zaterdag 2 december 2017

Amerika - Speelfilm - 14 juni 2018 in de NL bioscoop | Trailer: "Love, Simon" ‼

Love, Simon  →  Amerikaanse speelfilm gebaseerd op het boek "Simon vs. the Homo Sapiens Agenda", in het Nederlands uitgebracht onder de titel "Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld" ‼
                                        
                                           

De film – die vanaf 14 juni 2018 in de Nederlandse bioscopen te zien zal zijn – vertelt over de 16jarige 'Simon Spier' die op jongens valt maar niet wil dat de rest van de wereld dat al weet ‼  Maar dan belandt een e-mail naar zijn online crush bij de verkeerde persoon en is zijn geheim niet meer veilig en wordt zijn leven heel ingewikkeld .... ‼

Zie ook:
bronnen: GaySite.nl / Facebook.com – MTV.com / YouTube.com                                                   

Çavaria lanceert 'De Roze Pagina' voor LHBT's met 'n verstandelijke beperking

België  Çavaria  De Roze Pagina  →  Naar aanleiding van de Internationale Dag van Mensen met een Beperking – 03 december 2017 lanceren we De Roze Pagina.  We verzamelden er alle informatie voor HoLeBi's en Transgenders met een verstandelijke beperking en hun omgeving.

Op De Roze Pagina vind je informatie terug over 'HoLeBi' of 'Transgender' zijn, over Uit de Kast komen, verliefdheid, relaties en seksualiteit. Alles wordt op 'n begrijpelijke en leuke manier uitgelegd. "Het is belangrijk dat informatie voor iedereen toegankelijk is", legt Çavaria-woordvoerder Jeroen Borghs uit. "Gevoelens en verlangens kunnen ingewikkeld zijn. Je moet weten waar je terecht kan met vragen".

Verenigingen voor HoLeBi's met een verstandelijke beperking
"Ik was op een lezing over HoLeBi's. Een vrouw vertelde wat ze aantrekkelijk vond bij een andere vrouw", vertelt Marijke van De Roze Joker. "Toen wist ik zeker dat ik Lesbisch ben" ‼  In elke Vlaamse provincie is er een vereniging voor HoLeBi's met een verstandelijke beperking. Het gaat om De Roze Maks (WestVlaanderen), De Roze Joker (OostVlaanderen), De Roze Wapper (Antwerpen), De Roze Ballon (Vlaams–Brabant), De Roze Bink (Limburg).

Je hoeft natuurlijk niet naar een vereniging te gaan als je HoLeBi of Transgender bent. Het is vooral belangrijk om overal jezelf te kunnen zijn. Maar het kan een leuke manier zijn om nieuwe mensen te leren kennen ‼  "Mijn broer en ik gaan elk weekend samen op stap. In ons stamcafé weet iede- reen dat we homo zijn", getuigt Dieter. "We vinden het ook supertof dat er verenigingen bestaan".

De HoLeBi-foon
"Als je ergens mee zit, moet je kunnen praten met iemand. Sommige dingen kan je bespreken met je familie, vrienden of begeleider. Maar soms wil je misschien anoniem je verhaal doen", zegt Jeroen Borghs. "Dan kan je bijvoorbeeld terecht bij de HoLeBi-foon" ‼
bronnen: Çavaria.be / Çavaria.be – De Roze Pagina
                                    
                                                      

vrijdag 1 december 2017

Homohoreca | Ten dode opgeschreven - of eindelijk een 'kleine heropleving' ?!

Homohoreca - NL    De 'Homohoreca' – het is een van de meest zichtbare uitingen van de homoseksuele subcultuur, maar de laatste jaren wordt er vaak nogal wat meewarig over gesproken. Dit komt door de sterke teruggang van 't aantal homobars en clubs – en de veronderstelling dat deze ook eigenlijk niet meer nodig zijn.  Er blijken hiervoor meer oorzaken te zijn dan doorgaans genoemd wor–den.  Maar sinds kort lijkt er ook weer een herwaardering van de eigen Homohoreca te zijn – wat misschien wel de voorbode van een kleine heropleving kan zijn.

