zaterdag 14 november 2015

COC Nederland – Maatjesprojecten | Help LHBT-asielzoekers: "Word Maatje" ‼

Het COC nodigt je uit om LHBT-asielzoekers te helpen door hun 'maatje' te worden. Door het grote aantal asielzoekers dat momenteel naar Nederland komt, is er veel behoefte aan maatjes.

Cocktail, het maatjesproject van het COC, brengt lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LHBT) asielzoekers in contact met Nederlandse LHBT's. Door het organiseren van sociale activiteiten doorbreekt het maatjesproject het sociale isolement waarin veel LHBT-asielzoekers zich bevinden als ze naar Nederland komen.

Je kunt je opgeven voor het maatjesproject door een e-mail te sturen naar Asiel@COC.nl, onder vermelding van je naam en woonplaats.

Als maatje onderneem je met een zekere regelmaat sociale activiteiten met een LHBT-asielzoeker. Je biedt een luisterend oor, drinkt een kop koffie, maakt samen een wandeling of gaat de stad in. Maatje-zijn kost je minimaal vier uur per maand en je committeert je voor een langere periode, van enkele maanden tot twee jaar.

Het maatjesproject wordt uitgevoerd door COC-verenigingen in heel Nederland. Sommige COC-verenigingen zoeken nog naar vrijwilligers die het project in hun regio willen opstarten en/of coördineren. Als je een organisatorische rol wilt spelen, vermeld dat dan in je mail.

We zoeken voor het maatjesproject sociaal vaardige, integere mensen die Engels en/of een andere tweede taal spreken, stevig in hun schoenen staan en respectvol kunnen omgaan met cultuurverschillen. Het gaat nadrukkelijk om sociale activiteiten en het bieden van een sociaal netwerk, niet om dating of het verlenen van juridische, financiële of medische ondersteuning aan asielzoekers. Sommige maatjesprojecten vragen een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Heb je nog vragen ?!  HIER vind je meer informatie over het maatjesproject.

bronnen: COC.nl - COC Nedeerland / YouTube.com


     ◄  TV – Nieuwsuur – Opvang LHBT-asielzoekers – 22-10-2015
                                 

Amsterdam - 'Spin-Off van Priscilla' | "Priscilla, Queen of the Dessert in Carré"

Priscilla, Queen of the Dessert - The Musical  →  Lang voordat de eerste Aussiebum wonderjock werd geweven, waren Kylie Minogue en Jason Donovan het heetste exportproduct van Australië. Kylie ontwikkelde zich vervolgens tot een popdiva en homo-icoon van wereldformaat en Jason ?!  Ehm … Jason bleef met zijn ripped stone washed jeans een beetje hangen in de jaren tachtig en dreigde in de vergetelheid te raken. Maar stop de persen: "Jason staat momenteel op de bühne in theater Carré met de musical Priscilla, Queen of the Dessert" ‼

Het verhaal
In deze spin-off – van de gelijknamige Australische hit uit het midden van de jaren negentig – reizen drie drag queens in een aftandse bus, met de naam 'Priscilla', vanuit Sidney dwars door de outbackwoestijn naar Alice Springs. Je snapt 'm waarschijnlijk al: enerzijds is dat vragen om hysterische catfights, anderzijds schreeuwt het om een feestje ‼

De show
Priscilla, Queen of the Dessert barst uit zijn voegen met meesterlijke- en extravagante kostuums en klassieke hits uit de Homo Top 100. Het ensemble is een lust voor zowel oog, als oor. Tussen de muzikale bedrijven door zorgen de bitchy catfights voor de nodige humor maar ook voor een serieuze ondertoon. Alle drie de hoofdrolspelers hebben zo hun 'geestelijke bagage': Tick / Mitzi (Jason Donovan) is getrouwd en heeft een zesjarig zoontje dat op hem wacht in Alice Springs, Ralph / Bernadette (Simon Green) is een transseksueel van het eerste uur én Adam / Felicia (Adam Bailey) is gewoon simpelweg gestoord ten gevolge van de verworven vrijheden waar de eerste twee zo hard voor hebben ge- vochten. Vrijheden die – buiten de grote stad – niet zo vanzelfsprekend zijn. Felicia komt daar op pijnlijke manier achter. Met deze flashbacks naar minder homovriendelijke tijden, wordt het publiek er aan herinnert hoe pril maar ook hoe broos de homorechten zijn.

