dinsdag 16 april 2013

Nike is op zoek naar Homo's


                      
Nike is actief op zoek naar topatleten die 'Uit de Kast' willen komen voor een nieuwe campagne.

Nederland pionierde in 2001 met het homohuwelijk. Vorige week werd Uruguay het twaalfde land. In de sport en zeker in topsport is homosek- sualiteit nog steeds een moeilijk onderwerp. De KNVB bedacht de campagne Homo ?! Boeit geen flikker !!. Daarin werd het spreekwoordelijke uit de kast komen visueel gemaakt en voorzien van een bedenkelijke slogan !! Subtiel is het allemaal niet, maar laten we er van uitgaan dat het met de beste bedoelingen is geproduceerd.

Het toont aan hoe moeilijk de sportwereld met het fenomeen om kan gaan. Toen basketballer John Amaechi na zijn carriére in 2007 vertelde over zijn geaardheid dacht oud-basketballer Tim Hardaway te kunnen zeggen dat hij "zo iemand absoluut niet in zijn team wilde hebben". In de volle verwachting dat Amerika zich achter hem zou scharen. Dat gebeurde niet, Hardaway werd geschorst als commentator en de media viel over hem heen. Vier jaar later stond dezelfde Tim Hardaway voor een groep om uit te leggen wat hij geleerd had in de afgelopen jaren en kwam hij op voor de rechten van homoseksuele stellen.

Dat nu, in 2013, Nike actief op zoek is naar homoseksuele sporters om te sponsoren is dan ook eerder laat dan vroeg. Nike neemt graag risico's in haar marketing en geen enkel merk heeft zich nog verbonden aan een topsporter die openlijk homo is. Bij Businessweek wordt slim gecon- cludeerd dat Nike met de oproep al bezig is met "de marketing van hun marketing ... zonder marketing". Eerder werd de pr-blunder van LeBron James slim omgezet in een campagne en zelfs de ogenschijnlijk onmogelijk te stoppen ondergang van Tiger Woods werd omgebogen.

Het 50ste nummer van Bright Magazine is verschenen. Om dat te vieren is 50 Tinten Bright verschenen: een digitale bewaarmap met alle vijftig edities in pdf. Een prachtig archief van acht jaar vernieuwing en innovatie. Leesbaar op elk denkbaar scherm en volledig doorzoekbaar. Koop de de speciale uitgave los voor vijftig euro of neem nu een abonnement op Bright Magazine en krijg 50 Tinten Bright gratis !!

bronnen: Bright.nl / YouTube.com