zaterdag 7 april 2018

Eindhoven | Nieuwe Homobar 'De Regenboog' in Eindhoven is vrijdag geopend

Eindhoven - De Regenboog    'Paul de Leeuw' heeft vrijdagavond 6 april een nieuwe Homobar geopend op het Stratumseind in Eind- hoven ‼  De Regenboog is een kopie van de gelijknamige Homohoreca-zaak in Rotterdam en is vijf dagen in de week geopend. 
                                                
                                             

  "Je hoort steeds meer over Homogeweld. Daarom is het belangrijk om jezelf steeds meer te laten zien. Daarom zijn er geen dichte ramen en zijn Hetero's ook zeker welkom," aldus eigenaar Patrick Nijenhuis tegen Omroep Brabant.

Zie ook:

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: GaySite.nl / Facebook.com – ED.nl → Eindhovens Dagblad / Facebook.com  Reino van Luytelaar → OmroepBrabant.nl                                        

vrijdag 6 april 2018

Gay Indonesia | Komt er een verbod op 'Homoseksualiteit' in heel Indonesië ?!

Homo-organisaties in "Indonesië" hebben de hulp ingeroepen van mensenrechtenorganisaties omdat er een wetswijziging ophanden is die Homoseksualiteit in heel het land verbiedt. In Indonesië is Homoseksualiteit, op de provincie Atjeh na, nog niet verboden maar er zijn diverse signalen dat dit de komende tijd gaat veranderen. 'Conservatieve Moslimpartijen' hebben in aanloop naar de lokale en landelijke verkiezingen een aantal zaken hoog op de agenda gezet waaronder het strafbaar stellen van Homoseksualiteit.

Lees verder op de website van GaySite.nl:  "Verbod op Homoseksualiteit in heel Indonesië"

Zie ook:
Indonesië – Wet | "Verbod op buitenechtelijke seks en Homoseksualiteit komt eraan in Indonesië"  
Homorechten in Indonesië onder druk  /  Gays | "Homohaat groeit in het lang tolerante Indonesië"
Indonesië verklaart oorlog aan Homogemeenschap   Homohaat in Indonesië grijpt om zich heen

Update:  Indonesië zet wetsvoorstel dat Homoseksualiteit illegaal maakt in de wacht    24-04-2018

Extra:  Maleisische universiteit houdt "bekeer LHBT'ers-wedstrijd" ‼        ◄◄  Maleisië ligt naast Indonesië 

bronnen:  GaySite.nl / Facebook.com – GaySite.nl                                                   

BIJ1 humor-politie treedt weer op: Spreek familie aan op grapjes over Homo's

BIJ1  Sylvana Simons  →  Ja hoor ‼  Daar zijn ze weer: het BIJ1-gajes van 'Sylvana Simons', met opnieuw een oproep om vooral die arme homo's te ontzien. Het zijn namelijk slachtoffers, dus maak vooral geen grapjes over ze. Dat zou namelijk 'schadelijk' zijn ‼
                                         
                                 

Alle sneeuwvlokjes van dit land opgelet, want BIJ1 heeft weer 'n nieuw plannetje. Familie-bijeenkomsten in dit land zijn namelijk veel te homofoob geworden, en dat is een slechte zaak. Familie-uitjes moeten weer 'safe spaces' worden voor mannen die op mannen vallen, of vrouwen die op vrou- wen vallen. Of vrouwen die op mannen én vrouwen vallen. Of mannen , u kent het hele riedeltje dat zo politiek-correct wordt samengevat door de letters LGBTIQ+ of wat nog meer.