In 1982 waren er in 'Amsterdam' nog maar liefst 62 homo- en lesbische bars, 8 clubs en nog een hele reeks van hotels, seksclubs, restaurants en winkels die speciaal op homo's gericht waren.  In 2011 waren daar nog 38 cafés en 3 clubs van over.  Momenteel telt de hoofdstad nog 22 bars en 2 clubs – in ongeveer vijf jaar tijd is dus ruim een derde van de zaken verdwenen, om van het verschil met de jaren tachtig maar niet te spreken.

Voor andere steden zijn geen exacte cijfers beschikbaar – maar daar is de teruggang soms nog dramatischer en is sprake van een halvering of zelfs het volledig verdwijnen van de homohoreca. Aparte homodiscotheken zijn er na de sluiting van de Roze Wolk in Utrecht, Gay Palace in Rotterdam en club G.A.Y. (voorheen De Golden Arm) in Groningen ook bijna niet meer ‼  't Bölke in Enschede was decennialang het grootste homo-uitgaans- complex van Nederland - maar ook daar is sinds 2016 alleen 't saunagedeelte nog speciaal op homobezoekers gericht. De ook bij veel Nederlanders populaire Gay-disco Red & Blue in Antwerpen wijzigde begin van dit jaar zijn naam, om daarmee eveneens een 'breder' publiek aan te trekken.

Lees verder op de website van DeGayKrant.nl:  Homohoreca | "Ten dode opgeschreven of eindelijk een heropleving" ?!

Zie ook:  

bronnen: DeGayKrant.nl / Reguliers.net → Peter Koop / Facebook.com – DeGayKrant.nl                                         

Wereld Aids Dag – 01 december 2017 | WAD nog steeds relevant in Nederland

Wereld Aids Dag  →  Op vrijdag 01 december 2017 wordt er weer aandacht gevraagd voor de strijd tegen 'Aids'. Vanuit verschillende organisaties zijn 'evenementen en acties' georganiseer om zo de Aids-problematiek aandacht te geven. Het 'Nivel' heeft op een rijtje gezet hoe de situatie in Nederlandse huisartsenpraktijken is.

Ongeveer 1 op de 1000 mensen in Nederland heeft de diagnose 'Hiv/Aids' en de ziekte komt hoofdzakelijk voor bij mannen. De meeste patiënten waarbij de diagnose Hiv/Aids bekend is bij de huisarts, zijn tussen de 45 en 64 jaar oud.  Het aantal patiënten met een nieuwe diagnose Hiv/Aids bij de huisarts is 0,18 per 1000 patiënten per jaar.

Lees verder op de website van Nivel.nl:  Wereld Aids Dag | "Nog steeds relevant in Nederland"
                                               
                                         
                                           
Zie ook:
bronnen: Nivel.nl / Facebook.com – COC.nl → AidsFonds.nl / YouTube.com


        
                                                       

donderdag 30 november 2017

'Hoe zal ik het zeggen' ?!? | "Krijgt 'Yorne' deze boodschap over zijn lippen" ?!

België  Hoe zal ik het zeggen ?!  –  Yorne zit al acht jaar met een zeer belangrijke boodschap: hij is Homo. Zijn beste vriendin Shana weet het al, maar nu wil hij ook Shana's mama Nancy en vriend Ignace de waarheid vertellen. Enig probleem: "Ik wil het al heel lang zeggen, maar ik krijg 't niet over mijn lippen".  Gelukkig krijgt hij hulp van Jens Dendoncker van "Hoe zal ik het zeggen" ?!  Nancy en Ignace krijgen de boodschap vanop grote hoogte.

Zie ook:

bronnen: VTM.be / YouTube.com                                           

Groningen → Zaterdag 02-12-2017 | Nationaal 'COC Songfestival' in Groningen

Groningen – COC Songfestival    Zaterdag 02 december is het Grand Theatre in Groningen het bruisende toneel van het 23ste Natio- naal COC Songfestival.  Aan deze feestelijke liedjeswedstrijd voor COC-verenigingen wordt meegewerkt door Maggie MacNeal, Marga Bult, Dolly Bellefleur, Jacques d'Ancona en Koos van Plateringen.

Aan deze editie van het Nationaal COC Songfestival doen twaalf COC-verenigingen uit het hele land mee. Deze 12 zijn: Noord-Holland, Midden-Nederland, Amsterdam, Friesland, Zeeland, Leiden, Delft, Deventer, Eindhoven, Nijmegen, Groningen & Drenthe en Rotterdam.

