zaterdag 12 december 2015

TV · PowNed · KijkTip | Zes Rotterdamse Jongeren: "Niet Lullen Maar Poetsen"

Niet lullen maar poetsen is de nieuwe zesdelige TV-serie van omroep PowNed. Presentator Rutger Castricum opent een wereld die normaal gesproken krampachtig gesloten blijft. Tot nu, want zes Rotterdamse jongeren uit vermogende gezinnen delen zes weken lang hun way of life.

Kim, Jolique, Koen, Gigi, Kees-Jan en een tweede Kim leven in de rijke Rotterdamse wijk Hillegersberg en genieten met volle teugen van alles dat ze hebben. Het leven gaat ze voor de wind. Ze zien er goed uit, bewegen zich in de nieuwste en duurste modelijnen en feesten alsof hun leven er vanaf hangt. Even naar Spanje voor een Champagne feest waar 21 flessen bubbels soldaat worden gemaakt. Of een vlucht naar Milaan om een Prada tas te kopen. En als het interieur van de woonkamer vraagt om een blauwe hond in plaats van een bruine, dan komt er een blauwe hond. Het kan niet op. De sky is the limit.

Toch doen deze jongeren er alles aan om zich te ontworstelen van het etiket rijkeluiskindje. De start ups schieten in deze serie dan ook als paddestoelen de grond uit. Mode boetiekjes, blogs en visagie aan huis bij rijke Rotterdamse dames. Alles om maar aan de wereld te kunnen laten zien dat ze op eigen benen willen staan. Want wat hun vader kan, dat kunnen zij natuurlijk ook. Ze hebben het succes immers met de paplepel ingegoten gekregen. 

En ook de opvoeding is altijd volledig ingericht geweest op succesvol ondernemen. Het gezin wordt in Hillegersberg benaderd als een business- model. Als Jolique op vakantie wil met haar vriendinnen, dan moet het uitje eerst verkocht worden aan haar vader met een powerpoint presen- tatie. Hetzelfde geldt natuurlijk voor het beginnen van een nieuwe start up. Succes is een keuze en ook al wordt er dagelijks gefeest en genoten van alle rijkdom, kunnen de jongeren uit Hillegersberg het niet vaak genoeg benadrukken: In Rotterdam wordt er niet geluld maar gepoetst.


bronnen: PowNed.tv / NPO.nl / YouTube.com


     

                                                           

Lesbo of niet ?! | Waarom 'Hetero meiden' seks hebben met Lesbische meiden

Heb jij weleens met een meisje gezoend ?! Op deze vraag geven steeds meer meiden het antwoord 'JA'. Vroeger werd je waarschijn- lijk scheef aangekeken, maar het wordt steeds normaler en je hoeft er helemaal niet lesbisch of biseksueel voor te zijn. Seks met een ander meisje is natuurlijk een flinke stap verder, maar ook sommige hetero meisjes proberen dit uit. De vraag is natuurlijk waarom als je eigenlijk op mannen valt ... Girlscene zocht het uit.

Misschien heb jij er weleens over nagedacht, of misschien heb je het wel een keer gedaan: "Seks met een meisje". Het is iets waar je voor open staat of niet, maar als je de behoefte hebt om dit een keer uit te proberen maakt het je niet meteen lesbisch of biseksueel. Maar het is in prin- cipe niet logisch als je eigenlijk op mannen valt.

Toch zijn er veel Nederlandse vrouwen die openstaan voor een lesbisch avontuur. Een ander woord daarvoor is bi-schierig ... ‼ Ja, een beetje een raar woord. Een onderzoek gedaan in 2013 door televisiezender TLC onder 1300 vrouwen, toonde aan dat driekwart van de Nederlandse vrouwen weleens seks met een vrouw zouden willen. Op de Girlscene redactie vragen we af of dit helemaal klopt en representatief is, maar we geloven wel dat er steeds meer Nederlandse vrouwen open minded zijn als het gaat om seks met een vrouw. Oh ja, in hetzelfde onderzoek bleek dat de Nederlandse vrouw het liefst het bed zou delen met Angelina Jolie, Koningin Máxima, Doutzen Kroes of P!nk.

YouTubers Jaclyn Glenn en Arielle Scarcella hebben twee video's gemaakt over dit onderwerp. In de ene video leggen hetero vrouwen uit waarom ze wel eens seks hebben met vrouwen en in de andere leggen lesbische vrouwen uit waarom ze seks hebben met hetero vrouwen, interessant ‼ 

Het valt op dat hetero's het vaak niet bij één keer laten en erg onder de indruk zijn van de kwaliteiten van de lesbische vrouwen. Vaak begint het met nieuwsgierigheid, daarna denken ze: "Waarom niet nog een keer" ?! en de derde keer willen ze uitproberen of ze nog wel echt hetero zijn. 

Maar waarom wil je als lesbische vrouw dan eigenlijk seks met een hetero vrouw ?! Het is blijkbaar vooral de uitdaging die interessant is. Een hetero vrouw overtuigen om seks te hebben met jou als vrouw is natuurlijk niet heel slecht voor je zelfvertrouwen. De lesbische meiden zijn vooral onder de indruk van de orale seks die ze krijgen van hetero's. Wat duidelijk niet zo goed bevalt is het vingeren. De lesbische vrouwen voelen zich wel altijd verplicht om de leiding te nemen tijdens de seks, omdat de hetero vrouw niet zo goed weet wat ze moet doen. 

