zaterdag 11 juni 2016

Mexico – LHBT's | Tandpastamerk Colgate – Gay Commercial: Smile With Pride

Het tandpastamerk 'Colgate' heeft deze week een opmerkelijke televisiecommercial gelanceerd. In Mexico, dat onlangs het huwelijk openstelde voor paren van het zelfde geslacht, is de reclame te zien in aanloop naar 't Gay Pride seizoen. Met de commercial, getiteld 'Smile With Pride' ondersteunt het merk de homobeweging in Mexico.


bronnen: GaySite.nl / YouTube.com                                   

Belgische Homoseksuele man wil euthanasie | Ik wil helemaal géén Homo zijn

België    Een homoseksuele man uit België heeft een aanvraag ingediend om euthanasie te mogen plegen. Sébastien is de strijd tegen zijn seksuele geaardheid moe  "Ik voel me voortdurend beschaamd .... beschaamd omdat ik mij aangetrokken voel tot mensen die ik niet aantrekkelijk mag vinden".

Sébastien is niet zijn echte naam. Maar hij wil zijn verhaal anoniem doen aan de Britse omroep "BBC" ‼ Want Sébastien gaat gebukt onder een groot schaamtegevoel. Omdat hij op mannen valt ‼ De schaamte is zo zwaar om te dragen dat hij een aanvraag heeft ingediend om euthanasie te krijgen.

Sébastien probeert al 17 jaar alles om zijn geaardheid te aanvaarden. Hij volgt therapie en neemt medicatie ‼ Maar nu ziet hij geen ander alter- natief dan de dood. "Ik ben niet bang voor het moment dat ze de baxter in mijn arm steken. Voor mij is het gewoon een vorm van verdoving".

"Ik wilde geen Homo zijn"
De lijdensweg van Sébastien is vroeg begonnen ‼ Zijn moeder was zwaar ziek en hij is opgegroeid in 'n streng katholiek milieu. "Mijn hele leven heeft geleid tot dit punt. Ik was zo extreem eenzaam. Extreem teruggetrokken. Ik was bang om uit te gaan, bang om gezien te worden ... altijd maar bang".

► "Toen ik opgroeide werd ik halsoverkop verliefd op een jongen. Ik was 15 jaar. Het was ondraaglijk voor mij. Ik wilde helemaal geen homo zijn"

Ondraaglijk lijden
Uiteraard mag Sébastien – net zoals alle Belgen – niet zomaar euthanasie plegen ‼ De patiënt moet kunnen aantonen dat hij "voortdurend en ondraaglijk lijden" moet ondergaan ‼ Als het een psychisch lijden betreft - dan moeten drie dokters onafhankelijk van elkaar het licht op groen zetten.

Maar Sébastian twijfelt niet meer. "Ik heb altijd al gedacht aan de dood. Zelfs in mijn vroegste herinneringen. Ik voel mij 'n gevangene van mijn eigen lichaam".

"Dat voortdurende gevoel van schaamte, is zo vermoeiend. Ik ben het moe om mij aangetrokken te voelen tot mensen die ik niet aantrekkelijk mag vinden".

Toelating ?!
Het is nu afwachten op Sébastien groen licht zal krijgen voor z'n euthanasie-aanvraag. Omroep BBC heeft dezelfde vraag voorgelegd aan Gilles Genicot, professor Medisch Recht aan de universiteit van Luik, en ook lid van het euthanasie-comité.

"Het is meer waarschijnlijk dat hij psychologisch lijdt onder zijn geaardheid. Ik zie geen symptomen van 'n psychische aandoening ‼ Maar je kan de mogelijkheid van euthanasie niet zomaar van tafel vegen. Als hij elke vorm van behandeling heeft geprobeerd en als drie dokters tot de con- clusie komen dat er geen andere optie is".

Familie inlichten
Sébastien heeft in elk geval beslist. "Als iemand mij een mirakelmedicijn zou geven ... waarom niet ?! Maar ik geloof er niet meer in. En ik ben moegestreden, wat ze nu ook nog uitvinden".

