zaterdag 25 februari 2017

Slovenië - Homohuwelijk | Homoseksuele koppels kunnen trouwen in Slovenië

Slovenië  'Huwelijk'  →  Zaterdag is voor het eerst in Slovenië een lesbisch koppel getrouwd. Sinds vrijdag is het huwelijk opengesteld voor homoseksuele koppels.

De wet die dat mogelijk maakt en hen grotendeels dezelfde rechten geeft als hetero-koppels werd 10 maanden geleden goedgekeurd en trad vrijdag in werking.
                                             
                                                                            
Adopteren kunnen homoseksuele koppels niet. Dat werd uit het wetsvoorstel gehaald nadat een referendum het wetsvoorstel met adoptie verworpen werd.

Zie ook:

bronnen: GayLive.be / YouTube.com / Twitter.com Roddy Rietveldt
                                                      
                                                 

Cabaretier Henk Elsink is op 81-jarige leeftijd overleden na een lang ziektebed

Amersfoort  →  Cabaretier Henk Elsink is vrijdag overleden in een verzorgingshuis in Amersfoort. Hij werd 81 jaar en leed aan de ziekte van Alzheimer. Hij werd in de jaren '60 en '70 bekend door z'n shows in zijn Amsterdamse cabaretrestaurant 'De Koopermoolen', waar- in hij bekende Nederlandse sterren ontving. Ook met z'n onemanshows had Henk Elsink veel succes, onder meer met zijn typetje Harm met het Harpje.
                                    
                                           
Daarin zette Henk Elsink een stereotype nicht neer, iets waar in roze kringen niet om gelachen kon worden.  Voor zijn shows kreeg hij in 1973 – nee, dat is geen woordspeling – de Gouden Harp. Bekend werd ook zijn typetje De Voetbal Supporter waarin hij met een toeter schunnige taal overstemt  Andere bekende conferences zijn: De Bom, Kleine Johanna en De Lift.  In 1988 stopte Henk Elsink met cabaret en verhuisde naar Mallorca, waar hij tot 2005 bleef wonen.

Zie ook:

bronnen: Gay.blog.nl / Twitter.com – NOS.nl / YouTube.com


        
                                                          

vrijdag 24 februari 2017

USA · Donald Trump | "Door decreet zijn Transgenders op scholen terug bij af"

Amerika  →  De Amerikaanse president Donald Trump heeft woensdagavond per decreet een streep gehaald door 't transgenderbeleid van zijn voorganger Barack Obama   Op openbare scholen moeten de transgenders weer naar de WC die overeen komt met hun daad- werkelijke geslacht ‼  Daarnaast worden ook regels ingetrokken over de manier waarop scholen namen en geslacht van transgenders moesten gebruiken.
                                   
                                                    
Conservatieven zijn er blij mee: zij vinden het een zaak voor staten en scholen en niet voor de federale overheid. Scholen die zich onder Obama niet aan de regels hielden, konden gekort worden in hun subsidie. Daarop stapten vorig jaar een aantal staten naar de rechter, die toen lokaal al een streep door de toilet-regels zette.  Het zat er allemaal aan te komen: meteen na zijn benoeming liet running mate Mike Pence weten dat team Trump LHBT-rechten zal terugdraaien. Eerder werd al bekend dat transgenders op de valreep massaal hun ID laten veranderen.

Zie ook:
bronnen: Gay.blog.nl / Twitter.com – Erik Feenstra / YouTube.com


        
                                     

Noord-Brabant – Carnaval - Horeca Tips | Waar ga jij naartoe met 'Carnaval' ?!

Noord-Brabant – Carnaval 2017 – Horeca Tips  →  Of je nu wel of niet van Carnaval houdt: "Ook dit weekend weer genoeg te beleven in het zuiden van het land"  Trek je Carnavalskleren aan, zet je synthetische pruik op en ga naar deze 'fijne feestjes' ‼

PallaZ Carnaval 
Carnaval bij Pallaz – Stratumsedijk 14 – Eindhoven   
 De carnavalsgekte in het zuiden van ons land slaat weer toe  Ook in Eindhoven en daar speelt PallaZ goed op in  Zes dagen lang kun je er feestvieren. Het begint vrijdagavond met het hoerenbal en eindigt woensdag pas met worst slikken en vissticks likken ...  Het belooft een heftige week te worden. 
Vanaf vrijdag 24 februari – PallaZ – Eindhoven    