Politiek statement
Ook in West-Europa lijkt het anti-homogeweld toe te nemen. En zoals de afschuwelijke gebeurtenissen van afgelopen vrijdag (in Parijs) illustreren, is veiligheid voor iedereen niet meer altijd vanzelfsprekend. Maar natuurlijk laten wij ons niet bang maken … In de geest van het illustere drietal: "Kin omhoog, hakken aan en gaan met die banaan"Priscila, Queen of the Dessert is hét perfecte avondje uit met zang, dans, een lach en een traan. Boek die stoel nu en celebrate gaylife. Er zijn namelijk minder prettige manieren om een politiek statement te maken ‼

LET OP: 'Priscilla Queen of the Dessert' is maar gedurende een korte periode te zien in het Amsterdamse theater Carré ‼  
BOEK nu je tickets ... voor het te laat is ‼    

Zie ook:  Priscilla, Queen of the Desert in Carré  /  Musical | "Priscilla, Queen of the Desert"

bronnen: GossipGay.nl / YouTube.com


        
                                           

vrijdag 13 november 2015

Frankrijk – 'Montpellier' | Homo wordt in elkaar geslagen maar blijft 'lachen' ‼


Frankrijk – Homofobie ‼  →  In de Franse stad Montpellier is van de week een jong homokoppel belaagd door zes homofobe jongeren. Eén van de slachtoffers plaatste vervolgens op Facebook een zeer krachtig en inspirerend bericht dat inmiddels viral gaat.

Na een nacht in het ziekenhuis te hebben doorgebracht, plaatste Clément Grobotek een bericht – aan zijn belagers – op Facebook:

"Deze nacht zijn wij beledigd en in elkaar geslagen door homofobe mensen bij het verlaten van een nachtclub. Het is zinloos om de angst te beschrijven die je voelt wanneer je je vriend op de grond ziet liggen, bewusteloos en met bloed op zijn hoofd. Je wordt overmand door onbegrip en een gevoel van machteloosheid. We stonden allebei weer op en ja, ze trapten nog harder. ZES TEGEN TWEE, dat was blijkbaar niet genoeg" ‼

"Naast intolerant, zijn jullie duidelijk ook lafaards ‼  Maar weten jullie wat ?!  Jullie zullen altijd machteloos zijn ‼  Jullie kunnen slaan en blijven slaan, maar jullie zullen nooit de glimlach van mijn gezicht kunnen wissen of me ervan weerhouden om mijn vriend liever te zien dan wie dan ook. Wij zijn misschien nichten, janetten, zoals jullie zeggen, maar zes mannen vallen geen twee gasten aan". Clément eindigt het bericht met: "Kusjes voor jullie, Lieve Homofoben".

bronnen: GossipGay.nl / DailyMotion.com                                             

19 nov. 2015 | "Belgische 'Federale dag van diversiteit' in teken van HoLeBi's"

België → Op 19 november 2015 vindt voor de derde keer op rij de Federale Dag van de Diversiteit plaats. Dit jaar staat hij in het teken van HoLeBi's.

Waarom onze focus op dit thema ?!
Uit een studie van de ULB van april 2014 over discriminatie op de werkvloer bij de federale overheidsdiensten blijkt dat van de ondervraagde HoLeBi's:

•  40,7% niet spreekt over zijn seksuele geaardheid met zijn chef
•  25,9% niet spreekt over zijn seksuele geaardheid met collega's

Nog te vaak is het moeilijk voor een HoLeBi om te praten over zijn geaardheid. Ben je eerlijk, dan is er kans dat je afgewezen wordt. Zwijg je, dan bezorgt het verzwijgen je veel stress.

Conferentie
In het kader van het evenement organiseert het Netwerk Federale Diversiteit tussen 09.00 en 12.30 uur bij de FOD Justitie de conferentie 'Uit de kast werkt beter. Over HoLeBi's op de werkvloer'.

Meer info, volledige programma en hoe inschrijven in: de officiële uitnodiging

Op het programma staat de vertoning van de kortfilm 'Love is Love', die je ook hieronder kan bekijken - en verder met openingsspeeches, studie over discriminatie op het werk op basis van seksuele geaardheid en genderidentiteit - voorstelling uit de kast werkt beter - enz.

Meer info
•  Over het programma van de dag Diversiteit binnen je organisatie: bij je diversiteitsverantwoordelijke.


bronnen: HoLeBi.info / FedWeb.Belgium.be / YouTube.com                                         

donderdag 12 november 2015

Amerika - Nick Jonas - Showbizz | "Is zanger 'Nick Jonas' nou Gay - of niet" ?!

In een interview tijdens de Radio One Teen Awards deed de jongste Jonas Brother wel héél geheimzinnig over zijn seksualiteit. "Ik kan niet zeggen of ik wel of niet geëxperimenteerd heb met andere mannen", liet hij Daily Star Online afgelopen weekend weten.

In real life mag hij er dan nog mysterieus over doen, maar de Amerikaanse zanger is ondertussen al in twee afzonderlijke televisieprogramma's te zien als homoseksuele jongen. Regelmatig treedt hij daarnaast op in gay clubs om zijn muziek te promoten. Toen Nick Jonas afgelopen zomer ook nog eens verscheen op de Pittsburgh Pride, begonnen zijn fans zich het een en ander af te vragen.

