bij de anale test moet een dokter onderzoeken of de persoon ik kwestie homo is of niet. De dokter kijkt naar de anus van de man en zoekt naar sporen van sperma, daarnaast maakt hij ook foto's van de anus en kijkt of de anus groter is dan die hoort te zijn !!

Na het onderzoek kreeg Nadim meermaals rake klappen. Men vroeg waarom hij nummers van homo mannen in zijn gsm had staan waarop hij vroeg of het verboden was om te praten met homo's waarop hij zo'n harde klap op zijn oog kreeg dat hij daar een hevige bloeding aan kreeg. Hij schreeuwde om te stoppen met slaan waarop de politie man nog harder begon te slaan. Daarna werd Nadim gedwongen een papier te on- dertekenen waarin stond dat hij seks had gehad met mannen, omdat hij dat eerst niet wilde werd hij nog meer geslagen, werd hij uitgekleed en naakt opgesloten waarbij hij werd uitgescholden voor vieze homo en hem dreigden te vermoorden, waarna hij het papier ondertekende.

De volgende dag kwamen er twee andere mannen die hem lieten weten dat de drugs aanklacht was verworpen en dat hij nu werd aangeklaagd wegens homoseksuele handelingen. Toen Nadim zei dat hij het papier onder dwang had getekend werd hij met een zware elektriciteitskabel op de handen geslagen. Daarna moest hij opnieuw de anale test ondergaan. Tijdens het onderzoek werd hij verder vernederd door een aanwezige politieman. Na het onderzoek bleek dat ze geen bewijzen konden vinden van homoseksueel gedrag en werd hij vrij gelaten.

Uit het rapport blijkt dat zulke dingen op zeer regelmatige basis gebeuren in Libanon. Het rapport werd vrijgegeven aan de UN in support met de slachtoffers van mishandelingen. Het rapport van 66 bladzijden bevat meer dan 50 interviews met mensen die werden gearresteerd omdat ze verdacht werden homo, prostituee of drug gebruiker te zijn. Verder blijkt ook dat de politie geen enkele moeite doet om zijn gedrag tegen- over homo's, seks werkers en druggebruikers te verbergen. Verbaal geweld, degradatie en vernedering zijn zo algemeen dat slachtoffers vaak de neiging hebben om alles te minimaliseren.

Uit het rapport blijkt ook dat de politie vaak bewust op zoek gaat naar homo's die in Libanon zich vaak ondergronds begeven uit angst voor de politie en homofoben. De anale testen die de politie uitvoert zijn nochtans sinds een tijd verboden door het Libanese ministerie van justitie en door de Libanese medische organisatie. Volgens het rapport schenden de Libanese politie de internationale conventie tegen mishandeling en zijn eigen wetten. Jammer genoeg ziet men de toekomst niet rooskleurig in en weet men haast zeker dat er niets zal veranderen omdat Libanon zelf anti HoLeBi wetten heeft. Onder artikel 534 van de Libanese strafwet zijn seksuele handelingen tussen personen van hetzelfde geslacht strafbaar met 1 jaar gevangenisstraf.

bronnen: GayStarNews.com / www.HoLeBi.info
          

LHBT Nieuws / LGBT News → Woensdag 26 juni 2013


•    België | Interview met een 24-jarige met twee moeders    HoLeBi.info
•    Grote overwinning voor Homoparen in Verenigde Staten    AlgemeenDagblad.nl
    Minister opent Roze Zaterdag Homo-voetbaltoernooi    KamKrant.nl
•    Belgen vrezen gebedsgenezer Bert Bruinekreeft    Gay.nl
•    Hoe belangrijk is de uitspraak over Homorechten ?!    RTL·Nieuws.nl
•    Amnesty International klaagt extreme Homofobie in Afrika aan    HoLeBi.info
•    Frans Homokoppel klaagt burgemeester aan    Volkskrant.nl
•    Roze Zaterdag óók voor dove Homo's: Kom gewoon !!    COC.nl
•    Dirk Brossé componeert athem voor WorldOutgames Antwerp    GayLive.be
•    Oorverdovend gejuich: VS moet Homohuwelijk erkennen    RTL·Nieuws.nl
•    Tanja Ineke - COC Nederland | 'Werkvloer'    Gay.nl
•    Historische uitspraak in de VS betreffende HoLeBi's    HoLeBi.info
•    Video | BBQ Jonge Utrechtenaers    KamKrant.nl
    Hof VS | 'Anti-Homowetgeving ongrondwettelijk'    FokNieuws.nl
•    Toneelstuk 'In bed is het fijn toeven' ook op RZ2013    Gay.nl
•    Middelkerke staat machteloos tegen komst Homogenezer    GayLive.be
•    Getrouwde Homostellen in de VS krijgen meer rechten    NU.nl
•    Het laatste wereldwijde HoLeBi Nieuws    HoLeBi.info
          

dinsdag 25 juni 2013

Turkse Transgender Pride kreeg steun van anti Erdogan demonstranten


                 
Turkije – Transgenders  →  Zondag ging in Turkije de vierde editie door van de Transgender Pride parade die dit jaar plots omgetoverd werd in een protest van solidariteit in Gezi Park. Vele politici en andere mensen - Hetero en HoLeBi - voegden zich bij de Transgender optocht, omstanders applaudisseerde luid. Tevens werd er gezwaaid met tal van regenboogvlaggen.

