zaterdag 17 augustus 2013

†  Prins Friso is vrijdag begraven in Lage Vuursche nabij kasteel Drakensteyn


                                     
Prins Friso is vrijdagmiddag in besloten kring in Lage Vuursche begraven. In de Stulpkerk werd een uitvaartdienst gehouden, waarna Friso naar de begraafplaats naast de kerk werd gebracht.

Voorafgaand aan de dienst liep een stoet van zo'n zeventig mensen van kasteel Drakensteyn naar de Stulpkerk. Prinses Mabel liep met prinses Beatrix voorop met de twee dochters van Mabel en Friso, Luana en Zaria, tussen hen in.

Daarachter volgden koning Willem-Alexander en koningin Máxima en hun kinderen Amalia, Alexia en Ariane. De volwassenen waren gekleed in het zwart, de kinderen geheel in het wit.

Koning draagt kist
Na de kerkdienst luidden de kerkklokken twee minuten, waarna de aanwezigen naar de begraafplaats gingen. De kist werd van de kerk naar het graf gedragen door koning Willem-Alexander, prins Constantijn en vier vrienden van Friso.

→  Onder die vrienden was de Australiër 'Adam Anders', die eerder deze week in een uitzending van de NOS vertelde over zijn vriendschap met prins Friso. Ook Friso's studievriend Lodewijk Beijst, die getuige was bij zijn huwelijk, droeg de kist. De andere twee dragers waren studievriend Pieter Leyssius en Robert Dicke, een vriend van de middelbare school.

Drie kransen
Namens de koninklijke familie werden twee kransen gelegd op de kist en daarna bij het graf. Eén krans was van prinses Beatrix, prinses Mabel en Friso's kinderen en één van de gezinnen van koning Willem-Alexander en prins Constantijn. De derde krans was van de familie van prinses Mabel.

Na de begrafenis liep de familie terug naar kasteel Drakensteyn. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima liepen voorop. Prinses Beatrix verliet samen met prinses Mabel en haar kinderen als laatste de begraafplaats.

bronnen: NOS.nl / NOS Journaal


       
           

TV-Tip | Dit weekend 'Strijders voor de Liefde on Stage' op televisie bij RTL4 ‼

                      
RTL4 zendt dit weekend een registratie van het benefietconcert 'Strijders voor de Liefde' uit. Op zaterdag 17 augustus vanaf 23.45 uur en een herhaling op zondag 18 augustus vanaf 11.20 uur. Het concert werd op vrijdagavond 2 augustus jl. tijdens de Amsterdam Gay Pride gehouden op 't Rembrandtplein. Het evenement komt ten bate van 't Pride Fonds van Amnesty International en COC Nederland, dat steun geeft aan lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders (LHBT's) activisten in nood.

TV-makers Marieke Slinkert en Sipke Jan Bousema namen het initiatief voor 'Strijders voor Liefde on Stage', dat mogelijk gemaakt werd met steun van Amnesty International, COC Nederland, Vrouwen van Nu, de Gemeente Amsterdam, de Remonstrantse Broederschap en het Blauwe Fonds en wordt geproduceerd door Dijkwerk & SJB Media i.s.m. Stichting ProGay.

Amsterdam Gay Pride  →  Met 'Strijders voor de Liefde on Stage' werd voor het eerst tijdens Amsterdam Gay Pride met zo'n groots evenement aandacht besteed aan mensenrechten via een 'Message of Love'  Een letterlijke boodschap als het publiek 'LOVE smst naar 4333' en daarmee drie euro doneert aan het Pride Fonds – via de link kun je meer informatie over dit fonds van Amnesty International en COC Nederland vinden.

"Wij vieren met Gay Pride dat we in ons land vrij zijn om lief te hebben wie we lief willen hebben en dat we daar trots op zijn", legt Sipke Jan Bousema uit. "Maar op heel veel plekken in de wereld is het niet eenvoudig om openlijk LHBT te zijn". Directeur Koen van Dijk van COC Neder- land vult aan, dat "deze moedige vrouwen en mannen vaak met gevaar voor eigen leven strijden voor het veranderen van wetten en regels. Zij zijn ware Strijders voor de Liefde en verdienen een podium voor hun strijd".

