zaterdag 4 juni 2016

Israël - Tel Aviv - Gay Pride | Tienduizenden LHBT-ers bij Gay Pride in Tel Aviv

Tienduizenden LHBT-ers hebben vrijdag de "Gay Pride van Tel Aviv", de belangrijkste Gay Parade van het Midden-Oosten, bijgewoond. Vorig jaar haalde de Gay Pride het nieuws doordat een joodse ultra-orthodoxe fanaticus er een zestienjarig meisje doodstak. 
                     
        

Dit jaar verliep alles vreedzaam. De "Gay Pride van Tel Aviv" wordt al sinds 1989 gehouden en een indrukwekkend videoverslag van een aantal deelnemers in hun 'Moment of Proud' vind je hieronder.

Zie ook:  Israël – Gay Pride | "Veel volk op Gay Pride in Tel Aviv"  /  Israël – Gay Pride – Foto's | "Tel Aviv Pride"

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com                                     

Palm Springs ShortFest | "Nederlandse film 'Buddy' in de race voor een Oscar"

De film Buddy van regisseur Niels Bourgonje is geselecteerd voor het prestigieuze 'Palm Springs International ShortFest' in Californië ‼ Dat heeft producent Edwin Goldman gemeld.

Oscar
Doordat Buddy is geselecteerd voor het festival, dingt de film automatisch mee naar een plek op de shortlist voor 'de Oscars' voor beste korte film. Als Buddy in Palm Spings in de prijzen valt, is de productie verzekerd van een plekje op de shortlist voor de Oscars.

Hoofdrollen
De film, met in de hoofdrollen acteurs Daniel Cornelissen en Tobias Nierop, vertelt over een jongen die de liefde van zijn ex probeert terug te winnen door hem bij te staan tijdens een Hiv-onderzoek.

Heel bijzonder
Op 't Palm Springs International ShortFest, van 21 tot 28 juni, worden meer dan 300 korte films uit meer dan 50 landen vertoond. Het is heel bijzonder dat een Nederlandse productie is verkozen voor de competitie ‼ Buddy zal later dit jaar in de Nederlandse bioscopen te zien zijn als voorfilm in het programma van de Pathé Gay Night en het Gay & Lesbian Summer Film Festival, dat langs verschillende steden toert.


bronnen: LindaNieuws.nl / Kijk.nl – ShowNieuws
                               


                           

vrijdag 3 juni 2016

Duitsland - Video | "De Deutsche Bahn viert 25 jaar ICE met Homo·romance" ‼

Deutsche Bahn heeft een video online geplaatst waarin het bedrijf het 25 jarig-bestaan van de hogesnelheidstreinen viert. Daarin zien we hoe het vriendje er alles aan doet om snel bij zijn voetballend lief te geraken.

Er is geen ontsnappen aan 't Europees kampioenschap voetbal. Het Duits spoorbedrijf Deutsche Bahn viert 25 jaar Inter City Express (ICE) met een video waarin het vriendje van een voetballer racet met de trein om snel bij zijn lief te geraken.

"We verbinden meer dan A en B", klinkt het. "Onze klanten, de mensen die we verwelkomen aan boord, geven de maatschappij weer. Ze zijn jong & oud, Duitsers of immigranten, gezinnen met kinderen, wetenschappers, bankiers, kraanoperators, werkzoekenden, voetballers, muzikan- ten, homo's en lesbiennes".

Het Deutsche Bahn Konzern heeft inmiddels de video "offline" gehaald, waardoor deze is alleen nog Privé te bekijken is.  Vandaar een andere video hieronder

bronnen: ZiZo-Magazine.be / YouTube.com                                        

Hart van Homo's | Minister Jet Bussemaker schrikt van cursus 'Homo-celibaat'

Den Haag Jet Bussemaker – 'Homo-celibaat'    Minister Jet Bussemaker van Emancipatie roept de reformatorische organisatie Hart van Homo's – die met subsidie van haar ministerie seksuele onthouding voor homo's predikt – op 't matje. De minister is verbaasd dat met subsidiegeld een dergelijke cursus wordt aangeboden, aldus Het Parool.

