zaterdag 26 december 2015

Merry Christmas – Gay.nl: De 'Snoepjes van de Week' | "Santa's Sexy Helpers"


Gay.nl  Zelfs na een kerstdiner of twee is er altijd nog plaats voor deze kerstsnoepjes. Have yourself a very Sexy Christmas en geniet van onze feestelijke Snoepjes van de Week.


bronnen: Gay.nl / AndrewChristian.com / Vimeo.com / YouTube.com


      

      
                                                                                           

'COC Eindhoven' blij met besluit om de komst van 'haatpredikers' te verbieden

De burgemeester van Eindhoven Bob van Gijzel heeft de komst van zeven haatpredikers in zijn stad verboden. Zij waren uitgenodigd door Stichting Waqf en zouden tijdens een vierdaagse conferentie spreken op donderdag 24 december in de Al Fourqaan Moskee. Uit- gerekend op kerstavond, wanneer in Eindhoven ieder jaar een grote Fakkeltocht voor Vrede en Verdraagzaamheid wordt gehouden, "zouden haatpredikers tekeer gaan tegen homorechten en vrouwenrechten".

Dat laatste zei COC Eindhoven, in haar nopjes met het besluit van de burgemeester. Hij heeft contact gehad met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en die adviseerde hem de zeven predikers niet te laten komen.  Zij zouden eerder anti-semitische, anti-homoseksuele, haatzaaiende en terrorisme verheerlijkende uitspraken hebben gedaan. De stichting stapte naar de rechter, maar kreeg geen gelijk: "Het zeven- tal mocht niet komen".

Zie ook:
Burgemeester Van Gijzel verbiedt komst 7 Imams naar Al Fourqaan Moskee  /  Waarom wordt 'Al Fourqaan Moskee' niet gesloten ?! 

bronnen: Gay.blog.nl / OmroepBrabant.nl / YouTube.com


                                                                      

USA - Texas - Homofobie | Veertien aanvallen op Homo's in twee maanden tijd

Wat is er aan de hand in Dallas, Texas ?!  Lopen er veel homofoben rond of gaat het om een bende die homo's aanvalt en/of beroofd ?! Feit is dat in de afgelopen twee maand maar liefst veertien homo's het slachtoffer werden van brutale aanvallen en/of overvallen.

Het laatste slachtoffer was een 54-jarige homo die werd geslagen, geschopt en uitgemaakt voor vuile homo in het Oak Lawn district in Dallas, Texas, waar veel homobars zijn. Volgens de politie werd het slachtoffer ook beroofd. De feiten gebeurden op een parking van een homobar. De vermoedelijke daders worden omschreven als twee grote blanke mannen. 

De politie onderzoekt alle veertien aanvallen en zegt dat omdat de dader(s) telkens homofobe woorden riepen het niet slechts om berovingen gaat maar ook om haatmisdaden op basis van seksuelegeaardheid. Daardoor riskeren ze indien ze worden gevat zwaardere straffen. Het is niet bekend of het gaat om individuele daders of een bende.
                         

                            
Wel weet men dat volgens de beschrijvingen van de daders. In één zaak ging het om een blanke man. In een andere zaak om een Latijns Ame- rikaanse vrouw en een zwarte man, in nog een andere zaak om twee blanken, en in nog een andere zaak om drie Latijns Amerikaanse mannen en tot slot in de meeste zaken was het niet bekend welke afkomst de mannen hadden maar ze hadden wel een blanke huidskleur. 

Alle slachtoffers kregen rake klappen, sommigen werden beroofd, en een moest naar het ziekenhuis na hersenfractuur en een moest naar het ziekenhuis voor meerdere steekwonden. De politie heeft alvast een speciaal team opgericht die zich met de veertien zaken bezig houden waar- bij men vastberaden is de daders te vatten.


bronnen: HoLeBi.info / Fox4·News.com                             

vrijdag 25 december 2015

GayNieuws.blogspot.nl wenst iedereen hele fijne Kerstdagen en een Gay 2016

 
                                                                                           

VS - Universiteit van Indianapolis – Onderzoek | "Van snoepen word je Homo"

De Amerikaanse University of Indianapolis deed onderzoek naar het effect van kleurstoffen en jawel: "Er werd een verband gevonden tussen de stoffen en homoseksualiteit".