Als jij af en toe nieuwsgierig bent, hoef je je daar dus absoluut niet voor te schamen ‼ Blijkbaar hebben veel vrouwen dit. Als je voor het eerst seks gaat hebben met een vrouw is het zeker goed om deze tips even door te lezen:
 Je bent misschien heel zenuwachtig, net als bij de eerste keer met een jongen. Maar ook toen kwam het goed, toch ?! Seks is heel intuïtief  
en komt dus waarschijnlijk ook vanzelf. Probeer je niet te veel zorgen te maken.
 Je bent al bekend met de vagina, want (duhh) je hebt er zelf een :-). Iedere vagina is heel anders, maar de grote lijnen zijn hetzelfde. Je kan dus ook eerst op jezelf oefenen.
 Er zijn ook veel seksstandjes voor lesbische koppels te vinden, kies er een aantal waar jij je prettig bij voelt. Je hoeft alleen maar even te Googelen :-).
 Probeer niet te stressen en ook niet over het klaarkomen. Een orgasme is fijn, maar het is niet nodig. Houd wel in gedachten, hoe minder je stresst, hoe groter de kans is dat jij je hoogtepunt bereikt. Als jij al eerder bent klaargekomen dan je sekspartner is dit ook niet erg. Het is je eerste keer met een vrouw dus dat is sowieso ineens een heel stuk anders ‼ 

Lees HIER 12 dingen die lesbische meiden absoluut niet meer willen horen ‼

Zou jij zelf ooit openstaan voor seks met een vrouw ?! En vind jij iemand die seks heeft gehad met een vrouw gelijk biseksueel of lesbisch ?! 

bronnen: GirlScene.nl / YouTube.com


        
                                           

vrijdag 11 december 2015

Rutger Vink - Furtjuh | YouTuber 'Rutger Vink' in tranen na Homofobe reacties

De populaire vlogger 'Furtjuh', echte naam Rutger Vink, kwam onlangs uit de kast als homo. Daar is niet iedereen van zijn volgers van gediend. Rutger Vink houdt daarop een emotioneel betoog op zijn YouTube-kanaal over zijn coming-out.
bronnen: RTL·Nieuws.nl –  RTL Boulevard / YouTube.com                                 

Tilburg | De Nieuwe Lollipop zet XXL–Gayfeest op en droomt van de Koepelhal

Tilburg  –  Lollipop XXL  →  Met het verdwijnen van De Lollipop en De Popcorn kreeg de Tilburgse gayscene in 2013 en 2014 een flinke knauw. Maar de hemel boven de stad kleurt steeds dieper roze. Zoals nu: "Met de komst van Lollipop XXL naar Club Smederij in de Spoorzone. Een gayfeest met grootse plannen". 

Candyland heet het eerste feest en komt uit de koker van de mannen die eerder een tweede leven aan De Lollipop schonken (in de vorm van de De Nieuwe Lollipop). Café-eigenaar Jeroen Wassink, zelf homoseksueel, vindt de gayfeesten in de stad maar niks. "Je hebt PANN in het Poppodium (013), maar als iets oudere homo voel je je daar niet echt thuis. En dan is er Flirt, oorspronkelijk een gay-evenement uit Groningen. Dat is het ook niet helemaal. Wij denken dat we een beter feest op poten kunnen zetten".

Sexy
En dus werd Lollipop XXL geboren, de overkoepelende naam voor een reeks feesten. Het evenement - opgezet in samenwerking met Mero Events - keert om de drie maanden in de Spoorzone terug, telkens met een nieuw thema. De eerste editie, op 26 maart, is alleen voor man- nen. Club Smederij wordt omgetoverd tot een 'candy paradijs'. Er zijn twee zalen, meerdere DJ's (wie precies is nog geheim) en 'sexy dansers'. 

Roze Maandag
De vrouwen ?!  Die zijn op de avond welkom bij De Nieuwe Lollipop. "Bij succes wordt het volgende feest in de Spoorzone wellicht exclusief voor vrouwen. Of we mixen het".

Ze wilden in de eerste instantie het feest gratis maken. "Maar met wat we voor ogen hebben op het gebied van aankleding en bekendere DJ's bleek dat niet mogelijk". De early bird-tickets kosten 12,50 euro. "Aandacht is er in ieder geval genoeg", aldus Marijnissen. "We zijn pas net begonnen en we krijgen nu al heel veel positieve reacties".

Bij succes willen ze het feest nog groter maken: op Roze Maandag hoopt Lollipop XXL de Koepelhal te vullen tijdens een groot gayfeest. "Onze bezoekers passen op de dag zelf toch niet meer allemaal voor het café, daar is het veel te druk. De Spoorzone is dan een mooie plek om naar uit te wijken".

bronnen: BD.nl – Brabants Dagblad / YouTube.com


        
                                 

USA – LGBT's | "Hillary Clinton verspreidt campagnefilm over LGBT-rechten" ‼

Hillary Clinton, presidentskandidaat in de voorronde van de Democratische Partij, heeft een campagnefilm verspreid waarin ze zich opwerpt als voorvechter van LGBT-rechten. "HoLeBi-rechten zijn mensenrechten. En mensenrechten zijn HoLeBi-rechten", is de te- neur van het campagnefilmpje. De politica maakt duidelijk dat voor haar de strijd voor gelijke rechten voor HoLeBi's en Transgender nog niet volledig is gestreden.

