donderdag 22 juni 2017

UK – London | "Bekende artiesten zingen voor slachtoffers van Genfell Tower"

Engeland – Londen  →  Zo'n vijftig artiesten werden door Simon Cowell bij elkaar gezet om geld op te halen voor de overlevenden en de nabestaanden van de verwoestende brand in Londen.
                                      
                                                                                        
Artiesten
Simon Cowell heeft een grote groep bij elkaar gekregen  Zoals: James Arthur, Pixie Lott, Rita Ora, Paloma Faith, Robbie Williams, Emeli Sandé, Leona Lewis en Céline Dion zingen mee. Ook Liam Payne en Louis Tomlinson van One Direction hebben een bijdrage geleverd.

Opbrengsten
Het nummer 'Bridge Over Troubled Water' is een cover van Simon & Garfunkel uit 1970. Het nummer staat al jaren in de Radio 2 Top 2000. De opbrengsten van de nieuwe versie gaan naar overlevenden en nabestaanden van de ramp.
bronnen: Winq.nl / Twitter.com – Simon Cowell / YouTube.com                                                     

woensdag 21 juni 2017

Vice News – LGBT-Video | Zo zien de 'concentratiekampen' in Tsjetsjenië eruit

Tsjetsjenië  LGBTI's – Gevangenissen  →  Een team van 'Vice News Tonight' heeft onlangs toegang gekregen tot de gevangenissen in Tsjetsjenië waar homoseksuelen gemarteld en vermoord zouden worden   In de documentaire is te zien dat alle beschuldigingen niet waar zouden zijn ...

Let op:  Deze korte documentaire kan als schokkend worden ervaren ‼

Zie ook:  
Vice News – Video | "Zo zien de concentratiekampen in Tsjetsjenië eruit"   GayVideo | "De Homogevangenissen in Tsjetsjenie"

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com                                                                                    

Rusland · LGBTI's | Europees Hof veroordeelt Russische Homopropaganda-wet

Rusland  →  De Russische "Homopropaganda-wet" is discriminerend en kan aanzetten tot homofobie ‼  Dat oordeelt het Europese Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) in Straatsburg. Volgens de rechters heeft Rusland drie homorechtenactivisten gediscrimineerd   De drie kregen een boete, omdat ze op straat tegen de wet hadden geprotesteerd.

Daarop stapten de drie activisten naar het Europese Hof. De rechters oordeelden dat de wet weliswaar jongeren beschermt, maar in strijd is met het verbod op discriminatie en de vrijheid van meningsuiting. Vooroordelen worden door de wet versterkt en de wet "dient geen publiek belang", aldus de rechters. De wet werd in 2013 aangenomen: 'promotie' van 'niet-traditionele seksuele relaties' bij mensen onder de 18 is verboden.
                                

                                           
Zie ook:

bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com – GayLive.be / Twitter.com – RD.nl
                                     
                                        

dinsdag 20 juni 2017

NL - IND | Asielaanvraag van 'Homoseksuele vluchteling' onterecht afgewezen

Staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Asiel) moet de asielaanvraag van een Iraakse asielzoeker opnieuw in behandeling nemen. De Irakees zegt dat hij homoseksueel is en vreesde in eigen land voor zijn veiligheid.

"Klaas Dijkhoff" oordeelde dat de man zijn geaardheid niet aannemelijk had gemaakt en wees zijn aanvraag af, maar de rechtbank in Den Haag heeft daar vandaag een streep door gezet.
                                                                         
                               
Niet aannemelijk
Volgens de rechtbank is het standpunt van de staatssecretaris "niet aannemelijk en op verschillende punten niet deugdelijk gemotiveerd". "Het besluit is vernietigd", zegt advocaat Oscar Hammerstein.

Oscar Hammerstein wil dat de asielaanvragen van homoseksuele vluchtelingen voortaan worden behandeld door een onafhankelijke commis- sie. "Ik denk dat deze uitspraak een stap in die richting is", zegt Oscar Hammerstein. "De regels zoals die nu zijn kloppen in ieder geval niet"

Zie ook:

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
•   Alkmaar - Grachtenparade | Parade 'Alkmaar Pride' kleurt Alkmaarse grachten      Met Links naar:  "Sahir Ahmad"  
  Homoseksuele asielzoeker moet terug naar Irak: "Daar word ik zeker gedood"

bronnen: RTL·Nieuws.nl / KIJK.nl – Video / Twitter.com – Het Parool
                                     
                                       

Amerika - Gay Prides | The Babadook: "Een nieuw LGBTI Pride-icoon in de VS"

Amerika  'The Babadook'    Dit jaar is een nieuw LGBT-icoon opgedoken op Amerikaanse Pride-evenementen: 'The Babadook'   Wat is dat ?!

The Babadook is een monster uit de gelijknamige Australische horrorfilm uit 2014. Netflix plaatste in november 2016 'The Babadook' onder de categorie LGBT-films.
                             
                                                       
 Op zich is 'The Badadook' geen LGBT-film, maar het verhaal gaat over buitenbeentjes. Zo is een alleenstaande moeder die het bijzonder moeilijk heeft een van de personages.