Het concert 'Strijders voor de Liefde on Stage' biedt activisten een podium om hun persoonlijke verhalen over de liefde te vertellen  Hun ver- halen worden afgewisseld met het liefdevol toezingen door het publiek en bekende artiesten, zoals de internationale Queen of Dance Diva Tara McDonald, Do, Charly Luske, Adlicious en Gay Pride ambassadrice Raffaëla Paton. Volgens Irene Hemelaar, directeur van Stichting ProGay, die de Gay Pride organiseert, is "het fantastisch dat we internationale solidariteit kunnen tonen door voor het eerst tijdens de Amsterdam Gay Pride een dergelijk groots mensenrechtenconcert te laten plaatsvinden".

'Strijders voor de Liefde on Stage' wordt door RTL4 op zaterdag 17 augustus om circa 23.45 uur uitgezonden en herhaalt op zondag 18 augustus om 11.20 uur.

UITZENDING GEMIST ?! ... bekijk hieronder de video's ‼

Zie ook:  Strijders Voor De Liefde - De Documentaire  /  Sipke Jan geschokt door moord op de Zuid-Afrikaanse Shile   

bronnen: COC Nederland / RTL 4 / YouTube.com
               

       

       
                       

vrijdag 16 augustus 2013

Australië | Pro Gay en andere Kerkborden wereldwijd populair op het internet


Een progressieve Anglicaanse Kerk uit Australië heeft opnieuw een HoLeBi vriendelijk bord geplaatst. De Anglican Parish of Gosford, komt regelmatig in de media met zijn eigen teksten. Dit keer staat er op het bord te lezen: 'Some people are gay, get over it, love God' (Sommige mensen zijn HoLeBi, zet je er over, hou van God), aldus PinkNews.co.uk.

De Anglicaanse kerk komt regelmatig in 't nieuws met zijn kerkbordjes waarop ze hun support voor vrouwen, huwelijksgelijkheid en HoLeBi en transgender rechten niet onder stoelen of banken steken. Maar ook hun andere bordjes, die vaak grappig zijn, worden steeds bij een groter pu- bliek populair, zowel op het internet wereldwijd als daarbuiten.

Kerkleider Rod Bower zegt: "Ja, we gaan internationaal, er zijn mensen over de gehele wereld die van onze borden houden. Ik heb nooit de me- ning gedeeld van conservatieven, en hun mening is niet dé enige mening, huwelijksgelijkheid is een heet hangijzer op dit moment in Australië, en sommige kerken worstelen daarmee, maar ik zeg het is tijd om te laten zien dat God van iedereen houdt en dat we klaar zijn voor een mo- derne wereld, met gelijke rechten voor iedereen".

bronnen: PinkNews.co.uk / www.HoLeBi.info / YouTube.com


        
                                       

LHBT Nieuws / LGBT News → Vrijdag 16 augustus 2013


•    Russische atlete Yelena Isinbajeva | 'Homo's zijn niet normaal'    Gay.nl
•    Student schrijft brief aan Elio Di Rupo over Russische HoLeBi's    HoLeBi.info
•    René van der Gijp (V.I.) noemt Homodebat 'totaal doorgeslagen'    NU.nl
    Prins Frederik spreekt zich uit tegen Homodiscriminatie    RTL·Nieuws.nl
•    Johan Boskamp (V.I.) moet Homostandpunt verduidelijken    HoLeBi.info
•    World OutGames week in het TV-programma '1000 Zonnen'    GayLive.be
•    Atlete Yelena Isinbajeva: 'Hier geen plaats voor Homoseksualiteit'    COC.nl
•    Gefeliciteerd Madonna !! | Zij is vandaag alweer 55 jaar geworden    Gay.nl
•    De Deense kroonprins Frederik komt op voor de HoLeBi's    HoLeBi.info
•    Spreek je uit | Doe mee: Onderzoek onder Transgenders    TGG·Eindhoven.nl
•    Homo-uitspraken van Johan Boskamp (V.I.) onder de loep    ElfVoetbal.nl
•    Eerste Belgische Homokoppel uit het voetbal doen hun verhaal    HoLeBi.info 
•    Yelena Isinbajeva krabbelt terug na steun van de Homowet    FokNieuws.nl
•    Nick Symmonds draagt medaille op aan Gays in Moskou    DeHardloopKrant.com
•    Deense kroonprins Frederik tegen Homodiscriminatie    Weekend-Online.nl
    Rusland | Ludiek protest van de atleten op de W.K. in Moskou    Gay.blog.nl
•    HoLeBi.info Nieuws | Het laatste wereldwijde HoLeBi Nieuws    HoLeBi.info
                           

