zaterdag 3 februari 2018

Televisie - Voetbal Inside | TNN en COC zijn helemaal klaar met Voetbal Inside

Voetbal Inside  →  Transgender Netwerk Nederland (TNN) en COC Nederland zijn klaar met de trieste Transfobie en Homofobie in het programma "Voetbal Inside" ‼  Volgens de organisaties is het nu echt tijd dat sponsoren Heineken, Gillette en Toto de stekker uit het programma trekken.
                  
TNN en COC reageren op de uitzending van Voetbal Inside van vrijdag 02 februari. Daarin maakten 'René van der Gijp' en 'Johan Derksen' de Vlaamse TV–verslaggever 'Bo van Spilbeeck' belachelijk ‼  'Bo van Spilbeeck' maakte deze week bekend dat ze verder door het leven gaat als vrouw. Bij wijze van grap zette René van der Gijp een blonde pruik op en kondigde aan verder te willen leven als 'Renate' ‼

Lees verder op de website van GaySite.nl:  "TNN en COC klaar met Voetbal Inside"  
                                             
                                              
                                    
Zie ook:
bronnen: GaySite.nl / YouTube.com / Facebook.com – GaySite.nl                                                  

vrijdag 2 februari 2018

Nada Milovanovic – Tinder Experiment | 'Vrouw zoekt Vrouw' - binnen één dag

Nada Milovanovic en haar Tinder experiment ‼  Ze valt op vrouwen en is de uitdaging aangegaan om binnen één dag een Tinder Date te regelen in 'Amsterdam' ‼  Haar startpunt was Amsterdam Centraal, daar heeft zij ter plekke de dating app Tinder geïnstalleerd om vervolgens de uitdaging aan te gaan "Kan je binnen één dag een Tinder Date regelen" ?!  Benieuwd of haar dit gelukt is ?!  Bekijk dan het filmpje ‼

Meer video's van Nada Milovanovic vind je op haar YouTube-kanaal:  "Zij aan Nada"

bronnen: Nada Milovanovic → Persbericht / YouTube.com                                             

België – 'Mister Gay Belgium 2018' | "Wie wordt 'Mister Gay Belgium' 2018" ?!

België  →  Op donderdag 8 februari stelt Mister Gay Belgium-organisator Bram Bierkens zijn 'gouden twaalf' finalisten voor. Op 2 juni wordt de opvolger van Jaimie Deblieck gekozen.

Al voor de zesde keer organiseert Bram Bierkens de verkiezing. Dit jaar schreven 139 kandidaten zich in ‼  Dertig van hen gingen mee op casting– weekend in Sunparks 'Kempense Meren' in Mol. Daar zijn twaalf finalisten gekozen. 

Franstaligen
Onder die twaalf is er één Franstalige deelnemer, een Brusselaar. "Mister Gay Belgium is nog niet zo bekend in Wallonië. Er waren enkele Franstalige kandidaten uitgenodigd voor het castingweekend", vertelt organisator Bram Bierkens ‼  "Maar ik begrijp ook wel dat de drempel wat hoger is voor Franstaligen. Ze moeten altijd van veel verder komen." Vorig jaar was er een Luikse kandidaat: Grégrory Danvoie.
                                                         
                                    
                                       
Sterke lichting
Voor Mister Gay Belgium 2016 Raf Van Puymbroeck is 2018 het eerste jaar als medeorganisator. Hij ziet een sterke lichting.  "De kandidaten hebben sterke verhalen en hebben een goed voorkomen"." 

Eerdere winnaars
In 2013, 2014 en 2015 heette de wedstrijd 'Mister Gay Vlaanderen'. In 2016 konden Bierkens en zijn toenmalige partner 'Ivan Denis' de naam: 'Mister Gay Belgium' overkopen.  "Vooral in het buitenland snapten ze 'Mister Gay Flanders From Belgium' niet. Vandaar dat we beslist hebben de naam over te nemen".