In juni zijn verschillende babadooks verschenen. Zo verkleedde genderbending YouTuber 'Miles Jai' zich als The Babadook voor de seizoens- finale van RuPaul's Drag Race.

bronnen: ZiZo- Magazine.be / Twitter.com – Cinemapp / YouTube.com


     

      
                                         

maandag 19 juni 2017

USA | Dapper meisje (12) komt Uit de Kast in de Kerk, en dan gebeurt er dít ...

Amerika – Utah – 'Savannah'  →  Een mormoonse tiener kwam in haar Kerk in Utah, Amerika openlijk Uit de Kast. Ze is Lesbisch en dat mag heel de kerkgemeenschap weten. Hoe dat nieuws werd ontvangen ?!

Niet zoals Savannah (12) gehoopt had. Tijdens haar prachtige speech, werd haar namelijk zomaar het zwijgen opgelegd

"Ik hoop een partner en een goede baan te vinden", hoor je Savannah (12) zeggen. "Ik hoop te gaan trouwen en een gezin te stichten. God zou mij nooit vragen om alleen door het leven te gaan, of mijn leven te delen met iemand waar ik me niet aangetrokken tot voel. Ik wil van mezelf houden en me niet hoeven te schamen voor wie ik ben".
                                                                                                   

Lees verder op de website van Libelle.nl:  Dapper meisje (12) komt Uit de Kast in de Kerk, en dan gebeurt er dít ... ‼
                                                                                  
Zie ook:  
Meisje (12) vertelt in de kerk dat ze Lesbisch is maar wordt dan weggewerkt  /  Meisje vertelt dapper in de Kerk dat ze Lesbisch is  

bronnen: Libelle.nl / Facebook.com – Libelle.nl / YouTube.com                                                 

Oekraïne - Kiev - Gay Pride | "Gayparade in Kiev verloopt zonder incidenten" ‼

Oekraïne · Kiev · Gay Pride    Politici en buitenlandse diplomaten hebben zondag deelgenomen aan een Gay Pride in Kiev   Volgens de 'organisatie' deden aan de mars zo'n 10.000 mensen mee  Er was veel politie op de been, die had echter weinig te doen, de tocht ver- liep zonder 'noemenswaardige incidenten'   Wel protesteerden er zo'n 'tweehonderd mensen', een tiental mensen probeerde door het veiligheidskordon heen te breken.

Kiev → De pro-Europese regering van Oekraïne maakt zich de laatste tijd hard voor de rechten van homo-gemeenschap, dit om dichter naar de Europese Unie te bewegen.
                                         
                                                       
Zie ook:

Extra:
bronnen: Europa-Nu.nl / Twitter.com – De Telegraaf / YouTube.com – Ruptly


      

      
                                                  

zondag 18 juni 2017

Amsterdam | Twee Homoseksuele mannen 'mishandeld' door vier Homohaters

Amsterdam  →  Twee mannen zijn in de nacht van zaterdag op zondag in Amsterdam gewond geraakt als gevolg van homogerelateerd geweld. Ze moesten voor behandeling naar een ziekenhuis.  Volgens de politie is 't tweetal mishandeld door een groepje van vier man- nen ‼

Het incident vond plaats op het Damrak, in de binnenstad. De politie heeft beeldmateriaal van meerdere camera's in de omgeving veiliggesteld voor nader onderzoek.

Zie ook:
bronnen: TPO.nl / Twitter.com – RTL Nieuws
                                          
                                       

Orphan Black · Felix | "Orphan Black-acteur 'Jordan Gavaris' komt Uit de Kast"

Jordan Gavaris, die als de homoseksuele 'Felix Dawkins' één van de hoofdrollen speelt in de populaire serie Orphan Black,  is nu in real life Uit de Kast gekomen ‼

Jordan Gavaris vond het lastig om te zeggen: "Niemand vraagt het me ooit. Dit is iets lastigs om te vertellen en ik heb het hiervoor eigenlijk nog nooit hardop gezegd, maar ik geloof wel dat sommige rollen nu verloren gaan. En sommige misschien juist niet; niet eens om de goede redenen".
                           
        
                                                                    
Jordan Gavaris kwam op z'n negentiende bij zijn familie Uit de Kast maar heeft nu, acht jaar later, besloten er openlijk over te praten. "Misschien heeft dit niet dezelfde impact zoals bij iemand als 'Colton Haynes' of 'Gus Kenworthy' of zo. Maar [als] één persoon zich hierdoor al iets meer op zijn gemak voelt – die zichzelf op een bepaalde manier vertegenwoordigd ziet – dat begon zoveel belangrijker te worden dan mezelf bescher- men", aldus Jordan Gavaris.

Zie ook:
Orphan Black-acteur komt Uit de Kast ... en niemand is verrast ‼  /  Canada – Jordan Gavaris | "27-jarige acteur komt Uit de Kast" ‼  

Extra:  Snoepje van de Week | "Jordan Gavaris"

bronnen: OUT.tv / YouTube.com / Facebook.com – GayLive.be