donderdag 15 augustus 2013

Turkije | "Super goed nieuws vanuit 'Turkije' voor HoLeBi's en Transgender" !!


               
Turkije is op weg de tweede Moslim-natie te worden die seksuele minderheden (HoLeBi's en Trangenders) bij wet gaat beschermen tegen discriminatie. De Turkse Commissie 'Constitutionele Consensus' heeft onlangs zijn goedkeuring gegeven waarbij seksuele ge- aardheid toegevoegd zal worden aan de wet over discriminatie, aldus GayStarNews.com.

Als de wet goedgekeurd wordt maakt dat van Turkije 't tweede Moslim-land dat seksuele minderheden beschermd. Hiermee volgt men Albanië, het enige andere Moslim-land ter wereld waar seksuele minderheden wettelijk beschermd worden tegen discriminatie. De wet zal vermoedelijk snel worden goedgekeurd in Turkije waarbij men steeds dichter bij komt om lid te mogen worden van de Europese Unie.

Het wetsvoorstel om seksuele geaardheid toe te voegen aan de bestaande anti discriminatiewet komt van de pro-Kurdish Peace and Democracy Party en de Nationalist Movement Party. De vooruitgang betreffende bescherming voor HoLeBi's en Transgenders in Turkije komt mede door een recent moord proces waarbij een vader terechtstond die zijn eigen homo zoon had vermoord, en ook mede door het feit dat HoLeBi's en Trans- genders dit jaar veel steun kregen van de anti-Erdogan demonstranten.

Jammer genoeg kwam Turkije recent nog negatief in het nieuws omwille van het feit dat het land de meeste moorden op transgenders heeft ter wereld, waar mogelijk een einde aan kan komen met dank aan de pas voorgestelde en weldra goedgekeurde wetteksten.

bronnen: GayStarNews.com / www.HoLeBi.info / YouTube.com
                    

                                       

LHBT Nieuws / LGBT News → Donderdag 15 augustus 2013


•    Homoprotest Zweedse atlete: met gelakte nagels over de lat    Volkskrant.nl
•    Katy Perry bemoeit zich met het Australische Homohuwelijk    HoLeBi.info
•    LHBT-deelnemers kunnen in Sotsji beter in de kast blijven    GayKrant.nl
•    Klokkenluider Bradley Manning worstelde met zijn geaardheid    Gaysite.nl
•    Jan Boskamp - V.I. | De overtreffende trap van René van der Gijp    Gay.nl
•    Brusselse burgemeester geeft reactie op Homofoob incident    HoLeBi.info
•    Zeewolde | 'Weekend' · Een nieuw 3-daags openminded feest    KamKrant.nl
•    Moskou | Russische atlete Elena Isinbajeva steunt Homowet    Telegraaf.nl
•    Amerika | Prof worstelaar 'Darren Young' komt Uit de Kast    HoLeBi.info
•    Ook FIFA vraagt Rusland om toelichting m.b.t. anti-Homowet    GaySite.nl
•    Eerste Curaçao Gay Pride → van 25 tot en met 29 september    Telegraaf.nl
•    IOC | 'LHBT deelnemers kunnen in Sotsji beter in de kast blijven'    Gay.nl
•    Puerto Ricaanse Homo-bokser 'Orlando Cruz' gaat trouwen    HoLeBi.info
•    Rusland - Moskou | Stil protest atleten WK-atletiek in Rusland    GaySite.nl
•    Katy Perry verdedigt Homohuwelijk tegen Australische politicus    NU.nl
•    Moskou | Atlete Emma Green-Tregaro komt op voor LGBT's    HoLeBi.info
•    Boskamp (V.I.) wil zich graag excuseren tegenover Homo's    ElfVoetbal.nl
•    Rusland | Presentator onslagen na coming out tijdens uitzending    Gay.nl
•    Bokser 'Orlando Cruz' gaat met zijn vriend José trouwen    RTL·Nieuws.nl
•    Voetbalanalist Jan Boskamp - V.I. | 'Homo's zijn niet gezond'    GaySite.nl
•    Nick Symmonds draagt medaille op aan Homo's in Moskou    GayKrant.nl
•    HoLeBi.info Nieuws | Het laatste wereldwijde HoLeBi Nieuws    HoLeBi.info
•    Rusland - Moskou | Statement Zweedse atlete Green-Tregaro    GayKrant.nl      
                           