Sommigen vermoeden dat Nick Jonas weldegelijk voor het mannelijk schoon valt, anderen zeggen dat zijn openheid naar het homopubliek een marketingstunt is. In het interview met de Britse krant 'Daily Star' begon hij bijvoorbeeld regelmatig over zijn rol als homo in de serie Kingdom. Zo zei hij: "Ik ben homo in de serie en als je de afleveringen blijft kijken zal je daar nog veel meer van gaan zien".

Homo of niet, Nick Jonas heeft in een korte tijd een enorme gay fanbase opgebouwd. In een eerder interview vertelde de zanger hoe hij ook deze fans omarmt. "Ik doe de laatste tijd erg mijn best om in contact te komen met het homopubliek en wil mijn homofans onderdeel laten zijn van de nieuwe stap in mijn carrière. Ik vind dat er meer mannelijke artiesten moeten zijn die net als ik geen problemen hebben met het aantrekken van die doelgroep".

Zou Nick zijn gay fans in meerdere mate 'omarmen' dan wij in eerste instantie dachten ?!

bronnen: OUT.tv / YouTube.com – Vevo


        
                       

Cruisen | "Middelen die worden ingezet in de strijd tegen cruisende Homo's" ‼

Het naaktstrand van het Groningse Meerwijck zucht onder de op seks beluste homo's. Dat schreef RTV Noord eerder deze week. Homoseksuele mannen die elkaar op openbare plaatsen – parken, natuurgebieden of parkeerplaatsen – opzoeken voor seks, zijn een bekend verschijnsel. Het is hartstikke prettig dat mannen met bepaalde behoeftes die op deze manier kunnen bevredigen, maar het cruisen zorgt soms ook voor overlast.

In Meerwijck jagen de cruisende mannen bijvoorbeeld 'gewone' naaktrecreanten weg, terwijl het naaktstrandje juist voor hen bedoeld is. In de strijd tegen de cruisers zet de gemeente nu surfers in. Vroeger mochten surfers alleen op een andere plek met hun plank het water in, maar de gemeente vraagt hen nu juist in de buurt van het naaktstrand te surfen, omdat dat de cruisende mannen zou afschrikken. Er worden geen problemen tussen surfers en gewone naaktrecreanten verwacht, want "de rust- en ruimtementaliteit van naaktrecreatie sluit goed aan bij de ontspannen sfeer van de surfers. De verwachting is dat beide groepen elkaar hierin wel zullen vinden", aldus de gemeente.

Omdat simpele verbodsborden de doorgewinterde cruiser niet tegenhouden, wordt vaker naar onorthdoxe middelen gegrepen om ongewenste buitenseks tegen te gaan. Dit zijn de meest opvallende maatregelen die de afgelopen jaren zijn ingezet tegen wildseksende mannen.

Anti-Homo runderen
Waar zou je nou echt van balen als je ergens in de bosjes de liefde aan het bedrijven bent ?!  Juist, een gigantisch beest dat zich in je intieme avontuur mengt. Dat moeten ambtenaren van de gemeente Amsterdam hebben gedacht toen ze besloten om Schotse hooglanders te laten grazen in het bekende cruisegebied De Oeverlanden. Het idee sloeg aan, en de gemeentes Haarlemmermeer en Spaarnwoude namen het Amsterdamse idee over. Daar schreef De Telegraaf al in 2004 een artikel over. Dat stuk staat niet in het online archief van de krant, maar gelukkig nog wel op de site van gezelligheidsvereniging Stormfront. Gelukkig, want anders zouden we misschien het heerlijke woord 'anti-homo runderen' dat in het artikel wordt genoemd, zijn vergeten. De anti-homo hooglanders hadden alleen niet het gewenste effect. In 2005 schreef de Volkskrant een stuk met de kop "Cruisende homo's bij Amsterdam weerstaan Schotse hooglanders", en ook vandaag de dag is het nog cruisen wat de klok slaat op De Oeverlanden, ondanks de aanwezigheid van de groot uitgevallen koeien.

Een veld vol poep
In 2001 nam een groep Zwollenaren het heft in eigen hand. De boze burgers moesten niets hebben van de homo's die in een bosje in de buurt naakt rondliepen. Bovendien zouden er orgies worden gehouden. Daarom lieten de woedende buurtbewoners een giertank in het bosje leeglopen. Het klinkt inderdaad niet erg aanlokkelijk, het liefdesspel spelen terwijl je tot aan je enkels in de kak staat. Nadeel van deze aanpak is wel dat het bos waar kinderen tot voor kort niet konden spelen omdat er naakte mannen rondliepen, nog steeds geen ideale plek is om lekker te ravotten. Niemand zit te wachten op een met stront besmeurd kind.

