zaterdag 10 april 2021

Katholieke 'Transgender-haters' treiteren D66-Kamerlid: 'Lisa van Ginneken' ‼




Lees verder op de website van Joop.BNN·VARA.nl:  "Katholieke Transgender-haters treiteren D66-Kamerlid Lisa vanGinneken" ‼

Zie ook:  

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:

bronnen: Joop.BNN·VARA.nl / Twitter.com – Lisa van Ginneken
                                          
                                        

USA - GLAAD Awards | "GLAAD Awards voor Happiest Season en Sam Smith" ‼


Onder meer de film 'Happiest Season' en zanger 'Sam Smith' (28) zijn in de prijzen gevallen bij de jaarlijkse Award-uitreiking van de Amerikaanse Homorechtenbeweging 'GLAAD' (Gay & Lesbian Alliance Against Defamation). Ook series 'Schitt's Creek' en 'Star Trek: Discovery' vielen in de prijzen.

  De Awards worden jaarlijks uitgereikt aan films, series, muzikanten en media die bijdragen aan een positief beeld van leden van de LHBTIQ+– gemeenschap ‼  Ook miniserie 'I May Destroy You' en televisiefilm 'Uncle Frank' van Amazon werden donderdagavond bekroond in de online ceremonie.
                                    
                         

bronnen: RTL·Nieuws.nl / YouTube.com / Facebook.com – Songteksten.net


                                          

vrijdag 9 april 2021

Rusland | "President Vladimir Poetin verbiedt: Huwelijk tussen M/M en V/V" ‼


De Russische president "Vladimir Poetin" heeft het met één pennenstreek onmogelijk gemaakt dat in Rusland:  mannen met mannen kunnen trouwen en vrouwen met vrouwen. Hiermee is 't huwelijk bij wet voorbehouden aan Hetero-stellen ‼  Hiermee volgt Vladimir Poetin een referendum, waaruit bleek dat maar liefst 77% van de Russische bevolking tegen de openstelling van het huwelijk was.

Vladimir Poetin heeft voor zichzelf geregeld dat hij nog tot minstens 2036 aan de macht blijft. De Russische president heeft niet alleen bij wet geregeld dat mannenstellen en vrouwenkoppels niet mogen trouwen, ook zorgde hij ervoor dat Transgender-personen geen kinderen mogen adopteren. Als belangrijkste waarde voor zijn land noemt Vladir Poetin "het geloof in God" ‼


bronnen: Winq.nl / Facebook.com – Winq.nl


                                            

PratenOnline | Behandeling voor LHBTIQ+-jongeren met: Suïcide-gedachten ‼

Jongeren die LHBTIQA+'er zijn of daar twijfels over hebben, kampen vaker met gedachten over "zelfdoding" ‼  Bijna de helft van de volwassenen binnen de gemeenschap geeft aan ooit last te hebben gehad van zulke gedachten. In samenwerking met onderzoekers aan de Rijksuniversiteit Groningen heeft PratenOnline daarom een online interventie gestart. 

De interventie richt zich op LHBTIQA+-jongeren tussen de 16 en 27 jaar die "suïcide-gedachten" hebben. Dit soort gedachten zijn namelijk een veelvoorkomend probleem bij LHBTIQA+-jongeren. Misschien herken jij zelfs jezelf hierin. Het doel is om door middel van "8 chatsessies" met een getrainde behandelaar van PratenOnline deze gedachten over zelfdoding te verminderen. Naast deze chatsessies helpen ook huiswerkopdrachten om inzicht te krijgen in je problematiek.

Aanmelden
Dus ben je LHBTIQA+'er of twijfel je hierover ?!  "Denk je regelmatig aan zelfdoding", en ben je tussen de 16 en 27 jaar ?!  "Doe dan mee aan een online behandeling" en onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen en PratenOnline. De hulpverleners van 'PratenOnline' denken met je mee in een online behandeling van 8 sessies. 

Lees op deze website meer informatie en over hoe je je kunt aanmelden: Rug.nl/gmw/lhbtonderzoek en Mijn.pratenonline.nl.

Ben je in crisis ?!  Wil je gelijk met iemand praten? Ga dan naar: 113.nl of bel 0800-0113

Lees verder op de website van ExpresZo.nl:  PratenOnline | "Online behandeling voor LHBTIQA+-jongeren met suïcidegedachten" ‼


Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:
•   GGZ Nieuws | Online behandeling voor 'LHBTIQ+-jeugd' met suïcidegedachten ‼ 

bronnen: ExpresZo.nl / Instagram.com  COC Tilburg-Breda en Omgeving


                                       

donderdag 8 april 2021

Arnhem in gesprek met Kerken | Hoe veilig is de Kerk voor LHBTIQ+-personen


Arnhem  →  De gemeente 'Arnhem' gaat actief in gesprek met Kerken over hoe zij aandacht besteden aan LHBTIQ+'ers. Luz woont in 'Dordrecht' en stapte zeven jaar geleden uit de Pinkstergemeente, omdat haar daar werd afgeraden Lesbisch te zijn. Het is een heel grote stap dat de Kerk een stap richting de LHBTIQ+-gemeenschap zet, vindt ze. "Het heeft heel veel invloed op je leven. Niet alleen om Uit de Kast te komen, maar ook om een gezin te durven stichten", zegt ze tegen Waldy van Geenen.

