zaterdag 11 april 2015

VS – Indiana – New York | "Pro-Homo pastoor deelt cupcakes uit in Gay-bars"

Een pastoor in New York heeft zich in het paasweekend beziggehouden met het bakken van cupcakes, om deze vervolgens uit te delen in homobars, gratis en voor niets. De beste man wil zo een statement maken tegen de controversiële 'religieuze vrijheidswet' (lees: anti-homowet) die onlangs is ingevoerd in Indiana. Door de invoering van deze wet is het restaurants en andere bedrijven toegestaan om homoseksuele mensen te weigeren op religieuze gronden.

De pastoor verklaart dat hij niet de intentie heeft om met de actie mensen te bekeren: "Ik had het gevoel dat het christendom door de invoering van deze wet verkeerde signalen uitzond. Het christendom wil mensen dienen, niet uitsluiten. Hoe kunnen we proberen om dit goed te maken ?!
Ik ben er helemaal niet op uit om mensen uit te nodigen naar de kerk. Het leek me gewoon een fijn initiatief om cake uit te delen".

Zie ook:  Homovriendelijke pastoor deelt cupcakes uit in Homobar New York
 
bronnen: OUT.tv / PinkNews.co.uk / WGRZ.com
 
 

                            

België · Brussel · LGBT's · Toerisme | Brussel mikt doelbewust op LGBT-toerist

De toeristische dienst van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest - Visit.Brussels - mikt expliciet en doelbewust op HoLeBi- en Transgenderbezoekers. De gaypride is daar maar een klein onderdeel van, stelt Frédéric Boutry, verantwoordelijk voor het gay doelpubliek, aldus ZiZo-Magazine.be en DeMorgen.be.

"Mede dankzij de inspanningen vanuit het gewest is Brussel zich de laatste jaren aan het ontwikkelen tot een van de meest 'gay friendly' hoofdsteden van Europa", vertelt Boutry aan Belga, in de aanloop naar de jaarlijkse gaypride. De open ingesteldheid van Brussel en zijn inwoners is volgens hem een natuurlijke troef die moet worden aangevuld met een ruim aanbod voor de economisch interessante homoseksuele doelgroep.

Volgens Boutry is homo-uitgaan in Brussel goed voor een totaalomzet van om en bij de vijf miljoen euro per jaar. De uitschieter is het feest 'La Demence', in 2014 nog goed voor 40.000 overnachtingen in de Brusselse hotels. Daarnaast blijft ook het aantal specifieke homocafés (dat Boutry momenteel op vijftien schat) de jongste jaren toenemen.

Er wordt niet alleen maar op homo-uitgaan gemikt. 'Brussels Gay Sport' haalde het rugbytornooi 'Union Cup' binnen. Daar zijn al meer dan 800 inschrijvingen voor. De multidisciplinaire 'Brussels Games' telden in 2014 nog ongeveer 550 deelnemers, het 'Champagne Waterpolo-tornooi' meer dan 300.

"Momenteel gaan veel inspanningen uit naar de organisatie van evenementen voor lesbiennes, een financieel iets minder interessante doelgroep, maar waarvoor visit.brussels ook sterk geëngageerd is", zegt Boutry. Zo is er Girls Heart Brussels. Een Australische studie suggereert het tegendeel: Lesbiennes verdienen beter dan heterovrouwen en homomannen slechter dan heteromannen.

bronnen: ZiZo-Magazine.be / DeMorgen.be / YouTube.com


       
                                       

Utrecht | PANN organiseert Pre-borrel voor nog 'In de Kast' zittende jongeren

Om het coming out proces van homo-jongeren te bevorderen organiseert PANN enkele keren per jaar een Pre-Borrel. Tijdens deze laagdrempelige borrel kunnen homo-jongeren kennis met elkaar maken om daarna samen naar PANN te gaan, dit onder begeleiding van 2 of 3 PANN vrijwilligers.

PANN heeft al enkele geslaagde edities mogen organiseren en 18 april is de volgende Pre-Borrel. Meer informatie over de Pre-Borrel kunt u hier vinden: http://pann.nl/events/projecten/1804-pre-borrel.

Over PANN
Stichting PANN is een Utrechtse homo-jongeren-organisatie en is in 1969 opgericht met als doel een bijdrage te leveren aan de integratie en emancipatie van homo-jongeren in Nederland. PANN organiseert zo'n 30 evenementen per jaar in Utrecht en de rest van Nederland voor LHBT-jongeren vanaf 16 jaar. Daarnaast verzorgt en subsidieert PANN ook maatschappelijke activiteiten om de homo-emancipatie te bevorderen.

De organisatie bestaat volledig uit vrijwilligers. In 2013 was PANN de drijvende kracht achter de organisatie van de landelijke 'Roze Zaterdag' in Utrecht met ruim 55.000 bezoekers.

bronnen: KamKrant.nl / PANN.nl / YouTube.com


       
                                     

Tilburg - Horeca - De Nieuwe Lollipop | "Tilburg heeft Gaycafé 'Lollipop' terug"

Een poster van een met olie/lotion ingevette jongeman - met een borstkas waar je de stuivers vanaf kunt stuiteren - prijst de opening aan. Jazeker, Tilburg heeft weer een gaycafé: "De Nieuwe Lollipop". Aan de Paleisring is de rode loper al uitgerold voor het openingsfeest op vrijdagavond.