De lessenreeks is volgens Hart van Homo's gericht op jongeren uit reformatorisch of evangelische kring die er op grond van de Bijbel voor kie- zen om geen seks te hebben. Als zij na 't gesprek met de minister - dat 'op korte termijn' plaatsvindt - volharden in hun missie, lopen zij de kans dat het ministerie de subsidie terugvordert.

Het Ministerie van Onderwijs geeft subsidie aan "LCC Plus" – een groep van christelijke organisaties voor LHBT'ers – om in de vaak gesloten Christelijke gemeenschap seksuele diversiteit te bevorderen. Hart van Homo's is een 'onderaannemer' van deze organisatie.

Subsidie
"Zaterdag gaat de website van Hart van Homo's online", meldde het 'Reformatorisch Dagblad'.  Minister Jet Bussemaker geeft subsidie aan de Christelijke clubsomdat het lastig is om jongeren binnen de geslo- ten gemeenschap te bereiken ... zeker als dat gebeurt door clubs die geen onderdeel uitmaken van zo'n ge- meenschap.
                       
"Maar het gaat wel om de gehele sociale acceptatie", zegt minister Jet Bussemaker. "Niet alleen dat je LHBT'er moet kunnen zijn, maar 't ook moet kunnen beleven; kunnen doen".

In de eerste gesprekken die Jet Bussemaker met de organisatie had - werden geen signalen gegeven dat het subsidiegeld hieraan besteedt zou worden. Zij gaat daarom opnieuw het gesprek met Hart van Homo's aan om te benadrukken dat het moet gaan om het bevorderen van volledi- ge sociale acceptatie.

"Iedereen moet kunnen zijn wie hij of zij wil zijn, met wie hij of zij wil zijn en in welke gemeenschap dan ook".

Zie ook:
                                 

donderdag 2 juni 2016

Rotterdam - LHBT's – Elijah Tevrede | "Ze negeerden me, omdat ik Homo ben"'Flikker' roepen leerlingen telkens als Elijah Tevrede (15) danst op het schoolplein van Penta College Hoogvliet. De derdeklasser stopt dan niet met dansen, maar beweegt 'net iets mannelijker' voort.

De Rotterdammer weet sinds zijn 5de dat hij op jongens valt. Sinds de brugklas past hij op zijn tellen als hij in de buurt van hetero's van hetzelf- de geslacht komt. "Ik ben niet heel flamboyant, maar ik gebruik graag stemmetjes en knip met mijn vingers. Die trekjes zitten in mij ... maar ik onderdruk ze om rare blikken te voorkomen".

"Ik word 'niet echt' gepest" ‼, zegt Elijah Tevrede. "Maar als ik aan klasgenoten vertel dat ik een jongen leuk vind en iemand roept dat dit goor is, dan gilt de hele aula mee. Ik krijg ook lacherige vragen over seks, ze willen weten of ik het anaal doe. Ongepast, toch" ?!

Elijah Tevrede wil acteur worden, de rol van onaantastbare is vooralsnog zijn specialiteit. Hij lacht met iedereen mee, is al lang blij dat klasge- noten met hem praten. Dat was vorig jaar wel anders - op een school in Spijkenisse ‼ "Daar waren veel Turkse en Marokkaanse jongens die mij vanaf dag één niet mochten". Een meisje kwam hun boodschap overbrengen. "Deze gasten negeren jou omdat je homo bent", zei ze.

Scheldwoord.
Ook in zijn nieuwe klas in Hoogvliet krijgt Elijah regelmatig het bevel 'minder gay' te doen ‼ "Alleen mijn favoriete docente Mariken Heijwegen zegt daar iets van. Zij vindt het niet oké om homo als scheldwoord te gebruiken".

