zaterdag 28 november 2015

UitgaansTip | Club Vonk - Den Bosch - Zaterdag 28 November → v.a. 22.00 uur

                                   

Zuidoost-Azië – Singapore – Petitie | "Adam Lambert is te Homo en te Sexy" ‼

Adam Lambert mag dan een hit zijn geweest tijdens American Idols, maar veel inwoners van Singapore denken daar anders over. Er zijn meerdere petities gestart tegen de komst van de openlijk homoseksuele zanger: "Veel inwoners vinden wat de 33-jarige zanger uitdraagt niet overeenkomen met hun eigen normen en waarden".

In de stadstaat is homoseksualiteit nog altijd verboden en kunnen overtreders twee jaar de cel in. Adam Lambert staat gepland als hoofdact tijdens een grote live TV-show op oudejaarsnacht. Zijn fans vrezen dat de tegenstanders zullen 'winnen', omdat de show wordt uitgezonden op een door de staat gecontroleerde zender. Naast petities tegen zijn er ook petities voor zijn komst gestart: "Op dit moment zouden beide kampen ongeveer gelijk opgaan".

Zie ook:
Singapore vindt Adam Lambert te Homo  /  Adam Lambert is 'Te Sexy' voor Singapore    
bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com


        
                                                 

België – 'Red & Blue' | "Veel BV's komen naar 'Pink Brand of the Year' 2015" ‼

Heel wat bekende Vlamingen komen op Pink Brand of theYear 2015 awards uitreiken. Pink Brand of the Year 2015 is een initiatief van ZiZo-MagazineRed&Blue en Brandhome. Op woensdag 2 december komen we te weten wat de favoriete merken van de LGBT-gemeenschap zijn. Meer dan 2000 personen namen deel aan een online bevraging.

De bedoeling van Pink Brand of the Year is een brug slaan tussen het bedrijfsleven en de LGBT-gemeenschap. "Enerzijds gaan de reclame- campagnes nog te vaak uit van traditionele gezinsvormen, genderstereotypen en heteronormativiteit. Daar voelen veel mensen – waaronder HoLeBi's en Transgenders – zich niet altijd door aangesproken", zegt Jeroen Borghs van ZiZo-magazine. "Anderzijds beseffen bedrijven vaak niet dat op een inclusieve manier aan reclame doen ook commercieel interessant is", vult Alec Van Noten van Brandhome aan. "Volgens sommige onderzoeken zou tot acht procent van de bevolking HoLeBi zijn. Dat komt neer op een kleine 900.000 Belgen".

Veel vertrouwde gezichten
Heel wat bekende Vlamingen en politici zullen de enveloppes met de winnaars openen. Wim De Vilder presenteert de show. Burgemeester van 
Antwerpen 'Bart De Wever', zangeres 'Kate Ryan', politicus 'Johan Verstreken', presentatrice 'Roos Van Acker', schrijfster 'Saskia De Coster', gewezen bokskampioen 'Daniella Somers', journalist 'Sven Pichal', radiopresentatrice 'Nathalie Delporte', presentator en actrice 'Truus Druyts', politicoloog 'Dave Sinardet', Antwerpse korpschef 'Serge Muyters', Antwerpse schepen voor Diversiteit 'Fons Duchateau', presentatrice 'Jolien De Greef', journalist 'Riadh Bahri', kapper 'Peter Platel', gewezen topsporter 'Ivan Denis', auteur 'Fran Bambust', Mister Gay Vlaanderen 2015 'Skelte Willems', zanger 'Jaouad Alloul' en Medialaan-stylist 'Heinz Gijbels' hebben ook hun komst al bevestigd.