Partners Jeroen Wassink (29) en Fransjan Marijnissen (39) blazen het eerder dit jaar gesloten gaycafé De Lollipop met een iets andere naam weer leven in. Naarmate de uren richting opening kruipen - om 20.00 uur - worden ze iets nerveuzer, vertellen ze op vrijdagmiddag. "Drie weken lang dag en nacht gewerkt", zegt Fransjan. En met een glimlach: "We zijn al moe voor we de deuren openen".

Tour de Force
Het is dan ook nogal een tour de force. Jeroen werkt daarnaast nog in de zorg, Fransjan bij de overheid. "Maar we zijn enorm blij, er is zoveel belangstelling dat we er een beetje schrik van krijgen". De twee verwachten vanavond 200 bezoekers binnen, buiten kunnen er nog eens evenzoveel staan. Jeroen: "Het is ook het perfecte seizoen om De Lollipop op te starten, met het Festival van het Levenslied, het songfestival en de kermis voor de deur".

De twee leerden elkaar via Gay.nl kennen en gingen samen voor het eerst bij De Lollipop uit. De afgelopen tijd zagen ze hoe jeugd naar Breda of Eindhoven trok om daar een gaycafé te bezoeken. Met alle nadelen van dien: het nachtnet, de taxi of zelf rijden en dan niet kunnen drinken. "Voor veel tieners en twintigers voelt het aan alsof ze zijn onthand. Natuurlijk heb je in Tilburg café 'Peanuts' nog, maar dat is niet echt op jongeren gericht".​

Symbool
Met 'De Nieuwe Lollipop' klimt het kroegen minnend deel van de gay scene in Tilburg weer uit de put. De afgelopen jaren waren niet florissant: November 2013 sloot hét symbool van Roze Tilburg De Popcorn haar deuren. Een jaar later sneefde in dezelfde straat De Lollipop, eveneens een gaycafé.
 
Het uit de as herrijzen van De Lollipop ging vrijdag gepaard met het lied Rise like a Phoenix van Conchita Wurst ... Uiteraard ‼

bronnen: BrabantsDagblad.nl / YouTube.com


       
                                            

vrijdag 10 april 2015

USA | "Pizza-campagne voor dakloze LHBT's als reactie op Homofobe pizzeria"

In een reactie op de campagne om geld binnen te halen voor een homofobe take-away pizzeria in de Amerikaanse staat Indiana, is er een campagne gestart om geld in te zamelen voor Amerikaanse dakloze LHBT's. Namens het True Colours Fonds van zangeres 'Cindy Lauper' kunnen mensen geld doneren die de roze medemens een warm hart toedragen.

In de eerste dagen kwam er al vijfduizend dollar binnen op #Pizza4Equality; inmiddels staat de teller op ruim 128.000 dollar.
 
Zie ook: 
 
bronnen: Gay.blog.nl / GoFundMe.com / YouTube.com
 
 
       
                                     

VS – Apple | "Nieuwe Apple Emoji's bieden regenboog aan HoLeBi-diversiteit"

Met de iOS 8.3-software-update heeft Apple veel nieuwe emoji's (smileys) voor iPhone en iPad geïntroduceerd. Daarbij is er oog voor raciale, maar ook geaardheidsdiversiteit. Getuige daarvan zijn de vele HoLeBi-gezinnen opties.

Apple geeft geen officiële verklaring, maar de nieuwe emoji's, figuurtjes die emoties moeten weergeven en ondersteunen, mikken duidelijk op diversiteit.

Maar niet iedereen vindt het resultaat geslaagd. Zo is blank geel geworden. Geïnspireerd door 'The Simpsons' ?! Rutger Vink, Furtjuh op YouTube, is alvast niet blij.

bronnen: ZiZo-Magine.be / YouTube.com                                   

Europese Unie → Aids ‼ | "Nederland moet meer aandacht vragen voor Aids" ‼

Minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) moet volgend jaar, als Nederland voorzitter is van de Europese Unie, extra aandacht voor vragen aids.

Daarvoor pleiten negen organisaties, verenigd in het Nederlandse Hiv/Aids Platform, in een gezamenlijke verklaring. Volgens de organisaties moet Nederland weer de voortrekkersrol spelen die het altijd had in de strijd tegen de ziekte.

Dat verklaren zij donderdag in Den Haag, in aanwezigheid van Ploumen. Zij onderschrijft en is trots op de voortrekkersrol die Nederland heeft. "Het feit dat de internationale aidsconferentie in 2018 in Nederland plaatsvindt, zie ik als een erkenning van de belangrijke rol die Nederland heeft".

In landen als Vietnam, Myanmar en Peru is de ziekte nog altijd een groot probleem, net als in landen als Oekraïne of Zimbabwe waar de rechten van kwetsbare groepen als homo's, sekswerkers, druggebruikers en jonge vrouwen worden geschonden.

Donoren
Donoren als Duitsland, Engeland en de Europese Commissie trekken zich volgens het Hiv/Aids Platform terug uit die landen, omdat het daar economisch beter gaat. "Echter, veel middeninkomenslanden, zoals Vietnam, zijn nog niet in staat de hiv-bestrijding zelf te financieren", zeggen de organisaties.
 
Ploumen en haar collega's in Europa en de Verenigde Naties zouden daarom moeten pleiten voor een overgangsregeling voor die landen.
 
Wereldwijd hebben 35 miljoen mensen hiv. Naar schatting 22 miljoen van deze mensen krijgen geen behandeling. Van alle 2,1 miljoen nieuwe hiv-infecties per jaar treft ongeveer de helft homomannen, sekswerkers of druggebruikers.

