zaterdag 30 juni 2018

Amerika - 'Coming Out' | "Profvoetballer 'Collin Martin' (23) komt Uit de Kast"


Amerika – Minnesota – Voetbal  →  'Collin Martin' – is als eerste 'actieve voetballer' in de hoge Amerikaanse competitie 'MLS' – Uit de Kast gekomen. De 23-jarige profvoetballer 'Collin Martin' maakte via Twitter bekend homoseksueel te zijn. Hij is momenteel de enige 'actieve profvoetballer' in de Verenigde Staten die openlijk Uit de Kast is gekomen.

'Collin Martin' is een bekende speler in de Verenigde Staten en geldt als een belangrijke speler bij zijn club 'Minnesota United'. Op de dag dat z'n club de zogeheten 'Pride Night' viert, achtte 'Collin Martin' het moment daar om de wereld mede te delen dat hij homoseksueel is.


Zie ook:
bronnen: Telegraaf.nl / Twitter.com – Collin Martin
                                                          
                                                                     

Turkije - 'Pride' | "İstanbul Pride gaat voor de vierde keer niet door" + Update

Turkije – İstanbul – Pride  →  De İstanbul Pride gaat voor de vierde keer niet door. İstanbul Pride 2018 is helaas alweer verbannen

İstanbul Pride is het grootste LHBTI+ evenement in Turkije en het ging altijd vreedzaam elk jaar sinds 2003, maar de afgelopen vier jaar hebben plaatselijke autoriteiten de gebeurtenis consequent geblokkeerd en beweerd dat het gaat om veiligheid en openbare orde.

Toen lokale activisten probeerden deze willekeurige beslissingen te trotseren door vreedzaam te marcheren, werden ze door de politie met traangas, rubberen kogels en waterkanonnen gewelddadig aangevallen.

Lees verder op de website van OUT.tv:  "İstanbul Pride gaat voor de vierde keer niet door" ‼

  Wil jij de organisatie van İstanbul Pride 2018 helpen ?!  Signeer dan HIER de petitie ‼
                                                              
        
                                                          
bronnen: OUT.tv / YouTube.com / Facebook.com – OUT.tv



                                                                          

vrijdag 29 juni 2018

Platform Keelbos → HOP's | "Homo-ontmoetingsplek met uitsterven bedreigd"

Gemeenten, provincies en vooral Rijkswaterstaat houden er een verborgen agenda op na om 'Homo–ontmoetingsplekken' geleidelijk aan uit te roeien. Dit stelt voorzitter Anthony Mathijsen van landelijke belangenvereniging Platform Keelbos.

Paranoia ?!  Nee, zegt Anthony Mathijsen en produceert 'n lijst van dik twintig zogenoemde verzorgingsplaatsen langs snelwegen die óók dienst deden als Homo-ontmoetingsplek en die Rijkswaterstaat sloot. Met daarop onder meer de Rolenhof langs de A326 in de gemeente Wijchen

"En als sluiten niet lukt, wordt alle lage groenbeschutting die er is weggehaald"   Dit is volgens 'Mathijsen' het geval bij nog eens 8 parkeerplaatsen, waaronder de Veenbult aan de A15 in de gemeente Lingewaal.

Lees verder op de website van Gelderlander.nl:  "Homo-ontmoetingsplek met uitsterven bedreigd"
Enkele 'HOP'-artikelen die het afgelopen jaar zijn geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: Gelderlander.nl / Twitter.com – Gelderlander.nl
                                     
                                       

Cher | Zangeres & actrice Cher is 'perfect' in Mamma Mia 2 · Here We Go Again

"Cher is 'perfect' in Mamma Mia ‼ Here We Go Again", volgens ABBA-ster Björn Ulvaeus. De legendarische diva speelt de moeder van het karakter van Meryl Streep in het vervolg van de succesvolle film 'Mamma Mia'

In een filmpje - dat onlangs op internet verscheen - is alvast een voorproefje te zien van Cher's verschijning in de film   In de clip zijn onder andere Meryl Streep, Dame Julie Walters, Pierce Brosnan en Colin Firth te zien, die vertellen over hun ervaringen met Cher op de set.  Meryl Streep kan het niet laten om een grapje te maken, lachend zegt ze: "Mijn oude vriendin Cher, die mijn moeder speelt natuurlijk" ‼

Lees verder op de website van OUT.tv:  "Cher is 'perfect' in Mamma Mia ‼ Here We Go Again"
                                                    
        
                                                     
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
bronnen: OUT.tv / YouTube.com / Twitter.com – Attitude.co.uk
                                                
                                                           

donderdag 28 juni 2018

Schelden | Mongool - Bediende - Allochtoon - Dwerg - Neger - Eskimo - 'Homo'

Denk voortaan beter na als je woorden als Allochtoon, Bediende, Dwerg of 'Homo' gebruikt   Deze woorden kunnen kwetsend zijn en daarom is het goed om na te denken voordat je dit soort woorden gebruikt. Die oproep komt van de vier Wereldmusea.