Cookies & Cream, DJ Licious & Sakso (live saxofoon) komen het feest vervolledigen. Er worden prijzen uitgereikt in achttien categorieën. Woensdag weten we welk merk in deze achttien categorieën het meeste stemmen van allemaal kreeg en zich trots Pink Brand of the Year 2015 mag noemen ‼

Wil je erbij zijn ?!  Regel dan hier je gratis toegansticket online ‼  Je moet wel minstens 18 jaar zijn ‼

Zie ook:  

bronnen: ZiZo-Magazine.be / PinkBrandOfTheYear.be / Facebook.com


Wist je dat Cookies And Cream al meerdere keren een bomvol Sportpaleis platspeelde op Studio 54? Op 2 december kan jij ze live komen bewonderen tijdens de Pink Brand of the Year awards in Red&Blue!
Posted by Pink Brand of the Year on donderdag 19 november 2015

                       

vrijdag 27 november 2015

Amerika - Muziek – Russell Elliot's eerste Video-clip | "Russell Elliot – Around"

USA – Panseksuele R&B-zanger Russel Elliot releaste deze week zijn eerste clip. In het nummer 'Around' zingt hij over zijn verhouding met een jongen die niet open durfde te zijn over het feit dat hij seks had met jongens.

"Deze jongen wilde mij alleen achter gesloten deuren, maar daarnaast wilde hij zijn comfortabele 'hetero-leventje' behouden", vertelde Elliot aan The Huffington Post. Met deze video zeg ik eindelijk wat ik hem toen had moeten zeggen: "Je kunt niet van twee walletjes eten" ‼

bronnen: Gay.nl / YouTube.com
          

VS – WBC – 'Megan Phelps-Roper' | "God heeft toch géén hekel aan Homo's" ‼


VS  →  The New Yorker vertelt hoe Megan Phelps-Roper de haatzaaiende Westboro Baptist Church verliet, dankzij Twitter en door een Nederlandse documentaire over de Westboro Baptist Church van Pepijn Borgwat.

Het komt niet vaak voor, maar af en toe stappen er mensen uit de meest gehate kerk van Amerika. Een longread van de New Yorker legt dat proces vast van Megan Phelps-Roper, die de Westboro Baptist Church in 2012 verliet. Extra pijnlijk voor de kerk is dat zij de kleindochter is van oprichter Fred Phelps. Al zijn de meeste van de zo'n veertig leden eigenlijk allemaal familie.

De Westboro Baptist Church is een kerk uit de staat Kansas. Leden staan regelmatig bij begrafenissen van militairen te demonstreren. "Die zijn volgens hen omgekomen omdat er homoseksualiteit voorkomt in Amerika en God Hates Fags", aldus de sekte.
                 

                
Nederlanders en Twitter
Hoe kwam, Megan Phelps-Roper, die ook werd gevolgd voor een documentaire van de Brit Louis Theroux, tot haar beslissing ?!  Een opvallende rol is daarbij weggelegd voor Twitter én voor een Nederlander.

Om het haatevangelie van de Westboro Baptist Church te verpreiden, werd Phelps-Roper in 2008 actief op Twitter. Met haar tweets, die bijvoorbeeld in 2009 de dood van Ted Kennedy toejuichten, maakte ze over het algemeen geen vrienden.

Wél goed contact onderhield ze met de Nederlander Pepijn Borgwat, die een documentaire maakte over de kerk in 2010. Totdat de kerk haar verbood nog met hem te tweeten.

Indie rock
Met een andere twitteraar, @F_K_A, maakte ze eerst ruzie over de standpunten van de Westboro Baptist Church. Maar de gesprekken werden persoonlijker. Phelps-Roper ging muziek luisteren die @F_K_A haar aanraadde. De verkeerde muziek, volgens de kerk, zoals Indie rock. En vervolgens kwamen ook de argumenten van de twitteraar bij haar binnen.

Het duurde nog even voordat Phelps-Roper echt de kerk en haar familie verliet, maar de basis voor twijfel was gelegd. En zoals haar twitteraccount nu laat zien, heeft ze de haat inmiddels helemaal afgezworen.

bronnen: NRC.nl / NewYorker.com / YouTube.com                                 

donderdag 26 november 2015

Brazilië - Cleber Fleith | "Prachtige video met 'Queer versie' van Adele's Hello"

Brazilië  →  Cleber Fleith maakte een nieuwe, lesbische versie van Adele's wereldhit 'Hello' en maakte het nog 'hartverscheurender' ‼

Niemand kan er meer omheen: het nieuwe nummer van Adele is een record brekende nummer 1-hit. In samenwerking met regisseur Xavier Dolan lanceerde de zangeres een prachtige videoclip die op YouTube al bijna vijfhonderd miljoen keer bekeken is.