Naast de strijd om de winst zijn er diverse optredens en uiteraard de welbekende puntentelling en intervalacts. De juryvoorzitter is niemand minder dan Jacques d'Ancona. Hij wordt bijgestaan door Dolly Bellefleur, Maggie MacNeal en Marga Bult. De laatste twee artiesten treden uiteraard ook op ‼ De presentatie van de avond ligt in handen van Koos van Plateringen, bekend van Shownieuws en Expeditie Robinson.
                                                   

                                                  
Het Grand Theatre in Groningen wordt helemaal roze getoverd voor deze speciale avond. De avond begint om klokslag 20.00 uur en rond de klok van 23.00 uur is de winnaar van het 23ste Nationaal COC Songfestival bekend.

Kaarten zijn / waren verkrijgbaar via de website van het:  Grand Theatre  →  Helaas helemaal UITVERKOCHT ‼

Afterparty in het Platformtheater
Na afloop is er een spetterende afterparty georganiseerd in het Platformtheater.  Tijd om te feesten met deelnemers, gasten en iedereen die maar wil. Miss Travestie Holland 2016 NIKI TODAY komt optreden. Kaarten hiervoor zijn verkrijgbaar aan de deur vanaf 23.30 uur en kosten € 5,- / stuk Bezoekers van het evenement in het Grand Theatre hebben op vertoon van hun ticket gratis toegang.

Meer informatie en het laatste nieuws over alle feestelijkheden en de deelnemers is te vinden op de Facebookpagina van het COC Songfestival ‼
                                          
                                           

Zie ook:
bronnen: COC.nl / YouTube.com / Facebook.com – COC.nl → COC Nederland


        Het laatste nieuws vind je op de Facebook-pagina van:  COC Songfestival 2017
                                                                    

woensdag 29 november 2017

LGBTIQ's | "Australische senaat zet licht op groen voor wet op Homohuwelijk"

Australië - Homohuwelijk    De Australische senaat heeft woensdag na twee dagen debatteren een wet die het homohuwelijk moge- lijk maakt aangenomen. Met een grote meerderheid van 43 stemmen voor en 12 tegen werd de wet aangenomen door de senaat. 
                                           
        
                                                    
Uit peilingen bleek dat de 'Australische bevolking' ook bijna unaniem voor het invoeren van het homohuwelijk is. De wet moet nog door het lagerhuis, maar zou volgende week al in kunnen gaan.

Zie ook:
bronnen: VRT.be / YouTube.com / Facebook.com – Gay.nl                                     

Den Haag – IND | Tweede Kamer wil betere screening van LHBTI-asielzoekers


Den Haag - LHBTI's  →  De Tweede Kamer wil dat de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) homoseksuele asielzoekers beter gaat screenen. Nu zouden er te vaak homo's worden afgewezen, terwijl ze wel degelijk in aanmerking komen voor asiel ‼  Coalitiepartijen D66, VVD, CDA en ChristenUnie willen daarom een zorgvuldigere beoordeling.

Volgens D66-Kamerlid 'Maarten Groothuizen' moet vooral de wijze waarop de IND de seksuele geaardheid of geloofsovertuiging van asielzoekers beoordeelt worden verbeterd. Hij zegt: "Het zijn moeilijke kwesties ‼  Je wil de mensen die dit misbruiken geen verblijfsvergunning geven, maar we willen ook voorkomen dat iemand die wel homoseksueel is en niet veilig is in zijn thuisland wordt teruggestuurd.  Daarom moet het proces zorgvul– diger".
                                       
                                   

Bewustwording
Maarten Groothuizen vindt dat de focus van de IND heel erg op het proces van bewustwording ligt ‼  "Zo wordt soms zelfs gevraagd op welke dag iemand homoseksueel werd. Dat gebeurt niet van de ene op de andere dag. Zeker niet in een land waarin LHBTI'ers niet geaccepteerd worden".

Wie als vluchteling binnenkomt in 'Ter Apel' - hoort of hij in Nederland mag blijven of niet   Voor een oorlogsvluchteling uit Syrië ligt die beslissing eenvoudiger dan voor een homo uit Oeganda, want de vraag is of de IND zijn verhaal gelooft.

