zaterdag 7 november 2020

USA – Joe Biden wint verkiezingen | LGBTIQ+'ers kijken uit naar 'Equality Act'


Amerika – Joe Biden  →  Nu het erop lijkt dat "Joe Biden" de Amerikaanse verkiezingen 'heeft gewonnen', lijkt een verandering in het LGBTIQ+-beleid dichtbij. Waar 'Donald Trump' beleid voerde dat LGBTIQ+'ers hun gelijke rechten ontnam, heeft "Joe Biden" beloofd om in zijn eerste honderd dagen een nieuwe pro-LGBTIQ+-wet door te drukken: de 'Equality Act' ‼

Lees verder op de website van OUT.tv:   Joe Biden wint verkiezingen | "LGBTIQ+'ers kijken uit naar Equality Act" ‼

Zie ook:  


bronnen: OUT.tv / Facebook.com – OUT.tv


                                                        

Pijnacker-Nootdorp - HOP Ruyven | Geen reden om ontmoetingsplek te sluiten



Pijnacker-Nootdorp – HOP Ruyven  →  Er is geen reden om de Homo-ontmoetingsplaats in het recreatiegebied Ruyven te sluiten. Ook zijn er geen aanwijzingen dat er prostitutie in de openbare ruimte plaatsvindt. Dat laat het college van 'B & W' weten naar aanleiding van schriftelijke vragen in de gemeenteraad over de HOP.

De fracties van CDA, VVD, Gemeentebelangen, CU-SGP en Trots stelden de vragen naar aanleiding van een ingezonden brief van een bewoner van Delfgauw, die samen met zijn 9-jarige zoon bij het  ↓↓  Free Run Park  ↓↓  geconfronteerd werd met zes blote mannen.

Lees verder op de website van Pijnacker-Nootdorp-Actueel.nl:  Pijnacker-Nootdorp | "Geen reden om HOP te sluiten" ‼
                                     

                                    
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:
•   Kind ziet: 'zes blote mannen' | "Partijen willen af van Homo-ontmoetingsplek"  
   Pijnacker-Nootdorp | "PvdD wil helderheid over ontmoetingsplaats in Ruyven"

bronnen: Pijnacker-Nootdorp-Actueel.nl / YouTube.com / Facebook.com – Pijnacker-Nootdorp-Actueel.nl


                                               

vrijdag 6 november 2020

Acteur 'Stanley Baxter' (94) komt Uit de Kast | "Ik had nooit 'Gay' willen zijn"




Stanley Baxter  →  De Schotse acteur 'Stanley Baxter' heeft op zijn 94e besloten dat 't tijd werd voor zijn Coming-Out. In een nieuwe biografie vertelt hij hoe hij al die jaren heeft geworsteld met het feit dat hij Gay is, en nog steeds heeft hij er moeite mee

In het boek 'The Real Stanley Baxter', dat is geschreven door 'Brian Beacom', blikt de acteur terug op z'n leven ‼  Sinds de dood van zijn vrouw Moira Robertson in 1997 leidde Stanley Baxter een teruggetrokken bestaan. Nu zoekt hij de publiciteit om te vertellen over zijn Homoseksuali- teit, die hij zijn leven lang zoveel mogelijk verborgen probeerde te houden.

Lees verder op de website van Winq.nl:  Acteur (94) komt Uit de Kast | "Ik had nooit Gay willen zijn en dat wil ik nog steeds niet" ‼

bronnen: Winq.nl / Facebook.com – Winq.nl


                                              

Rody wil de enige 'Homo-bar van Texel' redden | "Waar een wil is, is een weg"



Texel    Homo's op Texel hebben sinds vorig jaar eindelijk een plekje waar ze zich thuis voelden, maar ze dreigen dit nu alweer kwijt te raken. De eigenaar van Café Alt Amsterdam, het enige Gay-café van Texel, ziet het door de Corona–crisis niet meer zitten en gooit zijn tent in de verkoop ‼  De Texelse LHBTIQ+–community laat het er niet bij zitten.  Ze doen er alles aan om de 'Regenboogvlag' ook volgend jaar weer te laten wapperen. 