Trouwe fan Cleber Fleith besloot het roer om te gooien door een remake van de videoclip te maken. Met beelden van filmmaker Sal Bardo, die de clip al eerder produceerde voor het nummer 'Great Escape' van de band Paper Ring, ontstond de 'LHBTI-versie' van het nummer.

In de versie van Fleith zien we een oudere vrouw die besluit haar man te verlaten, om zich te herenigen met haar eerdere, vrouwelijke liefde.


bronnen: OUT.tv / YouTube.com
                 

Europa – Wereld Aids Dag – Hiv & Aids | "Een recordaantal Hiv–besmettingen"

In aanloop naar Wereld Aids Dag op 1 december hebben de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en het Europees Centrum voor de voorkoming en beheersing van ziektes (ECDC) de nieuwe cijfers bekend gemaakt omtrent het aaltal Hiv-besmette Europeanen. Bij 142.000 mensen in Europa is vorig jaar een Hiv-besmetting vastgesteld, het hoogste aantal sinds de twee organisaties in 1980 met hun rapportages begonnen. De stijging komt vooral voor rekening van Oost-Europa, waar het aantal besmettingen in de afgelopen tien jaar meer dan verdubbeld is. Op een populatie van 100.000 Europeanen zijn op dit moment 6,4 personen besmet met Hiv.

De stijging van het aantal gevallen in Oost-Europa wordt voor een groot deel veroorzaakt door heteroseksuele contacten, terwijl drugsgebruik ook een belangrijke oorzaak blijft. Maar volgens het rapport zijn de meeste besmettingen in Europa nog altijd ontstaan door homoseksuele contacten. Maar liefst 42 procent van alle 142.000 gevallen betreft het mannen die seks hebben met mannen (MSM). De twee gezondheids- bureaus constateren dat maatregelen tegen Hiv in Europa niet afdoende zijn. De WHO en de ECDC roepen de Europese regeringen dan ook op om een actieplan te maken "om de Hiv-epidemie in te tomen".

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com


        


Amsterdam Hiv-testweek → 28 nov. t/m 4 dec. | "Hiv-testweek van start met supersneltest" ‼

Het Hiv-Transmissie Eliminatie Amsterdam initiatief (H-TEAM) organiseert van 28 november tot 4 december met steun van het Aids Fonds de eerste breed gedragen Hiv-testweek in Amsterdam. Tijdens de Hiv-testweek worden verspreid over het land laagdrempelige en gratis testmogelijkheden aangeboden. In Amsterdam bundelen het Aids Fonds, Soa Aids Nederland, GGD Amsterdam, Hiv Vereni- ging Nederland, AIGHD, huisartsen, ziekenhuizen, andere zorginstellingen en doelgroepen binnen het H-TEAM hun krachten om met een publiekscampagne en de inzet van gratis 'supersneltesten' snel en makkelijk te testen op Hiv. Supersneltesten kunnen in één minuut uitgevoerd worden met één druppel bloed. Ter illustratie van de snelheid van de test wordt op 26 november op het Rembrandt- plein een test-bushokje onthuld.

De Hiv-testweek is nodig omdat er in Nederland nog steeds veel mensen met Hiv zijn die dat niet van zichzelf weten en dus te laat de juiste zorg krijgen. Ook lopen zij het risico dat ze zonder het te weten Hiv aan anderen overdragen. Onderzoek toont aan dat 44 procent van de mensen met Hiv te laat in zorg komt waardoor hun afweersysteem al is aangetast. Ton Coenen, directeur van het Aids Fonds onderstreept het belang van laagdrempelig testen: "Met Hiv kun je lang en gezond leven. Maar alleen als je weet dat je het hebt ‼  Er vroeg bij zijn en snel behandelen is niet alleen belangrijk voor de eigen gezondheid, het voorkomt ook overdracht aan anderen. Elke dag die je er eerder bij bent, is pure winst".

