zaterdag 24 februari 2018

Stephen Fry · Kanker | Stephen Fry herstelt van operatie n.a.v. prostaatkanker

Engeland / Amerika  –  De Britse presentator, schrijver, acteur en komiek Stephen Fry - 60 jaar - onthulde onlangs in een 13 minuten durende video dat hij in gevecht is met prostaatkanker. In januari onderging hij al een operatie.

In de video vertelt Stephen Fry hoe de kanker ontdekt werd. "Kort voor Kerst ging ik om een griepprik". De dokter stelde voor om verder een alge- meen onderzoek te doen, de volgende dag liet hij me weten dat hij ongerust was over m'n PSAwaarden. Die staan voor 'prostaatspecifiek antigeen' een stof die de prostaat afscheidt en die op kanker kan wijzen als het gehalte te hoog is.
                                          
                                             
                                             
Toen de diagnose 'prostaatkanker' viel kreeg hij de keuze tussen radiotherapie of het ondergaan van een operatie waarbij men zijn prostaat zou verwijderen. Hij koos voor het laatste waarbij ook elf lymfeklieren werden verwijderd ‼  De operatie dateert al van begin januari waarna het volgens hem goed ging ‼  Maar omdat hij nu nog herstellende is wil hij even geen publieke optredens meer doen waarbij hij uiteraard wordt gesteund door zijn echtgenoot 'Elliot Spencer'.

Lees verder op de website van HoLeBi.info:  "Stephen Fry vecht tegen kanker"

bronnen: HoLeBi.info / Facebook.com – Standaard.be / YouTube.com


                                                                                       

vrijdag 23 februari 2018

Queer | "Jeanine & Enno willen Zandvoort laten bruisen voor Homo en Hetero"

Iedereen moet zichzelf kunnen zijn en er moet meer geld naar kunst en cultuur ‼  Dat zijn de twee grootste thema's waar de nieuwe politieke partij 'Queer' zich op richt in Zandvoort. Een partij met de eerste Transgender-lijsttrekker van Nederland, Jeanine Bouman.

Ze wonen in Amsterdam, maar hebben hun atelier in Zandvoort, het kunstenaarsduo Enno de Vos en Jeanine Bouman. In beide gemeenten doen ze mee met de gemeenteraadsverkiezingen in maart. 

Lees verder op de website van NH·Nieuws.nl:  "Jeanine en Enno willen Zandvoort laten bruisen, voor Homo en Hetero"

Zie ook:
bronnen: NH·Nieuws.nl / YouTube.com


        
                                                         

Het kledingbedrijf 'SuitSupply' is verbaasd door de vele 'Homofobe ontvolgers'

Kledingbedrijf "SuitSupply" heeft sinds gisteren zo'n 15.000 volgers op 'Instagram', 'Facebook' en 'Twitter' verloren. De oorzaak: het bedrijf plaatste foto's van een nieuwe campagne met een Homothema. Op een van de foto's staan twee 'zoenende mannen'. En daar waren veel volgers blijkbaar niet van gediend. Dat meldt de NOS.

Vooral op Instagram ging het hard, van ruim 368.000 volgers eergisteren naar 356.000 nu. "We dachten echt, holy shit, wat gebeurt hier" ?!, zegt SuitSupply-oprichter Fokke de Jong hierover.

"Je verwacht wel een reactie – maar de magnitude was best heftig. Dat mensen zo schrikken, bewijst dat het relevant is om het te laten zien". Suit– Supply is van oorsprong een 'Nederlands bedrijf' en is nu actief in 24 landen wereldwijd. De boze (ont)volgers op social media komen dan ook uit de hele wereld.
                                             
                                                   
                                                             
Zie ook:

bronnen: Telegraaf.nl / YouTube.com / Twitter.com – SuitSupply
                                     
                                             

donderdag 22 februari 2018

België | Mister Gay Belgium en Vlaamse Vereniging Autisme starten campagne

België  -  Mister Gay Belgium 2017 'Jaimie Deblieck' leeft met autisme. Dat maakte zijn comingout en (zelf)aanvaarding moeilijker ‼ Een samenwerking met de 'Vlaamse Vereniging Autisme' (VVA) lijkt dan ook een logische keuze. 'Jaimie Deblieck' wil zijn boodschap blijven verspreiden met als doel de aandacht te vestigen op de problematiek en taboe rond autisme.

VVA wil aan de maatschappij tonen dat 'mensen met autisme' perfect kunnen functioneren en vele talenten hebben. "Mensen beschouwen autisme vaak als ziekte, wat absoluut niet het geval is", getuigt Jaimie Deblieck. "Mensen vellen ook nogal snel een oordeel".

Als organisatie zal Mister Gay Belgium het campagnebeeld 'Understand, Don't Judge' de komende maanden regelmatig in de verf zetten.

bronnen: GayLive.be / YouTube.com


        
                                     

'Attitude Magazine NL' is alweer 1 jaar verkrijgbaar in Nederland / Vlaanderen

"Attitude Magazine" is voor de 'gay doelgroep' al meer dan twintig jaar het beroemdste, populairste en meest gelezen magazine ter wereld. In februari 2017 werd Attitude ook in Nederland gelanceerd. Natuurlijk vergezeld van social media en, later in het voorjaar, een actuele content-website. 'Attitude' houdt vinger aan de pols over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van entertainment, reizen, cultuur, body & mind, politiek en maatschappelijke ontwikkelingen. 

