zaterdag 24 juni 2017

Californië voegt vier VS-Staten toe aan Travel Ban vanwege anti-LGBTI wetten

USA - 'Travel Ban'    De Amerikaanse staat Californië doet vier andere Amerikaanse staten in de ban, waar wetten gelden die LGBTI's discrimineren   De 'travel ban' ging 1 januari met de wet AB1886 van kracht.  Volgens die wet heeft Californië "een leidende rol op het gebied van bescherming van mensenrechten en voorkomen van discriminatie" en mag de staat "geen discriminatie van LGBT's onder- steunen of financieren".
                  
                                           
Op de "travel ban" lijst staan ook staten waar volgens Californië religieuze vrijheden niet worden beschermd, maar ook staten die godsdienst- vrijheid gebruiken om te kunnen discrimineren. Kansas, Mississippi, North Carolina en Tennessee stonden al op de lijst, maar daaraan werden donderdag AlabamaKentuckySouth Dakota en Texas toegevoegd. Alabama, South Dakota en Texas namen onlangs wetten aan waardoor roze koppels geen kinderen kunnen adopteren of opvoeden en Kentucky nam een religious freedom wet aan, op grond waarvan roze klasgenoten door campusgroepen kunnen worden buitengesloten. Uiteraard staat het iedereen wel vrij om individueel naar staten op de lijst te reizen.

bronnen: Gay.blog.nl / Twitter.com – CNN.com / YouTube.com 


        
                         

Duitsland · Homohuwelijk | Martin Schultz: "Binnen 100 dagen Homohuwelijk"

Fractievoorzitter 'Martin Schulz' van de 'Sociaaldemocratische Partij' van Duitsland (SPD) heeft vrijdag in een interview beloofd dat als zijn partij het na de verkiezingen dit najaar voor het zeggen krijgt Duitsland binnen honderd dagen het 'homohuwelijk' zal legaliseren Duitsland is één van de laatste westerse landen zonder homohuwelijk maar daar kan na de verkiezingen in september dus snel veran- dering in komen.

De huidige regeringscoalitie van CDU/CSU en SPD heeft tot nu toe geweigerd het huwelijk open te stellen voor paren van het zelfde geslacht. De partij van bondskanselier Angela Merkel (CDU/CSU) is tegen de komst van het homohuwelijk maar vooral tegen het adoptierecht voor homosek- suele paren. Recente peilingen laten zien dat de 'Duitse Christelijke Partij' van 'Angela Merkel' niet meer representatief is voor wat de Duitse bevolking wil.

Enige tijd geleden bleek dat een meerderheid van de Duitsers voor legalisering van het homohuwelijk is en ook vrijdag blijkt het opengestel- de huwelijk op veel steun te kunnen rekenen. Uit de meeste recente peiling van een gerenommeerd onderzoeksbureau blijkt dat maar liefst 66% voor en slechts 26 procent tegen het homohuwelijk is. Over adoptie door homoparen is Duitsland iets minder positief. Ruim 57 procent laat weten hier geen bezwaren tegen te hebben maar 33 procent zegt tegen adoptie te zijn.
                                           
                                               
                                                           
In navolging van de SPD hebben ook 'Die Grünen' (vergelijkbaar met GroenLinks) en de 'FDP' (vergelijkbaar met D66) zaterdag laten weten dat het homohuwelijk een zeer belangrijk item zal zijn tijdens de kabinetsformatie. De partijen stellen zelfs niet in een kabinet plaats te nemen als het huwelijk niet wordt opengesteld voor paren van het zelfde geslacht.

Algemeen wordt aangenomen dat de Duitse politiek nog dit jaar besluit het homohuwelijk, met of zonder het adoptierecht voor homoseksuele paren, te legaliseren.

Zie ook:
bronnen: GaySite.nl / Facebook.com – GaySite.nl / Twitter.com – Enough is Enough
                                                      
                                                 

vrijdag 23 juni 2017

Dit gebeurt in Lisse anno 2017 | "Allard (21) uit huis gezet omdat hij Gay is" ‼

Lisse    Mijn ouders zeiden me: "Je bent een loser, je bent een kneus en je kunt niks". Ze hebben Allard Bloois het huis uitgezet nadat hij een interview aan L'Homo had gegeven.

De ouders van Allard Bloois wisten dat hij in de L'Homo stond omdat hij ze dat had verteld  Vervolgens wilden ze aangifte tegen hem doen als hij het interview zou doorzetten, zo is te lezen in een nieuw interview met Allard bij Linda Nieuws. "Hun reactie deed me overigens niet zo veel. Ik zei dat ze vooral hun gang moesten gaan en dat ze mij toch niet klein konden krijgen".