Dat de stoffen schadelijk kunnen zijn voor je lichaam was al eerder bekend. Groene kleurstof kan voor blaasproblemen zorgen en mag in Europa niet verwerkt worden in voedsel. Ook de rode kleurstof karmijn, afkomstig van schildluis, heeft negatieve effecten. Het zou zelfs kunnen zorgen voor beschadiging van chromosomen.

Bij gele kleurstof treffen we hetzelfde probleem. Echter heeft deze stof invloed op één soort chromosoom in het bijzonder: de chromosomen die bepalend zijn voor je seksualiteit. Bepaalde hormonen worden in verhoogde mate aangemaakt wanneer je de kleurstof binnenkrijgt.

Met dit in ons achterhoofd, worden vragen over aangeboren homoseksualiteit lastiger. Misschien is je voorkeur voor hetzelfde geslacht wel ont- staan door de hoeveelheid gele winegums die je vroeger at, of was je moeder tijdens haar zwangerschap een enorme fan van snoepbanaantjes.

Mommy's-to-be met een gay kinderwens: "Jullie weten wat je te doen staat" ‼

Zie ook:  Onderzoek | "Van kleurstoffen wordt je Homoseksueel"

bronnen: OUT.tv / Foodlog.nl  (onderstaande foto)
                 

School – Homoseksualiteit – Poll | "Veel leerlingen kennen geen Homo-leraar"

Het einde van het jaar is in zicht en traditiegetrouw is het weer de tijd van de 'lijstjes'. Op GaySite.nl hebben wij de afgelopen periode in diverse polls bezoekers gevraagd naar hun mening, gewoonte of voorkeuren. Tijd om de  soms verrassende  uitslagen te publice- ren.

Vandaag de resultaten op de vraag: Had jij een openlijk LHBT-leraar op school ?! Op deze vraag antwoordde 35 procent dat zij ooit les hebben gehad van een openlijk lesbische of homoseksuele leerkracht. Maar liefst 65 procent zegt nooit een HLBT-leraar te hebben gehad. De uitkomst van deze ondervraging is opvallend want statistisch gezien zou eigenlijk iedereen een LHBT-leraar gehad moeten hebben maar blijkbaar zit, of zat, veel onderwijzend personeel nog in de kast.

In maart van dit jaar stemde de Tweede Kamer en Eerste Kamer in met een wet die het onmogelijk maakt homoseksuelen te ontslaan vanwege hun geaardheid. Een ruime meerderheid ging akkoord met een initiatiefwet van D66, VVD, PvdA, SP en GroenLinks. Alleen ChristenUnie en SGP stemden tegen. Met de nieuwe wet stemde de Eerste Kamer voor afschaffing van de zogenoemde 'enkele-feitconstructie', waarmee religieuze scholen lesbische, homoseksuele en biseksuele leerlingen mochten ontslaan, weigeren of wegsturen.

Uit een enquête van het ministerie van Onderwijs afgelopen zomer blijkt dat één op de vijf leraren het moeilijk vindt om gevoelige onderwerpen als homoseksualiteit in de klas te bespreken. Een op de honderd leerkrachten geeft zelfs aan dergelijke thema's in z'n geheel te mijden.

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com – ZoomIn.tv


        
                     

donderdag 24 december 2015

Hector Black | Deze 90-jarige man worstelde een leven lang met zijn identiteit

Hector Black leidde een leven als echtgenoot, vader en vriend. Maar al die jaren durfde hij het niet aan om uit de kast te komen. Zijn homoseksualiteit hield hij voor iedereen geheim.

Pas nadat zijn dochter werd vermoord, praatte hij voor het eerst over zijn levenslange worsteling met zijn homoseksualiteit. Op zijn 70e durfde hij er pas voor uit te komen.

Black begint zijn interview bij zijn jeugd. De woorden gay of homoseksueel werden nooit genoemd. Pas toen hij ging studeren merkte hij dat er andere mensen waren zoals hij.

Later ging Black het leger in, en werd hij 'behandeld' voor zijn probleem. Hij kreeg oestrogeen toegediend, maar toen hij borsten begon te ont- wikkelen stopte hij ermee. Hij voelde dat hij 'genezen' was, trouwde en startte een gezin.