De Tweede Kamer wil straks niet alleen een betere screening voor homoseksuelen en transgenders, maar ook voor bekeerde christenen.

De politieke partijen bespreken de kwestie vandaag met de minister tijdens het debat over de begroting van Justitie en Veiligheid.

Zie ook:
bronnen: NOS.nl / Facebook.com – Gay.nl / Facebook.com –  LGBT Asylum Support → NOS.nl                                                              

dinsdag 28 november 2017

België - Brussel | Homostel moet geadopteerd zoontje teruggeven aan moeder

Schaarbeek  →  Een Brussels Homokoppel moet hun geadopteerde zoontje van vijftien maanden teruggeven aan de biologische moe–der van het kind nu de vrouw zich heeft bedacht en naar de rechter is gestapt. Het stel is kapot van verdriet. "De enige familie die hij kent, zijn wij" ‼
                                              

                                                   
"Manish en Michaël" uit Schaarbeek zagen hun kinderwens in april 2016 in vervulling gaan via een 'Adoptiehuis' in Antwerpen. Een zwangere vrouw had ermee ingestemd haar baby af te staan aan het homokoppel. Vijf dagen na de geboorte vond het jongetje een nieuwe thuis bij het stel ‼

Lees verder op de website van Telegraaf.nl:  "Homostel moet geadopteerd zoontje teruggeven aan moeder"

Zie ook:
bronnen: Telegraaf.nl / Facebook.com – TFMB NWS → AD.nl / Facebook.com – Save Our Son Manaël → RTBF.be                                                 

Den Haag | Genomineerden voor de 'John Blankenstein·prijs' 2017 zijn bekend

Den Haag  →  De drie genomineerden voor de John Blankenstein-prijs 2017 zijn gisteren bekend gemaakt. Eveline van de PutteLuuk Wessels en Scouting 'De Lier' zijn in de race voor de LHBTI-emancipatieprijs die ieder jaar wordt uitgereikt door Den Haag

Daadkracht, lef en de creativiteit om genderdiversiteit bespreekbaar en zichtbaar te maken. Daarmee onderscheiden de 'genomineerden' zich vol- gens de jury van de John Blankenstein-prijs
                                      
                                               

De prijs  vernoemd naar de overleden scheidsrechter "John Blankenstein"  werd ieder jaar uitgereikt aan een persoon of instelling in Den Haag die zich had ingezet voor homo-emancipatie.  Dit jaar doen voor het eerst ook de Regenbooggemeenten Delft, Leidschendam-Voorburg, West- land en Zoetermeer mee.

De prijs wordt op Paarse Vrijdag – Vrijdag 08 december 2017 – uitgereikt. De jury werd op 11 oktober tijdens de Kickoff van Coming Out Dag – bij het internationaal 'Homomonument' – voorgesteld.

Zie ook:

bronnen: AD.nl - Algemeen Dagblad / Facebook.com – GaySite.nl / Facebook.com – AD.nl → Haagsche Courant                                                                

maandag 27 november 2017

Sri Lanka – Gay | "Gaat Sri Lanka het verbod op Homoseksualiteit opheffen" ?!

Sri Lanka  →  De Sri Lankaanse overheid heeft mensenrechtenexperts verzekerd van plan te zijn om 'Homoseksualiteit' binnenkort te decriminaliseren.

Momenteel staat er in Sri Lanka een celstraf op homoseksuele handelingen.  De fatsoenswet die deze handelingen 'strafbaar stelt', is een over- blijfsel van het koloniale verleden van het Zuid-Aziatische land.
                                                   
        
                                                            
Eerder negeerde de Sri Lankaanse overheid oproepen om de wet aan te passen. Wel zijn er verrassend genoeg reeds stappen gezet om discrimi- natie van homo's op de werkvloer tegen te gaan.

Lees verder op de website van Gay.nl:  "Gaat Sri Lanka 'Homoseksualiteit' decriminaliseren" ?!

  
bronnen: Gay.nl / PinkNews.co.uk / YouTube.com / Facebook.com – Gay.nl                                                     

Chemseks wint terrein in Gayscene, maar daardoor neemt het aantal soa's toe

Chemseks  →  Seks onder invloed van drugs (chemseks) wint steeds meer terrein in een deel van de gayscene nu de prijs van Crystal Meth daalt. Dit gaat gepaard met een toename van soa's, concludeert GGD Amsterdam

"De vraag is of we te maken hebben met het begin van een epidemie, zoals in Londen en Manchester", aldus onderzoeker Henry de Vries, verbon- den aan de GGD (Gemeentelijke Gezondheidsdienst) en het AMC ‼  "In Engeland, maar ook in de Verenigde Staten komt chemseks veel voor onder mannelijke homoseksuelen."