Barrières om te testen zijn niet alleen gebrek aan kennis over de voordelen van vroegbehandeling maar ook de toegankelijkheid van test- locaties, de kosten van het testen, het bloed laten prikken en angst voor het taboe en stigma dat heerst rondom Hiv. De publiekscampagne en brede inzet en beschikbaarheid van de supersneltesten in de Hiv-testweek, slecht deze barrières zo veel mogelijk. Jan van Bergen, programma- leider bij Soa Aids Nederland en huisarts in Amsterdam, legt uit: "De Hiv-epidemie is ook in Nederland nog steeds niet onder controle. Elk jaar worden in Amsterdam zo'n 300 nieuwe Hiv-infecties gevonden. Testen en behandelen verbetert de gezondheidsprognose en voorkomt over- dracht. Daarom is deze multidisciplinaire aanpak van het H-TEAM hard nodig om het testen op Hiv zo makkelijk mogelijk te maken".

Via www.HivTestWeek.nl kunnen bezoekers een testlocatie in de buurt vinden die meedoet aan de Hiv-testweek

Zie ook:  
Testweek | "Laat je gratis en supersnel testen op Hiv"  /  A'dam | Supersnel testen tijdens Hiv–testweek    
bronnen: GaySite.nl / YouTube.com


        
                                         

woensdag 25 november 2015

Amerika – Famous Footwear | Opnieuw leuke reclame-video met Homo-papa's

Er is opnieuw een mooie reclame video gemaakt met daarin een homo koppel met kinderen. Dit keer gaat het om een reclame video van Famous Footwear een Amerikaanse groothandel met tal van ketens in merkschoenen.

In de nieuwe video van Famous Footwear zie je twee papa's samen met hun twee kinderen aan tafel zitten. Voor de maaltijd wordt aangevat moeten de kinderen, maar ook de papa hun GSM, iPad, enz. inleveren zodat men kan over gaan tot een gezellige familie maaltijd. De reclame video heet dan ook toepasselijk "Family Dinner, A Time To Reconnect".

De video is de nieuwste in een hele reeks van reclame video's waarbij men steeds vaker ook HoLeBi-koppels inzet. Want grote en kleine be- drijven wereldwijd hebben het sinds enkele jaren begrepen, ook HoLeBi-koppels en HoLeBi-gezinnen zijn een deel van een maatschappij.

bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com                                 

VS - 'Gus Kenworthy' | Acht dingen die je NIET tegen Gays zou moeten zeggen

VS  Gus Kenworthy  →  De Olympische skiër Gus Kenworthy heeft voor de Amerikaanse Teen Vogue een filmpje opgenomen waarin hij opsomt welke onzinnige opmerkingen gays naar hun hoofd krijgen geslingerd.

Gus Kenworthy kwam onlangs uit voor zijn homoseksualiteit. Hij vertelde aan ESPN dat het nog altijd lastig is om 'out' te zijn in de professio- nele skiwereld. Zo zijn er nog steeds sponsors die hun naam niet willen verbinden aan een homoseksuele skiër.    Hier lees je het complete interview.

Voor Teen Vogue houdt hij het luchtiger. Samen met Phillip Picardi, digital editorial director bij Teen Vogue, nemen ze acht opmerkingen door die gays van hun vriend(inn)en te horen krijgen. Zoals bijvoorbeeld: "Je ziet er helemaal niet uit als een homo. Je bent heel mannelijk". Zoiets mag dan bedoeld zijn als compliment maar dat is het niet, zo concluderen de twee.

Een ander: "Alle homo's zijn dol op mij". Ook weer zo'n stereotype. Of de verzuchting: "Waarom zijn alle knappe mannen homo" ?!  En het helpt ook niet echt om te worden gekoppeld: "Ik wil je voorstellen aan mijn andere homo-vriend".

Zie ook:  Gus Kenworthy: "Zeg dit NOOIT tegen je Gay vrienden" ‼

bronnen: Winq.nl / TeenVogue.com – Video                         

Engeland - Talking Props | Moeder geschokt: "Help, de dansdocent is Homo" ‼

UK  →  Homofobie behoort ook in Groot-Brittannië nog lang niet tot het verleden. Een moeder die haar kinderen op een theaterschool had ingeschreven om musicallessen te volgen, heeft hen er onlangs snel weer vanaf gehaald. De reden: "Een van de leraren is Homo".