Zie ook:  Aandacht voor Hiv en Aids mag niet verslappen  Europese Unie | "Nederland moet meer aandacht vragen voor Aids"
 
bronnen: NU.nl / ANP.nl / YouTube.com

 
       
                                        
 
OPROEP ‼ 
 
Graag wil ik uw aandacht vragen voor het volgende:

Uit recent onderzoek van het CBS blijkt dat 22 procent van de homoseksuele mannen en vrouwen zich onveilig voelt.
 
Daarom gaat SkyHigh TV een nieuw anti-pestprogramma maken. In dit televisieprogramma willen wij gays en transgenders helpen die te maken hebben met pesterijen en bedreigingen van buurtbewoners, klasgenoten of collega’s.

We gaan de pesterijen met de camera vastleggen en onze presentator gaat bemiddelen. Met als ultiem doel de harmonie in de directe omgeving te verbeteren en de slachtoffers van pestgedrag weer een veilig gevoel te geven.

Wij hopen dat we met dit programma weer een stap kunnen maken om de algehele acceptatie van homoseksualiteit te bevorderen .
 
Heel graag willen we u vragen ons programma en bovenstaande oproep onder de aandacht te brengen van andere gays en transgenders. Wellicht kunt u het ook plaatsen op een eigen website en social media - zoals facebook, twitter, enz. 

Mocht u opmerkingen / ideeën hebben die u wilt delen met ons, dan horen wij dat graag ...  Pesten@SkyHighTV.nl
 
bron: SkyHight TV – Mascha Philipoom
                            

donderdag 9 april 2015

Televisie - KRO & NPO → 'Uitzending Gemist' | KRO's Profiel: "Gerard Joling" ‼

Gerard Joling, de ogenschijnlijk excentrieke, uitbundige zanger en TV-presentator, is ten diepste een 'burgerlijke huismus' die zijn geliefde Noord-Holland nooit zal verlaten. Trouw aan zijn omgeving, trouw aan zijn jeugdvrienden, trouw aan zijn familie: "Het loopt als een rode draad door zijn leven en carrière".

"Die hunkering naar het thuisgevoel heeft hem zelfs belemmerd in zijn internationale ambities", zegt oud-manager Jan van Doorn in de uitzending. In de jaren 90 van de vorige eeuw verkocht Joling miljoenen platen in voornamelijk Azië. Van Doorn wilde van de zanger de nieuwe Julio Iglesias maken, maar moest gaandeweg concluderen dat zijn populaire pupil niets voelde voor internationale tournees.

"Gerard was soms gewoon onvindbaar, zat her en der ondergedoken, ik werd er gek van", zegt Van Doorn, die een droom in duigen zag vallen. "Gerard wil alleen maar thuis slapen". Gerard Joling vertelt uitvoerig over zijn jeugd, gelukkige jaren in een christelijk gezin. Zijn homoseksuele gevoelens heeft hij tegenover zijn vader verborgen gehouden, zelfs op diens sterfbed was het geen onderwerp. "Hij was hartpatiënt. Ik was bang dat het hem zou kunnen belasten".

Zijn woning in Aalsmeer staat misschien wel model voor wie Joling is: "Het is mijn baarmoeder", zegt hij in een woonkamer vol gouden platen, engelen, spiegels en opgezette panters. Hij heeft in zijn leven een enkele langere relatie gehad, maar heeft ervoor gekozen om er in zijn eentje te wonen. "Niks fijner dan een avondje thuis", zegt de zanger die nog altijd een leven leidt van talrijke optredens, "van de megaconcerten van de Toppers tot een half uurtje in een plaatselijke discotheek. Het maakt voor mij geen verschil. Waar ik ook sta wil ik het publiek alles geven wat in mij zit".

bronnen: NPO.nl / KRO.nl


                       

USA | "Barack Obama wil einde aan omstreden therapie voor Homoseksuelen"

De Amerikaanse president Barack Obama wil dat er een einde komt aan de omstreden therapieën om de geaardheid van homoseksuele jongeren of transgenders te veranderen.
 
Obama doet de oproep na de zelfmoord van de 17-jarige transgender Leelah Alcorn, schrijft de New York Times. Zij schreef in haar afscheidsbrief dat therapeuten hadden geprobeerd haar terug te veranderen in een jongen. Een petitie voor het verbod van de 'bekeringstherapie' werd in totaal zo'n 120.000 keer ondertekend.

Volgens een medewerker van Obama is de president geraakt door het verhaal en wil hij staten steunen die de therapie willen verbieden. Hij is niet van plan om zelf met nationale wetgeving te komen om de therapie te verbieden. In sommige staten geldt al wel een verbod.

Documentaire over 'Gay Cure'
Afgelopen weekend vertelde de Britse arts 'Christian Jessen' in het programma 'Goor Draait Door' nog over de documentaire 'Cure Me I'm Gay' die hij maakte. Voor die documentaire onderging hij de therapie ook zelf, om aan te tonen hoe barbaars de methode is.

Zie ook:  
Omstreden Homo-therapie niet meer vergoed  Barack Obama: "Oproep tot verbod genezings-therapieën LHBT-jongeren"       
President Obama: "Stop bekerings-therapie voor Homo's"  /  Barack Obama wil af van de 'genezings-therapie' voor Homo's
Barack Obama steunt pogingen om conversie-therapie te verbieden  /  Barack Obama wil 'genezings-therapie' verbannen ‼

bronnen: RTL·Nieuws.nl / NY·Times.com / DailyMotion.com                                 

USA - Showbizz | Zanger 'Barry Manilow' trouwt met zijn manager 'Garry Keif'

De 71-jarige zanger 'Barry Manilow' is tijdens een kleine ceremonie in Palm Springs getrouwd met zijn manager 'Garry Keif'. Het stel had ongeveer 30 personen uitgenodigd voor een lunch, maar dat bleek later een verrassings-trouwerij te zijn, zo laat People.com weten.