Brandnetels
De natuur lijkt de beste vriend van de gemeente Amsterdam. De oplossing voor cruiseoverlast wordt in de hoofdstad niet alleen gezocht in het dierenrijk, ook de plantenwereld wordt ingezet in de strijd. In Het Twiske, een natuurgebied ten noorden van Amsterdam, stikte het van de cruisende mannen, vooral in de buurt van het plaatselijke naaktstrandje. Om daar iets aan te doen, stopte de gemeente een paar jaar geleden met het wieden van de brandnetels die er uit de grond schieten. In de brandnetels is het natuurlijk niet echt lekker ballen, en leg maar eens aan je vrouw uit hoe je aan die bultjes op je billen bent gekomen, tijdens je wekelijkse 'biljartavondje'.

Alsof de afschrikwekkende werking van brandnetels nog niet genoeg was, legde de gemeente ook een mountainbikepad aan, zodat onoplettende heren niet alleen hun billen branden, maar ook nog eens van hun sokken worden gereden.

Bomen in het bos
Deze maatregel is niet echt bedoeld om buitenseksende homo's weg te jagen, maar wel om hun cruisegedrag een beetje binnen de perken te houden. Het Kralingse Bos in Rotterdam is een bekende ontmoetingsplaats voor meneren. Dat vindt de gemeente op zich prima, maar het seksgedoe moet wel binnen een bepaald gebied plaatsvinden. Daarom heeft de gemeente iets slims bedacht om de homo-ontmoetingsplaats in het bos af te bakenen: bomen. Er liggen boomstammen in het bos, die de grens moeten aangeven tussen het gebied waar openbare seks oké is, en waar je gewoon je broek aan moet houden. De grensmarkering is alleen niet zo gelukkig gekozen. Ben Groos van het COC vertelde tegen RTV Rijnmond: "Overal liggen boomstammen in het bos. Ik zie niet waar de zone begint of eindigt".

De tactiek van de verschroeide aarde
De tactiek van de verschroeide aarde is een militaire strategie die al werd gebruikt in de tijd van de oude Grieken. Het komt er kort gezegd op neer dat je een plek totaal met de grond gelijk maakt, zodat er voor de vijand helemaal niets meer te halen valt. Dat is precies wat de gemeente Apeldoorn in 2011 deed. Daar waren ze de overlast door cruisende homo's op een parkeerplaats langs de A1 zo beu, dat men besloot om rigoureuze maatregelen te nemen. Het bosje naast de parkeerplaats lag bezaaid met lege blikjes en condooms, en daar moest iets aan gebeuren. Daarom besloot de gemeente om het hele bos weg te halen. Alle bomen werden gekapt, en de struiken uit de grond getrokken. Zelfs een heuveltje waarachter de hitsige homo's beschutting zochten, werd compleet weggegraven, zodat er een overzichtelijk terrein achterbleef, waarop geen cruiser zich meer waagt.

Ouderwetse razzia's
Als helemaal niets meer helpt, is brute onderdrukking altijd nog een optie. In 2008 was de politie in Tilburg de overlast van mannen die de liefde consumeerden op een aantal parkeerplaatsen zat, waarop stevige maatregelen werden getroffen. Een peloton agenten werd op de heren afgestuurd. De namen van 25 mensen werden opgeschreven, en er werd gedreigd boetes te sturen naar de huisadressen van deze mannen. De landelijke politiek vond deze intimidatiepraktijken toch iets te gortig, en na kamervragen van de SP over de 'homorazzia' moest de Tilburgse politie door het stof.

De ideeën om homoseks op publieke plaatsen tegen te gaan zijn talrijk, maar ze lijken vooral gericht op het bestrijden van cruisen – alsof het een kwaad is dat nodig uitgeroeid moet worden – in plaats van een oplossing te zoeken waarin alle partijen zich kunnen vinden.

Ik vroeg Jan-Willem de Bruin van het COC wat hij van deze maatregelen vindt. "Cruisen is van alle tijden", zei hij aan de telefoon. "Je lost het probleem met dit soort maatregelen niet op, maar verplaatst het alleen maar. Als cruisers zich niet meer thuisvoelen op de ene plek, gaan ze ergens anders naartoe. En daar veroorzaken ze dan misschien nog wel meer overlast".

Op mijn vraag wat volgens hem dan de oplossing is voor de overlast die mensen ervaren antwoordde hij: "Je zou ermee kunnen beginnen het er met de cruisende mannen over te hebben. Als je samen gaat praten, kan je ervoor zorgen dat je elkaar niet in de weg zit. Daarnaast zou je kunnen overwegen het cruisen als het ware te faciliteren, of op zijn minst toe te staan op bepaalde vaste plekken. Als omwonende weet je dan: in dat bosje wordt gecruist, daar moet ik misschien met een boogje omheen lopen".