Maar de verleidingen lagen altijd op de loer. Luister hieronder naar het hele verhaal van Hector Black.

bronnen: Winq.nl / PinkNews.co.uk / NPR.org


       

Social Media - 'YouTube' | "YouTubers kwamen massaal Uit de Kast in 2015" ‼

Het jaar 2015 kan – ongetwijfeld – worden omschreven als het jaar waarin de online coming-out een échte trend werd ‼ Hoewel een toenemende zichtbaarheid van homoseksualiteit nooit kwaad kan, begon het wel een heuse hype te worden: "Je vertelt hoe moeilijk je het hebt gehad, dat je gepest bent, dat je niet zeker bent hoe je volgers zullen reageren, enzovoorts ". Natuurlijk is het een be- langrijk onderwerp maar om heel eerlijk te zijn werden ook wij wel eens moe van de constante stroom aan coming-out videos. 

Na Joey GraceffaIngrid Nilsen, de Rhodes-tweeling én onze Nederlandse Furtjuh begrijpen we het inmiddels wel: "Er zijn flink wat homo- seksuele Youtubers". De vraag is en blijft echter: "Kwamen de eerder genoemde Youtube-sterren uit de kast vanwege de hoop op toenemende homo-emancipatie óf wisten ze dat ze veel views (lees: 'belangstelling') zouden krijgen dankzij hun coming-out ?! Een vraag die wij overigens nooit zullen kunnen beantwoorden

bronnen: GossipGay.nl / YouTube.com


                             

Justitie | Verdachte broers krijgen één jaar cel voor mishandelen 'Les Strijder'

Twee broers van 34 en 37 jaar uit Lelystad zijn woensdag tot één jaar celstraf veroordeeld voor de dodelijke mishandeling van een man op de parkeerplaats De Bosberg langs de A27 bij Hilversum. De parkeerplaats die bekend staat als homo-ontmoetingsplek was al vaker in het nieuws vanwege homofoob geweld toen in november 2002 het levenloze lichaam van Les Strijder werd aangetroffen.

Dat de zaak na dertien jaar nog voor de rechter is gekomen, is bijzonder. Een Cold Case Team van de politie wist de verdachten dit jaar op te sporen. Lange tijd was onduidelijk wat er precies met Les Strijder was gebeurd. Er waren tekenen van een misdrijf, maar omdat Strijder aan hartproblemen was overleden, sloot de politie het onderzoek. Toen ruim tien jaar later toch nog een tip binnenkwam over de broers, werd de zaak heropend. Aandacht in verschillende opsporingsprogramma's op televisie leverde de namen van de vijf verdachten op.

Volgens de rechtbank hebben de mannen hun slachtoffer na een avondje stappen mishandeld en beroofd op parkeerplaats Bosberg. Door de stress van de gewelddadige beroving overleed de 53-jarige Strijder aan hartfalen. De rechtbank vindt dat de broers daarvoor verantwoordelijk waren, hoewel het niet hun doel was hun slachtoffer te doden. Volgens Omroep Gelderland hebben de broers verklaard dat ze Strijder "voor de fun" hebben mishandeld. De straf komt overeen met de eis van het Openbaar Ministerie. Tegen drie andere verdachten, die er ook bij waren, is niet genoeg bewijs. Een van hen kan ook niet meer vervolgd worden, omdat hij destijds minderjarig was.

Zie ook:
bronnen: GaySite.nl / OmroepFlevoland.nl                                         

woensdag 23 december 2015

Amerika – Onderzoek – Condooms | "Nieuwe 'Supercondoom' voorkomt Hiv" ‼

USA  –  Binnenkort zal er een nieuwe 'supercondoom' op de markt komen die de overdracht van Hiv kan voorkomen en het seksuele genot kan verbeteren. Wetenschappers van de Texas A&M Health Science Center hebben een condoom ontwikkeld van hydrogel, dit 
is hetzelfde materiaal waar contactlezen van worden gemaakt en daaromheen zit een plantaardig antioxidant die het Aidsvirus zou doden in geval van een scheur.

"Als het condoom scheurt of er gebeurt iets anders, dan zullen deze antioxidanten worden vrijgegeven en de replicatie van Hiv voorkomen", al- dus hoofdonderzoeker Mahua Choudhury. Zij voegde hieraan toe: "Sommige mensen zijn allergisch voor latex en anderen vinden het gewoon niet comfortabel zitten. Daarom wilden we een nieuw materiaal gebruiken".