Maar Sébastien beseft dat zijn beslissing ook gevolgen zal hebben voor de mensen in zijn omgeving. "Dat wordt het moeilijkste nu: mijn familie inlichten. Dat wordt delicaat".

Zie ook:

bronnen: Nieuwsblad.be / BBC.com


                                                   

vrijdag 10 juni 2016

Geer & Goor | "Gerard Joling en Gordon zelf ook bang om eenzaam te worden"

Boezemvrienden Gerard Joling en Gordon kunnen bijna op vakantie. Na vanavond zit het seizoen van Geer & Goor: 'Zoeken Een Hobby' erop. Gerard Joling blikt in RTL Boulevard terug op een aantal mooie en soms emotionele weken tussen de ouderen. De laatste afleve- ring van Geer & Goor: 'Zoeken Een Hobby' was gisterenavond te zien op RTL 4.

Zie ook:  

bron: RTL·Nieuws.nl – Boulevard                                     

Oekraïne - Kiev - Gay Pride | "D66'er Sophie in 't Veld bezoekt Gay Pride Kiev"

Oekraïne – Kiev  →  D66-Europarlementariër "Sophie in 't Veld" loopt zondag 12 juni mee met de Gay Pride in de Oekraïense hoofdstad Kiev   "De afgelopen tijd zijn er in Oekraïne kleine stapjes in de 'goeie richting' gezet wat betreft wetten die de rechten van de LHBTI-gemeenschap beschermen ‼ Tegelijkertijd zijn homofobie en discriminatie nog aan de orde van de dag. Ik vind 't belangrijk de Oekraï- ners te steunen in hun strijd voor gelijke rechten.

► Sophie in 't Veld vervolgt: "De regering in Kiev heeft een LHBTI-actieplan opgesteld, nu is het zaak dit plan uit te voeren. Iedereen heeft het recht zichzelf te kunnen zijn - zonder angst voor discriminatie of geweld. Het is zondag aan de regering om woorden om te zetten in daden door een veilige bijeenkomst te garanderen en hiermee diversiteit en Europese waarden te omarmen". ► 
                                
        
                             
Om veiligheidsredenen kan de exacte locatie van de Gay Pride nog niet bekendgemaakt worden. Na de optocht wordt een bijeenkomst georga- niseerd waar Sophie in 't Veld zal spreken. Het is de derde keer dat de Gay Pride plaatsvindt in Kiev. Vorig jaar werd het evenement verstoord door extreemrechtse nationalisten die deelnemers aanvielen en rookbommen gooiden.

In maart bracht Sophie in 't Veld ook een bezoek aan Kiev voor de eerste LHBTI-conferentie in het land. De openingsspeech die ze daar gaf, is HIER te lezen.

Zie ook:
bronnen: COC – COC Nederland / YouTube.com                                       

donderdag 9 juni 2016

Den Bosch – Rainbow@TheGAYTE | Eerste Gay-feest voor jongeren in De Poort

► Op zaterdag 18 juni 2016 wordt in Jongerencentrum De Poort → "Rainbow@theGAYTE" georganiseerd. Een hetero-vriendelijk feest voor LHBT-jongeren van 16 tot 26 jaar uit onze regio ‼ Daarmee wordt in aanloop naar het Roze jaar 2017, waarin ROZE ZATERDAG in 's-Hertogenbosch gevierd wordt, een eerste nieuwe activiteit georganiseerd  Vele andere activiteiten zullen in de loop van dit en het volgend jaar volgen.

Dat er onder jongeren veel behoefte is aan 'n plek om veilig uit te kunnen gaan en waar hun seksuele geaardheid geen issue is - bleek wel uit het grote enthousiasme waarmee een gedreven jongerenwerkgroep van Roze Zaterdag 's-Hertogenbosch en Oss aan de slag is gegaan om 't feest daadwerkelijk te realiseren. 

Dankzij bijdragen vanuit Regenboogstad 's-Hertogenbosch en COC NoordoostBrabant is in korte tijd een feest georganiseerd, waar Lesbo's, Homo's, Biseksuelen en Transgenders (LHBT) met elkaar in contact kunnen komen.