Lees verder op de website van DagelijkseStandaard.nl:  "De BIJ1 humor-politie van Sylvana Simons treedt weer op" ‼

bronnen: DagelijkseStandaard.nl / Facebook.com – BIJ1 → OneWorld.nl / Facebook.com – De Dagelijkse Standaard                                               

donderdag 5 april 2018

Zanggroep 'Vanípa' zong de sterren van de hemel tijdens een 'ERV-kerkdienst'

Amsterdam - Vanípa  →  Onlangs zong de nieuwe zanggroep 'Vanípa' de sterren van de hemel tijdens een drukbezochte evangelische kerkdienst van de 'Evangelische Roze Vieringen' (ERV) in Amsterdam ‼  Voor Lennard (28), Joery (30), Rik (21) en Lennart (30) was hun eerste publieke optreden een spannend moment.  De kerkbezoekers reageerden unaniem: "Dit was klasse" ‼  Een staande ovatie volgde. De GayKrant was getuige van de muzikale 'coming-out' van deze vier bevlogen mannen.

Nog maar zes maanden geleden ontmoeten ze elkaar bij hun deeltijdopleiding muziektheater in Tilburg. Vanaf 't eerste moment klikte het en spon- taan besloten ze voor 't begin van de lessen hun huiswerk met elkaar voor te bereiden. Dat bestond onder meer uit het instuderen van koorstukken.

Lees verder op de website van DeGayKrant.nl:  Nieuw mannenkoor 'Vanípa': "Humor & Harmonie"

bronnen: DeGayKrant.nl / Facebook.com – DeGayKrant.nl                                                               

Kijk·Tip - Internet - China - LGBT's | 7-delige reeks: "Door het Hart van China"

Door het Hart van China  →  Chinakenner 'Ruben Terlou' en 'Maaik Krijgsman' nemen ons mee door "China", in een prachtige 7-delige VPRO-reeks ‼  ZiZo-Magazine.be keek met aandacht naar de adembenemende beelden en persoonlijke interviews.  In aflevering twee 'Dubbellevens', zoomt Ruben Terlou in op het onmiskenbare nut van de smartphone in de grote stad Beijing.

China is 'n land van traditie, waar LGBT+ personen vaak nog niet openlijk zichzelf kunnen zijn.  Het internet brengt gelijkgestemden al jaren dichter bij elkaar. HoLeBi's hoeven bijvoorbeeld niet langer naar schimmige parken om een partner te ontmoeten. Er heerst onrust bij  LGBT+'s ... want de overheid dreigt de openheid van het internet aan banden te leggen.
                                                    
                                         

De afleveringen zijn nog tot 13 april 2018 te bekijken via:
•   www.vrt.be/vrtnu/a-z/door-het-hart-van-china  
•   www.vpro.nl/programmas/door-het-hart-van-china
→  Waar je niet enkel de afleveringen kan bekijken, maar ook extra interviews kan lezen en je laten meeslepen door de prachtige foto's. 
Daarnaast kun je de zeven afleveringen – ook ná 13 april – bekijken via: YouTube.com  

bronnen: ZiZo-Magazine.be / VPRO.nl / Facebook.com - ZiZo-Online.be / YouTube.com                                                

woensdag 4 april 2018

Zwitserland – Film 'Mario' | Homoseksuele voetballers in nieuwe film 'Mario' ‼

Zwitserland  Film 'Mario'  →  De trailer van de nieuwe film 'Mario' – die 1 april in première ging in Londen en op 21 april vertoont zal worden tijdens het 'OUTshine Film Festival' in Miami – laat de moeizame worsteling zien van een onverwachte liefdesrelatie tussen 2 professionele voetballers

Volgens de makers toont de film een realistisch beeld hoe Homoseksuele profvoetballers en hun omgeving anno 2018 om gaan met hun geaardheid. Of de film ook in de Nederlandse bioscopen te zien zal zijn is tot op heden onbekend.

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com                                                     

Frank Sanders | Homohaters vallen weduwnaar Jos Brink lastig in A'dam-West

Amsterdam  →  Acteur 'Frank Sanders' (71), weduwnaar van TV-legende en Homo-icoon Jos Brink, is lastiggevallen door homohaters in Amsterdam-West ‼  West is een 'stadswijk' waar veel multiculturele groepen wonen die de westerse waarden niet onderschrijven. Dat vertelt hij vandaag in een groot interview met pagina 'Privé'. Brink en Sanders waren in de jaren zeventig hét homopaar die voor vele homo's in het land een voorbeeld waren. Pas nu krijgt Frank Sanders voor het eerst te maken met verbaal anti-Homo geweld.

Mede door immigratie staat het homovriendelijke klimaat van Amsterdam behoorlijk onder druk en daar krijgt nu ook Sanders mee te maken. "Nu, op mijn eenenzeventigste nota bene, heb ik ook voor het eerst van mijn leven met homohaters te maken gekregen. Ik wist niet wat me overkwam".

Lees verder op de website van MediaCourant.nl:  "Homohaters vallen weduwnaar Jos Brink lastig in Amsterdam-West"
                                               

                                             
Zie ook:

bronnen: MediaCourant.nl / Facebook.com – Ruud Mannee → Telegraaf.nl                                       

dinsdag 3 april 2018

James Corden | "Ik kan me totaal niet voorstellen dat je Gays niet accepteert"

Amerika  Showbizz  →  Acteur, komiek en TV-presentator 'James Corden' draagt de homogemeenschap een warm hart toe. Hij slaat de plank weleens mis .... maar als Hetero doet hij opvallend z'n best om het 'Gays' naar de zin te maken ‼  Winq.nl reisde af naar Los Angeles – alwaar hij zijn gasten voor The Late Late Show ontvangt – en vroegen hem het hemd van het lijf.

Als een jonge hond dartelt 'James Corden' door de studio. Hij weet z'n enthousiasme nauwelijks in bedwang te houden als we hem voorstellen aan de leerjongens, beermannen, gogo-dansers en drag queens die naast hem zullen schitteren op de foto.  Ik leg James Corden uit dat het idee is om hem neer te zetten als supporter van de gay community. Breed grijnzend roept hij uit hoe blij hij hiermee is: "Ik ga helemaal uit m'n dak" ‼ 

Van de figuranten zijn de meesten bijna net zo blij, al lijken sommigen een beetje geïntimideerd door de Britse ster.  Sinds hij The Late Late Show presenteert voor het Amerikaans CBS is James Corden een van de bekendste gezichten in de Verenigde Staten, niet gek voor een 'Brit'.  Al snel weet hij de figuranten op hun gemak te stellen. Hij kliert wat met de rondslingerende party poppers en maakt foute grappen over die àndere 'pop- pers' ‼


bronnen: Winq.nl / Facebook.com – Winq.nl                                                             

Oma Miet borduurt 'kussende jongens' voor haar 2 homoseksuele kleinzoons ‼

Deurne    Oma Miet (85) heeft een passie voor handwerken - en dan voornamelijk borduren. Ze maakte voor haar kleinzoons 'die op jongens vallen' een borduursel met een moderne versie van het oud-Hollandse kussende paartje   Op Facebook is een pagina aange- maakt met de naam STIKverliefd: "Want verliefd zijn hoort geen grenzen te kennen".

Kleinzoon Willem, voor wie oma Miet het borduursel maakte, is ontzettend trots op zijn grootmoeder ‼  "Ze is altijd al heel open minded geweest, ze heeft drie kleinzoons van wie er twee Uit de Kast zijn gekomen" ‼, vertelt Willem tegen 'Editie NL'. "Ze heeft ons altijd heel erg gesteund en dat is heel bijzonder voor iemand van haar generatie".
                                         

                                       
Big business van de 85-jarige oma Miet uit Deurne. Zij heeft voor haar kleinzoons Willem en Frank – die op jongens vallen – een speciaal borduursel gemaakt.

En dat ze ruimdenkend is blijkt wel uit haar andere creaties.  Zo heeft ze inmiddels ook al een 'meisjes' paartje gemaakt en ontwerpen voor paartjes met verschillende huidskleuren.