Volgens Allard waren zijn ouders bang dat hij ze naar beneden zou halen. "Iedereen gelooft dat Satan mij beheerst".  Hij vertelt over de dominee van de gereformeerde kerk, die tegen hem zei: "Iedereen die buiten de kerk om beweegt, is zondig en gedoemd tot de hel". Allards reactie hier- op: "Nou, als alle homo's naar de hel gaan, wat heb ik dan te zoeken in de hemel" ?!

Vertrekken
Wat Allard Bloois niet zag aankomen was dat zijn ouders hem enige tijd later uitscholden en hem vervolgens lieten weten dat hij kon vertrekken. "Ik ben diezelfde avond nog weggegaan".

Allard heeft inmiddels geen contact meer met zijn ouders. Hij zoekt nu woonruimte. "Het maakt me niet uit waar dat is, al zou ik 't fijn vinden om in de omgeving van Amsterdam te gaan wonen". 

Het hele interview met Allard lees je bij: "Linda Nieuws"   Intussen heeft Allard via allerlei wegen woonruimte aangeboden gekregen 

Zie ook:
bronnen: Winq.nl / Twitter.com – LindaNieuws.nl
                                
                                    

Roze Zaterdag 2017 | "Morgen - 24 juni - is het 'Roze Zaterdag' in Den Bosch"

Zaterdag 24 juni 2017 vindt de 40e 'Roze Zaterdag' plaats, dit keer in Den Bosch. Een domper op de feestvreugde is het niet door laten gaan van de traditionele oecumenische kerkdienst in de 'Sint Jans Kathedraal':  Bisschop Gerard de Korte koos eieren voor zijn geld na kritische geluiden uit de behoudende hoek. Reden temeer om uitgerekend in deze bisschopsstad een Roze Zaterdag te houden ‼

De dienst vindt overigens (vanaf 10.00 uur) plaats in de protestante Grote Kerk - zo'n 200 meter verderop. Vrijdagavond wordt de dag alvast in- geluid met een XL-editie van Pretty in Pink op de Markt  Roze Zaterdag begint in de binnenstad om 11.00 uur met een infomarkt – die wordt gecombineerd met een kunstmarkt.
                                         

                                       
Om 11.00 uur begint een programma vol entertainment en bezinning op het Kerkplein en om 12.00 uur begint het programma met DJ's, optre- dens en toespraken op de Parade. Om 12.30 uur beleeft Den Bosch een wel heel eigen Pride Parade: de Regenboogbootparade. Samen vormen de boten de kleuren van de Regenboogvlag. Om 19.00 uur wordt de dag afgesloten met een Slotshow op de Markt

Zondag 25 juni zijn de Markt en de Parade het domein van 'The Day After' 

Zie ook:
bronnen: Gay.blog.nl / Facebook.com – Winq.nl / YouTube.com


        
                                                             

donderdag 22 juni 2017

Amsterdam - Gay Pride | "Floortje Dessing in jury van Gay Pride Botenparade"

Amsterdam – Gay Pride – "Botenparade"    'Floortje Dessing', Tim Oliehoek, Hanna Bervoets, Siep de Haan en Cornald Maas zullen dit jaar de boten jureren die op 6 augustus langskomen tijdens de parade van de Gay Pride.

De jury zit dit jaar voor het eerst op de VIP-tribune ter hoogte van de sluizen op de Amstel en beoordeelt op basis van drie criteria: Wie verbeeldt het thema 'This is My Pride' het beste, welke boot heeft de beste uitvoering en welke deelnemers steken hun nek uit en schudden de toeschouwers wakker met een maatschappelijk thema.
                                          
        
                                           
"Thematische boten die 'hun nek uitsteken' hebben net zoveel kans als een mooi uitgevoerde boot", zegt TV-presentator en juryvoorzitter Cornald Maas

Floortje Dessing (televisiemaker), Tim Oliehoek (regisseur), Hanna Bervoets (schrijfster) & Siep de Haan (initiatiefnemer van de Pride) zijn volgens Cornald Maas allemaal mensen die zeer uitgesproken en betrokken zijn en daarom geschikt als jurylid

Lees verder op de website van het Algemeen Dagblad:  Floortje Dessing in jury botenparade Gay Pride

Zie ook:

bronnen: AD.nl - Algemeen Dagblad / YouTube.com / Facebook.com – AD.nl                                                               

UK – London | "Bekende artiesten zingen voor slachtoffers van Genfell Tower"

Engeland – Londen  →  Zo'n vijftig artiesten werden door Simon Cowell bij elkaar gezet om geld op te halen voor de overlevenden en de nabestaanden van de verwoestende brand in Londen.
                                      
                                                                                        
Artiesten
Simon Cowell heeft een grote groep bij elkaar gekregen  Zoals: James Arthur, Pixie Lott, Rita Ora, Paloma Faith, Robbie Williams, Emeli Sandé, Leona Lewis en Céline Dion zingen mee. Ook Liam Payne en Louis Tomlinson van One Direction hebben een bijdrage geleverd.