woensdag 14 augustus 2013

De Moeder van de in februari overleden 'Anass Aouragh' start eigen onderzoek


                 
De moeder van Anass Aouragh laat zelf een contra-expertise uitvoeren na het onderzoek van justitie naar de dood van haar zoon. De 13-jarige Anass heeft volgens het Openbaar Ministerie zelfmoord gepleegd. Zijn moeder twijfelt daaraan, maar een aangifte was geen aanleiding tot nieuw justitieel onderzoek.
  
Het Openbaar Ministerie liet dinsdag weten geen aanvullend onderzoek te doen naar de dood van Anass. De 13-jarige jongen werd begin fe- bruari dood gevonden in 'n stukje bos in Wassenaar. In juni presenteerde justitie haar bevindingen: Anass heeft zelfmoord gepleegd en werd intens gepest. De moeder van Anass deed alsnog aangifte van moord of doodslag, maar volgens justitie zitten in de aangifte geen nieuwe aanwijzingen.

► "We krijgen nu al het materiaal van justitie", zegt de advocaat van Anass' moeder. "Alleen al het dossier omvat drie ordners, daarvan heeft mevrouw pas een selectie gezien". Eigen onderzoekers gaan de zaak opnieuw bekijken. "Bijvoorbeeld de sjaal waarmee Anass zich zou hebben opgehangen wordt bekeken. Dat is eerder nog niet gedaan. We hopen daarop sporen te vinden die wijzen op een misdrijf".

Als de contra-expertise is afgerond wordt bekeken of een artikel-12-procedure wordt gestart. Daarmee kan worden afgedwongen dat justitie alsnog een strafrechtelijk onderzoek start.

Kijk hier voor het Anass Aouragh dossier van Omroep West:  Artikelen over Anass Aouragh

Zie ook:  Overleden Anass Aouragh werd gepest  /  Anass Aouragh is vandaag begraven  /  Sectierapport Anass Aouragh op Internet  

bronnen: OmroepWest.nl / GayNieuws.blogspot.nl / YouTube.com

            
       
                 

Italië - Rome | Homoseksuele jongen (14 jaar) pleegt zelfmoord na pesterijen


                  
Italië  →  In Rome heeft een 14-jarige jongen afgelopen vrijdag zelfmoord gepleegd. De Italiaanse krant La Repubblica meldt dat hij gepest werd om zijn homoseksualiteit. De jongen had hij bij zichzelf verwondingen aangebracht en sprong van het balkon van zijn ouderlijk huis. Hij overleefde de val van twintig meter niet.

Later werden twee afscheidsbrieven gevonden. In één van die brieven verontschuldigde de jongen zich bij zijn ouders. "Ik ben homoseksueel en niemand weet wat ik doormaak. Ik weet niet hoe ik dat acceptabel kan maken voor mijn familie".

De politie nam de computer en de telefoon van de jongen in beslag en vond aanwijzingen van pesterijen om zijn seksuele geaardheid. Er wordt nagegaan of strafrechtelijke stappen mogelijk zijn tegen de pestkoppen.

Vorig jaar bracht een vijftienjarige jongen zichzelf nog van het leven in Rome. Ook hij werd gepest met het feit dat hij homo was. Politici en LHBT-verenigingen vragen nu om eindelijk werk te maken van een wetgeving die toelaat dat homo- en transfobie worden aangepakt.