Elijah Tevrede en Mariken Heijwegen organiseerde hij Paarse Vrijdag, waarop scholieren en docenten worden opgeroepen om paars te dragen en zo hun solidariteit met homo's en transgenders te tonen. "Veel deden mee - maar er waren ook jongens die ons uitlachten ‼ Dat geeft niet, ik was al blij dat ik het niet in mijn eentje hoefde te doen. In Spijkenisse durfde ik geen docenten om hulp te vragen, ze waren te christelijk of niet open-minded".

Elijah Tevrede wordt vooral via internet afgekeurd ‼ "Leeftijdsgenoten blokkeren me op Instagram of taggen elkaar onder mijn foto's. "Hij is echt Gay", schrijven ze dan. Nadat ik had meegedaan aan Puberruil werd ik kankerhomo genoemd, ze schreven dat ik zelfmoord moest plegen".

Respect
Dat raakte hem, maar brak hem niet. "Even wenste ik dat ik geen homo was, maar dat bén ik wel. Ik ga niet faken dat ik hetero ben in de hoop dat anderen me accepteren. Ik accepteer mezelf en hopelijk dwingt dat respect af".

Op zijn achtiende kan hij echt zichzelf zijn, voorspelt hij. "Het wordt pas makkelijker als meer jongens om me heen uit de kast durven te komen Ik ken nu niemand waarmee ik naar de bioscoop ga en daarna kan zoenen of zo - zoals heterojongeren dat volgens mij doen ‼ Jonge homo's zijn al snel aangewezen op de harde - online gayscene. Veel homo's voegen mij toe op Facebook zonder dat ze me kennen, mannen van boven de 40 sturen me ongevraagd foto's van hun geslachtsdeel. "Hallo, ik ben 15"  Volgens mij zouden mensen dit pedofilie vinden als ik een heteromeisje was, maar nu lijkt het normaal. Alsof ik anders ben omdat ik homo ben" ?!

Zie ook:
Rotterdamse jeugd is liever niet bevriend met een Homo  /  R'dam | "Gijzeling na date in Rotterdam beëindigd door politie" ‼   

bronnen: AD.nl – Algemeen Dagblad / YouTube.com – Elijah Tevrede


        
                                       

Oekraïne | "Oekraïnsche Neo·Nazi's dreigen met 'bloedbad' tijdens Kiev Pride"

Een 'Neo-Nazi' haat groep uit de Oekraïne heeft de homo gemeenschap van het land gewaarschuwd om dit jaar niet mee te lopen met de Kiev Pride Parade.

Leden van de Organization of Ukrainian Nationalists (OUN) beloven degene die wel komen op 'n herhaling van vorig jaar. Toen werd de Pride meteen na de start afgelast omdat deelnemers werden aangevallen door leden van de OUN.
                          
                               
"Onze collega's van de OUN hebben 'n krachtige dreiging geuit richting de organisatie van de Kiev Pride van 12 juni aanstaande. Er zal zich een bloedbad voltrekken", schrijft de woordvoerder van The Right Sector Nationalist Movement ‼ "De organisatie van de Pride heeft nog tijd om de parade niet door te laten gaan".
                              
                                          
Marina Hondam - van de Oekraïnsche regering - heeft aangegeven dat ze absoluut géén herhaling willen van vorig jaar en dat de politie aan- wezig zal zijn om het evenement niet te laten verstoren door leden van de OUN.

Kiev Gay Pride Parade 2015:
Gay Pride in Kiev eindigt in geweld  /  Deelnemers Gay Pride in Kiev zijn belaagd  /  Arrestaties en gewonden bij Gay Pride in Kiev 

bronnen: GayOkay.nl / Twitter.com / YouTube.com


        
                         

woensdag 1 juni 2016

Amerika · Eurovisie Songfestival | Waarschuwing tegen deelname Songfestival

27-jarige Tyler Oakley waarschuwt de European Broadcasting Union (EBU) om de Verenigde Staten niet toe te laten tot het "Eurovisie Songfestival" 

"In typisch Amerikaanse stijl zouden we 't evenement naar onze hand zetten en het kapotmaken", waarschuwt Tyler Oakley. "Sorry daarvoor" ‼ Hij grapt, maar hij lijkt ook een beetje serieus.