Het belang van zo'n feest mag afgeleid worden uit het feit dat ieder jaar opnieuw in onderzoeken wordt aangetoond hoe moeilijk jongeren het vaak hebben met hun coming out

Gayfeest Rainbow@theGAYTE kan ertoe bijdragen om in een ongedwongen sfeer ervaringen te kunnen delen en er samen sterker van te wor- den. Romilda Mulder, vrijwilliger bij Jongerencentrum De Poort én de jongerenwerkgroep van "Roze Zaterdag", geeft aan: "Ik vind het fijn om mezelf te kunnen zijn zonder dat iemand er wat om geeft. Daarom werk ik graag mee aan 'n feest waar iedereen kan zijn zoals hij of zij is".

Ook de vrijwilligers Kitty Richters en Thierry Koningstein benadrukken hoe belangrijk het is een plek te hebben waar je onder elkaar bent en niet hoeft na te denken of er misschien door anderen gekeken of (negatief) gereageerd wordt ... als je hand in hand loopt of met je vriendje of vriendin danst. Een plek waar 'anders zijn' normaal is, dat vinden jongeren bij Rainbow@theGAYTE

Rainbow@theGAYTE, het eerste Bossche gayfeest voor jongeren vindt plaats op zaterdag 18 juni in Jongerencentrum 'De Poort'. De deuren gaan open om 21.00 uur en de entree bedraagt € 2,50.

bronnen: Roze Zaterdag 2017 's-Hertogenbosch & Oss – Rick Evers / Twitter.com – Rainbow@TheGAYTE
                                  
                                       

België – Vlaams-Brabant → Kleuterscholen | Kleuterleesboek tegen Homofobie

► In Vlaams-Brabant wordt de strijd tegen homofobie vanaf volgend jaar al in de kleuterschool ingezet. Daarvoor zullen ze een nieuw leesboek gebruik van HoLeBi-organisatie 'Çavaria'. Ze leren daaruit dat niet alle kinderen een vader en een moeder hebben en dat bij- voorbeeld twee papa's ook normaal is.
                                                
                                                      

Het boek is van de hand van Kathleen Amant. Volgens haar is het verhaal van de twee papa's niet het hoofdverhaal van het boek, "maar door het thema subtiel aan te brengen, wordt het wel bespreekbaar gemaakt", aldus Kathleen Amant. Het boek wordt door de ouders alvast positief onthaald. Een positieve noot na het verhaal van de YouTube-hit, waarin heel wat Limburgers zich nogal negatief uitlaten op de vraag: "Wat als je kind Homo zou zijn" ?!


bronnen: VTM.be – Nieuws / Facebook.com – Çavaria


                     

woensdag 8 juni 2016

Australië | Eenderde van Homo- en Bi-mannen hebben een 'monogame relatie'

Australië    Uit een recente Australische studie blijkt dat slechts 31 procent van de homo- en biseksuele mannen een monogame rela- tie heeft. De studie Gay Community Periodic Surveys: Melbourne 2016 laat zien dat het in de Australische homocultuur vrij gebruikelijk is dat homostellen er meestal geen monogame relatie op nahouden.

Van de ruim 2900 ondervraagde homo's en biseksuelen zegt 32 procent dat ze in een open relatie leven. Nog eens 23 procent laat weten dat het binnen de relatie is toegestaan om incidenteel seks te hebben met iemand anders dan de eigen partner. Slechts 31 procent heeft een monogame relatie en 14 procent antwoordt op dit moment geen relatie te hebben.

Ook werd naar 't gebruik van drugs gevraagd en ook daar enkele opmerkelijke resultaten. Ruim 32 procent zegt wel eens een joint te roken en 21 procent slikt wel eens een xtc-pilletje   Cocaïne wordt door 18 procent van de ondervraagde homo's en bi's gebruikt en Crystal Meth door 10 procent. Het afgelopen half jaar heeft 20 procent Viagra gebruikt en maar liefst 42 procent van de mannen gebruikt regelmatig poppers

Klik HIER voor een volledig overzicht van alle resultaten van het "Gay Community Periodic Surveys: Melbourne 2016"  →  PDF-bestand


bronnen: GaySite.nl / Facebook.com – GaySite.nl                                                     

Amsterdam | "Jongeren met 'beperking' krijgen eigen Mini Milkshake Festival"

Amsterdam - Mini Milkshake Festival    Speciaal voor jongeren met een beperking opent het Milkshake Festival in Amsterdam een dag eerder zijn deuren. Op vrijdag 29 juli 2016 is het zover.