Opvallend is dat ze in de campagnespot scherp veroordeelt dat in 27 Amerikaanse staten mensen ontslagen kunnen worden omdat ze homo, lesbisch, bi of transgender zijn. Ook het feit dat door gebrekkige wetgeving de discriminatie tegen HoLeBi's op de huismarkt mogelijk blijft, wijst ze sterk af.

Historische last van Bill Clinton
Er komt echter kritiek op haar profilering als LGBT-medestander. Hillary Clinton krijgt af te rekenen met de beleidsmaatregelen van haar man  
en voormalig president Bill Clinton. Hij ondertekende bijvoorbeeld de Defense Of Marriage Act (DOMA), die het huwelijk definieerde als een verbintenis tussen een man en een vrouw. Later werd de wet ongrondwettelijk verklaard en het Hooggerechtshof van de VS opende nadien het huwelijk in alle staten.

Eerst verdedigde Hillary Clinton DOMA, maar nadien veranderde ze van standpunt. "Hillary Clinton steunt de gelijkheid van het huwelijk en hoopt dat het Hooggerechtshof de kant van de koppels van gelijk geslacht kiest en hun dit grondwettelijk recht toekent", klonk het bij monde van haar woordvoerster in de aanloop naar de uitspraak van het Hooggerechtshof.

Bernie Sanders roert zich
Bill Clinton introduceerde in 1993 ook Don't Ask, Don't Tell, het beleid dat HoLeBi's in het Amerikaanse leger verbood om over hun seksuele  
geaardheid te spreken. Met de steun van huidig president Barack Obama, eveneens lid van de Democratische Partij, werd dat discriminerende beleid herroepen.

Bernie Sanders, een Amerikaans presidentskandidaat die zich al sinds 1983 actief inzet voor HoLeBi- en Transgenderrechten, bekritiseert dan ook Hillary Clinton en haar campagne als LGBT-medestander. Sanders wedijvert met Clinton voor de nominatie om namens de Democratische Partij een gooi te doen naar de titel van Amerikaans president.

Sinds 1991 heeft Sanders zitting in het Amerikaanse Congres voor de staat Vermont. Daar verdedigde hij onder andere vurig homoseksuele sol- daten op het moment dat 'Don't ask, don't tell' werd ingevoerd. Sanders heeft een veel geloofwaardiger palmares wat betreft het verdedigen van LGBT-rechten. Dat hij onlangs door de lezers van het nieuwstijdschrift TIME werd verkozen tot 'Persoon van het Jaar' is een opsteker voor zijn campagne.

Aanloop naar de presidentsverkiezingen
Vanaf 1 februari 2016 vinden de eerste voorverkiezingen voor de Democratische Partij plaats en zal gaandeweg duidelijk worden hoe sterk  
Hillary en Sanders staan binnen de eigen partij. In de zomer van 2016 wordt definitief beslist wie de partij zal vertegenwoordigen bij de presi- dentsverkiezingen en het opneemt tegen de presidentskandidaat van de Republikeinen. Op 8 november 2016 verkiest het Amerikaanse volk de volgende president.

Een herverkiezing van Barack Obama is niet mogelijk. Een Amerikaans president kan immers maximum twee ambtstermijnen (wat neerkomt op 8 jaar) de functie van staatshoofd bekleden. Barack Obama trad op 20 januari 2009 aan als Amerikaans president en werd in 2012 herverko- zen.

bronnen: ZiZo-Magazine.be / YouTube.com                                         

donderdag 10 december 2015

Karin Bloemen vs Loretta Schrijver | Karin Bloemen is de nieuwe Homomoeder

We Have A Winner ‼  De afgelopen weken lieten jullie weten wie volgens jullie de nieuwe Homomoeder moest worden. Karin Bloemen bemachtigde 60 procent van de stemmen en heeft vanochtend tijdens een uitzending van Koffietijd de eretitel gekregen. "Wat super- gaaf dit. Ik vind het een enorme eer".

Met 60% van de stemmen liet Karin Bloemen medefinaliste Loretta Schrijver achter zich. Ze neemt het stokje over van Patty Brard, die in 2014 tot Homomoeder werd benoemd in een uitzending van Koffietijd. Op de initiële lijst van genomineerden stonden verder ook: Anita Meyer, Angela Groothuizen, Brigitte Kaandorp, Claudia de Breij, Justine Pelmelay, Marijke Helwegen, Ruth Jacott en Tineke Schouten.

"Ik zal de titel waardig dragen", aldus Karin Bloemen. "Als ik ergens nodig ben, dan zal ik zorgen dat ik erbij ben. Als er homo's zijn met pro- blemen, vragen, pesterijen, dan help ik ze met liefde".

Eretitel
"De titel is in de eerste plaats een eretitel", aldus Frederik van den Bosch → directeur van Gay.nl. "Daarnaast is de Homomoeder echter een ambassadeur voor de homogemeenschap. Er wordt gezocht naar een dame die niet aarzelt haar mond open te trekken als de rechten en veilig- heid van Nederlandse homo's in het geding dreigen te komen".