De vrouw schreef de leraar van Talking Props dat zij haar geld terug wilde. Dat leverde een mooie online-conversatie op:

Moeder:
"Hallo Michael. In aanvulling op ons gesprek van vorige week heb ik besloten dat mijn kinderen maandag niet naar school gaan. Jouw reputatie 
als toneelleraar staat buiten kijf, en dat heeft mij er ook toe aangezet om mijn kinderen in te schrijven. Pas onlangs hoorde ik van je levensstijl en als christen kan ik niet toestaan dat mijn kinderen beïnvloed worden door dit soort onconventionele ideeën. Wij geloven dat een man met een vrouw moet trouwen. Ik verwacht dat ik mijn lesgeld terugkrijg. Dat kun je me via een cheque sturen".

Michael Neri had zijn antwoord snel klaar:
"Hallo (naam van moeder), ik zou liegen als ik zei dat ik teleurgesteld ben door je bericht. Ik ben trots op mijn leerlingen vanwege het respect 
en de liefde die zij voor anderen voelen en de passie waarmee zij naar gelijkheid streven. Jullie zouden alleen maar een inbreuk vormen op onze familie.  Ik heb het idee dat mijn seksualiteit geen enkele invloed heeft op mijn lesgevende kwaliteiten, net zoals dat het geval zou zijn bij een dokter die een van je kinderen behandelt als het ziek is".

"Ik ben ervan overtuigd dat het welzijn van je kind op de eerste plaats komt als het met spoed behandeld moet worden, of zou je eerst de levensstijl van hun artsen willen checken voordat zij met de operatie beginnen die hun leven moet redden ?!  Ik wens je succes bij het vinden van een school die bij jouw wensen past, hoewel ik uit ervaring kan zeggen dat een theater zonder homo's hetzelfde is als koken zonder kruiden (dat is mijn mening maar, hoor)".

"Ik hoor dat je je kunt inschrijven bij StageCoach, maar daar dragen leraren 'kleden van tweeërlei stof', en je weet ongetwijfeld dat dat in de bijbel verboden is (Leviticus 19:19)".

"Je bent van harte welkom bij onze musical Happy Days. In de slotakte wordt confetti gebruikt, maar wees gerust, dit is geen poging om je christelijke levensstijl te corrumperen. We houden gewoon van glitter".

"Helaas kan je voorschot niet worden terugbetaald, maar maak je niet ongerust, het geld is aan StoneWall gedoneerd, een liefdadigheidsinstellingen voor homo's, lesbo's, biseksuelen en transgenders".

Groeten,
Michael    

De musical waarvoor de kinderen zich hadden ingeschreven is Rent. Die gaat over homo's en biseksuelen aan het begin van de Aids-crisis, begin jaren 80.

Zie ook:  Docent zet Homofobe moeder te kijk  /  Homofobe moeder haalt kinderen weg bij Homoseksuele dansdocent

bronnen: RTL·Nieuws.nl / Facebook.com – Video
                      

                                                       

dinsdag 24 november 2015

UK – 'I Am Leo' | Docu over Transgender-jongen wint BAFTA Children's Award

Leo Waddell – "I Am Leo"  →  De documentaire I Am Leo, over een 13-jarige Transgender-jongen Leo Wadell heeft een BAFTA (British Academy of Film and Television Arts) Children's Award gewonnen. De docu werd vorig jaar op de Britse zender CBBC getoond.

In I Am Leo volgt men het leven van een jongen die geboren werd als meisje. Op de leeftijd van amper vijf jaar oud scheerde hij zijn haar af omdat hij er niet wilde uitzien als een meisje. Op de leeftijd van 11 jaar begon hij zichzelf Leo te noemen. 

In de documentaire I Am Leo volgt men de jonge transgender, komt zijn moeder 'Hayley' aan het woord en ontmoeten we de vrienden van Leo waaronder nog een transgender jongen. Leo Wadell was erg blij met de Award en dankte iedereen die de documentaire mee nomineerde en iedereen die mee hielp de documentaire te maken.

bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com                                                 

Arnhem – Justitie | Openbaar Ministerie wil 16 jaar voor drogeren van Homo's

Een 43-jarige man - Richard B. uit Bloemendaal - die wordt verdacht van het drogeren van drie homo's om hun pinpas te bemachtigen, moet zestien jaar cel krijgen. Dat wil het Openbaar Ministerie (OM) in Arnhem. Een Apeldoorner is door het drogeren overleden in mei 2014. Twee anderen hadden geluk, zo stelde de officier van justitie dinsdag in Arnhem.