"Barry is op een punt in zowel zijn leven als zijn carrière dat het hem eigenlijk niets meer kan schelen wat mensen denken", aldus een bron aan People.com. "Hij is verliefd en gelukkig".

Manilow is al meer dan 40 jaar een superster. Gedurende die periode heeft hij nooit ontkent homoseksueel te zijn, maar hij heeft het ook nooit bevestigd. Tot dit huwelijk dus met Garry Keif, al sinds jaar en dag zijn manager. Manilow begon zijn carrière als de pianist van Bette Middler.

Daarna volgden vele hits waaronder 'Mandy', 'Looks Like We Made It', 'I Made It Through the Rain', 'Can't Smile Without You', 'Tryin' to Get the Feeling', 'Weekend in New England' en natuurlijk de wereldhit 'Copacabana'. Manilow tourt momenteel over de wereld met wat hij zelf noemt zijn 'farewell tour'.

Zie ook:  Amerikaanse zanger komt met huwelijk Uit de Kast  Barry Manilow trouwt met zijn manager

bronnen: GaySite.nl / People.com / YouTube.com


       
                               

woensdag 8 april 2015

VS | Homo belt met anti-Homo kerk met de vraag "Hoe kom ik in de hemel" ?!

De laatste keer dat we deze hunk voorbij zagen komen op GayOkay was hij samen met zijn moeder te zien terwijl zij zijn Grindr gesprekken voorlas. De video ging als een speer en binnen een paar dagen stond de teller al op 2.000.000.

Naast veel positieve reacties kreeg de Ierse YouTuber 'Riyadh K' ook wat negatieve feedback. Onder deze negatieve reacties was er één van Shirley, zij is lid van de "God Hates Fags" Westboro Baptist Church.

Als antwoord op haar reactie besloot Riyadh om eens te bellen met de anti-homo kerk. Als Riyadh aan Shirley vraagt hoe hij ooit in de hemel kan komen zegt zij: "Yikes. You are heading straight to hell, God hates fags. God hates you".

Na deze lieve woorden hangt Shirley de telefoon op. Riyadh besluit nogmaals te bellen en de voicemail van Shirley in te spreken.

Zie ook:  YouTuber 'Riyadh' leest "God Hates Fags"-mevrouw de les

bronnen: GayOkay.nl / YouTube.com                                    

Vaticaanstad | Frankrijk stuurt Homoseksuele ambassadeur naar Vaticaanstad

Frankrijk gaat een homoseksuele ambassadeur naar Vaticaanstad sturen. De 55-jarige Laurent Stefanini wordt de eerste openlijk homoseksuele ambassadeur in het Vaticaan. In 2011 was hij Secretaris-Generaal van de G20. De Franse ministerraad keurde het besluit goed en de aartsbisschop van Parijs stuurde al een brief naar de paus om zijn steun uit te spreken.

Niet iedereen is even blij: het Vaticaan zou zijn benoeming als een affront beschouwen en de vertragingstaktiek toepassen om toch vooral de deur voor Stefanini zo lang mogelijk gesloten te houden. Vaticaanstad, een enclave in Rome, is de kleinste onafhankelijke staat ter wereld. Staatshoofd is de paus. Vaticaanstad is geen lid van de Europese Unie, maar neemt wel deel aan verschillende internationale organisaties.
 
 
bronnen: Gay.blog.nl / HoLeBi.info / Männer.de
                     
 
   ◄  Paus Franciscus haalt flink uit naar Vaticaan in Kerstboodschap
                     

Amerika – New York | "Dakloze LHBT-jongeren in New York geportretteerd" ‼

40% van de dakloze jongeren in Amerika is homo, lesbisch, bi of transgender. Fotograaf 'Alex Fradkin' zocht ze op en portretteerde een groot aantal jongeren voor een boek, "See Me".

Veel dakloze homojongeren vinden dat ze geen controle hebben over de manier waarop ze in beeld worden gebracht. Ze voelen zich vernederd, klein en slachtoffer van de situatie.

Alex Fradkin vond dat het ook anders zou moeten kunnen. Voor het tienjarige bestaan van de 'Reciprocity Foundation', een organisatie die zich inzet voor dakloze jongeren, maakte hij een boek vol foto's, met het verschil dat de afgebeelde jongeren op hun eigen voorwaarden zijn geportretteerd.

Fradkin trok meerdere maanden uit voor het portretteren van de jongeren. Hij schoot de foto's op plekken waaraan jongeren herinneringen hadden, maar ook op locaties die angst inboezemden of juist tot inspiratie leiden.

Het boek heet:  "See Me": Picturing New York's Homeless Youth  -  en verschijnt volgende maand.

Meer informatie vind je op:  Buzzfeed.com

bronnen: Winq.nl / YouTube.com                                      

COC – Tanja | "Schandalige actie tegen Kirgizische LHBT-organisatie Labrys" ‼

Vrijdagavond 3 april jl. is het kantoor van LHBT-organisatie en COC-partner Labrys in Kirgizië door onbekenden aangevallen. COC-voorzitter 'Tanja Ineke' spreekt van "een schandalige actie".