Janika Carnaval
Carnaval bij Café Janika – Zuid Willemsvaart 249 – 's-Hertogenbosch   
 8 dagen feest bij Café Janika – Hét open minded feestcafé van Oeteldonk ‼  
Vanaf woensdag 22 februari – Café Janika – Den Bosch   

Lollipop Carnaval 
Carnaval bij De Lollipop – Paleisring 25 – Tilburg    
 Carnaval kun je ook gaan beleven in Tilburg  In 'De Lollipop' is het vanaf vrijdagavond feest met een kroegentocht (Kroegendwèèltocht), maar er is natuurlijk nog veel meer. Zo gaan we op zaterdag zuipen tot we kruipen, is er op zondag een defilé van Prins Robèrt d'n Irste en kun je – mits je een echte diehard bent – naar de Malle Mondag. Alaaf ‼
Vanaf vrijdag 24 februari - De Lollipop – Tilburg    

Peanuts Carnaval
Carnaval bij Café Peanuts – Stadhuisstraat 19 – Tilburg    
 6 dagen Carnaval @ Peanuts  
Elke dag binnen & buiten DJ's en dweilorkesten ‼
Vanaf vrijdag 24 februari – Café Peanuts – Tilburg   

Venise Carnaval
Carnaval bij Venise Bar – Halstraat 30 – Breda  
 6 dagen Carnaval in Breda @ Jeanettekes Bar ‼  
Venise Bar – "We zwaaien Erna" ‼ – Jeanettekes Bar Carnaval 2017
Vanaf vrijdag 24 februari – Venise Bar – Breda    
bronnen: Gay.nl / GeenFlikkerTeDoen.nl / Twitter.com  Gay.nl
                                                   
                                             

donderdag 23 februari 2017

Noord-Holland – Zandvoort → Gay Pride | "Ook Zandvoort wil eigen Gay Pride"

Zandvoort  →  Steeds meer steden geven aan geïnteresseerd te zijn in het organiseren van een eigen Gay Pride.  Zo ook Zandvoort.  De gemeente en initiatiefnemer Wim Peeters zijn volop in gesprek.

De Gay Pride moet deze zomer nog plaatsvinden in 'Amsterdam' aan Zee. "Heel Zandvoort gaat Roze kleuren", vertelt Wim aan het AD. "We hijsen de regenboogvlag in masten en een optocht trekt door de straten.  Ook hopen we op een Roze trein die tussen Zandvoort en Amsterdam gaat rijden."
                                              

                                         
Heel Holland viert Pride
'Zandvoort' is naast 'Amsterdam' niet de enige stad met een 'Gay Pride'   Ook in Alkmaar (25-28 mei), Utrecht (17 juni), Amersfoort (juli), Rotterdam (22-24 september) en Lemelerveld (22 juli) worden dit jaar prides georganiseerd. 

Zie ook:
bronnen: Gay.nl / AD.nl – Algemeen Dagblad / YouTube.com – MVS / Twitter.com – AD Amsterdam
                                        
                                                

UK - Brit Awards | "Chris Martin eert George Michael met A Different Corner" ‼

Engeland – Brit Awards  →  Tijdens de uitreiking van de Brit Awards heeft Coldplay-zanger Chris Martin een cover gezongen van George Michael's 'A Different Corner'. De overleden zanger was zelf ook te horen in een prachtig postuum duet.

Nadat 'Adele' vorige week haar eigen versie zong van George Michael's 'Fastlove' tijdens de Grammy Awards (video) was gisteravond 'Chris Martin' aan de beurt om 'George Michael' te herdenken.
                               
                                             
Zijn versie van A Different Corner (video) werd aangekondigd door George Michael's voormalige Wham-collega Andrew Ridgeley, die samen met achtergrondzangeressen Pepsi & Shirlie het podium betrad.

Een overzicht van alle winnaars van een Brit Award vind je HIER 

bronnen: Winq.nl / Twitter.com - Coldplaying / YouTube.com                                               

woensdag 22 februari 2017

Ierland | "Wordt openlijk Homoseksuele Leo Varadkar premier van Ierland" ?!

Ierland – Leo Varadkar    Taoiseach (eerste minister) van Ierland Enda Kenny (Fine Gael) biedt binnenkort allicht zijn ontslag aan. De openlijk homoseksuele Leo Varadkar wordt genoemd als opvolger.

Dr. Leo Varadkar (38), een arts, deed in 2015 zijn coming-out. Hij is momenteel minister van Sociale Bescherming voor de partij Fine Gael.
                              