Zoals wel vaker werkt regulering beter dan repressie. De maatregelen die de overheid verzint zijn een symptoombestrijding, maar dragen niet bij aan een brede oplossing. Al blijft de gedachte aan serieuze ambtenaren die verwoed brainstormen over oplossingen voor overlast van seks in de openlucht tamelijk hilarisch.

bronnen: Vice.com / YouTube.com


     

     
                                       

woensdag 11 november 2015

VS – Michael Angelakos – Showbizz | "Zanger 'Passion Pit' komt Uit de Kast" ‼

De zanger van Passion Pit - Michael Angelakos - is uit de kast gekomen tijdens een interview met een Amerikaans radioprogramma.  De 28-jarige zanger was altijd al heel open over het feit dat hij manisch-depressief is sinds die diagnose bij hem werd gesteld 3 jaar geleden, maar over zijn homoseksualiteit heeft hij nooit eerder gesproken.

"Vooral voor mijn geaardheid, in tegenstelling tot mijn depressiviteit, kreeg ik geen hulp en ik praatte er nooit over", vertelt Michael Angelakos. "Ik leefde op dat moment in zo'n hetero wereldje dat ik dacht dat niemand het zou begrijpen. Het was voor mij op dat moment ook nog heel makkelijk om te praten over vrouwen, dus ik bleef er ook maar over schrijven".

Het werd voor de zanger pas moeilijk toen hij een relatie begon met zijn vrouw. Hij wilde perse hetero zijn, omdat hij heel veel om haar gaf en haar niet wilde kwetsen. "Hetgeen wat mij het meest pijn deed was toen mijn vrouw en ik hadden besloten uit elkaar te gaan".

Mocht je de band Passion Pit nog niet kennen, hieronder een videoclip. 

bronnen: OUT.tv / YouTube.com – Vevo


        
                                         

USA – Amaya | "11-jarig meisje roept 'oerconservatieve moeders' tot de orde"

Amerika Rob en Reese Sheer zijn de vaders van vier geadopteerde kinderen. Toen hun verhaal verscheen in het blad American Girl, riep de conservatieve actiegroep One Million Moms op tot een boycot. Dochter Amaya greep in.

One Million Moms is een actiegroep die meteen op hun achterste benen gaat staan als er ook maar iets in de media verschijnt dat neigt naar diversiteit. Commercials met homo-ouders erin, TV-series die ze niet bevalt: "Het leidt immer tot gekrakeel".

Nu ook weer. Nadat ze een reportage aantroffen over de familie Sheer. Die ging eigenlijk over het goede doelen-werk van dochter Amaya, een heel positief verhaal dus. Maar de One Million Moms focussen alleen op het feit dat ze twee vaders heeft.

"American Girl probeert onze jeugd negatief te beïnvloeden met een reportage over twee vaders. Als je kind dit nog niet gezien heeft: Voorkom dit dan zodat je geen gesprek hoeft te voeren over dingen die ze nog niet kunnen begrijpen".

De Sheers hebben gereageerd met een video. Ze kunnen zich niet voorstellen dat dit echte moeders zijn. "Dit zijn dus moeders ?!  Moeders die zeggen dat ons gezin verkeerd is, dat de liefde die mijn man en ik onze kinderen geven verkeerd is. Ik verwacht niet van moeders dat ze dit soort dingen zeggen over ons gezin".

Dochter Amaya van elf had iets minder woorden nodig om haar standpunt duidelijk te maken. Die zei kort maar krachtig: "This is none of your business" ‼

bronnen: Winq.nl / YouTube.com                                       

Barack Obama als eerste president van de VS op de cover van Gay-magazine ‼

Amerika – OUT Magazine  →  President Obama siert de cover van het nieuwste nummer van Out Magazine. De Amerikaanse president is bovendien uitgeroepen tot Ally of the Year. Het Amerikaanse LHBT-blad presenteerde de jaarlijkse Out 100, een overzicht van mensen die veel voor de gemeenschap hebben betekend.

De fotoshoot met Obama is uniek. Het is de allereerste keer dat een president van de Verenigde Staten zich laat fotograferen voor een LHBT-medium. Obama is bovendien uitgeroepen tot 'Ally of the Year', een eretitel voor een hetero die het meest voor de LHBT-gemeenschap heeft betekend in het afgelopen jaar. Het tijdschrift prijst de president voor zijn steun voor huwelijksgelijkheid. Het moment dat het Witte Huis veranderde in een regenboog − nadat het Hooggerechtshof het 'homohuwelijk' in alle staten mogelijk had gemaakt − wordt door Out Magazine iconisch genoemd.

Love is love
De president sprak met het tijdschrift over zijn steun voor LHBT's. Hij vertelt dat hij als kind al een sterke voorstander was van het idee dat iedereen gelijk is, geïnspireerd door zijn moeder. Hij was dan ook dolgelukkig met het besluit van het Hooggerechtshof. "Ik was niet verrast door hun beslissing, maar, zoals miljoenen Amerikanen, was ik wel erg trots en blij dat het op deze manier liep. We zijn op ons sterkst en het meest vrij als we allen gelijk worden behandeld. Ik was trots om te kunnen zeggen: Love is love".