                                

                              

Eurovisie Songfestival 2021 - Poll | Wie wint de "OUT.tv Music Award 2021" ?!


Eurovisie Songfestival 2021 – Eurovision Poll  →  Wie wint volgens jou het Eurovisie Songfestival 2021 ?!  Stem nu op jouw favoriet

Ook dit jaar zoekt OUT.tv weer naar jouw favoriete 'Eurovisie'-inzending ‼  Na de teleurstelling van vorig jaar, toen het Songfestival vanwege de Corona-pandemie moest worden afgelast, zijn we nu dubbel zo enthousiast. Sommige acts kennen we al van 2020, maar er is ook een hele groep acts die voor het eerst meedoen. Ervaring of niet, dat maakt helemaal niks uit, iedereen begint met "0 points". Wie wint volgens jou het 'Eurovisie Songfestival' in mei ?! 


Nog niet bekend met alle kandidaten ?!  Of heb je gewoon zin om het hele riedeltje nogmaals af te gaan ?!  Check de Eurovisie-compilatie hieronder waar alle 39 landen even voorbijkomen ‼

Zie ook:  Dit zijn de deelnemers van het Eurovisie Songfestival 2021 → Wie is jouw favoriet ?!

bronnen: OUT.tv / YouTube.com


                                   

woensdag 7 april 2021

Kortfilm 'Tahinni' gaat over een Syrische jongen met Homoseksuele gevoelens


In de kortfilm "Tahinni" zoekt een Syrische jongen met 'Homoseksuele gevoelens' zijn weg in Antwerpen. De kortfilm werd gemaakt door Camille Ghekiere in 2020 toen ze aan haar laatste jaar bezig was aan het RITCS. "Ik hoopte dat door het proces hiervan subtiel en poëtisch te verbeelden, mensen op een andere manier zouden kunnen kijken naar deze problematiek".

Met haar kortfilm wil Camille Ghekiere meewerken aan de sensibilisering rond dit onderwerp ‼

bronnen: GayLive.be / GayLive.be – Video
                                

Breda · Roze Zaterdag | "Alles 'Uit de Kast' voor Roze Zaterdag Breda in 2023"



Breda  –  In 2002 werd in Breda voor het laatst een Roze Zaterdag gehouden, maar nu ziet het er naar uit dat er over twee jaar weer zo'n evenement kan worden gehouden.

De gemeenteraad heeft burgemeester en wethouders namelijk unaniem de opdracht gegeven om de organisatie achter de Roze Zaterdag zo- veel mogelijk te ondersteunen.

Verschillende LHBTIQ+-organisaties willen Roze Zaterdag in 2023 naar Breda halen. Goed plan, vinden alle fracties in de raad ‼  Het onder-streept volgens hen de waarde van de lokale slogan 'Breda brengt het samen'. Ook bevestigt het dat de gemeente 'open en inclusief' is: de Roze Zaterdag is 'een ideale manier om Breda als Regenbooggemeente te presenteren'.

PvdA-Wethouder 'Miriam Haagh' (Gezondheid, Wijkaanpak en Leren) zegt dat ze het mooi vindt dat de 'Regenboogpartners' het initiatief op de agenda hebben gezet: "We hebben een positieve grondhouding en gaan kijken wat er mogelijk is om van Roze Zaterdag iets moois te maken".

Zie ook:  COC Tilburg, Breda & Omgeving | "Breda – Roze Zaterdag 2023"  /  Alles Uit de Kast voor Roze Zaterdag Breda in 2023

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:
•   Goes | Initiatiefnemers Roze Zaterdag geven niet op → Hoop op gemeenteraad 

bronnen: PZC.nl / Twitter.com – Amanda Vos → BN·DeStem.nl
                                       
                                             

dinsdag 6 april 2021

Homofobe uitspraken kost oud-Feyenoorder Zsolt Petry de kop bij: Hertha BSC



Berlijn    Hertha BSC heeft de samenwerking met keeperstrainer Zsolt Petry beëindigd nadat de Hongaar in een interview Homofobe uitspraken had gedaan en zich negatief had uitgelaten over Migranten.