Het COC en Movisie hebben de website iedereenisanders.nl ontwikkeld waarop homo-, lesbische, bi- en transgenderjongeren tips krijgen over hoe om te gaan met homopesten.


bronnen: Gay.nl / Repubblica.it
                                   

LHBT Nieuws / LGBT News → Woesdag 14 augustus 2013


•    Duitsland - Hessen | Duitse kerk sluit eerste Homohuwelijk !!    HoLeBi.info
•    Voetbal International - Jan Boskamp: 'Homo's zijn niet gezond'    Parool.nl
•    Amerika | B. Scott wordt gedwongen om mannenkleding te dragen    Gay.nl
•    Groningen | Eerste beelden van de documentaire '5000 Roebel'    GayKrant.nl
•    België | 157 klachten geregistreerd over HoLeBi-fobie in 2012   HoLeBi.info
•    Roemeense zakkenrollers Amsterdam Pride: 5 weken cel in    RTL·Nieuws.nl
•    Meer dan helft Zoetermeerse Homo's voelt zich soms onveilig    Dichtbij.nl
•    Rusland - Dmitri Kisilev | Homoharten verbranden en begraven    GaySite.nl
•    België · Video-verslag | Antwerp Pride trekt 15.000 deelnemers    GayLive.be
•    HoJo-Kamp - Gemert | 'Je ziet Homo's hier opbloeien'    OmroepBrabant.nl
•    Pakistan | Support website voor HoLeBi's in Pikastan online    HoLeBi.info
•    Voetbal International | Boskamp vindt Homoseksuelen ziek    FokNieuws.nl
•    Amerika - Amy Poehler en Aubrey Plaza | 'Kiss for the camera'    Gay.nl
•    België | 'Kiss Kiss' voor het Russisch Consulaat in Antwerpen    GayKrant.nl
•    Groningen | Documentaire van Kris van der Veen '5000 Roebel'    COC.nl
•    China | Oma (90) wil dat haar Homo kleinzoon kan trouwen    HoLeBi.info
•    Italië - Homopesten | 14-jarige jongen pleegt zelfmoord in Rome    Gay.nl
•    USA | Matroos vraagt vriend ten huwelijk na 6 maanden op zee    GayLive.be
•    Lesbische journaliste en haar gezin verlaten uit angst Rusland    HoLeBi.info
•    Voetbal International | Heeft Jan Boskamp oogproblemen ?!    GayKrant.nl
•    Groningen - 5000 Roebel | Docu over Russische anti-Homowet    GaySite.nl
•    Defensie VS komt Homoseksuele partners van militairen tegemoet    NU.nl
•    Hetero atleet komt tijdens W.K. in Moskou op voor HoLeBi's    HoLeBi.info
•    België | Aantal klachten over Homofoob geweld is verdubbeld    GayLive.be
•    Tim - Column | #Zomer #Gezellig #Goedleven #Terrasjes #100%nl    Gay.nl
•    Vlaams parlementslid woest na uitspraken van Jan Boskamp    VoetbalZone.nl
•    HoLeBi.info Nieuws | Het laatste wereldwijde HoLeBi Nieuws    HoLeBi.info
                 

dinsdag 13 augustus 2013

België | Paul de Leeuw werkt met Miguel Wiels aan een nieuwe Theatershow ‼

VTM mag 'Manneke Paul' dan wel hebben afgevoerd, onze noorderbuur Paul de Leeuw blijft zijn pijlen op België richten. Hij werkt momenteel aan een theatershow met een bekende Vlaming, aldus Nieuwsblad.be. En verder blijkt dat Paul het al lang niet meer om de centjes hoeft te doen.

► Paul gaat voor zijn Belgische Theatershow in zee met pianist Miguel Wiels. Het duo werkt aan een theaterstuk dat de naam Miguel en Paul's vrolijke roadshow zal heten. Meer details over de show zijn nog niet bekend, behalve dat er veel Vlaamse en Nederlandse liedjes aan bod zullen komen.
                                