Sinds 1994 is Attitude Magazine niet alleen in 't Verenigd Koninkrijk te verkrijgen, maar beschikbaar in alle landen waar Engels wordt gespro- ken. In nauwe samenwerking met de Britse redactie worden nu ook 'n Nederlandse editie en een Thaise editie uitgegeven, vanuit Amsterdam en Bangkok.
                                                               
                                                                                
Word nú abonnee en ontvang als welkomstcadeau een 'Kaerel Skincare' pakket:  Klik Hier

Zie ook:  Attitude Magazine NL → Website ‼   Attitude Magazine NL → Facebook ‼  

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
   UK - Attitude - "We're going Dutch" ‼ | "Nederland krijgt nieuw Gaymagazine"  

bronnen: Attitude.nl / Facebook.com – Attitude Magazine NL                                                                                                         

woensdag 21 februari 2018

Pakistan - Scouts | Scouts-groep verwelkomt voor het eerst '40 Transgenders'

Pakistan  →  Een groep van veertig Transgender-jongeren heeft zich onlangs mogen aansluiten bij de 'Boy Scouts' in Pakistan. Het is de eerste keer in de geschiedenis van het land dat Transgenders worden toegelaten tot de jeugdbeweging. In de "Verenigde Staten" zijn HoLeBi-jongeren sinds 2015 welkom bij de American Boy Scouts en sinds 2017 verwelkomen ze ook Transgender-jongeren.

Lees verder op de website van HoLeBi.info:  "Scouts groep verwelkomt voor het eerst 40 Transgenders"

bronnen: HoLeBi.info / Facebook.com – HoLeBi.info België
                                         
                                               

Wat maakt de onverschrokken politievrouw "Ellie Lust" zo onweerstaanbaar ?!

'Ellie Lust' (51) was gewoon politiewoordvoerder, maar beleeft een tweede carrière: die van publiekslieveling. Nu heeft ze zelfs haar eigen programma, waarin ze meeloopt met agenten wereldwijd. Wat maakt haar zo onweerstaanbaar ?!

In haar nieuwste programma "Ellie Op Patrouille", vanaf volgende week dinsdag te zien op NPO 1, loopt politiewoordvoerder Ellie Lust mee met haar collega's in Colombia, Kenia, Israël, Dubai, Albanië en San Francisco in de Verenigde Staten.
                                                  

                                                   
Niet als toeschouwer - maar als onderdeel van het team - in lokaal uniform. Drugspanden binnenvallen, mensensmokkel opsporen, achtervolgingen: Ellie Lust is erbij en doet mee ‼  Wie 2 jaar geleden genoot van Lusts optreden in Wie is de Mol, staat nog wat te wachten: in Ellie Op Patrouille toont Ellie Lust zich weer vintage Ellie Lust.

Ellie Op Patrouille  –  Vanaf 27 februari 2018  –  Elke dinsdag om 21:25 uur op NPO 1

Lees verder op de website van Volkskrant.nl:  "Wat maakt Ellie Lust – de onverschrokken politievrouw – zo onweerstaanbaar" ?!

Zie ook:
bronnen: Volkskrant.nl / Facebook.com – Volkskrant.nl / YouTube.com
dinsdag 20 februari 2018

Den Bosch | Twee mannen opgepakt voor afpersen en bedreigen van Homo's ‼

Den Bosch / Vlijmen  →  In Den Bosch en Vlijmen zijn zondagavond twee mannen van 23 jaar oud opgepakt. Ze worden verdacht van het afpersen en bedreigen van homoseksuelen.

De twee maakten via datingsites afspraken met hun slachtoffers. Op de afgesproken plek bedreigden de 2 hun slachtoffers.  Als er niet betaald werd zouden foto's en informatie over de afspraak via internet verspreid worden. 'Ook dreigden ze met geweld'   Eén van de slachtoffers betaalde enkele honderden euro's, waarna de daders er vandoor gingen.

In een andere zaak werd een man in de dagen na de 'date' telefonisch opnieuw met dreigementen onder druk gezet. Dat gebeurde nadat bij hem al geld afhandig was gemaakt. Na de telefonische dreigementen waarschuwde de man de politie.

Lees verder op de website van RozeGolf.net:  "Twee mannen opgepakt voor afpersen en bedreigen Homo's"

Zie ook:

bronnen: RozeGolf.net / OmroepBrabant.nl / Facebook.com – Crime Page → AD.nl


                                                             

zondag 18 februari 2018

A'dam - ABW | Amsterdam Bear Weekend: Beregezellig weekend voor de boeg

Amsterdam ABW  →  Het Amsterdam Bear Weekend (ABW) vindt dit jaar plaats van 1 tot en met 5 maart. Het belooft een feestelijk, inhoudelijk, maar vooral gezellig evenement te worden waarop iedereen welkom is.

Alleen de sauna blijft men only   Dat kleine voorbehoud maken Furball-organisator Bram Sniekers, zijn collega Sjag Kozak van Bear-Necessity en Richard Keldoulis – eigenaar van Club Church.
                                                
                                                          
                                                    
  Samen vormen de heren het organisatie-comité van het 'Amsterdam Bear Weekend', dat in 2018 voor de tweede keer wordt gehouden. "Eigenlijk gaan de credits naar Michael Roks van The Eagle" ‼, melden de organisatoren. "Maar twee jaar geleden hebben wij de organisatie overgenomen. De naam is toen ook veranderd van Amsterdam Bear Pride in Amsterdam Bear Weekend".

Lees verder op de website van GayNews.nl:  Amsterdam Bear Weekend: "Beregezellig weekend voor de boeg"

bronnen: GayNews.nl / YouTube.com / Facebook.com – AmsterdamBearWeekend.nl → GayNews.nl