Bij nog tien homoseksuele mannen die bestolen werden, is er voor zover bekend geen drogeermiddel gebruikt. Een 36-jarige man - Andrew van V. uit Bussum - die met pasjes van zes slachtoffers pinde, moet als het aan het OM ligt 4½ jaar cel krijgen. Mede omdat hij 50.000 XTC-pillen had.

De Apeldoorner overleed waarschijnlijk als gevolg van verstikking door het bewusteloos op zijn buik liggen met afgesneden adem. Na vreemde pintransacties werd het middel scopolamine in hoge concentraties in zijn lichaam gevonden.

Volgens de officier van justitie zocht de hoofdverdachte op een homodatingwebsite steeds naar eenzame of kwetsbare mannen die een maatje zochten. Hij palmde hen in en verleidde ze tot pinnen. Die code werd afgekeken met een cameraatje dat de Bussumer bij de pinautomaat had geïnstalleerd. De hoofdverdachte verwisselde dan de pinpas voor een neppas, waarna een handlanger ging pinnen. Behalve de Bussumer kon- den geen andere handlangers vervolgd worden.

Zie ook:  

bronnen: Fok.nl – Fok Nieuws / RTL·Nieuws.nl – Video                                 

VS – 'Zac Stevens' | "25-jarige Gay porno-acteur dood gevonden in San Diego"

Zac Stevens, de 25 jarige porno-acteur die o.a voor de studio's Men.com en Helixstudio's films maakte is afgelopen week dood gevonden. Dat meldt de website NewNowNext.com.

Waaraan de 25-jarige Zac Stevens is overleden is nog niet bekend. Bekende van Zac Stevens wachten op het medische onderzoek.

bron: GayOkay.nl 


USA - San Diego – 'Zac Stevens' | "De 25-jarige porno-acteur 'Zac Stevens' is dood gevonden" ‼

De 25-jarige porno-acteur Zac Stevens, is vorige week dood aangetroffen in San Diego, dat meldt NewNowNext.

De oorzaak van zijn overlijden is nog onbekend. Vrienden en familie van Stevens zijn op dit moment in afwachting van het medische onderzoek. Stevens maakte de afgelopen twee jaar pornofilms voor homoporno studios Men.com en Helix Studio's.

Volgens zijn Twitter-account hield de pornoacteur van wandelen, reizen, yoga en parachutespringen. "Ik ben een gezellige jongen en heb geen blad voor de mond. Ik wil iedereen helpen om het beste uit zichzelf te halen", schrijft hij op zijn Twitter.

Vorige week postte de acteur nog een vrolijke video van zichzelf op Instagram ‼       ↓

Zie ook:  Porno-acteur 'Dimitri Kane' overleden aan overdosis

bronnen: OUT.tv / Instagram.com

                                              
Een video die is geplaatst door Zac Stevens (@zacstevens15) op

                                                   

maandag 23 november 2015

Afrika - Nigeria | In Nigeria zijn 21 studenten opgepakt voor Homoseksualiteit

In Nigeria zijn 21 studenten gearresteerd vanwege homoseksualiteit in de stad Asaba in de Delta State. Meerdere bronnen beroepen zich op een bericht in PUNCH News.  De studenten zouden zijn gearresteerd op twee technische hogescholen. Volgens een officieel Nigeriaans persbericht was er sprake van 'perverse homoseksuele handelingen voor geldelijk gewin'.

"Homoseksualiteit won aan populariteit op de twee hogescholen en de schuldigen waren ook lid van verschillende cult groepen", meldt het persbericht. Nigeria is een conservatief land met 170 miljoen inwoners, voornamelijk moslims in het noorden en christelijk in het zuiden. Roze Nigerianen zijn zelden open over hun geaardheid en geweld tegen LHBT's komt er veel voor. Op homoseksualiteit staat in het Islamitische noorden – waar de Sharia geldt – de doodstraf, in het zuiden tot 14 jaar celstraf.

