zaterdag 13 augustus 2016

Film · Moonlight | Film over 't opgroeien van een zwarte Homoseksuele jongen

USA – Movie  →  Moonlight komt in oktober uit en is gebaseerd op een redelijk legendarisch toneelstuk over een zwarte homoseksuele jongen die opgroeit in de jaren tachtig. De wereldpremière van Moonlight is op 21 oktober 2016.

De film gaat over het leven van Chiron en is verdeeld in drie periodes van zijn leven: "zijn tijd als kind, als adolescent en als volwassene".

Een coming-of-age verhaal is niet erg nieuw, maar Moonlight's combinatie van opgroeien en worstelen met zowel racisme als homoseksua- liteit is erg uniek. Bovendien is de trailer op zijn zachtst gezegd nogal indrukwekkend.

bronnen: Esquire.nl – Tim Berbers / YouTube.com                                 

Homoseks - Stand van zaken | "72 tot 76 landen met wetten tegen Homoseks"

Wereldwijd – Verbod op Homoseks  →  ILGA telt 72 landen die homoseks en lesboseks bestraffen  Erasing '76 Crimes' telt er 76. Hoe dan ook, 't aantal landen waar consensuele seks tussen volwassenen van hetzelfde geslacht strafbaar is, daalt. Sinds de vorige stand van zaken heeft Belize homoseks gedecriminaliseerd.

De International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association (ILGA) telt dus 72 landen die consensuele seks tussen volwassenen van hetzelfde geslacht bestraffen. Tien jaar geleden waren dat er 92.

De voorbije maanden en jaren hebben onder meer Mozambique, Palau en Lesotho homoseks uit de strafwet gehaald. 

Niet-erkende landen
Erasing 76 Crimes, een blog die zich specialiseert in het thema, telt er 76. Het verschil ?!  Erasing 76 Crimes telt Indonesië erbij waar 2 grote provincies homoseks bestraffen. De Cookeilanden telt de blog er ook bij. De Cookeilanden vallen onder Nieuw-Zeeland.

Bovendien telt Erasing 76 Crimes Gaza en Palestina als een gebied waar homoseks strafbaar is. Hetzelfde doen de makers van de blog met de Islamitische Staat (ISIS) in Syrië en Irak. 

Egypte
Zowel ILGA als Erasing '76 Crimes' tellen Egypte erbij  Op papier bestraft Egypte homoseks niet, maar onder het mom van openbare zeden- schennis vervolgt het wel actief homo's.
                                 

Waar is Homoseks strafbaar ?!

Afrika
01: Algerije, 02: Angola, 03: Botswana, 04: Burundi, 05: Kameroen, 06: de Comoren, 07: Egypte, 08: Eritrea,
09 Ethiopië, 10: Gambia, 11: Ghana, 12: Guinea, 13: Kenia, 14: Liberia, 15: Libië, 16: Malawi, 17: Mauritanië,
18: Mauritius, 19: Marokko, 20: Namibië, 21: Nigeria, 22: Senegal, 23: Sierra Leone, 24: Somalië, 25: Soedan,
26: Swaziland, 27: Tanzania, 28: Togo, 29: Tunesië, 30: Oeganda, 31: Zambia, 32: Zimbabwe, 33: Zuid-Soedan.

Malawi vervolgt homo's niet meer, maar op papier is homoseks strafbaar. De Seychellen haalden op 18 mei 2016 homoseks uit de strafwet. 

Azië (met Midden-Oosten)
34: Afghanistan, 35: Bangladesh, 36: Bhutan, 37: Brunei, 38: Islamitische Staat (ook wel ISIS), 39: India, 40: Iran, 
41: Irak,  42: Koeweit,  43: Libanon,  44: Maleisië,  45: de Malediven,  46: Myanmar (Birma),  47: Oman,  48 Pakistan,
49: Palestina en de Gazastrook, 50: Qatar, 51: Saoedi-Arabië, 52: Singapore, 53: Sri Lanka, 54: Syrië, 55: Turkme-
nistan, 56: Verenigde Arabische Emiraten, 57: Oezbekistan, 58: Jemen.