► Het Milkshake Festival viert dit jaar zijn vijfjarige jubileum in het Amsterdamse Westerpark. Voor het eerst duurt het festival twee dagen. Daar komt dus nu een mini-dagje bij 
                                       
                              
Bijna alles wat er op het grote Milkshake Festival is te vinden, is er vrijdag ook. Jongeren met een beperking krijgen zo een "complete festival ervaring", aldus de organisatie van het Milkshake Festival.

Voor deze extra dag werkt Milkshake samen met het Amsterdamse 'Cordaan' – een organisatie die zich richt op langdurige zorg. Een tweede partner is 'Philadelphia', dat mensen helpt zo zelfstandig mogelijk door het leven te gaan.

Lees meer over het Milkshake Festival op:  MilkshakeFestival.com

Zie ook:
bronnen: Winq.nl / YouTube.com / Facebook.com – Winq.nl                                 

dinsdag 7 juni 2016

USA – North-Carolina – WC-gate – Bathroom Bill | "Plassen waar je maar wilt"

Amerika – Kinky Boots  →  Plassen waar je wilt, ongeacht wie je bent. In protest tegen de 'Bathroom Bill' in North-Carolina heeft Cyndi Lauper de tekst van het liedje 'Just Be' uit de musical Kinky Boots herschreven  De cast van de musical, over een Drag Queen die een noodlijdende schoenenfabriek helpt, zingt het liedje – hoe kan het ook anders – op het toilet. 'Just Pee' 

Cyndi Lauper  een bekende supporter van de LHBT-gemeenschap is van plan om de aangepaste versie te zingen als ze binnenkort optreedt in North-Carolina. De opbrengst wil ze doneren aan belangenorganisaties uit die staat  "Het enige waar we om vragen is een beetje gezond ver- stand. Mensen moeten plassen", zegt ze in de clip. De staat North-Carolina nam in maart een wet aan die 't toestaat dat goederen en diensten geweigerd mogen worden aan LHBT's. Transgenders mogen daarbij geen gebruik meer maken van WC's en kleedkamers die overeenkomen met hun genderidentiteit. De wet kreeg daardoor al snel de bijnaam 'Bathroom Bill'

Verschillende bedrijven en artiesten boycotten North-Carolina vanwege de discriminerende wetgeving. Cyndi Lauper liet al weten juist wél op te willen treden in de staat. "Waar mensen worden buitengesloten door anderen, hebben die buitengesloten mensen ons juist nodig" ‼, zei ze eerder. Ook de Obama's hebben zich fel uitgesproken tegen de wet.

bronnen: Gay.nl / YouTube.com                                         

Tilburg – T-Pride | "Kleinste Gay Pride meert deze zomer voor het eerst aan" ‼

Tilburg  →  Het sein van Den Ophef staat op groen: de T-Pride – de Tilburgse versie van Gay Pride Amsterdam – trekt deze zomer voor het eerst door de Piushaven. Op 21 augustus meert de roze vloot ter hoogte van Café 'Burgemeester Jansen' aan. 

"We zorgen nu zelf voor acht of negen boten ... maar iedereen die dat wil kan zich nog aansluiten", vertelt Edwin Franken van de organisatie tegen het Brabants Dagblad. "Dan moet je zelf een sloep of boot regelen en dat is, daar kwamen wij achter, lang niet makkelijk". Met hulp van onder meer Tilburg Te Water zijn er genoeg drijvende objecten voor 'n parade. De deelnemers staan op sloepen, maar er drijft ook een ponton mee en er zijn Flyboards.