Medewerker van het café, 'Homo' en Texelaar in hart en nieren 'Rody de Groot' wil niets liever dan "de nieuwe eigenaar worden" van zijn geliefde Homo-café, maar zijn portemonnee laat dit helaas niet toe. Daarom is Rody de Groot nu een inzameling gestart. 
                             



Het was Rody's idee om er een Gay-café van te maken. Hij is geboren en getogen in Texel en miste in zijn jeugd altijd een plek om mensen te ont- moeten die net als hij waren.  "Zoekende naar 'mezelf' was er nooit een plek waar ik ervaringen kon uitwisselen, andere Homo's kon ontmoeten of gewoon zonder enige schaamte mezelf kon zijn", vertelt hij aan Hart van Nederland

Als de 'Texelaar' merkt dat er toch al heel veel Homo's komen in het café waar hij werkt, besluit hij voor te stellen om een 'Regenboogvlag' op te hangen. Vanaf die dag is Alt Amsterdam het enige Homo-café op Texel en dit blijkt een schot in de roos. Steeds meer LHBTIQ+'ers weten het café te vinden, onder hen ook veel toeristen. 

Lees verder op de website van HartVanNederland.nl:  Rody (39) wil de enige Gay-bar van Texel redden | "Waar een wil is, is een weg" ‼

Zie ook:
Enige Homo-kroeg van de Wadden in gevaar. Rody start Crowdfundingsactie  /  Inzamelingsactie om Homo-kroeg op Texel te redden 


bronnen: HartVanNederland.nl / Twitter.com – HartVanNederland.nl  
                                                   
                                                      

donderdag 5 november 2020

Venezuela → Homohuwelijk | "President Nicolás Maduro is pro Homohuwelijk"


Venezuela  →  In Venezuela heeft president 'Nicolás Maduro' de uitspraken van paus Franciscus I over HoLeBi-gezinnen verwelkomd. Nicolás Maduro is in verkiezingsmodus omdat er op 06 december parlementsverkiezingen zijn

Venezuela leeft al jaren in grote politieke, socio-economische en democratische crisis. Dus de presidentiële steun is geen garantie op succes.


Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:
   Documentaire 'Francesco' | "De Paus pleit voor Geregistreerd Partnerschap voor Homo's" ‼  

bronnen: BeOut.be / GayStarNews.com / Facebook.com – GayStarNews.com


                                        

Amerika - Old Gays - Video | Gays op leeftijd reageren op 'Coming-Out' video's


Daar zijn ze weer, onze vrienden op leeftijd die zichzelf de Old Gays noemen. Deze keer hebben ze een filmpje opgenomen waarin ze reageren op een serie Coming-Out video's. "Dat hadden we nog niet toen we zelf Uit de Kast kwamen" ‼ 

"Wat ontzettend moedig van hem". Dat is de eerste reactie van een van de Old Gays als ze zien hoe Glee-acteur 'Colton Haynes' tijdens 'n speech vertelt dat hij Gay is. "Het is heel bevrijdend om eindelijk te vertellen wie je bent", zeggen ze over de video. "Dat je jezelf kunt zijn en dat de maat- schappij dat accepteert". 
                                 



  Daarna bekijken ze de video van een zwarte baseball-speler die Uit de Kast komt ‼  "Voor zwarte Gays is het extra moeilijk", zegt Jessay, die zelf zwart is maar nooit een echte Coming-Out heeft meegemaakt. 

Het is mooi om te zien hoe de video's de mannen raken.  



                                                   

woensdag 4 november 2020

Amerika – LGBTIQ+ | De schone schijn van Republikeinse HoLeBi-aanvaarding




USA – LGBTIQ+  →  Het resultaat van de "presidentsverkiezingen" in de Verenigde Staten zal een enorme impact hebben op seksuele minderheden – schrijft Wereldblogster "Anke De Malsche" – want in 'zijn eerste ambtstermijn' viel de "Trump/Pence"–administratie systematisch Homo-rechten aan. Toch blijft "Donald Trump" zichzelf verkopen als beschermer van HoLeBi's. "Ondanks die groeiende acceptatie van 'Homoseksualiteit' en 'Transgenderisme' schuilt achter 'Homonationalisme' een donker kantje, waarbij nieuwe vijand- beelden worden gecreëerd". 