Het antioxidant bevordert verschillende fysiologische prikkels, die bijdragen aan de toename van seksueel genot. "Als we slagen, zal het revo- lutionair zijn voor Hiv-preventie", zei Choudhury.

"We zijn niet alleen bezig met het ontwikkelen van een nieuw materiaal voor condooms die de Hiv-infectie zal voorkomen, maar we zijn ook gericht op het uitroeien van Hiv.”

Het team van Choudhury hebben nu de hydrogel ontwikkeld, samen met het antioxidant. Momenteel wacht het team op goedkeuring om de supercondoom op de markt te brengen.

bronnen: OUT.tv / BBC.co.uk / YouTube.com


        
                           

Griekenland – LHBT's | Geregistreerd partnerschap voor 'Griekse Homostellen'

Griekenland heeft een wet aangenomen die het homo's en lesbiennes mogelijk maakt een geregistreerd partnerschap aan te gaan. De wet werd met 193 van de 300 stemmen aangenomen. 

Hoewel trouwen nog niet mogelijk is, is de nieuwe wet goed nieuws zegt NOS-verslaggever Conny Keessen in het NOS Radio 1 Journaal. Griekenland is een van de laatste landen binnen de Europese Unie waar homo's en lesbiennes een samenlevingscontract mogen aangaan. 

Uitschot
Dat de wet er nu pas is, komt volgens Keessen door de invloed van de orthodoxe kerk. Voor hen was homoseksualiteit lang een taboe. "De laatste tijd hebben bisschoppen zich fel uitgelaten over deze wetten", zegt Keessen. "Een bisschop die homo's als uitschot van de samenleving bestempelde spande de kroon". 

Behalve in de kerk, was er ook in de samenleving en het parlement weerstand tegen de wet. Zo wilde de populistische rechtse regeringspartner van Syriza niet instemmen met het voorstel. Daardoor was de partij van premier Tsipras afhankelijk van de steun van andere oppositiepartijen. 

Doordat Syriza steun bij andere partijen moest zoeken, zijn er concessies gedaan. Zo hebben homoseksuele partners wel gelijke rechten op juridisch en fiscaal gebied en op het gebied van erfrecht. Maar zijn adoptie en voogdij over kinderen niet in de plannen opgenomen. 

In 2013 werd Griekenland door het Europese Hof voor de rechten van de mens op de vingers getikt vanwege de ongelijke rechten voor homo- seksuele partners. Volgens Keessen is deze wet een belangrijke stap, maar moeten homo's en lesbiennes nog wel even geduld hebben voordat ze ook mogen trouwen. "Er mag dan nog wel weerstand zijn in de samenleving, maar er is veel veranderd in de afgelopen jaren".

Zie ook:

bron: NOS.nl


                                     

Zac Afron - Dirty Grandpa | "Zac Efron laat bijna écht alles van zichzelf zien" ‼

Heb jij de foto's van Zac Efron in zijn ondergoed al gezien ?! Tijdens de opnames van de film 'Dirty Grandpa' loopt de Hollywood hunk in niet meer dan zijn ondergoed over de set.

►  Er zijn nu ook foto's opgedoken dat de acteur helemaal niets aanheeft en daardoor kunnen we bijna alles zien van Zac Efron 
                    
Bijna naakt-gifjes van "Zac Efron"    

                
Zie ook:
•   Zac | You can kind of see Zac Efron's penis in the German trailer for Dirty Grandpa    
   Zac Efron gets nearly naked and does 'The Macarena' in new Dirty Grandpa Trailer

bronnen: GayOkay.nl / YouTube.com


      

      
                                                      

dinsdag 22 december 2015

Amerika – 'Dierenartsen' | "Hunky 'dierenartsen' poseren voor kalender 2016"

Op zoek naar een laatste kerstcadeau ?! En je hebt alle andere hunky kalenders al in huis ?! Dan is deze variant wellicht wat voor jou: "Dierenartsen in opleiding poseren met beesten" ‼

Het gaat om de mannen die studeren aan Cornell University's College of Veterinary Medicine. Ieder jaar poseren ze voor een kalender waar- van de opbrengst is voor het Patient Assistance Fund, een lokale non-profit organisatie die mensen helpt die de ziekenzorg van hun huisdier niet kunnen betalen.