Het Labrys-kantoor in de Kirgizische hoofdstad Bisjkek werd afgelopen vrijdag door onbekenden met molotovcocktails bekogeld. Drie flessen met explosieven werden in het kantoor gegooid en een op de binnenplaats bij het kantoor. Het leidde tot flinke schade aan het pand. Het incident is aan de politie gemeld.

Omdat het pand van snel brandbaar materiaal gemaakt is, heeft Labrys besloten het pand te verlaten. Alle documenten en overig materiaal van de organisatie zijn in veiligheid gebracht en Labrys huurt nu voorlopig kantoorruimte in een ander pand. Het COC kijkt hoe het Labrys verder kan ondersteunen.

COC-voorzitter Tanja Ineke noemt de aanval op het kantoor van Labrys "een schandalige actie". "Fundamentele vrijheden zijn in het geding als een organisatie niet eens vreedzaam kantoor kan houden", zegt de COC-voorzitter. "Fundamentele vrijheden voor LHBT's in Kirgizië staan toch al op de tocht door de dreigende invoering van een strenge anti-homo wet".

Kirgizië staat namelijk op het punt om een anti-homo wet aan te nemen, die nog strenger is dan die in Rusland. Net als in Rusland worden LHBT's in Kirgizië monddood gemaakt door zogenaamde "propaganda van homoseksualiteit" strafbaar te gaan stellen. Maar anders dan in de Russische wet, kunnen er behalve boetes ook gevangenisstraffen van een jaar worden opgelegd.

December vorig jaar organiseerde het COC een demonstratie tegen deze anti-homo wet bij het Homomonument in Amsterdam. Momenteel wordt er internationaal druk uitgeoefend op president 'Almazbek Atambajev' om de wet niet te onderteken.

Het COC ondersteunt de Kirgizische LHBT-beweging al sinds 2006 structureel, in het kader van het project Bridging the Gaps dat inzet op mensenrechten, gezondheid en hiv-bestrijding. De beweging leek de afgelopen jaren voorzichtig vooruitgang te boeken. Zo rapporteerde de Kirgizische Nationale Ombudsman in 2013 voor het eerst over LHBT-rechten. De geboekte vooruitgang dreigt door de anti-homo wet in één klap ongedaan te worden gemaakt.

bronnen: COC.nl / YouTube.com                                 

dinsdag 7 april 2015

Ahoy | "Gay Fantasy 2015 geannuleerd vanwege tegenvallende kaartverkoop"

Het feest met de titel 'The Biggest Indoor Gay Dance Event of Europe', dat op zaterdag 18 april had moeten plaatsvinden in Ahoy Rotterdam, gaat niet door. Dat liet de organisatie vandaag via de Facebook pagina weten.

De organisatie annuleerde vanmiddag het Facebook-evenement en liet in berichten op de eigen tijdlijn weten zich verdrietig en gebroken te voelen. In een eerste Engelstalige verklaring geeft men onder andere aan dat de tegenvallende kaartverkoop heeft geleid tot een dusdanig financieel risico, dat het onverantwoord was om door te gaan. Bezoekers die in het bezit zijn van kaarten zullen via Ticketmaster worden benaderd en hun geld retour ontvangen.

Gay Fantasy 2015 geannuleerd vanwege tegenvallende kaartverkoop-insert
© Gay Fantasy | Facebook

De reacties van de Facebook fans variëren van teleurstelling tot onbegrip. Als we de balans opmaken, zijn er veel mensen met ideeën omtrent een andere, goedkopere invulling of het creëren van meer publiciteit. Wellicht kunnen we van hen in de nabije toekomst een eigen initiatief verwachten ?!

Met onder andere commercials op OUT-TV Nederland en België, ruim 5000 likes op Fecbook en bijvoorbeeld een editorial in het Duitse blad Männer Magazin, lijkt het erop dat de organisatie serieuze plannen had en iets goeds op het spoor was. Waar of wanneer het nu daadwerkelijk mis ging, is niet aan ons om in te vullen. Wij hopen dan ook dat dit niet het laatste is wat we horen van Gay Fantasy en dat er in 2016 alsnog een fantastisch feest van de grond komt ‼

Zie ook: 
Rotterdam – Gay Fantasy → 18/04 | "Grootste 'Gay Dance Event' van Europa in Ahoy"          
Geen animo voor Gay Fantasy in Ahoy   /  Gay Fantasy in Ahoy Rotterdam geannuleerd

bronnen: GayOkay.nl / YouTube.com


       
                                      

VS - Hawaii - Kamaka Alameda | "Kinderen van Homo-vader gepest op school"

Stel, je vader is homo. Dan kan het zomaar zijn dat niet al je klasgenootjes daar even positief op reageren. Een jongetje werd zo erg gepest op school dat zijn vader ingreep met een aangrijpende video.

Kamaka Alameda is vader van twee kinderen. Hij woont in Puna, Hawaii. In een video laat hij zien dat zijn kinderen op school te maken krijgen met homofobie. Zijn oudste zoontje vertelt: "Ik werd gepest omdat mijn vader homo is. Nadat ik zei dat daar niets mis mee is, wilde ik weglopen. Maar hij sprong bovenop me en sloeg me in mijn gezicht. Ik had een blauw oog en hij noemde mij homo, stom en achterlijk".

