maandag 15 april 2013

Zambia | Verbod op Homoseksualiteit


                          
Wetgevers in Zambia gaan verder met plannen om homoseksuele activiteiten te verbannen in de nieuwe grondwet van het land, waar op dit moment aan wordt gewerkt.

Seksuele activiteit tussen twee mensen van hetzelfde geslacht is al illegaal voor Zambiaanse mannen en vrouwen. Veroordeelden riskeren ge- vangenisstraffen van soms wel veertien jaar.

Zambia Reports schrijft dat de nationale Constitutie Conventie wil dat 'homoseksualiteit' en 'lesbianisme' moeten worden opgenomen in een lijst met 'abominabele praktijken'.

Politici in Zambia voeren op dit moment ook debatten over het beschermen van burgers tegen discriminatie op grond van 'geboorte, sekse, ras, kleur, origine, handicap, geloof, cultuur, taal, zwangerschap, gezondheid, huwelijk, etniciteit, stam en sociale of economische status'.

Vorige week werd homorechtenactivist Paul Kasonkomona gearresteerd nadat hij zich op live televisie uitsprak tegen de homofobische Zambi- aanse wetten. Hij pleit onschuldig te zijn aan het zijn van nietsdoend en wanordelijk op een openbare plaats.


bronnen: GayKrant.nl / Zambia Reports