Beschaafd
Eerder dit jaar werd er een stichting opgericht om de T-Pride vorm te geven, vanuit de gemeente kreeg de organisatie een aanjaagsubsidie van 5000 euro. "Het reglement hebben we van de Alkmaar Pride overgenomen en voor Tilburg ietwat aangepast ‼ Het wordt een beschaafd evene- ment, dus niet zoals 'Roze Maandag' ooit was: met twee lesbische strippers die naakt in het centrum staan. We varen niet in onze blote konten langs die seniorenflat op het einde van de haven".  
                           
                             
Grap
Het is de bedoeling dat 't een jaarlijks terugkerend evenement wordt. En dat voor een Gay Pride die eigenlijk als een grap begon. Het idee ont- stond bij een stel vrienden die tijdens de Amsterdamse gayparade dachten "dat kunnen wij ook". De club besloot 3 boten te huren, die te vullen met travestieten en een Facebook-evenement op poten te zetten.

Op 't laatste liep dat echter spaak: "binnen mum van tijd hadden 200 mensen zich aangemeld en werden er nog eens 3000 uitgenodigd". De ge- meente besloot uit veiligheidsoverwegingen – denk aan de taferelen rond Project X  geen vergunning te verlenen 

Feestje
Maar daarmee werd wel de kiem gelegd van de eerste serieuze Gay Pride van Tilburg. "Er is heel veel interesse voor, dat is super om te zien. En ook de horeca doet haar stinkende best om er iets van te maken. Café Peanuts, De Wijn en De Lollipop willen iets doen, maar ook de ho- reca aan de Piushaven denkt mee. T-Pride Tilburg → We hebben er zin in"

Zie ook:

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: BD.nl – Brabants Dagblad / YouTube.com – Omroep Tilburg                                   

maandag 6 juni 2016

België · Ergin Arsanblas · Achterklap | "Wat zou je doen als je kind Homo was"

YouTuber 'Achterklap' vroeg in Hasselt aan voorbijgangers: "Wat zou je doen als je kind Homo was ... " ?!  Sommigen kennen 't begrip 'sociaal wenselijk antwoord' niet.

Enkelingen doen krasse uitspraken, al dan niet om stoer te doen. Er zijn veel stoere, macho antwoorden te horen, ook van meisjes. Een weigert om live zijn antwoord te geven, uit schrik opgepakt te worden. Anderen reageren positiever.


                                                        

Signori.nl · Bert Stoot · Reizen | Kleinschalige groepsreizen voor Homomannen

Er is een nieuwe reisorganisatie voor homomannen: Signori.nl   Het biedt kleinschalige groepsreizen voor homomannen; 'reisbeleving staat centraal'. Ook binnen een (groeps)reis wil je bovenal jezelf kunnen zijn. Een stad of een land beleven en ervaren met andere ho-momannen, maakt zo'n reis extra bijzonder. 'Signori' onderscheidt zich door niet alleen te focussen op de typische gay bestemmingen met vooral strand en uitgaan.

Signori.nl   Het accent ligt op het beleven van een stad/land, met veel variatie  Dus aandacht voor cultuur, wandelen, culinaire ontdekkingen, natuur en er is ook genoeg vrije tijd voor winkelen, uitgaan, etc.  Het is een combinatie van het ongedwongen samenreizen met een groep ge- lijkgestemden en de mogelijkheid om daarbuiten dingen te ondernemen. Er is ook altijd tijd om buiten de groep er op uit te gaan.

Door te reizen met maximaal 10 man kleine groepen is de flexibiliteit groot. De eerste reisdoelen zijn Lissabon, Praag, Nepal en Keulen en in 2017 volgen onder andere Italië, Malta & Sri Lanka. Signori is een initiatief van Bert Stoot, met 25 jaar ervaring in de reiswereld en helemaal 'reisgek'  Bert begeleidt de meeste reizen zelf en zorgt niet alleen dat alles soepel verloopt maar dat iedereen kan meegenieten van z'n kennis en passie voor het reisdoel.