De Turkse Transgender gemeenschap hield zijn optocht in Istanbul afgelopen zondag voor de vierde jaar op rij. In Gezi park kregen de Trans- genders bijval van protesteerders, politiekers en vele anderen. Er werden boodschappen geroepen als "Overal is Taksim, overal is verzet", en "dit is nog maar het begin, de strijd gaat voort", vele anderen riepen ook "Stop Transfobie" en "HoLeBi's bestaan ook in Turkije". De demon- stranten hadden geen toestemming voor een optocht maar kregen wel steun van Sezgin Tanrikuli en Binnaz Toprak, afgevaardigden van de opositie party 'Republican People's Party' en de Turkse actrice Fusun Bemiral, aldus GayStarNews.com.

Binnaz Toprak diende eerder een wetsvoorstel in om HoLeBi's en Transgenders te beschermen tegen discriminatie maar dat werd toen wegge- stemd door de Islamitische regerende partij Justice and Development Party geleid door eerste minister Tayyip Erdogan, die het voorstel een verdediging van immoraliteit noemde. LHBT's voeren al geruime tijd mee protestacties tegen de president Erdogan, en het was dan ook niet verwonderlijk dat op het moment dat transgenders hun optocht hielden ze bijval kreeg van de andere protesteerders en demonstranten van op het Taksimplein. Veel HoLeBi's en Transgenders lieten al weten dat ze regelmatig het doelwit waren van pesterijen door de politie.

Volgende zondag gaat de Gay Pride door die dezelfde route zal nemen als de Transgender Pride. Het is zeer waarschijnlijk dat ook de Gay Pride bijval zal krijgen van de demonstranten tegen Erdogan. Amnesty International waarschuwde de Turkse overheid al om de Gay Pride niet te ver- bieden of te stoppen nadat die had laten weten niet tolerant te zullen zijn. De Turkse HoLeBi en Transgender gemeenschap strijd al jaren voor aanvaarding en respect.

De afgelopen jaren werd de Gay Pride niet meer verstoord wat al een grote vooruitgang is in het land. Toch is het nog altijd niet eenvoudig om openlijk HoLeBi of Transgender te zijn in Turkije. Turkse LHBT's verenigen zich tegenwoordig voornamelijk via sociale media en proberen van- daar uit sterker te worden en meer gelijke rechten te eisen. Er heerst nog veel homofobie in het land ‼  Zolang de protesten aanhouden tegen Erdogan zullen de Turkse HoLeBi's en Transgenders massaal blijven mee betogen en protesteren.

bronnen: GayStarNews.com / www.HoLeBi.info
          

LHBT Nieuws / LGBT News → Dinsdag 25 juni 2013


•    Minister Schippers opent Homo-voetbaltoernooi    COC.nl 
•    Een terugblik op het leven van zangeres Yasmine    HoLeBi.info
•    Tips voor een 'Frisse Wip'    Gay.nl
•    Roze Zaterdag 2013 in Utrecht    Gay.blog.nl
•    Campagne moet Homo's aansporen tot aangifte    AlgemeenDagblad.nl
•    Nederlandse HoLeBi's vaker slachtoffer van criminaliteit    HoLeBi.info
•    Westboro getuige Lesbische bruiloft    Gay.nl
•    Scholen gecontroleerd op Homovoorlichting    FokNieuws.nl
•    Donderdag petitieaanbieding tegen Russische anti-Homowet    COC.nl
•    Roze Loper voor Leidse woon-zorginstelling    GaySite.nl
•    Minister opent Homo-voetbaltoernooi op Roze Zaterdag    Gay.blog.nl
•    Europese Unie versterkt LHBTI-beleid    HoLeBi.info
•    Inspectie gaat toezien op verplichte Homo-voorlichting    COC.nl
•    Videoreporter Nanne goes Funhouse    Gay.nl
•    Afrika | Anti-Homogeweld op 'gevaarlijk niveau'    GaySite.nl
•    Campagne moet Homo's aansporen tot aangifte    RTL·Nieuws.nl
•    Homohuwelijk Frankrijk niet voor veel immigranten    Trouwen.blog.nl
•    Google brengt suprize wanneer je HoLeBi zoekwoorden in tikt    HoLeBi.info
•    Rutgers WPF | Geef je bloot !!    Gay.nl
•    Controle op Homovoorlichting bij scholen    Telegraaf.nl
•    Nederlander 'geneest' Belgische Homo's    GaySite.nl
•    Minister opent Roze Zaterdag Homo-voetbaltoernooi    Gay.nl
•    Het laatste wereldwijde HoLeBi Nieuws    HoLeBi.info
                   

maandag 24 juni 2013

Homo's voelen zich onveiliger en zijn vaker slachtoffer van criminaliteit


                        
Homoseksuelen voelen zich onveiliger en zijn ook daadwerkelijk vaker slachtoffer van criminaliteit dan heteromannen en -vrouwen. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Ook voelen homo's zich vaker respectloos behandeld dan hetero's.

Drie op de tien homoseksuelen had vorig jaar te maken met criminaliteit, van de hetero's deed ongeveer 20 procent vorig jaar aangifte van een strafbaar feit. Vandalisme en vermogensdelicten, zoals diefstal en inbraak kwamen bij homoseksuelen anderhalf keer vaker voor.

30 procent van de lesbiennes voelt zich in haar eigen buurt wel eens onveilig, tegenover 22 procent van de heterovrouwen. Van de homosek- suele mannen voelt 22 procent zich onveilig, tegenover 13 procent van de hetero's.


bronnen: Algemeen Dagblad / CBS / NOS.nl (Video)