In 'YouTubers React' geeft Tyler Oakley grif toe toe dat hij voor het eerst het Eurovisie Songfestival ervaart. "Ik weet alleen dat het erg Gay is", zegt de auteur, vlogger en kenner van popcultuur. 

Onwetend
De Fine Brothers toonden clips van het Eurovisie Songfestival aan Amerikaanse YouTubers en één Spanjaard: 'Borja Luzuriaga Vázquez' van LuzuVlogs. Hij is de excuus-Europeaan in de video die de Eurovisie Songfestival-cultuur en gewoontes mag uitleggen.

De Amerikanen kennen 't liedjesfestival niet of enkel van horen zeggen. Phil DeFranco legt uit: "Wij noemen onszelf wereldkampioen in compe- tities waarin enkel Amerikanen deelnemen", verwijzend naar de 'World Series Baseball'. Dat is een Amerikaanse aangelegenheid.

Meerdere van de 'YouTubers' geven toe dat ze niets afweten van de rest van de wereld. Ze snappen het niet echt ‼ Ze reageren verrast wanneer ze leren dat ABBA en Céline Dion winnaars van het Eurovisie Songfestival zijn. 

"Yes, Queen"
'What's The Pressure' van Laura Tessoro krijgt alleszins bijval. "Yes, Queen", complimenteert Tyler Oakley de Belgische inzending.  

bronnen: ZiZo-Magazine.be / YouTube.com                                            

Amsterdam | Prinsengrachters willen meer inspraak bij organisatie 'Gay Pride'

Amsterdam  →  De bewoners rond de Prinsengracht in Amsterdam willen meer inspraak krijgen bij de vergunning van de Canal Pride ‼ Op die manier willem ze voorstellen kunnen doen in verband met meer handhaving, meer plasmogelijkheden en betere geluidsrestric- ties tijdens het internationale evenement   De inwoners klagen al verschillende jaren over de overlast die de Gay Pride met zich mee- brengt.

De omwonenden hebben 'n zienswijze voor de vergunning ingediend zodat ze eventuele bezwaren kunnen indienen. Lucien Spee - directeur van de stichting Gay Pride, vreest echter dat de bewoners aansturen op een verbod op de Gay Pride. "Maar zo ver zal 't volgens Jacob Stroet van de verenigde buurtorganisaties Wij-Amsterdam echter niet komen".

Over twee weken beslist de gemeente over de vergunning.   

Zie ook:  

Extra I:
bronnen: GayLive.be / AT5.nl                         

dinsdag 31 mei 2016

Ierland – Riyadh | Vader wilde zelfmoord plegen na Coming-Out van zijn zoon

Riyadh Khalaf, een Ierse radiopresentator en producer, die erg bekend werd door zijn YouTube filmpjes, sprak recent met zijn ouders over hun eerste reactie toen hij onlangs uit de kast was. De vader deed daarbij een schokkende bekentenis ... die Riyadh niet had zien aankomen.

De bekentenis van vader Kahlaf zorgde voor een zeer emotionele video. In het begin van de video vertelt Riyadh dat de reactie van zijn ouders zeer verschillend was vanwege hun achtergrond ‼ Moeder groeide op in Dublin, Ierland en kreeg een Katholieke opvoeding. Vader groeide op in Irak. Moeder Lorraine Khalaf ontdekte bij toeval dat haar zoon homo is - en het duurde even voor ze dat kon aanvaarden. Vader Sam ontdekte pas negen maand later dat zijn zoon homo is. 