Noord en Zuid-Amerika
59: Antigua en Barbuda, 60: Barbados, 61: Dominica, 62: Grenada, 63: Guyana, 64: Jamaica, 
65: St. Kitts en Nevis, 66: St. Lucia, 67: St. Vincent en de Grendines, 68: Trinidad en Tobago.

Dertien van de vijftig Verenigde Staten van Amerika bestraffen nog op papier sodomie. Het Federaal Hooggerechtshof (US Supreme Court) ver- klaarde die wetten in 2003 ongrondwettelijk. Deze staten zijn Alabama, Florida, Idaho, Kansas, Louisiana, Michigan, Mississippi, North Carolina, Oklahoma, South Carolina, Texas, Utah en Virginia.

Oceanië
69: Cookeilanden, 70: Atjeh en Zuid-Sumatra in Indonesië, 71: Kiribati, 72: Papua-Nieuw-Guinea,
73: Samoa, 74: Salomoneilanden, 75: Tonga, 76: Tuvalu.

Europa
Het niet-erkende Turks Noord-Cyprus decriminaliseerde homoseks in 2014. Rusland en Litouwen verbieden homopropaganda. 

bronnen: ZiZo-Magazine.be / 76Crimes.com / Twitter.com – 76 Crimes / Twitter.com – ZiZo Online 
                                   
                                              

vrijdag 12 augustus 2016

Regering van Indonesië | "Géén plek in Indonesië voor LHBT–gemeenschap" ‼

Indonesië  –  Voor lesbiënnes, homo's, biseksuelen en transgenders is in Indonesië geen plek.  Dat heeft een regeringswoordvoerder tegen persbureau AFP gezegd. Hij reageerde daarmee op een donderdag door 'Human Rights Watch' gepubliceerd onderzoek waar- uit blijkt dat LHBT-emancipatie in Indonesië in 2016 hard achteruit is gegaan.

"Indonesische burgers hebben recht op scholing en kunnen een identiteitskaart krijgen", zei de woordvoerder.  "Maar er is hier geen plek voor de verspreiding van de LHBT-beweging"
                             
                               
De LHBT-gemeenschap in Indonesië wordt grotendeels getolereerd, vooral in stedelijke gebieden. In januari 2016 zei een minister echter dat LHBT'ers van universiteiten geweerd zouden moeten worden.  Ook andere ministers en invloedrijke Islamitische organisaties lieten zich nega- tief uit over de LHBT-gemeenschap. "Dit heeft tot een stroom aan bedreigingen en geweld tegen deze groep geleid", zo blijkt uit het rapport van 'Human Rights Watch'.

De autoriteiten verboden recentelijk televisiezenders om LHBT-gerelateerde programma's uit te zenden en een Islamitische kostschool voor transgenders werd gesloten.  Human Rights Watch deed onderzoek en nam interviews met meer dan zeventig LHBT'ers af. Daaruit blijkt dat zij in 2016 meer te maken kregen met vijandigheid van familie en buren en dat ze zich soms zelfs gedwongen voelden te verhuizen.

Zie ook:

bronnen: Volkskrant.nl / Twitter.com – Ejay de Wit / YouTube.com                                                                   

Rio - O.S. 2016 | "Journalist gebruikt 'Grindr' om Olympische atleten te outen"

Een heteroseksuele journalist van The Daily Beast krijgt veel kritiek nadat hij een artikel had geschreven over zijn ervaring met Grindr tijdens de Olympische Spelen in Rio.

Nico Hines, zoals de journalist heet, downloaden Grindr op zijn telefoon en liep hiermee enkele dagen door het Olympisch dorp.  In het artikel dat hij schreef outte hij diverse atleten, ook atleten uit landen waar homoseksualiteit verboden is of waar het niet is geaccepteerd.
                                 

