zaterdag 6 april 2013

Ook Duits protest tegen Homowet Poetin


Niet alleen in ons land zijn protestdemonstraties aangekondigd tegen de Russische president Poetin, ook in Duitsland zijn acties aangekondigd. Zondag zal Poetin Hannover bezoeken en diverse Duitse homo-organisaties hebben al aangekondigd de Russische president duidelijk te maken dat de voorgenomen anti-homowet van tafel moet.

De Duitse homo-organisatie LSVD heeft laten weten op diverse plekken in de stad demonstraties te houden om Vladimir Poetin te laten weten dat de gewraakte wet die 'homo-propaganda' verbiedt niet mag worden aangenomen. Enige tijd geleden is al een brievenactie gestart onder de naam 'vriendschapszoen'.

Alle Duitse bedrijven die ook in Rusland actief zijn hebben de brief ontvangen. Maar ook alle politici, inclusief Angela Merkel, kregen de brief waarin de Duitse homobeweging aandacht vraagt voor de op handen zijnde wetswijziging en oproept tot solidariteit met Russische homo's en lesbiennes.

In ons land vindt het protest op maandagavond 8 april plaats als president Poetin Amsterdam bezoekt.
x
KLIK HIER voor meer informatie over de protestdemonstratie in onze hoofdstad.

bron: GaySite.nl
        

Maandag 8 april 2013 | Protest tegen Vladimir Poetin in Amsterdam

Maandag 8 april brengt de Russische president Poetin een bezoek aan Amsterdam. In het Scheepvaart-museum spreekt hij met Mark Rutte en een aantal ministers en eet met Russische en Nederlandse ondernemers.

COC-Nederland organiseert om 19.00 uur een grote demonstratie tegen de Russische anti-homowetgeving en roept iedereen op zich te kle- den in de kleuren van de regenboogvlag. Tot nu toe hebben meer dan 3300 mensen zich opgegeven. Roze Nederland en medestanders die zich bij ons betrokken voelen, kunnen vanaf 18.00 uur terecht tegenover op het Oosterdok, om te demonstreren tegen de Russische antihomowet.

Dolly Bellefleur zingt een Poetin Protestsong: speciaal voor deze demo hertaalde ze de wereldhit Rasputin van Boney M. Oud-burgemeester Job Cohen (die in 2001 het allereerste homohuwelijk ter wereld voltrok) hangt de regenboogvlag halfstok bij café 't Mandje aan de Zeedijk, het oudste homocafé van Amsterdam.

De gemeente Amsterdam hangt de regenboogvlag niet halfstok, maar trots in top bovenop het stadhuis en heeft de zeven stadsdelen gevraagd dit voorbeeld te volgen. Mensen die ook een regenboogvlag – al dan niet halfstok – willen uitgangen, kunnen terecht bij Boekhandel Vrolijk (pal achter het paleis) en Gay&Gadgets (in de Spuistraat). COC Nederland kon er 200 uitdelen, maar is inmiddels zo goed als door haar voor- raad heen.

bronnen: Gay.blog.nl / YouTube - Boris Dittrich
           


                                   

'Queer & Asian' tijdens CinemAsia Filmfestival Amsterdam


Tot en met zondag 7 april 2013 is de Balie in Amsterdam het domein van de 6e editie van CinemAsia, het jaarlijkse filmfestival met Azië in de picture. Vast onderdeel van het festival is Queer & Asian.

Bleef het bij de eerste editie in 2003 nog bij de vertoning van één film, inmiddels is dat uitgegroeid uit tot een belangrijke hoeksteen van de programmering van het festival. GLBT's leven in Azië vaak nog ver weggestopt in de marge, maar op het filmfestival krijgen ze een hoofdrol.

De roze films die worden vertoond:
•  Will You Still Love Me Tomorrow ?!    
•  Tokyo Dyke !!
•  Red Lights
•  Eden
•  Girlfriend * Boyfriend  [GF*BF]

bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com


     
          

David Letterman vindt argumenten tegen Homohuwelijk belachelijk


Talkshowhost David Letterman heeft woensdagnacht kritiek gegeven aan het adres van de tegenstanders van het homohuwelijk. Letterman had de lesbische journaalanker Rachel Maddow te gast.

Letterman zei dat hij ziek en doodmoe werd van de argumenten die tegenstanders gebruiken om het homohuwelijk niet toe te laten en de ste- reotypen die in het debat gebruikt worden.

"Ik denk dat we de lijn al gepasseerd zijn dat het belachelijk wordt. Deze politieke en religieuze genuanceerde discussie of het homohuwelijk en homorechten. Het is dom".

Letterman maakte duidelijk dat er niet eens een discussie zou moeten plaatsvinden. "Mensen hebben het recht om te doen wat mensen doen. Dat is alles. Er is geen argument. Mensen hebben rechten en zij mogen doen wat mensen doen. Zaak gesloten. Goedenacht".

Letterman noemde de pogingen om het homohuwelijk tegen te houden belachelijk. "Het is exclusief gebaseerd op wat ?! Wel eigenlijk op niets behalve op de angst die mensen baseren op wie weet wat".

bronnen: GayLive.be / CBS.com / YouTube.com                     

Sport - KNVB - Voetbal - Homo's | UEFA geeft KNVB prijs voor Homoacceptatie

De UEFA Executive Committee heeft het KNVB-actieplan 'Voetbal voor Iedereen' uitgeroepen tot Best Social Project van 2012.

Het actieplan ter bevordering van homoacceptatie in het Nederlandse voetbal werd op 11 oktober 2012 door de KNVB gepresenteerd.

"De KNVB staat voor een open en veilig sportklimaat. Het belangrijkste is dat iedereen binnen het voetbal - van de amateursport tot de Ere- divisie - zichzelf kan zijn en gewoon op zijn of haar niveau kan spelen, ongeacht huidskleur, religie of seksuele voorkeur. Dit is niet alleen in het belang van de spelers, maar óók in het belang van de sport. Iemand die zichzelf is en zich goed voelt, kan optimaal bijdragen aan de spor- tieve prestaties van het team", aldus de bond in een officieel persbericht.

"Onderzoek toonde echter aan dat homoseksuelen zich niet altijd op hun gemak voelen in de sport. Voetballers die spelen, ervaren soms grote drempels om binnen het team uit de kast te komen. Eenmaal uit de kast worden de reacties binnen het team vaak als positief ervaren, zo wees hetzelfde onderzoek uit".