De bovenstaande en andere foto's zijn te vinden op hun Instagram-account. En de kalender is te koop bij Etsy 

bronnen: Winq.nl / Instagram.com – Men Of The Vet School
België – Benito Raman | Vlaamse voetballer geschorst na Homofobe uitspraak

De Belgische voetbalclub AA Gent heeft aanvaller Benito Raman voor onbepaalde duur geschorst na zijn uitspraken van zondagavond. De 21-jarige voetballer riep na de zege tegen KV Kortrijk in de stadionmicrofoon dat "alle boeren homo's zijn". Daarmee schoffeerde hij diverse groepen maar vooral de Belgische homogemeenschap. 

De club schrijft maandag in een mededeling zich volledig te distantiëren van de ongepaste uitlatingen van Raman. "Dergelijke uitlatingen zijn volledig in strijd met de fundamentele waarden van de club. KAA Gent draagt namelijk diversiteit en verdraagzaamheid hoog in het vaandel".
De clubleiding zegt zich ook te willen excuseren, vooral bij de HoLeBi-gemeenschap.


KAA Gent heeft besloten om Benito Raman met onmiddellijke ingang voor onbepaalde te schorsen. "Om Benito te helpen bij de verdere uit- bouw van zijn carrière zal hij ook extra psychologische begeleiding krijgen om verdere incidenten, die een gevolg zijn van zijn jeugdige onbe- zonnenheid, te voorkomen", schrijft de club. Er volgt ook een intern gesprek met de spelersgroep, die zelf een alternatieve straf voorstelt in overleg met Belgische homo-organisaties.

Benito Raman zelf excuseerde zich inmiddels op Twitter. "Ik heb veel respect voor alle Club Brugge-supporters. Ook mijn excuses aan alle mensen met een andere geaardheid. Dit is nooit mijn bedoeling geweest". Hij heeft eveneens aangeboden een groepsgesprek te voeren met jonge homoseksuelen via de HoLeBi-verenigingen Casa Rosa en Çavaria. Die laatste heeft laten weten "altijd bereid te zijn tot constructieve samenwerking".

Zie ook: 
AA Gent schorst Benito Raman na Homo-uitspraak  /  AA Gent schorst Raman met onmiddellijke ingang na Homofobe uitlatingen    

bronnen: GaySite.nl / VTM.be


                         

T-Pride | De 'Kleinste Gay Pride' en Floatfest: "Tilburg zoekt water op in 2016"

Tilburg is twee evenementen rijker: de T-Pride – de Tilburgse versie van de Gay Pride Amsterdam – en het Floatfest in de Piushaven. Beide nieuwkomers kregen van de gemeente 5000 euro als 'aanjaagsubsidie' om de evenementen op poten te zetten. 

De T-Pride omschrijft zichzelf als 'de kleinste gayparade van Nederland'. Het idee ontstond bij een stel vrienden die tijdens de Amsterdamse gayparade dachten "dat kunnen wij ook". De club besloot drie boten te huren, die te vullen met travestieten en een Facebook-evenement op poten te zetten.

Op dat laatste liep het echter spaak: binnen mum van tijd hadden 200 mensen zich aangemeld en werden er nog eens 3000 uitgenodigd. De gemeente besloot uit veiligheidsoverwegingen (denk aan de taferelen rond Project Xgeen vergunning te verlenen

Serieus
Maar de vriendenclub is terug en wat als grap begon is nu een serieuze zaak. De gemeente en Piushaven werken mee en er is expertise vanuit Roze Maandag ingewonnen. "We doen ons stinkende best om er een jaarlijks evenement van te maken", zegt Edwin Franken. "Of we uit kun- nen groeien tot een tweede Roze Maandag" ?! Hij schiet in de lach: "Wie weet als het aanslaat".

Brainstorm
De stichting van de T-Pride is in oprichting, in januari worden de plannen verder uitgewerkt. "We denken bijvoorbeeld aan een samenwerking met het ROC om de boten te versieren. En we hebben nu een evenement van 2 uur gepland, maar als er straks 20 of 25 boten meevaren, pas- sen we dat aan. Het is echt nog nattevingerwerk".

De tocht wordt waarschijnlijk op zondag 21 augustus gevaren, aansluitend is het de bedoeling dat er verschillende feestjes zijn bij de horeca- gelegenheden van de haven en binnenstad. 