Wie zijn de vorige winnaars ?!
2017:   Jaimie Deblieck  
2016:   Raf Van Puymbroeck
2015:   Skelte Willems
2014:   Willem Joris
2013:   Tom Goris
                                            
                                                      
                                                 
Huidige mister 'Jaimie Deblieck' stelt donderdag ook zijn campagne voor in aanwezigheid van staatssecretaris voor Gelijke Kansen 'Zuhal Demir' van de politieke partij N-VA
bronnen: ZiZo-Magazine.be / YouTube.com / Facebook.com – ZiZo-Online.be                                                              

donderdag 1 februari 2018

Bestuurslid 'CDJA' in Arnhem wederom functie kwijt na 'Homofobe uitspraken'

Arnhem  –  De Arnhemse 'Andrei Vreeling' (24 jaar) nam deze maand plaats in het bestuur van het 'CDJA' in Arnhem en dat ging niet zonder slag of stoot. Drie jaar terug moest hij namelijk als bestuurslid van het 'CDA in Hellevoetsluis' terug treden vanwege verschil- lende homofobe uitspraken op zijn social media. En nu bleek dat het daar niet bij bleef.

Hij deed 'posts' met teksten als 'Homoseksualiteit hoort niet in de kerk thuis' en 'Homoseksualiteit is een zonde, net als stelen en moorden, maar ... voor elke zonde is vergiffenis mogelijk'. "Dat is niet de CDA-cultuur", reageerde voorzitter Hans Meerman destijds. Zijn vrouw, oud-fractievoorzitter Cilia Meerman, noemde de uitspraken 'vreselijk' en Andrei besloot op te stappen.
                                        
                                     
                                             
Het bestuur van de afdeling Arnhem van het CDJA, de jongerentak van het CDA, gaf deze maand de jonge Andrei een nieuwe start als bestuurslid ‼ Volgens woordvoerder Klaas Volkering ging daar een gesprek aan vooraf waarin Vreeling spijt zou hebben betuigd van zijn uitspraken. Ze wilde hem een tweede kans geven.

'Na veel rumoer op Twitter' waar duidelijk werd dat Andrei recentelijk nog meer van zulke homofobe uitspraken deed en media-aandacht van onder andere Gay.nl en het AD.nl besloot het CDJA vandaag om Andrei per direct zijn bestuursfunctie te ontzeggen ‼

Zie ook:
bronnen: OUT.tv / Facebook.com – OUT.tv / Facebook.com – BD.nl → Brabants Dagblad                                                      

woensdag 31 januari 2018

Homo's | Indonesië wil mannen die seks hebben met mannen strafbaar stellen

Slecht nieuws uit 'Indonesië'. De overheid wil mannen die seks hebben met mannen strafbaar stellen. Als het nieuwe voorstel erdoor heen komt, lopen mannen risico op een gevangenisstraf van 5 jaar.

Alle 10 de grote politieke partijen steunen het voorstel om mannen die seks hebben met mannen strafbaar te stellen. Op dit moment zijn homo- seksuele mannen alleen strafbaar in gebieden waar de Islamitische wetgeving van toepassing is. 

                                                      
                                                                    
                                               
Zie ook:
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: Gay.nl / PinkNews.co.uk / YouTube.com / Twitter.com – Gay.nl
                                       
                                                         

dinsdag 30 januari 2018

Westerlee → Emergobos | "Nog altijd geen oplossingen voor overlast seksbos"

Westerlee  →  Er is nog steeds geen oplossing gevonden om de overlast te bestrijden in het "Emergobos" – onder omwonenden beter bekend als het 'seksbos'. Zij hebben al jaren last van mensen die naar de homo-ontmoetingsplaats toe komen.

Dinsdagmiddag gingen omwonenden om tafel met de gemeenten Oldambt en Pekela - Stichting Platform Keelbos en andere betrokken partijen ... maar zonder resultaat   Burgemeesters 'Pieter Smit' (Oldambt) en 'Jaap Kuin' (Pekela) hadden eerder beloofd eind januari met oplossingen te komen.

