woensdag 17 april 2013

Televisiekijken maakt Homovriendelijker


                    
Een vooraanstaand Amerikaanse onderzoeksinstituut heeft een studie gepubliceerd waaruit blijkt dat het kijken van televisie homo- vriendelijker maakt. Ruim tien jaar geleden was het in de Verenigde Staten nog niet gebruikelijk om twee zoenende mannen te tonen op televisie.

Zeker overdag en in de vooravond was homoseksualiteit dan ook bijna onzichtbaar voor de Amerikaanse tv-kijker. Tegenwoordig zijn steeds vaker openlijk zoenende homostellen in beeld en maken programma's als 'Glee' en 'The New Normal' homoseksualiteit meer en meer zichtbaar.

Door deze zichtbaarheid denken steeds meer Amerikanen positiever over homoseksualiteit en het homohuwelijk. Uit de enquête van Ipsos MediaCT zegt 18 procent van de ondervraagden dat televisie hun mening over het homohuwelijk positief heeft beïnvloed. Een kleine 10 procent laat weten dat programma's als Glee juist een negatieve invloed op hen heeft gehad.

Bij televisiekijkers die al voor de opening van het huwelijk waren zegt 44 procent dat ze niet zijn beïnvloed door de zichtbaarheid van homo's op TV. Van de Amerikanen die tegen het homohuwelijk zijn ligt dat percentage op slechts 28 procent.

"Uit ons onderzoek kunnen we vasttellen dat televisiekijken homovriendelijker maakt en dat het de mening over de openstelling van 't huwelijk voor homostellen positief beïnvloedt", aldus onderzoeksleider Ben Spergel. "Op deze manier dragen programmamakers en acteurs een steentje bij aan de legalisering van het homohuwelijk".

bron: GaySite.nl