Zsolt Petry, die in de jaren 90 nog een seizoen onder contract stond bij 'Feyenoord', had zonder dat de Duitse voetbalclub 'Hertha BSC' daarvan op de hoogte was een interview gegeven aan de rechtse Hongaarse krant "Magyar Nemzet". Daarin bekritiseert hij onder meer zijn landgenoot Péter Gulácsi – doelman van RB Leipzig – die zich inzet voor een vereniging die het Homohuwelijk ondersteunt.

bronnen: Telegraaf.nl / Twitter.com – Telegraaf.nl → TeleSport Voetbal
                                       

'Micky Shiloah' komt met feel-good single en video | "Micky Shiloah - I'm Gay"




De video is zonder budget en met behulp van vrienden gemaakt en levert een mix van musical-choreografie, commedy-sketches en 'rainbow glitter' ‼
                                   
                                  
Lees verder op de website van GayNews.nl:  Micky Shiloa komt met Feel-good single en muziek-video "I'm Gay" ‼

Zie ook:  Micky Shiloah – I'm Gay  /  Micky Shiloah – I'm Gay  /  Micky Shiloah – I'm Gay  /  Micky Shiloah – I'm Gay  →  Lyrics ‼

bronnen: GayNews.nl / YouTube.com / Twitter.com – GayNews.nl
                                         
                                     

maandag 5 april 2021

Kate Winslet – LGBT+ | Homoseksuele acteurs bang om 'Uit de Kast' te komen

Kate Winslet – LGBTIQ+  →  Volgens Kate Winslet (45) zijn sommige van haar collega's 'bang' om Uit te Kast te komen, uit angst dat hun seksualiteit hun carrière in de weg zal staan. Dat zegt Kate Winslet in gesprek met 'The Sunday Times'.

"Er zijn ik weet niet hoeveel jonge acteurs die ik ken - sommige zijn heel bekend, anderen beginnen net - die doodsbang zijn dat hun sek- sualiteit onthuld wordt en dat dit belemmert dat ze worden gecast voor Hetero-rollen", aldus de 45-jarige actrice 'Kate Winslet'.
   
Lees verder op de website van RTL·Boulevard.nl:
  Kate Winslet | "Homoseksuele acteurs bang om Uit de Kast te komen" ‼

Zie ook:  

bronnen: RTL·Boulevard.nl / Twitter.com – RTL·Boulevard.nl
                                      
                                    

D66 – Lisa van Ginneken | Logisch dat er in 2021 een Transgender Kamerlid is



Is de entree van Transgender Kamerlid 'Lisa van Ginneken' in de politiek een doorbraak of hebben mensen die van de norm afwijken nog een lange weg te gaan ?! "Ik maak me niet druk om zo'n René van der Gijp met pruik" ‼

Dat 'Lisa van Ginneken' – de eerste Transvrouw in de Tweede Kamer – namens D66 wil opkomen voor de belangen van Lesbische vrouwen, Homoseksuele mannen, Biseksuelen, Transgenders, Intersekse en Queer personen (LHBTIQ+), vindt 'Brand Berghouwer' 'natuurlijk ge- weldig'. Maar een revolutie ?! Nou, Nee ‼
                                         
                                              
Lees verder op de website van Gelderlander.nl:  Positiever beeld van Transgenders | "Logisch dat er anno 2021 Transgender Kamerlid is"

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:
•   D66– Lisa van Ginneken | "De eerste 'Transgender'-persoon in Tweede Kamer" ‼ 

bronnen: Gelderlander.nl / Twitter.com – Gelderlander.nl
                                                   
                                                     

zondag 4 april 2021

Music – Drag Race UK-winnares 'The Vivienne' | The Vivienne – Bitch On Heels


Daar is'tie dan → de nieuwe video van Drag Race UK-winnares "The Vivienne". Met dank aan autotune en een bubblegum-beat is het een vermakelijke track, met een tekst waarin ze het ene cliché aan het andere rijgt ‼

bronnen: Winq.nl / YouTube.com


                                     

NL – Conversie·therapie – Ansel & Jacques | "Ik wilde geen Homo meer zijn" ‼



Conversie-therapie  →  Anno 2021 kun je in Nederland, diep in "Evangelische kringen", nog altijd terecht voor zogeheten 'Conversie-therapie', die je zou 'helpen' om van Homo in Hetero te transformeren. Nieuwe Revu interviewde 'twee mannen' uitvoerig over hun – zeer uiteenlopende – ervaringen.

"Net als elke andere verslaafde moet ik elke dag sterk zijn om Hetero te blijven" ‼
                                          
       ◄  Ansel Pronk – Pasen 2021
                                 
Ansel Pronk (50) onderging 20 jaar geleden 'verschillende therapieën' die naar eigen zeggen leidden tot zijn "succesvolle transformatie" van Homo naar Hetero.
Jacques Zonne (68) wist na twee jaar geforceerde Conversie-therapie te ontsnappen uit de klauwen van zijn Kerkelijke begeleiders. 

Lees verder op de website van Revu.nl:  "Ik wilde geen Homo meer zijn" ‼

bronnen: Revu.nl / Twitter.com – Revu.nl