"We willen de woorden niet verbieden" ‼, benadrukt 'Stijn Schoonderwoerd' namens het Nationaal Museum van Wereldculturen. Het museum presenteert vandaag - samen met de drie andere Wereldmusea - het boekje 'Words Matter' (Woorden Doen Ertoe) dat je in je zak kunt doen.

De initiatiefnemers gaan dus niet optreden als taalpolitie. "Maar we zien het wel als onze taak om mensen bewust te maken van de oorsprong en de gevoeligheid van bepaalde woorden en hopen dat mensen daardoor alerter worden".

Lees verder op de website van RTL·Nieuws.nl:  Mongool, Bediende en Homo | "Gebruik deze woorden liever niet" ‼
bronnen: RTL·Nieuws.nl / Twitter.com – RTL·Nieuws.nl
                                      

                                                            

Dit weekend ‼ | "Vlieland - The Eurovision Island → J'Aime La Vlie - Editie 2" ‼

Vlieland  →  Na een zeer geslaagde eerste editie in 2017 vindt voor de tweede keer het J'Aime La Vlie-festival plaats op het prachtige Waddeneiland Vlieland: een festijn waarbij vakantiegevoel en eilandbeleving samensmelten met liefde voor 't Eurovisie Songfestival.

"J'Aime La Vlie" is in het leven geroepen door enthousiaste songfestivalfans (OGAE NL)  voormalig ESF-deelneemster Esther Hart (NL 2003) en kampeerterrein 'Stortemelk' op Vlieland. Opnieuw zullen nationale en internationale oud-Eurovisie deelnemers concerten verzorgen op verschil- lende locaties en samen met de bezoekers het eiland ontdekken middels verrassende eiland- en Eurovisie-gerelateerde activiteiten.
                                                                    
                                                       
Waddeneiland 'Vlieland'  –  The Eurovision Island  –  Festival:  "J'Aime La Vlie" – Editie 2  →  Vrijdag 29 juni t/m zondag 01 juli 2018

Kijk voor meer informatie op:  J'AimeLaVlie.nl

bronnen: J'AimeLaVlie.nl – Persbericht / Facebook.com – J'AimeLaVlie.nl / YouTube.com


                
                                             

woensdag 27 juni 2018

Frankrijk – Parijs – Gay Pride | "Parijs vreest voor incidenten tijdens de Pride"

Frankrijk    De organisatie van de 41ste editie van de 'Marche des Fiertés LGBT', voorheen Gay Pride, die komend weekend in Parijs op het programma staat is zeer ongerust over de recente ontwikkelingen.  In de Franse hoofdstad zijn de afgelopen tijd een groeiend aantal Homofobe incidenten gemeld.

Dinsdagnacht nog werd het officiële 'Regenboogzebrapad' door vandalen geheel overgeschilderd en op hetzelfde kruispunt stond 'LGBT hors de France' ('LHBT hoort niet thuis in Frankrijk') op het asfalt te lezen. De organisatie van de 'Pride in Parijs' heeft het gemeentebestuur om extra be- veiliging gevraagd.

Lees verder op de website van GaySite.nl:  "Parijs vreest incidenten tijdens Pride"

Zie ook:  

bronnen: GaySite.nl / Facebook.com – GaySite.nl



                                                                      

Margreet de Heer - 'Lesbische Strip' | "Mijntje op het Strand - Harige Benen" ‼

Mijntje is een creatie van Margreet de Heer (de eerste Stripmaker des Vaderlands) en deelt al sinds 2004 haar getekende lief en leed met ZijAanZij.nl ‼  Samen met haar vriendin 'Mia' trotseert zij ouders in ontkenning, gekke reacties van collega's en menig spannend avontuurtje ...

  Mijntje en Mia liggen lekker op het strand en treffen de 5½-jarige Sylvie die het wel heel merkwaardig vindt dat damesbenen lijken op die van haar vader ... ‼ 

bronnen: ZijAanZij.nl / MargreetDeHeer.com
                                               
                                                                 
                                                                         

dinsdag 26 juni 2018

Amsterdam – Monique De La Fressange | "Ik zag niets meer door al het bloed"

Amsterdam    De Amsterdamse drag queen Monique de la Fressange is zwaar aangeslagen door de mishandeling van zaterdagnacht. Terwijl ze stond te wachten op een taxi werd ze aangevallen door drie mannen en gemolesteerd. Net als hartsvriendin en drag queen Mayday hoopt ze dat er een einde komt aan Homogerelateerd geweld.