Lees verder op de website van RTL·Nieuws.nl:  "Oma Miet (85) borduurt kussende jongens voor haar Homoseksuele kleinzoons"
                                      

                                      
Zie ook:
                                    
                                                 

maandag 2 april 2018

Dordrecht | Groep lokt een Homo in de val via Grindr en takelt hem ernstig toe

Dordrecht – "Anti-Homo geweld"  –  Een 28-jarige man uit Dordrecht is in de nacht van vrijdag op zaterdag het slachtoffer geworden van extreem anti-Homo geweld. Hij werd in de val gelokt via datingapp Grindr. Niet veel later vond 'n tweede geweldincident plaats.

Het slachtoffer sprak met een man af bij voetbalvereniging Wieldrecht in Dordrecht, op de parkeerplaats ‼  "De profielfoto in de app klopte met de man die op de parkeerplaats stond en hij zag er betrouwbaar uit. Hij stelde voor naar zijn huis te gaan, dat in de buurt zou zijn", vertelt Lennart Lenskens, organisator van de Dordrecht Pride en een bekende van het slachtoffer. 
                                                    
                                           
                                     
Op dat moment ging het fout. Toen het slachtoffer met zijn 'date' wegliep van de parkeerplaats, kwamen er volgens het slachtoffer plots zo'n zes tien mannen uit de bosjes bij de Smitsweg tevoorschijn die op het slachtoffer in begonnen te slaan. Hij liep verwondingen op aan zijn gezicht - viel op zijn achterhoofd en verloor op een zeker moment het bewustzijn. "Zijn geluk was dat hij een dikke jas aan had - die heeft de ergste klappen nog soort van opgevangen", aldus Lennart Lenskens (video)

"Ik schrik hier enorm van. Je kent de cijfers en je weet dat het gebeurt. Maar niet in het veilige Dordrecht. Hij is er echt ingeluisd" ‼

                                         
              ↓ ↓ ↓ ↓ ↓   Tweet van Wouter Kolff  –  De burgemeester van Dordrecht   ↓ ↓ ↓ ↓ ↓
                   
Zie ook:

Update I:
                   
Update II:  
Ziek anti-Homo geweld werd gepleegd door 'hangjongeren' in Sterrenwijk  /  Hangjeugd verantwoordelijk voor anti-Homo geweld 
                                                
                                           
Update III:
Bronnen: 
AD.nl - Algemeen Dagblad / Facebook.com – AD.nl / Twitter.com – Wouter Kolff / HartVanNederland.nl -&- Rijnmond.nl → Video's 
                                       
                                                     

zondag 1 april 2018

Pasen 2018 | GayNieuws.blogspot.nl wenst iedereen hele 'Vrolijke Paasdagen'


                                                       

Zwolle - Roze Zaterdag 2020 | Provincie Overijssel steunt Roze Zaterdag 2020

Overijssel  –  De provincie Overijssel steunt het initiatief om Roze Zaterdag in 2020 naar Zwolle te halen. De VVD kwam met dat plan en de meeste politieke partijen zijn voor.

VVD-Statenlid 'Regien Courtz' vindt steun vanuit de provincie belangrijk ‼  "Er bestaat nog steeds veel intolerantie rondom homoseksualiteit. De bekladding van reclameborden met zoenende mannen is daar een voorbeeld van.  En wij vinden dat schrijnend en het lijkt ons daarom mooi om als reactie ons bij het initiatief in Zwolle aan te sluiten".

Concreet heeft COC Zwolle nog 40.000 euro nodig voor het organiseren van Roze Zaterdag.  Het verzoek vanuit de VVD is om dat bedrag op tafel te leggen.

Lees verder op de website van RozeGolf.net:  "Provincie Overijssel steunt Roze Zaterdag2020 in Zwolle"

Zie ook:
Overijssel | "Zwolle gaat voor Roze Zaterdag in 2020"   Zwolle kandideert zich voor Roze Zaterdag 2020   
Zwolle wil Roze Zaterdag in 2020 organiseren   Zwolle trekt 40.000 euro uit voor Roze Zaterdag in 2020

bronnen: RozeGolf.net / Facebook.com – RozeGolf.net