Trotse vader
Volgens Obama is het hele idee dat mensen worden gediscrimineerd onbegrijpelijk voor zijn twee dochters. "Ik heb het gevoel dat veel ouders geen zin hebben om aan hun kinderen te moeten uitleggen waarom een homoseksuele leraar of een transgender beste vriend in hun ogen niet geheel gelijkwaardig zijn aan andere mensen. Daarom is het zo belangrijk om gevaarlijke praktijken als conversietherapie voor jonge mensen te beëindigen en om ze te laten zijn wie ze zijn. De volgende generatie bespoedigt niet alleen verandering voor toekomstige generaties, maar ook voor mijn generatie. Als president, en als vader, maakt dat me erg trots. Het geeft me hoop".

Zijn steun voor de LHBT-gemeenschap beperkt zich niet tot de VS. "Het promoten en beschermen van mensenrechten voor iedereen, ongeacht hun seksuele voorkeur of genderidentiteit, is een fundamenteel deel van ons buitenlandbeleid en onderdeel van onze gesprekken met regeringen over de hele wereld".

Out 100
Ieder jaar presenteert Out Magazine een lijst van 100 mensen die van belang zijn geweest voor de Amerikaanse homogemeenschap. Caitlyn Jenner is bijvoorbeeld 'newsmaker of the year' en de titel 'doorbraak van het jaar' ging naar Years & Years-zanger Olly Alexander. Verder staan onder andere RuPaul's Drag Race-winnaar Violet Chachki, voetballer Robbie Rogers, acteur Russel Tovey en Sex and the City's Cynthia Nixon in de eervolle lijst.

Een volledig overzicht vind je HIER. 

bronnen: Gay.nl / Out.com / Twitter.com
                          
                                     

dinsdag 10 november 2015

Marokko | 'Homoseksuele Vakantieganger' in Marokko bevrijd van gijzelaars ‼

Marokko – Tanger  →  Een jonge homo is tijdens zijn vakantie in Marokko bevrijd uit de handen van drie gijzelaars.

Het slachtoffer is een Marokkaanse Spanjaard. Via Facebook leerde hij een van de daders kennen, waarmee hij vervolgens afsprak in het
noord-Marokkaanse plaatsje Tanger. Daar liep het volledig uit de hand.

De nietsvermoedende jongeman werd door een van de gijzelaars thuis ontvangen. Na woedend gereageerd te hebben, vertrok de man. Hij keerde terug met twee van zijn vrienden. Het drietal bond de homo vast en deelde klappen uit aan de jongen.

Gelukkig hadden de daders zich niet goed voorbereid. Toen de gegijzelde jonge homo zijn gijzelaars ervan had overtuigd dat er geld in een appartement lag, namen de daders hem mee in een motorbakfiets. Dit viel agenten direct op toen zij de mannen passeerden. De hoofd- verdachte is ter plekke gearresteerd, zijn vrienden wisten te ontsnappen. Inmiddels heeft een rechter een nationaal arrestatiebevel tegen hen uitgevaardigd.

Het slachtoffer is na de bevrijding meteen overgebracht naar het ziekenhuis en maakt het momenteel goed. 


bronnen: OUT.tv / Twitter.com – Marokko.nl
                              
                                           

Homomoeders - Top 10 | "Wie wordt nieuwe 'Homomoeder' van Nederland" ?!

Homomoeder 2015  →  Communitywebsite Gay.nl verkiest binnenkort de nieuwe Homomoeder. Titelhouder Patty Brard zal haar kroon in december overdragen aan een andere vrouwelijke BN'er. Aan de hand van input van honderden lezers heeft Gay.nl een top 10 opgesteld die vandaag bekend is gemaakt en waar vanaf nu op gestemd kan worden. 

De top 10 bestaat uit: Karin Bloemen, Anita Meyer, Angela Groothuizen, Brigitte Kaandorp, Tineke Schouten, Claudia de Breij, Ruth Jacott, Marijke Helwegen, Justine Pelmelay en Loretta Schrijver.

De huidige Homomoeder is Patty Brard. Ze ontving de titel vorig jaar tijdens een uitzending van Koffietijd en liet daarmee onder andere Ilse DeLange en Anita Meyer achter zich. "Ik zal me er keihard voor maken", liet de Shownieuws-presentatrice toen weten. In voorgaande jaren werden onder andere Willeke Alberti, Patricia Paay en Linda de Mol uitgeroepen tot Homomoeder. 

"Dit is in de eerste plaats een eretitel", aldus Frederik van den Bosch, directeur van Gay.nl, maar ze is ook een ambassadeur voor de homo- gemeenschap. Van den Bosch: "Er wordt gezocht naar een dame die niet aarzelt haar mond open te trekken als de rechten en veiligheid van Nederlandse homo's in het geding dreigen te komen".