Ondertussen blijkt ook dat Paul het al lang niet meer voor het geld hoeft te doen. Zijn vermogen wordt op ruim 15 miljoen euro geschat. Eerder  dit jaar liet loonwijzer.nl al weten dat Paul ruim 650.000 euro per jaar verdient   Naast die 15 miljoen kan De Leeuw later nog een kasteel in Polen erven. De verdienste van zijn inmiddels 81-jarige vader.

"Dat is een echt Disney-kasteel", vertelde Paul eerder al. "Mijn vader kreeg dat kasteel in handen via zijn werk als handelaar. Hij was importeur en hij dreef handel met het Oostblok. Hij importeerde met name augurken, kersen en aardbeien. Die verkocht hij dan weer in Nederland. Het was een soort ruilhandel. Maar op een bepaald moment liep een zakendeal verkeerd af. Mijn vaders zakenpartner kon het nodige geld niet op tafel leggen, maar hij had wel nog iets anders in de aanbieding: een Pools kasteel". Een leuke extra erfenis dus.


bronnen: Zita.be / Nieuwsblad.be / www.HoLeBi.info / YouTube.com - Manneke Paul 


        
                               

LHBT Nieuws / LGBT News → Dinsdag 13 augustus 2013


•    USA | Zangeres P!nk is trots Lesbisch genoemd te worden    Gay.nl
•    België | Aantal klachten Homofoob geweld verdubbeld    GayLive.be
•    Homo's in het Westland voelen zich vaker onveilig    OmroepWest.nl
•    USA - Johnny Weir: 'Hoe zal het lopen in Rusland' ?!    HoLeBi.info
•    Eerste trailer van 'Kill Your Darlings' met Daniel Radcliffe    Gay.nl
•    Vrijgelaten zakkenrollers Gay Pride moeten toch cel in    Trouw.nl   
•    België - Reportage | World OutGames week in '1000 Zonnen'    Een.be
•    David Jan Godfroid - Blog | De Russische 'Homowet'    Weblogs.NOS.nl
•    Nu in de Bioscoop: 'Behind the Candelabra' → Trailer    YouTube.com
•    België | Karl Lagerfeld opent concept store in Antwerpen   HoLeBi.info
•    Armenië | Armeense politie wil Homopropaganda verbieden    Gay.nl
•    Kandidaten gezocht voor John Blankensteinprijs 2013    Gay.blog.nl
•    België - Brussel | Brusselse agenten vallen Homo's aan    Telegraaf.nl
•    Rusland | Harten van Homo's moeten worden verbrand    GayKrant.nl
•    Amerika - Lady Gaga | Nieuwe single Lady Gaga: 'Applause'    Gay.nl
•    Koningshuis - Prins Friso | Prins Friso: 'Ik ben géén Homo'    NOS.nl
•    Het Olympisch Charter laat géén HoLeBi-symbolen toe    HoLeBi.info
•    Zakkenrollers A'dam Gay Pride moeten weer de cel in    FokNieuws.nl
•    Fimosis | Interview met 'Dennis' over zijn voorhuid-operatie    Gay.nl
•    Rusland | WK-baas Alexey Sorokin verdedigt Homowet    ElfVoetbal.nl
•    België - Brussel | Homofoob geweld door Brusselse politie    GayKrant.nl
•    USA | 'Sorry': De nieuwe single van Glee-ster 'Naya Rivera'    Gay.nl
•    HoLeBi.info | Het laatste wereldwijde HoLeBi Nieuws    HoLeBi.info
                  

maandag 12 augustus 2013

Prins Johan Friso is vandaag overleden op Paleis Huis ten Bosch in Den Haag ‼


                             
's-Gravenhage  →  Op Paleis Huis ten Bosch is vandaag "prins Friso" overleden. Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Johan Friso Bernhard Christiaan David, Prins van Oranje Nassau, Jonkheer van Amsberg is 44 jaar geworden.

Volgens de RVD is de prins overleden aan complicaties die zijn opgetreden ten gevolge van de hersenbeschadiging veroorzaakt door zuurstof tekort bij zijn ski-ongeval op 17 februari in Lech in Oostenrijk.

Na dat ongeluk werd hij behandeld op de intensive care van het Landeskrankenhaus in Innsbruck. Begin maart werd de prins overgebracht naar het Wellington ziekenhuis in Londen, de woonplaats van het prinselijk paar.