Zwaaiend met een Regenboogvlag stond Donald Trump als presidentskandidaat op het podium tijdens een rally in 2016. Een vreemd beeld dat blijft hangen, want noch Donald Trump, noch de Republikeinse Partij staan bekend om hun open houding tegenover de LGBTIQ+–beweging. 

  Het was niet de eerste of laatste keer dat Donald Trump zich profileerde als een voorvechter van de LGBTIQ+–gemeenschap. Zijn beleid staat nochtans haaks op die profileringsdrang. Ondanks een ongeziene afbraak van LGBTIQ+-rechten blijven heel wat aanhangers er rotsvast van over– tuigd dat president Donald Trump hen voor Homofobe groepen zal beschermen.

Lees verder op de website van MO.be:  "De schone schijn van Republikeinse HoLeBi-aanvaarding" ‼

bronnen: MO.be / Facebook.com – MO.be


                                                

Mark Rutte - Hugo de Jonge - Corona | Persconferentie van 03 november 2020


Persconferentie Corona-virus  →  Op dinsdag 03 november waren premier 'Mark Rutte' en minister 'Hugo de Jonge' weer op televisie. Ze vertelden over meer strenge regels tegen het Corona-virus. De belangrijkste dingen leggen we uit. 

Strenge regels vanaf 04 november 2020
•   Er zijn veel besmettingen met Corona. 
•   De aantallen besmettingen moeten sneller minder worden.
•   Daarom zijn er nu extra regels tot en met 18 november.
•   De regels van 14 oktober blijven ook gelden.

  Vanaf 19 november gelden alleen de regels van 14 oktober 2020. Half december bespreekt het kabinet wat er daarna nodig is ‼

Blijf zoveel mogelijk thuis
•   Blijf zoveel mogelijk thuis.  
   Werk zoveel mogelijk thuis.
•   Ga alleen naar het werk als het echt niet anders kan.

Nieuwe regels voor groepen
   Ontvang thuis maximaal 2 gasten op een dag. 
   De mensen van uw eigen huishouden tellen niet mee.
   Kinderen tot 13 jaar tellen niet mee.
   De groep mag binnen niet groter zijn dan 2 mensen. Bijvoorbeeld in een gebouw.
•   De groep mag buiten niet groter zijn dan 2 mensen.
•   Bij uitvaarten mogen er vanaf 9 november maximaal 30 mensen zijn.
•   Bij huwelijksvoltrekkingen mogen maximaal 20 mensen zijn.

Nieuwe regels voor sporten
Sporten vanaf 18 jaar  
•   Sporten mag alleen op 1,5 meter afstand van anderen.  
•   Sport alleen. Of met iemand anders. Dus niet met meer mensen. U mag dus ook geen lessen volgen met meer dan 2 mensen.
   Wedstrijden mogen niet.
   Deze regels gelden voor mensen van 18 jaar en ouder.

Sporten tot 18 jaar
•   De sportregels gelden niet voor kinderen tot 18 jaar.  
•   Zij mogen wel in grotere teams sporten. Of met meer kinderen bij elkaar.
•   Zij mogen wel wedstrijden spelen met teams van hun eigen club.

Bioscopen en musea gesloten
De meeste plekken en gebouwen waar veel mensen bij elkaar komen zijn gesloten. Dat geldt voor binnen en buiten. 
Dit zijn bijvoorbeeld:  
•   Bioscopen en theaters  
   Dierenparken en pretparken
   Zwembaden

Sommige plekken en gebouwen blijven open.
Bijvoorbeeld:  
•   Hotels  
•   Sportscholen
   Luchthavens
   Huwelijkslocaties (maximaal 20 personen)
   Uitvaartcentra (vanaf 09 november maximaal 30 personen)

Nieuwe regels voor reizen
Reizen in Nederland  
   Ga zo min mogelijk op reis.  
   Reis alleen als het echt nodig is, bijvoorbeeld voor uw werk.
   Reis niet met de auto tijdens de spits.
   Reis ook niet met de trein of bus tijdens de spits.