Zie ook:  

bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com


    ◄  Gay.nl  →  Patty Brard – Homomoeder 2014
                             

maandag 9 november 2015

Showbizz | 50 Cent haalt uit naar ex Vivica Fox die suggereert dat hij Homo is

Actrice Vivica Fox was te gast in een talkshow waar ze suggereerde dat 50 Cent wellicht gay zou zijn. De actrice werd gevraagd naar de homofobische uitlatingen van 50 Cent met betrekking tot de lage kijkcijfers van het nieuwe seizoen van Empire. Fifty zei dat dit zou komen door de homoseksuele scenes in de nieuwe afleveringen van de serie.

"De pot verwijt de ketel", is wat Vivica Fox daarop te antwoorden had, waarmee ze suggereerd dat 50 Cent gay zou zjn. Dit heeft onder andere te maken met de XXL cover uit 2010 waarop 50 Cent achter Soulja Boy staat. Het is niet de eerste keer dat dit ter sprake komt. Nadat 50 Cent poseerde voor de cover van GQ uit 2005 deden deze geruchten al de ronde.

Fifty zou Fifty niet zijn als hij niet keihard zou uithalen naar Vivica. En dat heeft hij gedaan. Op zijn instagram postte hij foto's van zijn ex met zeer vervelende captions. Ook Soulja Boy sprak zich uit via instagram over de uitlatingen van Vivica.


bronnen: Puna.nl / YouTube.com                                             

USA - Queer As Folk | "Jonge Gays kijken voor het eerst naar Queer As Folk" ‼


Queer As Folk (UK) wordt gezien als een van de progressiefste TV-series van de jaren negentig. Maar hoe realistisch is het gezien met de ogen van nu ?! Jonge gays uiten behoorlijk wat kritiek.

In een video is te zien hoe een aantal jonge mannen kijken naar Queer As Folk (USA). Uiteraard komt de serie uit een andere tijd, waarin het niet gebruikelijk was dat gay-karakters een grote rol speelden op TV. Daar rekening mee houdend zien de jongens een aantal dingen die nu echt niet meer zouden kunnen: "Alle rollen zijn wel érg blank en wat hebben ze allemaal veel problemen. Ook komen er veel stereotypes voorbij".

Aan de andere kant prijzen ze de manier waarop Hiv en Aids in beeld worden gebracht. Net als het feit dat de serie in die tijd zo vooruit- strevend was.

Zie ook:  Homo jongeren kijken voor het eerst 'Queer As Folk'

bronnen: Winq.nl / BuzzFeed.com / YouTube.com                                     

zondag 8 november 2015

Amerika - Ruby Rose - Showbizz | Video - 'Ruby Rose' – Kortfilm: "Break Free"

VS – In de kortfilm 'Break Free' zie je Model, Actrise en DJ Ruby Rose, die de meesten kennen uit de televisieserie Orange Is The New Black, waarin ze transformeert van het mainsteam meisje naar de mainstream jongen.

Ruby Rose heeft de film zelf bedacht en geproduceerd.  Ze wil hiermee laten zien hoe we in de samenleving de verschillende geslachten zien. Ook wil ze met deze video aandacht vragen voor verschillende kwesties op het gebied van de homo- en transgemeenschap.

De muziek die je hoort is van Butterfly Boucher: 'It pulls Me Under'.

Zie ook:  Ruby Rose – Facebook  /  Ruby Rose – Twitter   Ruby Rose – Instagram  /  Ruby Rose – IMDb  /  Ruby Rose – Interview

bronnen: OUT.tv / YouTube.com                                 

België – 'Jozef de Kesel' | "Nieuwe aartsbisschop vraagt respect voor Homo's"

Jozef de Kesel is de nieuwe aartsbisschop van het aartsbisdom Mechelen-Brussel. Daarmee is hij voortaan het eerste aanspreekpunt van de paus, alsook van de overheden voor de Rooms-Katholieke Kerk in België. Jozef de Kesel breekt meteen een lans voor respect tegenover homo's.

Respect
"Respect is zeer belangrijk vanuit mijn geloof, en vanuit het evangelie. Die notie is heel belangrijk", zei De Kesel tijdens een interview met VTM Nieuws. "Respect hebben voor elke mens, ook voor een homoseksuele mens, voor zijn seksualiteitsbeleving".

HoLeBi-koppels die trouwen voor de kerk, ziet hij niet zitten. Over relaties tussen personen van hetzelde geslacht zegt hij: "De Kerk heeft haar redenen om te zeggen dat ze dat geen huwelijk noemt, maar dat belet niet de andere relatievormen. Ik ga niet akkoord met alles wat de moderne cultuur ons voorschrijft, maar respect voor de andere mens is iets wat het evangelie deelt met de moderne cultuur. Daarom moet ze binnen de Kerk gewaardeerd worden". Hij verwijst in interviews ook naar het belang dat de kerk hecht aan het huwelijk als een verbond tussen een man en een vrouw met het oog op de vruchtbaarheid en het voortbrengen van kinderen.

Niet Johan Bonny, wel Jozef de Kesel
Jozef de Kesel wordt in verscheidene media omschreven als een gematigde figuur. Hij pleit voor een open kerk die zich niet afsluit van de maatschappij. De kerk wordt immers kleiner en mag voor hem niet verworden tot een sekte. De afgelopen jaren is het aantal mensen dat in België naar de kerk gaat sterk geslonken.