In de medische bulletins werd vermeld dat Friso 'tekenen van zeer gering bewustzijn' vertoonde. In die toestand hebben zich verder geen veran- deringen voorgedaan. Begin juli 2013 werd hij overgebracht naar Paleis Huis ten Bosch.

Koning Willem-Alexander
Koning Willem-Alexander en koningin Màxima zijn vanavond met hun dochters aangekomen op Paleis Huis ten Bosch. Het koninklijk paar heeft zijn vakantie in Griekenland afgebroken. Ook prins Constantijn en zijn neef Pieter-Christiaan zijn al gezien op het paleis. De beelden daarvan vind je rechts naast dit artikel.

De Rijksvoorlichtingsdienst bevestigde eerder al dat prinses Beatrix ook aanwezig is op het paleis. Aan de standaard die op het paleis wapperde kon al worden afgeleid dat Beatrix in elk geval in Nederland was.

Mabel
Prinses Mabel vierde gisteren nog haar 45ste verjaardag aan het ziekbed van haar man. In het communiqué staat verder dat de koninklijke fa- milie iedereen bedankt voor de uitstekende en toegewijde verzorging van de prins.

Premier Rutte
In een eerste reactie noemt minister-president Rutte het overlijden van Prins Friso 'intens verdrietig'. "Ondanks alles komt dit nieuws toch als een schok. Prins Friso was pas 44 jaar oud en stond tot aan het skiongeluk, nu ruim anderhalf jaar geleden, midden in het leven. Voor prinses Mabel en hun twee dochters Luana en Zaria moet het nauwelijks te bevatten zijn dat zijn nu definitief verder moeten zonder hun man en vader. Bij hen zijn onze gedachten nu in de eerste plaats".

Condoleanceregister
Voor mensen die hun steun willen betuigen aan de nabestaanden van de prins is een condoleanceregister geopend. Dat is momenteel moeilijk bereikbaar door de drukte. Ook op de site van het Koninklijk huis is een condoleanceregister geopend.

bronnen: NOS.nl – NOS Journaal / YouTube.com 


       

       
                                       

LHBT Nieuws / LGBT News → Maandag 12 augustus 2013


•    Europa | Pleidooi voor schorsing Rusland uit Raad van Europa    KamKrant.nl
•    Amsterdam | COC-leden met korting naar David Sedaris in Carré    COC.nl
•    België | De Brusselse politie beschuldigd van Homofoob geweld    HoLebi.info
•    Haiti | Homohuwelijk op Haiti verstoord met brandbommen    RTL·Nieuws.nl   
•    Ecuador | Lesbienne 'Zulema Constane' ontvoerd naar kliniek    FokNieuws.nl
•    Frankrijk | Te huur in Frankrijk: Borsten voor Homo's met baby's    Gay.nl
•    België | Onderzoek naar Homofoob geweld door politie Brussel    Volkskrant.nl
•    Amerika - Hollywood·West | Lady Gaga in beha naar Homobar    Telegraaf.nl
•    Homo koppel uit Berchem al jaren gepest door Homofobe buren    HoLeBi.info
•    NK Wielrennen | Aan Lesbiennes geen gebrek in het wielerpeloton    Trouw.nl
•    Europa | Europarlementariër Sophie in 't Veld: 'Schors Rusland'    GayKrant.nl
•    Tweede serie bijeenkomsten voor empowerment van Roze Senioren    COC.nl
•    Amsterdam | G-Team Party Report → De Gay Pride in Amsterdam    Gay.nl
•    België - Brussel | Politie wordt beschuldigd van Homofoob geweld    GaySite.nl
•    USA | 'Ex-Homo' geweerd bij herdenking Martin Luther King    FokNieuws.nl
•    België - Antwerpen | 29 Foto's van de: 'Kiss-in – To Russia with love'    Gay.nl
•    Rusland - Moskou  | Het Homogeweld in Rusland neemt toe !!    Telegraaf.nl
•    Italië | Jongen van 14 stapt uit het leven na Homofobe pesterijen    HoLeBi.info
•    Haiti | Bloedbad tijdens Huwelijksceremonie tussen twee mannen    GaySite.nl
•    België | Homopaar dient klacht in over mishandeling door politie    Trouw.nl
•    USA | Homostel moet achter in de bus gaan zitten van de chauffeur    Gay.nl
•    Onderzoek - PVV'ers | Homorechten secundair voor PVV'er    ScienceGuide.nl
•    Antwerpse Homo's al 2 jaar slachtoffer van Homofobe pesterijen    HoLeBi.info
•    Rusland ↔ Engeland | Vladimir Poetin: De tsaar der Homofobie    GayKrant.nl
•    Jamaica | Transseksueel Dwayne Jones (16) afgeslacht op Jamaica    Gay.nl
•    België - Brussel | Homofoob geweld door de politie in Brussel    FokNieuws.nl
•    HoLeBi.info - Nieuws | Het laatste wereldwijde HoLeBi Nieuws    HoLeBi.info  
                   