Floatfest
En dan is er nog een evenement op het water: Floatfest. Dat evenement ontstond nadat een afbeelding op de Facebook-pagina van Tillywood viraal ging. "Een foto werd online gezet om reacties te peilen, de post kreeg duizenden likes en werd door tienduizenden mensen gezien", zegt Marc van Rijen van Tillywood. "Dat was voor ons de reden om het ook écht te organiseren".

Het is de bedoeling dat er straks in de Piushaven 2.000 tot 3.000 mensen op het evenement afkomen. Waarvan ongeveer de helft op het water drijft, de andere helft vanaf de kade naar het schouwspel kijkt (en zelf ook feest). "De locatie is nog niet helemaal zeker, maar de haven heeft zwaar onze voorkeur", aldus Van Rijen die het evenement samen met MAF Events op poten zet. "Maar als het daar niet kan, kun je ook denken aan de Barge Terminal Tilburg".

Veiligheid
Een soortgelijk evenement in Breda - Breda Drijft - trok dit jaar duizend rubberboot-kapiteins en honderden bezoekers. Volgens Marc van
Rijen is de 5.000 subsidie "zwaar bescheiden". "Want qua veiligheid moet je heel veel voorzorgsmaatregelen nemen, als er ook maar iets zou gebeuren .... ". Het Floatfest wordt rond de TOP-week georganiseerd. "Het is natuurlijk ook uitermate geschikt voor studenten".

Het geld voor T-Pride en Floatfest komt uit de pot evenementensubsidies van de gemeente. Een externe commissie geeft het college daarbij advies. 


bronnen: BD.nl – Brabants Dagblad / YouTube.com – Omroep Tilburg                                 

maandag 21 december 2015

Amsterdam | Mysterie rond plotselinge dood Zweedse Homo 'Magnus Jonsson'

Deze week werd de 35-jarige Magnus Jonsson dood gevonden in een woning in de Filips van Almondestraat in de Baarsjes in Amster- dam-West.  Over de doodsoorzaak wil de politie nog niets zeggen. De 56-jarige eigenaar van de woning is opgepakt en zit nog altijd vast. Hij was in de woning aanwezig toen de Zweedse man overleed.

Volgens buurtbewoners zou het huis regelmatig worden gebruikt als sekslocatie voor homoseksuele mannen. Vorig jaar werd in dezelfde wo- ning ook een dode man aangetroffen. Het ging toen om een natuurlijke dood, maar de politie neemt dat sterfgeval mee in het onderzoek naar de dood van Magnus Jonsson.

Zie ook:  
            
bronnen: Gay.blog.nl / AT5.nl 
                   
                                            

Slovenië - 'Referendum' | "Slovenië stemt massaal tegen het Homohuwelijk" ‼

Een grote meerderheid heeft zich zondag in een referendum in Slovenië uitgesproken tegen het homohuwelijk. Bijna tweederde van de kiezers wees het homohuwelijk af, meldden de autoriteiten in de hoofdstad Ljubljana.

De oppositie tegen de regering van premier Miro Cerar en de Rooms-Katholieke Kerk hadden zich sterk gemaakt voor de afwijzing van de om- streden echtelijke verbintenis. De regering van Cerar had het huwelijk in maart opengesteld voor mensen van hetzelfde geslacht.

Die mogelijkheid vervalt met dit referendum, maar het werkt niet met terugwerkende kracht. De reeds geregistreerde homohuwelijken blijven geldig.

Zie ook: 
bronnen: Fok.nl - Fok Nieuws / YouTube.com


        
                                                         

Troye Sivan | M'n Coming-Out is het belangrijkste dat ik tot nu toe heb gedaan

Troye Sivan    Hij heeft al 3,7 miljoen YouTube-volgers en is nog maar 20 jaar oud, z'n debuutalbum Blue Neighbourhood is net uit, en in mei is hij live te zien in Amsterdam. Gay&Night Magazine vond het tijd voor een Q&A met Troye Sivan

Krijg je veel feedback van homojongeren die je met jouw comingout-video hebt geholpen ?!
"Ja, absoluut. Sinds de dag waarop ik m’n coming-outvideo op YouTube zette, nu ongeveer drie jaar geleden, heb ik er veel berichten over ge- kregen. Het is waarschijnlijk het belangrijkste dat ik tot nu toe heb gedaan. Ik wilde altijd al zingen en muziek maken, maar nu zie ik in dat muziek een platform is dat ervoor zorgt dat ik kan doen wat ik altijd al wilde doen, terwijl ik volledig open en eerlijk over m'n leven kan zijn. Hopelijk help ik daar wat jongeren mee, en kan ik homojongeren inspireren om hun eigen leven te leiden. Hopelijk kan ik ze laten zien dat dat mogelijk is".
                    