Op reis naar het buitenland
•   Reis niet naar het buitenland tot half januari.  
   Reis alleen naar het buitenland als het echt nodig is.
   Reis niet voor een vakantie of familiebezoek.

Als u terugkomt uit een land met een oranje reisadvies dan moet u 10 dagen thuisblijven. U moet ook thuisblijven als u geen klachten heeft. Dus u gaat ook niet naar de supermarkt. Vraag aan buren of familie of zij eten voor u halen. 

  De reisadviezen staan op de website:  Nederland Wereldwijd

Niet vergeten:
   Houd altijd 1,5 meter afstand.  
   Ga niet naar plaatsen waar het druk is.
   Nies en hoest in uw elleboog.
•   Was vaak uw handen met zeep.
   Draag een mondkapje waar dat moet.
•   Bent u verkouden ?!  Blijf dan thuis ‼ 
•   Heeft u koorts of bent u benauwd ?!  Dan moeten alle huisgenoten thuis blijven.
•   Werk zoveel mogelijk thuis.

Bellen met vragen over het Corona-virus
   Bel naar 0800 - 1351  
   Of naar +31 20 205 1351 als u in het buitenland bent 
•   De telefoonnummers zijn open van 08:00 uur tot 20:00 uur (van maandag tot en met vrijdag)

  Lees het originele artikel op de website van RijksOverheid.nl:  "Persconferentie Corona-virus 03 november in eenvoudige taal" ‼
  Of lees de letterlijke tekst:  Letterlijke tekst persconferentie minister-president Rutte en minister De Jonge (03 november 2020) 

Voor meer artikelen over of naar aanleiding van deze persconferentie kijk op: Google.com

bronnen: RijksOverheid.nl / YouTube.com


                                                               

dinsdag 3 november 2020

Oproep van: HoLeBi.info | "Doe mee aan de allereerste HoLeBi.info enquête" ‼



GayNieuws.blogspot.com heeft deze oproep mogen ontvangen van het Belgische HoLeBi.info. Wij werken graag aan dit verzoek mee.

Hey,

Doe jij ook mee aan de allereerste HoLeBi.info enquête ?!  Deelname is 100% anoniem ‼

Sommige vragen dienen niet beantwoord, omdat ze niet van toepassing zullen zijn voor jou specifiek, dit wordt dan duidelijk vermeld.

De meeste vragen vereisen maar 1 antwoord. Sommige vragen hebben een meerkeuze antwoord mogelijkheid.

De vragen draaien deels alleen over de Corona-virus crisis en deels over de combinatie van de crisis en je geaardheid of genderidentiteit, al dan niet in combinatie met partner, kids, ouders. 

Voor meer informatie en de link naar de enquête:  Doe mee aan de allereerste HoLeBi.info enquête (100% anoniem)  ←  Doe mee ‼

Alvast super dank,

Groetjes,  Ine @ HoLeBi.info 

Update:  Dit zijn de resultaten van de enquête:  HoLeBi & Transgender+-personen ‼   ←  28 november 2020    
                            
bronnen: HoLeBi.info → Mail van Ine / Facebook.com – HoLeBi.info
                                          


Taiwan - Taipei - Pride 2020 | 130.000 mensen nemen deel aan Pride in Taipei


Taiwan - Taipei - Pride 2020  →  De 'Pride in Taipei' heeft 130.000 mensen op de been gebracht ‼  Taiwan is momenteel Corona-vrij ‼ 

Al 200 dagen heeft Taiwan geen COVID-19 besmetting opgetekend. Als eiland kan Taiwan de grenzen strikt controleren. 

De Pride was uitbundig en druk. HoLeBi-koppels kunnen er sinds 2019 trouwen en 4.000 LGBTIQ+'ers deden dat al. 

                                                     
        
                                               
Na het verslaan van het Corona-virus, genieten tienduizenden mensen van de LGBTIQ+ Pride-parade in Taiwan

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:
•   Taiwan - Taipei - LGBT+'s | "Taipei start inschrijvingen voor Homohuwelijken"

bronnen: BeOut.be / Twitter.com – Pol Janssens → MSN.com
                                                    
                                                           

maandag 2 november 2020

Amsterdam - Pride | "Man verdacht van plannen aanslag tijdens de Gay Pride"



Amsterdam - Pride  –  De politie verdenkt een man van het beramen van een aanslag op de Canal Parade in Amsterdam. De 31-jarige Tahsin E. is begin augustus aangehouden, maar de politie en 't Openbaar Ministerie hebben de arrestatie toen niet bekendgemaakt ‼

Vrijdag moet de man uit Amsterdam voor de rechter verschijnen. Hij zit nog altijd vast. 