Toen de school niet adequaat reageerde en het pesten doorging, besloot de vader van school te veranderen. Nu wil hij met zijn video bewustwording creëren zodat hetgeen hem en zijn kinderen is overkomen de kop wordt ingedrukt.

bronnen: Winq.nl / YouTube.com                                  

Nederhorst den Berg | "Onze dochter is 'vergiftigd' op een Lesbisch seksfeest"

De ouders van Saskia Jacobs zijn radeloos. Een jaar geleden overleed Saskia na een volgens de ouders wild lesbisch seksfeest in Nederhorst den Berg. Volgens de politie nam ze een overdosis GHB, maar haar ouders denken dat ze is vergiftigd door haar toenmalige vriendin.
  
De ochtend van 30 maart staat in het geheugen gegrift van John en Jacqueline Jacobs. "De politie belde aan met de mededeling dat onze dochter was overleden aan GHB", zo vertelt Jacqueline. Het was volgens politie een overdosis en daarmee leek de zaak af.

Saskia was 33 en moeder van een zoon van 10 jaar oud. Haar ouders kunnen het niet geloven dat ze drugs heeft gebruikt. "Dat bestaat niet. Ze was zo gezond en zo bewust overal mee bezig", vertelt John. "Sas was écht anti-drugs. Ze heeft zelf zoveel mensen geholpen om daar vanaf te blijven. Dit klopt gewoon niet", vult Jacqueline aan.

Slecht onderzoek politieDe politie heeft volgens de familie nagelaten om het lichaam van Saskia goed te onderzoeken en ook sporen op de feestlocatie te bekijken. "Het is gewoon zo wrang dat de politie ter plekke aanneemt: dit is een overdosis, case closed", vertelt Jacqueline. "Dus we hebben zelf de politiepet maar opgezet", zegt John.

De ouders verdenken de vriendin van Saskia er van haar te hebben gedrogeerd. "Ze heeft de vriendin leren kennen via een datingsite. Wij zijn er écht van overtuigd dat Sas door een misdrijf om het leven is gekomen", spreekt Jacqueline haar vermoeden uit. John vult aan: "De vriendin heeft haar wel laten overgeven, maar haar vervolgens laten slapen en geen 112 gebeld. De politie heeft het voor zoete koek aangenomen".

Uitslag sectieOp het lichaam van Saskia zou wel sectie zijn verricht, maar haar ouders hebben de uitslag nooit gekregen. Het onderzoek zou vertraging hebben opgelopen doordat het NFI het druk had met de slachtoffers van de MH17-ramp. "Het is onze onmacht dat we de media hebben opgezocht", zo legt Saskia's moeder uit.

De politie zou het onderzoek inmiddels heropend hebben en deze week komen rechercheurs langs bij John en Jacqueline. John: "Wij gaan door tot de onderste steen boven komt. Dat verdient Saskia". De politie is om een reactie gevraagd, maar heeft die tot nu toe niet gegeven.

Zie ook: 
  Dood na Lesbisch seksfeest blijft onopgelost voor familie           
  Saskia Jacobs is vermoord op een wild Lesbisch seksfeest
  Alsnog een arrestatie na wild 'dodelijk' Lesbisch seksfeest
•  Ouders Sakia Jacobs opgelucht: "Mijn dochter was geen gebruiker"

bron: RTV·NH.nl
                      

   
                                    

maandag 6 april 2015

USA - New York – The Boy Scouts of America | Scouting negeert 'Homoverbod'

De leiding van de padvinderij in New York heeft afgelopen week een homoseksuele jongen aangesteld als hoofd van het zomerkamp komend seizoen. De aanstelling is opvallend omdat het nationale bestuur van 'The Boy Scouts of America' ruim een jaar geleden nog besloot dat het verbod voor openlijk homoseksuele leiders binnen de organisatie van kracht blijft, aldus HuffingtonPost.com en GaySite.nl.

'Pascal Tessier' werd onlangs 18 jaar en maakt er geen geheim van homoseksueel te zijn. Hij is al vele jaren lid van de New Yorkse afdeling van de padvinderij en dat was nooit een probleem. Maar de regels van de landelijke organisatie schrijven voor dat een volwassen leidinggevende niet homoseksueel mag zijn. Hij had zijn bezwaarschrift al klaar liggen nadat hij had gesolliciteerd als leider van het komende zomerkamp. Maar tot zijn eigen verbazing liet de leiding in New York weten hem graag als leider aan te stellen.

Een woordvoerder van The Boy Scouts of America in New York laat in de media weten dat Tessier meer dan welkom is binnen de staf van de organisatie. "Wij zien een eventueel protest van de landelijke organisatie met vertrouwen tegemoet. Niemand zal onze nieuwe kampleider om zijn geaardheid verplicht wegsturen", aldus de leiding in New York. De landelijke organisatie achter The Boy Scouts of America heeft inmiddels laten weten de aanstelling van de homoseksuele jongen te onderzoeken.

Het nationale bestuur van The Boy Scouts of America liet ruim een jaar geleden weten het verbod op openlijk homoseksuelen leden vanaf 1 januari 2014 op te heffen. De opheffing van het landelijke verbod was een drastische ommekeer voor de 104 jaar oude beweging. De beweging zwichtte voor de zware kritiek van organisaties voor homorechten, sponsors, diverse overheden en ouders van scouts.

Ook president Obama had zich als erevoorzitter van de scouts al eerder uitgesproken voor de opheffing van het verbod. Het verbod op homoseksuele leiders binnen de organisatie is nog wel van kracht. De Amerikaanse padvinderij telt 2,7 miljoen jeugdleden en ruim 1 miljoen volwassen leden, waarmee het een van de grootste jongerenorganisaties in de VS is.