                           
In zijn stuk beschreef Nico Hines de profielen van verschillende atleten op de app.  Hoewel hij geen enkele atleet met naam en toenaam ver- noemde, deed hij dat met veel details. Te veel details, volgens sommigen.

 De kritiek is niet in dovemansoren gevallen bij The Daily Beast.  In een mededeling heeft hoofdredacteur John Avlon in de loop van de dag laten weten dat het artikel intussen is aangepast. Verschillende details die de identiteit van atleten konden verraden, zijn verwijderd.

Zie ook:
Olympische Spelen 2016 | "Dit zijn de fijnste Olympische sporters"  /  Goed weekend voor LGBT's op de Olympische Spelen    
Recordaantal LGBT-atleten op Olympische Spelen in Rio  /  Olympische Spelen | "Ontmoet de 45 openlijk Gay Olympiërs" 
Olympische Spelen 2016 | "51 atleten zijn openlijk LHBT"  /  Recordaantal LHBTsporters naar de Olympische Spelen in Rio

bronnen: GayOkay.nl / Twitter.com – GayOkay.nl / YouTube.com


        
                                   

donderdag 11 augustus 2016

Tilburg – T-Pride – 21 augustus 2016 | "Botenparade à la Gay Pride in Tilburg"

Tilburg  →  De 'Piushaven' in Tilburg is zondag 21 augustus het decor van een botenparade en een feest op de kade.  De organisatie wil met T-Pride respect en trots van en voor de gay-community uitstralen met wat ze 'de kleinste Gay Pride van Nederland' noemt.

T-Pride begint om 13.00 uur in de Piushaven als de DJ zijn plaatjes draait  De botenparade begint om 14.00 uur bij het Wilhelminakanaal, om via de draaibrug en 'Den Ophef' naar de Piushaven te drijven. De boten varen om 16.00 uur weer terug, om 17.00 uur gaat de muziek uit en is de T-Pride voorbij.

Wegafsluiting
De Piushaven is tussen kruising Lanciersstraat en kruising Barkstraat afgesloten tussen 10.00 uur en 18.00 uur.  De wijk Hoogvenne en omgeving blijft vanuit de Wethouder Baggermanlaan, via de brug Den Ophef, Gondelstraat en Galjoenstraat en vanaf de Ringbaan Oost via St. Josephstraat en Hoogvensestraat / Prinsenhoeven in beide richtingen bereikbaar.

Herkansing
De T-Pride had eigenlijk vorig jaar al door de Piushaven moeten paraderen, maar toen kreeg de organisatie geen vergunning. De afwijzing zou te maken hebben met de veiligheid.

        
                                                           

UK - 'Londen' | "Homostel uit supermarkt gezet omdat ze hand in hand liepen"

Engeland - Londen - Hackney  →  Witheet zijn Thomas Rees en zijn vriend Josh. Het stel werd een supermarkt in Londen uitgezet door een beveiliger. De reden: ze liepen hand in hand en dat zou 'ongepast' zijn.

Thomas Rees en Joshua Bradwell waren net klaar met boodschappen doen bij de Sainsbury's-supermarkt in de Londense wijk "Hackney", toen ze werden aangesproken door een beveiliger. Die zei dat iemand geklaagd had over hun gedrag.

Thomas Rees was 'geschokt en verbijsterd', zo vertelde hij aan ITV News   "Mijn vriend en ik liepen hand in hand tijdens het winkelen - zoals we wel vaker doen", zegt Thomas. "We gaven gewoon aan dat we van elkaar houden. Ik zou niet weten wat daar mis mee is".
                                 
                               
'Mijn bloed kookte'
Toen ze werden aangesproken door de beveiliger, dachten de mannen dat ze misschien per ongeluk iets hadden meegenomen. Tot ze hoorden wat er echt aan de hand was. "Mijn bloed kookte en ik schudde van woede. Ik stond met mijn mond vol tanden".