                                       
Als Varadkar taoiseach van Ierland wordt, zal hij de vierde openlijk HoLeBiseksuele regeringsleider ter wereld zijn na Jóhanna Sigurðardóttir (IJsland) Elio Di Rupo (België) en Xavier Bettel (Luxemburg). 

bronnen: ZiZo-Magazine.be / PinkNews.co.uk / YouTube.com / Twitter.com – Today's Irish News
                                               
                                         

Breda | Rapper Ismo in hoger beroep veroordeeld tot geldboete van € 1.500,=

Breda  Ismo    De Bredase rapper 'Ismo' is dinsdag door het gerechtshof in Den Bosch veroordeeld tot een geldboete van 1.500 euro - waarvan 500 euro voorwaardelijk. Rapper 'Ismo' had zich beledigend uitgelaten over Homoseksuelen en Joden in de video Eenmans.

Het hof oordeelde daarnaast dat rapper 'Ismo' de videoclip van het nummer 'Eenmans' van zijn YouTube-account moet verwijderen 

In de rap – die op 28 april 2014 online werd gezet – doet Ismo uitspraken als "Flikkers geef ik geen hand" en "ik haat die fucking Joden nog veel meer dan Nazi's". Die uitspraken leidden tot verschillende aangiftes wegens belediging en discriminatie.
                               
                                       
Door de rechtbank was Ismo eerder vrijgesproken omdat de uitlatingen volgens de rechters vielen binnen de artistieke expressie en het recht van vrijheid van meningsuiting. Het OM ging tegen de uitspraak in hoger beroep.

Zie ook:
bronnen: NU.nl / Twitter.com – BN DeStem / YouTube.com                                        

Italië – Katholieke Kerk | "Priester in Napels geschorst wegens Homofeestjes"

Italië - Napels - Rooms-Katholieke Kerk    Een Katholieke priester uit Napels is voorlopig geschorst wegens vermeende betrokkenheid bij homofeestjes.

Volgens de Italiaanse media heeft hij de celibataire regels overtreden door homoseksuele mannen via internet uit te nodigen voor 'gay parties'. Die zouden ook betaald zijn voor hun aanwezigheid.
                                  

                                      
Voor kardinaal Crescenzio Sepe - de aartsbisschop van de Italiaanse stad - waren de verdachtmakingen dermate serieus dat hij dinsdag besloot de pastoor uit te rangeren totdat er duidelijkheid is. De kerkelijke rechtbank onderzoekt de zaak.

Paus Franciscus staat bekend om 'n open houding tegenover homoseksuelen. Hij zei onlangs dat de Rooms-Katholieke Kerk homoseksuelen om vergiffenis zou moeten vragen voor hun uitsluiting door geestelijken.  In 2015 zaten vijftig homoseksuelen op de eerste rij bij de wekelijk- se audiëntie van Franciscus.

Zie ook:
bronnen: AD.nl - Algemeen Dagblad / Facebook.com – GaySite.nl / Twitter.com – AD.nl
                                              
                                           

dinsdag 21 februari 2017

Engeland - Londen – YouTuber 'Doug Armstrong' | Song: "It's OK To Be Gay" ‼

Engeland – Doug  →  De homoseksuele YouTuber Doug Armstrong merkt dat als hij in een video het woord 'Gay' gebruikt hij abonnees verliest. Hij schreef daarom het liedje "It's OK To Be Gay" als een soort 'opruimactie'   Na het liedje hoopt hij alleen nog open-minded volgers over te houden.
                                    

                                                             
'Doug Armstrong' (24) woont in Londen en maakt "entertainende video's" over lifestyle, muziek, koken en reizen. Naast YouTuber is 'Doug Armstrong' ook presentator. Officieel kwam hij in 2015 Uit de Kast     Doug Armstrong vertelde toen zijn volgers dat uit de kast komen niet zo'n big deal zou moeten zijn.
bronnen: OUT.tv / Facebook.com - OUT.tv / YouTube.com                                                                   

Engeland - British LGBT Award | Prins William maakt kans op Britse Homoprijs

Verenigd Koninkrijk  British LGBT Awards  →  Prins William mag over een maand of drie mogelijk een homoprijs in ontvangst nemen ‼ De Britse prins is genomineerd voor een British LGBT Award, werd maandag bekendgemaakt.