Pas in deze video bekend vader Sam Kahlaf dat hij het er erg moelijk mee had, zo moeilijk zelfs dat hij op een bepaald moment overwoog zelf- moord te plegen, hij wilde een overdosis medicatie nemen maar besefte op het allerlaatste moment dat dit een domme zet zou zijn. 

Zie ook:  Vader van de bekende YouTuber 'Riyadh Khalaf' wilde zelfmoord plegen na de Coming-Out van zijn zoon

bronnen: HoLeBi.info / GayOkay.nl / YouTube.com                                     

België - Gent – Kleuter Homohuwelijk | Eerste Kleuter Homohuwelijk in België

Kleuter Homohuwelijk    Vertederende beelden uit de trouwkapel van het stadhuis van Gent. Want daar hebben kleuters Titus en Otto elkaar het JA-woord gegeven. Niet voor echt natuurlijk ... want het zijn nog maar kinderen ‼ Maar het was wel het eerste zogenaamde Kleuter Homohuwelijk.

► De Freinetschool De Boomgaard in Gent organiseert regelmatig zogenaamde kleuter huwelijk ceremonies, waarbij dan een jongentje en een meisje spelenderwijs elkaar zogenaamd het JA-woord geven. Beste kleuter vriendjes 'Titus en Otto' vroegen of ze ook mochten trouwen ... maar wel met elkaar ‼ De juf ging akkoord en TV Oost was erbij om vertederende beelden te maken.

Het was trouwens de eerste keer in de geschiedenis van de Freinetschool, en vermoedelijk ook voor het eerst in een Belgische school, dat twee jongentjes het aandurfden om zogezegd met elkaar te trouwen ‼ Een mooi signaal naar alle klasgenoten en bij uitbreiding alle mensen om te la- ten zien dat ook mannen met mannen kunnen trouwen. Om het huwelijk te bezegelen werden vriendschapsbandjes uitgewisseld. Het zogenaam- de huwelijk werd ingezegend door de juf van de klas.

Titus en Otto gaven elkaar een vriendschapsbandje en beloofden elkaar altijd hun snoep te delen.

Zie ook:
Vertederend | "Twee jongetjes geven elkaar JA-woord op kindertrouw"  /  Zevenjarige boezemvrienden geven elkaar 'het JA-woord' 

bronnen:  HoLeBi.info / TV·Oost.be
                     

                                 
                                                  

maandag 30 mei 2016

Schipluiden – Bram Tielen | Studenten pesten 'Homoseksuele huisgenoot' weg

Delft - Schipluiden  →  Een homoseksuele student aan de TU Delft is bijna een jaar lang gepest en genegeerd door zijn huisgenoten. In een uitgebreide Facebookpost beschrijft Bram Tielen hoe de situatie in het huis veranderde toen de huisgenoten erachter kwamen dat hij een vriend heeft.

Na lang zoeken vond Bram Tielen voor de zomer een kamer in het dorp Schipluiden, in de buurt van Delft. "Het was de zondag voor mijn aller- eerste collegedag. Ik zat vol spanning omdat mijn leven als student nu echt zou gaan beginnen", schrijft Bram. Toen hij vervolgens na de vakan- tie zijn intrek in het huis wilde nemen, kreeg hij van zijn nieuwe huisgenoten te horen dat ze hem vies en smerig vonden en gezamenlijk hadden besloten dat Bram moest verhuizen.

Bemiddeling door Brams zus en de huisbaas mochten niet baten. Ook hulp van de Schipluidense wijkagent hielp niet. Wat volgde was een perio- de van treiterijen. Bram werd genegeerd, mocht niet mee-eten en op een dag was zijn deur ingebouwd met dozen ‼ Bram deelt zijn relaas nu in een uitgebreid Facebookbericht.