Welkome toevoeging
"Ook in Nederland, ook in 2015 is een dergelijke ambassadeur nog van toegevoegde waarde", meent Martijn Kamphorst, hoofdredacteur van Gay.nl. "Nederland staat momenteel op nummer 7 in de ranglijst van meest homovriendelijke Europese landen. Dat is eigenlijk veel te laag als je bedenkt dat we ooit een pionier waren op het gebied van homorechten. Daarbij vinden er in zowel de Randstad als in de rest van Nederland weer steeds vaker geweldsincidenten plaats tegen homo's. Het is dus hartstikke fijn als een moederfiguur met een groot platform haar netwerk inzet om dit soort negatieve, maar juist ook de positieve verhalen extra onder de aandacht te brengen".

Zie ook:
bronnen: Gay.nl / RTL·XL.nl – Koffietijd
                       
                               

TV - TLC - Kijk·Tip - 'Becoming Us' | "Wat als je vader ineens moeder wordt" ?!

TLC - 'Becoming Us' → Ben is een 16-jarige jongen uit de buurt van Chicago die van fotografie houdt, een leuke vriendin heeft en altijd gelukkig heeft samengewoond met zijn twee ouders Charlie en Suzy. Maar net als hij denkt dat hij het leven helemaal onder controle heeft, krijgt hij te horen dat niet alleen zijn ouders gaan scheiden, maar dat zijn vader ook voortaan als vrouw door het leven wil gaan. 

Wat betekent deze verandering in het leven van de jonge tiener die het gevoel heeft ineens zijn vader kwijt te raken ?!  Hij vindt steun bij zijn vriendin Danielle die toevallig óók een vader heeft die transgender is. De serie vertelt het verhaal door de ogen van Ben, maar laat ook de emotionele en lichamelijk worstelingen zien waar zijn vader Charlie mee te maken krijgt sinds diens besluit om verder te leven als Carly. 

Bens vader Charlie voelde al sinds het begin van zijn huwelijk met Suzy dat hij anders is en eigenlijk als vrouw wil leven. Toch gedroeg hij zich altijd als een voorbeeldvader: hij sportte veel met Ben en was zelfs basketbalcoach. De schok voor Ben was dan ook groot toen hij merkte dat zijn vader borsten begon te krijgen, zijn nagels ging lakken en uiteindelijk besloot om voortaan als Carly door het leven te gaan. En als Ben te horen krijgt dat Carly een geslachtsoperatie wil ondergaan, is hij helemaal van slag. Had hij altijd nog stiekem gehoopt dat het een fase was; "nu weet Ben dat de verandering definitief is en dat er geen weg terug meer is".
                            
        
                                   
Zijn aarzelende acceptatie staat in schril contrast tot die van zijn vriendin Danielle die al vanaf haar zevende weet dat haar eigen vader Daniel liever als vrouw leeft. Zij is hem (Danielle praat over Daniel meestal nog in de hij-vorm) juist tot steun als hij worstelt met de negatieve reacties uit de maatschappij en wanneer hij op straat wordt uitgescholden als 'freak'. Daniel over zijn verandering: "Het is geen hobby, het is wie ik ben. Het is de realiteit". Dochter Danielle weet dat en accepteert haar vader daarom. Ze gaat zelfs met hem mee als hij BH's wil passen.

Voor Ben is het allemaal nog wennen. Hij is bang dat hij zijn vader kwijtraakt. Carly ziet dat juist anders: "Je raakt me helemaal niet kwijt, want ik ga nergens heen. Integendeel: je krijgt meer van me dan je ooit hebt gehad".

Becoming Us is vanaf donderdag 19 november tot en met donderdag 21 januari om 21.00 uur te zien op TLC.

Zie ook:
Nieuwe reality-serie over Transgenders: "Becoming Us" ‼  /  TLC–serie: 'Becoming Us' | "Transformatie van een vader tot vrouw"   
bronnen: TLC.nl / DiscoveryNetworks.nl – Dunja Engelbracht / YouTube.com


        
                                   

Utrecht | Ophef over 'Homopropaganda' WE → WE slaat terug naar Homohater


Utrecht – WE Fashion  →  Op Twitter is veel ophef ontstaan over een twitteraar die zich opwindt over 'homopropaganda' in een WE-filiaal in Utrecht.

"Homopropaganda in @WEfashion #Utrecht. Je hangt als winkel toch ook geen abortusposters op om kleding te promoten" ?! plaatste het account @Bijbel_Urk donderdag op Twitter met daarbij een foto van een poster in de winkel waarop drie mannen staan. De tekst op de foto verduidelijkt dat het om een zoon gaat die zijn nieuwe vriend aan zijn vader voorstelt.

Homopropaganda in @WEfashion #Utrecht. Je hangt als winkel toch ook geen abortusposters op om kleding te promoten ?!
pic.twitter.com/Yorhq7QenL  —  Bijbel&Schepping (@Bijbel_Urk) December 10,2015De tweet maakte een hoop reacties los. "Het is over een paar weken 2016. Behalve op Urk" ‼, schrijft een van hen. "Jullie leven schijnbaar nog in het stenentijdperk" ‼

Het leek even of ook WE zelf reageerde op de commotie. "Het spijt ons dat u helemaal naar Utrecht moest komen om te leren hoe divers de mensheid is. We overwegen nu een filiaal op Urk", schreef @WE_fashionNL, tot groot genoegen van veel twitteraars. Het gaat echter niet om het officiële account van de modeketen.