        
                         
Je zei ooit dat je ieder aspect van je leven met het internet deelt. Maar er is toch wel iets off-limits, of niet ?!
"Jawel, dat is er wel. Sommige dingen zet ik niet online, hoewel ik dat niet altijd bewust door heb. De vrienden die ik heb zijn in het algemeen de mensen waar ik al bevriend mee ben sinds m'n tweede, waarmee ik naar school ging in Perth. Als we elkaar zien laten we meestal onze telefoons en het internet links liggen. Ik probeer al m'n vriendschappen offline te houden. Dat geldt ook voor familiezaken. Dus er zijn wel de- gelijk grenzen, maar ik denk dat ik alsnog meer open ben dan de gemiddelde persoon".

Maar niet over je liefdesleven, terwijl daar best wat geruchten over zijn ‼
"Dat vind ik wel vermakelijk. Ik heb altijd zelf kunnen kiezen welke dingen ik wilde delen. En ik heb al zóveel gedeeld dat ik vind dat ik bepaal- de dingen beter voor mezelf kan houden. Mijn liefdesleven houd ik liever privé".
                                       
        

Is er iets dat je jaren geleden op YouTube hebt gezet, waar je nu spijt van hebt ?!
"Absoluut ‼  Zoveel dingen ‼  Ik zit al sinds m'n twaalfde op YouTube, dus bijna de helft van mijn leven. Ik kan zo snel even geen specifieke voorbeelden bedenken, maar ik weet zeker dat er genoeg online staat waar ik … ‼  Het is niet alsof ik zou willen dat het niet meer online zou staan, je moet het gewoon zien als het kijken naar onflatteuze filmpjes van vroeger".

Het volledige interview met Troye Sivan lees je in het nieuwe nummer van Gay&Night, samen met de roze jaarplanner 2016 (met alle grote evenementen van het nieuwe jaar) én een kijkje achter de schermen bij Sauna Nieuwezijds ‼

Klik hieronder op de Gay&Night om deze online te lezen (Click to read) ... met ◄ en ► links en rechts op de rand van de Gay&Night kun je de pagina's omslaan ‼

bronnen: Gay.nl / Gay-Night.nl / Issuu.com                                      

zondag 20 december 2015

België – Huwelijk | "Peter vraagt vriend Dieter ten huwelijk op Music For Life"

Het gebeurt niet vaak dat een onbekend Belgisch homo koppel in het nieuws komt. Vandaag in de krant het Laatste Nieuws het korte mooie verhaal van Peter en Dieter, een onbekend homo-koppel dat nu meteen bekend wordt. Want gisterenavond was er een leuk feestje in de Schorre te Boom voor Music For Life. Waarbij op een bepaald moment de hitsong "Beats of Love" van de Belgische band Nacht und Nebel klonk.

Aanzoek    En op dat moment ging Peter op één knie en vroeg hij zijn vriend Dieter ten huwelijk. Het aanzoek werd natuurlijk gefilmd, waarna Siska Schoeters de kersverse verloofden het podium opriep. "Wat is het allermooiste aan Dieter" ?!, wilde ze weten. "Hij is mijn leven", ant- woordde Peter. 

Siska wilde nog even bereiken dat het koppel alle aanwezigen zouden uitnodigen op hun huwelijksfeest maar dat was natuurlijk teveel van het goede, waarna het koppel liet weten dat Siska zelf welkom is. Nadien legde de presentatrice de plaat "I Will Always Love You" van Whitney Houston op waarbij de aanwezigen luidkeels meezongen.

Bekijk hieronder de opname die bestaat uit twee video's van het aanzoek van Peter aan Dieter en de beide jongens op het podium bij Siska.


bronnen: HoLeBi.info / HLN.be / StuBru.be / YouTube.com


        
                                 

Maastricht | 'Regenboogzebrapad' mag permanent blijven liggen in Maastricht

COC Limburg, Maastricht Colours You en de fractie van GroenLinks zijn erg verheugd met het besluit van het Maastrichtse college om het Maastrichtse Regenboogzebrapad definitief te laten liggen op het Vrijthof. Het pad kwam er in het voorjaar in het kader van Maas- tricht Roze Stad. Daarmee komt een lang gekoesterde wens van veel diversiteits-minnende stadsgenoten uit. 