Signori is ook aanwezig bij:
•   Midzomergracht Festival Utrecht – Parkdag op zondag 26 juni 2016  
•   Roze Woensdag tijdens de vierdaagse in Nijmegen op 20 juli 2016
•   Roze Zaterdag – Rainbow Market in het Vondelpark op 23 juli 2016 

bronnen: Gay.blog.nl / Signori.nl – Bert Stoot / Twitter.com – Signori Travel
                                 
                               

zondag 5 juni 2016

België · Blankenberge · Video | Nathan Vandergunst (16): "Mijn papa is Gay" ‼

België    De 16-jarige Nathan Vandergunst uit Blankenberge is momenteel de "populairste Vlaming op YouTube". Een van zijn laatste video's is maar liefst 165.779 keer bekeken. In deze video vertelt Nathan dat z'n papa homo is  Nathan Vandergunst maakt onder de naam "Acid" al jaren filmpjes en de ondertussen meer dan 300 video's zijn samen al meer dan 9 miljoen keer bekeken, wat erg veel is voor Vlaamse YouTube filmpjes.

Vijf dagen geleden zette hij een video online waarin hij vertelt dat zijn papa homo is ‼ Nathan Vandergunst groeide op met zijn alleenstaande mama, zijn vader en diens vriend. In 't begin van de video zegt Nathan dat er vast wel mensen zullen zijn die z'n video's bekijken en die homo's haten, "dan mag je opflikkeren", zegt de jonge Vlaming resoluut. En neen Nathan Vandergunst is zelf echt geen homo. "I Love Boobies" ‼, zeg hij regelmatig om te benadrukken dat hij zelf wel degelijk op meisjes valt ‼ Wat hij verder nog vertelt ontdek je in het filmpje. Nathan Vander- gunst is elke dag drie tot vier uur bezig met zijn You-Tube kanaal en gaat ook nog naar school. Later wil hij Film en Regie gaan studeren.

Over zijn start op YouTube zegt Nathan: Toen ik 8 jaar was, ben ik mezelf beginnen filmen. Maar pas sinds twee jaar zet ik dagelijks filmpjes op YouTube. Ik zag veel YouTubers uit Nederland, maar in België deed bijna niemand het. Dus ben ik begonnen, gewoon met een kleine camera. Ik film dingen die ik heb meegemaakt en praat over games of problemen thuis of op school".

• De ondertussen meer dan 300 filmpjes werden samen al meer dan 9 miljoen keer bekeken, waaronder 3,28 miljoen views in de afgelopen drie maanden. Dagelijks bekijken 100.000 mensen zijn flmpjes, Zijn populairste filmpje werd ondertussen al meer dan 308.000 keer bekeken. Nathan haalt cijfers waar veel professionele programmamakers jaloers op zouden zijn. Ter vergelijking: een monument als 'Ter Zake' op Canvas lokt ge- middeld 130.000 kijkers. Maar ook populaire programma's, zoals 'Komen Eten' op Vier haalt vaak maar 200.000 kijkers.

Zie ook:

bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com                                               

VS | Sommigen willen de Disneyfilm 'Finding Dory' boycotten om Lesbisch stel

Amerika – Disney/Pixar  Finding Dory  →  Het is reeds dertien jaar geleden dat "Finding Nemo" te zien was in de bioscoop.  Op 29 juni verschijnt de opvolger "Finding Dory" eindelijk in de Nederlandse- en Belgische filmzalen   In de Verenigde Staten wordt de film op 17 juni gereleased. Maar op twitter zijn er mensen die oproepen tot een boycott.

Het heeft allemaal te maken met de trailer die vorige week gereleased werd. Daarin zit een beeld van amper 1 seconde dat een aantal mensen niet zint.
                                     
                             
Op 01:08 minuten (zie de rechter video) zie je twee vrouwen bij een kinderwagen die een speeltje dat gevallen is, willen teruggeven aan een baby. Het gerucht gaat dat dit wel eens het eerste koppel van hetzelfde geslacht in een Disneyfilm zou kunnen zijn.

En net dat is voor een aantal mensen een reden voor een oproep tot boycotten. Al vergeten die homofoben wel dat Ellen DeGeneres die haar stem verleent aan hoofdpersonage Dory ... "Lesbisch is"

Zie ook:
bronnen: HLN.be / Twitter.com – AJ+ / YouTube.com