Zie ook:  21 studenten opgepakt in Nigeria wegens Homoseks

bronnen: Gay.blog.nl / Punchng.com
               

ESC – Xavier Naidoo | "Duitsland trekt kandidaat Eurovisie Songfestival terug"

Duitsland  →  Opmerkelijk nieuws uit Duitsland: het land heeft de beoogde inzending voor het Eurovisie Songfestival teruggetrokken. Na veel commentaar en online petities heeft de NRD ervoor gekozen Xavier Naidoo toch niet te sturen, vanwege homofobe en anti-semitische uitlatingen die hij in het verleden zou hebben gedaan.

De NRD kwam zaterdagmiddag met een verklaring waarin ze Xavier Naidoo een getalenteerde zanger noemden. Ook zijn ze overtuigd dat Naidoo racist noch homofoob is. "Het is duidelijk dat hij polariseert, maar het aantal reacties heeft ons verrast en we hebben het verkeerd ingeschat", aldus de omroep. "Het Eurovisie Songfestival heeft een vrolijk karakter dat kosten wat kost behouden moet worden. De discussie die is ontstaan kan dat karakter beschadigen. Om die reden zal Xavier Naidoo Duitsland niet vertegenwoordigen".

Petitie
In 2012 zou de zanger met rapper Kool Savas een nummer hebben opgenomen waarin homoseksualiteit met pedofilie wordt vergeleken. De LSVD, de Duitse evenknie van het COC, reageerde meteen verbaasd toen Naidoo als kandidaat naar voren werd geschoven. "Zijn teksten zijn agressief en opruiend. Hij is niet iemand die de veelzijdige samenleving van Duitsland in het buitenland zou moeten vertegenwoordigen". De online petitie om Naidoo niet te sturen kreeg bijna 17.000 steunbetuigingen. LSVD spreekt van een succes: "Deze petitie heeft bijgedragen aan het besluit Xavier Naidoo niet af te vaardigen. Iedereen bedankt voor jullie steun" ‼ 

De zanger laat in een reactie weten dat de beslissing van de omroep wat hem betreft 'oké' is. Hij heeft zich van de beschuldigingen gedistantieerd. "Mijn passie voor muziek en mijn inzet voor liefde, vrijheid, tolerantie en saamhorigheid zullen hierdoor niet geremd worden".

Tweede keus
Het is niet de eerste keer dat Duitsland een tweede keus naar het Songfestival stuurt. Vorig jaar choqueerde Andres Kümmert, die met 78% van de stemmen was verkozen in de nationale voorronde, het publiek door live op TV af te zien van zijn plek. Ann Sophie vertegenwoorde vervolgens Duitsland in Wenen, maar strandde met haar 'Black Smoke' op een gedeelde laatste plek met nil points.

bronnen: Gay.nl / YouTube.com


        
                                   

zondag 22 november 2015

Engeland – 24-11-2015 | 'Freddie Mercury' overleed in 1991 – 24 jaar geleden

Op dinsdag 24 november is het 24 jaar geleden dat Freddie Mercury (1946-1991) stierf aan de gevolgen van Aids. Hoewel niet openlijk homo, groeide hij uit tot homo-icoon. Als frontzanger van Queen ging hij als één van de beste en populairste rockartiesten ooit de geschiedenis in. De hit Bohemian Rhapsody uit 1975 staat vrijwel ieder jaar nummer één op de 'Top 2000 Aller Tijden'. Freddie Mercury werd op 5 september 1946 als Farrokh Bulsara geboren in Zanzibar. Het jaar erop verhuisde zijn familie naar India. Daar zat hij in de buurt van Bombay op een Engels internaat. In 1963 verhuisde het gezin naar Engeland.

In 1969 sloot hij zich aan bij een band: Ibex en veranderde hij kort daarna zijn naam in Freddie Mercury. Hij maakte deel uit van Smile, de voorloper van rockband Queen. In 1974 had Queen een eerste hit met Killer Queen. Hun grootste hit kwam het jaar daarop uit: 'Bohemian Rhapsody'. Radiostations waren huiverig om dit nummer te draaien, omdat het veel langer duurde dat de gebruikelijke lengte van drie minuten-en-nog-wat. Het succes werd vergroot door de videoclip: de eerste 'echte' in de popgeschiedenis. Queen ging er prat op geen synthesizer te gebruiken, destijds een nieuw instrument dat de popmuziek overheerste. In de tachtiger jaren leek het gedaan met de populariteit van Queen, tot in 1985, toen de groep, met Freddie Mercury als flitsende leadzanger, hét succes was van Life Aid in Wembley, ten behoeve van Afrika, dat over de hele wereld werd uitgezonden.