Lees verder op de website van RTV·Noord.nl:  "Nog altijd geen oplossingen voor overlast seksbos"
                                                        
                                                     
                                                   

bronnen: RTV·Noord.nl / Facebook.com - Pekelbook → RTV·Noord.nl / RTV·Noord.nl → Video
                               
                                                  

maandag 29 januari 2018

Gemeenteraadsverkiezingen | RainbowVote helpt je kiezen bij de verkiezingen

Gemeenteraadsverkiezingen  →  Ben jij er nog niet helemaal uit waar je op gaat stemmen tijdens de 'Gemeenteraadsverkiezingen' op 21 maart 2018 ?!  Op "RainbowVote.nu" – een website van 'COC Nederland' – lees je hoe partijen en kandidaten door heel Nederland denken over LHBTI-kwesties.

RainbowVote werd gelanceerd tijdens "True Colors", het nieuwjaarsfeest van COC Nederland. Je kunt de website zien als roze kieskompas. Op de site lees je hoe gemeentelijke partijen denken over LHBTI-kwesties en vind je zogenaamde 'Regenboogkandidaten'.

Neem eens een kijkje op de roze kieskompas van COC Nederland:  RainbowVote.nu


bronnen: Gay.nl / Twitter.com – Gay.nl
                                            
                                                                                                                    

Bob Angelo Penning | "COC-prijs voor Homomonument en Karin Blankenstein"

Amsterdam  →  De 'Bob Angelo Penning' van het COC is dit jaar toegekend aan Stichting Homomonument Amsterdam en sportactivist Karin Blankenstein.  COC-voorzitter Tanja Ineke reikte de penningen uit tijdens COC's 'True Colors' op zondagavond 28 januari in een uitverkocht Paradiso Amsterdam.  Stichting Homomonument Amsterdam krijgt de 'Bob Angelo Penning' ter gelegenheid van haar 30-jarig bestaan.

Volgens het COC is het Homomonument "heilige grond" voor de LHBTI-emancipatie in Nederland.  Dankzij de stichting ontwikkelde het zich sinds de oprichting in 1987 tot 'n levend monument: dé plek voor LHBTI's om te herdenken, te protesteren, te feesten en onze vrijheid te vieren. Het Homo- monument was het eerste in zijn soort in de wereld.
                                       
                                           
                                          
Karin Blankenstein krijgt de Bob Angelo Penning voor haar jarenlange gepassioneerde inzet voor LHBTI-acceptatie in het voetbal en andere sporten. Een wereld waar 'Uit de Kast komen' voor LHBTI's nog lang niet altijd van vanzelfsprekend is. 

Lees verder op de website van GaySite.nl:  "COC-prijs voor Homomonument en Karin Blankenstein"
        
Zie ook:

bronnen: GaySite.nl / YouTube  MVS.nl / Facebook.com – COC.nl → COC Nederland                                                   

zondag 28 januari 2018

Amsterdam – Homohaat | "Tolerantie naar Homo's wordt alleen maar minder"

Amsterdam  –  In Amsterdam vond zondagmiddag een "mars tegen homohaat en discriminatie" plaats. De aanleiding voor de mars is de mishandeling van de 24-jarige Xeverio die begin januari met een baksteen werd mishandeld vanwege zijn seksuele geaardheid.

Zie ook:
bronnen: Telegraaf.nl / YouTube.com                                               

Arnhem - Ronnie - Jasper | Mishandeld Homostel geeft voorlichting op scholen

Arnhem  →  In april 2017 werden Ronnie Sewratan en Jasper Vernes met een betonschaar mishandeld in Arnhem - na een heftig jaar heeft het koppel besloten langs scholen te gaan tegen zinloos geweld.

Verschillende slachtoffers van zinloos geweld gaan de komende drie jaar naar scholen om te praten over de impact die het geweld had op hun leven. Ook de film 'Fataal' van Jesse Bleekemolen wordt vertoond, die gaat over zinloos geweld.
                                           

                                                      
Ronnie en Jasper liepen in de nacht van 2 april 2017 na een avondje stappen hand in hand over de Nelson Mandelabrug in Arnhem. Daar werden ze in elkaar geslagen door vijf minderjarige jongens ‼  Volgens de slachtoffers gebruikte een van hen daarbij een betonschaar; Ronnie verloor door het geweld een aantal tanden.


Zie ook:  

bronnen: Gay.nl / YouTube.com / Twitter.com – Gay.nl