Tahsin E. zou tussen juni en augustus dit jaar bezig zijn geweest met 't voorbereiden van de aanslag, waarbij hij zei automatische wapens of explo– sieven te willen gebruiken. Hij zou zijn geïnspireerd door terreurgroepen als IS. 

Lees verder op de website van NOS.nl:  "Man verdacht van plannen aanslag tijdens Gay Pride" ‼
                                                       

                                                         
Zie ook:
Amsterdam - OM | "Aanslag op Gay Pride voorkomen"  /  Man verdacht van plannen aanslag tijdens Canal Parade 
31-jarige man broedde op aanslag tijdens Pride  /  Amsterdam - OM | "Aanslag tijdens de 'Gay Pride' voorkomen"

Update: 

bronnen: NOS.nl / Twitter.com – Tahsin / Facebook.com  NOS.nl


  
                                                     

Snorren in Movember | 'Laat je snor staan' en zamel geld in voor goede doelen







Movember  →  Movember (een porte-manteau van het Engelse woord 'moustache' (snor) en 'november') is een jaarlijks terugkerend evenement om aandacht te vragen voor prostaatkanker, teelbalkanker en de gezondheid van de man meer in het algemeen. 

Dit doet de stichting 'Movember Foundation' door mannen te vragen gedurende de maand november 'hun snor laten staan' om zo aandacht te vragen en fondsen te werven voor het goede doel. Het doel van 'Movember' is om "het gezicht van de gezondheid van de man te veranderen".

Sinds 2003 heeft 'Movember' meer dan 1250 gezondheidsprojecten voor mannen over de hele wereld gefinancierd, waarmee het de status quo uit- daagde, onderzoek opschudde en mannen motiveerde om actie te ondernemen voor hun gezondheid. 

  Movember  –  Waar het geld naartoe gaat  →  Geestelijke gezondheid en zelfmoordpreventie, prostaatkanker en zaadbalkanker – we pakken ze                                                                           allemaal aan ‼
                                              
        
                                          
Laat je snor staan en red levens → Jouw Mo kan donaties, gesprekken en echte verandering op gang brengen 
De gezondheidscrisis waarin mannen verkeren, vraagt om grote denkers en grote oplossingen. Maar er is een kleinere, harige stap die je kunt zetten om bij te dragen aan oplossingen voor de gezondheidscrisis waarin mannen verkeren. "Een oplossing die je zelf kunt laten groeien" ‼  Eentje die pal onder je neus zit. Laat dit jaar in Movember je Mo staan en voorkom dat mannen te jong overlijden. 

Gemeenschap → Laat je snor staan samen met anderen 
Meer Mo's ?!  Meer impact. Vraag de mensen om je heen om net als jij hun snor te laten staan. Je staat er dan niet alleen voor met je 'Mo' (snor) en je zamelt bovendien meer geld in. Zo wint iedereen. 

Sportverenigingen → Laat je snor staan met de leden van je sportvereniging 
Het gerucht gaat dat sporters met 'n snor beter presteren. Denk aan Keith Hernandez en Michael Phelps. Laat dit jaar met 'Movember' je snor staan met je sportvereniging en sluit je aan bij een legendarische groep mannen. Of je prestaties ook echt verbeteren ... merk je vanzelf ‼  Maar één ding staat vast: je hebt een impact op de gezondheid van de man. 

Op het werk → Laat je snor staan met je collega's 
Ben jij moedig genoeg om je Mo tijdens vergaderingen, op het bouwterrein en bij 'vergaderingen met potentiële klanten' in de schijnwerpers te zet- ten ?! Herintroduceer de snor op je werk en werf meer fondsen, breng meer gesprekken op gang en heb een grote impact op de gezondheid van de man. 