In 1987 doken de eerste geruchten op over de gezondheid van Freddie Mercury. De bandleden gingen ieder hun eigen weg. Mercury bracht soloalbums uit, met o.a. de singles Great Pretender en Barcelona (samen met de Spaanse operadiva Monserrat Cabbalé. In 1989 kwam de groep weer bij elkaar in de studio en maakte het album The Miracle met onder andere I Want It All. Queen trad nooit meer in het openbaar op. In 1991 kwam hun meest succesvolle album Innuendo uit. Geruchten over de gezondheid van Mercury werden alsmaar sterker: óf hij was helemaal niet te zien in videoclips en als hij dat wel was, viel op hoe sterk vermagerd hij was. Op 23 november kwam een officieel persbericht uit: "Freddie Mercury had Aids". De dag erop stierf hij.

bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com


        
                                   

Minister 'Asscher' | "Onbegrijpelijk dat bedrijf mensen afwijst om geaardheid"

Minister Lodewijk Asscher (PvdA) van Sociale Zaken en Werkgelegenheid noemt het 'onbegrijpelijk' dat bedrijven vandaag de dag nog mensen afwijzen om hun seksuele geaardheid. De bewindsman reageert tegenover het AD op het verhaal van Bas van der Meer (25), die na meerdere succesvolle gesprekken werd afgewezen voor een stage omdat hij een vriend heeft.

"Dit soort afwijzingen zorgen ervoor dat toekomstdromen eindigen in frustratie en talent wordt verspild", aldus de minister. "Discriminatie is een ernstige zaak. Niet voor niets staat in het eerste artikel van onze Grondwet dat er geen onderscheid gemaakt mag worden op basis van geaardheid".'

Lodewijk Asscher benadrukt dat het erg belangrijk is dat Bas aangifte doet, zoals de student donderdag aankondigde. "In Nederland is iedereen gelijk. Ik vind het belangrijk dat alle werkgevers en werknemers weten dat discriminatie niet kan".

De PvdA'er kondigt aan dat zijn ministerie volgend jaar met een grote campagne komt om iedereen hiervan bewust te maken.

Ongeloof
De 25-jarige Bas uit het Friese Drachten was na meerdere 'supergoede' gesprekken 'zo goed als aangenomen' voor zijn marketingstage bij tuin- en dierenbedrijf A. Th. De Boer. De student Small Business & Retail Management, die al negen jaar uit de kast is en sinds twee jaar een relatie heeft met Jan Willem (21), kon niet wachten om te beginnen.

Zijn euforie sloeg woensdag om in bitter ongeloof toen hij een e-mail kreeg waarin het bedrijf hem alsnog afwijst. De organisatie had zijn Facebookprofiel bezocht en gezien dat Bas een relatie heeft met een man. Het probleem is niet dat Bas homo is. De 'kink' is dat hij zijn geaardheid openlijk 'uitleeft' nu hij een vriend heeft, benadrukte de organisatie in het bericht dat in handen is van het AD.

Boos en verdrietig
Bas kon zijn ogen niet geloven. "Ik was verdrietig en boos tegelijk", zei hij aangeslagen. "Ze kijken niet naar wie ik ben, maar naar wát ik ben. Het gezin van mijn vriend is ook christelijk, maar zij zeggen zich te schamen om christen te zijn".

Hij gaat nu aangifte doen tegen het bedrijf en overweegt ook een klacht in te dienen bij het College voor de Rechten van de Mens. "Mensen worden te makkelijk weggestuurd op basis van bijvoorbeeld geaardheid of huidskleur. Daar wil ik meer aandacht voor creëren - voor anderen, voor de toekomst".


bronnen: AD.nl – Algemeen Dagblad /  YouTube.com – RTL Late Night