De echte WE reageerde later op Twitter: "Wij heten WE, dat zegt genoeg. #GetTogether"


Zie ook:  
Ophef over 'Homo·propaganda' WE   Homoposter van WE Fashion | Campagne: "WE Get Together"  /  WE Fashion | Online Shop    
WE Fashion haalt 'Homoposter' niet weg  /  WE Fashion laat poster lekker hangen  /  Kledingketen WE laat 'Homoposter' hangen

bronnen: Telegraaf.nl / Twitter.com – WE Fashion / YouTube.com


        
                                   

woensdag 9 december 2015

Televisie – Jan Rijdt Rond | "Mannen uit de kleren voor Erotische Viskalender"

Een kalender vol schaars geklede vrouwen die karpers vasthouden is een grote hit in Duitsland. De makers van Jan Rijdt Rond vonden dat er een mannelijke variant moest komen.

Mannelijke hengelaars genieten natuurlijk intens van de enorme vissen in de armen van verleidelijke vrouwen, maar niet iedereen wordt warm van zo'n kalender op het toilet.

Jan van het NPO3-programma Jan Rijdt Rond vindt het daarom hoog tijd om de kijkers te verwennen met een mannelijke variant van de ka- lender. Gisteravond was te zien hoe de eerste drie hunks door Jan werden gefotografeerd. Buiten is het zes graden, maar gelukkig waren de mannen niet vies van een beetje kou.

Zo zagen we rugbyspeler Sam zo goed als naakt op een vorkheftruck bij een visgroothandel, poseerde stripper Marco met de graskarper in een skatepark, en stond Michael met de vis voor zijn edele delen in de Sloterplas.
bronnen: Winq.nl / KRO-NCRV.nl / YouTube.com

                                        

                                         

Drag Queen 'La Voix' & The London Gay Big Band → "All I Want For Christmas"

De maand december is weer aangebroken en dat betekent koude en korte dagen, maar natuurlijk ook dat de leukste tijd van het jaar er weer aankomt: Kerst ‼

De Britse drag queen La Voix heeft samen met de London GayBig Band een nieuwe kerstsingle uitgebracht. De single is een jazzy versie van Mariah Carey's kersthit All I Want For Christmas Is You.


La Voix is bekend van het programma Britain's Got Talent, waar ze de halve finale haalde. Ze heeft een dijk van een stem en de videoclip is gewoon een heerlijk kerstfeestje.

bronnen: OUT.tv / YouTube.com                                   

Belangenclubs Joden & Homo's | Hoger beroep tegen vrijspraak 'Rapper Ismo'

Het Centrum Informatie en Documentatie Israel (CIDI) en het COC roepen het Openbaar Ministerie (OM) op om hoger beroep in te stellen tegen de vrijspraak van Ismo. Ismael Houllich, bekend als rapper Ismo, deed in een rap onder meer de uitspraken: "Ik haat die focking Joden nog veel meer dan de Nazi's" en "flikkers geef ik geen hand".

De rechtbank oordeelde dinsdag dat de tekst over joden "op zichzelf wel beledigend van aard" is, maar dat hij valt onder het recht op vrijheid van meningsuiting omdat hij werd gedaan in het kader van de 'artistieke expressie'. Onnodig grievend vindt de rechtbank de tekst niet. De rapper is naar het oordeel van de rechtbank boos, doet de uitlating maar één keer in het lied, en overdrijven hoort bij rappen. Volgens de rechtbank 'was uit de tekst niet duidelijk dat "flikkers geef ik geen hand" over homo's ging' en was de tekst bovendien niet beledigend.
                                                 
        
                                                       
Verontrustend
CIDI en COC vinden dit vonnis verontrustend: het lijkt volgens de organisaties een vrijbrief voor discriminerende uitspraken als die maar in een rap worden gedaan. 'Boos zijn' mag geen excuus zijn voor het kwetsen van joden en homo's, die 'niets te maken hebben met de woede van Ismo'. CIDI-driecteur Hanna Luden zegt dat de twee belangenverenigingen naar de zaak hebben laten kijken om te zien of een hoger beroep kansrijk zou kunnen zijn. Ook hebben ze rechtstreeks aan het Openbaar Ministerie gevraagd om in beroep te gaan. "Het OM laat binnen twee weken weten of ze dat ook doet", aldus Luden.

'Onnodig grievend'
De vele maatschappelijke reacties laten volgens CIDI en COC zien dat de tekst van de rap wel degelijk "onnodig grievend" is. Volgens hen is er geen redelijk doel gediend met deze beledigingen, die de stemming tegen joden en homo's 'verder vergiftigen'. De rechtbank gaat bovendien voorbij aan het feit dat de clip van het lied 4.7 miljoen keer bekeken is op YouTube', aldus de belangenclubs.

"Wij voelen ons enorm bedreigd", zegt CIDI-directeur Luden. "En dan kun je alles wel tot kunstvorm verheffen en zeggen dat het dan niet straf- baar is. Er moet een balans zijn tussen wat je kunt zeggen en in hoeverre dat voor anderen acceptabel is. Die balans is er nu niet en dat vinden wij een kwalijke zaak." Ook Ismo's antisemitische tweets en de vele retweets van juist de kwetsende tekst – onder meer op Dodenherdenkings- dag 4 mei – lijken buiten beschouwing te blijven, zo stellen de organisaties.