Verlost
Bram Tielen omschrijft ook hoe hij op 'n nacht bijna werd aangereden ‼ Of dit ook door een van de huisgenoten is gedaan, is niet duidelijk. Vol- gens Bram zou dat 'wel heel toevallig' zijn geweest. Uiteindelijk heeft de eerstejaarsstudent een verklaring van een psycholoog gekregen dat z'n thuissituatie niet goed voor z'n welzijn was ‼ Hij heeft met voorrang een nieuwe kamer gekregen van studentenhuisvester DUWO. "Na bijna een jaar in deze nachtmerrie te hebben geleefd, ben ik nu eindelijk verlost van deze vreselijke huisgenoten".

Het verhaal dat Bram deelde op Facebook is inmiddels duizenden keren gedeeld.

Zie ook:
Delft - Schipluiden | "Student weggepest door huisgenoten om geaardheid"  /  Homoseksuele student 'Bram Tielen' weggepest    
Bram werd weggepest om zijn geaardheid | "Ze zeiden dat ze me vies vonden"  /  Weggepest uit studentenhuis om geaardheid
COC Nederland | "Wegpesten Delftse student is stuitend"  /  COC | "Wegpesten Homoseksuele huisgenoot komt niet vaak voor"
Burgemeester Midden-Delfland keurt pestgedrag om Homosekualiteit af  /  Bram uit Venlo werd weggepest om zijn geaardheid
Een Venlose student werd weggepest om Homoseksualiteit   Delft | 'Homoseksuele TU-student' weggepest door huisgenoten

bronnen: / Facebook.com – Bram Tielen


                                       
                       

België - MGB - Raf Van Puymbroeck | Raf is winnaar 'Mister Gay Belgium' 2016

Vlaanderen  →  Zaterdag 28 mei 2016 vond in Antwerpen de 4de editie van de Mister Gay Belgium verkiezing plaats. Winnaar werd 'Raf Van Puymbroeck' (21) – die daarmee 'Skelte Willems' opvolgt als ambassadeur voor de HoLeBi-gemeenschap  'Raf Van Puymbroeck' zal zich bovendien extra gaan inzetten voor HoLeBi's in de sportwereld.

• Onder andere Vlaams minister-president Geert Bourgeois en minister van Gelijke Kansen Liesbeth Homans (beiden N-VA) kozen uit twaalf finalisten een nieuwe Mister Gay Belgium ‼ Mister Gay Belgium 2016: 'Raf Van Puymbroeck', is bachelor lichamelijke opvoeding en woont in Vosselaar. Hij is ook danscoach en docent aan de hogeschool Thomas More in Turnhout. Met zijn deelname wilde hij het beeld van HoLeBi's en Transgenders in de sportwereld aanpassen. Eerder kon je bij HoLeBi.info al lezen dat de campagne van Raf Van Puymbroeck internatio- naal ging.
                                          
        
                                            
Op de tweede plaats eindige de 22-jarige Abdellah Bijat. Deze Gentse student hoopte als openlijke Homo Moslim een duwtje in de rug te geven aan alle andere HoLeBi Moslims ‼ Abdellah Bijat haalde door zijn deelname als eerste Homo Moslim aan een Mister Gay verkiezing in België, zelfs de buitenlandse pers, en verscheen daarbij zowel in het nieuws van een Britse als een Amerikaanse HoLeBi-nieuwssite. Op de derde plaats eindigde de 19-jarige Ignace Vermeulen die jarenlang in de Chiro zat - en merkte dat Uit de Kast komen in de jeugdbeweging toch nog niet zo evident is.