Zie ook: 
  Boy Scouts gaan in overtreding door aanwerving Homo als leider      
  Een gruwel voor menig Amerikaan: "Boy Scouts werven Homoseksuele leider"

bronnen: GaySite.nl / HuffingtonPost.com


       
                           

TV – 6 april 2015 – 17.00 uur | "Louisa & Rosanna, onze Transgender bruiloft"

Het is 'Louisa Janssen' eindelijk gelukt: "Ze komt op televisie in haar eigen documentaire" ‼
 
We kennen Louisa natuurlijk al een tijdje, van haar deelname aan 'Idols' (toen nog als Louis), haar deelname aan 'My Name Is' ... en haar make-under bij 'Lust, Liefde of Laten Lopen' ... tot haar YouTube-kanaal waar ze haar volgers meeneemt in haar privéleven, bijvoorbeeld tijdens de eerste keer dat ze met haar 'flat pussy' in een spijkerbroek naar buiten kon. En nu krijgt ze haar eigen documentaire op TLC ('The Learning Channel', mensen ‼), over haar huwelijk met Rosanna.

"Louisa en Rosanna vormen in alle opzichten een uniek koppel" is in het persbericht over de documentaire te lezen. "Louisa Janssen werd 29 jaar geleden als de jongen Lowieke geboren in een woonwagenkamp in Limburg, maar voelde zich al van jongs af aan eigenlijk een meisje. Rosanna van de Bovenkamp is een Limburgs meisje dat zich juist meer een jongen voelt en zich altijd zo gedragen heeft - van voetballen en crossfietsen tot het volgen van een technische opleiding. Deze twee bijzondere levens kruisten elkaar veertien jaar geleden en sindsdien zijn ze een heel gelukkig stel. Voor Rosanna is het nu het moment om de relatie een stap verder te brengen en ze vraagt daarom Louisa op een ludieke manier ten huwelijk, waarbij ze letterlijk voor haar voeten valt".

De documentaire "Louisa & Rosanna, onze transgender bruiloft" volgt het aanstaande echtpaar in de voorbereidingen naar hun opmerkelijke huwelijk. Daarbij wordt ook teruggekeken op de vroegere jaren die vooral voor Louisa niet makkelijk waren, omdat ze in die tijd door haar vader niet werd geaccepteerd hoe ze was. Het levert een even ontroerend als komisch portret op waarbij vooral de uitspraken van de directe Louisa je aan het glimlachen brengen. Wanneer ze bijvoorbeeld een strakke gekleurde bruidsjurk aanpast: "Ik lijk wel een Zeppelin in een condoom" ‼

De aanloop naar hun huwelijk levert hilarische scenes op. Bijvoorbeeld als het paar de cateringlijst doorneemt met gerechten die Louisa allemaal maar onzin vindt en waarvan ze zeker weet dat haar woonwagenfamilie die niet lusten. "Boerderijkip, wat is dat ?! Eentje met zo'n dikke kont" ?! Mooi is ook het gesprek dat ze voeren over hun mogelijke kinderwens. Rosanna wil graag eerst een zoon, terwijl Louisa juist liever een dochter heeft. "En als het toch een zoon wordt, maak ik er gewoon een meisje van …" ‼

"Louisa & Rosanna, onze Transgender bruiloft" is op maandag 6 april om 17:00 uur te zien op TLC.

Zie ook:  Een uniek Limburgs Liefdeskoppel | "Louisa & Rosanna, onze Transgender bruiloft"  →  TLC – 8 Video's ‼ 

bronnen: Gay.nl / YouTube.com

 
       
                                      

zondag 5 april 2015

USA - Californië - Disneyland → 'Aanzoek' | "Mag ik jouw 'Droomprins' zijn" ?!

Huwelijksaanzoeken in Disneyland. Nee, ze zijn niet zeldzaam. Maar deze is zo speciaal dat we hem moesten delen.
 
Na vier maanden van plannen van dit grootse aanzoek was de Amerikaanse 'Patrick Santos' er eindelijk klaar voor. Op 11 maart 2015 was het moment daar.
 
Zijn vriend 'Gavin Hatch' dacht dat hij een drankje zou gaan doen met een van zijn vrienden bij het Disney's Boardwalk Resort. Hij had geen idee dat zijn vriend hem een huwelijksaanzoek zou doen.
 
"Ik hou enorm veel van je, je maakt me een gelukkig man. Ik wil de beste echtgenoot ter wereld worden. Gavin Cooper Hatch, wil je met me trouwen" ?!
 
bronnen: OUT.tv / YouTube.com

 

                                           

President krijgt de ILGTA-award voor afschaffen inreisverbod seropositieven ‼

De Amerikaanse president 'Barack Obama' krijgt later dit jaar de International Gay & Lesbian Travel Association's Chair Award. Hij krijgt die award omdat hij tijdens zijn legislatuur als president ervoor gezorgd heeft dat seropositieve Hiv-toeristen makkelijker de Verenigde Staten binnen kunnen.

De raad van bestuur van ILGTA geeft de award jaarlijks aan een individu of bedrijf die heeft bijgedragen aan de verbetering aan de reiservaring van holebi’s en transgenders.

In 2009 schafte Obama het 22-jaar oude inreisverbod af waardoor bezoekers en immigranten met hiv eindelijk de Verenigde Staten binnen konden. Volgens Obama was het verbod ingegeven door angst dan door feiten. Een jaar later herzag het Departement voor Binnenlandse Zaken de standaard voor de geslachtsaanduiding op paspoorten waardoor het makkelijker werd voor transgenders om te reizen.