In oktober 2012 heeft de bond in samenwerking met een aantal 'roze' partners een elftal actiepunten benoemd ter bevordering van homoaccep- tatie in het Nederlandse voetbal. "De actiepunten variëren van het verwerken van het thema in het reeds bestaande opleidings- en voorlichtings materiaal tot het verzorgen van workshops en het aanstellen en ondersteunen van vertrouwenspersonen in de verschillende KNVB-districten. Doelstelling is de elf actiepunten met ingang van seizoen 2013/2014 geïmplementeerd te hebben".


bronnen: ElfVoetbal.nl / KNVB.nl / YouTube.com
          
  

                                 

Seks veroorzaakt meer keelkanker


Het aantal gevallen van keelkanker dat wordt veroorzaakt door het humaan papillomavirus HPV is in twintig jaar tijd verzesvoudigd: van 5 naar 30 procent. Dat concluderen onderzoekers van het VUmc in Amsterdam, na onderzoek onder eigen patiënten tussen 1990 en 2000.

In die periode werd van 240 patiënten met keelkanker tumorweefsel onderzocht. HPV leeft op of in de huid en slijmvliezen. Er zijn meer dan hon- derd soort HPV. De meeste soorten geven geen klachten, maar sommige veroorzaken kanker.

"Per jaar krijgen ongeveer 550 mensen keelkanker", zegt arts-onderzoeker Michelle Rietbergen, "bij mannen komt het driemaal zoveel voor". "Dat aantal stijgt", aldus de dokter, "en het zou mede door HPV kunnen komen. Dat veroorzaakt baarmoederhalskanker bij vrouwen en keel- kanker bij mannen".

Uit Amerikaans onderzoek bleek al dat veel wisselende contacten en orale seks zijn bij mannen risicofactoren bij deze vorm van keelkanker zijn. Andere vormen van keelkanker worden veroorzaakt door roken en te veel alcohol. "Inenting van jonge vrouwen tegen HPV zou naast baarmoederhalskanker bij vrouwen deze vorm van keelkanker bij mannen kunnen voorkomen", aldus de studie.

bron: Gay.blog.nl
        

Garbage zet show stil voor huwelijksaanzoek Homoseksuele fans


Tijdens hun optreden in Detroit stopte de rockband Garbage hun show even om twee fans op het podium te vragen. Een van de twee fans maakte meteen van de gelegenheid gebruik om zijn vriend ter huwelijk te vragen.

Tijdens het optreden van afgelopen zaterdag nam zangeres Shirley Manson even de tijd om Scott en Dominic bij haar op het podium te roepen. Eerst vertelt de leadzangeres hoe Scott haar contacteerde via Facebook en haar liet weten dat zijn vriend ongelofelijk geweldig was. Daarna gaf ze Scott de microfoon en zei dat het podium voor hem was.

Scott aarzelde niet en ging op zijn knie zitten terwijl de zaal wild werd. "Vier jaar geleden toen ik je ontmoette, wist ik dat je de ware was", zo begon Scott toen hij de vraag stelde. Dominic twijfelde geen seconde en zei onmiddelijk ja.

Manson zei toen dat Scott wist dat Dominic de echte was toen hij erachter kwam dat zijn vriend ook, net als hij, muziek van Garbage in zijn platencollectie had zitten.

Garbage-frontvrouw Shirley Manson is al jaren een hevige voorvechtster voor HoLeBi-rechten. Zo heeft ze al meerdere keren het feit gehekeld dat Amerikaanse politici weigerachtig staan tegenover een openstelling van het huwelijk voor HoLeBi's.

bronnen: GayLive.be / YouTube.com
    


                                   

Roze 50+ en KiesVoorJeZorg.nl werken samen


Roze 50+ en KiesVoorJeZorg.nl hebben de krachten gebundeld en gaan samen inzichtelijk maken welke (thuis)zorginstellingen in Nederland structureel werken aan integratie en acceptatie van homoseksualiteit binnen hun organisatie. Dit doen zij om vanaf nu de ruim 80 instellingen die het certificaat Roze Loper hebben verdiend zichtbaar te maken op Kies Voor Je Zorg en door het tonen van de Roze Loper op de profielpagina van de zorginstellingen.

KiesvoorjeZorg.nl heeft zich als doel gesteld om het zorgaanbod in Nederland zo transparant, volledig en inzichtelijk mogelijk aan te bieden aan de bezoekers van de website. Inzicht in welke instellingen actief bijdragen aan integratie en acceptatie van homoseksualiteit binnen de zorg is daar een belangrijk onderdeel van. Charley Beerman van KiesvoorjeZorg.nl: "Door deze instellingen nog zichtbaarder te maken dragen we bij aan deze acceptatie". Roze 50+ echter vindt het belangrijk dat, behalve op Roze Zorg, ook andere partners laten zien dat ze tolerantie met be- trekking tot seksuele diversiteit belangrijk vinden. Manon Linschoten van Roze 50+: "Dit is precies waar we naar op zoek zijn; partners die de doelstelling van Roze 50+ onderschrijven en dit ook daadwerkelijk laten zien in hun communicatie-uitingen".

Het Consortium Roze50+ is het samenwerkingsverband van ANBO, COC, MOVISIE en Vilans en maakt zich sinds 2005 hard voor het verbeteren van de positie van roze 50-plussers in zorg en welzijn. De Roze Loper is één van de projecten waarmee het samenwerkingsverband dit doel wil- len bereiken. KiesvoorjeZorg.nl is in 2012 opgericht. In het eerste jaar is vooral veel onderzoek gedaan naar de zorgmarkt en de wijze waarop zorgbehoevende zich oriënteren op voor hen passende zorg. Al deze inzichten zijn verwerkt in het design van de website en in de database op- bouw. Op 11 januari 2013 is KiesvoorjeZorg.nl live gegaan voor de consument.

bron: GaySite.nl
         

Magic Johnson spreekt over zijn Homoseksuele Zoon


Magic Johnson en zijn vrouw weten al heel lang dat hun nu 20 jarige zoon homoseksueel is.

Afgelopen week verscheen er een video van de zoon van de voormalig Los Angeles Lakers ster waarin Earvin Johnson III hand in hand liep met zijn vriend. Nu is het dus openbaar bekend. Aan dat zelfde TMZ gaf Magic Johnson vervolgens een openhartig interview over zijn zoon, homo- seksuele atleten en homo haters.

bronnen: BasketballPlus.nl / TMZ.com / YouTube.com


   

   
               

vrijdag 5 april 2013

Hepatitis B | Veiligere Seks: Zo Geprikt !!


GGD – SOA  →  Een stiekeme soa, zo kun je Hepatitis B goed uitdrukken. Je merkt er soms namelijk niks van als je het hebt. Wel kun je ernstige schade oplopen én het ondertussen aan anderen doorgeven. Klinkt ernstig ?! Dat is het ook. En het komt ook veel voor. Gelukkig is er supermakkelijk iets tegen te doen: je kunt je heel makkelijk en gratis levenslang beschermen: laat je vaccineren. 100.000 anderen homomannen gingen je al voor !!

Wat is het ?!
Hepatitis B is één van de ernstigste soa, is erg besmettelijk en kan grote risico's met zich meenemen. Misschien merk je er niets van. Misschien krijg je na twee tot zes maanden vage griepklachten. Het kan ook erger uitpakken: je lever raakt zodanig ontstoken dat je hoge koorts krijgt, steeds moe bent, veel eten en drinken niet kunt verdragen en als gevolg van de ontsteking een gelige huid, gelig oogwit, donkere urine of lichte ontlasting krijgt. Deze symptomen kunnen maanden lang blijven en zijn dan vaak zo ingrijpend dat je gedwongen bent maanden uit te zieken.

Evelien Siedenburg heeft als projectcoördinator van de Hepatitis B-vaccinatiecampagne voor de Amsterdamse GGD veel met de ziekte te ma- ken: "Bij één op de tien mensen die met hepatitis B zijn geïnfecteerd, blijft het virus jarenlang of zelfs levenslang aanwezig. Dan spreken we van chronische hepatitis. Het kan zo erg zijn dat je lever steeds slechter gaat functioneren. Je kunt zelfs leverkanker krijgen en je lever kan zo ernstig beschadigd raken dat je eraan overlijdt".

Zeer overdraagbaar
De kans dat je hepatitis B oploopt als je je niet laat vaccineren, is groot. Het risico is onder homomannen groter. Veel mannen hebben zich al laten vaccineren – zo'n 100.000 in de afgelopen jaren. Overigens krijgt niet iedereen die hepatitis B oploopt, bovenstaande klachten. Evelien Siedenburg: "Vaak ruimt het lichaam het virus ongemerkt op. Maar in de tijd dat je het hebt, kun je de ziekte wel doorgeven aan je sekspart- ners. Het blijft dus belangrijk voor jongens om zich te laten vaccineren".

Hoe krijg ik het ?!
Je krijgt hepatitis B zoals je ook hiv kan oplopen: door onbeschermde anale seks, pijpen zonder condoom of bloed-bloed contact. Net als hiv dus. Alleen is het bijna 100 keer besmettelijker. Een condoom vermindert het risico dat je hepatitis B oploopt wel, maar beschermt niet volledig. Siedenburg onderstreept: "De enige goed werkende bescherming is volledige vaccinatie" !!

Compleet traject
De vaccinatie bestaat uit drie prikken. Tussen de eerste en de tweede zit een maand, de laatste krijg je vijf maanden na de tweede. Alleen als je ze alle drie hebt, ben je langdurig en waarschijnlijk levenslang beschermd. Lukt het niet om de inenting volgens het optimale schema te ne- men, dan kun je de tweede en derde prik altijd later krijgen om jezelf en je sekspartners te beschermen. Let op: denk dus niet dat je er met één prik bent.

Gratis vaccinatie:
De inenting is gratis en kun je halen bij een GGD bij jou in de buurt. Via de site Manofmietje.nl maak je zeer simpel een afspraak. Om het je helemaal gemakkelijk te maken bezoekt een aantal GGD'en regelmatig clubs, bars of sauna's in het land. Daar krijgen jongens die dat willen ter plekke hun eerste, tweede of derde en laatste vaccinatie. Deze bezoeken worden aangekondigd op de Facebookpagina van Man tot Man en via verschillende magazines en posters in uitgaansgelegenheden. Het wordt je dus makkelijk gemaakt. De GGD staat voor je klaar maar jij bent degene die het moet doen.

Dus check: ManOfMietje.nl en regel die vaccinatie, zo geprikt !!

bronnen: Gay.nl / GGD Nederland
      
Voorkom Hepatitis B en/of andere Soa ... gebruik een condoom ‼  Condooms en diverse andere artikelen zijn eenvoudig online te bestellen via de website van:  Condoom-Anoniem.nl
    

VS | Daddy Yankee is toch geen Homo


Daddy Yankee, de zanger van de hit 'Gasolina', valt niet op mannen. Dat verklaart een woordvoerder van de zanger tegenover music- website en tijdschrift Billboard in reactie op een verklaring die Yankee woensdag naar verschillende media zou hebben gestuurd.

In die verklaring zou hij uit de kast zijn gekomen, maar nu zegt Yankee helemaal niet homoseksueel te zijn.

"Het verhaal dat de ronde doet over Daddy Yankees verklaring homoseksueel te zijn is onjuist en geschreven door de Los Angeles Times die
er bekend om staat valse berichten te verspreiden", aldus de woordvoerder.

De artiest uit Puerto Rico heet in het echt Ramón Luis Ayala Rodréguez.

bronnen: NU.nl / Billboard.com / YouTube.com
      


                      

Kremlin weet van Nederlandse demonstratie


Het Kremlin is inmiddels op de hoogte van de demonstratie tegen de Russische anti-homowet die op maandag 8 april, tijdens het be- zoek van de president Poetin aan Nederland, wordt gehouden. Dat blijkt uit een bericht in de populaire Russische online krant Gazeta.

Volgens Gazeta weet ook Poetin van het protest. Het Kremlin weet nog niet hoe op de actie te reageren. Klik HIER voor het volledige bericht in het Russisch. COC Nederland organiseert op maandagavond 8 april om 19.00 uur een demonstratie tegen de anti-homowet. De actie vindt plaats op het Amsterdamse Oosterdok (naast NEMO), tegenover het Scheepvaartmuseum, waar de president op dat moment dineert. Ook startte het COC, i.s.m. Change.org, een nationale internetpetitie tegen de wet.

Choreograaf Hans van Manen roept mensen in een filmpje op YouTube op om naar de demonstratie te komen en de petitie te tekenen. Volgens Van Manen is de Russische wet 'zo belachelijk en zo discriminerend'. Hij gaat binnenkort met zijn partner Henk van Dijk naar St. Petersburg. "Je denkt als je naar Rusland gaat natuurlijk aan die walgelijke wetten die Poetin wil en dan vraag je je af hoe dat in deze tijd in godsnaam nog mo- gelijk is. Dit gaat echt te ver".

Van Manen en zijn partner zijn in Rusland als eregast uitgenodigd. Zijn partner werd echter aangeduid als zijn 'assistent'. "Dat nemen we natuur- lijk niet", zegt Van Manen. "Maar dat is fantastisch, want dan kunnen we het er daar over hebben".

Ga jij naar de demonstratie op 8 april ?!  Doe mee aan de poll op de homepage van deze site !!

Meer informatie over de actie op:  www.stopdeantihomowet.nl

bronnen: GayKrant.nl / Gazeta
          


          

Channing Tatum wil seks met Clooney


Channing Tatum zegt dat hij seks zou hebben met collega-Hollywood-acteur George Clooney.

Channing Tatum's smaak in mannen is niet verkeerd. Na eerder al een man-crush te hebben toegegeven op Matthew McConaughey en Jude Law, wat hem deed vermoeden accenten extra lekker te vinden, heeft hij nu de hots voor George Clooney.

De 32-jarige Magic Mike acteur werd gevraagd wie hij de meest sexy man op aarde vindt. Tatum: "Nou, ik heb een beetje tijd doorgebracht met George Clooney en hij is de meest interessante man op aarde. Hij kan het allemaal. Yep, wat ik wil zeggen is dat ik wel seks met hem zou wil- len hebben".

Deze maand gaf Clooney zelf nog aan nooit geruchten over zijn geaardheid te zullen ontkennen. Hij heeft echter een andere man-crush, Ryan Gosling.

bron: Gay.nl
         

Brussel schrijft 284 GAS-boetes uit voor Homofoob gedrag


In Brussel zijn in de eerste drie maanden van dit jaar 284 GAS-boetes (Gemeentelijke Administratieve Sancties) uitgeschreven voor homofoob gedrag. Met die cijfers pakt het Nieuwsblad vandaag uit. Het gaat om 7 fysieke aanvallen, 84 fysieke bedreigingen, 131 verbale bedreigingen en 62 beledigingen.

Sinds 24 juni vorig jaar worden er GAS-boetes uitgeschreven aan iedereen die HoLeBi's uitscheldt en/of fysiek bedreigt. De boetes hiervoor lig- gen tussen 75 en 250 euro.

In 2012 schreef het stadsbestuur 1.519 GAS-boetes uit voor homofobie. In die cijfers zitten ook de boetes die al vóór de invoering van 24 juni werden uitgeschreven onder de algemene noemer van bedreigingen.

Als er een GAS-boete uitgeschreven wordt kan de dader geïdentificeerd worden. Het werkelijke aantal incidenten ligt dus nog hoger.

bron: GayLive.be / Het Nieuwsblad


Veel boetes voor Homofoob geweld

In Brussel worden dagelijks zo'n vier bekeuringen uitgedeeld aan personen die zich hebben schuldig gemaakt aan lichamelijk- of ver- baal geweld tegen homoseksuelen. Dat melden Belgische media vandaag. Sinds juni vorig jaar kunnen daders van homofoob geweld een boete opgelegd krijgen.

Voorheen ging de aanklacht naar het gerechtshof waar de zaak vaak op de plank bleef liggen. Het stadsbestuur is blij met het gevoerde lik-op-stuk beleid omdat het aantal klachten van homo's die belaagd worden het laatste jaar flink is afgenomen.

De eerste drie maanden van 2013 werden alleen al in de Belgische hoofdstad 284 boetes opgelegd. Het gaat om 7 fysieke aanvallen, 84 fysieke bedreigingen, 131 verbale bedreigingen en 62 beledigingen. In 2012 werden nog 1519 boetes uitgedeeld.

De hoogte van de boetes bedragen 75 euro voor lichte vergrijpen tot 250 euro voor de zwaardere. Er blijven tevens vergrijpen voorvallen die niet kunnen worden afgedaan met een geldboete. Deze zwaardere vormen van homofobie komen alsnog voor de rechter.

De Belgische politiek bespreekt inmiddels een uitbreiding van het boetesysteem. Als een politieke meerderheid gevonden wordt kunnen jongere daders in de toekomst beboet worden en kan naast een geldboete ook een werkstraf worden opgelegd.

bronnen: GaySite.nl / Belgische Media
               

donderdag 4 april 2013

GTST-ster Everon Jackson Hooi poseert in Homoblad


GTST-acteur Everon Jackson Hooi heeft een shoot gedaan voor homoblad Ferry. Wat Everon betreft een knipoog naar alle speculaties over zijn geaardheid. Of zou hij dan toch ... ?!

Everon laat aan RTL Boulevard weten: "Dit is puur een shoot voor het blad. Dat mensen weer over mijn geaardheid gaan speculeren, doet me niet zo veel".

In september begon het speculeren over Everons geaardheid. Wilma Nanninga meldde op haar pagina Privé in de Telegraaf dat Everon op man- nen valt. Daar was de GTST-ster alles behalve blij mee. Hij zei toen tegen RTL Boulevard: "Of ik van de mannen of van de vrouwen ben, daar heeft niemand iets mee te maken. Everon gaf aan dat hij zelf wel naar buiten komt als hij iets te melden heeft. "Of ik nou hetero of homo ben".

Morgen ligt de Ferry met Eversons In OR OUT-shoot in de winkel.

bron: RTL Boulevard
   

GTST-ster Everon Jackson Hooi poseert voor Homoblad

Everon Jackson Hooi heeft een fotoshoot gedaan voor het homoblad Ferry. Al langere tijd gaan geruchten dat de Goede Tijden, Slech- te Tijden-acteur op mannen valt.

"Dit is puur een shoot voor het blad", laat Hooi weten aan RTL Boulevard. "Dat mensen weer over mijn geaardheid gaan speculeren, doet me niet zoveel."

Journaliste Wilma Nanninga schreef vorig jaar dat het 'alom bekend' is dat Hooi op mannen valt. De acteur weigerde toen op het bericht te rea- geren. "Als ik er al iets over wil zeggen, dan doe ik dat zeker vandaag niet", zei Hooi destijds.

"Dan lijkt het alsof ik wil reageren omdat Wilma Nanninga zogenaamd zo 'moedig' geweest is om dit te publiceren."

bron: NU.nl
   

Franse Senaat bespreekt Openstelling Homohuwelijk


Vandaag wordt er in de Franse Senaat de wettekst besproken die het huwelijk en adoptie voor homoseksuele koppels moet openstel- len in Frankrijk.

Het Lagerhuis heeft de wet al goedgekeurd ondanks sterke oppositie. De openstelling van het huwelijk voor homoseksuele koppels was één van de verkiezingsbeloftes van president Hollande.

In de kamer heeft de Socialistische partij van Hollande een grote meerderheid maar dat is niet het geval in de Senaat.

Vooral de Rooms Katholieke kerk, andere religieuze en conservatieve organisaties zijn tegen de openstelling van het huwelijk. Dat lieten ze de afgelopen weken en maanden al herhaaldelijk blijken met demonstraties in Parijs. Twee weken geleden stapten 300.000 tegenbetogers op tegen het homohuwelijk.

bron: GayLive.be

  
Debat Homohuwelijk in Franse Senaat van start

In de Franse Senaat is donderdag het debat begonnen over een wet die het homohuwelijk en adoptie door homostellen mogelijk moet maken. Enkele weken geleden werd de wet al aangenomen door de Nationale Assemblée.

Het debat in de Senaat duurt tot 13 april. Als de wet wordt aangenomen, sluit Frankrijk zich aan bij een reeks andere Europese landen waar homoseksuele stellen al met elkaar in het huwelijk kunnen treden.

Tegenstanders van de wet protesteerden donderdag bij het gebouw van de Senaat in Parijs. Uit een peiling is gebleken dat een krappe meerder- heid van de Franse bevolking de legalisering van het homohuwelijk steunt.

bron: Algemeen Dagblad
            

OUTTV | Vijfde Verjaardag


OUTTV viert eerste lustrum met Vrijheidscampagne

OUTTV start ter gelegenheid van haar vijfde verjaardag een vrijheidscampagne. De lifestyle televisiezender vraagt onder de noemer "Your lifestyle, Your freedom" aandacht voor situaties in de wereld waar persoonlijke vrijheid niet vanzelfsprekend is. 
Deze vrijheidscampagne wordt mede mogelijk gemaakt door Amnesty International, Human Rights Watch, Hivos en COC Nederland. Met dit samenwerkingsverband benadrukt de zender haar relevantie en uniciteit.

Voorbeelden
Samen met deze organisaties is OUTTV op zoek gegaan naar voorbeelden van inspirerende mensen en organisaties die zich inzetten voor per- soonlijke vrijheid in de breedste zin van het woord. BN'ers als Boris Dittrich, Arie Boomsma en Viola Holt zullen op de zender te zien zijn en de persoonlijke verhalen van deze vrijheidsstrijders vertellen. De verhalen zullen gevolgd worden door inspirerende films en documentaires met eenzelfde thema.

OUTTV inspireert ook haar kijkers om zichzelf te zijn. Dagelijks biedt de zender een nieuw persoon een podium om zichzelf te presenteren als omroeper voor één dag. Hiermee brengt OUTTV het nostalgische ambt van omroeper terug op de Nederlandse buis.

Makkelijk
Algemeen directeur Marc Putman van OUTTV vult aan: "Het is te makkelijk om te denken dat het vanzelfsprekend is dat een zender als OUTTV kan bestaan. Leven wij uiteindelijk niet in een tolerant land waar alles kan en mag ?! Toch ben ik van mening dat wij onze zegeningen moeten tellen en moeten stilstaan bij de situatie van anderen. Wij vieren dus niet enkel feest, maar grijpen onze vijfde verjaardag aan om stil te staan bij onze vrijheden. Ik vind het fantastisch dat ons plan zo breed gedragen wordt door zowel de organisaties, bekende Nederlanders en kijkers. Samen met hen vieren wij onze vrijheid".

Lees ook het interview met Ian van der Putten, presentator bij OUTTV:  OUTTV | Vijfde Verjaardag

bronnen: KamKrant.nl / YouTube.com
     

     
   

Homohuwelijk door TV-serie Will & Grace


Amerika – Homohuwelijk  →  Het homohuwelijk in de Verenigde Staten is volgens Rick Santorum 'de schuld' van TV-serie Will & Grace.

Volgens voormalig Amerikaans presidentskandidaat Rick Santorum is de opkomst van het homohuwelijk in de VS te wijten aan de TV-serie Will & Grace. Tijdens de recente CPAC-conferentie zei Santorum dat Amerika's moraal ten opzichte van het homohuwelijk weinig veranderde in de 30 jaar na de seksuele revolutie, tot de komst van de NBC-hitserie over de homoseksuele advocaat Will en zijn faghag Grace.

De satirische presentatrice Susie Sampson steekt de draak met Santorum en vraagt enkele homo's op straat naar hun mening.

bron: Gay.nl                       

Grote meerderheid Tweede Kamer steunt Transgenderwet


De Tweede Kamer zal volgende week in grote meerderheid voor de transgenderwet stemmen. Het wetsvoorstel waar op 2 april over is gedebatteerd krijgt de steun van VVD, PvdA, D66, CDA en GroenLinks. Maar staatssecretaris Teeven kreeg niet alleen lof. Kritiek kreeg hij betreffende de leeftijdsgrens, de groep van deskundigen en de evaluatietermijn van de wet.

Leeftijd
Pia Dijkstra van D66 pleit voor een verlaging van de leeftijdsgrens die in de wet staat. Volgens het wetsvoorstel kan je vanaf je zestiende je ge- slacht in de geboorteakte laten wijzigen. D66 wil dat die leeftijd naar 12 jaar gaat. De instemming van de ouders is dan tussen de 12 en 16 wel nodig. Dijkstra heeft een amendement ingediend om het wetsvoorstel op dit punt te wijzigen. GroenLinks steunt D66 hier sowieso in.

Teeven is echter tegen, omdat hij vindt dat jongeren ook pas onomkeerbare behandelingen kunnen aangaan vanaf 16 jaar. Het is jammer dat hij op dit punt niet de lijn volgt van het afschaffen van medische voorwaarden. Jongeren onder de 16 kunnen ook al heel zeker zijn over hun gen- deridentiteit. Dat blijkt ook uit het onderzoek van het VUmc. Als eenmaal met puberteitsremmers wordt begonnen is het bijvoorbeeld uiterst zeldzaam dat jongeren terug willen naar hun geboortegeslacht. Daarom steunt TNN het amendement van D66.

Groep van deskundigen
Er kwamen vanuit de Tweede Kamer veel vragen over de groep van deskundigen. Waarom kunnen dat alleen artsen en psychologen zijn? Zijn er niet lange wachtlijsten te verwachten bij de gendercentra ?! Kan de groep van deskundigen worden uitgebreid ?! De staatssecretaris kon niet op alle vragen een bevredigend antwoord geven. Zo beweert Teeven dat hem is verzekerd door het VUmc genderteam dat daar geen wachtlijsten zullen zijn voor een deskundigenverklaring. Die opmerking werd met ontsteltenis door de aanwezigen op de publieke tribune ontvangen. Het is bekend dat er nu wachtlijsten zijn in de transgenderzorg, vooral voor het begin van de diagnostiek. TNN vindt het teleurstellend dat het VUmc de staatssecretaris doet laten geloven dat er geen wachtlijsten zullen ontstaan.

Uitbreiding van de groep deskundigen kan volgens Teeven als uit de evaluatie blijkt dat het nodig is. Volgens de toelichting op de wet kunnen alleen artsen en psychologen met kennis en ervaring in genderdysforie als deskundige optreden. Liesbeth van Tongeren van GroenLinks heeft een motie ingediend om de staatssecretaris te bewegen tot uitbreiding van de groep deskundigen. Andere partijen als VVD, CDA en D66 hebben ook hun vraagtekens wat betreft wachttijden en de beperkte groep deskundigen. TNN hoopt dat een meerderheid zich uit zal spreken voor de motie van GroenLinks.

Evaluatietermijn van de wet
Er is door D66 ook een motie ingediend over de evaluatietermijn van de wet. Het is bij nieuwe wetgeving gebruikelijk te kijken hoe deze func- tioneert. Dat heet een evaluatie. De staatssecretaris wil deze pas over vijf jaar. D66 en GroenLinks willen dat de wet al over drie jaar wordt geëvalueerd. Dat moet dan in de wet komen te staan zodat het ook echt gebeurt. Daarom heeft D66 daar een amendement voor ingediend. Er staat nu namelijk niks over in de wet. Volgens D66 gaan ontwikkelingen zo snel dat een termijn van drie jaar gerechtvaardigd is. Teeven zegt juist dat vijf jaar normaal wordt aangehouden, dus nu ook. Hij wil dan dat de groep van deskundigen, de leeftijdsgrens, het afstammingsrecht en de erkenning van transgenders die zich als man noch als vrouw of als beide identificeren meegenomen worden in die evaluatie.

De Tweede Kamer is er ook over eens dat er onderzoek moet komen naar juridische en maatschappelijke aspecten van de erkenning van trans- genders die zich man noch vrouw of beide voelen. De staatssecretaris heeft toegezegd om voor de zomer met voorstel voor onderzoek hiernaar te komen. Onder andere het SCP zal dit onderzoek dan uit gaan voeren. Teeven verwacht dat het onderzoek over twee jaar wel afgerond kan zijn. Dit is één van de punten die TNN bij de Tweede Kamer heeft aangekaart. Het is daarom fijn dat dit onderzoek er ook gaat komen.

Hoe nu verder ?!
De Tweede Kamer gaat dinsdag stemmen over de wet. Ook over de amendementen en moties van GroenLinks en D66 wordt dan gestemd. Ge- zien de meerderheid in de Tweede Kamer zal de wet dan aangenomen worden. Het is afwachten of dit ook geldt voor de amendementen en moties. Daarna gaat de wet naar de Eerste Kamer. Daar komt eerst een schriftelijke behandeling met vragen voor de staatssecretaris. Er volgt dan nog een mondelinge behandeling waarna er ook in de Eerste Kamer gestemd zal worden. TNN hoopt dat dit alles nog dit jaar wordt afge- rond. Dan kan de wet ondertekend worden door de Koning en gepubliceerd worden in het Staatsblad. De wet treedt dan hopelijk op 1 januari 2014 in werking.

Naast de wet wordt er ook gewerkt aan een Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB). Dat is een besluit van de staatssecretaris over wie de deskundigen zijn. Er komt ook nog een protocol om te bepalen aan welke aanvullende voorwaarden een deskundige moet voldoen. Op dit moment is er al een voorstel voor de AMvB en wordt er aan het protocol gewerkt. In de AMvB staat dus dat alleen artsen en psychologen des- kundige kunnen zijn als zij over kennis en ervaring met genderdysforie beschikken. TNN is hier niet tevreden over, daarom steunen wij ook de motie van GroenLinks. TNN zal ook met het VUmc genderteam contact opnemen om deze kwestie te bespreken.

bron: TransgenderNetwerk.nl
    

woensdag 3 april 2013

Fans Brighton zijn Homofobe leuzen zat


De aanhang van Brighton & Hove Albion heeft woensdag een rapport opgestuurd naar de Engelse voetbalbond (FA), waarin men aan- geeft dat de supporters van de club uit de Championship veelal het slachtoffer zijn van homofobe leuzen. De club uit Brighton wordt vaak belachelijk gemaakt vanwege het hoge percentage homoseksuelen dat in de stad woont.

Het rapport meldt dat maar liefst 72 procent van de supportersgroepen van teams waartegen Brighton heeft gespeeld in het afgelopen jaar homofobe leuzen tegen Brighton ten gehore hebben gebracht. Tijdens 57 procent van de thuiswedstrijden en 70 procent van de uitwedstrijden meent de aanhang homofoob gedrag waargenomen te hebben.

De aanhang van Brighton hoopt nu dat de FA actie gaat ondernemen tegen het gedrag van de supporters in de Championship. Onbekend is nog wat de bond met het rapport gaat doen.

bron: ElfVoetbal.nl
       

Twaalf jaar cel en tbs voor moord A270 bij Nuenen


Het Openbaar Ministerie heeft woensdag twaalf jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen Peter van de K. (31) uit Eindhoven voor moord met voorbedachten rade. Van de K. zou in augustus 2012 op de parkeerplaats Vaarle bij Nuenen een 46-jarige man uit De Mortel hebben neergestoken en gewurgd.

De nabestaanden van het slachtoffer eisten voor de rechtbank in Den Bosch 9000 euro schadevergoeding. De psychiater en psycholoog in de rechtszaak drongen tijdens de rechtszaak van woensdag al aan op tbs. Zij noemden Van de K. een 'depressieve, gesloten en achterdochtige man' en meenden dat er een kans was op herhaling. De Eindhovenaar had bovendien allerlei vuurwapens in zijn bezit.

'Jacht op flikkers'
Volgens justitie handelde Van de K. met voorbedachten rade toen hij het slachtoffer in het weekend van 11 op 12 augustus neerstak en wurg- de op de parkeerplaats Vaarle bij Nuenen. De parkeerplaats langs de A270 staat bekend als een homo-ontmoetingsplaats.

Van de K. had het gebied vooraf meerdere keren verkend en foto's gemaakt. Hij had donkere kleding en handschoenen aan en twee messen bij zich. Ook schreef hij eerder een gewelddadig verhaal waarin hij melding maakte van 'mijn eerste moord' en 'de jacht op flikkers'.

'Nooit de bedoeling iemand te vermoorden'
Volgens Van de K. deed hij dat omdat hij wilde invoelen hoe iemand een moord voorbereidt. Het was volgens hem nooit zijn bedoeling daadwer- kelijk iemand te vermoorden.

Van de K. verklaarde bovendien dat hij zijn slachtoffer aanzag voor iemand door wie hij jaren daarvoor was misbruikt.

Advocaat: 'Geen moord'
Volgens de advocaat van Van de K. is er geen sprake van moord. "Het gaat om een verwarde man die is beschadigd door seksueel misbruik tijdens zijn jeugd. Hij heeft snel therapie nodig".

De rechtszaak trok veel publiek, onder wie de vrouw en de dochter van het 46-jarige slachtoffer uit De Mortel. De schoonzus van de nabestaan- den las een verklaring voor.

bron: Omroep Brabant

  

Ellen DeGeneres in vervolg 'Finding Nemo'


De animatiestudio Pixar werkt aan 'Finding Dory', een vervolg op 'Finding Nemo'. Hoofdrol in de nieuwe film die in 2015 in de bioscoop te zien zal zijn, is weggelegd voor de blauwe vis Dory die ook weer de stem van Ellen DeGeneres krijgt.

Ellen DeGeneres kreeg gisteren de eer om het nieuws van de sequal in haar talkshow bekend te maken. De afgelopen jaren vroeg de presen- tatrice al bij het uitkomen van andere animatiefilms uit de Pixar-stal wanneer er een vervolg kwam op het succes van 2003. Bijna alle andere animatiefilms van Pixar hebben al één of meerdere sequels gekregen.

Finding Nemo ging over de zoektocht van een clownvis naar zijn zoon. De vergeetachtige Dory vergezelde de vader op zijn zoektocht.

bronnen: GayLive.be / YouTube
    


                                       

Internetsensatie: 'AmsterdamGayz' !!


Het is dé internetsensatie van dit moment: de Tumblr van AMSTERDAMGAYZ. Dagelijks verschijnen er posts die voor Amsterdamse homo's heel herkenbaar zijn en voor buitenstaanders waarschijnlijk het beeld dat ze van de stadse homo's hebben zal bevestigen.

Van Club NYX tot de Roque en van diva Mayday tot Knuckle Duster Agency, alles komt voorbij en niemand wordt gespaard.

bronnen: Gay.nl / AmsterdamGayz
                           

Regenboogzebrapad moet weer weg


Twee maanden geleden kreeg Oxford Street in het Australische Sydney een groot zebrapad in de regenboogkleuren. Het gemeente- bestuur besloot het zebrapad in een regenboogvlag te veranderen om de 35ste editie van de jaarlijkse Mardi Gras te ondersteunen en extra aandacht te geven.

Maar dit zelfde gemeentebestuur heeft onlangs besloten om het zebrapad weer in de originele kleuren terug te brengen. Volgens de verkeers- dienst van de stad ontstaan dagelijks zeer gevaarlijke situaties omdat mensen op het zebrapad gaan liggen of stilstaan om foto's te maken.

Het gemeentebestuur erkent dat het zebrapad in de regenboogkleuren een toeristische trekpleister is en ook de middenstand is er blij mee. Toch gaat het bestuur de aanvraag om het nog minimaal één jaar te behouden niet honoreren. "Om ongelukken te voorkomen zien wij ons genoodzaakt het zebrapad snel te verwijderen," aldus een woordvoerder van de gemeente.

Plaatselijke homo-organisaties zijn inmiddels een handtekeningenactie begonnen om het regenboogzebrapad te behouden maar dit lijkt tever- geefs.

In het kader van Roze Stad heeft het college van Utrecht onlangs ook besloten een zebrapad in het centrum van de stad in de regenboog- kleuren te schilderen. Maar ook in Utrecht gaan inmiddels stemmen op of een zebrapad in de regenboogkleuren wel veilig is.


bron: GaySite.nl
   

Gerard Joling: Handen af van de Oranjes !!


Zanger Gerard Joling is in de bres gesprongen voor de Nederlandse Koninklijke familie. In een nieuwe blogpost op zijn website wordt de politiek, en vooral Diederik Samsom, niet gespaard.

Geer op zijn Weblog:
x
Ik weet dat het beter is om me niet met politiek te bemoeien maar ik kan het niet laten. Net als iedere andere Nederlander heb ik ook mijn ergernissen. Diederick Samsom (PvdA) maakt zich heel druk om de belastingcentjes van de Oranjes (goed, iedereen mag daar iets van vinden) maar hij kan zich beter druk maken om zijn collega politici die jaren wachtgeld van de bevolking stelen als ze vertrekken. De overheid steelt de bevolking kaal en speelt Sinterklaas in Europa. Laat ons Koningshuis lekker met rust, daar zit eeuwen lange kennis en liefde voor de bevolking.

Sinds de Koningin buitenspel is gezet, gaat Nederland sociaal en financieel gezien hard achteruit. Alleen de overheid (met haar hoge salarissen) lijkt dit niet te zien. Daarbij hebben we dit jaar al meer dan 200 jaar een monarchie. De Oranjes krijgen geen wachtgeld, zijn er altijd en zeggen niet naar vier jaar; "dat had ik niet kunnen overzien". De Oranjes zijn de enige stabiele, en bovenal eerlijke, mensen in ons land die zich met hun hele familie voor het welzijn van ons land inzetten. Dus blijf met je handen af van de Oranjes.
 
KLIK HIER om de hele Blog te lezen

Joling vertelt daarnaast druk bezig te zijn met zijn nieuwe album, dat eind april verschijnt.

bronnen: Gay.nl / GerardJoling.nl
                     

dinsdag 2 april 2013

Veranderen geslacht op documenten wordt makkelijker


Het wordt voor mensen gemakkelijker om hun geslacht te laten veranderen op hun geboorteakte. De Tweede Kamer is tijdens een debat akkoord gegaan met de voorstellen van staatssecretaris Teeven.

Mannen die zich vrouw voelen, of vrouwen die zich man voelen, kunnen straks sneller hun geboorteakte wijzigen, zonder tussenkomst van een rechter.

Voortaan moet alleen nog een deskundige de overtuiging van de man of vrouw vastleggen. De voorwaarde dat de transgender een operatie of hormoonbehandeling heeft gehad komt te vervallen.

Het omzetten van het geslacht in de geboorteakte werkt ook door in reisdocumenten en diploma's.


bronnen: Gay.nl / NOS.nl
     

Minder regels rond geslachtsverandering 

De Tweede Kamer is dinsdag akkoord gegaan met een wetsvoorstel waardoor het voor mensen gemakkelijker wordt om hun geslacht te laten veranderen op hun geboorteakte. Mannen die zich vrouw voelen, of vrouwen die zich man voelen, kunnen straks sneller hun geboorteakte wijzigen, zonder tussenkomst van een rechter. Alleen een deskundige moet volgens de nieuwe regelgeving de overtui- ging van een transgender erkennen alvorens een wijziging bij de burgerlijke stand kan worden doorgevoerd.

Op vragen uit de Kamer of de leeftijdsgrens voor wijziging van 16 jaar niet naar 12 moet, zei staatssecretaris Fred Teeven, initiatiefnemer van de nieuwe wet, dat hij het daar nu nog te vroeg voor vindt. Hij wees er ook op dat iedereen in de puberteit met de eigen identiteit worstelt. Teeven wil verder op verzoek van de Kamer wel kijken naar wat er nog te doen valt voor mensen die zich noch man noch vrouw voelen of juist weer allebei. Maar het niet vermelden van een geslacht in bijvoorbeeld in reisdocumenten stuit volgens hem op bezwaren.

bron: GaySite.nl
    

Nederlanders kunnen makkelijker officieel van geslacht veranderen

In Nederland wordt het makkelijker om officieel van geslacht te veranderen. Dat is dinsdag in de Tweede Kamer beslist. Zo wordt het makkelijker om officiele documenten, zoals een geboorteakte, te veranderen met het nieuwe geslacht van de aanvrager.

Na een geslachtsveranderende operatie moet de transgender niet meer langs bij een rechter maar bij een deskundige die de overtuiging van een transgender moet bevestigen alvorens de burgerlijke stand de documenten mag aanpassen.

De leeftijd hiervoor blijft op 16 en wordt niet verlaagd naar 12.

bron:GayLive.be
    

Lancering Anti-Homocampagne bij graf activist

Anti-homoactivisten en religieuze leiders in Oeganda hebben op met Pasen de campagne 'Say No to Homosexuality' gelanceerd, geleid door pastoor Solomon Male en dominee Thomas Musoke. De bijeenkomst werd gehouden in Namataba Village, net naast het graf en het ouderlijk huis van de vermoorde homoactivist David Kato. Kato's moeder was naar verluidt thuis en zag alles.

Pastoor Male werd vergezeld door twee mensen die zeggen 'ex-homo' te zijn en claimden te zijn 'gerekruteerd' om homo te worden door om- koping en onvrijwillige sodomie. Dat blijkt uit een rapport dat het Amerikaanse gay magazine The Advocate ontving van LHBT-activisten Pepe Onziema en Jeffrey Ogwaro. De religieuze leiders zeiden ook dat homo's jonge mannen onder schot houden en homoseksualiteit opdringen, onder meer met cadeaus en beloftes van een opleiding.

Volgens Male was een van de ex-homo's door Kato gerekruteerd als homo. Hij beweerde dat hij door de homoactivist was verkracht en geïnfec- teerd met hiv. Daarna legde hij zijn keuze uit om zijn haatcampagne te starten op de stoep van Kato, die in 2011 werd doodgeknuppeld voor zijn huis. De politie bestempelde het als het resultaat van een overval en negeerde verzoeken om Kato's dood als haatmisdaad te onderzoeken.

Tijdens een vraag-en-antwoordsessie werd een agent gevraagd of politiehonden getraind kunnen worden om homoseksualiteit te ruiken. Hij ant- woordde: "Ja, dat is mogelijk". De plaatselijke politie steunde de bijeenkomst.

De zogenoemde 'Kill the Gays Bill', de zeer omstreden anti-homowet in Oeganda, krijgt veel steun van leden van het Oegandese parlement. In het wetsvoorstel staat dat homo's een gevangenisstraf kunnen krijgen, evenals degenen die hen niet aangeven bij de autoriteiten. In sommige gevallen kan levenslang of zelfs de doodstraf worden gegeven.

bronnen: GayKrant.nl / The Advocate
      

Tim Hofman wil boegbeeld voor Homo's zijn


Tim Hofman neemt het graag op voor homoseksuelen. "Ik ben niet homoseksueel, maar ik zou wel een boegbeeld voor homomannen willen zijn", zegt de BNN-presentator in Nieuwe Revu.

Hofman presenteerde vorig jaar 'FC Gay', over homoseksualiteit in de voetbalwereld.

De 24-jarige presentator wil met zijn werk graag iets losmaken bij mensen. "Ik wil een discussie openbreken. En het draait helemaal niet om mij, hoor. Ik kan net zo goed achter de camera gaan staan."

Hofman is hetero en ziet het niet zitten om het bed te delen met een man. "Het lijkt me gewoon oncomfortabel en niet opwindend. En het gaat ook nooit gebeuren."

Hij benadrukt dat hij het geen taboe vindt om over mannenliefde te praten. "Ik kan wel naar een man kijken en zijn esthetische waarde inschat- ten. Maar het seksuele is er niet."

bronnen: NU.nl / Nieuwe Revu / FC Gay - YouTube / BNN - Spuiten en Slikken