Zie ook:
•   Breda - Justitie | Eis:1500 euro boete voor rapper Ismo, die 'zionisten haat', video moet van YouTube ‼
bronnen: BN·DeStem.nl / OmroepBrabant.nl / YouTube.com


        
                                   

dinsdag 8 december 2015

Ruud Douma - Dolly Bellefleur - Videoclip 'Hallo' | "Dolly zingt Adele's Hello" ‼

Hello van Adele is een wereldhit. Haar concerten zijn in een mum van tijd uitverkocht. Kortom, Adele is een hype. Dolly Bellefleur kan natuurlijk niet achterblijven en komt met een hertaling van Hello: "Hallo".

In een stemmige sepia-kleurige video die aan het origineel van Adele doet denken, is te zien hoe Dolly Bellefleur haar eigen draai geeft aan het lied over verlies en liefde.

De video is opgenomen in het Amsterdamse Lloyd Hotel.


bronnen: Winq.nl / YouTube.com                                     

Justitie | 10 jaar cel voor 'listig & doortrapt' drogeren en bestelen van Homo's

Een 43-jarige Amsterdammer moet tien jaar de cel in voor het drogeren en bestelen van homo's. Zijn straf is fors lager dan de eis van de officier van justitie. Die wilde dat hij 16 jaar achter de tralies zou verdwijnen.

De Amsterdammer heeft drie homo's gedrogeerd en bestolen. Daarnaast heeft hij nog acht andere mannen hun pinpas en code ontfutseld, maar dan zónder ze te bedwelmen.

Een van de mannen overleed nadat hij was gedrogeerd. Maar de rechtbank in Arnhem heeft de Amsterdammer vrijgesproken van schuld aan zijn dood. Het scenario van de patholoog-anatoom is volgens de rechtbank niet 100 procent zeker. Vandaar dat het vonnis flink lager is uitge- vallen dan de eis.

Bewusteloos
De patholoog-anatoom zei dat het slachtoffer door het toegediende middel scopolamine bewusteloos was geraakt. Daardoor reageerde hij niet goed toen zijn kussen hem de adem afsneed terwijl hij op zijn buik lag. Dat scenario is hoogst waarschijnlijk, maar niet waterdicht.

De Amsterdammer zocht op een homodatingwebsite naar eenzame of kwetsbare mannen die een vriend zochten. Hij sprak meerdere keren af tot hij hun pincode had. Ongemerkt verwisselde hij hun pinpas. Tegen de tijd dat de mannen erachter kwamen, waren steeds bedragen tot tien- duizenden euro's verdwenen van (spaar)rekeningen.

'Net een roofdier'
De rechtbank noemde de Amsterdammer listig en doortrapt. Het Openbaar Ministerie sprak eerder van 'een roofdier die loerde op zijn prooi'.

De dief werd geholpen door een 36-jarige man uit Bussum. Die zorgde soms voor een cameraatje bij een pinautomaat om de code af te kijken. En voor pintransacties terwijl de Amsterdammer nog bij de slachtoffers bleef. Ook had de man 50.000 xtc-pillen in huis. De rechtbank veroor- deelde hem tot drie jaar cel.


bronnen: RTL·Nieuws.nl / YouTube.com                                         

Paarse Vrijdag - 11 december 2015 | Veel Paarse Vrijdag-activiteiten in 't mbo


Op 11 december doen relatief veel mbo-studenten mee aan Paarse Vrijdag. Belangrijk, vindt COC Nederland, omdat juist op het mbo de acceptatie van lesbiennes, homo's, bi's en transgenders (LHBT's) achterblijft. De belangenorganisatie roept minister Bussemaker (Onderwijs) en de Tweede Kamer op om voorlichting over LHBT's in het mbo verplicht te stellen.
                          

                      
Op Paarse Vrijdag dragen scholieren en docenten paars voor gelijkheid tussen hetero's, homo's, bi's, lesbo's, transgenders, cisgenders, pan- seksuelen, aseksuelen, queers in dubio's en intersekse personen. Paarse Vrijdag wordt georganiseerd door COC's Gay-Straight Alliance (GSA) Netwerk.
                         

                         
Aan Paarse Vrijdag doen dit jaar 200 duizend leerlingen en studenten mee op ruim 600 scholen, waaronder 200 mbo-locaties. Daphne (18 jaar) organiseert Paarse Vrijdag met haar GSA op het mbo ROC Leiden CS: "We willen studenten die worstelen met hun seksuele- of genderidentiteit een hart onder de riem steken. Onze GSA pakt groot uit met allerlei activiteiten, zoals een Purple Factory, waar studenten paars haar, schmink en nagellak kunnen krijgen. Ook laten we filmpjes zien en delen we paarse polsbandjes en plaktattoos uit".
                        

                          
LHBT-leerlingen in het mbo krijgen relatief veel homonegatieve reacties, zo blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau. Minder dan de helft (45 procent) van hen vindt hun school homovriendelijk. Ze geven relatief vaak aan dat hun schoolprestaties leiden onder de homo-negativiteit. Ondanks de relatief slechte situatie voor LHBT's, is voorlichting in het mbo niet verplicht.
                             

                       
Oproep tot verplichte voorlichting
Het COC roept minister Bussemaker (Onderwijs) en de Tweede Kamer op om respectvolle voorlichting over LHB's in het mbo verplicht te stellen In het primair- en voortgezet onderwijs werd voorlichting, op aandringen van het COC, al in 2012 verplicht.
                        

                             
Paarse Vrijdag
Paarse Vrijdag vindt jaarlijks plaats op de tweede vrijdag in december en wordt georganiseerd door COC's Gay-Straight Alliance (GSA) Netwerk. GSA-leerlingen vragen hun medeleerlingen en docenten om die dag paars te dragen om te laten zien dat iedereen op school zichzelf moet kun- nen zijn. GSA's ontvangen van het COC een gratis actiepakket, met daarin paarse polsbandjes en andere gadgets om scholen paars te kleuren. Paarse vrijdag bestaat sinds 2010; toen deden er 150 scholen mee.
                          

                                    
COC's Gay-Straight Alliance Netwerk
Een GSA is een groep hetero- en LHBT-leerlingen die met steun van het COC actie op school onderneemt voor een veiliger klimaat voor lesbien- nes, homo's, bi's en transgenders. Ze bedenken zelf acties, voeren die uit en doen mee aan nationale acties zoals Paarse Vrijdag. Zo wordt het gesprek over homo-, bi- en transfobie op school aangezwengeld door jongeren zelf.

Meer informatie op:  www.GayStraightAlliance.nl  en  www.PaarseVrijdag.nl

Zie ook:
Paarse vrijdag tegen Homofobie op scholen  /  Paarse Vrijdag 2015  /  Kom de film 'Jongens' kijken op Paarse Vrijdag ‼    

bronnen: COC.nl - COC Nederland / GayStraightAlliance.nl / PaarseVrijdag.nl / YouTube.com


        
                                                                                     

maandag 7 december 2015

Brazilië – Homo-massahuwelijk | 180 Homostellen trouwen tegelijk in Brazilië

Brazilië  Homohuwelijk – 180 stellen trouwen tegelijk  →  Waarom met z'n tweetjes trouwen als het ook met 358 anderen kan ?!?!  In Brazilië trouwde 180 homostellen tegelijk.

Waarom met z'n tweetjes het JA-woord zeggen als het ook met 358 anderen kan ?!  In Brazilië stapten 180 homostellen tegelijk in het huwelijks- bootje.

bron: RTL·Nieuws.nl                                   

Social mediaplatform 'Dit Is Normaal' → Bijbel & Koran | Homo's moeten dood

Schokkend  →  Social mediaplatform Dit Is Normaal heeft voorbijgangers een aantal gewelddadige passages uit de Bijbel voorgelegd, maar de passanten dachten dat het teksten uit de Koran waren. 

De filmmakers wilden aantonen dat de Bijbel ook niet al te lief is voor de medemens. "Mannen die met mannen slapen, moeten dood" en "van vrouwen die onderwijs geven, moet hun handen worden afgehakt". De video met de reacties gaat inmiddels de hele wereld over.

Zie ook:
Ken jij het verschil tussen de Koran en de Bijbel ?!  /  Huh, staat dat in de Bijbel ?!  /  Dit gebeurt er als je de Bijbel vermomt als Koran 

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com                                       

Jet Bussemaker brengt safe houses voor LHBT asielzoekers onder de aandacht

Minister Jet Bussemaker (Emancipatie) brengt safe housesvoor LHBT-asielzoekers ter inspiratie onder de aandacht van gemeenten. Dat blijkt uit een brief van de bewindsvrouw aan tweeënveertig 'regenbooggemeenten'. COC Nederland is blij met de brief en vraagt Nederlandse gemeenten om daadwerkelijk safe houses voor de groep in te richten.

Het COC pleitte onlangs in een brief aan staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Asiel) en minister Jet Bussemaker voor safe houses voor LHBT asiel- zoekers die zich onveilig voelen in de noodopvang. Dijkhoff wil daartoe geen initiatief nemen, zo bleek onlangs uit antwoord op Kamervragen van de PvdA.

Bussemaker schrijft aan de regenbooggemeenten dat zij verschillende signalen heeft ontvangen 'over gevallen van pesterijen, discriminatie en bedreigingen van deze kwetsbare groep asielzoekers'. Ze noemt die signalen 'zorgelijk' en brengt ter inspiratie acties onder de aandacht zoals die in Amsterdam en Zaanstad zijn ondernomen.

Zoals op vrijdag 4 december bekend werd, biedt Amsterdam op meerdere locaties aparte opvang aan LHBT-asielzoekers die daaraan behoefte hebben. Zaanstad biedt opvang en ondersteuning aan LHBT's met een verblijfsvergunning.

Het COC luidde op 22 oktober de noodklok over de veiligheidssituatie van LHBT's in de noodopvang. De belangenorganisatie ontving binnen korte tijd klachten van veertien LHBT asielzoekers die zich onveilig voelen in de opvang. Ze worden uitgescholden, gepest en bedreigd vanwege hun seksuele gerichtheid of genderidentiteit. De meldingen komen van verschillende opvanglocaties.

COC Nederland wil dat, naast gemeenten, ook het kabinet aanvullende maatregelen neemt om de reguliere (nood-) opvanglocaties veilig te maken voor LHBT's. Zo moet er volgens het COC voor elke opvanglocatie een vertrouwenspersoon komen die de klachten van LHBT asielzoe- kers en andere kwetsbare groepen behandelt. Tegen discriminatie in asielzoekerscentra moet stevig worden opgetreden.

De regenbooggemeenten die Bussemaker met haar brief benadert, werken actief aan acceptatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT's). Ze ontvangen daarvoor financiële ondersteuning van OCW en advies van kenniscentrum Movisie.

Zie ook:  

bronnen: COC.nl – COC Nederland / YouTube.com – ZoomIn.tv


     ◄  Interview met Jet Bussemaker & Klaas Dijkhoff ‼
                             

zondag 6 december 2015

België - Movie 'Cruising' | "Al Pacino gaat cruisen in controversiële Gay film" ‼

Op 9 december kun je in Cinema Sphinx in Gent gaan kijken naar 'Cruising', de controversiële gay film met Al Pacino in de hoofdrol. Cruising zorgde bij zijn release in 1980 voor veel commotie in de homogemeenschap. 

De film verhaalt over undercoveragent Steve Burns (Al Pacino) die zich onderdompelt in de gay scene in New York. Hij gaat op zoek naar een seriemoordenaar die zijn slachtoffers kiest in de SM-wereld van de homoseksuelen.


William Friedkin toont een wereld die normaal gesproken verborgen blijft voor het grote publiek. De regisseur gebruikt veel blauwe en zwarte kleuren en afwisselend veel licht of juist veel schaduw in de gay bars, die hierdoor dikwijls een surrealistisch uiterlijk krijgen.

Goede filmmuziek van onder andere John Hiatt, The Germs en Willy Deville. Let ook op de scène van een uitbundig dansende Pacino in een donkere, rokerige kelder: hilarisch ‼

bronnen: GayLive.be / YouTube.com                         

Amsterdam - LHBT's | Amsterdam vangt Homoseksuele vluchtelingen apart op

Amsterdam vangt homoseksuele vluchtelingen apart op in woningen, na bedreigingen en incidenten in de opvangcentra. Dit is zeer tegen de wens van de staatssecretaris.

De incidenten in de opvangcentra zijn talrijk, melden betrokken organisaties: spugen, bedreigen, roepen dat ze een schande zijn voor hun volk. De homo's en transgenders onder de vluchtelingen hebben het zwaar in de opvangcentra, ook in Amsterdam. "Ze durven hun kamer vaak niet uit", zegt Philip Tijsma van homobelangenbehartiger COC.

Amsterdam biedt sinds september tijdelijke opvang aan vluchtelingen die de afgelopen maanden naar Nederland zijn gekomen, veelal afkomstig uit Syrië. In oktober ontstond onrust onder de zogenoemde LHBT-vluchtelingen (Lesbisch, Homo, Biseksueel en Transgender) in de noodopvang op de Haaksberweg in Zuidoost na incidenten. "Wij konden het gevoel van veiligheid niet garanderen", zegt Harry Doef, directeur Zorg van het Leger des Heils Amsterdam vrijdag in Het Parool.

Het Leger des Heils heeft vervolgens met corporatie Rochdale een woning geregeld waarin nu vijf homovluchtelingen in veiligheid zijn gebracht. Volgens een medewerker van Veilige Haven, die deze groep begeleidt, gaat het om drie mannen uit Syrië, één uit Irak en één uit Iran. Veilige Haven is een organisatie die homo's met een multiculturele achtergrond in Amsterdam bijstaat.

Onrust
In november ontstond ook onrust onder LHBT-vluchtelingen in de tweede noodopvang in Zuidoost, locatie Flierbosdreef. Twee personen zijn vervolgens extern opgevangen. Komend weekeinde zullen nog eens vier homovluchtelingen naar een woning in Amsterdam verhuizen. Deze kwetsbare groep krijgt begin volgend jaar een eigen vleugel in de nieuwe opvang in voormalig woonzorgcentrum Groenhof aan de Marnixstraat.

De gemeente steunt de aparte opvang in woningen. "LHBT'ers zijn extra kwetsbaar, ik vind het belangrijk dat zij in een veilige omgeving tot rust kunnen komen en de zorg krijgen die ze nodig hebben", zegt Simone Kukenheim, wethouder diversiteit.

Kukenheim onderzoekt nu hoe veilige opvang voor homovluchtelingen structureel geregeld kan worden. Onderdeel hiervan is duidelijk maken aan vluchtelingen in de noodopvang dat LHBT'ers in Nederland volledig zijn geaccepteerd. De gemeente heeft COA, de organisatie die de opvang regelt, gevraagd versneld voorlichting hierover te geven in Amsterdam. In de noodopvang zijn ook vertrouwenspersonen aangesteld voor homo- vluchtelingen.

'Stigmatiserend'
Amsterdam steekt de nek uit met deze aparte opvang, stellen de hulporganisaties. Geen enkele andere gemeente doet dit. De stad druist hier- mee in tegen de wens van staatssecretaris Klaas Dijkhoff van asielzaken. Hij laat in een Kamerbrief weten niets te zien in aparte opvang voor LHBT'ers. "Te stigmatiserend", oordeelt hij. Bovendien zou zo'n aparte locatie ook weer doelwit kunnen zijn van bedreigingen.

COC is juist zeer te spreken over het Amsterdamse initiatief. De belangenbehartiger pleit al langer voor aparte opvang van homovluchtelingen. "We zouden willen dat meer gemeenten in Nederland hiertoe over gaan", zegt Tijsma. "De problemen zijn heftig. Want wat heeft een vluchteling aan een dak boven zijn hoofd als hij vervolgens de kamer niet meer uit durft te gaan" ?!

Zie ook:

bronnen: Parool.nl / Zie.nl – Video