Prins William is een van de tien genomineerden in de categorie 'Celebrity Straight Allies', omdat hij in juli poseerde voor het blad "Attitude". Prins William was het eerste lid van de Britse koninklijke familie dat op eigen initiatief op de cover van een homo-uitgave prijkte.
                                              

                                          
De Britse LGBT-gemeenschap bepaalt wie de prijs wint, online kan gestemd worden. Wie in de prijzen valt, wordt op 12 mei 2017 duidelijk ‼

Zie ook:
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
bronnen: Royalty-online.nl / YouTube.com / Twitter.com – Royalty Tweets
                                     
                                   

maandag 20 februari 2017

Patrick doet smeekbede bij Rutte | "Al 2 keer verrot geslagen door Moslims" ‼

Politiek  →  Dit is het trieste verhaal van de 36-jarige homoseksueel Patrick, die zich niet meer veilig voelt in z'n eigen wijk.  Dankzij de massa-immigratie die Nederland de afgelopen tientallen jaren heeft ondervonden.

Wat zou jij willen vragen aan premier Mark Rutte om te veranderen als je maar 1 kans had een verzoek te plaatsen bij de leider van ons land ?! Nou, de homoseksuele Patrick weet het wel

De jongen is geen dogmatisch anti-Islamitisch Identitair Verzet-achtig mannetje, maar een doodgewone 36-jarige kerel die z'n leven graag onge- stoord leidt. Hij heeft geen problemen met andere culturen dan de Nederlandse, maar hij wil gewoon met rust gelaten worden. En momenteel is dat niet mogelijk, wanwege z'n geaardheid. 

De meeste autochtone Nederlands vinden het geen probleem.  Maar dankzij de massa-immigratie zijn er grote groepen naar Nederland gekomen die heel wat minder vriendelijk staan tegenover het fenomeen homoseksualiteit. En ondanks pleidooien van Gloria Wekker dat het boze blanke mannen zijn die het minst tolerant zijn, zijn het toch echt jongens van 'Islamitische komaf' die hun poten niet kunnen thuishouden en Patrick al tot twee keer toe in elkaar gebeukt hebben.

Lees verder op DagelijkseStandaard.nl:  Homoseksueel doet smeekbede bij Rutte | "Al twee keer verrot geslagen door haatmoslims"

Zie ook:  Zijn we nog wel baas in ons eigen land ?!  /  Facebook.com – RTL Nieuws | #‎LievePremier

bronnen: DagelijkseStandaard.nl / RTL·Nieuws.nl / YouTube.com                                            

Australië - Amerika | Troye Sivan sprak met dakloze HoLeBi's en Transgenders

Australië – Amerika  'Troye Sivan'    In een video voor TeenVogue sprak de Australische zanger, model en jeugdacteur 'Troye Sivan', 21 jaar, recent in het Ali Forney Center van New York met dakloze HoLeBi en Transgender jongeren  In de video vertelt Troye Sivan – die zelf openlijk homo is – ook kort over zichzelf 

Rond de ontmoeting werd meteen een mooie 'krachtige video' gemaakt waarin 'Troye Sivan' sprak met Skye, Maddox en Lala. De drie maken deel uit van het jeugd ambassadeurs programma van het 'Ali Forney Center' en hopen weldra hun leven weer op de rails te krijgen. In de video komt ook naar boven dat het niet enkel moeilijk is als dakloze jongere - maar dat het ook een strijd is om als dakloze HoLeBi of Transgender een veilige plaats te vinden en geen slachtoffer te worden van mensen die je lichaam beschouwen als verkoopwaar.
                                 
                                               
                                                                            
Het 'Ali Forney Center' in New York is het grootste Amerikaanse centrum dat dakloze HoLeBi en Transgender jongeren opvangt, onderwijst, begeleid, enz.  Het is bovendien het enige in zijn soort dat 24 op 24 uur bereikbaar en open is. Niet enkel in Amerika zijn veel HoLeBi & Trans jongeren dakloos. Ook in Engeland openden in de afgelopen jaren gelijkaardige centra   Vorig jaar bleek nog dat het aantal Britse HoLeBi & Transgender daklozen op dramatische wijze stijgt  De oorzaak van dakloosheid onder "HoLeBi & Transgender jongeren" kent verschillende oorzaken. Gaande van het uit huis worden gezet na de 'Coming Out' tot het slachtoffer zijn van mishandeling, verwaarlozing, seksueel misbruik en het niet aanvaard worden door familie, omgeving of gemeenschap.
bronnen: HoLeBi.info / Facebook.com – Ali Forney Center / YouTube.com