Zie ook:
bronnen: Telegraaf.nl / Telegraaf.nl – Video
                                        
                                                           

Tsjechië – Het Homohuwelijk | De Tsjechen zijn klaar voor het 'Homohuwelijk'

Tsjechië - Homohuwelijk  →  De Tsjechische regering onder leiding van premier 'Andrej Babiš' heeft zich uitgesproken voor de 'open- stelling van het huwelijk' voor paren van het zelfde geslacht ‼  Er lijkt zich een politieke meerderheid af te tekenen voor 'legalisering van het homohuwelijk' in het postcommunistische land, maar er is nog een lange weg te gaan.

Het wetsvoorstel voorziet in een volledige gelijkstelling aan het huidige huwelijk dat tot op heden alleen is voorbehouden aan man en vrouw. Als de komende maanden alle politieke hobbels met succes worden genomen is Tsjechië het eerste postcommunistische land dat homostellen de mogelijk- heid biedt om een wettelijk huwelijk aan te gaan.

Uit recent onderzoek is gebleken dat 75 procent van de Tsjechen voor legalisering van het homohuwelijk is - of daar in ieder geval geen moeite mee heeft ‼  Daarom vinden zowel homo-organisaties als de Tsjechische regering het tijd worden om de huidige wetten aan te passen. Homostellen kun- nen sinds 2006 een geregistreerd partnerschap aangaan en de verachting is dat nog dit jaar het huwelijk wordt opengesteld voor homoparen.
Oudere berichten:  

bronnen: GaySite.nl / Facebook.com – GaySite.nl



                                                            

maandag 25 juni 2018

TV - TLC → Vanaf 05 juli 2018 | "Louisa & Rosanna - Onze Transgender Liefde"

Louisa & Rosanna  –  'Louisa en Rosanna' komen terug vanaf 05 juli 2018 ‼  Niet meer met zijn tweetjes, maar met hun nieuwe trots: baby 'Mikai'.  Wat betekent de komst van deze kleine aanwinst voor hun hectische leven ?!  Worden ze nu saaie, serieuze ouders of ... blijft er genoeg ruimte over de hilarische uitspattingen waar ze om bekend staan ?!  Reken maar op het laatste   Eén ding willen ze in elk geval goed geregeld hebben voor 'Mikai': zijn doop ‼

Lees verder op de website van TLC.nl:  "Louisa & Rosanna - Onze Transgender Liefde"

Zie ook:

Extra:  

bronnen: TLC.nl / YouTube.com


        
                                                 

Amerika - New York – Zondag 24 juni 2018 | New York City 'Pride March' 2018

New York  →  De zon scheen, het was warm en er liepen tienduizenden mensen mee met Billy Jean King voorop ‼  De New York City Pride March trok dit jaar ruim 2 miljoen bezoekers. Deze 49ste Pride March was naast strijd voor LHBTIrechten, viering van diversiteit en een blijk van solidariteit ook een blijk van weerstand tegen verharding en het beleid van Donald Trump.

De NYC Pride is van oudsher meer een protestmars dan een uitbundig feest, geworteld in de Stonewallrellen van 1969. Op 28 juni van dat jaar was het LHBTI-publiek van de Stonewall Inn het treiteren van de politie zat: na de zoveelste inval besloten ze terug te vechten. Daar, voor de deur in Christopher Street, is de Pride geboren. De march gaat dan ook altijd langs deze plek, dit jaar echter via een andere route, als voorbereiding op de World Pride (en het 50-jarig jubileum) volgend jaar, waar ± 6 miljoen mensen worden verwacht.
                                                           

                                                       
Grote publiekstrekker dit jaar in de NYC Pride March was 'Cynthia Nixon'. In maart van dit jaar werd bekend dat zij zich verkiesbaar stelt voor de positie van gouverneur van New York. Lees hier meer over Cynthia Nixon ‼
bronnen: ZijAanZij.nl / Facebook.com – ZijAanZij.nl / YouTube.com


      

      
                                                                

zondag 24 juni 2018

COC NL vs. Tweede Kamer | Asielbeleid voor Homo's is nog altijd ondeugdelijk

LHBTI's  Asielbeleid in Nederland  →  Homobelangenorganisatie COC Nederland wil dat staatssecretaris Mark Harbers het asielbeleid voor LHBTI's ingrijpend verandert.

Volgens het COC baseert de Immigratie– en Naturalisatiedienst zich op ondeugdelijke stereotypen om te beoordelen of mensen Homo zijn.

De beoordeling van Homo's heeft eerder ook al tot kritiek geleid in de Tweede Kamer.  Mark Harbers heeft de Kamer beloofd dat hij nog voor de zomervakantie met voorstellen voor verbeteringen komt.

Lees verder op de website van NOS.nl:  COC Nederland | "Asielbeleid voor Homo's nog altijd ondeugdelijk"  

Zie ook: