zaterdag 18 juni 2016

Mexico - Xalapa – Aanslag | Zeker vijf doden in Gay Bar 'La Madame' in Mexico

Mexico – Aanslag  →  In gay bar 'La Madame' in Mexico zijn naar verluid zeker vijf doden gevallen na een aanslag. Drie gewapende ma- nnen drongen de bar binnen.

La Madame is een populaire gay bar in de stad Xalapa - de hoofdstad van de deelstaat Varacruz. De aanslag had plaats op 22 mei. De auto- riteiten hebben geprobeerd om de aanslag stil te houden.

In een verklaring  van het Mexicaans Openbaar Ministerie wordt vermeld dat er vijf mensen bij de aanslag om het leven zijn gekomen. Veertien anderen raakten gewond, waarvan er twee nog steeds in het ziekenhuis liggen.

Op foto's die na de aanslag zijn gemaakt, zouden er zeker zeven doden te zien zijn. De autoriteiten ontkennen dat echter.

"Ze opende de deuren gewelddadig en trokken hun wapens. Er was gegil te horen" ‼, vertelt een man aan de lokale media. "Ze hadden geen ge- nade. Kogels vlogen in het rond. De witte tegels waren rood bedekt. Degene die probeerde te vluchten, gleden uit in plassen bloed. Het was een slachtpartij", aldus de man.

Er waren rond de 200 man in de bar aanwezig. Een medewerker die alles heeft zien gebeuren, zegt dat er zelfs zeker 15 doden zijn gevallen

De daders zijn nog op vrije voeten. Na een zoekactie van enkele uren werd de zoekactie stopgezet.

Burgemeester Zúniga Martínez van Xalapa heeft aangekondigd dat de kroeg haar deuren voor goed moet sluiten. Niet wegens de aanslag, maar omdat een van de dodelijke slachtoffers een 15 jarig meisje blijkt te zijn.

Het nieuws van de aanslag is vandaag pas in de openbaring gekomen, nadat een Engelstalige nieuwssite over de aanslag was getipt, na de aan- slag in Orlando. De autoriteiten zouden het nieuws in de doofpot hebben geprobeerd te stoppen.


bronnen: OUT.tv / YouTube.com


        
                                   

VS – Pulse | "Luister naar 'Pulse', het lied van Melissa Etheridge over Orlando"

USA    In een nieuw lied dat 'Melissa Etheridge' speciaal heeft geschreven voor Orlando, vraagt ze zich af: "How can I hate them, when everbody's got a pulse" ?!

Tientallen artiesten hebben hun afschuw uitgesproken over de gebeurtenissen in Orlando   Velen brachten een eerbetoon in de vorm van een shout-out tijdens een concert of ze droegen een nummer op aan de slachtoffers.

Melissa Etheridge zag maar één manier om te reageren ... het schrijven van een lied over de slachtpartij, aangericht door Omar Mateen – de schutter in homoclub 'Pulse' in Orlando – afgelopen weekend.

Ze noemde haar lied 'Pulse' - naar de gelijknamige club. Ze ziet het als een metafoor voor de kloppende pols die iedereen heeft.


     ◄  Melissa Etheridge – "Pulse" → Audio-bestand ‼


Een deel van de tekst:
Everybody's got a pain inside / Imaginary wounds they fight to hide / How can I hate them, when everybody's got a pulse ?! and the refrain re– inforces the need for unity in the face of hate as it repeats: "I am human; I am love / And my heart beats with my blood / Love will always win Underneath the skin, everybody's got a pulse".

Daarna richt ze zich tot de schutter:
Who you gonna hate now ?! / When there's no one left but you ?! / Who you gonna gun down ?! / If you can't kill the truth / That it's inside of us Inside our blood / Inside our pulse

Zie ook:
Janet Jackson deelt video met eerbetoon aan Orlando  /  USA | "Artiesten reageren op schietpartij in Orlando"   

Extra:

bronnen: Winq.nl / RollingStone.com / SoundCloud.com / Vimeo.com
                              
                 
     ◄  Meer dan 60 Broadway-sterren zingen voor Orlando ‼
                                                              

Den Bosch – Rainbow@TheGAYTE | Eerste Gay-feest voor jongeren in De Poort

Vanavond – 18 juni 2016 – wordt in Jongerencentrum 'De Poort' → "Rainbow@theGAYTE" georganiseerd. Een hetero-vriendelijk feest voor LHBT-jongeren van 16 tot 26 jaar uit onze regio ‼ Daarmee wordt in aanloop naar het Roze jaar 2017, waarin ROZE ZATERDAG in 's-Hertogenbosch gevierd wordt, een eerste nieuwe activiteit georganiseerd   Vele andere activiteiten zullen in de loop van dit en het volgend jaar volgen.

Dat er onder jongeren veel behoefte is aan 'n plek om veilig uit te kunnen gaan en waar hun seksuele geaardheid geen issue is - bleek wel uit het grote enthousiasme waarmee een gedreven jongerenwerkgroep van Roze Zaterdag 's-Hertogenbosch en Oss aan de slag is gegaan om 't feest daadwerkelijk te realiseren. 

Dankzij bijdragen vanuit Regenboogstad 's-Hertogenbosch en COC NoordoostBrabant is in korte tijd een feest georganiseerd, waar Lesbo's, Homo's, Biseksuelen en Transgenders (LHBT) met elkaar in contact kunnen komen.

Het belang van zo'n feest mag afgeleid worden uit het feit dat ieder jaar opnieuw in onderzoeken wordt aangetoond hoe moeilijk jongeren het vaak hebben met hun coming out

Gayfeest Rainbow@theGAYTE kan ertoe bijdragen om in een ongedwongen sfeer ervaringen te kunnen delen en er samen sterker van te wor- den. Romilda Mulder, vrijwilliger bij Jongerencentrum De Poort én de jongerenwerkgroep van "Roze Zaterdag", geeft aan: "Ik vind het fijn om mezelf te kunnen zijn zonder dat iemand er wat om geeft. Daarom werk ik graag mee aan 'n feest waar iedereen kan zijn zoals hij of zij is".

Ook de vrijwilligers Kitty Richters en Thierry Koningstein benadrukken hoe belangrijk het is een plek te hebben waar je onder elkaar bent en niet hoeft na te denken of er misschien door anderen gekeken of (negatief) gereageerd wordt ... als je hand in hand loopt of met je vriendje of vriendin danst. Een plek waar 'anders zijn' normaal is, dat vinden jongeren bij Rainbow@theGAYTE 

Rainbow@theGAYTE, het eerste Bossche gayfeest voor jongeren vindt plaats op zaterdag 18 juni in Jongerencentrum 'De Poort'. De deuren gaan open om 21.00 uur en de entree bedraagt € 2,50.

Zie ook:
•   Den Bosch | Jongeren staan bij "Rainbow@theGAYTE" in Den Bosch stil bij slachtoffers van Orlando

bronnen: Roze Zaterdag 2017 's-Hertogenbosch & Oss – Rick Evers / Twitter.com – Rainbow@TheGAYTE
                                
                                   

vrijdag 17 juni 2016

Duitsland - Prank | Een 'Duits·Turkse jongen' vertelt zijn vader dat hij Homo is

Deze Duitse-Turk vertelt zijn vader dat hij een relatie heeft  Zijn vader moet erom lachen met de vraag; "jij" ?!  Vervolgens vertelt de jongen hoe het eigenlijk zit.

Van te voren geeft hij al aan dat het nooit geaccepteerd zal worden als hij op jongens zou vallen  Hij plaatst twee verborgen camera's in de woonkamer. Terwijl zijn vader bezig is met de laptop en zijn mobiele telefoon, komt hij naast zijn vader op de hoek van de L-vormig bank zitten.

De jongen probeert op een zo subtiel mogelijke manier te beginnen dat hij een relatie heeft, waar de vader lachend op reageert. Vader staat op om iets te pakken. Waarna de jongen zijn verhaal hervat. 

Uit de kast komen
Als de jongen eenmaal duidelijk maakt dat de relatie niet bestaat uit een meisje, vraagt vader "Geen meisje maar wat dan wel" ?!  Als hij een maal zegt dat het een vriend is, gaat vader erop los, tot dat moeder wordt geroepen en er tussenkomt om duidelijk te maken dat 't een 'prank' is.

bronnen: HaberArnhem.nl / Izlesene.com                                       

Utrecht - Midzomergracht | Vandaag start 'Midzomergracht Festival' in Utrecht

Utrecht    Vandaag – vrijdag 17 juni 2016 – begint in de stad Utrecht de 20e editie van het Midzomergracht Festival. Ieder jaar organi- seert Stichting 'De Overkant' in het centrum 'een multidisciplinair, laagdrempelig evenement dat seksuele en genderdiversiteit viert', met een programma vol feesten, lezingen, sport en cultuur. Midzomergracht refereert aan de Oudegracht  kloppend hart van het fes- tival  en midzomernacht op 21 juni.

Het festival wordt vrijdag vanaf 12.30 uur ingeluid met 't spelen van vijftien 'homohits' vanaf de Domtoren. Eerder sit jaar bracht de Dom een muzikale hommage aan de overleden popsterren David Bowie en Prince. Op 't Domplein wordt vrijdag om 19.00 uur een minuut stilte gehou- den om de slachtoffers van het bloedbad in Orlando te herdenken. Om 20.00 uur op het Stadhuisplein het openingsfeest Gracht&Nacht los, ook na een minuut stilte.  

Zaterdag organiseert Bodytalk 70's, 80's and 90's Night  Zaterdag 25 juni vindt PANNDORA plaats, het grootste PANN-feest van het jaar, op drie locaties: de Winkel van Sinkel (Oudegracht 158), BASIS (Oudegracht a/d Werf 97) en Club Poema (Drieharingenstr. 22)  Zondag 26 juni kleur het Griftpark voor de derde keer roze tijdens de Parkdag, de feestelijke afsluiting van het festival, van 13.00 tot 21.00 uur.
bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com                                                                                                         ↓↓↓   Midzomergracht Festival 2015   ↓↓↓


        
                                       

Turkije | "Gay Pride Parade in Istanbul is geannuleerd om veiligheidsredenen"

Turkije - Istanbul - Gay Pride Parade    De jaarlijkse Gay Pride Parade die eind juni in Istanbul zou worden gehouden is geannuleerd om veiligheidsredenen

Het evenement zou op 26 juni plaatsvinden, maar volgens lokale autoriteiten kan de veiligheid van participanten niet gegarandeerd worden en is 't risico op een "verstoring van de openbare orde" te groot, zo meldt persbureau AFP vrijdag.
                         
                                     
De autoriteiten zelf hebben niet gespecificeerd waarom het evenement niet door kan gaan, maar volgens 'Al-Jazeera' wordt het evenement be- dreigd door 'extreem conservatieve en nationalistische' groepen, die er "alles aan zouden doen om het evenement te doen stoppen". 

De Gay Pride wordt vanaf 2003 jaarlijks georganiseerd in de grootste stad van Turkije.

Zie ook:
bronnen: NU.nl / Twitter.com – NU.nl / YouTube.com


        
                                       

donderdag 16 juni 2016

Rusland – Felix & Islam | "Homostel opgepakt vanwege herdenken Orlando" ‼

Felix en Islam wilden de slachtoffers van de aanslag in Orlando herdenken. Maar toen ze een 'Love Wins'-teken neerzetten, arresteer- de de politie de twee.

Islam Abdullabeckov en zijn vriend Felix Glyuckman zagen zondagmiddag in hun appartement in Moskou wat er in Orlando was gebeurd. De volgende dag besloten de twee een eerbetoon te brengen aan de slachtoffers.

Bij de Amerikaanse ambassade brandden ze een kaarsje en droegen ze een bord met daarop de tekst 'Love Wins' ‼ Die zetten ze neer voor het hek van de ambassade.

Vervolgens werden ze gearresteerd door de politie. De reden: "Ze zouden zonder toestemming een demonstratie hebben gehouden". Aan de Washington Post vertelde Islam Abdullabeckov dat daar helemaal geen sprake van was. "We wilden alleen maar een kaars aansteken en die poster laten zien".

De twee werden naar een politiebureau gebracht, waar ze 3 uur werden verhoord voor ze weer werden vrijgelaten ‼ Als ze worden veroordeeld, kan dat tien dagen cel betekenen of een boete van 60.000 roebel per persoon (ongeveer 812 euro).


bronnen: Winq.nl / WashingtonPost.com


                                                                                      

Gay Pride-evenementen zijn wereldwijd doelwit van Jihadgroep 'Al-Thabaat' ‼

Islamitische Staat – "Al-Thabaat"  →  Een pro-'Islamitische Staat'-groepering roept op tot het plegen van aanslagen tijdens Gay Pride-evenementen wereldwijd.

De oproep - in de vorm van huiveringwekkende affiches - komt na de slachtpartij in het Amerikaanse Orlando, waar Omar Mateen afgelopen weekend 49 bezoekers doodde en 53 verwondde in homo-nachtclub 'Pulse'. Tijdens de schietpartij zwoer hij trouw aan IS.

De jihadgroep Al-Thabaat roept 'lone wolves' op 'ongelovige sodomieten' te vermoorden, "waar je hen ook maar kan vinden" ‼ De haat-affiches zijn verspreid via Telegram-accounts van IS-fans.

Afgelopen weekeinde blijkt een 26-jarige transgender van Tunesische afkomst in de Brusselse gemeente Etterbeek te zijn neergestoken door twee mannen die claimen lid te zijn van IS. De mannen staken haar diverse malen met een mes in haar buik.

De vrouw, die door Belgische media Sharky wordt genoemd, had in haar thuisland Tunesië ook al te maken met agressie. "Ze zeiden dat ze en- kel nog een officieel bevel van IS afwachten om me te onthoofden. Ze willen van mij een voorbeeld maken voor jongeren die de religieuze wet niet naleven. Ik wil mijn naam officieel laten veranderen en ergens asiel aanvragen, waar ik niet bedreigd word", aldus de vrouw in de krant La Capitale.

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid zegt te hebben "kennis genomen van de publicaties" ‼ Woordvoerder Edmond Messchaert: "We volgen internationale ontwikkelingen op de voet. Er is altijd sprake van 'extra alertheid bij grote evenementen' ‼ Dat geldt uiteraard ook voor de EuroPride in Amsterdam".

Zie ook:
bronnen: Telegraaf.nl / Twitter.com – De Telegraaf
                          
                             

woensdag 15 juni 2016

UK – Historisch moment | Prins William siert de cover van een Brits Homoblad

Groot-Brittannië  "Prins William"    Sinds de gruwelijke schietpartij in een gaybar in Orlando dit weekend staat de wereld extra vaak stil bij de rechten van de LGBT-gemeenschap. Ook de Britse prins William wil dat er een einde komt aan homofobie. Om dit duidelijk te maken siert hij deze maand de cover van het Britse homoblad 'Attidue'.

In mei dit jaar nodigde prins William op Kensington Palace een aantal homo's, biseksuele en transgenders uit. De 9 speciale gasten vertelden over hoe ze gepest zijn. 
                          
  
                          
Boodschap
Prins William was na afloop van 't gesprek zwaar aangeslagen door de heftige verhalen die werden vertelt. Enkele LGBT's maakte duidelijk dat ze zwaar depressief zijn geworden door alle pestpartijen in het verleden. "Niemand hoort gepest te worden door zijn of haar geaardheid" ‼, was de boodschap van prins William. "Je moet trots kunnen zijn op wie je bent".

Het gesprek dat prins William had met de openhartige LGBT's is vanaf 22 juni te lezen in het Britse homoblad Attitude

Zie ook:
bronnen: RTL·Nieuws.nl – Boulevard / YouTube.com


        
                                     

België · Geweld | Transgender neergestoken door leden van Islamitische Staat

België - Etterbeek - Transfobie  →  Een Tunesische transgender - genaamd 'Sharky' - is zaterdagavond in Etterbeek neergestoken door twee individuen die claimen lid te zijn van terreurorganisatie 'Islamitische Staat'. Het slachtoffer ontvluchtte eerder z'n thuisland al na bedreigingen. De lokale politie heeft de zaak over- gemaakt aan het Brusselse parket.

De Franstalige krant 'La Capitale' bracht dinsdagochtend 't nieuws dat op zaterdagavond een transgender van Tunesische afkomst zwaar zou toegetakeld zijn door enkele individuen ‼ Het slachtoffer, een transgender man van 26 jaar, werd verschillende malen gestoken door zijn bela- gers en moest in het ziekenhuis opgenomen worden.

Het slachtoffer ontvluchtte zijn thuisland al door soortgelijke feiten en zegt bovendien dat zijn aanvallers dezelfde zijn als die van in Tunesië. De aanvallers zouden geclaimd hebben lid te zijn van terreurorganisatie 'IS' ‼ Ook voor de feiten van zaterdag zegt het slachtoffer al door meerdere individuen bedreigd te zijn die zich verbonden aan IS.

'Voorbeeld'
"Het begon al via de sociale media. Ik probeerde eerst de bedreigingen niet serieus te nemen, ook al maakten ze duidelijk dat ze lid waren van Islamitische Staat. Ze zeiden dat ze me zouden doden in de naam van God en van mij 'n voorbeeld zouden maken voor jongeren die de religieu- ze wet niet naleven", aldus het slachtoffer aan La Capitale.

"Het waren dezelfde personen als in Tunesië ‼ Ze zeiden mij dat ze enkel een formeel bevel afwachtten om me te kunnen onthoofden. Ik vrees enorm voor mijn leven", gaat hij verder. "Ik wil m'n naam officieel laten veranderen en in een ander land asiel aanvragen, waar ik niet bedreigd word. Deze mensen volgen me al die tijd al van uit Tunesië".

Nog niemand aangehouden
Het Interfederaal Gelijkekansencentrum UNIA bevestigt aan onze redactie dat er 'n dossier lopende is, zelfs al van voor de feiten van zaterdag– avond. "De laatste daden van agressie dateren inderdaad van dit weekend, maar ervoor was ook al sprake van bedreigingen en fysieke agressie Het slachtoffer werd al via zijn Facebookprofiel bedreigd" ‼ UNIA laat verder weten de zaak bijzonder serieus te nemen en met de advocaat van het slachtoffer in contact te zijn.

Het slachtoffer diende ook een klacht in bij de politie van de zone Montgomery, dat werd bevestigd aan onze redactie. De zaak is ondertussen aan een onderzoeksrechter van het Brusselse parket toevertrouwd. Het parket bevestigt de feiten, maar zegt nog geen bewijs te hebben wat be- treft de motieven van de daders.

Er is nog niemand aangehouden in de zaak, de onderzoeksrechter weigert voorlopig verdere commentaar te geven.

Zie ook:
bronnen: Bruzz.be / Twitter.com – Bruzz.be
                                
                                     

dinsdag 14 juni 2016

Russische Politiechef: "De Fransen kunnen Hooligans niet aan door Gay Pride"

Frankrijk – EK Voetbal  →  De reden dat er zoveel rellen waren rond de wedstrijd tussen Engeland en Rusland komt doordat de Franse politie de 'normale' Russische fans niet in toom kan houden. Dat beweert de woordvoerder van de Russsische equivalent van de FBI - Vladimir Markin - op zijn geverifieerde Twitter-account. "De Fransen zijn meer gewend aan Gay Prides".

Het is de 2e hooggeplaatste persoon die zich verontrustend uitlaat over supportersgeweld ‼ Eerder gaf de Russische minister van Sport - Vitaliy Mutko - de Franse politie al de schuld van het uit de hand lopen van de rellen. Volgens Vitaliy Mutko was de beveiliging niet op peil.

In 2018 organiseert Rusland het WK voetbal.

Zie ook:

bronnen: SportDome.nl / YouTube.com


        
                               

TV - TLC – Caitlyn Jenner | Vanaf 23 juni het tweede seizoen van "I Am Cait" ‼

TV·Tip    Een nieuw seizoen van 'I Am Cait' volgt het leven van de beroemdste transgender van dit moment: 'Caitlyn Jenner'. Vorig jaar werd 'Caitlyn Jenner' wereldnieuws toen ze bekend maakte om voortaan als vrouw door het leven te gaan – en niet meer als voormalig tienkamper 'Bruce Jenner'

In het nieuwe seizoen besluit ze om samen met een groep vriendinnen uit de transgendergemeenschap op rondreis te gaan door Amerika om met andere transgenders te praten en te leren over de issues waar zij mee te maken hebben.
                                   
                               
Ze ziet het immers als haar taak om een zo goed mogelijke representante te kunnen zijn van de transgendergemeenschap en wil daarom zo- veel mogelijk te weten komen over hun problemen. Maar niet iedereen zit op haar komst te wachten. 

'Caitlyn Jenner' krijgt ook te maken met tegenstanders die niet vinden dat 'Caitlyn Jenner' hen vertegenwoordigt. Daarnaast leert ze tijdens de reis vooral ook veel over haarzelf als transgender door de confronterende vragen die ze krijgt. Ook gaat ze dit seizoen voor het eerst op dating- avontuur met mannen.

Televisie  –  TLC  –  I Am Cait  –  Donderdag 23 juni 2016  –  22.00 uur
bronnen: TLC.nl / YouTube.com


        
                                       

maandag 13 juni 2016

Zuid-Korea - 'Seoul' | "Ruim 11.000 LHBT'ers bij de Gay Pride in Zuid-Korea" ‼

Zuid-Korea  Gay Pride  →  Afgelopen weekend werd in Zuid-Korea de jaarlijkse Gay Pride gehouden. Ruim 11.000 LHBT'ers gingen de straat op voor meer LHBT-rechten en maakten er – tijdens het Korea Queer Culture Festival – een bont feest van ‼

Zie ook:

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com


        
                                     

Gay Nederland | Geen extra maatregelen bij 'Nederlandse LHBT-evenementen'

De aanslag in Orlando (Florida) gisteren heeft een diepe indruk gemaakt op de Nederlandse organisaties voor Lesbiennes, Homo- en Biseksuelen en Transgenders (LHBTI+'ers).  Directe maatregelen om de veiligheid van homo's te waarborgen bij grote evenementen blijven echter uit.

Met evenementen als Roze Zaterdag en de Canal Parade in het verschiet zou je denken dat de aanslag in de VS flink wat zorgen veroorzaakt. Toch worden er door de organisatie geen extra maatregelen genomen.

Voorbereiding
Volgens Danny de Vries, woordvoerder van de organisatie achter onder andere Roze Zaterdag en de Gay Pride, ligt er al jaren een plan klaar om dit soort situaties tijdens de jaarlijkse homo-evenementen te voorkomen en aan te pakken ‼ "Wat er gebeurd is in Orlando is verschrikkelijk, maar de koppen van de betrokken partijen komen niet extra bij elkaar om een plan te maken. Dat hebben we namelijk al. We zijn al jaren voor- bereid op dit soort gebeurtenissen. We zullen in aanloop naar de Pride en Roze Zaterdag nog eens kijken naar de plannen, maar extra stappen naar aanleiding van de gebeurtenissen in Amerika blijven uit".

Wat de inhoud is van die plannen mag Danny de Vries niet prijsgeven, maar volgens hem zit het goed in elkaar. "Amsterdam en de organisatie hebben genoeg ervaring met grote evenementen om alles in goede banen te leiden", aldus de woordvoerder.

Schokkend
Ook COC Nederland rekent daarop: "het is schokkend dat het erop lijkt dat het hier gaat om homohaat" ‼, zegt Peter de Ruijter, voorzitter van de Amsterdamse tak van het COC. "Maar op dit moment nemen we geen maatregelen". De voorzitter laat weten erop te vertrouwen dat de ge- meente goed zorgt voor de veiligheid van de grote zomerevenementen. "We zijn met onze gedachten vooral bij de slachtoffers en nabestaanden in Florida", aldus Peter de Ruijter.

Ook de politie laat weten dat er gekeken wordt naar Orlando, maar dat er nog geen actie wordt ondernomen. "Wij volgen de internationale ont- wikkelingen op de voet en reageren direct als dat nodig is" ‼, zegt 'n woordvoerder van de politie. "Er is altijd sprake van extra alertheid en toe- zicht bij grote evenementen. Uiteraard geldt dit ook voor de EuroPride - waarvoor de voorbereidingen in volle gang zijn".
                                               

                         
                           
13-06-2016 | "Herdenking van de Orlandoslachtoffers op het Homomonument in Amsterdam"

Herdenking
Vanavond komen in de hoofdstad mensen bijeen om stil te staan bij de gebeurtenis. De initiatiefnemers roepen via 'Facebook' op in vrede bijeen te komen en een kaarsje aan te steken voor de mensen die zondag om 't leven kwamen. De bijeenkomst is waarschijnlijk bij 't Homo-monument - maar volgens de organisatie is dit nog niet helemaal zeker.

Bloedbad
Bij de schietpartij in een nachtclub voor homo's in de Amerikaanse stad 'Orlando' vielen 50 doden ‼ Na een vuurgevecht met de politie kwam de schutter om 't leven. De schietpartij, volgens verschillende persbureaus de dodelijkste in de geschiedenis van de VS, begon rond 02.00 uur 's nachts lokale tijd. Op dat moment zouden er ruim 300 mensen in de club aanwezig zijn geweest.

De dader is 'Omar S. Mateen' (29), een Amerikaan uit Port St. Lucie (Florida) met Afghaanse ouders. Hij zou geen crimineel verleden hebben, maar was eerder al wel in beeld bij de FBI als mogelijke sympathisant van IS.

Zie ook:

Update:
Leiders van 8 religies veroordelen 'Homofobe schietpartij'  /  Herdenking in Den Haag voor de slachtoffers Gay-bar Orlando
Hoe staat het ervoor met Homo-acceptatie in 'Nederland' ?!  /  Amsterdam | "Honderden herdenken slachtoffers Orlando"

Laatste update:  Dinsdag 14 juni 2016    19.30 uur ‼ 

Extra:

bronnen: DeStentor.nl / Facebook.com – COC Amsterdam / YouTube.com – MVS.nl