De supermarktketen heeft inmiddels excuses gemaakt aan het homostel. Een woordvoerder zegt dat er actie wordt ondernomen tegen het bedrijf dat de beveiliging doet voor de supermarkt. Rees zegt dat hij een cadeaubon van 10 pond (ongeveer 11 euro) aangeboden kreeg.

bronnen: RTL·Nieuws.nl / Twitter.com – RTL Nieuws / YouTube.com

                                        
        

                                        

woensdag 10 augustus 2016

VS - Hawaii – Justin | "Weer nieuwe naaktfoto's opgedoken van Justin Bieber"

Amerika – Hawaii – Showbizz – 'Justin Bieber'   Het internet ging begin deze week helemaal los op een naaktfoto van Justin Bieber  Zanger Justin Bieber werd door de paparazzi gespot tijdens zijn vakantie op Hawaii.

Waar de eerste foto vooral gericht was op zijn voorkant zijn de foto's die vandaag online zijn gekomen gericht op de heerlijke achterkant van popster Justin Bieber.

De ongecensureerde foto's van Justin Bieber kun je ook HIER bekijken ‼

Zie ook:
bronnen: GayOkay.nl / GayNieuws.blogspot.nl / Tumblr.com / Twitter.com / YouTube.com


        
                                         

Kijk·Tip - TLC – Caitlyn Jenner | Morgen de zevende aflevering van "I Am Cait"

TV·Tip    Een nieuw seizoen van 'I Am Cait' volgt het leven van de beroemdste transgender van dit moment: 'Caitlyn Jenner'. Vorig jaar werd 'Caitlyn Jenner' wereldnieuws toen ze bekend maakte om voortaan als vrouw door het leven te gaan – en niet meer als voormalig tienkamper 'Bruce Jenner'. Vanavond de vierde aflevering van het tweede seizoen.

In het nieuwe seizoen besluit ze om samen met een groep vriendinnen uit de transgendergemeenschap op rondreis te gaan door Amerika om met andere transgenders te praten en te leren over de issues waar zij mee te maken hebben.
                                   
                                           
Ze ziet het immers als haar taak om een zo goed mogelijke representante te kunnen zijn van de transgendergemeenschap en wil daarom zo- veel mogelijk te weten komen over hun problemen. Maar niet iedereen zit op haar komst te wachten. 

'Caitlyn Jenner' krijgt ook te maken met tegenstanders die niet vinden dat 'Caitlyn Jenner' hen vertegenwoordigt. Daarnaast leert ze tijdens de reis vooral ook veel over haarzelf als transgender door de confronterende vragen die ze krijgt. Ook gaat ze dit seizoen voor het eerst op dating- avontuur met mannen.

Donderdag 11 augustus 2016  –  Televisie    TLC  –  Kijk·Tip  –  "I Am Cait"  –  10.00 t/m 11.00 uur  →   Herhaling:  17.00 t/m 18.00 uur 

bronnen: TLC.nl / YouTube.com


        
                                     

dinsdag 9 augustus 2016

België - 'Antwerp Pride' | "Van woensdag 10 t/m maandag 15 augustus 2016"

België – Antwerp Pride  →  Pride Amsterdam is nog maar amper voorbij, of de Belgische stad Antwerpen volgt met Antwerp Pride, van woensdag 10 tot en met maandag 15 augustus 2016. Door het dreigingsniveau 3 in België is de politie extra waakzaam.  De politie zal duidelijk zichtbaar rondlopen (maar neemt ook onzichtbare maatregelen)  en dringt erop aan 'rugzakken en tassen tijdens de Antwerp Pride thuis te laten'. 

Ook vraagt de politie geen foto's met agenten te nemen: "Dat vleit ons enerzijds natuurlijk" ‼, aldus de politie, "maar we roepen toch op om dat zoveel mogelijk te vermijden  Wanneer onze collega's staan te poseren ... bestaat de kans dat hun aandacht afgeleid wordt van hun veiligheids– opdracht". Glorious Saturday is de dag van de Pride Parade, het hoogtepunt van de roze week  Op Magnificant Sunday begint om 14.00 uur het Closing festival op de Grote Markt. Maandag – Fabulous Monday – wordt afgesloten met de Pride Brunch.