Chemseks is de verzamelnaam voor seks onder invloed van bepaalde drugs als GHB, Mephe­drone (bekend als 'Miauw Miauw') en Crystal Meth (ook wel 'Tina' genoemd). Die worden afzonderlijk of in combinatie gebruikt. 

Lees verder op de website van GayNews.nl:  "Chemseks wint terrein in gayscene, aantal soa's neemt toe"

Een onderzoek uit 2016 onder 175.000 gebruikers van 'homoseksuele datingsites' leverde een ranglijst op van Europese steden waar de meeste 'Chemseks' plaatsvindt. De enquêtevraag was wie in de voorgaande 4 weken drugs had genomen voor seksuele doeleinden.

01.  Brighton (16,3 %)
02.  Manchester (15,5 %)
03.  Londen (13,2 %)
04.  Amsterdam (11,2%)
05.  Barcelona (7,9 %)
06.  Zürich (7%)
07.  Berlijn (5,3 %) 

bronnen: GayNews.nl / Facebook.com – AD.nl → Algemeen Dagblad – Amsterdam                                                           

zondag 26 november 2017

Spanje | Vloer Gayclub Butterfly op Tenerife stort in: "Meer dan 40 gewonden"

Spanje  –  Bij gayclub 'Butterfly' op Tenerife stortte in de nacht van zaterdag op zondag een groot deel van de dansvloer in. Meer dan 40 mensen zakten door het gat en belandden in de kelder van het pand.

Gay discotheek Butterfly bevindt zich in Playa de Las Americas, een populaire badplaats op Tenerife ‼  Midden in de nacht, rond 02:30 uur, stortte ineens een groot deel van de dansvloer in. De ongelukkige feestgangers die op het stuk vloer stonden dat het begaf belandden in de kelder van de club. Meer dan veertig feestgangers raakten hierbij gewond.
                                      
                                   

Onder de slachtoffers van Gayclub "Butterfly" zouden zich naast een hoop Spanjaarden in ieder geval 2 Fransen, 1 Roemeen, een Belg en een Brit bevinden. Of er ook Nederlanders bij het ongeluk betrokken waren, is nog niet bekend. Twee van de slachtoffers zijn volgens Spaanse media zwaar- gewond; de meeste liepen verwondingen en breuken op aan armen, benen, lichaam en hoofd ‼  Alle gewonden zijn inmiddels overgebracht naar het ziekenhuis. 

Over de oorzaak van de verzakking is nog niets bekend. Op internet zijn wel beelden verschenen van de ravage, gefilmd door de lokale brandweer.

Zie ook:
bronnen: Gay.nl / Facebook.com – Gay.nl / YouTube.com


        
                                        

België - Brussel – Lesbo's | L-Festival 2017: "Wat staat er op 't programma" ?!

België  – L-Festival  →  Van 23 november tot 2 december is er voor lesbiennes uit alle landen, biseksuelen in alle kleuren, trans* met brillen, queer cinefielen, panseksuele globetrotters en feestelijke feministen het L-Festival in Brussel.

L-Festival beleeft haar vijfde editie. Het is een tiendaagse van feest, film en feminisme.  Het festival start met een vernissage in 't RainbowHouse Brussels aan de Kolenmarkt 42.
                                                            

                                                   
Bijzonder deze editie is L-Kab - een workshop om in 72 uur L-kortfilms te maken. Er zijn nog tal van andere workshops, culturele avonden en films. Op zaterdag 25 november neemt het festival mee aan de Manifestatie "STOP geweld tegen vrouwen". De betoging start aan station Brussel-Noord.

Op zaterdag 2 december is er in Smouss de slotparty.  Het volledige programma staat op Facebook en hieronder ‼


bronnen: ZiZo-Magazine.be / Facebook.com – ZiZo-Online.be / Facebook.com – L-Festival