Opbrengsten
Het nummer 'Bridge Over Troubled Water' is een cover van Simon & Garfunkel uit 1970. Het nummer staat al jaren in de Radio 2 Top 2000. De opbrengsten van de nieuwe versie gaan naar overlevenden en nabestaanden van de ramp.
bronnen: Winq.nl / Twitter.com – Simon Cowell / YouTube.com                                                     

woensdag 21 juni 2017

Vice News – LGBT-Video | Zo zien de 'concentratiekampen' in Tsjetsjenië eruit

Tsjetsjenië  LGBTI's – Gevangenissen  →  Een team van 'Vice News Tonight' heeft onlangs toegang gekregen tot de gevangenissen in Tsjetsjenië waar homoseksuelen gemarteld en vermoord zouden worden   In de documentaire is te zien dat alle beschuldigingen niet waar zouden zijn ...

Let op:  Deze korte documentaire kan als schokkend worden ervaren ‼

Zie ook:  
Vice News – Video | "Zo zien de concentratiekampen in Tsjetsjenië eruit"   GayVideo | "De Homogevangenissen in Tsjetsjenie"

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com                                                                                    

Rusland · LGBTI's | Europees Hof veroordeelt Russische Homopropaganda-wet

Rusland  →  De Russische "Homopropaganda-wet" is discriminerend en kan aanzetten tot homofobie ‼  Dat oordeelt het Europese Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) in Straatsburg. Volgens de rechters heeft Rusland drie homorechtenactivisten gediscrimineerd   De drie kregen een boete, omdat ze op straat tegen de wet hadden geprotesteerd.

Daarop stapten de drie activisten naar het Europese Hof. De rechters oordeelden dat de wet weliswaar jongeren beschermt, maar in strijd is met het verbod op discriminatie en de vrijheid van meningsuiting. Vooroordelen worden door de wet versterkt en de wet "dient geen publiek belang", aldus de rechters. De wet werd in 2013 aangenomen: 'promotie' van 'niet-traditionele seksuele relaties' bij mensen onder de 18 is verboden.
                                

                                           
Zie ook:

bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com – GayLive.be / Twitter.com – RD.nl
                                     
                                        

dinsdag 20 juni 2017

NL - IND | Asielaanvraag van 'Homoseksuele vluchteling' onterecht afgewezen

Staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Asiel) moet de asielaanvraag van een Iraakse asielzoeker opnieuw in behandeling nemen. De Irakees zegt dat hij homoseksueel is en vreesde in eigen land voor zijn veiligheid.

"Klaas Dijkhoff" oordeelde dat de man zijn geaardheid niet aannemelijk had gemaakt en wees zijn aanvraag af, maar de rechtbank in Den Haag heeft daar vandaag een streep door gezet.
                                                                         
                               
Niet aannemelijk
Volgens de rechtbank is het standpunt van de staatssecretaris "niet aannemelijk en op verschillende punten niet deugdelijk gemotiveerd". "Het besluit is vernietigd", zegt advocaat Oscar Hammerstein.

Oscar Hammerstein wil dat de asielaanvragen van homoseksuele vluchtelingen voortaan worden behandeld door een onafhankelijke commis- sie. "Ik denk dat deze uitspraak een stap in die richting is", zegt Oscar Hammerstein. "De regels zoals die nu zijn kloppen in ieder geval niet"

Zie ook:

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
•   Alkmaar - Grachtenparade | Parade 'Alkmaar Pride' kleurt Alkmaarse grachten      Met Links naar:  "Sahir Ahmad"  
  Homoseksuele asielzoeker moet terug naar Irak: "Daar word ik zeker gedood"

bronnen: RTL·Nieuws.nl / KIJK.nl – Video / Twitter.com – Het Parool
                                     
                                       

Amerika - Gay Prides | The Babadook: "Een nieuw LGBTI Pride-icoon in de VS"

Amerika  'The Babadook'    Dit jaar is een nieuw LGBT-icoon opgedoken op Amerikaanse Pride-evenementen: 'The Babadook'   Wat is dat ?!

The Babadook is een monster uit de gelijknamige Australische horrorfilm uit 2014. Netflix plaatste in november 2016 'The Babadook' onder de categorie LGBT-films.
                             
                                                       
 Op zich is 'The Badadook' geen LGBT-film, maar het verhaal gaat over buitenbeentjes. Zo is een alleenstaande moeder die het bijzonder moeilijk heeft een van de personages.

In juni zijn verschillende babadooks verschenen. Zo verkleedde genderbending YouTuber 'Miles Jai' zich als The Babadook voor de seizoens- finale van RuPaul's Drag Race.

bronnen: ZiZo- Magazine.be / Twitter.com – Cinemapp / YouTube.com