Voor info en het laatste nieuws over de Antwerp Pride:  Antwerp Pride – Website  /  Antwerp Pride – Facebook  /  Antwerp Pride – Twitter

Zie ook:
Antwerpen → Het Roze Huis | "Antwerp Pride 2016"   De 'Smartphone' brengt bezoekers van de Antwerp Pride samen

Update I:  
België | "Antwerp Pride Parade groter dan ooit"  /  België - Antwerpen | "Midsummer Party danst Antwerp Pride in gang"      
Antwerp Pride – Wilfried Eetezonne | "Meer dan ooit Pride"   /  Marcia Poelman | "Vragen in plaats van veronderstellen"
Schepenen benadrukken belang Antwerp Pride  /  Antwerp Pride Parade groter dan ooit  /  Antwerp Pride – "Programma"

bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com


      

      
                           

Kampala | Oegandese politie valt nachtclub binnen n.a.v. een LGBT-modeshow

Oeganda  Kampala – Politie  →  Terwijl in Amsterdam volop 'EuroPride' werd gevierd, is in de Oegandese hoofdstad Kampala de politie een nachtclub binnengevallen waar op dat moment een modeshow werd gehouden in het kader van Uganda Pride. 20 mannen werden in de boeien geslagen en per truck naar een politiebureau vervoerd, waar zij hardhandig werden ondervraagd.

De mannen werden vervolgens weer vrijgelaten zonder in staat van beschuldiging te zijn gesteld. Homoseksuele handelingen zijn in Oeganda verboden, onder een oude koloniale wet die 'misdaden tegen de natuurlijke orde' strafbaar maakt. 
                                   
                                  
Orlando
De politie in 'Kampala' bevestigde dat er een inval had plaatsgevonden bij het evenement, maar weigerde verdere toelichting te geven op het incident. Voor de inval werden er foto's van de modeshow getweet. De avond was opgedragen aan de slachtoffers van de aanslag in de Ame- rikaanse nachtclub 'Pulse' in Orlando.

Doodstraf
In 2009 was Oeganda in 't nieuws, omdat een parlementslid toen de 'doodstraf op homoseksualiteit' wilde leggen. Het parlement nam na felle internationale kritiek een iets minder heftige wet aan, die door 't Hooggerechtshof onwettig werd verklaard. Deze anti-Homowet was aan- leiding voor veel westerse landen, waaronder Nederland, om de hulp aan het land op te schorten

'Pride is still on'
Ondanks de politie-inval liet de organisatie van Pride Uganda weten dat de andere evenementen door zouden gaan.  

Zie ook:

Update:  Politie slaat Pride-feest uiteen in de Oegandese hoofdstad Kampala

bronnen: Gay.nl / TheGuardian.com / Twitter.com – Dr. Frank Mugisha / YouTube.com 


        
                                               

maandag 8 augustus 2016

UK – Olympisch Schoonspringer: Tom Daley | Documentaire: "Diving For Gold"

Groot-Brittannië    'Tom Daley'  nu 22 jaar  deed zijn coming-out op 02 december 2013. ITV volgde vier jaar lang de jonge Olympiër.

'Tom Daley' is niet alleen homo en Olympisch schoonspringer. De Brit is ook een beroemdheid en een poster- en kalenderboy. In 2013 deed hij zijn coming-out als homo. Hij is inmiddels verloofd met Amerikaans filmmaker Dustin Lance Black (42).

ITV volgde 'Tom Daley' voor de documentaire 'Diving For Gold'. Daar zien we het moment dat de coming-out video online gaat, hoe hij daags ervoor zijn toen 14-jarige broer op de hoogte bracht en snel zijn grootmoeder belde.

'Tom Daley' is een van de out atleten tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Zie ook:

Extra:

bronnen: ZiZo-Magazine.be / YouTube.com