Antwerps bisschop Johan Bonny werd de voorbije maanden vaak genoemd als de gedoodverfde opvolger van André Léonard. Ook De Kesel had gedacht aan Bonny om de nieuwe aartsbisschop te worden, maar hij kreeg uiteindelijk zelf de vraag.

Bonny viel op door zijn progressieve standpunten betreffende homoseksualiteit. Zo schreef hij een open brief, gericht aan zijn collega-bisschoppen naar aanleiding van de bisschoppensynode in Rome over 'de pastorale uitdagingen voor het gezin in de context van de evangelisatie', waarin hij pleitte voor de aanvaarding van homoseksualiteit. Hij brak ook een lans voor de kerkelijke erkenning van HoLeBi-relaties.

Effectief aartsbisschop op 12 december
Jozef de Kesel was tot voor kort bisschop van Brugge. Hij blijft nog enkele weken administrator van het bisdom Brugge. Op 12 december 2015 wordt de benoeming van De Kesel tot aartsbisschop effectief. André Léonard, die opviel door zijn ultraconservateive standpunten en homofobe uitspraken, kan weldra van zijn pensioen gaan genieten.

Zie ook: 
Aartsbisschop Jozef de Kesel wil meer respect voor Homo's ‼  /  Aartsbisschop De Kesel wil meer respect voor Homo's    

bronnen: ZiZo-Magazine.be / VTM.be – Video


Homo's & Lesbiennes steeds vaker ouders | Een kind samen met een co-Ouder

Meer Dan Gewenst – De tijd dat kinderen alleen werden geboren in een traditioneel gezin is voorbij. Zo zijn er bijvoorbeeld lesbische koppels die samen met een homo-stel een kind willen krijgen. Er bestaat een belangen-organisatie die hiervoor speciale speeddates organiseert, en die avonden worden druk bezocht.

Co-ouderschap wint aan populariteit in Nederland. Steeds meer mensen, bijvoorbeeld homostellen, zoeken iemand buiten een relatie om waarmee ze een kindje kunnen krijgen.

Dit blijkt uit cijfers van Meer Dan Gewenst (stichting voor roze ouderschap). Door middel van speeddates en informatieavonden informeert de stichting mensen met deze gemeenschappelijke wens en brengt ze met elkaar in contact. "Een paar jaar geleden hadden wij over een heel jaar tijd misschien 120 bezoekers bij informatiemiddagen, dat aantal zit nu op 700", zegt bestuurslid Sara Coster.

Hooguit twee ouders
En de evenementen hebben succes; er zijn inmiddels 3 baby’s geboren van ouders die elkaar op zo'n speeddate ontmoetten.

Hanneke Felten van kenniscentrum ​Movisie bevestigt de trend: "Ik heb inderdaad de indruk dat het co-ouderschap toeneemt; combinaties van bijvoorbeeld een homo en twee lesbische vrouwen, of een single (vaak hetero) vrouw met een homokoppel of single homoman, lijken steeds vaker voor te komen".

Heel lang proces
Er zitten wel haken en ogen aan deze vorm van co-ouderschap. Een kind mag in Nederland volgens de wet maar twee ouders hebben. De ministerraad heeft een staatscommissie ingesteld die hier nu onderzoek naar doet. Die komt in 2016 met een advies of een kind ook meerdere juridische ouders kan hebben.

Sara Coster van Stichting Meer Dan Gewenst is zelf samen met een homoseksueel stel co-ouder van twee kinderen. Ze zegt dat mensen zich goed moeten beseffen dat alleen het eerste contact snel verloopt via de speeddatesessies. Mochten mensen daar een klik met elkaar hebben, volgt daarna nog een heel lang proces.

Eindelijk vader
Restauranteigenaar Rogier van der Linden wou ook graag een kindje van zichzelf. En dat is gelukt. Hij is nu sinds 7 weken vader van zijn dochtertje Jamie. "Ik heb altijd al een kinderwens gehad, ik had altijd al een beeld van mijzelf met kinderen op de achterbank in de auto. Toen ik eindelijk van mijzelf accepteerde dat ik op jongens viel, vond ik het heel erg moeilijk omdat ik wist dat ik geen vader zou worden".

Guinevere, de moeder van Jamie, kreeg een relatie in de periode dat zij en Rogier nadachten om te gaan co-ouderen. Rogier over Guins vriend: "We hebben aan hem een belangrijke steun gehad. Hij vond het heel belangrijk dat ik écht een vader zou zijn. Dat ik er ook zou zijn bij de minder leuke dingen. Ook ik 'moet' later dus naar de balletvoorstellingen en niet alleen mee met de leuke pretparkdagjes".​


bronnen: RTL·Nieuws.nl / MeerDanGewenst.nl