Ook werd de definitie van de familie uitgebreid waardoor ook buitenlandse partners van Amerikanen in 2012 konden in reizen en werden vanaf 2014 de kinderen van homoseksuele kinderen erkend ongeacht de adoptiestatus van het kind.

"De regering heeft zich ingezet om de globale LGBT-gemeenschap te verwelkomen in de VS en heeft het mogelijk gemaakt dat individuen met hiv/aids vrij kunnen reizen", zo zegt de voorzitter van het ILGTA-bestuur Dan Melesurgo.

"We weten allemaal dat reizen de geesten opent en percepties verandert. De daden van president Obama en zijn administratie hebben voor iedereen van reizen een meer positieve ervaring gemaakt".

De award wordt aan een vertegenwoordiger van de Amerikaanse president op 9 april tijdens de jaarlijkse conventie van ILGTA in Los Angeles.

Zie ook:  Obama krijgt LGBT-toerismeprijs voor afschaffing inreisverbod Hiv-positieven  /  Amerikaanse president krijgt ILGTA-award

bron: GayLive.be

Paaspop – Rectum Raiders | Paaspop in Schijndel gaat anaal in de Loco Royale

"Rectum Raiders" doet ode aan de herenliefde ontaarden in slagveld van vunzige geilheid ‼
 
'Laten We Elkaar Geen Mietje Noemen', doopt Paaspop haar themafeestje in de Loco Royale dat geheel in het teken staat van gay, gayer, gayst. Opvallend ?! Welnee, de New Kids riepen jaren geleden toch al: "Als je uit Schijndel komt, ben je homo." Dan verdient die kennelijk grote scene ook een eigen podium op het grootste feest dat de Meierij rijk is.
 
Voor Queen Michi zijn de druiven zuur. De ietwat gezette dragqueen geeft heus wel alles wat ze in huis heeft, maar de Loco Royale is al helemaal gesloopt. Omvergeblazen door de allesverwoestende orkaan van fallusvormige voorwerpen en Schültenbräu die het Nijmeegse Rectum Raiders een uur lang door de tent heeft laten stormen. Michi moet het zelf ook hebben gezien, van achter het podium. En ze moet het ook al aan hebben zien komen, terwijl ze tijdens haar entree over wat bierblikken en komkommers heenstapte in haar zilveren klompen, dat dit een verloren wedstrijd was. Vanavond zijn we helemaal pro-equality in de Loco Royale, maar dit was absoluut een ongelijke strijd.
 
Even een uurtje terugspoelen. De avond kwam wat traag op gang, begon tenslotte al twintig minuten te laat, en het DJ-collectief in drag dat aftrapte kreeg de boel niet echt op gang. Maar dan, iets over half elf, betreedt de geilste metalband van Nederland het podium.
 
Rectum Raiders is de naam. Het viertal betreedt het podium in minimale outfits - in het geval van de als microfoonstandaard dienende sexslave slechts een onderbroek en een masker - en trapt af met een cover van 'Electric Six - Gaybar'. Die onvermijdelijke gayclassic kun je inderdaad maar beter alvast gehad hebben. Aan mijn haar voel ik ineens gefriemel, gevolgd door een dikke zoen op de wang van een jongen met een petje. Ikzelf ben normaliter meer van de dames, maar op een avond als deze is dit het mooiste compliment dat je kunt ontvangen. Rectum Raiders is net begonnen, maar de toon is nu al gezet.
 
Rectum Raiders releasete vorig jaar een EP, 'Fire In The Hole' en verwierf een hoop nieuwe aanbidders met de clip die de groep voor Benni Benassi-cover 'Satisfaction' op de Wallen opnam. Vanavond speelt de groep voornamelijk covers, waardoor bijvoorbeeld 'La Vida Loca' van hopeloze closet-case Ricky Martin ineens in een snoeiharde metalplaat verandert. Pas echt los gaat het echter als de groep eigen compositie 'Schülty' inzet; een ode aan het met dank aan New Kids hier in deze regio zo gecultiveerde budgetbier van de Aldi. Niet per se gay dus, maar wel als de drank op sensuele wijze over blote bovenlijven wordt gegoten.
 
Dat is het begin van het einde. De eindeloze glamrockposes, de slachtoffers - een onderbroekman in paardenkopmasker en de eerder genoemde sexslave - die bij Def Leppard-cover 'Pour Some Sugar On Me' letterlijk met suiker worden overgoten, de voortdurende impliciete seksuele handelingen, de komkommer die door de bassist in een stuk oraal wordt ingenomen en vervolgens gedeeld met het publiek; het Paaspop-publiek snapt er zichtbaar helemaal niets van. Maar vooraan het podium is het feest. Een keuze heb je daar ook niet, want de mannen van Rectum Raiders komen je halen en hebben geen glijmiddel nodig.
 
Net als het voorste deel van het publiek murw gebeukt en onder de dubieuze vlekken brengt het kwartet met DJ Paul Elstak's 'Rainbow In The Sky' deze avond tot een ongekend hoogtepunt. Queen Michi zal zeggen dat het te vroeg was, maar Rectum Raiders valt niets te verwijten. Deze gasten kennen maar een versnelling: de allerhoogste. Hetero, homo, bi of trans; na een set als deze kun je niet anders dan verliefd worden op de vier Nijmegenaren.

bronnen: 3voor12.VPRO.nl / YouTube.com