zondag 11 augustus 2013

Een Oezbeekse Homo in Rusland door Neonazi's vermoord om zijn geaardheid

Een Oezbeekse jongen die in Rusland ontvoerd is door een gezellig groepje neonazi's is aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt Human Rights Watch. De jongen is urenlang gemarteld, werd overgoten met urine en moest zijn seksuele voorkeur voor een camera uitspreken, aldus TheGailyGrind.com.

De zelfbenoemde 'crimefighters' vonden het nodig om de jongen urenlang te slaan met een stok, te bewerken met een mes, beschilderen, zijn anus te penetreren met 'n koevoet en daar tevens kunststofschuim in te spuiten. Daarnaast moest hij de 'Hitler-groet' showen voor de camera. Het slachtoffer heeft waarschijnlijk gegild voor hulp, maar omdat hij het Russisch niet machtig was, kwam er niemand op de herrie af.

In Rusland is het inmiddels de normaalste zaak van de wereld dat groepen homofobe jongeren met het verstand van een kip zich organiseren. Dit gebeurt vaak onder de dekmantel 'bestrijding van pedofilie', maar in werkelijkheid botviert men hun domheid en agressie op de homosek- suele mede mens.

Het Russische equivalent van Facebook, vk.com, wordt hierbij vaak misbruikt om nep-dates te maken met andere jongeren die zich nog seksu- eel aan het oriënteren of homoseksueel zijn. Eenmaal aangekomen op de 'afspraak' worden de slachtoffers mishandeld en belachelijk gemaakt.

Zowel de politie als politiek doet helemaal niets aan deze wantoestanden. Aangiften worden niet opgenomen en mensen die deze problemen benoemen kunnen bedreigingen verwachten.

Enkele 'bemoedigende' cijfers: 85% van de Russen is tegen het homohuwelijk. 16% vindt dat homoseksuelen geen plaats in deze maatschappij zouden mogen hebben. 22% is van mening dat andersgeaarden zich zouden moeten laten behandelen en 5% vindt dat ze vernietigd dienen te worden.

bronnen: FokNieuws.nl / TheGailyGrind.com / YouTube.com                                         

LHBT Nieuws / LGBT News → Zondag 11 augustus 2013


•    Behind the Candelabra | Ook voetballers welkom bij Homofilm    RTL·Nieuws.nl
•    Amerika | Man krijgt de diagnose 'Chronische Homoseksualiteit'    HoLeBi.info
•    Ecuador · Zuid-Amerika | Lesbisch koppel strijdt voor Homohuwelijk    Gay.nl
•    Internationaal Olympisch Comité wil opheldering van Homohaters    PowNed.tv
•    18 augustus | Transvisie A'dam - Vrouwengroep    Transgender-support.blogspot.nl
•    Een derde van de Nederlanders is tegen een boycot van Winterspelen    GaySite.nl
•    Johan Derksen staat achter Homo-uitspraken René van der Gijp    RTV·Utrecht.nl
•    Behind the Candelabra | Ook voetballers welkom bij Homofilm    ShowNieuws.tv
•    HoLeBi.info - Nieuws | Het laatste wereldwijde HoLeBi Nieuws    HoLeBi.info  
•    België | Ook de tweede Antwerp Pride Parade in teken van Rusland    GaySite.nl