School / Universiteit → Laat je snor staan op je school of universiteit 
Wie had ooit gedacht dat je "een wereldwijde verandering teweeg kunt brengen" terwijl je met je neus in de boeken zit ?!  Dat kan door: "je snor te laten staan" terwijl je studeert. Knoop het gesprek aan in de collegezaal, op het sportveld of in de wandelgangen – en voorkom dat mannen te jong overlijden.

Lees verder op de website van Movember.com:  Movember | "Laat een snor staan" ‼
                                                              
                                                 
Zie ook:

bronnen: Wikipedia.com – Movember / Movember.com / YouTube.com / Twitter.com – Movember Netherlands
                                               
                                                            

zondag 1 november 2020

Mode - Ward Warmoeskerken | "Ik ben niet 'ineens' Homo, het zat er altijd al"



Bergen op Zoom – Ward Warmoeskerken  →  Uit de Kast komen, terwijl je al jaren getrouwd bent met een vrouw en 3 jonge kinderen hebt: het is een turbulent jaar geweest voor modeontwerper en classicus 'Ward Warmoeskerken' uit Bergen op Zoom. Met zaterdag een professioneel hoogtepunt: Ward Warmoeskerken kreeg de Tamoil Cultuurprijs voor zijn werk. 

De oude Romeinen en Grieken geloofden dat veel zaken zijn voorbestemd. Dat alles zo hoort te gaan, zoals het gaat. Je kunt het ook het lot noe– men. 'Ward Warmoeskerken' gelooft daar ook wel in. Dat hij dit jaar Uit de Kast kwam, had zo moeten zijn, denkt hij. "Tien jaar geleden was ik er blijkbaar nog niet klaar voor" ‼ 

Lees verder op de website van PZC.nl:   
Prijswinnend mode-ontwerper uit Bergen op Zoom kwam dit jaar Uit de Kast | "Ik ben niet 'ineens' Homo, het zat er altijd al" ‼ 

Zie ook:  

bronnen: PZC.nl / Twitter.com – BN De Stem → Bergen op Zoom
                                                    
                                            

Vrienden rouwen om doodgeslagen Jan | Hij was een lieve en zorgzame man ‼



De mishandeling met dodelijke afloop van de 73-jarige "Jan Kruitwagen" uit het Spijkerkwartier slaat in als een bom in de Arnhemse Homoscene. Hij was daar een bekend gezicht. Vrienden en bekenden zijn bang dat hij in de val is gelokt, via datingwebsite 'Bullchat'.

Lees verder op de website van Gelderlander.nl: 
                                                     

                                                  
Drie dagen na de fatale mishandeling in Arnhem is er nog veel onduidelijk over waarom de 73-jarige 'Jan Kruitwagen' dood moest. 'Koffievriend' Michael Bouwman en Shirley Gerritsen – een oud-leerling van Jan – willen de wereld laten zien wat voor prachtig mens hij was

Woensdagavond werd Jan Kruitwagen voor de deur van zijn eigen woning in de Spijkerbuurt in elkaar geslagen door meerdere jongeren. Na 't incident hebben de buurtbewoners er alles aan gedaan om hem te redden, maar tevergeefs.

Lees verder op de website van HartVanNederland.nl:  Vrienden rouwen om doodgeslagen Jan | "Hij was een lieve en zorgzame man" ‼
                                          

                                       
Zie ook:  
Arnhemmer (73) is pal voor zijn huis doodgeslagen | Buurman: "Ik hoorde ze YouTube ‼ YouTube ‼ roepen naar elkaar"  Overleden man in Arnhem was bekende in de Homoscene  /  Overleden man bekende in Homoscene  de schok is groot ‼
73-jarige Jan die door jongeren met de dood tot gevolg werd mishandeld, is mogelijk in de val gelokt via HomochatsiteOpnieuw verdachte aangehouden voor fatale mishandeling in Arnhem | Vriend: "Jan Kruitwagen stond voor velen klaar"

Veel meer artikelen over de dodelijke mishandeling van "Jan Kruitwagen" uit het Arnhemse Spijkerkwartier vind je op: Google.com 

bronnen: Gelderlander.nl / HartVanNederland.nl / Facebook.com  Gelderlander.nl