Zie ook:
bronnen: HoLeBi.info / HLN.be / MrGayBelgium.be / YouTube.com                                                 

zondag 29 mei 2016

Uitzending Gemist – Zapp Echt Gebeurd | Mensjesrechten: 'Hoe Ky Niels Werd'

'Hoe Ky Niels Werd' gaat over Niels (13). Niels is geboren als meisje, maar voelt zich veel meer een jongen. De film won vorig jaar een Rockie Award, een belangrijke Canadese TV-prijs, de Japan Unicef Prize en afgelopen week de Nederlandse Kinderjury-prijs

De film 'Hoe Ky NielsWerd' heeft 2 belangrijke prijzen gewonnen: de 'Prix Jeunesse' in de categorie non-fictie voor kinderen van 11 tot 15 jaar en de Gender Equity Prize. Deze internationale award wordt ook wel de 'Oscar van de Kindertelevisie' genoemd ‼  De film die deel uitmaakt van de IKON-serie 'Mensjesrechten' gaat over het leven van Niels die is geboren als meisje maar als jongen verder wil gaan.
                       
        
                          
Rotjes in drollen stoppen en dan aansteken, belletje trekken en heel veel voetballen. Daar wordt Ky superblij van, maar ze voelt zich ook al ja- ren ongelukkig omdat ze een meisjeslichaam heeft. Afgelopen zomer heeft Ky het eindelijk aan haar ouders verteld: ze wil een jongen worden. En ze wil een andere naam: Niels. 

Zie ook:
Hoe Ky Niels Werd   EO wint kinderjury-prijs voor jeugddocumentaire 'Hoe Ky Niels Werd'  
Documentaire over Niels wint Rockie Award  /  Transgender 'Niels' ziet toekomst positief ‼

bronnen: Kidsweek.nl / Zapp.nl / NPO.nl – Mensjesrechten


                                     

Jehovah's Getuigen – LHBT's | Jehovah's Getuigen weigeren gesprek met COC

COC Nederland  ‼  →  De Jehovah's Getuigen Nederland willen niet in gesprek met het COC. Dat laat een vertegenwoordiger van de ge- loofsgemeenschap vrijdag per e-mail weten aan COC Nederland ‼ Het COC en het LKP – de koepelorganisatie van de christelijke LHBT- beweging – vinden dit ongelofelijk en pijnlijk.

Het COC vroeg de Jehovah's Getuigen begin mei om een gesprek over het creëren van "een veilig klimaat voor LHBT's" in hun geloofsgemeen- schap ‼ Directe aanleiding was een kinderfilmpje waarin de indruk wordt gewekt dat 'n seksuele gerichtheid of genderidentiteit kan worden veranderd. Naar nu blijkt, willen de Jehovah's Getuigen niet in gesprek.

Ongelofelijk
"Het is ongelofelijk  dat de Jehovah's Getuigen een gesprek over veiligheid van LHBT's uit de weg gaan, terwijl ze normaal altijd met iedereen in gesprek willen over hun geloof", reageren COCvoorzitter Tanja Ineke & LKPvoorzitter Heleen de Boer. "Het is bovendien uiterst pijnlijk voor LHBT's bij de Jehovah's Getuigen".
                        

Diep ongelukkig
COC Nederland werd de afgelopen weken benaderd door diverse LHBT's die zich bij de Jehovah's Getuigen uiterst onveilig voelden ‼ Zo schreef een transvrouw: "Ik voelde me diep ongelukkig. Had daar echt het gevoel dat ik er niet mocht zijn".

Een lid van de Jehovah's Getuigen excuseerde zich in een bericht aan het COC voor het filmpje en beschreef hoe hij LHBT's in de gemeenschap 'diep ongelukkig' heeft zien worden omdat de Jehovah's Getuigen hen de rug toekeerden.

Oproep
De Jehovah's Getuigen Nederland hebben het COC laten weten zich niet te kunnen voorstellen dat LHBT's zich bij hen onveilig voelen ‼ Ze willen daarover dus niet in gesprek met COC, maar eventueel wel met LHBT's uit hun gemeenschap. COC en LKP roepen LHBT's bij de Jehovah's Getui- gen op om het gesprek met hun geloofsgemeenschap aan te gaan en de organisaties bieden daarbij ondersteuning aan.

bronnen: COC.nl – COC Nederland / Twitter.com – COC Nederland / YouTube.com