"Als organisatie van de Landelijke Roze Zaterdag 2015 in Maastricht kunnen we ons geen beter 'monument' voorstellen als blijvende herinnering aan het bijzonder succesvolle Roze Jaar 2015", aldus Philippe Courbois namens Maastricht Colours You.

Gerrit-Jan Meulenbeld van COC Limburg: "Maastricht toont hiermee dat zij diversiteit omarmt, niet in de marge maar in het midden van de samenleving". Gert-Jan Krabbendam vult namens GroenLinks aan: "Als je bijvoorbeeld hoort dat homoseksuelen in Nederland zich nog altijd
niet overal op hun gemak voelen om hand in hand over straat te gaan, bewijst dat dat ook in Nederland tolerantie en acceptatie voor LHBT- onderhoud nodig heeft". 

Gert-Jan Krabbendam vervolgt: "In Maastricht is er dan maar één plek waar je het ondubbelzinnige statement kunt maken dat in onze stad nie- mand hoeft te verbergen wie hij of zij is. En dat is het Vrijthof". Bij haar besluit heeft het college specifieke aandacht besteed aan de veiligheid rondom het Regenboogzebrapad. Het blijft een drukke plek, maar het heeft geen verandering of verslechtering in de verkeerssituatie gebracht.


bronnen: Gay.blog.nl / COC-Limburg.nl / YouTube.com


        
                               

VS | Lesbische 'Abby Wambach' neemt in schoonheid afscheid van het voetbal

USA – Voetbal    De lesbische voetbalster Abby Wambach, een van de grootste voetbalsters aller tijden, hangt haar voetbalschoenen aan de haak op haar 35ste. In oktober had ze dit reeds aangekondigd na ontvangst door Barack Obama op het Witte Huis. Afgelopen woensdag speelde ze haar laatste wedstrijd in het nationale vrouwenvoetbalteam van de Verenigde Staten tegen China en nam ze in schoonheid afscheid van haar voetbalcarrière.

Gouden voetbalcarrière
Afgelopen zomer behaalde ze met 't Amerikaanse nationale vrouwenvoetbalteam nog goud op het Wereldkampioenschap voetbal vrouwen 2015. Maar haar hele voetbalcarrière is er eentje van goud. Wambach debuteerde in 2009 in het nationale vrouwenvoetbalteam en speelde sindsdien 255 wedstrijden voor het nationale elftal en scoorde 184 keer. In juni 2013 werd ze bekroond tot topscorer aller tijden van het Amerikaanse vrouwenelftal. Wambach heeft met deze 184 doelpunten ook het wereldrecord van de meeste doelpunten voor een nationaal voetbalteam, zowel bij de mannen als vrouwen. In 2012 werd Wambach ook de eerste Amerikaanse vrouw in tien jaar tijd die bekroond werd als "FIFA Wereld Speler van 2012". In mei 2015 stond zij ook in de top 100 van de meest invloedrijke mensen genoteerd van Time Magazine.

Einde van een tijdperk
Na de wedstrijd tegen China afgelopen woensdag, waar de Verenigde Staten trouwens verloren met 1-0, zei Wambach tegen de pers: "Het is tijd om te gaan. Ik denk dat het ook een beetje gepast is dat dit het resultaat is. Ik denk dat het ook wel juist is dat ik deze laatste wedstrijd verloor. Vandaag ging niet over winnen. Vandaag stond in het teken van een lange carrière en het einde van een tijdperk".

Wambach neemt afscheid met een filmpje dat ze opnam voor Gatorade. "Vergeet mij. Vergeet mijn nummer. Vergeet mijn naam. Vergeet dat ik ooit bestond", zegt ze.

"Vergeet de medailles die ik won ... de records die ik brak. En de opofferingen die ik maakte. Ik wil een nalatenschap achterlaten waar de bal steeds vooruit blijft rollen, zodat de volgende generatie iets heel groots kan voortbrengen en ik niet meer herinnerd hoeft te worden".

"Dus vergeet mij. Omdat de dag dat ik vergeten ben … de dag is dat we zullen slagen".

bronnen: ZiZo-Magazine.be / YouTube.com